Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

5 Beste eksterne HDD I 2024

Det er nesten umulig å regne med lagringskapasiteten til en datamaskin uten å nevne en harddisk. Hvis du leter etter en harddisk for å øke PC-ens ytelse eller forbedre spillopplevelsen, har vi samlet de mest pålitelige og holdbare harddiskene i vår oversikt over ekstern harddisk best i test.

Beste bærbare HDD
4.9 / 5

WD My Password er en solid kombinasjon av maskinvarekryptering, pålitelig ytelse og et godt valg med solid merittliste. Det tilbyr allsidigheten til den gjennomsnittlige forbrukeren sammen med bemerkelsesverdige fordeler.

Fordeler

 • Den slanke størrelsen er praktisk for reiser
 • My Passport leveres med sikkerhetskopi programvare som kjører automatisk etter forhåndsinnstilt tidsplan.
 • Den har 256-bits maskinvarekryptering for å holde det digitale innholdet sikkerhet
 • Testet og sertifisert for å fungere med et bredt spekter av enheter

Ulemper

 • Den automatiske sikkerhetskopieringen fungerer bare med Windows
Beste stasjonære HDD
4.5 / 5

WD My Books Duo kommer med en kolossal lagringskapasitet på opptil 36 TB. Denne massive lagringen er ideell for lagring av alle slags dokumenter sammen med muligheten for raskere gjenfinning.

Fordeler

 • Den kommer med en enkel konfigurasjon
 • USB3-huben er en funksjon som gjør den enklere å bruke
 • WD My Book Duo kommer med kolossal lagringsplass
 • Den har rask ytelse
 • Flott programvareintegrasjon med RAID og DropBox

Ulemper

 • En 3-års garanti kan peke på noen mulige defekter
 • Den renger omformatering for Mac OS
Beste budsjett
4.0 / 5

Seagate Expansion harddisker har lagringsområder mellom 2 TB, 3TB og 4TB med variable kostnader avhengig av kapasitet. Bakover kompatibiliteten betyr at harddisken kan fungere med USB 2.0 sammen med USB 3.0-enheter.

Fordeler

 • Denne bærbare harddisken er enkel å sette opp
 • Det er ikke nødvendig å bruke ekstra programvare på datamaskinen
 • Den har bakover kompatibilitet med USB 2.0
 • Den leveres med et integrert strømstyringssystem for energieffektivitet

Ulemper

 • Harddisken leveres ikke med programvare for sikkerhetskopiering
Best for long-term use
4.4 / 5

Med en liten størrelse tilnærmet lik en iPhone, fungerer denne sikkerhetskopien perfekt for Mac, Windows og PS4. Harddisken er utsøkt og kompakt for daglig bruk.

Fordeler

 • Oppsettet tar ikke mer enn tre minutter
 • Den fungerer bra for lagring og overføring av spill med standard PS4
 • Toshiba Canvio Basics er lett med holdbarhet og stabilitet
 • Den er liten nok til å transporteres til forskjellige steder

Ulemper

 • Datainnhenting kan være treg for enkelte enheter
 • Toshiba Canvio Basics er utsatt for å henge etter noe tidsbruk
Beste for ps4
4.0 / 5

Denne eksterne harddisken er ideell for din PlayStation for å lagre mer enn ti komplette spill. Med en vekt på bare 5,28 gram er den utrolig bærbar og kommer i størrelsene 1, 2, 4 og 5TB lagringskapasitet.

Fordeler

 • Du kan få en betydelig forbedring i hastighet, ytelse og pålitelighet på PS4
 • Alt gjøres eksternt, slik at du ikke trenger å utføre interne justeringer
 • Spill installert på eksterne harddisker gir noe bedre resultater enn de som er installert internt
 • Det er mulig å dele spill med Seagate Game Drive Ps4 ekstern harddisk

Ulemper

 • En ekstern løsning øker sårbarheten for skader på harddisken
 • Fra et teknisk perspektiv kan innsetting og fjerning av USB-kontaktene føre til syklisk skade

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Kjøpeveiledning for ekstern harddisk

Kjøpeveiledning for ekstern harddisk

Eksterne harddisker utgjør en av de rimeligste måtene å utvide lagringskapasiteten på. De er koblet til maskiner for å tilby umiddelbar lagring uten behov for å utføre ekstra maskinvareoppgraderinger. Siden bærbare datamaskiner og PC-er allerede har innebygd harddisk for å lagre spill og programvare, vil det å få ekstern lagring øke mengden plass i en enhet.

Med de stadig skiftende markedstrendene kommer harddisker i forskjellige former, størrelser og design. Dette er den viktigste grunnen til at du bør vurdere hele operativsystemet sammen med dine behov før du ser på trender i markedet.

Hvorfor trenger du en ekstern harddisk?

