Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Eggekoker best i test 2024

Alle nordmenn elsker egg, vi spiser store mengder egg hvert eneste år. Ingen ting er som bacon og egg på søndag. Hard kokte egg på brødskiva. Så derfor har vi satt sammen denne eggkoker test så vi er sikker på at du finner den eggkoker som fungerer best til deg og ditt bruk. Les vår unike guide om egg kokere, bli inspirert av vår guide. Gjør jobben din mye lettere en i dag ved å velge en eggkoker til ditt kjøkken slik at du slipper å stresse med kjele å full pakke når du ønsker å skal koke deg egg til søndag morgenen. Eggkoker er ikke så vanlig i Norske hjem. Men den starter å bli mer vanlig en vi kanskje skulle tro.

I England har alle hjem en eggekoker. Snart kommer dette også til å skje her hjemme i Norge at alle har en egen eggkoker som de bruker i hjemmet sitt til å koke egg. Tiden da vi bruker kjele og vann er forbi. En eggkoker vil nemlig revolusjonere hvordan vi koker egg på. Alltid perfekte egg hver eneste gang du skal koke egg. Du kan stille den ettersom hvordan du ønsker dine egg. Hvis du ønsker hardkokte egg kan du stille inn dette mens hvis du ønkser myke egg så stiller du inn dette også. Kjempe enkelt og kjempe smart. Etter du først har prøvd deg med en egg koker så vil du nok ikke ha noen andre løsninger. Det er vi helt sikre på. Så her kan du lese vår eggkoker best i test guide før du skal kjøpe deg en eggekoker.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Hva er en eggekoker?

En eggkoker er et kjøkkenapparat som gjør akkurat hva navnet antyder: det kokker egg. I motsetning til en kokekanne trenger den imidlertid ikke en komfyr, men bare en stikkontakt. I tillegg kan koketiden og dermed eggens kokepunkt justeres for apparatene. Dette gjør det mulig for alle å velge om de vil nyte myke eller hardkokte egg.

Hvordan bruke eggkoker?

Som med matlaging i kokekaret, oppvarmer eggkokeren vann opp til kokepunktet for å lage eggene. Enkelte varmeelementer brukes også, som det også er vanlig for vannkoker, for eksempel. I midten av eggekoker er det også en innsats hvor eggene kan settes inn nøyaktig slik at de ikke beveger seg under tilberedningen. Så snart vannet kokes, stiger vanndampen og oppvarmer etter hvert eggene. Det er derfor ikke nødvendig å gi eggene direkte i vannet med en eggekoker. For å kunne kontrollere kondensvannet og for å beskytte det mot sprut, har eggkokere fortsatt et gjennomsiktig plastlokk. Dette gir akkurat nok trykk til å unnslippe at enheten ikke brister, men beholder varmen inne.

Så snart eggene har nådd det tilberedte nivået, gir mange eggkokere et akustisk signal og, om nødvendig, slås av automatisk. Hvor nøyaktig et slikt signal utløst kan variere. Noen eggkokere stoler på en timer. På den annen side er vannet selv en indikator på matlagingstiden. Som med en riskoker, legger brukerne kun så mye vann inn i apparatet som det kreves for den ønskede tilberedningsprosessen. Så snart alt vannet har fordampet, oppnår varmeelementene en temperatur på mer enn 30 grader. Dette er registrert av elektronikkheksen og gir et signal, slår seg av selvstendig.

Fordeler og ulemper

eggkokerEgg kjeler er nyttige hvor egg er tilberedt. Du kan for eksempel gjøre livet enklere i hvert hjem kjøkken. Egg som liker å spise, kan ofte nyte det enkle og raske forberedelsen og de konsekvent gode resultatene. I kokekar blir eggene for myke eller for harde. Kun med stor erfaring er det alltid mulig å få det rette matlagingsstedet. Dette er ikke noe problem med eggkokeren.

