Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste foodprosessorene

På markedet i dag vil du finne så mange forskjellige apparater til å bruke på kjøkkenet, men vet du hvilke som er hvilken? Og hva de forskjellige apparatene gjør? I denne artikkelen skal vi fortelle deg om foodprosessor, hva de gjør osv. for å være sikker på at du vet hva dette apparatet gjør.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

En foodprosessor er et kjøkkenapparat som brukes til å lette gjentatte oppgaver i matlagningen. Den ligner blender på mange måter, men den største foskjellene er at foodprosessoren bruker utskiftbare blader og disker (følger som regel med) i stedet for bare en type som en blender gjør. Bollen til en foodprosessor er også gjerne bredere og kortere, og passer egentlig bedre for faste eller halvfaste matvarer. Normalt kreves det igen eller lite væske i driften av en foodprosessor, i motsetning til en blender som vanligvis krever en viss mengde væske for å bevege seg.

Så om du ønsker å lage mange drikker, milkshakes osv så er en blender det beste valget for deg, men om du ønsker å lage forskjellige mat, deiger osv så er det nok en foodprosessor du bør velge. En foodprosessor kan brukes som en blender om du ønsker det, du kan lage milkshakes og smoothies med foodprosessoren din om du skulle ønske det. Det er ikke sagt at dette kun en ting som kan lages med en blender.

Du kan også bruker foodprosessoren som en mikser, så du kan lage deiger og kremmer med foodprosessoren din. Du kan lage deilige desserter, helt uten å ha en mikser i huset, er det ikke helt fantastisk?

Med en foodprosessor kan du lage en 3-rettersmiddag med deilig drikke, alt med hjelp av en enkel maskin, forett, hovedrett og dessert. Kanskje en smoothie for å fylle opp med frukten som kroppen din trenger.

Hvilke modell alternativer er tilgjengelige for foodprosessorer?

Når det kommer til modeller av foodprosessorer så er valget en mill langt det finnes så mange forskjellige foodprosessorer at du vet ikke hvor du skal begynne for å kunne ta et valg en gang. Mest sannsynlig vil du begynne med å velge hvilket selskap du ønsker å kjøpe foodprosessoren fra.

Å skrive navnet på alle selskapene ville blitt for mye men vi har valgt å nevne de som er topp rangert når det kommer til foodprosessorer, det betyr ikke at de er best når det kommer til andre apparatere. De beste selskapene når det kommer til foodprosessorer er: Cuisinart, KitchenAid, Hamilton Beach, Hobart, Black & Decker, Philips, Russell Hobbs, Bosch, Kenwood Corporation, Kalorik, Panasonic Corporation, Moulinex, Tefal, De’longhi,Braun, NESCO, Weston, Krowne, Waring, Vollrath og Wolfgang Puck.

Når du har valgt hvilket selskap du skal gå for må du begynne å tenke på hvordan størrelse du ønsker på foodprosessoren din, ønsker du deg en mini foodprosessor, liten foodprosessor, kanskje en som er litt større en, kanskje ønsker du deg en stor en. Det kommer helt ann på hva du skal bruke den til, og hvor mange dere er. Om det bare er deg holder det kanskje med mii foodprosessor, mens er det snakk om en familie trenger du kanskje den største.

Det neste steget er å velge fargen, nå for tiden virker det som det er populært å velge en svart og sølv en, og for å være ærlig så er de veldig fine, det er nok der valget mitt hadde havnet, men det betyr ikke at det ikke finnes andre alternativer for de som ønsker seg noe annet.

Deretter må du begynne å tenke på hvordan du ønsker at foodprosessoren skal se ut i formen, om den skal være rund, eller firkantet eller bare koppen(bollen) om den skal ha masse ekstra deler, eller om du bare ønsker deg en helt standard en. Om du ønsker deg en dobbel en eller om du ønsker deg en singel en.

Det finnes så mye du må bestemme deg for, og husk det er ingen andre enn deg som kan ta dette valget.

Foodprosessor deler

Når det kommer til delene som kommer med foodprosessoren avhenger det veldig av hvilken maskin du velger, noen kommer med mye andre kommer med ikke så mye. Boksen som foodprosessoren kommer i vil inneholde masse, masse små ting som regel.

Du vil få bollen som skal kobles til, der du kan helle i ingrediensene, kanskje den du har valgt kommer med to forskjellige størrelser på denne bollen så du kan velge, eller om du har valgt å kjøpe deg en dobbel en så kommer den iallfall med 2 boller. Det vil følge med et lokk til bollen for å stoppe maten fra å fly rundt om kring.