Eksterne harddisker er bærbare lagringsenheter som vanligvis brukes til å lagre et bredt spekter av dataelementer. Det tar ikke lang tid før datamaskinens interne lagring fylles helt opp, noe som er hovedgrunnen til at du trenger ekstra plass.

Eksterne harddisker er enkle å bruke, bærbare, overførbare og gir umiddelbar lagring når du trenger dem. Den beste fordelen med eksterne harddisker er at de kan koble stil en rekke datamaskiner for å overføre kolossale mengder data.

Samtidig tilbyr eksterne harddisker levedyktige løsninger til spillere som kanskje vil legge til PS4-kapasiteten sin. I tillegg til å la spillerne beholde eierskapet til dataene, har den forbedret sikkerhet sammenlignet med skybaserte løsninger.

Typer eksterne harddisker

Eksterne harddisker er delt inn i to kategorier basert på den medfølgende programvaren, kapabilitet og hvordan den kan integreres med forskjellige komponenter. Uten tvil er det viktigste kjennetegnet lagringsteknologien, som fører til de to hovedkategoriene av harddisker.

Hard Drive Disk (HDD)

extern HDD

HDD-er er eldre lagringsenheter med roterende disker og magnetisk teknologi for å lagre data. Stasjonen har en arm med flere lese/skrive «hoder» som registrerer og henter data fra disken. I likhet med hvordan en platespiller fungerer, beveger armen seg frem og tilbake over diskens overflate for å få tilgang til forskjellige lagringssegmenter.

Gitt at HDD-teknologi har blitt brukt lenger enn SSD-er, koster de generelt mindre og er egnet for data som ofte må aksesseres. Vanligvis er harddisker tilgjengelig i 2,5 tommers størrelser for bærbare datamaskiner og 3,5 tommers størrelser for stasjonære datamaskiner.

Solid State Drive (SSD)

extern SSD

Navnet «solid-state» representerer ikke den faktiske teknologien som brukes til å lagre data. Solid State Drives lagrer data I integrerte kretser, noes om har mange implikasjoner, spesielt i størrelse og ytelse.

Siden denne teknologien eliminerer behovet for en roterende disk, kan Solid State Drives reduseres til størrelsen på et frimerke. Hvor mye data de kan holde, varierer imidlertid avhengig av modellen. Ideelt sett er SSD-er egnet for små enheter som slanke konvertible, bærbare datamaskiner og 2-i-1 enheter.

Samtidig har SSD-er drastisk redusert tilgangstid ettersom brukerne ikke trenger å vente på at lese-/skrivehodet skal «varmes opp».

Hva du bør se etter når du kjøper en ekstern harddisk

Med tonnevis av eksterne lagringsalternativer tilgjengelig, er det ikke garantert at kjøp av en ekstern harddisk vil fungere for deg. Det er behov for å vurdere essensielle elementer før du kjøper disse essensielle sekundære lagringsenhetene.

Lagringskapasitet

De fleste av de eksterne harddiskene varierer i størrelse mellom 500 GB kapasitet opp til 8 TB. Hvis du vil ha en ekstern stasjon som er ideell for overføring av dokumenter, bilder eller andre medier fra en enhet til en annen, kan mellomstor kapasitet være passende.

Lagring av hundrevis av filmer uten behov for hyppige overføringer krever sikkerhetskopiering på opptil 2 TB kapasitet. Hvis du er interessert i å beholde filer på langsikt, vil du kanskje ha en harddisk med minimum 1 TB kapasitet.

Nettverk

Mens de fleste eksterne harddisker har kablet tilkobling, kan du også finne kablede enheter på markedet. Det viktigste kjennetegnet er at trådløse harddisker kommer med integrerte oppladbare batterier og kan kobles til flere enheter uten ruter.

De nyeste modellene av eksterne harddisker kommer med en Network-attached Storage-stasjon (NAS). Disse stasjonene kommer ofte med integrert Wi-Fi eller en Ethernet-port for å legge til lagringsplass for flere datamaskiner å dele.

I tillegg kommer noen NAS med utskriftsfunksjoner som lar brukere koble utskriftsenheter til USB-porter for å skrive ut dokumenter fra flere datamaskiner i nettverket.

Strømkilde

Eksterne harddisker trenger vanligvis USB-kabler for å slå dem på. Noen modeller kan imidlertid trenge en ekstra strømkilde. Bærbare harddisker drives av USB-kabler, mens stasjonære harddisker kan trenge et eksternt deksel sammen med en strømforsyning.

Et annet alternativ er å koble USB-kabelen direkte til datamaskinens USB-inngangsporter, noe som gir større mobilitet og eliminerer behovet for en AC-adapter. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, kan harddisken forbruke batteri raskere.

