Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Top 5 Beste Fotbadet 2024

Hva er fotbad?

En av de mest grunnleggende metodene for å ta vare på føttene og pleie dem, er et fotbad. Tradisjoner for fotbad kan spores flere tusen år tilbakee, i mange forskjellige deler av verden. I Europa var trolig romerne de første til å bruke fotbad, for rundt 2500 år siden.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

En gammel norsk metode for å gjøre dette, er å fylle en stamp eller ei balje med varmt vann og tilføre litt grønnsåpe før man setter føttene i balja eller stampen. Fotterapiforbundet har imidlertid gått ut og advart mot bruk av grønnsåpe. Forbundet påpeker at grønnsåpe er ment for å vaske vegger og gulv, ikke hud, og anbefaler produkter som er ment for hud, og spesielt føtter, og som faktisk vil gi en positiv innvirkning på føttene, for eksempel revitaliserende fotsalt eller fotsalt med sjøalger.

fotbad

Et samlebegrep for behandlingsmetoder som benytter vann, er hydroterapi. Dette inkluderer da kalde og varme fotbad, dampbad, bad med synkende eller stigende temperatur eller varme bad, gjerne med tilsetningsstoffer som olje, svovel, urter, mineraler, kullsyre eller lignende.

Hydroterapi brukes for å motvirke plager som revmatisme, eksem, psoriasis, hudinfeksjoner, og som stimulans for blodomløpet og immunsystemet.

Hva er forskjellen mellom fotbad og andre lignende produkter?

Hard og tørr hud kan oppstå fra trykk og friksjon, på grunn av bruk av uegnet fottøy og / eller aktivitet som er uegnet eller skadelig. En alternativ måte å bedre dette på selv, ut over fotbad, er ved å bruke en egnet fotkrem eller en fil. Metallfiler er ikke anbefalt å bruke på føtter. Enkle tiltak man selv kan prøve for å bedre situasjonen, er å skifte fottøy eller skaffe seg spesialtilpassede såler.

Ved store problemer med hard og tørr hud er det anbefalt å oppsøke en fotterapeut. En time hos en fotterapeut har et prisnivå som ligger over de fleste fotbad på markedet i dag.

Når alt kommer til alt er det ikke så mange produkter som ligner fotbad. Det varme vannet gir en hydroterapeutisk effekt som ikke kan erstattes av redskaper for tørr pedikyr, kremer, filer, eller tørr behandling fra spesialister.

Hvordan fungerer fotbad?

Et avslappende fotbad om kvelden etter en stressende dag på jobben kan være noe av det beste det går an å oppleve. Om man kommer inn fra et lengre opphold i kulden er fotbad helt klart den beste metoden å varme opp føttene igjen på. En liten massasje under føttene samtidig, så går det knapt an å bli bedre.

I forhold til jobben de gjør daglig, får føttene våre ofte litt for lite oppmerksomhet. Ved å pleie føttene daglig vil plager og ubehag som hælsprekker, sprukket hud, negle- og fotsopp og ubehagelig lukt kunne forhindres.

Et elektrisk fotbad er et apparat som kan oppbevare vann i en beholder, og varme dette vannet opp til et nivå valgt av den som skal bruke apparatet, eller det forhåndsinnstilte nivået i apparatet. Når vannet har oppnådd ønsket varme, settes føttene ned i beholderen. Dette er grunnprinsippet, men forksjellige fotbad har gjerne forskjellige funksjoner som massasje, infrarøde lys, bobler eller magnetfelt for behandling.

Gode råd for bruk av fotbad

Fotterapiforbundet anbefaler å ikke sitte med føttene i et fotbad for lenge, da huden kan bli oppbløtt og gi gode vilkår for soppsporer. Noen minutter om gangen er nok, mener forbundet, som understreker at det ikke er noe galt med å gi føttene et lite fotbad, så lenge tiden og hyppigheten begrenses.

Å ta et fotbad hjemme kan være effektivt for den som sliter med tørr hud på føttene. Fotbadet myker opp huden og gjør den tørre huden lettere å fjerne. Som nevnt over er det anbefalt å ikke sitte for lenge med føttene i et fotbad, da kan huden bli for bløt og gå i oppløsning, og det kan også fremkalle økt hudproduksjon.

I tillegg til bruk av fotbad, er det anbefalt for den som sliter med tørr og sprukken hud, å file føttene en gang i uken, og smøre føttene inn med en god hudkrem hver dag.

Utformingsfunksjoner ved fotbad

De fleste fotbad er utformet i hardplast, dette gjelder for fotbad med kuler, fotbad barn og generelt alle apparater som er med i denne fotbad test, uavhengig av fotbad pris.

