Hva trenger du å vite om IPL hårfjerningsmetode?

Er du også en av de som er dødslei av hår som vokser ut med en gang etter barbering? Ønsker du å få mer langvarig hårfjerning, og slutte å barbere deg annenhver dag? Da er vi i så fall flere. Her finnes det flere løsninger, men IPL hårfjerning metoden er absolutt en av de bedre. I denne artikkelen skal jeg gå gjennom hva som er viktig å vite før du bestemmer deg for kjøpe en hjemmeapparat eller bruke bruke IPL behandling.

Hva er IPL? IPL står for Intense pulsed light. Denne typen behandling bruker lysbehandling med et bredt spekter av bølgelengder. Dette er mye bedre for huden, og gir mindre sjanse for bivirkninger. Behandlingen tilbys både på klinikk men også med hjemmeapparater. Hjemme- enhetene er enkle, effektive og praktiske og finnes i ulike typer og merker.

Lei av å barbere deg med høvel?

Det finnes flere ulike måter og fjerne hår på. Alle har ulike fordeler og ulemper. Det vanligste er vanlig barbering med høvel. Dette er enkelt og tar ofte kort tid, men det vokser tilbake mellom en og tre dager etterpå. Barbering med maskin har som ofte samme effekt som med høvel, men noen mener det ikke blir like tett barbering med maskinen. Et tredje alternativ er voks. Voksen kan påføres med strips eller i flytende form. Huden blir ofte glattere med voks, og her er ofte resultatet varig i cirka tre til seks uker.

Et annet alternativ er epilator. Epilator er en liten maskin som fjerner hårene helt ned til røttene. Dette på samme måte som med voksing, bare i maskinform. Epilatoren fjerner ikke håret med voks derimot, det plukker det bort selv. Denne type behandling kan være litt smertefull, men en blir som oftes vandt til det. Det siste jeg vil nevne er laser. Laser er også et greit alternativ, og bruker samme lysbehandling som IPL-behandling. Laseren bruker derimot bølgelengder/lysfarge som bare går i en retninger, noe som danner en laser elller en rett linje. Laserbehandlingen tar litt lenger tid enn IPL-behandling, grunnet mindre overflate under behandlingen. Laser er også mer smertefullt enn IPL-behandling.

Trygt for alle hudtyper

IPL-behandling er trygt for alle som har rett hudtype og hårfarge. Her er det viktig at en har kontrast mellom hår og hud. Dessverre fungerer ikke denne type behandling på hvitt, grått, rødt eller blondt hår. Det kan være en liten effekt, men som oftes ikke. Den perfekte kandidaten for IPL-behandling er de med lys eller middels hudtoner med middels til mørkt kroppshår. Om en bruker Fitzpatrick hud skala så er hudtypen 1-4 det ideelle nivået for å se gode resultater av ipl-behandling.

For å få langvarig og god hårreduksjon behøver en mellom 4 og 12 behandlinger. Har en mørk hud anbefales denne behandlingen ikke, fordi melaninen i huden er for høy. Om en bruker denne behandlingen med mørk hud, kan personen få hudskader. En kan heller ikke bruke behandlingen om en har eksem, psoriasis, hudkreft, graviditet eller epilepsi. Har en steder med tatovering, kan en heller ikke bruke en slik behandlingen.

Behandlingstiden varierer fra merke til merke og fra person til person. Generelt sett om en bruker IPL-behandling hjemme eller i klinikk for å fjerne hår, ser en tydelige resultater etter tre til fire behandlinger.

Mange lurer også på om håret blir fjernet permanent med denne type behandling. Det gjør det dessverre ikke. Håret blir ikke fjernet permanent, men det en mye mer langvarig behandling enn vanlig barbering. Jo flere behandlinger en har, jo bedre resultat vil en ha.

Effektiv og god respons

Når det kommer til fordeler med IPL-behandling er det flere. Behandlingen er ikke noe mindre økonomisk enn andre behandlinger. Behandlingen er effektiv og har god respons. Når en bruker IPL-behandling slipper en barberingsutslett, inngrodde hår og nupper som ofte oppstår med andre typer behandling.

Ulempene med IPL-behandling er, slik som med det meste andre, mulig å få bivirkninger. Bivirkningene som kan komme er økt pigmentering, arrdannelser eller rødhet. Det er sjeldent at en får dette, men det kan skje. Andre ulemper er at denne behandlingen ikke fungerer til alle mennesker og at den ikke er garantert effekt på alle.

Når det kommer til ipl hårfjerning hjemmebruk, er de fleste erfaringene like. Behandlingen er så og si lik, og har samme effekt om en gjør det hjemme er eller på klinikk. Den dag i dag er det mulig å kjøpe flere ulike apparater fra ulike merker, prisklasser og egenskaper. Apparatene er enkle og bruke, og de er enkle å ta med seg. Ofte følger det med tilbehør til de ulike apparatene, slik at en kommer til på vanskelige steder. Dette er igjen ulikt fra merke til merke.

Før og etter ipl-behandling med hjemme enhetene er det viktig å vite hva en gjør. Før behandlingen er det viktig å barbere seg, fordi det korte håret forhindrer en eventuelt risiko for å brenne huden. Etter det er det viktig med en patch test for å sjekke hvordan kroppen reagerer. Gjennom behandlingen er det viktig å ha god tid, å lese seg godt opp på apparatet. Etter behandlingen er det viktig å slutte økten med god hudpleie, god fukt og at en unngår sol i en uke etterpå.

Sammendrag

Så om du er en av de som er lei av hår som vokser ut med en gang, invester i IPL-behandling for mer langvarig tid uten hår. IPL-behandling er en lysbasert behandling som er effektivt, smart, enkelt og langvarig. Som nevnt finnes det flere ulike måter å fjerne hår på, men dette er absolutt en av de smarteste måtene. Ikke alle har hud/hår som vil reagerer godt på denne type behandling, men om en er rett kandidat så anbefales det. Er en ikke interessert i å dra på studio/klinikk er det enkelt å få kjøpt et apparat som passer deg perfekt. En kan få kjøpt flere ulike med ulike egenskaper og prisklasser på butikker som Elkjøp eller Clas Ohlson eller på nettbutikk. Hiv deg på, og prøv det selv.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button