Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste hårfønerne

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

De beste hårfønere er lette, enkle å bruke og kan tørke håret raskt og stille. Utforsk denne siden for tips om å kjøpe den beste hårføneren for deg og ditt budsjett. Hvis du tar en sjanse med ditt valg av hårføner, risikerer du å gjøre et feilkjøp. Dårlige hårføner er vanskelig å bruke, støyende og kan la håret være fullt av statisk elektrisitet – noe som ikke er ideelt for et produkt du bruker regelmessig. Nedenfor forklarer vi de viktigste typene hårføner, deres fordeler og ulemper, og hvordan du bestemmer hvilken hårføner som passer best for deg og ditt budsjett. Det er alltid lurt å sjekke ut diverese tester av hårfønere for å finne en hårføner som er best i test.

En elektriske hårføner virker ved å blåse romtemperaturluft inn gjennom ventilasjonene. Luften passerer deretter over metall tråder som varmes opp, slik at det kan blåses varm luft til håret. Prosessen med å blåse varm luft i håret øker hastigheten på vanndamping og håret blir fortere tørkt. Hårfønere varierer i størrelse, men en vanlig hårføner er ca 10-20 cm lang i skaftet, mens munnstykke vil variere. Vekten er også avhengig av hvor stor hårføneren er, men kan veie mellom 1+3 kg. For å ikke bli sliten i armene når du føner håret, er en god hårføner ganske lett. Jo tyngre og større, jo mer upraktisk og vanskeligere å håndtere. Pass dermed på at du velger en modell som er lett, dersom du skal føne håret ditt ofte. Du burde også sjekke at ledningen er lang nok for din bruk, og at munnstykkene du trenger følger med.

Så trenger jeg virkelig en hårføner? De fleste av oss eier en hårføner så vi slipper og gå rundt med vått, kaldt hår. Folk med langt hår føner nok håret oftere enn de med kort sveis, men selv med kort sveis kan hårføneren brukes til å style håret. Menn bør også bruke hårføner i mange tilfeller, selv om det er nok flest kvinner som bruker hårføneren i det daglige. Men de fleste av oss aner ikke hvordan vi kan få best mulig ut av dette produktet, og ikke bare bruke det til å føne det våte håret tørt.

Hvordan bruker du en hårføner effektivt?

Vi vet alle hvordan man bruke en hårføner. Selv om du ikke gidder å lære forskjellige måter å føne håret på, er det ikke vanskelig å bare holde den varme luften mot hodet for å få tørt hår. I disse dager kommer de fleste hårføner med diverse ekstrautstyr. Hvis du er som mange kvinner, har du sannsynligvis lagt ekstrautstyret i esken eller gjemt bort i en skuff et eller annet sted. Men hvis du skjønner hva disse munnstykkene kan brukes til, om det er en diffuser, et vidt eller et smalt munnstykke, kan det gi stor forskjell på frisyren din, om hårmanken har krøllete, er flatt eller er et ting midt i mellomrom.

Diffuser for krøllete hår

For krøllete hår er det ofte best å lufttørke håret og å unngå hårfønere helt, siden den varme luften har en tendens til at krøllene får mere krus i steden for myk krøller. Det finnes et munnstykke til hårføneren som ligner litt på en pensel og som faktisk en av de beste måtene å få perfekte korketrekker på.

beste hårfønerEn hårføner med diffuser fordi den bokstavelig talt diffuserer (eller fordeler) varmluftstrømmen fra hårføneren, slik at den faktisk ikke blåser luft i krøllene dine i det hele tatt. I stedet bruker en diffuser hårføner varmen for å tørke krøllene i riktig formasjon. De små piggene fungerer som fingrene dine ved å skille hårstråene uten å gre igjennom krøllene. Når du bruker en hårføner med diffuser er det viktig å bruke et middel for å forbedre krøllene dine. Hvilket produkt du velger er avhenger av hvilken type hår du har og den typen krøller du ønsker. Hårskum er vanligvis en best for å få volum og flotte krøller. Bruk alltid hårføneren på den laveste strøminnstillingen med høyest varme for et rakst resultat. Hvis du bruker hårføner med diffuser med lav varmeinnstilling på krøller eller hår med naturlig fall, vil du få mere volum i håret. Den milde, indirekte luftstrømmen vil la hårstråene gli fra hverandre slik at håret ikke blir hengende i striper.