Også vil du finne forskjellige kniver og skiver for foodprosessoren, hvor mange forskjellige avhenger av hvilken type foodprosessor du har valgt. Noen av dem kommer bare med et par forskjellige kniver og skiver mens andre kanskje kommer med 5 forskjellige av hver.

Hva ellers får du inkludert om du kjøper en foodprosessor?

Når du velger å kjøpe en foodprosessor, gjør du egentlig et veldig godt valg. Du får ikke bare en foodprosessor når du kjøper denne, du får også en mikser og en blender.

Vel ikke fysiskt, det er ikke hva jeg mener, jeg mener at selv om du går ut å kjøper en foodprosessor og ikke en blender, betyr dette ikke at du ikke kan bruke foodprosessoren som en blender. Det er ingen som kommer til å stå på kjøkkenet ditt og forteller deg hva du kan og kan ikke bruke foodprosessoren din til. Om du ønsker å bruke din foodprosessoren til å lage deg en milkshake, eller en smoothie så kan du det, og drikken du velger å lage vil smake utrolig godt, like godt som om du hadde kjøpt en blender til å lage drikken din.

Du kan også bruke foodprosessoren din som en mikser også om du føler for det, det er ikke mange som vet hva forskjellen mellom en mixer og en foodprosessor er så skal jeg forklare det for deg nå. En mikser er et kjøkkenutstyr som bruker en girdrevet mekanisme for å rotere et sett av vipser i en bolle som inneholder mat eller væske som skal blande dem.

Så som du ser er det så og si det samme som en foodprosessor, så om du ønsker å bruke din foodprosessor som en mikser kan du helt trygt gjøre det, og om noen sier du ikke kan gjøre det så kan du fortelle dem at det ikke er noe stor forskjell på det så det kan du helt uten et problem gjøre.

Gjennomsnittlige dimnsjoner av foodprosessoren (høyde, lengde, bredde)

Når det kommer til dimnsjoner av en foodprosessor er det veldig vanskelig å gi deg et fullstendig svar på dette. Det finne så mange forskjellige valg og alternativer på dette.

Jeg kan derimot fortelle deg litt om hva som er forskjellen på mini foodprosessor og den normale foodprosessoren. For en helt valig person som skal lage en middag eller to, lage diper og sauser så vil nok en mini foodprosessoren passende til deg, det vil jo si at det tar mindre plass enn en normal størrelse på foodprosessoren.

Dersom du er en som lager flere forskjellige middager men flere igrensienser, så bør du nok gå for en normal størrelse. Alt kommer ann på hva du ønsker å kjøpe, hva du har behov for, hvor mye plass du har på kjøkkenet ditt.

En mini foodprosessor er som regel denne størrelsen: 22 x 18 x 13 cm, noen av dem kan være større enn dette og andre kan være mindre. Ikke ta disse målene 100% sjekk boksen føre du kjøper den for å være sikker på målene til apparatet.

En normalt størrelses foodprosessor er som regel denne størrelsen: 29 x 20 x 40 cm, noen av dem kan være større enn dette og andre kan være mindre. Ikke ta disse målene 100% sjekk boksen føre du kjøper den for å være sikker på målene til apparatet.

Som du ser er det ikke alt for store forskjeller på størrelsene, men om du har et lite kjøkken så kan denne størrelsen være en stor forskjell.

Design funksjoner på foodprosessoren

Kanskje du er på utkikk etter en foodprosessor men du vet ikke helt hva du ser etter. Du vet ikke helt om hva de sier om apparatet er en god ting eller en dårlig ting. Så la oss ta en liten titt på hva noen av funksjonene er.

Kraft: En kraftig motor vil øke hastigheten på hakking og kutting. Effekten måles i watt og du bør være på utkikk etter en modell som kommer med minst 600 watt for at den skal være verdt å kjøpe.

Prøv velg en modell som kommer med en tung base for å stoppe at foodprosessoren ikke beveger seg når du bruker den.

Størrelse og vekt: Foodprosessorer er stort sett store og tunge apparater, så du må tenke på hvor du skal plasser den på kjøkkenet ditt. Det må være nok plass til den på benken og nok plass så du kan bruke tilførselsrøret og lokket.

Om du skal oppbevare den i et skap lønner det seg å finne en lettvekts modell så det er enkelt å løfte den.

Kapasiteten: Dette avhenger som regel på hvor mange personer du skal lage mat til og hvor mye mat du ager. Store 2 liters modeller med brede matrør gjør at du kan lage store mengder mat, mens en 1,3 til 2 liters foodprosessor holder lenge nok til små familier eller single personer.

