Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste hårtrimmer

Det er mye penger å spare på å trimme hår- og skjeggtustene på egenhånd. En skikkelig hårmaskin er verdt sin vekt i gull.

Mens det for noen år siden utelukkende var snakk om skjeggtrimmere eller barbermaskiner, har vi nå fått en ny kategori som kalles hårtrimmere. Dette er en produktkategori der man i tillegg til skjegget og barten også kan finstusse håret. For mange kan en hårtrimmer helt og fullt erstatte frisørbesøkene. Menn som går for en kort og enkel hårfrisyre kan fint klare å gjøre jobben selv.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Hårtrimmere skiller seg fra tradisjonelle barbermaskiner ved at de ikke går helt inn til huden, men lar det bli igjen en ønsket lengde på håret eller skjegget. Ved jevnlig bruk er den beste hårtrimmer ypperlig til å holde både skjegg og hodehår pent og ryddig. Trimmeren kan justeres slik at du får den perfekte og ønskede lengden på håret eller skjegget. De fleste trimmere leveres med enten utskiftbare eller trinnløse lengdestykker.

Det finnes et stort antall produsenter i dette markedet, men det er ingen tvil om at de gamle gigantene Braun og Philips er ledende innen skjeggtrimming. En hårtrimmer test uten verken Philips eller Braun er neppe mulig å komme frem til. Kall gjerne disse to for hårtrimmingens Google og Facebook.

Begge leverandørene har kroppshår trimmer i varierte prisklasser. Her finner du modeller for et par hundrelapper og oppover til flere tusen. Den store variasjonen ligger i hva slags utstyr som leveres med, fleksibiliteten og ikke minst wattstyrke den opererer med. Det finnes hårtrimmer dame og hårtrimmer menn. Dog er det som regel mennenes maskiner vi snakker om som hårtrimmere. Det skyldes at de fleste kvinner enten skal fjerne håret helt eller så er det behov for langt mer utstyr enn hva en tradisjonell hårtrimmer kan levere. Derfor vil vi konsentrere denne hårtrimmer test om produkter for menn.

I området fem hundre kroner og oppover er det mye å velge i. Blant annet Philips BT7201/15. Dette er en kraftig og solid trimmer. Hårlengden kan reguleres i hele 20 trinn. Fra en halv til 10 millimeter. Maskinen er først og fremst beregnet for trimming av skjegg, men kan også benyttes for frisyren. Som skjeggtrimmer er den svært fleksibel og dekker nær sagt alle tenkelige skjeggformer. Dersom du synes 10 millimeter blir i korteste laget, så kan du enkelt ta tuppene og arbeide deg innover til du får ønsket lengde og fasong. Modellen har oppladbart batteri og lover en times drift på fullt oppladet batteri. Det burde være tilstrekkelig for en skikkelig trimming eller to.

Philips har lang erfaring som produsent av trimmere. Dermed har de også utviklet mange gode patenter for håndtering av bladene. En av tingene er en måte å gi konstant smøring til kuttbladene. Det er svært hensiktsmessig, siden trimmerblader utsettes for stor belastning. Sliping og skjerping av kuttblader er en møysommelig og komplisert affære. Som oftest blir heller ikke resultatet godt, siden det egentlig ikke finnes tilfredsstillende verktøy for å gjøre den jobben. Derfor er det sterkt å anbefale at du kjøper en hårtrimmer best i test som er utstyrt med selvslipende blader. Du kan uansett regne inn at du på et tidspunkt må bytte ut bladene. Derfor er det lurt å velge en modell som selger blader løst. Men før du kjøper nye blad, sjekk prisen. Kanskje er det like greit å kjøpe en helt ny trimmer. I alle fall dersom du ikke har gått for den dyreste modellen i utgangspunktet.

hårtrimmer test

Philips har også arbeidet mye med det mest irriterende problemet knyttet til hårtrimming. Nemlig at skjegg og hårstrå flyr over alt. Det er mange menn som opplever å få kjeft av sin bedre halvdel fordi badet er full av skjeggstubber. Dette forsøker Philips å løse gjennom et såkalt vakuumsystem. Dette skal suge til seg avklipte hår og skjeggstrå. Mange har forsøkt seg på tilsvarende systemer, uten at de ennå har funnet den perfekte løsningen. Men Philips er uten tvil blant de som har kommet aller lengst innen denne teknologien. Selv kunder omtaler dette som en fungerende løsning og er overrasket over hvor effektivt skjeggsamleren faktisk er. Systemet er basert på vakuum og skal suge til seg hårstråene før de spres for alle vinder.