For kort hår kan du i vanligvis bruke hårføneren med diffuser ved å holde diffuseren mot hodebunnen. Da kan du tørke håret på hver side ved å la håret henge helt til den ene siden og så den andre siden for å få volum. Hvis håret ditt er lengre, kan du samle håret i diffusoren og beveger deg fra hodebunnen til hårtuppene. Pass på at du ikke lar diffuseren gre gjennom krøllene dine -og bruk fingrene så lite som mulig!

Munnstykke for flatt hår

Den andre typen ekstrautstyr som følger med de fleste hårfønere er et munnstykke som er smalere på den ene siden. Den er designet for å lede luften og varmen dirkte på håret ditt i stede for å blåse masse luft i håret ditt som gjør det bustete. Jo smalere åpningen er, jo sterkere vil luftstrømmen bli, og dermed får du flatt, glatt hår. Dette munnstykket er effektivt når du føner håret for du trenger bare en børste og en hårføner til å få flatt, glatt hår. For å få best resultat for et flatt, fint hår, bør du bruke en anti-frizzkrem til vått hår og passe på at du har fordelt det jevnt over håret. Deretter tørker du fra midtveis på håret håret og nedover, slik at luften strømmer nedover og ikke oppover hårrøttene. Blåser luften oppover vil du få mere volum i håret, men hårfrisyren blir ikke like glatt og fin. Når håret ditt er halvtørt, er det best å bruke en rundbørste og føne håret omganger med litt og litt hår på rundbørsten. Hold munnstykket direkte mot børsten, og hold den der når du drar børsten gjennom håret fra hodebunnen til tuppene. Den varme luften vil også varme opp hårbørsten noe, som gjør håret raskere og jevnere tørt.

Dette munstykket er også ideelt til å svinge tuppene på håret ditt enten inn eller ut, fordi den styrer luften kun mot område som holder håret ditt med den runde børsten. Når du hår nådd tuppene på håret ditt med børsten, må du holde munnstykket nær børsten mens du vri håret utover eller innover, avhengig av hvordan du ønsker å ha håret ditt. Husk at øvelse gjør mester!

Hvilke funksjoner har en hårføner?

Kort tørketid. Eksperter er enige om at de beste hårfønere produserer sterk luftstrøm, slik at de kan tørke håret raskt med vind, i stedet for å brenne håret med overflødig varme. Men de er uenige om hvor kraftig motor du trenger for å kunne oppnå dette. En hårføner med 1300 til 1875 watt er ideell til hjemmebruk, men en hårføner ekspert mener det er bedre med 1800 til 2000 watt. Eksperten anbefaler å invester i watt, men skru ned varmen for det er mest skånsomt for håret ditt.

Variable innstillinger. Nesten alle hårføner har minst to varmeinnstillinger. Noen av de billige hårfønere kan kun produsere høy varme på topphastighet og lav varme på lav hastighet. De beste hårfønere kan automatisk tilpasse varmen og luftmengden for maksimal allsidighet.

Ved å kunne variere mellom kjølig og varm luft når håret er mest tørt, tetner krystallene, som gir bedre glans og langvarig holdbarhet. Det er også praktisk for holde på krøllene.

Ulike typer hår krever forskjellige nivåer av varme. De forskjellige varmenivåene bør justeres slik at de passer til hårets struktur. Høye varme er best for veldig tykt eller stritt hår, og for å fjerne overflødig fuktighet når håret er veldig vått. For at du ikke skal skade håret bør du bevege hårføneren konstant og aldri føne en del av håret for lenge. Den lave innstillingen er perfekt for tynt eller skjørt hår. Hvis håret ditt bare er fuktig i stedet for å være vått, er det viktig å bruke lav varmeinnstilling for å forhindre at håret tørker ut.

Kaldluft-knappen. Kaldluft-knappen er som oftest på håndtaket av hårføneren der tommelen din befinner seg. Når håret ditt er nesten tørt og for å gi håret hold og glans, bør du bruke kaldluft-knappen. I avslutningsfasen av hårføningen trenger håret bare luft og ikke varme for å bli helt tørt. Denne knappen vil forhindre at håret ditt blir overopphetet. Denne funksjonen kan også hjelpe deg med å få flotte krøller, for krøllene setter seg bedre hvis håret ditt blir gradvis nedkjølt.

hårføner best i testIonisk teknologi. Med ionisk teknologi skapes millioner av negative ioner, og det som ioniske hårføner hjelper å gjøre er å bryte ned vannmolekylene. Det gjør at hårføneren tørker håret mye raskere fordi du ikke bare bruker varme og kraften i luftstrømmen, men også den ionene til å bryte ned vannet i håret ditt. Det største problemet med å bruke ioniske hårføner er at folk ikke vet når de skal stoppe å føne håret. Derfor tørker mange mennesker håret for mye, spesielt rundt ansiktet.

