Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste kjøttkvernene

Generell informasjon om kjøttkverner

Hvem ønsker seg vel en kjøttkvern? Vel, svaret på dette når vi ser nøye på det er alle. Det er en maskin som kan hjelpe deg mye i ditt dagligdagse liv, men du vet det bare ikke enda. Det er ikke sikkert alle vet hva en kjøttkvern er, eller hva man kan gjøre med en kjøttkvern.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

En kjøttkvern er en maskin som vil hjelpe deg til å finhakke deler av kjøtt, ved hjelp av å presse kjøttet ut av mindre hull og størrelse etter ditt ønske. Du kan bruke maskinen for å finhakke kokt kjøtt eller ukokt kjøtt. Selv om det er kalt en kjøttkverner kan du også bruke maskinen til å finhakke både fisk og grønnsaker også, ikke la navnet villede deg.

Du kan finne kjøttkverner i mange forskjellige fasonger, størrelser og former, og du bestemmer selv hvilken kjøttkvern du ønsker deg. Noen ønsker seg manuell kjøttkvern, mens andre kanskje synes en elektronisk en er det bedre valget for hva de trenger den for.

Samme som at kjøttkvernen finnes i forskjellige størrelser, finnes det også forskjell på kjøttkvernens pris. For noen er det kanskje viktig å kjøpe en dyr kjøttkvern, mens andre tar til takke med en billig kjøttkvern.

Slik som markedet er i dag, er vi så heldige at vi selv kan velge hvilken kjøttkvern vi vil ha. Om vi ønsker oss en som koster mye penger, en som er manuell, en elektronisk kjøttkvern osv. Alt dette er opp til hver enkelt hva de ønsker seg.

Hvordan virker en kjøttkverner?

Før du kan begynne å finhakke kjøtt, fisk eller grønnsaker, er du nødt til å bestemme deg for hva du ønsker å finhakke. Deretter må du sette sammen kjøttkvernen, og bestemme deg for hvilken størrelse du ønsker på hullene.

Når du har valgt hva du ønsker å finhakke, satt sammen maskinen, plugget den inn om det er en elektrisk kjøttkvern, da må du kutte ingrediensene i mindre deler. Kutt de til passende terninger eller strimler så de passer i kjøttkvernen, deretter legg de ned i kjøttkvernen og enten trykk på start knappen for å starte prosessen, eller om du har valgt den manuelle kjøttkverneren må du vri på et hjul samtidig som du presser kjøttet ned i kvernen. Gjenta dette frem til du har finhakket alt kjøttet, fisken eller grønnsakene, eller alle tre om det er hva du ønsker.

Som vi allerede har fortalt deg så kan du finhakke kjøtt, fisk og grønnsaker, men hvilke deler av kjøtt kan du faktisk bruke? Kan du bruke hvilken som helst del av dyret, eller er den et fasitsvar på dette?

Det er som regel ikke noe fasitsvar på dette, du kan bruke de beste delene, eller du kan bruke de «verste» delene, det er opp til deg selv hva du ønsker å finhakke. Smak og behag.

Kjøttkvernens deler

kjøttkvern testNår du kjøper en kjøttkvern, kommer den som regel i en pappeske, med flere forskjellige deler, og vil se ut som et puslespill. Vi skal nå se på hva en kjøttkverneren kommer med.

Normalt vil du finne 3 hullskiver: en til grov hakking, en til middels hakking og en til finhakking. Så du kan bestemme om du ønsker å hakke kjøttet ditt i 3 forskjellige størrelser. Finhakking blir mest brukt om du ønsker å lage medisterdeig eller til pølser. Middels blir mest brukt om du ønsker å lage kjøttdeig til hamburgere, karbonader eller kjøttkaker. Den grove er til de som ønsker litt grovere kutt, kanskje om man ønsker å lage gryter osv. Fantasien din er det eneste som kan sette en stopper for hva du lager.

Du vil også finne deler som pølsehorn, som brukes når du lager pølser såklart. Du plasserer pølseskinnet på utsiden av pølsehornet og lar pølse miksen komme ut av innsiden på pølsehornet.

Når vi titter videre i boksen vil vi finne de andre viktige delene som kniver, master skruer, kvern skrue, kjøttkvern maskinen, spennings mutter som alle er viktige deler for at kjøttkvernen skal virke.

Noen kjøttkvernere kan komme med flere deler, andre med mindre deler. I den maskinen du velger kan det hende at bare en hullskive følger med, mens du må kjøpe resten som tilleggsdeler, eller kanskje den kommer med 5 forskjellige hullskiver. Det er alltid best å sjekke disse tingene før du fullfører kjøpet ditt slik at du ikke får en overraskelse når du åpner maskinen når du kommer hjem.

