Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste bølgetang

Det er et velkjent faktum at det er mulig å oppnå strandaktige bølger med en rettetang, men har du noen gang lurt på hvordan du får de mest konsistente og langvarige bølgene? Bølgetangen tilbyr et enkelt alternativ for konsistens. Ta en titt på topp 5 i vår bølgetang test og vel den som passer deg best.

Best i test
4.3 / 5

Hvis du leter etter den beste bølgetang som kan gi deg perfekte, langvarige bølgevariasjoner av stiler, er denne for deg. Den har også brukervennlige digitale kontroller og keramiske plater for sikker bruk.

Fordeler

 • Rask oppvarmingstid – 30 sekunder
 • Justerbare, keramiske plater
 • Kan velge mellom 4 forskjellige stiler
 • Enkel å bruke
 • Lang ledning – 3 m

Ulemper

 • Det tar litt tid å finne den mest passende innstilingen for dine behov
Andreplassen
4.2 / 5

Cera Deepwaver gir uvanlig dype og ekstra store bølger, samt skaper en passende frisyre for enhver anledning. Med muligheten for å velge en temperatur fra 130 til 230C passer den for alle hårtyper.

Fordeler

 • Digitalt display for lett sporbar varme
 • Bølgedybde på 30 mm
 • Kul spiss for varmesikkerhet
 • Profesjonell design

Ulemper

 • Har ikke mulighet til å endre stiler eller justere platene
Beste budsjett
3.8 / 5

Denne bølgetangen gir muligheten til å enkelt krølle hår raskt uten å kreve ekstra bevegelser for å få de beste krøllene. De er utstyrt med alle nødvendige funksjoner og en verdig utfordrer til bølgetang best i test.

Fordeler

 • Verdi for pengene
 • Rask oppvarming og krølletid
 • Roterende ledning
 • Passer for alle typer hår
 • 5 forskjellige varmeinnstillinger

Ulemper

 • Stor og tung
Best for hverdagsbruk
3.7 / 5

Denne BaByliss bølgetangen har 3 varmeinnstillinger, økt varmebeskyttelse for brukeren, samt en svingbar ledning. Det er enkelt å bruke bølgetangen med et iøynefallende design.

Fordeler

 • Egnet selv for tykt hår
 • Inkluderer varmebeskyttelsespose for å beskytte overflater mot
 • varme
 • Enkel å bruke og style håret
 • Kule spissplater for sikker bruk
 • Plastfri emballasje

Ulemper

 • Noen synes det er vanskelig å lage langvarige bølger
 • Kan oppleve noe krusing
Vårt siste valg
3.4 / 5

Denne multistyleren kommer med forskjellige vedlegg og tilbehør som gir forskjellige styling alternativer for hver dag i uken. Totalt sett får denne tangen flotte krølleresultater til en økonomisk pris.

Fordeler

 • Verdi for pengene
 • Kan gi minst 10 forskjellige styling alternativer
 • Keramisk belegg for beskyttelse mot varmeskader
 • Enkel å bruke og skifte tilbehør
 • Spissen på tangen blir ikke varm

Ulemper

 • Ikke egnet for skadet hår
 • Etter lengre bruk kan håndtaket bli varmt
 • Oppbevaringsvesken kunne vært bedre

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Husker du klassebildene fra 80-tallet? Så godt som alle jentene, og sågar noen av gutta, hadde krusete og bølgete hår. Etter noen år i skammekroken har behovet for en skikkelig bølgetang kommet tilbake.

Men denne gang snakker vi om et noe annet uttrykk enn for 30 år siden. Når man i dag skal bølge håret med bølgetang, er det snakk om å få frem de lange og myke bølgene. Altså ikke såkalt kreppet som vi gjerne kalte det den gang.

Det kan begynne å bli fullt i den private skjønnhetssalongen allerede, med alle nødvendige instrumenter for den moderne kvinne. Men dersom du ønsker å kunne variere håret en del, så er det faktisk ikke noen vei utenom. Med litt trening og dertil mange mislykkede forsøk, er det klart at du stort sett vil klare å få det du ønsker ut av en krølltang og en rettetang. Men har du først gjort en bølgetang test er det vanskelig å gå tilbake til å knote med en krølltang for å oppnå det gode resultatet. Krølltangen er ypperlig til å lage nettopp krøller. Men her snakker vi om bølgetang store bølger. Altså et helt annet inntrykk, mer likt den gamle kreppen. Forskjellen ligger i at bølgetangen skaper mykere linjer. Den moderne og stilbevisste kvinne bør så definitivt ha begge deler i sitt sortiment. Alt til sin tid og sitt bruk, som det tross alt heter.

Flere av landets fremste livsstilsbloggere sverger til bølgetang hår når de skal fjonge seg opp i hverdagen. Enten man velger å bruke den over hele hårmanken, eller bare fremheve deler av luggen.