Unntaket i denne testen er det meget spesielle oppblåsbare fotbadet fra Bosign, som er laget i resirkulerbar vinyl.

Utformingen av fotbad kan variere noe hva gjelder volum, form, størrelse og dyp, men i utgangspunktet er de forholdsvis like, utformet som en kloss med en tank der føttene kan settes i vann. Det viktigste er at også store føtter får plass.

En fotbad maskin inneholder gjerne noen deler som er i rustfritt stål, aluminium eller lignende.

Kommer fotbad med en garanti?

Generelt er det gode garantiordninger for fotbad. I utgangspunktet bør man få tilbud om minst to års garanti ved anskaffelse av fotbad, som er standard for fotbad best i test i denne fotbad test.

Testresultater rangert

 1. Beurer FB20
  Med risiko for å fremstå som partisk, må det kunne sies at Beurer er best blant alle produsentene når det gjelder å lage fotbad. FB20 er den modellen fra Beurer som har solgt mest de siste årene, og det er enkelt å forstå. Ikke bare kunder og spesialister på fotpleie trekker frem dette som det beste fotbad tilgjengelig og kårer det til vinner av fotbad massasje test. Også denne fotbad test anerkjenner Beurer FB20 som en vinner.Dette er et billig fotbad, men har likevel bedre funksjoner enn mange dyrere modeller. Det som kan trekkes frem som mest positiv egenskap er massasje under føttene med flere alternativer. Massasje med bobler gir ekstra avkobling. Vibrasjonsmassasje og varmemassasje, massasjerullene som kan kobles fra bunnen er særdeles behagelige og effektive, de klarer virkelig å komme til refleks-sonene som finnes under føttene.Øvrig tilbehør som følger med Beurer FB20 er sprutbeskyttelse som kan kobles fra, tre forskjellige børster eller massasje-munnstykker, og pedikyr-utstyr som kan fjerne døde hudceller.
 2. fotbad testBeurer FB50 Luxury Foot Bath
  Høyst sannsynlig er Beurer FB50 markedets mest luksuriøse fotbad. Tatt i betraktning den solide investeringen kostnaden av en FB50 innebærer, er det likevel noe overraskende at det er en av markedets mestselgende fotbad. Det burde være et opplagt fotbad best i test, hadde det ikke vært for den relativt høye prisen.For den som har prøvd rimeligere modeller, merkes forskjellen ved FB50 først på den ekstra myke behandlingen føttene får. FB50 Luxury Foot Bath har alle de grunnleggende funksjonene som rimeligere modeller har, men også mye mer. Det er fem innstillinger for varmtvannet, mellom 35 og 48 grader, men fotbadet kan også brukes uten vann hvis man bare vil benytte et av massasjeprogrammene.De forskjellige massasjeprogrammene avslører at dette er luksus. Flere av valgene finnes ikke på noe annet apparat, som “fotrefleks-massasje”, det finnes en fotseng for fotmassasje, og det finnes også valg for magnet-terapi. Massasje-rullene er avtagbare, og det følger dessuten med et par forskjellige utskiftbare pedikyr-verktøy som kan monteres midt i fotbadet for den som måtte ønske ytterligere behandling.
 3. Beurer FB35
  En av verdens største nettbutikker rangerer Beurer FB35 som det beste fotbadet uavhengig av funksjon og pris, basert på tilbakemeldinger fra kunder. Det er ikke uten grunn.Beurer FB35 kalles også “aroma fotbad”, og man skulle kunne tro at dette navnet viser til den avslappende virkningen av boblefunksjonen når boblene kiler mellom tærne. I realiteten kommer navnet mest sannsynlig fra det avtagbare aromafilteret som følger med, og er helt unikt for dette fotbadet. Det er her mulig å fylle på egne tilsetningsstoffer dersom man ønsker at fotbadet skal avgi en behagelig duft.Beurer FB35 kan regnes som et rendyrket fotboblebad, men det er likevel mulig å skru av boblene, eventuelt erstatte dem med vibrasjonsmassasjen som er i bunnen av fotbadet. En artig funksjon som ikke dukker opp så ofte på fotbad, er magnetfelt-behandling. Denne utføres av 16 integrerte magneter i fotbadet.Beurer FB35 har doble vegger, noe som holder bedre på varmen og dessuten er energibesparende. Det er også sprutbeskyttelse, føtter under med anti-skli funksjon, infrarøde, avslappende lys og tilbehør til pedikyr.
 4. TriStar Vibrerende massasje VB – 2528