Gjennomsnittlige dimensjoner for en kjøttkverner (høyde, lengde og bredde)

Som vi allerede har sagt tidligere i denne artikkelen finnes det mange forskjellige kjøttkvern typer. Siden vi har så mange forskjellige typer på markedet så er det også vanskelig å gi deg et fasitsvar på dimensjonene til en kjøttkvern da dette avhenger av hvilken type du lander på.

Men for å kunne hjelpe deg litt på vei har vi bestemt oss for å gi deg gjennomsnittlige dimensjoner på en kjøttkvern så du har noe å gå etter.

Gjennomsnittlig vil høyden på en kjøttkvern være 355 mm, lengden vil være 300 mm, bredden 350 mm og dybden 180 mm. Håper dette hjelper deg.

Husk at det er ikke sikkert dette er dimensjonene på kjøttkvernen som du bestemmer deg for, noen av de kan være større, mens andre kan være mindre. Husk å sjekke dette før du kjøper maskinen din slik at du er sikker på at den passer på kjøkkenet ditt.

Designet på en kjøttkverner

Designet på kjøttkvernene varierer fra kvern til kvern. Du kan finne noen som ligner på en toastmaskin med en vekt på toppen. Du kan også finne firkantede kverner, runde kverner, avlange eller de som ser ut som bokstaven A.

Noen av de vil være tynne og lange, mens de andre kan være mer «tykke» og kortere. Noen kan også se ut som et tårn.

Det er smak og behag på hvordan stil du liker for de virker så og si på den samme måten.Noen ønsker seg runde maskiner, fordi de føler at de passer best på kjøkkenet, mens andre ønsker seg firkantet maskiner. Dette er opp til deg. Ingen kan ta dette valget for deg.

Når du titter på forskjellige kjøttkverner vil du raskt se at de fleste har noe som ligner på en vekt på toppen av de. Dette er ikke en vekt, det er nemlig der du legger kjøtt, fisk eller grønnsaksbitene som du ønsker å kverne.

Kjøttkvernens sikkerhetsfunksjoner

Som med alle andre maskiner kan en kjøttkvern være farlig om man ikke er forsiktig. For at man skal føle seg tryggere når man bruker en kjøttkvern er det noen sikkerhetsfunksjoner man kan bruke. Vi vil forklare hvorfor de er viktige.

For det første kan det være en god ide å bruke beskyttelseshansker, iallfall på den hånden du bruker til å håndtere kjøttet, grønnsakene eller fisken. Ta de på allerede når du begynner å kutte kjøttet for hånd. Grunnen til at dette er en god ide er fordi en beskyttelseshanske vil beskytte hånden og fingrene dine mot å få kutt. Uansett hvor forsiktig du prøver å være, kan et uhell skje. Derfor er det alltid bedre å ta i bruk hansken enn å være den tøffe kule.

Slå av maskinen før du bytter kjøtt, fisk eller grønnsaker. Dette er fordi om maskinen er slått på vil knivblader snurre rundt og elektriske sjokk kan oppstå osv. Derfor om du har en elektrisk kjøttkvern, slå den av når du ønsker å tilsette flere ingredienser.

Hold hendene vekk fra skarpe kanter. Rengjør maskinen med svamper med håndtak osv. Maskinen har flere deler som inneholder skarpe deler, og det er lett å få kutt og skader om man ikke er forsiktig.

Sørg for at du leser bruksanvisningen, spesielt delen hvor den forklarer deg hvordan du skal bruke maskinen og sikkerhets foretakene. Det er ikke lurt å bare sette sammen maskinen, koble den inn og begynne å bruke den. Ta deg 5 minutter til å lese bruksanvisningen først, det kan spare deg et par fingre.

Sist men ikke minst, barn må ikke bruke denne maskinen alene, aldri, aldri, aldri. Små barn bør holdes vekk, mens eldre barn kan bruke maskinen sammen med en voksen som aldri lar barnet være alene. Dette er igjen på grunn av alle de skarpe kantene som du kan finne på denne maskinen. Små hender og fingre er lettere å skade enn voksnes hender og fingrer.

Hvorfor burde mennesker kjøpe en kjøttkvern?

Det finnes en rekke fordeler ved å ha en kjøttkvern tilgjengelig i huset. Nordmenn flest, som mennesker i mange andre land liker pølser, kjøttkaker, burgere osv. Selvsagt dette kan man gå på butikken å kjøpe, men vi vet alle at jo ferskere noe er, jo bedre.

Hvor mange ganger har du ikke vært i butikken å tatt en titt på kjøttdeigen og tenkt, «hmm dette ser ikke helt ferskt ut». Eller du har hatt kjempe lyst på medisterdeig for å lage medisterkaker, men du kan ikke finne det.