En annen stor fordel er lavere energiforbruk sammenlignet med en kokeplate. Eggkokeren trenger bare å varme litt vann i en liten vask. Strømmen som kreves for dette kan enkelt være flere ganger lavere enn i en komfyrplate av en komfyr, for eksempel en keramisk kokeplate. Samtidig blir vannet kokt raskere. Avhengig av modellen er eggene klare etter bare 10 minutter. Dette er spesielt nyttig om morgenen når det er for lite tid igjen, men du vil fortsatt ha et par kokte egg.

Også i gastronomien har noen kokker allerede oppdaget eggkomfyrer for seg selv. De kan reagere mye bedre på kundens behov og tilby kokte egg på bestilling, i stedet for å holde dem varme dagen. Eggskapene varierer imidlertid i gastronomi fra modeller for husholdning. De er fremfor alt betydelig større og også litt annerledes i form. Det funksjonelle prinsippet er her det samme.

Forskjellen på eggkokere

Den største forskjellen i eggkokere er kontrollen over tilberedningstiden. Modeller med en timer kan du lage egg per minutt. Dette er spesielt nyttig hvis du allerede har fått litt erfaring og vet nøyaktig hvor lenge du skal lage mat for din smak. Ulempen er imidlertid at eggene må fjernes umiddelbart etter at tilberedningen er fullført. Ellers kunne de fortsatt bli for harde.

Vannkjeler, som styrer koketiden over vannmengden, er på dette tidspunkt fordelen. For slike modeller fyller brukeren den nødvendige mengden vann avhengig av antall egg og ønsket kokepunkt. Når alt vannet er kondensert, oppstår ikke mer tygging og eggene beholder ønsket kokepunkt. Dette gjør det mulig å lage eggene uten å være oppmerksom på dem. Noen modeller slår seg selv av automatisk når vannet er oppbrukt. Den største ulempen er at brukerne alltid trenger å vite hvor mye vann de trenger for å forberede et visst antall egg. Det skal bemerkes at færre egg krever mer vann. Uansett hva som er best, må alle bestemme seg selv.

Bortsett fra teknologi, varierer eggekokene bare eksternt. De fleste enheter er formet som et egg og kan huse 4 til 5 egg. Det er også eggkomfyrer med nok plass til 6 eller flere egg.

En bestemt form for eggkokere er mikrobølgeovnene. Disse er lukkede eggkopper, som er laget av plast på utsiden og aluminium fra innsiden. Et egg kan plasseres i beholderen og deretter oppvarmes i mikrobølgeovnen bare i noen få minutter. Fordelen her er at det ikke kreves flere enheter. Imidlertid kan bare ett egg tilberedes samtidig, derfor er denne metoden kun betinget for familier og andre hus med flere hoveder. I tillegg er det mer sannsynlig i mikrobølgeovnen at et egg brister.

Hvordan vi fant den beste

I vår eggkoker best i test måtte alle modellene gjennomgå en detaljert test. Vi har nøye undersøkt mange enheter fra forskjellige produsenter, spesielt med hensyn til følgende punkter.

Matlagingstid

Det er viktig for hver eggekoker å gjøre eggene så fort som mulig. Hvis dette er tilfelle, sjekker vi inn denne kategorien. Vi måler hvor lang tid det tar for et egg å nå forskjellige kokepunkter fra et slått apparat. Så du kan se fra resultatene hvor lang tid det tar for eggene dine å være myke eller hardkokte med en bestemt enhet. Hvis en enhet tillater en grunnleggende tid for tilberedningsprosessen, trekker vi også oppmerksomheten på det.

Strømforbruk

På dette punktet vil vi se nøye på strømforbruket i eggkokertesten. Jo mer økonomiske enhetene fungerer, desto bedre. Det er viktig, ikke bare her, men hvor mye strøm en eggekoker drar fra stikkontakten. Vi legger også merke til varigheten av matlagingsprosessen og kan beregne hvor mye elektrisitet faktisk brukes til å lage is. En billig eggekoker, som krever meget lang matlaging, krever til slutt samme mengde strøm som en rask modell med høyt forbruk.

