Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste barberhøvlene

Tips, triks og en guide til hvordan du skal finne den riktige barberhøvelen som passer for deg. Hvordan finne riktig barberhøvel til både dame og mann. En god barberhøvel fungerer på den måten at den skal fjerne håret på en skånsom måte, den skal ikke lugge eller etterlate skjeggstubber eller hårstubber, barberbladene skal vare lenger en engang barbering. Hvis du ikke kjøper engangs barberhøvel da så klart. Utvalget av barberhøvler er kjempe stort både til dame og herrer. Vi fant så mange som 14 forskjellige type barberhøvler. Så hva skal du velge? Hva skal du se etter i en god barberhøvel? Vi skal med denne lille guiden prøve også forklare litt om hva du bør se etter. Litt også om historien til barberhøvelen. Ikke minst er det billig barberhøvel eller dyr barberhøvel som er best i test.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Det er mange ting du må tenke på når det gjelder valg av barberhøvel, hvor skal du barbere deg, kvaliteten på barberingen, resultatet, må du brukerbarber gel, og ikke minst brukervennligheten på barberhøvelen.

Kan en mann bruker barberhøvel dame eller motsatt?

Jeg vil nok si at for ei dame så er det lettere å bruke barberhøvelen til en mann hvis hun skal barbere legger eller intimbarbering. Mens en mann som ønsker å barbere seg i ansiktet så fungerer ikke barberhøvelen til damer like bra. Det er fordi den ikke er designet for å barbere i ansiktet, mens en barberhøvel for menn er designet for å barbere ansiktet mere presisjons barbering. Ergo så vil barberhøvelen til menn passe bedre til damer. Spesielt ved intimbarbering da barberhøvlene til menn er mer ment til å barbere stritt hår. Mens damer er mer ment å barbere litt mykere hår. Så er du dame og har mye intim barbering så kan det være en god ide også prøve barberhøvelen til menn. Det er mange damer som bruker barberhøvel menn. Det er fordi de syntes den er bedre og kan holde lengre. I følge Gilette som er verdens største produsent av barberblader og høvler så selges det nesten likt av barberblader på verdensbasis ca. 50/50. Er du mann og bruker mye tid på barbering på rygg eller bryst. Da kan det være en god ide også kjøpe barberblader til damer. Noen har også innebygd gele. Som gjør at du ikke blir så sår på brystkassen din mens du barberer deg. Dette kan du se etter i butikken når du skal kjøpe.

En god barberhøvel bør inneholde skarpe blader som samtidig beskytter deg når du barberer deg. Du skal ikke kunne kutte dypt i huden din. Den skal også ha et godt skaft å holde i, gjerne i god hardplast eller tre. Skaftet skal heller ikke være for lite. Da kan det fort bli slitsomt å barbere seg. Kjøpe en god barberhøvel kan fort bli dyrt da de i butikken koster ifra 100-300 kroner kun for høvelen, da skal du også gjerne kjøpe barberblader også disse koster gjerne rundt 100 kroner for kun 4 blader. Det kan fort bli dyrt i lengden. Så hvor finner du en billig barberhøvel? I den siste tiden så har det blitt veldig populært med billig butikker, slik som Normal, Clas Ohlson og Biltema. Alle disse stedene kan du finne billig barberhøvel. Biltema har sitt eget merke. Normal og Clas selger kvalitets merker til en lavere pris en i butikk. Gjerne også i større pakninger. Du får da altså mer for prisen. Dette gjelder da barberhøvel menn og barberhøvel dame.

Forskjellige type barberhøvler

barberhøvel dameDet finnes forskjellige type barberhøvler, den klassiske gamle barberhøvelen med kun et sylskarpt blad. Disse er fortsatt til salgs og mange foretrekker å bruke disse. Spesielt den eldre generasjonen sverger fortsatt til disse. Du må bruke masse skum. Det har også kommet en god del barbershops rundt omkring som også bruker disse, eller bare en skarp kniv (slik som på film) For noen er en god barberingshøvel den klassiske varianten som nesten alle bruker med 4-5 blader, det er også lettere å barbere seg med denne for en nybegynner, Skal du kjøpe en barber høvel til sønnen din eller datteren din for første gang kan det være lurt at du prater litt med de om hvordan man bruker den og tar vare på den etterpå slik at bladene vil vare lenger. Unngå kjøp av engangshøvel til personer som skal lære seg å barbere. Engangshøvel kan være greit å ha med seg på tur, eller kjøper til nød. De er også heller ikke så veldig miljøvennlige. Etter bruk av barberhøvelen så burde du skylle den godt, barberhøvelen bør ligge en plass der den ikke er borti noen annet. Legg den gjerne tilbake igjen i kovret sitt. Hvis bladene kommer borti andre ting vil de bli sløve. Samme også om du ikke vasker den godt. Det sitter også gjerne igjen masse hår mellom bladene som bør vaskes bort. På den måten holder den lenger, du sparer også penger.

