Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Krølltang best i test 2024

Generell informasjon om krølltenger

En krølltang er i utgangspunktet et apparat som varmes opp først, før det brukes for å krølle håret.

Krølltenger er en av de tre grunnleggende former for hårtenger som brukes for å forme hår eller endre strukturen til hår ved hjelp av varme. I tillegg til krølltenger benyttes også rettetenger for å rette ut håret, og bølgetenger for å lage bølger. Det finnes også hårtenger som har kombinasjoner av flere funksjoner, for eksempel krølltang og rettetang i ett, eller expert krølltang som både klarer å bølge eller krølle håret og dessuten rette det ut. En kreppetang er en form for bølgetang som former takker eller krepper av håret.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Selv om metallstaver og enkle former for krølltenger har vært tatt i bruk helt siden 1600-tallet, skjedde det en endring rundt 1870, da motebildet i den vestlige verden begynte å fremheve mer naturtro krøller og lokker som noe positivt og attraktivt. Metoden med å varme opp hårtangen før behandling ble oppfunnet enten i 1872 eller 1875, av enten den franske frisøren Marcel Grateau eller Francois Marcel. En av disse ga dermed navn til de engelske betegnelsene for å bølge eller krølle hår, “the Marcel wave” eller “marcelling”.

I begynnelsen skjedde oppvarmingen av hårtenger over åpen ild eller på en komfyr, men i moderne tid har oppvarmingen av krølltenger og hårtenger gått over til å skje ved hjelp av gassampuller, batterier eller elektrisitet.

krølltang 25mm

Metodene en krølltang bruker for å krølle håret kan ha et stort antall variasjoner. Flere metoder som benytter avansert teknologi har blitt lansert relativt nylig. Krølltenger finnes også i et stort antall ulike materialer, av ulike størrelser, og med betydelige variasjoner i utforming. Størrelsen på krølltenger rangeres vanligvis etter tykkelsen på staven. De mest vanlige standardene for størrelse som fabrikantene bruker i våre dager, er krølltang 25mm, krølltang 32mm og krølltang 38mm, men det finnes modeller helt nede i 13 mm, og helt opp til 51 mm.

En stor krølltang eller en tykk krølltang brukes i utgangspunktet til å gi form eller volum til en viss type hårfrisyre, mens den beste krølltang å bruke for den som ønsker å konstruere spiralkrøller eller korketrekkere, er en tynn krølltang.

Hvorfor er en krølltang bedre å bruke enn lignende produkter?

Det finnes så mange stylingverktøy for hår på markedet at det krever både mye tid og en hel del innsats for å holde en viss oversikt. Krølltang bør være en del av den helt grunnleggende utrustningen på badetg, og med de store variasjonene i kategorier av krølltenger kan det for mange være en fordel å eie mer enn en krølltang.

krølltang 32mmI utgangspunktet er krølltang den mest brukte og populære metoden for å skaffe seg midlertidige krøller. En såkalt permanent betegner en varig hårbehandling som vanligvis blir utført på en frisørsalong med permanentolje og permanentmaskin. Ikke alle hår tåler en permanent behandling, og det er ingen angrefrist, med andre ord er det ingen enkel metode for å få håret tilbake til slik det var før permanent ble foretatt, bortsett fra å bruke tid. Særlig langt hår kan dessuten være problematisk å utføre permanent på. For den som vurderer å ta en permanent er det helt nødvendig å konsultere en profesjonell frisør først. Til sammenligning er en krølltang mindre risikabelt, rimeligere, og selvfølgelig betydelig raskere.

Før utviklingen av moderne krølltenger som kan brukes i ethvert hjem av så å si enhver, var vanlige metoder for å krølle håret enten å væte og flette det stramt, eller å bruke hårruller.

En moderne variant av hårruller er varme hårruller. I de fleste tilfellene varmes da hårrullene opp ved hjelp av et slags varmestativ.