Størrelse og bærbarhet

Harddiskens fysiske dimensjoner dikterer hvor bærbar den vil være. Utvalget blant de best ekstern harddisk har litt større størrelser enn standard strømbanker og kan passe inn i små rom, men litt tyngre i vekt.

Eksterne stasjonære HDD-er derimot, trenger permanent lagringsplass i CPU ’en. I forlengelsen avhenger deres portabilitet av hvor enkelt du kan flytte hele skrivebordet.

Kompatibilitet

Eksterne harddisker formateres regelmessig for bestemte operativsystemer. En ekstern stasjon formatert for Mac OS kan ha utfordringer med å jobbe sammen en Windows 10 basert enhet.
Dette oppsettet er imidlertid ikke irreversibelt. Du kan formatere eller dele diskene for å ha forskjellige funksjoner og fungere med operativsystemet ditt. Hvis du vil unngå dette bryet, må du bekrefte om det er kompatibelt med operativsystemet ditt før du kjøper.

Varighet

Moderne eksterne harddisker kommer med robuste kabinetter for å beskytte dem mot skadelige elementer. Mens denne teknologien benyttes i både HDD-ser og SSD-er, har de to harddiskene et vidt forskjellig fysisk design. Noen harddisker kommer til og med med militære spesifikasjoner som holdbarhet er referert til.

SSD-er er mer motstandsdyktige mot skader som kommer fra fall, da de har færre bevegelige deler enn en tradisjonell harddisk. Dette kan være en viktig faktor for å foretrekke SSD fremfor en HDD, spesielt hvis holdbarhet er viktig for deg.

Pris

Produksjonsmerker vurderer funksjoner som er mest relevante for forbrukernes behov, og sett deretter en spesifikk pris på den kategorien. For enheter som ligner på overflaten, vil du støte på et bredt utvalg av harddiskpriser. En høyere kapasitet betyr vanligvis en høyere pris.
En måte å få tilgang til verdi på er å dele harddiskens pris med dens totale lagringskapasitet for å få kostnaden per gigabyte. Vanligvis vil prisen per gigabyte reduseres med større lagringsplass. WD 1 TB Blue HDD koster eksempelvis $0,03 per GB, mens WD 6 TB Blue koster $0,021 per GB.

Dataoverføringshastighet

Flere faktorer bestemmer ytelsen til en ekstern harddisk i forbrukerkvalitet, men omdreiningene per minutt er en viktig faktor. Høyere RPM betyr at data trekkes ut av lese-/skrivehodet raskere.
Harddiskens SATA-hastighet er ofte en ubetydelig beregning. En moderne stasjon kan spesifiseres som 3,0 GB per sekund og 7200 RPM. Den første parameteren er SATA-hastigheten, som referer til den maksimale hastigheten til en SATA-tilkobling. Teknisk sett er ingen HDD designet for å overføre data med denne typen hastighet.

Det er bare lurt å vurdere RPM som en pålitelig beregning, siden 7200 RPM alltid vil fungere raskere enn 5400 RPM.

HDD grensesnitt

Når du velger mellom HDD og SSD, må du velge en formfaktor. Det er bare to alternativer, og ditt nåværende oppsett vil først og fremst avgjøre det riktige valget.

Eksterne harddisker kommer vanligvis i en 3,5 tommers formfaktor med en maksimal kapasitet på mellom 10-20 TB. På den annen side har bærbare harddisker en tendens til å komme i en 2,5 tommers formfaktor sammen med 5-10 TB lagringskapasitet.

Solid State-enheter er mindre enn harddisker da de ikke har bevegelige deler. Hvis du trenger å koble en SSD til en 3,5 tommers jakke, kan du vurdere å bruke adaptere for å gjøre dette grensesnittet levedyktig.

Design

En ekstern harddisks design bestemmer byggekvaliteten. Et sølvfarget aluminiums design resonerer perfekt med Apples iMac-deksel. Hvis du er så opptatt av eleganse, bør du kanskje vurdere dette designet.

Et slankt metalldesign er også bærbart og tiltalende. Bortsett fra å bestemme harddiskens holdbarhet, dikterer designet harddiskens visuelle appell.

Ekstra funksjoner

Bruken av harddisker går utover å utvide PC-lagring for filer, musikk og videoer. Deres utrolige allsidighet utvider bruken til spillkonsoller for å forbedre gjenfinningshastighet og lagring.

Ekstern harddisk for utvidelse av spillkonsoll

Bruk av en ekstern harddisk for spillkonsoller skaper mer lagringsplass. Siden spillene krever mye minne, kan en ekstern HDD forbedre datamaskinens evne til å lagre flere spill.