Litt historie om barberhøvel:

Brukt siden bronsealderen, det finnes elektriske barberhøvler, vanlige barberhøvler og sikkerhetsbarberhøvel, tradisjonell barberhøvel slik vi kjenner den ble først masse produsert på 1700 tallet, den første moderne barberhøvelen var gul og ment for business menn, elektriske barber høvelen ble først produsert i 1930.

Hvis du eller noen du kjenner skal benytte deg av en god barberhøvel så bør du kjøpe en av god kvalitet. En som sikrer deg et godt resultat.

Bruker du barberhøvlene dine riktig?

Hvis du ønsker å unngå brannsår ved barbering bør du lese dette. Og hvor lenge kan egentlig høvlene din brukes? I dag får du svar på alt dette.

Barbering av legger og under armen kan før mange være noe de føler er nødvendig, spesielt om sommeren for damer som barberer bikini linken sin. Under amene er det mange som barberer daglig mens noen barberer der kun ved sommeren. Samme gjelder leggene hos damer. Det du også må tenke på at hårene som gror under armen gjerne gror fortere enn de som gror andre steder på kroppen, så du bær barbere deg under armene mye oftere enn ellers på kroppen.

Mange tror at ofte barbering under armen i seg selv er grunnen til at hårene gror fortere. Men dette har en logisk og annen forklaring. Både veksthastighet og vesktrafen men også hvilefasen oppfører seg ulikt på ulike steder på kroppen. Dette er en naturlig fysiologisk prosess er gentisk og hormonelt betinget. Selv om barbering av kroppshår ikke er noe mest spennende å gjøre på fritiden sin, så er det blitt veldig naturlig for mange å gjøre deg. Det har blitt en del av hverdagen til folk flest.

Men det er fort gjort å bruke feil teknikk eller utstyr, slik at huden din kan bli veldig irritert og det oppstår små sår, som også kan svi. Det aller verste som kan skje er at det oppstår brannskader. Dette er ikke noe godt å må noen ganger behandles av en lege om det er ille nok. Dette er ikke spesielt bra.

Har man problemer med betennelser eller nupper ved eksempel bikinikanten din er det viktig å bruke en veldig ren barberhøvel. Gjerne også desinfisering av bakterier.

I tillegg kan det være lurt å barbere seg på kvelden, droppe deodoranten også heller ta den på dagen etter slik at huden din får hvilke litt. Selv også noen type kremer bør du unngå særlig de med parfyme. Det kan bare gjøre huden din mye verre en det den alt er nå.

Selv om du bruker barberskum så bør huden din mykes opp av vann før du setter i gang med barberingen. Gjerne barber deg etter du har dusjet.

Sjekk barberhøvlene dine ofte

Den verste feilen og den som folk flest gjør er også bruke en barberhøvel som er alt for gammel. En gammel og sløv høvel, fuktig og varm hud med barberkrem eller såpe er en meget god start for å unngå brannsår. Men det kan allikevel skje at du opplever brannsår, særlig ved bruk av gammel barberhøvel.

Husk at barberhøvelen din bør oppbevares riktig, den bør ikke bli liggende på dusjgulvet eller festes på veggen slik at det renner masse vann over den. Da kan den bli slitt fortere en nødvendig.

Et barberblad skal kun brukes 10 ganger. Dette er maks 10 ganger.

Den største grunnen til at barbering ikke blir så godt, er en veldig gammel høvel.

I snitt burde en kvinne erstatte bladene sine på barberhøvlene sin etter 10 gangen hun har barbert seg. Men dette varer litt i fra kvinne til kvinne da ikke alle er like. Ingen damer har lik hårvekst så dette varierer veldig, ifra person til person. Gutter bør også gjøre dette. Bytte etter hver 10 ende barbering. For å oppnå en best mulig barbering, så bør du styre unna en rød og sviende hud, er det lurt å dobbeltsjekke om du faktisk gjør det riktig.

