Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Iskremmaskin Test 2024

Hva er en iskremmaskin?

Det de fleste tenker når de hører ordet iskremmaskin er store bygninger, store maskiner, masse produksjon og kanskje hjem is eller diplom is. Men nå trenger ikke iskremmaskin å bety profesjonell iskremmaskin lenger, du kan få iskremmaskin for hjemmebruk nå.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Iskremmaskin for hjemmebruk er ikke store maskiner som du tenker, men de er på størrelsen med en brødbaker, eller andre kjøkkenmaskiner du har stående i skapet.
En iskremmaskin vil hjelpe deg å lage din egen iskrem rett fra ditt eget kjøkken.

Hvordan virker en iskremmaskin?

Så med en iskremmaskin, kan du lage din egen favoritt iskrem fra ditt eget kjøkken, det kan være sjokolade iskrem, vanilje iskrem, jordbær, bringebær, eller kanskje en sorbet.

Denne delen er enkel å forstå, men hvordan lager man denne iskremen med maskinen?
En iskremmaskin virker på forskjellige måter, det kommer ann på hvilken iskremmaskin du har i hjemmet ditt. Noen av de krever at du må kjøpe iskrem mikser som du kun tilsetter melk til og deretter blander de i maskinen, andre tillater deg å blande dine egne
Om iskremmaskinen din lar deg lage din egen miks så gjøres dette normalt slik;

Du må røre sukker, krem og melk i en gryte over en lav varme frem til sukkeret er oppløst. Deretter helles krem blandingen i en bolle eller lignende, hvor du blander inn vaniljeekstrakt og avkjøles, minst i 2 timer (overnatt er best).

Når krem blandingen er avkjølt helles dette i en iskremmaskin, skru på maskinen og deretter rør etter produsentens anvisning, normalt 20-25 minutter.
Når den er ferdig vil iskremen være mykt frossen, du kan velge om du ønsker å servere med en gang, eller fryse den mer.

Dette er hvordan du lager hjemmelaget iskrem i iskremmaskinen. Når du lager is i iskremmaskinen velger du selv smaken, ovenfor er det beskrevet den vanlige favoritten vanilje, men du kan tilsette sjokolade, bringebær, blåbær, jordbær, rips, eple osv., som du selv ønsker, la fantasien slå seg vill.

Du kan også lage sorbet i iskremmaskinen og yoghurt iskrem, alt du må gjøre er å finne oppskrifter på miksen.

Hjemmelaget iskrem med iskremmaskin vil gi deg den beste iskremen du kan få, og dette er fordi du kan lage din favoritt iskrem som kanskje ikke engang finnes i butikken, samt det er noe gøy å gjøre sammen med barna.

Iskremmaskin deler

iskremmaskin testNår du kjøper en iskremmaskin vil du fort oppdage at det kommer mange deler i pappesken du får med deg ut fra butikken. Det kan for mange virke som et puslespill.

I en standard iskremmaskin vil det følge med selve maskinen, med motor, girkasse osv., for å kunne drive maskinen. Det er selvklart om det er en elektrisk maskin, du kan også finne manuelle iskremmaskiner disse vil ikke ha disse delene inkludert, samt de vil være mye billigere, men mer jobb når det kommer til å lage iskremen.

En annen ting du vil finne i esken er en bolle, bollen er ment for å blande iskremen i. Størrelsen på denne bollen avhenger av hvor stor maskin du har kjøpt, noen vil romme en liter iskrem andre kan romme to og en halv liter iskrem. Det finnes flere størrelser i mellom disse, alt etter som hvor stor maskin du trenger, og hvor mye penger du er villig til å betale for iskremmaskinen.

Videre vil du finne en elektrisk visp del, denne er for å vispe blandingen din for deg. Disse kan komme i forskjellige størrelser, og i noen kommer det bare en. Igjen dette kommer ann på hvor mye du er villig til å gi for iskremmaskinen.

Til slutt vil du finne et plastlokk. Pass på at du bruker plastikk lokket når du bruker maskinen, hvis ikke kan du risikere å få hele kjøkkenet ditt dekket i iskrem blanding, og en stor rengjørings jobb foran deg.

Det kommer helt ann på maskinen du kjøper hvilke deler som følger med iskremmaskinen. Som regel vil de dyreste maskinene komme med en rekke tilleggs deler, og forskjellige størrelser på forskjellige deler. Mens de billigste maskinene vil komme med kun få standard deler.

Pass på at du ser etter hvilke deler som følger med maskinen du velger å kjøpe, du ønsker ingen overraskelser når du kommer hjem å skal lage iskrem for første gang og du har ikke den delen du trenger. Det er bedre å finne ut på butikken eller mens du bestiller den over nettet at du vil trenge å kjøpe noen ekstra deler.

