Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Gassgrill test 2024

Å velge en gassgrill kan være en vanskelig oppgave ettersom variasjonen og prisnivået på disse er ganske høy. For å gjøre det enklere for deg, har vi samlet informasjon fra ekspertrapporter og tester slik at vi kan sammenligne produktene, dermed har vi valgt de 5 beste gassgrills  som er tilgjengelig på markedet akkurat nå.

VURDERING
VURDERING

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

General

2018 var kanskje den beste grillsesongen i manns minne. En grillsjef trenger en flott grill å skryte av og det er ikke alltid lett å velge. Selv om sesongen snart er over, er det aldri for sent å kjøpe deg en grill, det kommer alltids nye muligheter til å grille etter sommeren også. Hvis du har naboer som er vant til å spise mat fra engangsgriller, vil de bli veldig imponert om du har investert i en moderne gassgrill som vil gi en astronomisk bedre smak på kjøttet.

Vi har funnet fram til vår best i test gassgrill, finn ut hvilke merker som slår ut konkurrentene i det store markedet av gassgriller. Du kan bruke så mye som tusen kroner, eller gå opp til 50.000,-. Det er selvsagt helt opp til deg og hvor mye penger du har og hvor nyttig du tror en gassgrill vil være for deg. Mange er veldig stolte av sine gassgriller og vil vise dem fram så ofte de kan, og det må de få lov til å gjøre, det er litt som å eie en stilig bil, spesielt om du har brukt en god del penger på det.

For å få en fantastisk grillopplevelse må du finne den beste gassgrill som passer til deg, dine behov og med det designet som du liker aller best. Vi har foretatt en test av gassgrill for at det skal bli lettere for deg å velge. Tenk godt etter på hvilke funksjoner du er ute etter før du skal kjøpe, du må selvsagt se på hvilke som gjør det bra i tester, men hva om den er for stor til hagen din? Eller kanskje den er fancy, men mangler sidebrenner? Slike spørsmål må du stille deg selv før du drar av gårde for å kjøpe en gassgrill.

Har du ikke fått tilbake så mye på skatten som du trodde? Da har vi funnet frem en billig gassgrill som også vil gjøre en god jobb. Det er ikke alltid du må ha det beste produktet, spesielt om du ikke skal bruke den så ofte. Husk på at de som ikke koster så mye kan ha mindre varighet enn de som er litt dyrere, kanskje ville det da ha vært en god investering med en stor en allikevel?

Fordeler og ulemper med gassgrill

gassgrill testSkal du kjøpe gassgrill er det et par ting du må tenke på. For det første må du tenke på når det er sesong for å grille, noe som vanligvis er på sommeren, det er da du vil få mest bruk for din grill – men hva om du skal bort om sommeren? Vil grillen bare bli stående uten å brukes? Da er det ingen vits i å kaste bort tusenvis av kroner på en grill. Tenk godt igjennom hvor mye du vil bruke den. Kanskje brukes den bare én gang, så går du lei av å sette opp alt sammen og lage til bord ute i hagen, osv. Det er selvsagt opp til hver enkelt, men noen er ikke like interessert i å grille som de aller største entusiastene der ute.

Noe annet å tenke på er om du orker å rengjøre grillen etter hver gang du griller, gjør du ikke det kan den fort bli ødelagt. Dessuten tar den mye plass ute i hagen, så vær sikker på at du vil ha en plass til den året rundt.

Men når det er sagt, er det masse positive ting å si om griller. For noen er det å grille nærmest en livsstil (i hvert fall når sommeren kommer), og mange liker å skryte av sine ferdigheter innen grilling. Det er ingenting galt med det, kokkekunst er jo som kjent en kunst og en veldig nyttig egenskap. Og hvem er det som ikke liker en person som er flink til å lage mat? De sørger for at hele familien eller hele selskapet har det godt og hele kvelden kan bli en sosial fest.

Gassgriller er de kjappeste måtene å lage god grillmat på, dessuten er det beleilig å ha en grill som man kan flytte rundt på og samle nær spisestedet ut i hagen. De fleste gassgriller har også hjul slik at du slipper å bære dem. Du kan også kjøpe bordgrill gass (1) slik at du slik at du slipper å ha egen plass til grillen i hagen, men kan bare plassere den på et bord.

