Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste Håndmiksere

Tips og triks til hvordan du skal finne den beste håndmikseren på markedet i dag. Hvor du skal finne en billig håndmikser, håndmikser pris eller du rett å slett kun trenger en håndmikser. Så her har du en guide hvor du enkelt kan finne den beste håndmikseren, hva du kan bruke den til og mye mer.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Ømme håndledd og verking i håndledd er lang tids forbi. I dag så har vi verdt så heldig at noen har funnet opp håndmikseren. Det gjør at vi slipper å røre veldig fort selv. Vi lar heller en maskin da seg av alt sammen. Du finner en håndmikser i de fleste Norske hjem.

Når du først har startet å bruke en så klarer du deg nesten ikke uten den. I stedet for å få betennelse i håndleddet så bruker du en håndmikser. Så derfor finner du en håndmikser i de fleste hjem. Derfor så kan en god håndmikser være god å ha for alle på kjøkkenet uansett om du er mann eller dame. En god håndmikser kan redde deg i å røre pannekake røren eller pisking av krem veldig fort. Det går 10 ganger fortere å bruke an håndmikser en vanlig visp.

Det er heller ingen tvil om at det finnes mange forskjellige kjøkkenmaskiner, men det må vel sies at håndmikseren kanskje er en av de mest nyttige du kan bruke. Den kan brukes i veldig mange sammenhenger. Selv om du kanskje tenker at det er veldig enkelt å kjøpe en håndmikser bør du kanskje lese en test av håndmiksere eller finne ut hvilken håndmikser som er best i test. Så det er ikke så enkelt som du kanskje skulle tro å kjøpe seg en håndmikser derfor er det veldig greit å lese en guide som eksempel denne guiden her.

Det er veldig mange modeller når det gjelder kjøp av håndmiksere, det er en stor jungel der ute. Det krever at du setter deg litt inn i markedet og hva det er du skal kjøpe. Eksempel så lønner deg seg ikke å kjøpe en billig håndmikser hvis det skal bruke den hver eneste dag. Det varer veldig ifra modell til modell.

En billig håndmikser kan kanskje holde til å piske sammen krem men ikke det helt store oppgavene. Sett deg inn i hva hver å enkelt håndmikser kan klare. Det er så klart stor forskjell på prisene når det gjelder en god håndmikser. Så tenkt deg godt om. En dyr modell er det verdt det? Kanskje du skal finne en modell som ligger sånn ca. i midten. Men det blir helt å holdent opp til deg hva du velger.

Så hva skal du setter når du skal kjøpe deg en god håndmikser?

Som vi alt har skrevet er det litt du bør tenke på når du skal kjøpe deg en god håndmikser, vi mener at det ikke er bare å gå i butikken å kjøpe en håndmikser. Du bør ikke skynde seg så mye med å kjøpe en håndmikser, du bør lese deg opp litt å konsentrere deg litt rundt hva du virkelig trenger. Et eksempel kan være om du har bruk for en med 100 forskjellige systemet om du bare skal lage litt krem en gang i året. Eller om du bruker den nesten hver eneste dag til eggedosisen din eller røre i pannekakerøra. Det er en rekke forskjellige kriterier du bør se etter mens du ser etter en håndmikser. Hvis du ikke tenker deg om kan du fort ende opp med å kjøpe en håndmikser du ikke har bruk for. Kjøper du en håndmikser som er alt for svak kan det godt hende at den ikke klarer oppgavene.