  Dette er et fotbad som har avanserte funksjoner til en relativt ordinær pris. Med unntak av fotbad fra Beurer, er dette markedets beste alternativ.Blant funksjonene som er inkludert i det elektriske fotbadet VB 2528 fra TriStar, er trinnmassasje med tre justerbare innstillinger, boblefunksjon, og en funksjon for å holde vannet varmt.Kunder som har gått til anskaffelse av VB 2528 mener kvaliteten er god, og verdien for pengene er også god nok. Noen påpeker at apparatet kan fremkalle en del støy, og en kunde med skostørrelse 42 mener apparatet ikke har plass til nok vann til å dekke føttene.
 5. Beurer FB30
  Fotbadet FB30 fra Beurer er i utgangspunkt denne produsentens rimeligste og mest grunnleggende modell. Det kan oppbevares praktisk, ved at det presses sammen omtrent på samme måte som et trekkspill, og det er like enkelt å sette opp igjen når man skal bruke det.I tillegg til den praktiske oppbevaringen tilbyr Beurer FB30 også gode massasjefunksjoner og en super boblefunksjon. De infrarøde lysene i bunnen av fotbadet gir en avslappende følelse under behandlingen. Vibrasjonsmassasje anbefales.Beurer FB30 kan regnes som en variant av Beurer FB20, en variant som er mer praktisk å oppbevare. Den har vanntermostat, og kan behandle føtter helt opp til skostørrelse 45.
 6. OBH Nordica Fotbad med infrarød varme
  Dette 4, 6 liter store fotbadet fra OBH Nordica anbefales av 3 av 4 kunder som har kjøpt produktet. Apparatet har en helletut for enkel vanntømming, og en beskyttelseskappe mot vannsprut.
  Fotbadet har funksjoner som bobleeffekt og infrarød punktbehandling. Massasjehjulene kan være vanskelige å ta av, noen kunder mener den støyer for mye, og at varmen kan forsvinne fra vannet noe raskt.
 7. OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063
  Denne modellen gir en grunnleggende fotbehandling og holder lenge.Ifølge produsenten skal funksjonene til dette fotbadet inkludere vibreringsmassasje, boblemassasje, punktbehandling og infrarød varme, med tre programmer. Funksjonene er imidlertid ikke like gode som på de beste fotbadene.For den som fryser litt på føttene innimellom og ønsker seg et apparat som kan varme opp føttene nå og da i mange år fremover, kan OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063 godt være tilstrekkelig.
 8. Bosign Oppblåsbart fotbad
  fotbadProduktet fra Bosign er mulig å få tak i på butikken Enklere Liv. Dette fotbadet er rimelig i pris og det aller enkleste fotbadet tilgjengelig å frakte med seg og å oppbevare mens det ikke er i bruk.De myke fotputene i bunnen av fotbadet er, som produsenten lover, svært behagelige. Fotbadet holder også overraskende godt på varmen. Det er enkelt å frakte, veldig enkelt å rengjøre, og det myke materialet, resirkulerbar vinyl, er behagelig mot føttene sammenlignet med de aller fleste andre fotbad, som er i hardplast. Fotbadet måler 26 X 38 X 20 centimeter i oppblåst tilstand, og kan romme opp til 5 liter vann. Ulempene ved det oppblåsbare fotbadet er mangelen på avanserte funksjoner, og at det kan bli noe trangt for store føtter (over størrelse 40).
 9. Sammenleggbart fotbad fra Clas Ohlson
  Med den laveste prislappen av alle produktene i denne testen, er ikke forventningene spesielt høye. Er dette virkelig et fotbad, eller en forbedret 10-liters bøtte? Volumet på det sammenleggbare fotbadet er i alle fall 10 liter. Størrelsen er 46 x 40 centimeter, og siden det kan slås sammen trenger ikke dette fotbadet å ta opp plass. Dermed er de to mest positive egenskapene nevnt: pris og at den er enkel å lagre. En åpenbar svakhet med dette fotbadet er at føttene på utsiden som skal holde beholderen oppe er skrøpelige, og kan være noe ustabile. Ellers fungerer fotbadet brukbart.
 10. Andersson FTB 2.0 Fotbad med vibrasjonsmassasje og justerbar temperatur
  Dette fotbadet er blant de rimeligste på markedet, og tatt i betraktning de mange funksjonene, som seks massasjehjul, bobleeffekt, justerbar varme og infrarød funksjon, er dette lovende. Dessverre klarer ikke dette apparatet å oppfylle forventningene. Massasjehjulene er for små, de infrarøde lysene virker feilplassert, boblene og vibrasjonen produserer mye støy, og det til tross for at effekten er relativt svak. Dette fotbadet kan dermed ikke anbefales.
Vurder denne artikkelen!
Total: 3 Gjennomsnitt: 2.7
Back to top button