Det er mange fordeler med gassgriller, de er bedre rustet til grilling (det ligger jo i navnet) enn vanlige ovner og engangsgriller og vil gi deg saftige pølser, burgere, biffer og hva du enn skulle ønske å grille. Dessuten er det veldig sosialt å grille, og det vil gjøre en fin sommerkveld enda bedre.

Hvordan fungerer gassgriller?

Gassgriller bruker enten naturgass eller propangass som brensel, noe som er renere og slipper ut mindre karbondioksid enn for eksempel vanlig ved. Derfor er det faktisk miljøvennlig å bruke gassgriller. Vanlige gassgriller og de som bruker kull vil overføre varme ved konveksjon, en infrarød grill derimot vil bruke mer elektronikk for å avgi varme til maten, infrarød er en av de nyeste trendene innen grilling.

En helt vanlig gassgrill vil bruke opp gassen som er i en tank ved grillen, du må selv fylle opp når det blir tomt. Når du griller vil gassen spre seg jevnt utover overflaten og vil gi en varme som er lett å kontrollere, et bål kan som du vet komme litt ut av kontroll eller bli for varm slik at maten din blir ødelagt. På en gassgrill kan du skru opp og ned på varmen og er veldig lett å tilpasse seg til det du skal lage.

Det er ofte lagt til parallelle metallstenger på overflaten som du kan legge maten din på, grillene kan lage enorm varme opptil 260 grader celsius, men det er kanskje ikke nødvendig å grille mat med så mye varme. Det er ofte enkelt å grille så lenge man kan det grunnleggende, det vanskelige med grilling har mest med rengjøring å gjøre og å holde styr på gassen, men ellers er det ikke særlig komplisert.

Priser

Leter du etter gassgrill tilbud, kan det være lurt å se etter antall tommer, men det kommer selvsagt helt an på hvor mye mat du har tenkt å ha på om gangen. Du må tenke deg godt om for å vite hvor mange gjester som du forventer at vil komme på besøk, det vil avgjøre hvor mye mat som er på grillen på én gang, hvis det er bare du og naboen kan du prioritere andre ting enn tommer.

Griller kan vare i litt over 5 år om du tar vare på dem, om du ikke er forsiktig kan de være ubrukelige om mindre enn 3 år, så pass godt på! For et kjøp som varer så lenge kan det være lurt å gi noen tanker til kvalitet på grill og kanskje på design, men først vil vi gi deg en innføring i pris.

Er du ute etter ekstremt billige gassgriller så finner du nok noen til under tusenlappen, men de er ikke for grillentusiaster som er ute etter skikkelig kvalitet. De mest populære merkene er Weber, Nordic Season, Landmann og Napoleon, det finnes en drøss av merkevarer utenom dem, men det er de vi har fokusert på. Det er ikke alltid den vanlige stilen som nødvendigvis innehar den beste kvaliteten, vi har sett på ovale gassgriller til litt over 5000,- som absolutt gjør susen.

Vår test gassgrill har kommet fram til at Weber har noe bedre produkter og er markedsleder, men de andre følger tett på. Dessuten kommer det selvsagt helt an på hva du er ute etter.

Er du helt vill etter grill er det fullt forståelig, kanskje har du spart i mange år etter den helt spesielle grillen? Napoleon er en av de få som lager gassgriller til mellom 40.000-50.000,- kroner, de har fantastisk mye plass, har rustfri stål, ser utrolig stilig ut og vil med en gang bli midtpunktet på festen. De er nok spesielt laget til profesjonelle kokker, men det er også lov for hobbybrukere å svi av lommeboka. Her snakker vi altså om skikkelige saker.

Design

Den mest vanlige designen er den rektangulære formen med en skyvedør som åpner selve grillen, under grillen befinner det seg vridere hvor du kan skru opp og ned varmen samt andre funksjoner. Noen griller har to etasjer, andre har også med sidebrennere om du skulle ønske å lage noe i tillegg til hovedretten.

Den ovale er litt mindre i bruk og ser ikke like pompøs ut som de større variantene. Fordelen med den ovale grillen er at den er lettere å flytte rundt, kanskje ha med i bil, eller bare flytte den rundt omkring i hagen. Skal du ha en liten gassgrill til balkong vil de ovale være perfekt for deg.