 • håndmikser best i testStyrke: Det er ingen tvil om at du bør velge en håndmikser som er har god motor. Har du mulighet så gjerne velg en håndmikser med så best mulig styrke som mulig. Det finnes alt for mange håndmiksere der ute som rett å slett ikke er sterke nok til å brukes til de tyngste oppgavene som de blir satt til. Dermed så vil motoren deres rett så slett brenne opp. Den blir sliten og orker til slutt ikke jobbe mer. Derfor er det best å kjøpe en håndmikser som har best mulig motor ved hjelp av styrke. Skal du velge en håndmikser så bør du velge en med styrke over 450 watt.
 • Ergonomi: Hvis du ikke kjøper en håndmikser med god ergonomi, så kan det by på problemer for deg om du skal stå lenge med håndmikseren din. Om du har en håndmikser med dårlige ergonomi så kan du få vondt i handen din. Så det kan lønne seg å kjøpe en håndmikser som passer i din hand hvis du skal bruke den ofte eller mye. På den måten så er det bedre å gå innom butikken. Men neon ganger er det jo så mye lettere å kjøpe en på nettet. Du står kanskje ikke 4-5 timer med den hver dag? Da er det heller ikke så veldig viktig at den er god å holde. Dette kommer jo også an på ifra person til person hva de syntes.
 • Innstillingsmuligheter: Det er stor forskjell ifra håndmikser til håndmikser. Hvor mange forskjellige innstillinger trenger du? Du burde uansett kjøpe en håndmikser som har nok innstillinger slik at du kan justere hastigheten. Om du ikke kan justere hastigheten på din håndmikser så kan de ende opp med at det blir pannekake røre over hele kjøkkenet fordi den kun har en hastighet på full guffe. Så pass på at du finner en som du kan justere. Hvis du elsker å lage mat kan du bruke håndmikseren din til veldig mange forskjellige oppgaver. Så derfor kan det være lurt å velge en håndmikser som passer bedre til dine behov.
 • Designet: For veldig mange er det veldig viktig med et godt design på håndmikseren, men for noen av oss har ikke designet så mye betydning. Men for noen er det viktig at du har en håndmikser som er pen og moderne den må passe til dine andre kjøkkenprodukter slik at alt sammen står i still. Kanskje du også vil at alt av kjøkkenet ut styret ditt skal være av samme merke? Vi er alle forskjellige og ønsker forskjellige ting. Det samme gjelder også for kjøkken maskiner eller håndmiksere.

Så over til litt fakta om håndmiksere og annet

En mikser er et kjøkkenutstyr som brukes av et gir drevet mekanisme for å rotere mange blader rundt samtidig, det er veldig vanlig å bruke den i en skål eller lignende slik at mat eller veskene kan blandes sammen. Bladene til håndmikseren gjør at maten eller vesken blandes lettere sammen. Også kalt piske eller slå. Mye smartere en å bruke håndkraft.

En håndmikser har også noen andre navn sånn som eggvisper, drill visper eller til og med motorisert visp. Håndmiksere varierer veldig i størrelser og utseende. Store maskiner kan også gjøre den samme jobben slik som kjøkkenmaskiner som kan røre en brøddeig. Det blir litt for står jobb for en håndmikser. Vi skal ikke gå dypere inn på det her. Blandere kom først i bruk på kjøkkenet i det nittende århundre. De som kom først var store handrevene miksere som du måtte drive med håndkraft. Men etterspørselen fra bakerne var i så stor skala at det var noen som kom opp med den elektriske mikseren i takt med at andre kjøkkenmaskiner kom på markedet.

Historien til mikserne

Blenderen med roterende blader med patentert av Baltimore så lenge tilbake som i 1856. Like etter på i 1857 ble en visp patentert. Like etter det igjen ble et hånddrevet roterende egg blander patentert av JF og EO Monroe. (1859 i USA) Deres versjon av vispen ble tidlig kjøp opp av et annet firma med navn Dover Stamping Company. Det ble deres største suksess og alle i USA viste om hvem de var. Deres visp ble solgt over alt i flere ti år etterpå. Men i 1894 oppdaget Willis Johnson ifra Ohio. En bedre variant. Der de bladene dreide mot hverandre. Det gjøre at blandingen som skulle blandes sammen ble mye bedre blandet sammen.

Den første mikseren med elektrisk motor kom i 1914, den ble oppfunnet av Rufus Eastman i 1885. Men ble ikke laget før 1914. En annen variant ble laget i 1910 men det sies at dette ikke var en suksess så alle historikere er enige om at den første elektriker mikseren kom i 1914. i 1908 fant Herbert Johnson opp en stående mikser, hvor du trampet på en pedal for å få ting til å gå rundt. Den ble raskt en suksess men få år etter dette så kom de elektriske kjøkkenmaskinene og denne ble veldig avleggs. Før han kom senere tilbake med en elektrisk variant.

Håndmikseren er en 100% håndholdt maskin som du må holde opp ved hjelp av hånddreven kraft. En mikser er som vi alt har nevnt en gir drevet mekanisme for å rotere bladene rundt. Gjerne i forskjellige hastigheter etter hvordan type oppgave de har. Den gjentar prosessen over og over igjen roterer bladene rundt slik at maten eller drikken blir blandet sammen mye raskere enn ved å røre ved håndkraft eller ved hjelp av en visp. Den første håndmikseren var et kabinett som innehold motroren. Man måtte riktig nok holde den med to hender mot dagens hvor de holder med kun 1 hånd. De fant fort ut at å lage en god hånddreven håndmikser så måtte motoren være lett med kraftig. Med riktig balanse. Deigblanderen er også i samme familie. Men det kreves enda mere motorkraft.

