Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste Kjøkkenmaskiner

Det finnes et uhorvelig antall forskjellige maskiner og apparater som skal gjøre arbeidet på kjøkkenet enklere. Men det er ingenting som slår selve kjøkkenmaskinen. Dette er faktisk det eneste du trenger.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

De fleste moderne hjemmekjøkken har et eget skap med elektriske apparater som lover å gjøre matlagingen til en lek. Enten det er eggkokeren, pastamaskinen, blenderen, den elektriske vispen eller brødbakemaskinen. Felles for de fleste av dem er at de blir innkjøpt til stor entusiasme, får kjørt seg den første uken og siden ender som skapfyll. Det er rett og slett for mye arbeid med alle disse apparatene.

Og strengt tatt er det lite disse apparatene ikke klarer å gjøre som ikke en skikkelig kjøkkenmaskin gjør minst like bra. Kjøkkenmaskinen har vært matmors viktigste apparat i over 60 år. Produsenten Kenwood, som fortsatt er en av de virkelige markedslederne, lanserte sin første maskin i 1950. Kenneth Woods første modell bar navnet Kenwood Chef A700. Chef-navnet finner vi fremdeles i dag på Kenwoods maskiner. Siden har den vunnet utallige kjøkkenmaskintester.

Rydde i skapet

Major-serien dukket opp tre år senere. Begge disse modellene har fulgt oss slavisk siden og vært drømmeapparatet for både mor og far. Det finnes ingen god definisjon på hva en kjøkkenmaskin faktisk er. I starten håndterte de elting av deiger, mens det i dag gjerne brukes som betegnelse på multiapparater som kan løse de fleste av kjøkkenets behov.

kjøkkenmaskin testGjennom årene har produsentene laget tilleggsutstyr tilpasset dagens behov og krav til en slik maskin. Dette har gjort at bruksområdet for kjøkkenmaskinen har fulgt med i tiden, helt fra brødbaking til hjemmelagde pølser. Med en kjøkkenmaskin i hus er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan få den til å gjøre. De avanserte maskinene gjør at det er en utfordring å lage en test av kjøkkenmaskiner fordi arbeidsoppgavene er så variert.

I valget av en kjøkkenmaskin er kanskje bruksområdet det første du bør vurdere. Hva skal du faktisk bruke den til. Hvis du allerede har kjøkkenskapet fullt av apparater som brukes flittig, kan det være lurt å vurdere om noen av dem kan erstattes av en kjøkkenmaskin. Dersom du er godt fornøyd med de apparatene du har, så kan du gå for en billigere og enklere modell. Men en velutstyrt kjøkkenmaskin kan spare både plass og skape mer orden. Når du først har lært deg å bruke en fullverdig kjøkkenmaskin er det lite trolig at du vil tviholde på de enklere apparatene som bare kan gjøre en funksjon.

Dersom du ikke har skapet fullt av mindre kjøkkenapparater er det ingen tvil om at du bør investere i en velutstyrt kjøkkenmaskin. Dette er produkter med lang driftstid og som virkelig vil betale seg.

De to store og noen små

Foruten britiske Kenwood er svenske Electrolux den andre store produsenten av kjøkkenmaskiner. Electrolux er fortsatt verdens største produsent av husholdningsapparater, men ligger side om side med Kenwood i kampen om kjøkkenmaskinene. Electrolux lanserte sin første «Kjøkkenassistent» i 1940. Dette var i hovedsak en maskin for å elte deig. Maskinen har vært gjennom en rekke oppgraderinger og utvidelser, men er fortsatt i handelen. Electrolux Assistent har hatt en enestående kvalitet og skal ifølge produsenten ha vært benyttet til å blande sement.

De senere årene har det dukket opp flere andre produsenter i norske forretninger. Det gjelder først og fremst KitchenAid. Disse maskinene har et blitt svært populære på grunn av sitt klassiske design og sin gode kvalitet.

En annen produsent er Sage som har inngått et tett samarbeid med stjernekokken Heston Blumenthal. Sages produktserie spenner fra kaffemaskiner til kjøkkenmaskiner og kniver. Generelt er produktene betegnet som premiumvarer og svært dyre i innkjøp.

Både Sage og KitchenAid leverer strippede kjøkkenmaskiner. Det betyr at du ikke får kjøpt maskinene med store tilleggspakker. Her må du kjøpe hvert enkelt tilbehør for seg. Derfor kommer de heller ikke så godt ut av test av kjøkkenmaskiner. Electrolux og spesielt Kenwood selger gjerne komplette sett som dekker de fleste behov du måtte ha på kjøkkenet.