Generelle dimensjoner for iskremmaskinen ( høyde, lengde, bredde)

Når det kommer til dimensjoner for iskremmaskinen kan vi ikke gi deg fasit svaret, da dette kommer helt ann på hvilken iskremmaskin du velger at du skal kjøpe. De finnes i så mange forskjellige størrelser og former at dette er et veldig vanskelig spørsmål.

Målene til iskremmaskinen kan du finne på boksen til iskremmaskinen du velger, om du kjøper den på nett vil som regel nettsiden du er på fortelle deg svaret på dette.

Men om du ønsker en generelle dimensjon for slike maskiner så du vet sånn ca hvor stor en iskremmaskin kan være, kan vi være behjelpelige med å gi deg svaret på dette.

Så om du velger en iskremmaskin som lager 2L iskrem så vil denne maskinen være 24cm x 23 cm x 30 cm, generellet, noen kan være større enn dette, så husk at du må sjekke dette selv før du fullfører kjøpet, ikke stol helt på disse målene.

Fordeler og ulempe med iskremmaskin

Du vil alltid finne fordeler og ulemper med de aller fleste tingene vi eier, derfor vil ikke en iskremmaskinen være annerledes. Noen vil kun finne fordeler med en iskremmaskin, kanskje andre kun vil finne ulemper med en iskremmaskin, derfor vil vi finne både ulempene og fordelene med en iskremmaskin.

Siden vi er optimister og positive skal vi se på fordelene ved å ha en iskremmaskin, før vi ser på ulempene ved å ha en iskremmaskin.

Bekvemmelighet; du kan ha en iskrem når du får lyst på en (nesten iallefall). Du trenger ikke å vente på iskrembilen, eller unødvendige turer på butikken. Om du har besøk kan du lage iskrem der og da, og alle kan velge hvilken smak de ønsker selv.

Billigere; du vil over tid spare penger på å ha en iskremmaskin i huset. Du trenger ikke lenger å betale butikkens fortjeneste for iskremen, du trenger kun å betale for ingrediensene.

Sunnere; å ha en iskremmaskin vil gi deg kontrollen til å velge hva som faktisk er i iskremen din.

F.eks om du har vitamin A mangel kan du lage deg så mange banan iskremer som du bare måtte ønske deg, og om du ønsker å gå ned i vekt kan du lage karbonfrie iskrem.
Smaker bedre; hjemmelaget iskrem smaker bedre enn ferdiglaget iskrem. Dette er mest fordi du velger selv hvilken smak du ønsker, du kan bruke fersk frukt i iskremen din.

Kvalitetstid; du kan nyte kvalitetstid med familie og venner ved å lage iskrem sammen.

Tryggere; du har full kontroll over hva som faktisk blir blandet inn i iskremen din, så du trenger ikke lenger være redd for at det finnes noe i iskremen som du kanskje er allergisk mot.

Ulempene ved å ha en iskremmaskin hjemme vil kanskje være noen av de følgende:

Pris; en iskremmaskin er ikke de billigste du kan kjøpe, vel du kan finne noen billige som ikke er elektriske, men om du ønsker deg den elektriske ser du på en pris mellom 1300 kr til 8000 kr avhengig av hvilken du velger.

Kjøkken plass; hvor skal du lagre den? Har du faktisk plass på kjøkkenet til denne maskinen?

Bekvemmelighet; ja, denne var på fordels listen også, men vi velger å ha den begge steder. Det å ha en iskremmaskin i huset vil kanskje føre til mer iskrem spising, selv om du kan lage sunnere iskrem.

Trenger jeg virkelig en iskremmaskin?

Trenger man egentlig noen ting? Ja, bortsett fra mat og drikke? Man trenger virkelig ikke en iskremmaskin, dette er noe man ønsker seg, ønsker at man skal ha hjemme.

Noe man vil ha for kosen sin skyld, for å tilbringe kvalitetstid med barna og barnebarn, onkel eller tante barn, med venner.

Dette er noe  man ønsker å ha fordi man ønsker å leke seg frem til en ny smak på en iskrem, kanskje du ønsker å ha det fordi du vet akkurat hvordan iskrem du ønsker deg men de selger ikke denne typen på butikken.

Dette er noe man ønsker seg for å gjøre det lettere å kunne gi familiemedlemmet eller vennen sin iskrem uten den ingrediensen de er allergisk mot.

En iskremmaskin er fin å ha hjemme for å kunne lettere lage iskrem med iskremmaskin på en sunnere måte, lage en sunnere versjon av iskremen uten at det koster deg for mye penger, vi vet alle at laktosefri iskrem er dyrere enn vanlig, det samme gjelder sukkerfri iskrem.