Så hvor skal du kjøpe en billig håndmikser? Det er mange steder du kan finne en billig håndmikser. Et av stedene er i lokale butikker rundt der du bor som billig butikker som Europris eller Coop. Mens også andre steder er det muligheter for å finne en kjempe billig håndmikser. Et av stedene mange finner billige håndmiksere er på internett. En rask google runde så finner mange forskjellige typer. Du finner også mange billige typer. Men lønner det seg for deg å kjøpe en billig håndmikser? Svaret er ja om du kun bruker den til å vispe egg en gang i blant. Men svaret blir NEI om du har tenkt til å bruke den ofte til litt tyngre oppgaver som blant annet kakerøre. Noen liker også veldig tjukk pannekakerøre derfor er det veldig fint å ha en håndmikser som kan orke litt.

Hvordan type mat er det du kan bruke til en håndmikser? Du kan blande egg til eggerøre, eller til omeletten din, krem ti kaker, pannekaker, is, kaker, salater, dressing og mye mye mer.

En av de beste tingene å bruke håndmikseren din til er å lage potetmos. Kutt enkelt opp poteter i små biter ha oppi vesken du liker. Bland i vei med håndmikseren din. Super enkelt. Men det kommer an på om du har en håndmikser som er veldig kraftfull eller ikke. Noen av håndmikserne er alt for svake til å kunne blande poteter eller mose de på denne måten. Noen håndmiksere har heller ikke blader til det. Så før du setter i gang med å mose poteter så bør du sørge for at den er kraftig nok.

Håndmikser med håndkraft. Ja det finnes også håndmiksere med håndkraft. Dette er nesten som å bruke en vanlig visp med håndkraft med fortsatt er det litt lettere enn å røre selv med 100% håndkraft. Jeg tror nok fortsatt at de fleste vil sverge til en motorisert håndmikser.

Ting du ikke viste om håndmiksere noe er også tidligere nevnt her

Mange av oss elsker matlaging så derfor er nok håndmikseren en av de beste oppfinnelsene, det har spart oss for masse slit, men også spart oss for stive håndledd, betennelser og det som verre er. Før i tiden tok det 10 min å lage eggerøre. Mens med en håndmikser er det gjort på under 30 sekunder.

I 1930 fant Ivar Jepson opp den elektriske håndholdte mikseren som vi nå kjenner. Det tok ikke lang før Sunbeam Company startet å masse produsere den. Selv om konkurransen til den var hard så solge de over 30 000 maskiner første året i 1931. Det var mange på den tiden som var litt skeptiske eller redde for elketriske maskiner, da de menste at håndkraft var mye bedre enn det som maskinene kunne lage. Dessuten så var det ikke alle som hadde strøm. Og i 1952 så kom den første lette håndmikseren som var lett at du slapp å bruke begge hendene dine for å bruke den.

Etter KitchenAic lagde en håndmikser som var lett å masse produsere i tillegg til at den var veldig brukervennlig ovenfor folk flest. Så klarte de også å presse prisen nedover slik at nesten alle hadde råd til å kjøpe den. I dag er den håndholdte mikseren noe alle bruker. Men det er et grunnlag over mange års god kvalitet. Da mange ikke trodde på denne type oppfinnelser på 40-60 tallet.

Du kan også bruke miksren raskt å enkelt til å lage drinker. Men ikke alle typer drikker. Men eksempel å lage punsh fungerer veldig bra til å bli mikser sammen med en håndmikser.

Hvordan du får mest mulig ut av din håndmikser

De fleste håndmiksere som du i dag kan kjøpe på nett eller i butikken er veldig billige. Helt ned i 200 kroner kan du finne en håndmikser. Men det er best du ser etter om den er noe tess til ditt bruk.