OBH Nordica, Bosch og Philips er andre produsenter av kjøkkenmaskiner. Selv om dette er velkjente produsenter av elektriske apparater for hjemmet har de ikke nådd den samme posisjonen når det gjelder kjøkkenmaskiner. Mindre produsenter har ofte mindre utvalg av tilbehør, noe vi mener er avgjørende i valget av en god kjøkkenmaskin.

Men som tidligere nevnt, dersom du allerede har skapet fullt av kjøkkenapparater og bare er på jakt etter en eltemaskin, så kan du fint nøye deg med en billig kjøkkenmaskin. Likevel vil vi mistenke at du kommer til å angre på litt sikt.
Verdt å betale for kraft

Foruten merkevaren er det maskinkraft som utgjør det meste av prisforskjellen. Matlaging og spesielt håndtering av deiger kan kreve mer motorkraft enn man skulle tro. Derfor er det viktig å kjøpe en maskin som klarer å gjøre jobben du ønsker å få løst. Generelt er det bedre å kjøpe en kraftigere maskin enn du trenger, siden disse kan kjøres på lavere tempo. En svak maskin må stort sett kjøres på maksfart hele tiden og blir derfor raskere utslitt. Både av sikkerhetshensyn og for et best mulig resultat er det lurt å bruke noen ekstra kroner på en dyrere og kraftigere maskin.

En kraftig kjøkkenmaskin har også et større bruksområde. Det er for eksempel enklere å lage seg en smoothie når maskinen klarer å dra blenderen raskt rundt. Skal du lage pølser er det også en fordel at motoren er kraftig nok til å kunne kverne kjøttet uten for store anstrengelser.

Motorstørrelsen beregnes i watt. De sterkeste maskinene har over 1500 watts motorstyrke. Dette er maskiner som kan håndtere stort sett alle mulige arbeidsoppgaver på et hjemmekjøkken. Velger du en maskin med under 1200 watts effekt vil det oppstå utfordringer på de største jobbene.

Valg av kjøkkenmaskin er selvsagt et økonomisk spørsmål, men dette er faktisk et område der det kan straffe seg å gå for det billigste alternativet. Det er heller ikke nevneverdig stor forskjell i pris på en 1200 watts kjøkkenmaskin og en på 1500 watt. Du vil aldri angre på at du la inn et par hundre kroner ekstra for å sikre deg en sterk maskin. Dette er uten sidestykke det viktigste med en kjøkkenmaskin og kan ikke undervurderes. På andreplass er hvilket tilleggsutstyr som er tilgjengelig for maskinen.

Utstyrsmesteren

Hvilken maskin du skal velge er til syvende og sist et spørsmål om smak og behag. De aller fleste maskiner på markedet i dag vil kunne utføre de fleste av oppgavene du trenger den til. Hvis du tenker at du trenger en maskin for å piske litt krem til kakaoen og bake en gang i uken, så skal du definitivt tenke mest på pris.

Dersom behovene dine er større og du tenker deg at kjøkkenmaskinen skal håndtere en stor del av husholdningens matproduksjon, så bør du se etter en litt mer kostbar og holdbar modell. Det er også et spørsmål om tilleggsutstyr.

På det området er trolig Kenwood mesteren. Kenwoods Chef-modeller er kongen av kjøkkenet. Disse kan kjøpes med enorme utstyrspakker for omtrent alt du kan tenke deg av matlagingsoppgaver. Etter vår mening leverer Kenwood den beste kjøkkenmaskin.

Modellen som heter Chef XL Titanum er utstyrt med en 1700 watts motor, har bollevolum på hele 6,7 liter og veier over 10 kilo. Det siste er viktig fordi en tung maskin enkelt og greit står stille. Dette må man huske på under bruk. Kjøkkenmaskinen har enorm kraft og står den ustøtt er det fort gjort at den går i gulvet mens den jobber med bolledeigen. Sørg derfor for at den står støtt, godt inne på benken eller bordet og at det er ryddig rundt.

Chef XL Titanum kan brukes til det meste som skal gjøres på kjøkkenet, enten du vil bake, lage en suppe eller prøve deg på hjemmelagde pølser. Elkjøp selger modellen, med en stor utstyrspakke. I prisen inngår to elteboller, hvorav en i stål og en i plast. XL Titanum har innebygget LED-lys som holder bollen opplyst. Dette er svært praktisk dersom maskinen må plasseres i skyggen eller under en litt trang kjøkkenbenk.