Håndtering

På dette tidspunktet er det viktig at en eggkomfyr er så enkel som mulig å betjene. I beste fall bør alle funksjoner være selvforklarende, noe som gjør det unødvendig å se på håndboken.

Kvalitet og utførelse

På dette tidspunktet avslører vi hvor høye de forskjellige eggekarene er og hvor godt apparatene blir behandlet. Vi gir detaljert informasjon om materialene som brukes og forteller om kjøpere må justere til høyverdig metall eller billig plast. I tillegg tar vi også hensyn til mulige hull eller knirk, som ofte oppstår med dårlig behandling. Hvis en svært liten boligkvalitet påvirker funksjonen til en eggkomfyr, vil vi selvfølgelig også fortelle dette.

Pålitelighet

Når det gjelder pålitelighet, tar vi hensyn til flere faktorer. Først av alt er det viktig at en eggkomfyr alltid trenger samme tid for tilberedningen selv etter hyppig bruk. I tillegg ser vi også på om materialet raskt viser slitasje eller om det ser ut som den første dagen etter lang tid.

Pris / ytelsesforhold

Forholdet mellom pris og ytelse spiller også en viktig rolle i hver egg komfyr. En meget høy kvalitet enhet kan koste litt mer. Hvis prisen er riktig for de enkelte enhetene, vil du også finne ut i våre eggekoker test. Forresten, sammenligner vi hver enhet med tilsvarende utrustede modeller, og i tillegg til produsentens anbefalte pris, også undersøke de faktiske gateprisene.

Hva skal du se etter når du skal kjøpe en eggekoker?

Hvis du vil kjøpe en eggekoker, må du være oppmerksom på størrelsen på apparatet. Det skal være tilstrekkelig plass for å forberede de vanlige mengdene på en gang. Hvis du ikke er helt sikker her, er du mer sannsynlig å bruke en litt større modell. I så fall kan mindre egg tilberedes, og det er fortsatt nok plass til noe mer.

En faktor som skal undervurderes er kontrollelementene til en eggekoker. Ikke alle enheter kan slås av ved å trykke på trykknapp eller har en tilsvarende automatisk. Ofte er den eneste måten å slå av, å fjerne støpselet. Dette er på ingen måte en feil. Hvis du bestemmer deg for en slik eggekoker, bør du være oppmerksom på en veldig stabil støpsel. Hyppig fjerning fra stikkontakten understreker sterkt denne komponenten, og derfor kan uferdige materialer eller dårlig prosesserte komponenter raskt føre til defekter.

Hvorvidt en eggekoker foretrekker å få tilgang til en timer eller en kontroll via vann, er for det meste smak. Begge varianter har sine egne fordeler og ulemper, som du kan lese enda mer i vår test. Det er verdt å tenke på dette emnet før du kjøper. Du kan da bestemme for din foretrukne variant og ikke oppleve dårlig oppvåkning etter kjøpet.

Prisen spiller en viktig rolle når man kjøper en eggekoker. Tross alt, ingen ønsker å betale for mye, men samtidig er høyest mulig kvalitet også ønsket. Hvis du bare ønsker å lage egg fra tid til annen, for å forfina potetsalat eller andre retter, kan du leve med en gunstig og kanskje billigere enhet veldig bra. Hvis eggkokeren derimot skal tilberede daglige frokostegg, er en litt høyere investering nyttig. De dyrere enhetene har generelt komponenter av høyere kvalitet som tåler store belastninger selv over lengre tidsperioder.

Hvor får man kjøpt en god eggekoker?

Når man kjøper en eggekoker, undrer alle seg hvor de skal kjøpe enheten best. Du kan velge mellom klassisk detaljhandel og Internett. Men hvor får kjøpere mer for pengene sine og hvor kan det være mer komfortabelt å handle? Vi vil vurdere disse spørsmålene i det følgende.