 1. Les instruksjonene i bruker manualen. Hver eneste enhet har sine unike egenskaper. Så det kan være lurt å lese den. Selv om det kanskje er aldeles så kjedelig å lese den.
 2. Du må faktisk forstå det som står i bruker manualen ikke bare lese den. Sett i inn i den. Blant annet så kan bruk av feil ingredienser ødelegge maskinen din om det blir alt for tung for den. Det vil du nok ikke om det blir alt for tung for den.
 3. La mikseren stå uten strøm når den ikke brukes. Trekk den ut av strømdekslet. Det kan være fare for at den kan skru seg på av seg selv om det er en koblingsfeil. Det kan være meget farlig. Spesielt rundt små barn. Men du vil heller ikke at den plutselig skal fly rundt på kjøkkenet ditt.
 4. Aldri skru håndmikseren din fra full til lav med engang eller omvendt. Øk hastigheten gradvis. Samme andre veien. Så slipper du mye gris. Ta heller ikke opp håndmikseren ifra bollen mens den strå på. Da kan du risikere å måtte vaske mye mer en kun kjøkken benken etterpå.
 5. Rengjør håndmikseren godt etter bruk. I bruker manualen står det gjerne hvordan den skal rengjøres på en god måtte. Dette bør følges. Det mest vanlige er å tørke av med en fuktig klut.
 6. Hold håndmikseren din unna vann. Årsaken er at vann kan skade mikseren din mer en du behøver. Da kan du ikke bruke den etterpå. Dette er også den mest vanlige årsaken til at håndmiksere blir ødelagte. Det er PGA vann.
 7. Store miksere leveres gjerne med oppbevaringsveske. Du bør holde håndmikseren din nedi der for å beskytte den best mulig.

Bonus tips

Slik blander du ingrediensene effektivt: Som hovedregel så legger du i en og en ingrediens. Ikke legg inn mange på engang. Bruk alltid blindeskoler. Ikke bruk firkanta eller skåler med hjørner. Når du legger i smør eller margarin må du smelte det først. Hvis du ikke bruker flytende melange så klart.

Konkusjon

Håndmiksere er rett og slett en velsignelse for de som liker matlaging eller baking. Det gjør matlagingen mye enklere, det er ikke bare å lage krem som blir mye enklere ved hjelp av håndmiksere det så mye annet også som du kan bruke den til. Nesten alt som skal røres sammen kan du bruke en slik til. Du slipper også klumper i pannekakerøra om du bruker en slik maskin. Tradisjonelt så brukes det jo veldig mye hånd holde visper eller sleiver. Men med en slik maskin så kan du røre ting sammen mye fortere en du ellers ville ha gjort med en hvilken som helst sleiv. Det er jo også utrolig slitsomt å røre sammen en pannekake røre selv om du vil ha røren litt selv. 2 min med en håndmikser så slipper du også alle de irriterende klumpene som fort blir når du rører for håndmakt.

test av håndmikserVed små tiltak kan du også øke levetiden på håndmikseren din. Du vil også få bedre effekt av den over tid om du tar vare på den. Miljøet kommer til å takke deg senere også om du ønsker å beholde den leger en et par år.

Vanligvis så kommer de fleste håndmiksere med garanti. Men les guiden nøye fordi om du kanskje har brutt deres rettingslinjer så kan du kan risikere også ikke få tilbake noen penger i det hele tatt om den skulle gå i stykker. Her da eksempel vann. Mange håndmiksere tåler ikke å bli vasket med vann. Så dette er noe du burde lese deg opp til før går begir deg innpå å vaske den. Du bør også sette deg inn i hvordan deler det er. At disse er satt riktig sammen. Så du ikke risikerer at det spruter deler over hele kjøkkenet ditt når du setter den på første gangen. Hvis du skal blande ting så er en håndmikser akkurat det du trenger.

Så hvor finne du en håndmikser som er best i test? Ja si det. Kanskje en type håndmikser er bra for deg mens for noen andre er den kanskje ikke like bra. Der for er det bare du selv som kan bestemme om den er god for deg eller ikke. Noen personer klarer seg bra. Så det er ikke alltid det kommer an på håndmikser pris eller ikke. Se deg litt rundt. Men det viktige er at du skal kose deg med din håndmikser. Et lite tips fra oss til deg er også bruke den til alt du skal bruke den til når det gjelder å blande sammen røre. Super lett å super raskt. Du slipper å bli så veldig sliten også.

Billig håndmikser eller dyr håndmikser? Det er helt å holdent opp til deg hva du trenger i forhold til tid bruksmønster. Husk å ta vare på den så du slipper å kjøpe ny nesten med en gang.

Lykke til med bakingen, og ikke minst din nye håndmikser. Håper du likte denne like guiden vår om test av håndmiksere.

Vurder denne artikkelen!
Total: 4 Gjennomsnitt: 3.8
Back to top button