En bølgetang er rett og slett en litt utstrekt krølltang. I form kan den minne om en bred pølseklype, men flatene i «klypen» er utstyrt med motgående bommer. Når tangen klemmes sammen vil bommene legges overfor hverandre og sørge for å bølge eller bøye det som kommer mellom. Det tekniske prinsippet er akkurat det samme som skjer med en krøll- eller rettetang. Håret varmes opp av de elektriske elementene i tangen, håret former seg i bommene i tangmunnen og når du slipper håret er bølgene et faktum. De fleste bølgetenger har gjerne to eller fire bommer på hver side av munningen. Det vil bestemme hvor mange bølger du kan lage av gangen. I utgangspunktet kan det jo høres fristende ut å ta så mye av gangen som mulig, men det er faktisk ikke å anbefale. Jo større del av håret du jobber med samtidig, jo større er mulighetene for feil og problemer. Derfor er vil en bølgetang best i test være en som har maksimalt to bommer på hver side og altså lager fire bølger.

Med riktig bruk blir bølgende sittende lenge. Faktisk melder enkelte om at bølgene kan holde seg i dagesvis og ikke forsvinne før du vasker håret. Det skyldes at hårstråene inneholder et naturlig stivelsesstoff som holder på bølgene etter at de er laget. Varmebehandlingen av håret myker opp denne stivelsen og lar fallet bli værende når det kjølner. Faktisk er håret litt som metall eller plast, som lar seg forme når det er varmt og som blir værende i sin nye form når det blir kaldt. Vask i varmt vann og såpe vil igjen påvirke stivelsen i hårstrående og få dem til å løsne.

bølgetang test

Skal du finne deg en bølgetang på det norske markedet er det mye å velge i. Bare ordet i seg selv gir over 19500 treff i Google. Det første som kommer opp er selvsagt tilbudene. Men det ligger også en rekke gode videoer ute på nett om hvordan du bruker en bølgetang mest effektivt og for å få best mulig resultat. Disse kan det være smart å ta en kikk på, før du går i gang med å eksperimentere på egenhånd. Det er nok også lurt å ta med en venninne eller to første gang, slik at dere sammen kan teste ut bruken. Generelt er det vanskelig å få helt grep om eget hår, i alle fall de første gangene du bruker et nytt apparat. Det er derfor smart å gå sammen med noen venninner og gi hverandre tips, råd og hjelp. Gjort riktig, kan jo det bli en skikkelig venninnekveld med både ett og to glass vin til, gode historier fra gamledager og eksperimentering i skjønnhetssalongen. Kombiner det gjerne med sminke og god musikk. Da har dere plutselig det perfekte vorspielet eller sågar en helaften foran dere. Det viktigste er uansett at sammen med noen andre er det lettere å oppdage feil, problemområder og ikke minst løsninger på dem. En venninne kan gå bak deg og se hvordan håret blir seende ut fra baksiden. Det klarer du ikke fullgodt selv om du har aldri så mange speil. Så er det jo heller aldri feil å få en second opinion fra noen som kjenner deg godt. I tillegg er det hyggelig å holde på sånn.

Men skal du invitere til hårfest, så må du selvsagt ha verktøyene. Og i jungelen av bølgetenger kan det være vanskelig å finne den rette. Markedet flommer over av billig bølgetang i alle farger og fasonger. Før vi ser på noen modeller vil vi sterkt anbefale at du graver litt dypere i lommeboka. De billigste modellene har som regel lavere kvalitet. Det er spesielt to utfordringer med disse. Det ene er at holdbarheten rett og slett er dårligere. Du kan ende opp med å måtte kjøpe en ny ganske raskt og da har du jo strengt tatt kjøpt to billige tenger, kanskje til prisen av en god. Elektroniske apparater er forbruksvarer, men det er jo ingen grunn til å måtte kjøpe ny hvert år.

Den andre grunnen er at produsenter av billige elektriske apparater egentlig ikke har så mange steder å spare inn penger. Derfor må de gjerne spare inn der det betyr aller mest for kunden. I tilfellet med bølgetenger og andre hårustyrsapparater vil det gjerne være knyttet til effekten på varmeelementet. Et billig varmeelement er ofte svakere enn et dyrere. Det er kanskje lett å tenke at det ikke gjør noe om varmeelementet er litt svakere. Men det er faktisk ekstremt viktig. Som du husker, så er det varmen som gjør at håret lar seg forme og bølge. Svakere varme gir kort og godt mindre hold og dårligere bølgeeffekt. Årsaken er at et svakt varmeelement ikke er i stand til å varme opp håret tilstrekkelig til at det lar seg forme ordentlig. Resultatet er at du risikerer å miste bølgene lenge før du ønsket det. I verste fall kan det forsvinne gradvis utover den store festkvelden eller daten. Og da er krisen ute. En god bølgetang må derfor være effektmessig kraftig nok til å gi en varig endring. Det er først når du vasker håret at bølgene skal forsvinne.