Den massive tilbehørspakken inkluderer kjøttkvern til å lage hamburgere, pølser eller kjøttkaker. Det å lage sine egne pølser er enklere enn du tror og smaken er himmelsk. Foodprosessoren sørger for å kutte, rive og skjære både salater, nøtter og oster enkelt og kjapt. Blenderne flyttet inn på kjøkkenet som følge av smoothie-bølgen. Nå kan du hive blenderen vekk og gjøre samme jobben på kjøkkenmaskinen isteden.

Kvernen som medfølger er velegnet til alt som skal knuses i småbiter, enten det er nøtter, krydder eller for den saks skyld barnemat. Sitruspressen sørger for at du enkelt kan lage din egne ferskpressede juice. Maskinen er minst like effektiv som spesiallagde juicepresser. Og det tar mye mindre plass.

Med i pakken er det fem forskjellige SystemPro visper. Dette skulle dekke de fleste av behovene for blanding og elting. SystemPro gjør at du kan bytte visp med hjelp av et enkelt håndgrep.

Kenwoods kjøkkenmaskiner kjennetegnes ved at de er svært enkle å håndtere. Det går raskt å bytte tilbehør og de ulike delene har smarte koblinger. Selv om maskinen er avansert er den svært enkel å betjene.

Med sin store tilbehørspakke er Kenwood Chef XL Titanum flere ganger kåret til kjøkkenmaskin best i test av norske forbrukere. Skulle du trenge ytterligere utstyr kan man kjøpe både pastamaskin, iskremmaskin og forskjellige kuttere.

Kenwood har vært i markedet siden 50-tallet og har mer eller mindre beholdt designet og stilen på sine kjøkkenmaskiner. I mange sammenhenger kan det kritiseres, men Kenwood ser ut til å ha funnet gulloppskriften på hvordan en kjøkkenmaskin skal lages. Selve maskinen er laget i aluminium og det gjør at den både blir tung og solid. Dette er ikke en maskin som flytter seg fra kjøkkenbenken uten at det brukes makt.

Den oppgitte maksvekten for gjærdeig er oppgitt til hele 2,56 kilo. Tester har vist at det nok er litt i overkant siden maskinen sliter tungt med å håndtere en så stor deigklump. Igjen er det viktig å ikke overbelaste kjøkkenmaskinene. Testere har påpekt at designen på Kenwoods kjøkkenmester er i kjedeligste laget. Og det er slett ingen pen maskin vi snakker om. Men utformingen er funksjonell og praktisk. Det er også en av de klart tyngste i markedet. I kombinasjon med en kraftig motor og et drømmelag av tilbehør er det få som kan matche seg med denne. Det er også ofte gode kjøkkenmaskintilbud på Kenwood med tilbehør.

Svensken

Svenske Electrolux har også et godt utvalg av tilleggsutstyr. Men de satser ikke på samme pakkeløsninger som Kenwood gjør. Hos Elkjøp kan du kjøpe en Electrolux AssistentPRO til 2600,-, men da er det bare en bolle, eltekrok og visp som følger med.

Electrolux har utviklet både design og funksjon noe mer enn hva Kenwood har gjort over disse årene. Dagens AssistentPRO har stort sett bare navnet igjen fra sin forgjenger fra 40-tallet. I dag er det snakk om en fullverdig kjøkkenmaskin som ikke står tilbake for noe.

Maskinen leveres med 1200 watts motor og er dermed vesentlig svakere enn Kenwoods Chef. Dette vil du klart merke på de største deigene, men det holder til dagligdags bruk. AssistenPRO har innebygget digital timer som gjør at du ikke behøver å nistirre på stoppeklokken, men isteden kan overlate dette til maskinen selv. Bollen har kapasitet på 5,7 liter, noe som er en del mindre enn Kenwood. Men så har den da også 500 watt mindre motor.

Electrolux leverer ikke sine maskiner med den samme utstyrspakken som Kenwood, men det meste kan kjøpes løst. I utstyrsutvalget finnes blant annet kjøttkvern, kutter, Tagliatellekutter, Spagettikutter, Pastatilbehør. Hver av tilbehørene koster omkring 1.000 kroner. Så en totalpakke med Electrolux AssistentPRO vil koste om lag det samme som Kenwood.