Set etter en foodprosessor med flere boller for allsidighet. Der du vil få hoved bollen, en middels bolle og en praktisk mini bolle som er perfekt til å hakke små mengder mat som nøtter eller urter.

Bredt forerør: Sparer på preparbeidet som kan håndtere hele gjenstamder som poteter og lø eller store biter av mat.

Oppbevaringsbeholder: et sted og plassere kniver og skiver for å holde dem samme på et sted, så du raskt kan finne gjenstander når du trenger de.

Hva er den gjennomsnittlige prisen for en foodprosessor?

Foodprosessor pris avhenger av hvilken type du velger. Gjennomsnittlige prisen ligger på mellom 1000-2000 kr. Det er veldig lett å finne en foodprosessor som vil koste mer enn 2000 kr men å finne en under 1000 kr, om de ikke er på tilbud.

Det betyr ikke at den dyreste er foodprosessorer er den beste foodprosessor. Når du skal kjøpe en foodprosessor bør du ikke se på prisene, du bør sjekkefoodprosessor test, en foodprosessor best i test er som regel den foodprosessoren du burde gå for.

Kanskje om food prosessor best i test kan også være en billig foodprosessor, så vel som en dyr foodprosessor.

Du kan finne mange forskjellige test av foodprosessor, bare ta en titt rundt omkring på nettet, det finnes så mange forskjellige tester, du kan enkelt lese deg opp på foodprosessorer. Du kan finne den aller beste på markedet, du kan finne den billigste, som fortsatt er brukbar. Kanskje du ikke brur deg så mye om prisen så du går for den som er best på markedet.

Billige foodprosessorer betyr ikke at de er et dårlig valg, de kan være like gode som de dyreste på markedet. Bare sjekk food processor testene du finner på nettet det vil helt klart forklare deg hva du skal se etter når du er på utkikk etter en foodprosessorer, da det finnes ting du skal se etter og ting du skal holde deg vekk fra. Det er jo helt vanlig, slikt er det med uansett hva du skal kjøpe.

I hvilke situasjoner er en foodprosessor mest brukbar?

Det finnes mange forskjellige situasjoner hvor en foodprosessor er brukbar, men hvilke situasjoner er det mer brukbart enn andre? La oss se om vi kan finne svaret på dette i denne delen av artikkelen for å kunne gi deg en bedre ide på hva du kan bruke din foodprosessor til for å hjelpe deg i hverdagen.

 • Mosing av supper og sauser: Dette er en av de beste grunnen til at man kjøper en foodprosessor i første omgang
 • Salsa, diper osv: Med all finnhakkingen som kreves for slike oppskrifter vil en foodprosesor gjøre jobben din mye lettere
 • Lage pastadeig: Foodprosessor er det perfekte hjelpeverktøyet for å lage pastadeig
 • Hakke kjøtt: Hakke kjøtt selv er billigere og tryggere. Du kan velge selv om du ønsker å fin hakke de eller grove hakke kjøttet
 • Hjemmelaget majones
 • Hakke nøtter: Alle vet hvor vanskelig det og slitsomt det kan være å finhakke nøtter til desserter osv., her kommer foodprosessoren inn i bildet
 • Lage nøttesmør
 • Kverne korn til mel: Det er ikke så perfekt som en faktisk kornmølle ville være, men det fungerer fint for små partier spesialmalt
 • For å lage brødsmuler og smørkaker
 • Rive ost

Hvordan velge en foodprosessor?

Det er mange ting du må tenke på når du skal velge en foodprosessor, og det er bare du som kan ta det valget. Ingen andre enn deg kan velge for deg. Kanskje du ønsker deg en stor eller en mini foodprosessor, ønsker du deg en rundt en, eller kanskje ønsker du deg en firkantet en. Vet du hvilken farge du ønsker deg, det finnes mange forskjellige å velge blant. Du kan kjøpe deg en rød, svart, sølv, rosa, hvitt osv.

Du må også tenke på hva du ønsker å bruke foodprosessoren din til, trenger du kanskje en kraftig foodprosessor, er ikke en kraftig en noe du virkelig ikke har tenkt så mye på er det kanskje ikke noe du trenger.

Oppsummering

Foodprosessor er et veldig behjeplig kjøkken verktøy, faktisk det kjøkken redskapet som kanskje er mest brukt i verden nå. Du kan lage og gjøre så og si alt med en foodprosessor. Du kan lage smoothis, milkshake, desserter, deiger, sauser, dip osv. Hvor fantastisk er ikke det? Du trenger ikke å kjøpe mange forskjellige redskap lengre, selv om du kan finne blender og miksere som er laget for å noen av disse oppgavene kan du like så godt bruke foodprosessoren din.