Kanskje du ønsker deg et sunnere alternativ, og du har lyst på kalkun kjøttdeig, eller kylling kjøttdeig, men du finner det ikke i butikken. Det er her en egen kjøttkverner er en veldig god ide.

Med å ha en egen kjøttkvern trenger du bare å ha muligheten til å kunne kjøpe kjøtt, og du kan kverne det til hva du selv ønsker deg, om så det er svinekjøtt, oksekjøtt, kylling, kalkun, viltkjøtt, det er ditt valg. Dessuten kan du også kverne fisk, så du kan lage dine egne fiskeboller eller fiskekaker.

Ja, alt dette finns på butikken, det er enklere og raskere, men er det sunnere? Nei, i ferdigmat finner man masse usunne tilsetningsstoffer. Ved å ha en kjøttkvern kan man lage sine favoritt retter uten alle disse tilsetningsstoffene, med mindre fett, og ha bedre samvittighet over å spise en burger, eller taco.

Hvordan velge den riktige kjøttkverneren for deg?

elektrisk kjøttkvernNår du har tatt det første skrittet og bestemt deg for at du skal kjøpe en kjøttkvern tror du kanskje at valget du har foran deg er et lett valg. Vel, om du allerede vet hvilken kjøttkvern du ønsker deg ja. Men det finnes så mange forskjellige å velge i mellom.

Ønsker du deg en billig kjøttkvern, den beste kjøttkvernen, dyr kjøttkvern, eller merke kjøttkvern? Kanskje du vil ha en som er svart, en hvit, sølv eller rød? Stor eller liten? Firkantet eller rund?

Dette er valg du må ta helt på egenhånd, det er ingen som vil stå ved siden av deg og si denne her, det er den du ønsker deg. Vel kanskje noen vil gjøre det, men det er ikke deres valg er det?

Mange tar en titt på kjøttkvern test, altså ser hvem kjøttkvern som er den beste kjøttkvern. Hvilke kjøttkvern er best i test? Men vil en test av kjøttkvern hjelpe deg? Ja, du vil finne ut hvilken kjøttkvern som er best i test, men er det faktisk den som er best for deg?

For å velge den beste kjøttkvernen for deg og dine behov må du tenke på hva du trenger den til, trenger du virkelig den største og den dyreste? Eller holder det med en liten en? Ønsker du deg en manuell eller elektronisk en?

Om du er alene holder det kanskje med en liten en, mens om du skal mate en stor familie med maten du lager på en trenger du kanskje en større kjøttkverner for å spare litt tid. Om du skal bruke den mye, er det kanskje verdt å bruke litt mere penger på en, enn om du vet at dette bare er noe du kommer til å bruke noen få ganger i året.

Hvordan er ytelsen til kjøttkvernere?

Ytelsen til en kjøttkvern vil variere akkurat som alt annet når det kommer til kjøttkvern. Det kommer ann på hvilken kjøttkvern du velger. Om du velger en av de beste kjøttkvernene vil også ytelsen av den være topp, men om du velger en av de billigste vil kanskje ikke ytelsen være den aller beste heller.

Mange tenker sikkert desto dyrere kjøttkvernen er desto bedre er ytelsene. Vel, det er ikke alltid sant. Det er derfor det er viktig å ta en titt på en kjøttkvern test, de vil hjelpe deg å finne ut hvilken kjøttkverner som har de beste ytelsene.

Noen av de vil være super kraftige og raske, men de er kanskje ikke de dyreste. Ville du valgt den om du ikke hadde tatt en titt på testen først?

Hvordan ta vare på kjøttkvernen?

Som med alle andre ting vi eier er det veldig viktig å ta ordentlig vare på de, men hvordan tar man egentlig godt vare på en kjøttkverner?

Håndvask kvernen; begynn rengjøringen med engang du er ferdig å bruke maskinen. Du kan forvente at kjøtt vil etterlate olje og fett i maskinen, om du lar dette tørke vil det være mye vanskeligere å rengjøre, om du i det hele tatt vil klare å vaske vekk alt. Dette kan føre til skader over tid.

Kvern brød; før du skrur fra hverandre maskinen, kvern et par brødskiver. Dette vil hjelpe til med å fjerne kjøttets oljer og fett, samt det vil presse ut eventuelle rester som har blitt igjen i maskinen.

Skru fra hverandre kvernen; først trekk ut stikkontakten om dette er en elektrisk kjøttkverner, deretter skru fra hverandre delene.

Bløtlegg delene; fyll en vask eller bøtte med varmt vann og såpe og bløtlegg delene for en liten periode for å løsne gjenværende fett, olje eller kjøtt.

Skrubb delene; bruk en svamp når du vasker skruen, dekslet og kniven. Bare husk å være forsiktig når du vasker kniven da den er skarp og det er en fare for at du kan kutte deg.