For å unngå brannsår og småkutt er det viktig å barbere seg etter en varm dusj, aldri stå over vasken også tør barbere deg som det heter. Etter en dusj blir all hud og hårene på kroppen din varmet opp. På den måten er det mye enklere å barbere deg.

De fleste hudleger er også enig på dette punktet at det er mer riktig å barbere seg etter du har dusjet enn før. Da kan du heller ta deg en ny dusj igjen senere. Eller tørke deg godt med klut etterpå hvis du ikke er så glad i den følelsen. Huden på kroppen din er viktig. Friksjon øker når man barberer huden din helt tørt. Noe som igjen gir større sjanse for at du blir brent eller huden din irritert. Barberskum gir en merkbar gjevere, glattere og mer komfortabel barbering, men dette bør også gjøres etter en dusj eller bad. Ved og eskpfoliere huden godt med en mild peelingkrem spesielt rundt ved bikinikanten har man langt større sjanse for at du ikke får nupper rundt der du helst ikke vil ha det.

Hvilken retning skal det barberes?

barberhøvel mennHvilken vei du barberer også noe å si for hvor nøye resultat er, det er viktig å barbere i den retningen som de forskjellige kroppshårene vokser. Husk at det er ikke alle stedet hvor hårene på kroppen din gror i en nedovergående retning.

Du bør alltid være lett på handen når du skal barbere. Du skal ikke bruke muskelkraft. Da kan du lette få småkutt i huden din. Noe som igjen kan gi mere irritasjon en glede. Det er spesielle området på kroppen din hvor du ikke har så veldig lyst til å få småkutt, for å si det på den på måten.

Vær skånsom på handen din. Barber i den retningen som føles komfortabel. Kjenner du et det ikke er det, bør du stoppe med en gang. Fordi det kan være et tegn på at huden din bli veldig irritert.

Etter du har barbert deg på riktig måte er det viktig at man også føler opp, med en etterbehandling som vi sier. Etter du har utført en helt riktig barbering er det viktig at huden din holder seg fin og gjevn. Før brukte man etterbarberingsvann med alkohol som drepte alle bakterier så irriterer. Etter barbering så kan du finne en barberingskrem eller en fuktighetskrem som beroliger huden din. Med som inneholder, e-vitaminer, grønn te. Hør med apoteket ditt. De vet mer om dette.

Fukt og smøring under barberingen er også like viktig som barbering etterpå. Skylle kroppen din godt etter barbering og klapp huden din tørr er et veldig godt tips som går igjen og igjen. Nå påfører du fuktighetskrem på huden din når den nesten er helt tør. Bannet som er igjen inne i huden din vil nå trenge ut også vil fuktighetskremen trenge inn i huden din som vil skape en riktig balanse av fuktighet i kroppen.

Mange er redde for at barbering kan føre til at du får tykkere hårvekst, men dette kan eksperter avkrefte med det samme. Det stemmer ikke at hårene blir tykkere eller svartere etter barbering. Det som skjer ved barbering er jo at du kutter av hårene, hårene du har kuttet vekk vil jo vokse ut igjen. Det vil ikke komme noe form for tykkere hår av den grunnen. Det blir heller ikke svartere hår. Man blir vist født med et x antall hårsekker. Noen av disse ligger i dvale så kommer de mer ut senere. Visstnok i følge eksperter.

Alle hår vokser ikke likt

Hårstrå vokser ca 1-2 cm i mnd, hvor langt håret ditt kan bli avhenger av mange faktorer. Som livsyklus på hårveksten og gentiske faktorer. Alle hår har en forutbestemt tid på hvor gamle de kan bli, livsyklusen til et hårstrå er delt inn i 3 faktorer. Vekstfase, en hvilefase og en avstøtningsfase.

Alle hårene befinner seg aldri i samme fase.

På armene dine er ca 20 prosent av hårene i vekst samtidig. Under armene er det ca 30 prosent. På leggene dine mellom 20 til 40 prosent, på overleppen og hakken er det snakk om godt over 60 prosent. Det betur kort å greit at det ikke er det samme hårene du barberer nesten hver dag. Det kan være forskjellige hår som du barberer til en hver tid. Det finnes veldig mange myter rundt hårvekst. Det er ikke alltid for oss å vite hva som er fakta eller hva som er fleip. Kanskje har du hørt at barbering vil gjøre håret stivere eller det å nappe et hår vil frastå det i å vokse ut igjen? Men dette stemmer ikke helt. Det vil ikke bli mer hår ved å benytte seg av å fjerne de. Du vil alltid ha like mye hår uansett om du barberer de, naper de vekk eller benytter deg av voksbehandling. Det vil alltid finnes like mange hår på kroppen din sier de fleste hudleger.