Med sin lange erfaring har Philips kommet til et nivå der de lager gode og meget nøyaktige hårtrimmere. Dette er ingen selvfølge. Spesielt de rimeligere modellene sliter gjerne med at kuttet ikke blir rett og riktig. For personer som har markerte hår- og skjeggkanter vil ofte være vanskelig å få til å gi en helt vinkelrett kant. Dette har Philips gjort mye for å utbedre og ender gjerne opp som best i test hårtrimmer.

Den litt kraftigere modellen BT7210/15 er også et godt valg. Modellen levers med de samme innstillingene som lillebror, men har et litt bredere utvalg av ekstrautstyr i pakken. Maskinelt er det først og fremst batterilevetiden på 75 minutter som skiller seg ut. I tillegg til trimmejustering på 0,5 til 10 millimeter, så levers denne med en presisjonskam på tre millimeter, en presisjonsklipper og en rengjøringsbørste. Prisen er noe stivere, på 900 kroner. Men spesielt om du er blant de som har behov for snorrette kutt, så kan dette være et godt valg.

Dersom du klarer deg uten vakuum-samleren, så er den litt eldre og rimeligere 9297/15 et godt valg. Denne kan dog bare kutte opp til sju millimeter. En litt kul detalj er at trimmeren har en lcd-skjerm som viser hvilken kuttelengde som er innstilt. Mange menn synes slikte tekniske detaljer er lekkert og vil derfor være et eget argument for å kjøpe denne. Som om ikke det var nok teknisk, så har modellen en såkalt laserguide. Denne brukes som en linjal og skal være et godt hjelpemiddel for å

En stor utfordring for de som jevnlig trimmer skjegg og hår med maskin er at det kan irritere huden kraftig. Menn som bruker barbermaskiner kjenner godt til problemet med uttørket og rød hud. Dette løser Philips med å runde av tuppene på kutteren. Det skal gjøre at kutteren føles mer behagelig mot huden.

Men skal du ha et virkelig multiprodukt fra Philips, så er det MG-serien du skal se på. Denne modellen er faktisk et helt lite barberstudio i miniatyr. Den leveres med et arsenal på hele tolv ulike verktøy og tilbehør som skal kutte og trimme det meste av kroppshår. Her har Philips hevet seg på trenden med hårtrimmeverktøy som både kan brukes vått og tørt. Dermed kan du ta den med deg i dusjen og gjøre grovarbeidet mens du vasker resten av kroppen. Eldre og mer umoderne trimmere er tilnærmet allergiske mot vann under bruk. Disse må kun utsettes for vann ved rengjøring. Under bruk må den være knusktørr. En annen fordel med å bruke en hårtrimmer i våt tilstand er at ubehaget og rødskjæret i huden blir borte. Det skyldes at trimmeren sklir lettere over huden og ikke utsetter den for irritasjon.

MG-modellen er en stayer og kan holde arbeidet gående i to timer. Dette gjør den til en av de mest langdrevne trimmerne i markedet. Dersom du bare skal holde skjegget veltrimmet, så kan dette bety så mye som to uker mellom hver lading. Den er med andre ord ypperlig å ha med seg på ferie.

En annen fordel med lang driftstid er at den vil være perfekt for mannen som elsker å jobbe lenge og nøye med skjegget. Et riktig verktøy for hjemmestylisten, med andre ord. Den velutstyrte deleboksen inneholder flere presisjonsverktøy, deriblant ett mini-barberhode som gir den lille ekstra finishen. Trimmer for nese- og ørehår er etter hvert standardutstyr for mange trimmere. Dette er jo et produkt vi trenger, enten vi vil eller ikke. Og husk at med alderen øker behovet. Trist, men sant.

Utstyrspakka stopper likevel ikke der. Åtte ulike kuttkammer gjør dette til en komplett trimmer for de aller fleste situasjoner. MG-serien er Philips sin semi-profesjonelle hårtrimmer.