Nå er det ikke gitt at en billig bølgetang gir dårlig hold, men det er en grei tommelfingerregel å forholde seg til. I enkelte tilfeller kan det faktisk også være motsatt. At den billige modellen rett og slett blir for varm. Men det er heller ikke bra. For sterk varme mot håret vil kunne ødelegge fibrene for alltid. Hårets fibre og naturlige stivhet skal varmes opp akkurat så mye at det lar seg forme slik du ønsker, men det må ikke brenne håret. I verste fall kan for varm bølgetang «brenne» av hårstrået og da vil du aldri få det naturlig igjen. I et slikt tilfelle er det faktisk bare klipping etter skadestedet som hjelper og da har du ødelagt frisyren din fullstendig. Det høres kanskje alvorlig ut, men det er dessverre sant. Alle former for hårapparater må være som grøten i eventyret om de tre bjørnene: ikke for varm, ikke for kald, men akkurat passe.

En bølgetang best i test vil kjennetegnes ved at den gjerne har temperaturstyring. Hår er faktisk veldig komplisert og unikt og derfor vil forskjellige personer ha behov for litt forskjellig varme for å oppnå samme effekten. Derfor er det lurt å se seg om etter en bølgetang der du kan justere varmen, i alle fall noe, slik at det passer til akkurat ditt hår. Med en slik justering kan du også påvirke hvor lenge bølgene skal bli værende. Ved forsiktig varmeregulering vil formbarheten variere og samtidig holdet. Men det er, som nevnt over, viktig at du ikke overdriver. For kald tang vil fjerne bølgene før du ønsker det, mens en for varm tang vil ødelegge håret for alltid. Det er derfor sterkt å anbefale at man leser gjennom instruksjonsboken godt og får med seg hvordan akkurat denne tangen virker. I tillegg er det nok lurt å ta en prat med frisøren din for å høre hva du bør gjøre med akkurat ditt hår.

Som tidligere nevnt har alle de store produsentene av skjønnhetspleie-produkter en eller flere bølgetenger i sitt sortiment. De senere årene har stylisten Jan Thomas hatt stor suksess med sin serie fra BabyBliss. Selvsagt har Jan Thomas også laget en bølgetang. Denne skiller seg litt ut fra konkurrentene ved at den bare lager en bølge av gangen. Til gjengjeld blir bølgen mye dypere enn hos de fleste andre. Det skal gi et mer naturlig fall og bidrar samtidig til at du får mer kontroll med prosessen. Når du bare lager en kurve av gangen, så er det mindre muligheter for å ende opp med å gjøre store feil. Og skulle den ene bølgen ikke bli helt topp, så kan du lett kamuflere det ved å lage flere utenpå. Jan Thomas sin Deep Wave Bølgetang (på navnet forstår du hva som menes med at den er dypere) koster omkring en tusenlapp, har tre varmeinnstillinger og den er klar på bare femti sekunder.

Akkurat det siste er verdt å få med seg. Ikke være utålmodig når du bruker bølgetang. La tangen få bli skikkelig varm før du går i gang. Igjen ligger hemmeligheten til de myke, lange og holdbare bølgene i at apparatet har tilstrekkelig varme.

Hvis du synes de dype bølgene blir litt i overkant for ditt hår, så finnes det andre modeller som gir grunnere effekt. De er gjerne noe rimeligere enn deep wave-modellene. Babybliss har en grunnmodell til snaue fire hundre kroner i sitt sortiment. Også her lages det faktisk bare en bølge av gangen, men den blir bare halvparten så dyp som med Jan Thomas sin Deep Wave. For mange kan det selvsagt være å foretrekke, litt avhengig av frisyre og hårtype.

Og her er vi vel egentlig ved det litt kjedelige når det kommer til hårapparater. Det kan faktisk godt tenkes at du burde anskaffe begge modellene, dersom du er en hyppig bruker av bølger i håret. Det er jo noe som heter alt til sin tid. Og sånn er det med bølger i håret også. Noen dager føler man for å imponere med de dype, lange og myke bølgene. Andre dager vil man egentlig nøye seg med noen litt grunnere og kjappe bølger. Litt som på havet i grunn. Nå finnes det riktignok noen modeller der du kan bytte mellom dype og grunne bølger. Blant produsentene som har tenkt på dette er allestedsnærværende OBH Nordica. Deres «Artist PRO Creative Wave Maker» er en to-i-en modell. Her vrir du rett og slett den fremre delen rundt, avhengig av hvordan du ønsker bølgene dine. Den ene siden gir korte bølger, den andre gir lange. Her har faktisk OBH Nordica kommet opp med en ganske fiffig løsning, som gjør at du alltid har med deg bølgetang for begge bølgetypene. Andre modeller har gjerne utskiftbare tupper, med den konsekvens at den ubrukte delen kan rotes bort. En annen ulempe med avtakbare deler er at det skaper en naturlig slitasje i apparatet. Siden de fleste bølgetenger er laget i en eller annen plastlegering, så er det rett og slett begrenset hvor mange ganger du kan dra av tuppen før du har røket noen mottaker eller brukket av et plastfeste.

OBH Nordicas modell koster under 400 kroner og er således av de rimeligere bølgetengene i markedet. Men produsenten er velkjent i mellomsjiktet og får ofte skryt for sine tekniske løsninger. Derfor kan dette absolutt være noe å se nærmere på.

Vurder denne artikkelen!
Total: 8 Gjennomsnitt: 2.5
Back to top button