Tørk delene; før du pakker vekk maskinen, pass på at alle delene er tørre. Tørk de gjerne med et håndkle først.

Smør kvernen; pass på at kvernen din er smurt for å hindre at den ruster mens den er pakket vekk.

Pakk hver del i en pose med ris; Du trenger ikke mer enn en håndfull i hver pose. Ved å pakke hver eneste del i en pose med ris gjør at risen absorberer fuktighet som kan oppstå under lagring.

Oppbevar i en fryser; om du har muligheten oppbevar kvernen din i en fryser. Dette er mest på grunn av at kvernen fungerer best om delene er kalde. Ikke oppbevar de elektriske delene i fryseren.

Sterilisert med blekemiddel før bruk; bland en spiseskje med blekemiddel med 3,8 liter vann og fyll blandingen i en sprayflaske. Sprøyt metalldelene som du smurte før lagring for å sikre at de desinfiseres. Skyll deretter grundig av med vann.

Dette kan virke som en lang liste av ting som må gjøres for å ta vare på kjøttkvernen, og vi sier ikke at du må utføre alle, men prøv iallefall å utføre noen av de. Spesielt om du ønsker å ta vare på kjøttkvernen din.

Oppsummering

En kjøttkverner er en fin ting å ha på kjøkkenet om man ønsker å lage ferske kjøttdeiger, eller om man kanskje ønsker å kverne kjøtt som man som regel ikke finner i butikken så enkelt. Om man ønsker å lage egne fiskeboller eller fiskekaker.

Kanskje du ønsker å finhakke grønnsaker og frukt, for det er ikke en regel at man kun kan bruke kjøttkverneren til kjøtt, men kan nemlig bruke den til hva du selv måtte ønske. Det er kun din egen fantasi som kan stoppe deg.

Når man har bestemt seg for at man skal kjøpe seg en kjøttkvern så er det så mange andre ting man også må bestemme seg for. Blant annet hvilken form man ønsker seg. Ønsker man seg en rund en eller en firkantet en? Hvilken farge vil du ha, sølv, hvit eller svart? Hvor stor kjøttkvern trenger du? Er det kun til deg selv, trenger du kanskje ikke en stor en, mens om det er til en familie burde du kanskje kjøpe en som er litt større.

Kjøttkverner kommer med mange forskjellige deler. De fleste kommer med 3 forskjellige hullskiver, så du kan velge om du ønsker å hakke kjøttet, fisken, grønnsakene og frukten fint, grovt eller middels, alt ettersom hva du ønsker å lage. Den kommer også som regel med et pølsehorn så du kan lage dine egne pølser om du skulle ønske dette. Det er ikke sikkert alle maskinene kommer med dette originalt, så sjekk om det følger med eller det er noe du trenger å kjøpe i tillegg.

Hvor mye penger skal du bruke på kjøttkvernen? Må det være den dyreste? Den som er best i test? Alt dette kommer ann på hvor mye du kommer til å bruke deg, og hva du skal bruke den til.

Husk at det er mye arbeid med en kjøttkverner. Du må vaske enkelte deler for hånd. Kjøttkvernen må lagres på en spesiell måte, helst skal hver enkelt del legges i en pose med ris for å forhindre at fuktigheten ødelegger den. Kjøtt har mye fett i seg som regel, så den må vaskes med en gang for å forhindre at fettet setter seg fast i maskinen og ødelegger den over tid.

Alle som kjøper seg en kjøttkvern kjøper det som regel av forskjellige grunner. Derfor er det viktig at du tenker på hva du skal bruke kvernen din til før du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe. Skal du lage mye medisterdeig og pølser må du passe på at finhakk skiven følger med, hvis ikke må du kjøpe denne i tillegg.

Ønsker du derimot å lage mer kjøttdeig til burgere, kjøttkaker og taco må du ha den mellomste størrelsen på skiven, hvis ikke kommer kjøttdeigen din til å enten være for fin eller for grov. Den grove vil kanskje ikke være det største problemet fordi det er mange som liker grovere kjøttdeig, mens finhakket kjøttdeig til taco er kanskje ikke hva de fleste ønsker seg.

På markedet i dag kan du finne en kjøttkvern som vil tilfredsstille de fleste behov. Det er et ekstremt stort utvalg av kjøttkverner. Stort utvalg betyr også at det er konkurransedyktige priser. Alle produsentene ønsker at du skal kjøpe deres produkt, så følg med på kjøttkvern testene og følg med på tilbudene. Kanskje kan du få den beste kjøttkvernen til den aller beste prisen.

Uansett hvordan kjøttkvern du ønsker deg, er vi sikre på at markedet i dag har det alternativet som passer til deg.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button