Prisen

Internett kan enkelt vinne denne sammenligningen, siden det gir i nesten alle kategorier fordeler i forhold til den stasjonære handelen. På den ene siden er prisene betydelig lavere, med svært få unntak. Det er flere grunner til dette. Nettbutikker trenger ikke nødvendigvis dyrt salgsområde, men kommer ofte bare med passende lagringsrom. Forhandlerne kan overføre den resulterende prisfordelen direkte til sine kunder. De må også gjøre dette fordi de er i konstant konkurranse med andre leverandører, hvor potensielle kunder kan sammenligne prisene uten mye innsats.

Informasjon

En annen fordel med Internett er den mange informasjonen som er tilgjengelig for kjøpere. På uavhengige plattformer som dette, er det mulig å få informasjon om individuelle enheter og sammenligne dem med lignende modeller. Alle kan lett finne den riktige eggkokeren for sine egne behov. Mens det er en personlig konsultasjon fra selger i detaljhandel, er dette imidlertid forsiktighet å nyte. Ikke alle forhandlere har kun kundens velvære i bakhodet. Noen mennesker tenker først på egen fortjeneste og anbefaler derfor stadig dyrere enheter, som egentlig ikke passer for kunden.

Tiden og tilbake

Hvis du har liten tid, gleder du deg også til å ha ingen åpningstider på Internett. Du kan handle i de ulike nettbutikkene nøyaktig når det passer din tidsplan. Også i midten av natten eller i helgen kan du bestille eggekoker. Dette finner da veien rett etter noen dager til inngangsdøren. Hvis en enhet ikke oppfyller forventningene, kan du returnere den og motta hele kjøpesummen, med mindre det er en reduksjon i verdi på grunn av skade eller lignende. Mange forhandlere tilbyr ikke dette alternativet, noe som gjør Internett-shopping enda sikrere.

Utvalget

Utvalget på Internett snakker også for seg selv. Mens varehandelen vanligvis bare har noen eggkokere på lager, kan du finne akkurat eggkokeren du vil ha på internett på nesten hvilket som helst tidspunkt. Dette er hovedsakelig avhengig av lagringsmuligheter for postordrefirmaer. I butikkene er salgsområdet dyrt, så det er bare for tiden oppdaterte eggkokere, som selger godt. Nettbutikker, derimot, trenger bare lagringsplass, noe som er mye mer kostnadseffektivt og gir dermed flere valgmuligheter. I tillegg har kundene valget fra utallige forskjellige butikker, hver med et annet sortiment.

Dette er bare noen av de mange fordelene ved å kjøpe en eggekoker på Internett. Det er derfor klart at nettbutikker foretrekker tradisjonell spesialhandel. Kunder får samme kvalitet til et større utvalg til en lavere pris. Noen av disse er også test eggkoker så du kan prøve før du eventuelt bestemmer deg hvor hvordan type du vil kjøpe.

Historien om eggekoker

eggekokerHistorien til eggekoker går sterkt langt inn i fortiden. Allerede i det attende århundre var det hensyn til en slik enhet. De første skriftlige dokumentene dateres tilbake til 1807. I Gabriel Buchs håndbok av oppfinnelser nevnes en slags sølvegg, som skal brukes i England. Oppfinnelsen ble nødvendig, da forbruket av egg til frokost spredte seg enda lenger i England. Denne trenden tilskrives skotten, som har brukt denne praksisen i lang tid. De første eggskapene har imidlertid lite felles med deres nåværende slektninger. Siden den elektriske strømmen da var de fleste fortsatt ikke noe konsept, ble det ikke funnet noen plugg på enhetene. I stedet brukes en slags tekanne, som står over en åndelampe. Rundt denne potten er det eggekopper, som fortsatt var rikelig innredet. I disse koppene ble eggene til slutt også dampet. Det optimale kokepunktet ble forrådt av en tidtaker, som kjørte i omtrent tre minutter. Etter denne tiden var eggene halvbakte, så de hadde fortsatt en væskekjerne.