Tilbakemeldinger fra de som har prøvd både varme hårruller og krølltang, tyder på at de fleste foretrekker krølltang. Rosabloggeren Sophie Elise Isachsen fortalte for noen år siden at hun hadde prøvd å bruke krølltang, etter tidligere å ha brukt varme hårruller for å krølle eller bølge håret. Etter å ha prøvd en krølltang fra MAST volum 2, gikk hun over til å bruke denne, som ifølge

Isachsen ga henne “Hollywoodkrøller” hver gang, med forklaringen at den gir minst like godt resultat, er enklere å bruke, og at håret fester seg godt under prosessen. Isachsen, som vanligvis spør venninner om hjelp til å style håret sitt, klarer seg alene med den 38 millimeter tykke krølltangen, som gir henne “utrolig fine, store bølger i håret”.

Trenger jeg egentlig en krølltang?

For den som ønsker muligheten til å kunne variere hårsveisen på kort varsel, er en krølltang en nødvendighet. Det kan være greit å ha en god krølltang liggende også for den som foretrekker glatt hår, da dette er et apparat som høyst sannsynlig vil bli etterspurt med jevne mellomrom i de fleste husstander.

Krølltang regnes som en “jentegreie” blant de fleste. Som en kuriositet kan det nevnes at motebildet da krølltangen først ble lansert på 1870-tallet, fremhevet krøller i skjegg for menn. Derfor var krølltangen i begynnelsen like populær blant menn, som blant kvinner. I våre dager har skjegg kommet tilbake på moten for menn, men krølltangen brukes fortsatt fortrinnsvis av befolkningens feminine andel.

Hvilken størrelse av krølltang bør jeg gå for?

Det er vanlig å rangere størrelsen på krølltenger etter tykkelsen på staven. Vanlige standarder for størrelse produsentene bruker i våre dager, er 25 mm, 32 mm og 38mm.

De krølltenger som har tykkest diameter skal brukes hvis du ønsker å gi volum til frisyren eller forme frisyren på en viss måte, mens krølltenger med tynnere diameter skal brukes hvis du ønsker å lage korketrekkere eller spiralkrøller.

Med andre ord er det anbefalt å anskaffe en tynn krølltang for den som vil bearbeide detaljer eller lage små krøller, mens det er anbefalt å gå for en tykk krølltang for den som vil lage større krøller i håret eller tilføre håret mer volum.

Hvordan fungerer en krølltang?

Det finnes krølltenger og lignende utstyr for mange forskjellige stiler, og stadig flere kommer til på markedet. Om det er en kjegleformet tang, en klassisk krølltang eller en kreppetang er det visse fellestrekk for hvordan alle disse fungerer.

En krølltang bør uansett varmes opp før bruk. Dette kan gjøres med elektrisitet, batterier eller gassampuller, avhengig av hvilken type krølltang det er.

Selve behandlingen starter ved at en lokk av håret surres eller vikles rundt stangen på krølltangen, eventuelt trekkes lokken inn i selve krølltangen ved hjelp av en motor. Klassiske krølltenger har en klemme som holder hårlokken fast, mens for eksempel kjegleformede krølltenger krever at man holder enden av hårlokken selv. Deretter behandles hårlokken ved å bli trukket eller vridd gjennom den varme, sylindriske formen. Hver enkelt hårlokk bør ikke behandles i mer enn fem sekunder om gangen. Deretter bør man gå over til neste hårlokk, og så gjenta prosessen til hele håret eller den delen av håret man ønsker å behandle er ferdig behandlet.

Materialer brukt for å lage en krølltang

Keramisk materiale i form av et keramisk belegg blir sagt å gi fine og blanke krøller, samtidig som det skal ha en beskyttende effekt på håret fordi det fordeler varmen godt.

De fleste krølltenger består av en kombinasjon av materialer som inkluderer hardplast, aluminium og teflon, men det hender også materialer som kobber, turmalin og gummi kan være hensiktsmessig å bruke.