Dette kan selvsagt ikke konkurrenten Braun sitte å se på. Derfor har de levert en flerbruks-trimmer som leveres i et komplett sett med ekstrautstyr. Deres MGK3060 leveres i samarbeid med Gillette. Det betyr at du får med en barberhøvel og blader fra barberingsgiganten. Prisen er samlet lavere enn Philips sin kuttpakke. Selve trimmeren leveres med fire utskiftbare kuttekammer, som til sammen kan tilpasses 13 forskjellige hårlengder. I tillegg kommer det en fintrimmer, samt øre- og nesehrårstrimmer. Med halv pris av konkurrenten er dette et svært godt alternativ.

hårmaskin

En av de beste produktene fra Braun er BT3040. Også her har samarbeidet med Gillette båret frukter. Skjeggtrimmeren er et fleksibelt råskinn. Med svimlende 39 forskjellige lengdejusteringer er dette klassens suverent beste. Og det stopper ikke der, som de sier i reklamen. Braun har lagt med det du trenger av utstyr for skjegglengder mellom 0,5 og 20 millimeter. Dette er dobbelt så stort spenn som de fleste andre i bransjen opererer med. Batteritiden oppgis til en time. Det kan nok variere litt etter belastning. Der Braun nesten sjokkerer negativt er når vi ser på oppladningstiden. Hele åtte timer går det fra flatt til fulladet batteri. Med andre ord går det en arbeidsdag for å få batteriet toppladet. Dette vitner om batteriteknologi som vi trodde vi hadde kvittet oss med for ti år siden. At Braun ikke har byttet ut batteriet i denne modellen er nesten umulig å forstå. Spesielt siden resten av maskinen er så god.

Innenfor batterikapasitet sliter Braun tydeligvis og de skal være forsiktige for de mindre og mer offensive konkurrentene på vei oppover.

Remington kan ikke sies å være en nykommer akkurat, men innenfor skjegg- og hårtrimming har ikke den britiske produsenten vært toneangivende. De har lagt seg i den lavere delen av prissegmentet. For under fire hundre kroner har selskapet laget en hårstusser. Trimmeren har blader belagt med selvslipende Titanium. Driftstiden på en opplading er to timer og den lades fra bunn til topp på rundt fire. Det interessante med Remingtons modell er at den har en selvjusterende trimmekam på mellom 20 og 35 millimeter. I tillegg en kort kam fra 1,5 til 18 millimeter. Remington har dermed levert en av bransjens råeste produktserier hva gjelder lengdejustering.

Den store utfordreren Babybliss har også forsøkt seg i markedet for skjeggtrimming. Normalt er dette et selskap som kjennes best for sin fyldige produktportefølje innen hårpleieserier for kvinner. T800E er utstyrt med en hårsamler. Derimot er det nesten som en gimmick å regne, i og med at Babybliss bare lover å samle opp litt over halvparten av hårstråene. Da er liksom halve poenget bokstavelig borte. Nå kan det vel sies at lovnader om å samle opp nesten 90 prosent av håret er i overkant optimistisk.

T800E har en times driftstid og justeres fra en til 20 millimeter.

Dersom du våger deg over en tusenlapp finnes det knallgode produkter fra både Babybliss, Philips og Braun. Blant de kanskje aller beste er Philips BT9280. Her er det 17 hårlengdeinnstillinger og en times batteridrift. Selvsagt har denne modellen laserfunksjonen som det også finnes på litt rimeligere modeller. Display gir nyttig informasjon om både innstillinger og batterikapasitet. Fulladet blir den på en drøy time. BT9280 er en av de mest velprøvde modellene i markedet. Det er på ingen måte den mest avanserte kutterne. Men der Philips virkelig kan slå i bordet er deres svært lange og grundige erfaring med hårtrimmere. Selv om det er lett å falle for floskler, så er det liten tvil om at dette er et produktområde der Philips for alvor er en av produsentene med lengst fartstid. Det har også medført en av de høyeste patentbunkene i bransjen. Det er ikke til å komme fra at Philips kan hårtrimming.

Det samme gjelder naturligvis for Brauns portefølje. Mange foretrekker Brauns løsning med sirkulerende blader istedenfor Philips sine roterende blader. Men der Braun dessverre henger langt etter er på batterikapasitet. Selskapet har overraskende dårlig driftstid målt opp mot hvor lang tid det tar å lade batteriene. Det er selvsagt et diskusjonstema hvor viktig akkurat dette er, men det burde være helt unødvendig i dag å ha en hårtrimmer som må stå i drift i en hel arbeidsdag.

Vurder denne artikkelen!
Total: 2 Gjennomsnitt: 4
Back to top button