Generelt er ingen filformatering nødvendig for å bruke en ekstern spillharddisk. På grunn av denne fleksibiliteten kan eksterne harddisker tilby en flott måte å dele spill på flere enheter.
Det er visse scenarier der det kan være nødvendig å forhåndsformatere filer. Hvis du har tenkt

 

å bruke harddisken til spillkonsollutvidelse, sørg for å sjekke dens kompatibilitet med operativsystemet for å oppveie forekomsten av denne hindringen.

Ekstra eksterne porter

ekstern HDD eksterne porter

Overføringshastighet er like viktig som lagringsplassen hvis du planlegger å regelmessig overføre filer frem og tilbake. Mens SSD-er vanligvis overfører data raskere enn HDD-er, er ekstra eksterne portkontakter også avgjørende.

De fleste PC-er og bærbare datamaskiner støtter USB 2.0 porter, men de nyere kommer med USB 3.0 porter. Teoretisk sett har USB 2.0 porter en maksimal båndbredde på 480 mbps, mens USB 3.0 kan støtte opptil 5 Gbps. Dette betyr at du kan forvente høyere ytelse med USB 3.0 enn USB 2.0 porter.

Garanti

Eksterne harddisker er vanligvis skjøre elektroniske komponenter. Et lite fall kan ikke forårsake betydelig skade, men kan gjøre harddisken ubrukelig.

En garanti er ment å dekke slike skader og lar deg bytte ut komponenter uten mye problemer. En mer utvidet garanti kan imidlertid bety at enheten har større sjanse for å bli skadet. Ideelt sett velger du harddisker med en garanti på mellom ett og to år.

Sikkerhet

Et bemerkelsesverdig element ved eksterne harddisker er at de er utrolig bærbare, selv om de er i den større enden. Du kan holde harddisken din trygg fra hackere når du er online, men dette betyr ikke at den ikke kan havne i feil hender.

For å redusere slike hendelser kommer de fleste harddisker med krypteringssikkerhetstiltak. Selv om harddisken din ikke har kryptering, vil du sannsynligvis finne den kompatibel med krypteringsprogramvare. Du kan bruke et fysisk sikkerhetssystem som en pinkode inngang for å låse opp tilgang til data.

Skytilkobling

Det kan være et fenomenalt skifte fra fysisk lagring til skyaktiverte lagringsenheter. De fleste institusjoner begynner sakte å sette pris på skylagring, som er en teknologi som er integrert i harddisker.

NAS-stasjoner bruker skyteknologi der enhetene som er koblet til i nettverket kan nås over internett. Uansett hvor sikre dataene dine er, er skylagring fortsatt en ideell løsning for å hente data i tilfelle skade.

Kjølesystem

Harddisker bruker motorer til å snurre platene sine i størrelsesorden så mye som 15 000 omdreininger per minutt. Som et uunngåelig biprodukt er varme en av de vanligste årsakene til harddiskfeil på grunn av hodekrasj, ekspansjon og elektriske «kortslutninger».

Overoppheting kan helt forhindres ettersom de fleste eksterne harddisker har metallfinner som fungerer som varmeavledere. Du bør imidlertid passe på omgivelsestemperaturen og vurdere å redusere bruken når førerens temperatur går over 40 grader.

I tillegg til å installere dedikerte apper som er ment å overvåke temperaturen, bør du vurdere å oppgradere datamaskinens kjølesystem for å redusere risikoen for skade.

Beste eksterne HDD-merker

Ytelsen, allsidigheten og holdbarheten til harddisker er sterkt avhengig av produksjonsmerket. Gitt at slike merker har varierte spesifikasjoner, har vi undersøkt funksjonene deres og hva som skiller hver av dem fra hverandre.

Western Digital Corporation (WD)

WD ble først etablert i 1951 som General Digital, og kan skryte av over et halvt århundre med produksjonserfaring. Selskapet har en lang historie innen elektronikk som en integrert kretsprodusent og en produsent av lagringsharddisker og SSD-er. Bortsett fra å produsere standard lagringsenheter, tilbyr selskapet også skreddersydd skylagringsteknologi.

Seagate Technology Holdings PLC

Seagate er et irsk allmennaksjeselskap etablert i 1978 og har vært i virksomhet siden 1979. Som en stor leverandør til mikrodatamaskin markedet på 1900-tallet har Seagate spesialisert seg på IBM XT siden starten. I dag er Seagate den største konkurrenten til WD og har vokst mye gjennom oppkjøp av konkurrenter.

Toshiba

Toshiba er en kjent bærbar PC produsent som også har våget seg på produksjon av harddisker. Selskapet ble etablert i 1875 som den første japanske utstyrsprodusenten, og selskapet har utviklet seg gjennom årene til å vokse som en multi-elektronisk produsent. Som et teknologiselskap med flere års dyktighet har selskapet vokst til å bli et japansk teknologiikon.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button