Komfortabel håndtering. En lett hårføne er vil slite mindre på armen din mens du føner håret. Men vekt er ikke alt. Hårføner eksperter finner ofte at hårfønere med høyere vekt faktisk føles lettere fordi de er godt balansert og lett å gripe. Et buet håndtak, for eksempel, føles mer behagelig i hånden.

Praktiske funksjoner. Knapper bør plasseres der de er lett tilgjengelige, men vanskelig å treffe ved et uhell. Et fjernbart filter på baksiden er praktisk fordi du ikke trenger å ta hårføner fra hverandre for å rengjøre den. En annen funksjon som mange brukere elsker er en tilbaketrekkende ledning, som trekker seg inn igjen når du legger bort hårføneren. Disse er et alternativ til trådløse hårfønere.

Ved å vurdere alle disse funksjonene kan du fort finne ut hvilken hårføner som er best i test og det riktige valget for deg.

Godt å vite før du kjøper

Hvordan er håret ditt? Ulike hårtyper krever forskjellige nivåer av varme. Tykt og stritt hår trenger sterkere varme, mens fint eller tynt hår trenger mindre varme. En god hårføner med lavere effekt, eller en med en effektiv lavere varmeinnstilling, er også et godt valg for å få krøller eller a få volum i håret, siden du kan ta deg tid uten å brenne håret ditt. En hårføner med diffuser er også viktig for krøller, enten naturlige eller lagt med ruller, da diffuseren kjøler ned håret ditt og setter bølgene på plass.

Hva er lydtoleransen din? Det kan virke som mer kraftige hårføner vil naturligvis skape mer støy, men i virkeligheten er høydrevne profesjonelle hårfønere generelt litt roligere enn billige hårføner. Tenk på hvor mye støy du personlig kan sette opp med, og også om hvem som kanskje må lytte til hårføneren din – partneren din, venne dine eler vilt fremmede mennesker på treningsstudioet?

Trenger du en reisehårføner?

Hvis du reiser ofte, tar en lett og liten hårføner – spesielt en med et bretthåndtak – mindre plass i kofferten. Men reisehårføner tester viser at disse ikke er like bra som en hårføner i full størrelse, så ikke kjøp en reiseføner for hjemmebruk. Hvis du ofte reiser, kan en hårføner med forskjellig spenning komme til nytte, men de kommer ikke alltid med de riktige støpslene til bruk i utlandet, så husk å pakke en adapter hvis nødvendig. En hårføner med 12 volt er også et godt alternativ hvis du skal reise med hårføneren, særlig hvis du trenger en i båten, campingvogna eller på biltur. Hvis du er et sted som ikke har strømuttak, kan en oppladbar hårføner, batteridrevet hårføner eller en trådløs hårføner som du kan ta med deg være et godt alternativ. Men velg alltid en best i test hårføner som har lang batteritid.

Hvilket ekstrautstyr trenger du til hårføneren din?

En diffuser hårføner, som fordeler varmen over et bredere område, er et must for krøllete hår for å hindre knuter og krus i håret. Faktisk sier hårføner eksperter at en hårføner diffuser gir mykere bølger som goså har spenst. Et munnstykke med liten åpning, derimot, setter luftstrømmen på ett sted og er mest nyttig for glatte frisyrer. Munnstykker med vid og smal åpning kommer vanligvis med hårføner, men en diffuser kan kjøpes separat hvis den ikke følger med hårføneren; alt du trenger å vite er munnstykkets diameter.

Les sikkerhetsinstruksjonene

Ved å gjøre undersøkelsen fant vi mange klager om feil på hårfønere, og til og med problemer som spontane branner. Mens noen av disse faktisk skyldes feilen på apparatet, ser det ut til at de andre tilfeller er et resultat av misbruk av brukeren. For eksempel klager mange brukere på hårføner som brenner mens de ikke er i bruk, men som står i stikkontakten – til tross for standard advarsler om at hårføner må kobles fra umiddelbart etter bruk. Det kan finne flee små ting som gjør at du får feil på hårføneren din så det er veldig viktig å lese og følge alle sikkerhetsinstruksjoner når det gjelder bruk av hårføner. Det er også en god ide å finne en føner som er best i test også når det gjelder feilmeldinger og sikkerhet.