I tester av praktisk bruk kommer Electrolux svært godt ut og mange mene de lager den beste kjøkkenmaskin. Designet på maskinen er veldig annerledes enn de andre i markedet, men det er funksjonelt og pent. Dog når den ikke helt opp til Kenwood på grunn av pris og tilbehørspakke.

For spesielt interesserte

Sage by Blumenthal er et merke som har fått mye oppmerksomhet de senere årene. Den verdenskjente kokken Heston Blumenthal har skapt seg et navn gjennom moderne kulinariske eksperimenter. Han er spesielt godt kjent for såkalt molekylær gastronomi, som går ut på å benytte fysikk og kjemi til å lage for eksempel kuler med flytende saus inni.

Blumenthal har, i likhet med kjendiskokker som Eivind Hellstrøm, Jamie Oliver og Gordon Ramsey, satt navnet sitt på kjøkkenapparater og kokebøker. Dette har skapt produktserien Sage, som omfatter alt fra iskremmaskiner, juicepresser, toastjern og altså kjøkkenmaskiner.

Sages kjøkkenmaskiner har fått navnet Bakery Boss. Den er utstyrt med en motor på 1200 watt og leveres med to vispeboller på henholdsvis 4,8 (i glass) og 3,7 liter (i stål). Som med Electrolux gis det ikke ved dørene. Sage selger sin kjøkkenmaskin med deigkrok, flatvisp, ballongvisp, skrapevisp og slikkepott. For dette krever den britiske produsenten hele 6.500,-. Sages kjøkkenmaskin er med andre ord en av de dyreste på markedet.

Bakery Bosss lever opp til navnet sitt, da det er fint lite tilbehør å få kjøpt til maskinen. Her er det baking som er i fokus og det man regner med at den skal brukes til. Testere har tidligere omtalt at man for Sage betaler for merke og et stilig design. Det er mye sant i en slik konklusjon.

Etter vår mening er Sage et dårlig valg for den som er på jakt etter en kjøkkenmaskin. Dette er først og fremst en bakemaskin og da er noe av poenget borte. Når prisen i tillegg nærmer seg Kenwoods totalpakke er vi ikke i tvil om hva vi ville valgt.

Den fancy

KitchenAids kjøkkenmaskiner er blant de eldste i markedet og har historie helt tilbake til 1919. Men det er først de senere årene at de har dukket opp som en aggressiv konkurrent i det norske markedet. Med et klassisk design og kule farger har den funnet veien inn i en rekke matprogrammer på tv. Hvis du ser nøye etter neste gang du følger et matprogram, så kan vi nærmest garantere at det dukker opp en KitchenAid-maskin.

KitchenAid leveres i to ulike modeller, Classic og Artisan. Classic er en mindre modell med bare 275 watt. Dette er dermed for en miksmaster å regne og bør ikke vurderes som en seriøs kjøkkenmaskin. Den vil kunne fikse en vispet krem, men det er også stort sett det den får til. For 2 000 kroner er det mulig å få langt bedre produkter som gjør samme jobben for en betydelig lavere pris.

Det er Artisan som er KitchenAids kjøkkenmaskin på det norske markedet. Disse koster fra 5000 kroner og fåes først og fremst i en rekke farger. Hva sies om en rosa kjøkkenmaskin? Det er lett å hovere over fargespekteret, men det er selvsagt av betydning dersom man har et nyoppusset kjøkken. Og det er umulig å komme fra at KitchenAid virkelig har designet en lekker kjøkkenmaskin. Den er rett og slett pen.

Men der KitchenAid virkelig skuffer er i kraft. Maskinen har bare 300 watts motor. Det er bare marginalt mer enn lillebror Classic og langt unna kraftmaskinene fra Sage, Electrolux og Kenwood. Kraften er så liten at det rett og slett vil være en utfordring å håndtere en stor deig. Tester viser at den utnytter kraften godt, men at det blir i minste laget når den virkelig settes på prøve.

På plussiden trekkes det frem at den er blant de tyngste på markedet med sine 11,6 kilo. Det er en kilo mer enn Kenwoods maskin. Og det med en femtedel av motorkraften. KitchenAid er, på samme måte som Sage, beregnet til baking. I pakken følger det med en flatvisp, en ballongvisp og en deigkrok. Skal du ha noe mer må det kjøpes ved siden av, men utvalget av tillegg er beskjedent.

Tilleggskatalogen hos Elkjøp består av en kjøttkvern og en pølsestapper. Du kan med andre ord benytte maskinen til å lage pølser. Dog gjør den svake motoren oss i tvil om hvordan det ville fungere. Her er det ikke tilstrekkelig motorstørrelse til å kverne større kjøttstykker. For å få til en god pølsedeig er du nødt til å kutte bitene så små at du vil bli frustrert over tidsforbruket.