Det er en viss fanatisme når det kommer til griller i det 21. århundre. Derfor har noen designere tatt det ekstra steget for å lage helt eksepsjonelle griller, men disse vil du ikke få kjøpt i din nærmeste forhandler. Da snakker vi altså om skulpturformede griller, griller som er bygd inn i en mursteinvegg, noen som henger fra et stativ på en vegg, osv. Er du i det kreative hjørnet og en alt-mulig-mann er det ingenting i veien med å lage egne designs.

Funksjoner

Et spørsmål du kommer til å stille deg selv om du skal ha gassgrill er om du trenger en sidebrenner. Noen foretrekker det og andre har det uten å i det hele tatt bruke det. En sidebrenner er der hvor du kan for eksempel lage suppe eller ris i tillegg til hovedmåltidet din. Det er nok ikke noe for nybegynnere som gjerne bare kaster på noen burgere og er ferdig med maten, men noe ekstra i tillegg gjør opplevelsen mye bedre.

Pass på at hele grillflaten faktisk kan varmes, noen griller selges med store grillflater uten at hele flaten varmes opp, da føler du deg fort snytt. Du kan også tenke på hvilke rister du vil ha, rustfritt stål og støpejern er vanligvis det du vil ha. Ellers kan du spørre om hvor god garantien er på sidebrennerne, de kan ofte dø ut av seg selv etter 5 års tid. Se om du finner en gassgrill test for å se hvor lang levetid grillen er regnet med å ha.

Men husk at alle funksjonene på en gassgrill, som for eksempel varmefordeling, parallelle rister og evnen til å grille med lokket på gjør til at en engangsgrill eller ovnen din på kjøkkenet ikke har sjans til å konkurrere. Grillmat er alltid best på en gassgrill, men om du er en ekspert på grilling kan den selvsagt bli enda bedre.

Størrelse

gassgrill tilbudGassgrill liten til en god pris er ikke dumt, noen har rett og slett ikke plass til en gigantisk grill på gårdsplass, eller så kan de synes at det ser litt for pompøst med en grill som fyller opp all plassen ute. Mini gassgrill gjør jobben bra og enkelt, de mangler kanskje funksjoner som de store vil ha, men vil samtidig gjøre opp plass for andre ting i hagen, dessuten er det mange som rett og slett vil ha det enkelt. For ikke å snakke om at de ikke koster en månedslønn..

Gassgriller måles ofte i grillflate for at kunden skal vite hvor mye som kan grilles oppå, men det sier ikke noe om hvor mye som er rundt og hvor tung eller lang de er. En helt klassisk utegrill med hjul vil for eksempel være ca. 2 meter i høyden og ha 50 cm. i grillflate (i bredden). Det er av den mest vanlige typen som er aller mest populær, den ovale grillen derimot vil også være rundt en og en halv meter i høyden, men den kan du i gjengjeld ta av stativet slik at den ikke blir større enn en stekepanne med lokk på.

Du har også muligheten til å kjøpe gassgriller som ikke er mye større enn vaffeljern, de er perfekt for gassgrill camping og vil gjøre alle andre som har engangsgriller misunnelige med en gang. Det er i høyeste grad en bærbar gassgrill som er den mest mobile typen vi har sett. Hele størrelsen på grillen brukes som grillflate (50 cm) og det er en genial oppfinnelse for enkle typer.

Hvordan velge en grill som passer for deg?

Du må alltid tenke på riktig størrelse og om du trenger noen spesielle funksjoner til å grille den maten som du liker best. Har du tenkt å bruke en sidebrenner, eller vet du at du aldri kommer til å bruke den uansett? Du finner grillrister med bare 1 cm mellomrom som gjør at grønnsaker og lignende ikke vil falle igjennom, men trenger du det eller kommer du aldri til å grille noe så smått? Trenger du praktiske holdere for å sette brød og legge mobilen oppå, eller har du tenkt å alltid ha et bord i nærheten?

Det er mange spørsmål en må stille seg selv, selve størrelsen på grillen er også noe som er verdt å tenke på. Vil du ha en grill som er like stort som et PC-bord eller TV-bord? Det kan være kjekt i og med at det ofte følger med et skap under selve grillen hvor du kan legge diverse saker. Eller kanskje trenger du bare en som ikke er større enn et vaffeljern eller en stekepanne.