Hår som akkurat har vokst ut av huden din er som oftest litt tynnere, derfor syntes ikke disse så godt.

Napping av øyebrun fører ikke nødvendig vis til at alt gåret forsvinner. Men du kan lettere skade hårsekkene dine om du napper øyenbrynet ditt, derfor kan det se ut som at å nappe øynet brunet kan ha en litt mer permanent effekt.

Nå har vi skrevet veldig masse om barbering og hår så jeg håper du har lært noe når du har lest alt dette her. Men som alt nevnt 100 ganger i denne guiden du må finne ut hva som passer for deg. Du kan ikke alltid høre på hva ekspertene sier. Fordi mange ganger så virker deg som at det ekspertene sier ikke alltid stemmer helt 100%

Jeg selv som har skrevet denne artikkelen her på litt gammel dårlig Norsk.

Husk at det ikke nødvendigvis er en god barberhøvel som må til det må også en gode barberblader til. Husk alt du har lest her nå. At du må huske på at du må ha gode barberblader som du må rengjøre. Skal du barbere deg rundt bikini kanten så kan det være lurt å desiinfisere området først. Så slipper huden din å bli irritert. Det beste er også kanskje vokse kanten om du er redd for nupper? Ved riktig voksing av bikinikanten din så slipper du å tenke på noe som helst egentlig. Reis rund.

Du kan også bli kvitt den ved å utføre diverse laserbehandlinger. Men de fleste vil nok fortsatt bruke barberhøvlen enda. Hadde det ikke vært utrolig deilig om du hadde blitt født uten hår på legger å mellom bena?

Det hvis du skal ha en god barberhøvel så bør denne koste alt mellom 50 – 200 kroner. Kanskje også litt mer om du syntes den er verdt det. Noen ganger så kan det være greit å kjøpe en god en. Kanskje ikke alltid Gillette er den beste høvlen du kan kjøpe? Hva med også kanskje prøve et annet merke enn det?

Jeg er veldig sikker på at du finner en barberhøvel som kan passe til ditt behov uanvhenig av denne testen eller ikke. Dette her er bare en liten pekepin av hva du kan se etter når du skal selv kjøpe deg en god barberhøvel.

Pass alltid på at når du skal kjøpe deg en god barberhøvel er at den skal være av god kvalitet. Du skal ikke stresse med valg av barberhøvel. Men det som er nesten viktigere en en god høvel er barberbladene til den. Husk at du trenger ikke nødvendig vis også ha det nyeste på moten hele tiden. Noen personer lever i flere år med samme type barberhøvel når det er fornøyd med den de har funnet. De kjøper seg kanskje gjerne bare ny barberhøvel når de ikke får tak i nye barberhøvler til den i alt har. Spesielt gamle personer er slik at de kjører på med den samme gamle barberhøvlene i mange ti år. Så hvis du da har brukt en barberhøvel som du trives i mange ti år. Du får ikke tak i flere barberblader til den høvelen du alt bruker. Hva gjør du da? Da må du se deg litt rundt. Noen steder gir de også ut gratis barberhøvler fordi du ønsker å prøve dem. Men hvis ikke har du jo den klassiske høvlene som vi alle kjenner godt. De har nesten ikke noen konkurranse i det hele tatt. Så hva vet vi. Kanskje det er på tide å bytte til en ny type høvel? Kanskje du finner et merke som du liker som du ikke har tenkt på før. Kanskje du finner en type eller firma som kan sende deg nye barberblader i posten hver mnd slik at du slipper å dra på butikken og finne deg nye. Alt dette her er jo helt fantastisk å tenke på at med internett i dag kan du få til nesten alt du vil å mere til. Du trenger snart ikke gå ut av din egen stue. Om noen år har du din helt egen personlig robot som også vil da seg av støvsugingen og barbering av ansiktet ditt eller legende dine. Alt ettersom hva du ønsker å bruke denne her til. Ta det pent. Husk å vær forsiktig når du skal barbere deg. Følg våre gode tips som du finner her.

Lykke til!

God barbering!

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button