KitchenAid har vært så fokusert på design at de har utstyrt maskinen med en svært brukerfiendtlig hastighetssyring. Der de andre produsentene har gått for et flatt hjul på fremsiden har KitchenAid valgt en spak på siden av apparatet. Dette gjør både at plasseringen blir vanskeligere og selve betjeningen skal være vanskelig å få slik man ønsker.

Solid tysker

Den tyske elektrogiganten Bosch er tilstede i de fleste markeder der det er snakk om maskiner eller elektriske apparater. Bosch har flere kjøkkenmaskiner i det norske markedet. Du kan få en billig kjøkkenmaskin for en snau tusenlapp og leveres med kutter og bakeverktøy. Denne har 600 watts motor og en bolle som rommer 3,6 liter.

Toppmodellen til Bosch heter OptiMUM. Den leveres både som enkel kjøkkenmaskin til 4000 kroner og i en større pakke til 3000 kroner mer. I den større pakken følger det med en blender, bakekroker, bolle og ikke minst en innebygget vekt. Bosch er den eneste i markedet som har integrert vekten i selve maskinen på denne måten. Det gjør at det meste av matlaging og baking blir mer effektivt fordi du ikke trenger å veie opp råvarer ved siden av.

OptiMUM er utstyrt med en teknologi som Bosch har kalt SensorControl Plus. Dette er en funksjon som skal forstå hva det er du tilbereder. Dermed skal du aldri, i teorien, kunne overpiske krem, få underknadd deig eller sauser som skiller seg. Dette skal maskinen selv ha kontroll på og stanser automatisk når jobben er gjort.

Eltingen skjer såkalt planetarisk. Dette betyr at eltekroken beveger seg i flere retninger. Fordelen er at en slik operasjon skal gi en luftigere og mer håndterlig deig.

Bosch gir ikke ved dørene. Det selges diverse tilleggsutstyr til kjøkkenmaskinen, men det er relativt kostbart. Dette gjør en komplett Bosch-maskin til en relativt kostbar affære. Men i motsetning til KitchenAid og Sage er det i alle fall mulig å få tak i disse produktene.

Lag dine egne pølser

En av våre største favoritter med kjøkkenmaskinen er å lage egne pølser. For det første smaker hjemmelaget alltid best og det er en stor mestringsfølelse når du oppdager at dette klarer du fint på egenhånd.

Det kan være litt vanskelig å få tak i pølsetarmer. Men de fleste større supermarkeder selger eller kan få tak i dette for deg. Tarmene trenger en stund i kaldt vann og må skylles godt før bruk. De lagres i salt og dette må du få vekk. Men følg beskrivelsen på pakken så går det fint. En pakke med tarmer koster bare noen få kroner.

Stort sett selges det tykke tarmer i butikken. Det blir til flotte grillpølser eller røkte pølser. Wienerpølsetarmer kan være litt vanskeligere å få tak i.

Hva du velger å fylle pølsene med er opp til deg. Siden det er du som skal lage dem fra grunn, bestemmer du helt selv. Hvis du vil gjøre det enkelt blander du vanlig kjøttdeig med medisterdeig og medisterfarse og tilsetter salt. Da har du en ypperlig grunnoppskrift. Vil du gjøre det litt mer grundig, så kjøper du svinekjøtt og spekk. Spekk kan være litt vanskelig å få tak i, men har du en god ferskvaredisk i nærmiljøet kan de hjelpe deg. Det er selvsagt også mulig å lage pølser av annet kjøtt. Det viktigste å passe på er at det tilføres tilstrekkelig med fett. Blandingsforholdet bør helst være over 30 prosent fett til deigen. Det gir mye god smak og gjør hele prosessen med deigen enklere.

Det spennende med pølsene er krydderet. Her står du helt fritt til å blande inn det du selv ønsker. Til pølselaging fungerer det utmerket med tørket krydder. Dette fordi ferskt krydder gjerne er mildere i smak. En ekte Brattwurst for eksempel består bare av hvit pepper, revet muskatt og malt ingefær. Men forsøk gjerne også med smakstillegg som ost, bacon eller chilli. Med din egen kjøkkenmaskin i huset er det du som bestemmer.

Det er aldri noen grunn til å gå for ferdiglagde julepølser lenger. Det fikser du fint på egenhånd. Og de egner seg svært godt for frysing.