Så svaret er nei, du trenger ikke en iskremmaskin, men det er heller ingen som kommer til å stanse deg om du har lyst på en iskremmaskin. Det er ikke ulovlig å kjøpe seg noe man ønsker seg.

Hvordan velge den riktige iskremmaskinen?

lage iskrem med iskremmaskinNår det kommer til å velge en iskremmaskin så har du så mange forskjellige å velge i mellom at det kan ta deg dager å velge den riktige iskremmaskinen.

Du må tenke på om du ønsker deg en iskremmaskin med kompressor, manuell iskremmaskin, stor iskremmaskin, liten iskremmaskin, softis iskremmaskin, rund iskremmaskin, firkantet iskremmaskin, avlang, rød, rosa, hvit, svart, sølv farger, ja valgene er så mange.

Om du velger deg en softis iskremmaskin kan du faktisk velge deg en som du kan ha flere forskjellige smaker plassert i forskjellige rom, denne er selvklart en av de støre iskremmaskinene, men det er et valg du kan ta.

Kanskje lønner det seg å ta en titt på hvilken iskremmaskin er best, ta en titt på iskremmaskin test. Det lønner seg å lese seg litt frem om man ønsker seg den beste iskremmaskin.

Alle snakker om at de ønsker seg en hjemmelaget iskrem i ismaskin, men tenker de over at det finnes så mange valg, føre de i det hele tatt kommer til det punktet at de må velge hvilken iskrem smak de ønsker å lage.

Det er ingen som kan bestemme for deg hvilken maskin du skal kjøpe, skal du kjøpe den iskremmaskin best i test, eller skal du gå for en du selv liker. Skal du kjøpe den
dyreste på markedet eller skal du gå for en billigere enn.

Her er hva vi tenker, du trenger ikke alltid gå for en  iskremmaskin best i test, du må tenke på hva du trenger iskremmaskinen til. Om du er alene, velger du en som er liten og vil passe til deg og eventuelle venner du har på besøk.

Om du skal kjøpe en iskremmaskin til deg og familien bør du kanskje gå for en større en som vil lage nok iskrem til dere alle i en runde.

Du må også vurdere ditt eget budsjett, det er ikke alle som har penger nok til å kjøpe den dyreste og fineste, men vet du hva, det er helt greit. Det er greit at du kanskje ikke har mer penger enn til den som er den billigste, kanskje er den like bra som den dyreste.

Så husk, det er kun du og din familie som kan velge hvilken iskremmaskin som passer best til deg og deres behov.

Hvordan ta vare på iskremmaskinen?

Når man har skaffet seg en iskremmaskin er dette veldig stas for mange, og de kan ikke vente med å prøve ut den nye maskinen sin. Man blander iskrem blandingen, heller den i iskremmaskin, lager ferdig iskremen og deretter fryser hva de har laget. Så hva? Nå har du iskremen din i fryseren, men du sitter igjen med en møkkete iskremmaskin som du ikke helt vet hvordan du skal rengjøre, kan du bare slenge alt i oppvaskmaskinen?

Må alt håndvaskes? Kan man bruke vann på denne maskinen i det hele tatt, hva med såpe?

Tøm maskinen helt; aller først tøm helt blandingen ut fra frysekammeret, tørk opp eventuell iskrem som har havnet noen andre steder enn hvor det egentlig skulle havne.

Sørg for at vannet kan passere gjennom maskinen helt uten hindringer, la vann passere gjennom maskinen et par ganger frem til du ser at det fortsatt er klart når det kommer ut av maskinen.

Skru maskinen i fra hverandre; ta frem brukerhåndboken som følger med maskinen når du kjøper den. I denne boken vil det stå forklart hvilke deler som skal tas av ved rengjøring. Skru iskremmaskinen helt fra hverandre så du kan vaske den grundig.

Bløtgjør og skrubb; hell en blanding av varmt såpe vann inn i frysekammeret på maskinen din, og bløtgjør alle andre deler du har. Når alt har ligget i vannet for en liten periode begynn å skrubb delene med en svamp, og skyll de deretter av med rent vann for å fjerne alle såpe restene.

Skru sammen igjen; etter du har vasket og tørket alle delene til iskremmaskinen, skru hele maskinen sammen igjen. Hver 100% sikker på at delene er tørre før du skrur sammen maskinen, om en våt del blir festet på maskinen kan dette føre til rust over lengre perioder.

Husk på at en iskremmaskin må vaskes veldig grundig da du arbeider med melkeprodukter som regel når denne maskinen blir brukt. Melkeprodukter har en tendens til å tiltrekke seg mange bakterier veldig fort, og kan være vanskelig å vaske om du lar det bli sittende.