Hvordan ta vare på gassgrill?

Det er flere ting du må tenke på om du skal ta vare på en grill. For eksempel kan sidebrennerne bli så tette at de starter branner, du må sjekke om det lekker propan og grillflaten bør renses jevnlig. Du kan sjekke om propanen lekker ved å helle såpe nedover gassledningen, hvis du ser bobler betyr det at det lekker, da må du enten tette igjen eller få tak i nye ledninger.

Husk å ta på lokket etter hver gang du har brukt grillen, det er mye som kan skitne til grillen i mellomtiden, og det er mange gode grunner til at det følger med lokk. Ellers er det lurt å vaske grillen regelmessig, både på utsiden og mellom grillstengene – det er mye fett som kan ligge igjen der. I teorien trenger du bare å vaske den et par ganger i året, men det anbefales å gjøre det regelmessig slik at noe ikke sitter fast.

Når du foretar deg et kjøp av gassgrill er det som regel en investering for fremtiden og da blir det dumt å la den bli ødelagt bare fordi du ikke gadd å sjekke den i ny og ne. Tenk på hvor mye glede den vil føre til i årene som kommer, det vil absolutt være verdt å ta vare på den.

Hvor lang tid tar det å sette opp gassgrillen?

Med en gang gassgrillen din er installert i hagen kan det ta ca. 15 minutter å varme den opp. Men husk å åpne lokket før du begynner slik at det ikke samles så mye gass i starten, hold den åpen i 5 minutter og børst av skrot som er igjen fra forrige grillrunde, deretter kan du ha igjen lokket. Om du bruker propangass, må du skru på lokket helt til den ikke kan skru mer for å åpne ventilen. Så er det bare å tenne på eller skru på antenneren.

Etter du har varmet opp kan du skru ned varmen litt, så er det bare å legge på mat. Prøv å ikke åpne lokket så mye, maten blir mye raskere ferdig om den får ligge i fred. Skal du lage biff må grillen varmes lengre enn 15 minutter, de må også ligge lengre på grillen.

Som en tommelfingerregel kan du si at du setter av en time til grillingen, det kan noen ganger bli mer enn det om du lager biff, og litt mindre tid for enklere mat, men det er en fin regel å ha. Så kan du ordne bordet, salaten og tenke på serveringen mens grillen varmes opp. Kanskje kan du sprette en øl og ta en prat med naboen imens, det får du god tid til.

Konklusjon

Har du tenkt deg på gassgrill salg gjelder det å finne riktig tidspunkt. Butikkene vet ikke alltid om de har handlet inn riktig mengde, noen ganger må de selge det de har veldig fort for å få plass til nye produkter. På sommeren midt i grillsesongen er det ofte mange merker som konkurrerer om å gi kunden best pris, da lønner det seg å slå til.

Prisene kan, som nevnt tidligere, variere veldig. I verste fall kan du kjøpe deg en grill til 60.000,- kroner, men da har du deg selv å skylde på og har helt sikkert planlagt det nøye og har en god grunn til å gjøre det. Mens prisene varierer vil også kvaliteten variere, så vær forsiktig før du handler.

Husk på at det finnes både store og små gassgriller, det er du selv som vet best hva du vil få bruk for og hva du har plass til. Minigriller er bærbare og kan flyttes rundt omkring om du har tenkt deg på camping, mens de svære er til veteraner eller de som vil skryte av å ha et skikkelig anlegg.

Rustfritt stål er det heteste innen moderne griller, og noe som veteraner tiltrekkes av. Ellers er det mange som vil ha fin design, men mange av de som kan kjøpes i butikker ser veldig like ut. De som har snudd noen burgere i sitt liv eller de som har mange oppskrifter på repertoaret vil gjerne ha et skap under grillen for å oppbevare ingredienser og andre ting som trengs.

Du trenger ikke å vente helt til neste sommer til å kjøpe deg ny gassgrill, så lenge det ikke er flere meter med snø ute er det ingenting i veien med å grille i september eller oktober, eventuelt mars og april. Husk å kos deg og nyt maten sammen med familie og venner, det er selskapet som virkelig gjør grillfesten til en fest. Men god mat skader da heller ikke noen.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button