Når du lager pølser er det en fordel å være to personer, siden du både må mate kvernen med kjøtt og sørge for å styre ut pølsen i den andre enden. Pølselaging er sånn sett en svært sosial aktivitet. Dette er ikke minst en morsom aktivitet sammen med barna. De vil elske å kunne sette sammen sin egen pølsemeny.

Og siden du har kjøkkenmaskinen i huset allerede, så lager du selvsagt også dine egne pølsebrød.

Tenk over bruken

Det store spørsmålet igjen er hvilken modell du til slutt skal velge. Kort fortalt skal du velge den modellen som du oppfatter er kjøkkenmaskin best i test for ditt bruk. Er du en aktiv baker vil behovet være annerledes enn om du ser for deg å lage pølser og hamburgere. Dette er spørsmålene du må stille deg når du skal kjøpe en kjøkkenmaskin.

Det kan være fristende å kjøpe en liten kjøkkenmaskin. Men husk at disse gjerne har små motorer og begrenset bruksområde. Maskiner som KitchenAids 300 watts motorer er ikke velegnet til store deiger eller til tyngre jobber. Du vil sannsynligvis klare deg fint i de fleste sammenhenger i daglig bruk, men kjøkkenmaskiner er såpass dyre at det kan lønne seg å ta litt ekstra i.

En stor kjøkkenmaskin har et langt større bruksområde. Her er det bare fantasien som setter grenser. Og du kan selvsagt gjøre små jobber også på en stor maskin. Omvendt er det ikke mulig å snu seg. Derfor vil vi sterkt anbefale at du kjøper en sterkere maskin enn du trenger. Vi er nemlig ganske sikre på at du kommer til å få behovet etter hvert. Da er det kjedelig å angre på at du ikke kjøpte en sterkere kjøkkenmaskin.

Vår sterke anbefaling er at du velger enten Electrolux eller Kenwood. Årsaken er at dette er kjøkkenmaskiner som er svært velprøvd og som selges hos alle de store forhandlerne. Det betyr at det er enkelt å kjøpe deler og få service om nødvendig. Prismessig kommer du også godt ut av et slikt kjøp. Begge produsentene har utviklet gode kjøkkenmaskiner som dekker de fleste behov og som gjør at du kan kvitte deg med flere av de mindre kjøkkenapparatene du har stående i skapet.

kjøkkenmaskin test

Kjøkkenmaskinene fra Electrolux og Kenwood kan fint få en fast plass på kjøkkenbenken. Da er de lett tilgjengelig og kommer til å bli brukt mest. All erfaring viser at maskiner som må ryddes frem for bruk gjerne blir stående der de er.

Husk også å lage en fast plass til alt tilbehøret. Det verste du kan gjøre er å måtte lete huset rundt etter pølsehornet eller ballongvispen. På kjøkkenet er det viktig å ha orden og struktur. Delene må faste plasser, slik at du vet hvor ting er til en hver tid. Det har også en inspirerende virkning. Lysten til å sette en bolledeig øker når du åpner skuffen og ser eltekroken du ikke har brukt på en stund.

Så hvem maskin bør du da velge? Etter en samlet vurdering ville vi falt ned på Kenwoods Chef XL med full utstyrspakke. Dette koster riktignok en del penger, men du får en svært kraftig og solid kjøkkenmaskin og det meste av utstyr som du har behov for. Chef XL er flere ganger kåret til kjøkkenmaskin best i test og har en lang rekke funksjoner. Med denne maskinen vil du aldri oppleve at det er begrensninger i hva den kan brukes til. Og utstyrspakken gir deg også det aller meste av det du har behov for på kjøkkenet. I tillegg finnes det enda mer tilbehør som kan komme til nytte etter hvert.

Chef XL kan med rette kritiseres for å ha et noe gammeldags og kjedelig design. Den har også en åpning i vippeleddet som kan fylle seg. Derfor er det viktig med godt vedlikehold og rengjøring, men det gjelder for alle kjøkkenmaskiner. Til syvende og sist har Kenwood laget den maskinen som gir mest «value for money». Ingen av konkurrentene kan vise til større kapasitet og kraftigere motor, i kombinasjon med større utvalg av tilleggsutstyr. Flere av de store hjemmelektroforhandlerne har gode kjøkkenmaskintilbud med gjevne mellomrom. Da kan du skaffe deg en komplett kjøkkenmaskin til en svært god pris.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button