Les garantien

Hvis du investerer mye penger i en god hårføner som du forventer å bruke i mange år, er det rimelig å forvente at det kommer med full garanti. Men ordene “4 års begrenset garanti” på et produkt Beskrivelsen er egentlig ikke nok til å fortelle deg hvor nyttig garantien egentlig er. Det finnes flere hårføner tester om uventede vendinger i garantien som gjorde at hårføneren var ubrukelige. For eksempel, flere brukere som hadde problemer med hårføner deres sier at garantiene ikke dekker fraktkostnader, som frakt av hårføneren fram og tilbake til produsenten og disse utgiftene var nesten like mye som å kjøpe en ny hårføner. Derfor merk deg at før du bruker penger på en hårføner, les vilkårene i garantien i sin helhet slik at du vet nøyaktig hva du kjøper. Dette vil også advare deg om mindre innlysende måter som ugyldiggjøre garantien din, for eksempel ved å kjøpe fra en uautorisert forhandler, ikke å trekke ut støpselet eller rulle ledningen rundt hårføneren når du legger den bort.

På tide å kjøpe en ny?

I gjennomsnitt bør en god hårføner vare mellom to og syv år. Selv om dette tallet er avhenger av produktets kvalitet, har mye å si på hvor ofte du bruker hårføneren. Hvis du stiler håret ditt bare noen få ganger i uken, vil hårføneren vare i flere år enn hvis den brukes daglig. Vanligvis varer en billig hårføner i 800 timers bruk, mens en profesjonell hårføner kan brukes i ca 1500 timer. Det er bedre å bytte ut hårføneren din når du merker at effekten avtar, enn å vente på at den dør av seg selv eller at et brannuhell oppstår fordi hårføneren er utslitt.

Fordeler og ulemper med en hårføner

Mye av dette sier seg selv. Fordelene er at du kan føne håret ditt tørt på 1-2-3 og du kan få finere krøller eller bedre volum ved å føne håret i en fin frisyre. Hvis du vet hvordan du gjør det, kan du fikse håret like fint som en frisør. Men har man ikke de rette teknikkene, kan det være vanskelig å få håret slik vi vil. En annen ulempe er at håret blir tørt med daglig hårføning, men et godt middel kan forhindre det. Du kan finne en billig hårføner som ikke er så bra for håret ditt i lengden, mens verdens beste hårføner kan koste deg mye.

Nye trender for hårfønere

Det nyest innenfor hårfønere kalles Supersonic, og det er resultatet av fire års arbeid av et team på 103 ingeniører med en investering på 70 millioner euro for å etablere et laboratorium som studerer hår og hvordan hårføner reagerer på stress ved å ha tørket 1625 km hårstrå. Designet av Dyson, et britisk selskap og leder i produksjonen av apparater som bruker prinsippet om syklonisk separasjon (hvor prinsippet om sentrifugalkraft brukes i luftrensingen fra støv og som hovedsakelig er brukt i støvsugere).

reisehårfønerHårfønerens digitale motor er opptil åtte ganger raskere enn andre hårføner. Den er liten og er plassert i håndtaket og ikke hodet som i vanlige hårfønere. Støynivået er kraftig redusert takket være akustiske støtdempere rundt motoren, bruk av en innvendig akselvifte som gjør at luftbanen minsker hvirvelvind i føneren, samt en 13-blads vifte i stedet for 11-blads vifter i andre hårføner.

Men det virkelige nye i denne hårføneren, er varmebehandlingssystemet som kan være en trussel mot den flotte frisyren din som skjer når håret er utsatt for høye temperaturer. En termistor måler temperaturen 20 ganger per sekund og overfører dataene til en mikroprosessor som gjør at temperaturen aldri overstiger 150 grader. Deretter øker luftvolumet som trekket inn i motoren ved hjelp av en rask og målrettet jetmotor. Dette er kanskje verdens beste hårføner. Produktet leveres med en to års garanti og er allerede på markedet, men er et kostbart alternativ.

Nylig på markedet har det kommet keramiske hårfønere med ikke-skadelig infrarød varme. Denne typen hårfønere tørker håret forsiktig og gir ekstra varmebeskyttelse. Det finnes også tourmalin hårføner som avgir infrarød varme og negative ioner, som gjør at varmen blir mildere på håret og gir mer glans og mindre krus. Denne teknologien gjør at håret tåler mye høyere nivåer av varme uten å gi skade. Noen nyere hårfønere er ionisk med et tourmalinforsterket keramisk system. Kombinasjonen av alle disse tre elementene gir profesjonelle frisører det sikreste og raskeste valgett. Selv om disse hårfønere ligger på et veldig høyt prisnivå, har de en luftsrøm på 140 km i timen og fungerer spesielt bra på tykt hår. For de profesjonelle er det best å henvende seg til oppdaterte tester av hårfønere som kan gi best mulig vurdering på pris og kvalitet.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button