Det finnes fordeler og ulemper med å ha en foodprosessor også, jeg har valgt ut 8 topp fordeler ved å ha en ulempe og etterpå skal jeg finne frem noen ulemper til dere negative personer der ute.

 • En foodprosessor sparer deg tid mens du lager mat
 • Du bruker mindre energir fordi den gjør arbeidet enkelt og lett for deg
 • En foodprosessor er lett å håndtere. Alle kan operere en
 • Du trenger ikke mye trening for å kunne bruke en
 • Den tar ikke for mye plass, du kan enkelt plassere den på toppen av kjøkkenet ditt, avhengig av størrelsen du har valgt å kjøpe
 • Du kan velge å kjøpe den som passer ditt budsjett
 • Den tar seg bra ut på kjøkkenet ditt
 • Den kan også brukes som en mikser og blender
 • Du vil lære deg nye oppskrifter som vil gjøre matlagningen din bedre
 • Du trenger ikke lenger å kjøpe ferdig lagde kryddermiksene, du kan lage dine egene
 • Sparer deg masse penger

Det er mange gode fordeler der for å ha en foodprosessor ikke sant? Det var nesten så jeg løp ut for å kjøpe en mens jeg skrev de alle ned, neste gang jeg er på butikken skal jeg ta meg en tur innom avdelingen som selger foodprosessorer og velge meg en og begynne å ekspremitere litt mer på kjøkkenet.

Men siden vi gikk igjennom alle fordelene ved en foodprosessor, så må vi gå gjennom alle ulempene, så her er ulempene ved å ha en foodprosessor:

 • Lydnivået på maskinen er som regel veldig høy
 • De er vanskelige å rengjøre
 • Du har ikke kontroll
 • Om du glemmer lokket vil maten eller drikken havne over alt
 • De kan være farlige å rengjøre på grunn av de skarpe knivene som kommer med maskinen

Vel det var ikke en for lang list over ulemper var det? Jeg vil fortsatt ha en foodprosessor, hva med deg? Jeg kommer nok til å være mer forsiktig når jeg vasker den, knivene kan kanskje bli vasket i en oppvaskmaskin, det høres tryggere ut enn å vaske de for hånd.

Du trenger ikke å kjøpe mange forskjellige maskiner om du kjøper en foodprosessor, dette er en magisk maskin som kan gjøre så mye forskjellige ting, du kan rive ost, rive forskjellige grønnsaker og frukt, samt kjøtt, du kan lage sauser, kanskje ønsker du å lage noen forskjellige diper og salsaer, du kan gjøre alt med denne fantastiske maskinen. Og det beste av alt, du vil ha mer plass på kjøkkenet ditt.

Det er veldig varierende hva prisen for en foodprosessor er, og så klart avhenger det mye på hva du velger. Om du velger en som er veldig enkel og billig kan du få den til rundt 1000 lappen, men om du ønsker en som kommer med litt mer så må du nok doble prisen.

De dyreste av foodprosessorene kommer med så mye ekstra deler at om du skulle ha kjøpt mange forskjellige kjøkken maskiner, så er det kanskje billigere å bare kjøpe en av de dyrere foodprosessorene. Da de kan brukes som mikser og blender, samt riv jern.

Selv om et riv jern ikke er den største utgiften du har når det kommer til kjøkken verktøy, så er det en utgift og det er plass på kjøkkenet ditt, så om du har muligheten til å ha dette inkludert på en foodprosessor ser jeg ikke hvor du ikke skulle ta det alternativet, og best av alt, du trenger ikke lenger å rive ost og grønnsaker for hånd, ikke lenger skrape fingrene dine på riv jerenet fordi du så ille ønsker å rive den siste lille delen av osten.

Om du fortsatt lurer på om du skal invistere i en foodprosessor, så trur jeg du må lese denne artikkelen en gang til, det vil nok gjøre det litt klarere for deg at en foodprosessor er fremtiden, det er hva kjøkkenet ditt trenger. Ingen tvil om det, alle moderne kjøkken må ha en foodprosessor, kanskje ikke den aller dyreste foodprosessoren, men iallfall en som kan gjøre hverdagen til personen mye enklere.

For arbeidende familie foreldre er en foodprosessor som sendt fra gud, du sparer så mye tid ved å ha en på kjøkkenet.

Vurder denne artikkelen!
Total: 5 Gjennomsnitt: 1.6
Back to top button