Tall, data, fakta om eggkokere

Enten med eller uten eggekoker: Den optimale tilberedningstiden for et egg eksisterer dessverre ikke. Dette skyldes at egg er et naturlig produkt, som ikke er standardisert i størrelse. Det er store og små egg og størrelsen har en svært betydelig effekt på koketiden. Størrelsen på egg er delt inn i kategorier som M og L. Imidlertid kan to egg av samme kategori være litt forskjellige. I tillegg kan tekstur av en is påvirke matlagingens oppførsel.

For å finne det beste matlagingsstedet, er det ikke mulig å passere noen personlige eksperimenter med en eggekoker. Bare prøv det sakte og prøv et egg for ulike tidsperioder. I de fleste tilfeller finner du en løsning som passer perfekt til dine behov.

Den enkleste måten å nyte det er å spise eggene dine uansett hardkokte. Fordi i et slikt tilfelle spiller tid nesten ingen rolle. Cook egg kan ikke. Etter 20 til 30 minutter kan du bare fjerne eggene og trenger ikke å bekymre deg for det. Dette fungerer også i den klassiske matlagingen. Det er bare nødvendig å sikre at vannet ikke fordampes helt. Ellers kan eggskallet brenne, som ikke bare lukter dårlig, men påvirker også smaken.

Hvor vidt spredt eggekoker er i dag, kan ikke sies nøyaktig. Produsentene selv publiserer ikke noen salgstall, og også kjente markedsanalytikere har tilsynelatende aldri fulgt emnet nærmere. Generelt er enhetene i USA og Vest-Europa imidlertid nesten like godt kjent for noen, og spesielt i England, finnes de i mange husholdninger.

Sammendrag om kjøp av den beste eggekokeren

Skal du kjøpe en eggekoker så er det første du trenger å tenke på om du skal bruke den mye eller lite. Hvis du skal bruke den kun til søndag så kanskje du slipper unna med å kjøpe en litt billigere variant. Mens hvis du bruker den ofte, som eksempel til et stort kjøkken så kan det være lurt at du kjøper en større variant en den billigste. Her da gjerne en litt dyrere variant.

Som vi alt nevnte i starten av denne guiden så vil denne løsningen snart finnes i alle de fleste hjem. Det er mange som har en slik hjemme alt. Men med denne løsningen så vil det være enda flere som har en slik løsning. En av de største grunnen til dette er at den alltid vil gi deg perfekte egg hver eneste gang du skal koke egg. Du slipper å stå der å alltid lure på om eggene er nok kokt eller ikke. Med timeren som er på eggekokeren så vil den gi deg perfekte egg hver eneste gang du ønsker det. De mest avanserte kan du stille inn slik at du får hardkokte egg på ene siden mens bløt kokte egg på andre siden av eggekokren. Fremtiden til frokostbordet er altså her. Når du skal spise egg andre plasser så blir det altså ikke det samme etter dette. Men pass på at du ikke kjøper den billigste eggkokren du finner fra en kina butikk. Da vil du nemlig ikke få like gode å deilige egg som du ellers får om du kjøper den ifra en Norsk nettbutikk.

Så hvis du skal kjøpe den mest perfekte eggekokren til ditt bruk så lønner deg seg å lese seg opp litt først. Dette er mest sannsynlig en investering som du og din familie kommer til å ha i mange år fremover. Med en eggekoker så vil dere også spise mere egg siden det vil være lettere for dere å koke egg. Du slipper å tenke på noen ting bare trykke på en knapp så blir alt nesten ferdig av seg selv. Kjøp en eggekoker også spiser både du og alle du deler hus med mye mere egg. Det lover vi deg at de kommer til å gjøre.

Vurder denne artikkelen!
Total: 11 Gjennomsnitt: 3.6
Back to top button