Vi anbefaler at så fort du er ferdig med å lage iskremen din, skyll av maskinen, og deretter legg deler i bløt med en gang. Dette vil gjøre jobben din så mye enklere.

Oppsummering

Å ha en iskremmaskin hjemme er vel noe alle barn drømmer om, kanskje voksne også. Muligheten til å lage iskrem akkurat når du selv ønsker det, den smaken du selv ønsker, kanskje ønsker du deg jordbær, bringebær, vanilje, rips, eple, banan, mandarin. Kanskje ønsker du å blande smakene, lage din egen smak. Kanskje vil du lage sjokoladekake iskrem? Mmmm, høres det ikke helt fantastisk ut? Billigere og enklere enn å få de fra butikken, og du kan få smaken du selv ønsker deg.

Kanskje har barnet ditt allergier som gjør det vanskeligere og dyrere å kjøpe iskrem på butikken. Ved å ha en iskremmaskin i hjemmet kan du enklere vite hva ingrediensene i iskremen er, og du trenger ikke lenger være redd for at det inneholder noe som barnet ditt er allergisk mot.

Kanskje slanker du deg, men du har så lyst på iskrem, det er tross alt sommer, helg, spesiell anledning osv., du kan lage iskrem som ikke inneholder alt sukkeret og andre usunne ingredienser.

Med mange av iskremmaskinene kan du også både lage sorbet og yoghurt iskrem, disse er sunnere alternativ til vanlig iskrem. Mange av de smaker bedre enn vanlig iskrem også.

Fordelene for å ha en iskremmaskin i hjemmet er mange, listene er lange. Den største fordelen med å ha en iskremmaskin i hjemmet er kanskje kvalitetstiden du kan tilbringe med barnet/barna dine, annen familie og venner. Dette er noe dere kan gjøre sammen. Samt at du selv bestemmer hva du ønsker å putte i iskremen din.

Selv om listen for fordeler over å ha en iskremmaskin hjemme finnes det ulemper med en iskremmaskin også.

Prisen er en av disse ulempene, selv om du kan finne de billige manuelle iskremmaskinene er disse ikke noe lettere å bruke enn å bruke en bolle du har i hjemmet. Så om du ønsker deg en elektrisk iskremmaskin må du betale mellom 1300 – 8000 kr. Dette for mange kan være mye penger, men i det lange løpet vil du spare penger på å kjøpe en iskremmaskin.

En annen ulempe ved å ha en iskremmaskin i hjemmet er at det fort kan bli for mye av det gode. Selv om det er vanskelig å forestille seg at man kan spise for mye iskrem er dette faktisk mulig. Selv om du har muligheten tilpasse innholdet selv kan du aldri si at en sunn iskrem er sunn om du spiser den hver eneste dag. Iskrem til dessert er fint det, men kanskje ikke hver eneste dag?

Som sagt fordeler og ulemper kan man finne med alle produkter, det er opp til en hver om de ønsker en iskremmaskin eller ikke i hjemmet sitt.

Iskremmaskiner finnes i mange forskjellige størrelser og fasonger, men du må fremdeles tenke på om du faktisk har plass til denne på kjøkkenet? Kanskje ønsker du deg en rund en, men runde maskiner har en tendens til å ta større plass enn de firkantede. Du må forestille deg hvor du ønsker at iskremmaskinen skal være, og finne ut om du har plass til den du ønsker deg. Kanskje du må kjøpe en som ser litt annerledes ut enn den du faktisk første ønsket deg.

Mange spør seg selv daglig, trenger jeg faktisk ditt, og trenger jeg faktisk datt. Om man spør seg selv om dette angående en iskremmaskin vil svaret være nei hver eneste gang. Men man trenger strengt tatt ikke trenge noe for å ha lyst på noe. Om man har lyst på en iskremmaskin burde man ha lov til å kjøpe seg denne maskinen. Husk på det når du tenker på dette spørsmålet neste gang.

For selv om det finnes ulemper ved å eie en iskremmaskin, finnes det så mange fordeler ved å eie en. Du kan eksperimentere på kjøkkenet med barna dine, dette er noe de vil huske resten av livet. Dere kan oppfinne nye iskrem smaker sammen, dere kan lage favoritt iskremen deres. Du kan gjøre livet lettere for barn med allergier om du har dette i familien, du kan forsikre deg om at selv om ditt barn har en allergi kan barnet ditt fremdeles få iskrem på sommeren.

For store selskaper kan det være vanskelig å tilfredsstille alle behovene det finnes for iskrem, for barn kan dette være vanskelig å forstå. De skjønner ikke hvorfor de ikke kan få iskrem som andre barn. Ved å eie en egen iskremmaskin kan du løse dette problemet.

Vurder denne artikkelen!
Total: 2 Gjennomsnitt: 4.5
Back to top button