Resultater fra krølltang test 2020

 1. tykk krølltangBaByliss Curl Secret – nyskapende teknologi som er enkel å bruke
  Denne krølltangen benytter teknologien Auto Curl, som er en slags motor som trekker inn håret selv slik at brukeren slipper å vri og krølle selv. BaByliss Curl Secret har to varmeinnstillinger og tre tidsinnstillinger med lydsignal, og det er mulig å lage både frittflytende krøller og mer definerte krøller med denne krølltangen. Krølltangen fungerer både på tyng og tykt hår, men kan være vanskelig å bruke for den som har svært langt hår. Krøllingen justeres etter hvor mange pip apparatet gir fra seg. Tre pip gir bølger, mens seks pip gir krøller. Det er vanskelig å beskrive systemet nøyaktig i ord, men den som prøver krølltangen vil raskt finne ut at metoden tar omtrent halvparten så lang tid som andre standard behandlinger med krølltang. Varmesystemet, Auto Curl og den lange, dreibare ledningen er faktorer som gjør at denne krølltangen utmerker seg i sammenligning med lignende produkter. Kunder som har kjøpt produktet trekker frem at en behandling går raskt, er enkel, og at krøllene varer lenge. Prisen er i det øvre området for krølltenger, men overkommelig tatt i betraktning kvaliteten.
 2. ghd Curve Soft Curl tong (32 millimeter) – trygg og avansert
  Krølltenger fra selskapet ghd benytter en teknologi som kalles tri-zone. Dette innebærer seks sensorer i varme-elementet som skal sørge for at tangen holder en konstant temperatur på 185 grader celsius, som blir hevdet å være den perfekte temperaturen å style håret i. Håndtaket er ergonomisk og beskytter godt mot varmen, og det følger med utstyr som gjør det praktisk å sette fra seg tangen også når den er varm. Ledningen til strømforsyning er lang nok, noe som gir god fleksibilitet under behandling. Etter 30 minutter uten bruk settes ghd Curve Soft Curl tong seg i søvnmodus. Den har også global spenning, så den kan brukes trygt overalt i verden. Med i den relativt høye prisen for denne modellen følger også et sikkerhetsstativ, en varmematte og en reiseveske.
 3. BaByliss Pro 180 Sublime Touch – godt grep og varig resultat
  Dette er en klassisk krølltang som fungerer både til hverdag og fest. Krølling er lett å utføre selv på svært glatt hår, fordi klemmen som holder toppene fast fungerer godt, og varmeoverflaten har god friksjon mot materialet. Fingrene får et godt grep for å rulle opp håret på toppen. BaByliss Pro 180 Sublime Touch har en maksimal temperatur på 180 grader celsius. Dette velges med en bryter, men krølltangen har ikke noe display som viser temperaturen. I tillegg til et display, kunne BaByliss Pro 180 Sublim Touch godt ha hatt en noe lengre ledning. Denne krølltangen er tilgjengelig med fire forskjellige størrelser hva gjelder diameter: 19, 25, 33 og 38 millimeter, så det burde ikke være noe problem å finne en tang i passende størrelse.
 4. Toni&Guy Deep Barrel Waver
  Denne smidige krølltangen er lett å bruke og gir bølger som varer lenge. Særlig dagen etter behandling er bølgene fine og rufsete. I utgangspunktet er Deep Barrel Waver å regne som en bølgetang, men siden den har hele 25 forskjellige innstillinger på varme og resultatet er så varig, får den bli med her i test av krølltang.
 5. Bosch PHC 9490
  Denne krølltangen fungerer bra også på svært langt hår, noe som gir den et fortrinn foran de fleste konkurrenter. Den er også svært fleksibel, med så mange som 9 innstillinger for temperatur. Temperaturen indikeres med et LCD-display, og oppvarmingen av krølltangen foregår svært raskt, på under et minutt. Den har et keramisk belegg, og ligger i det øvre normalsjiktet når det gjelder pris. Både designet og den ekstra lengden på krølltangen gjør PHC 9490 brukervennlig og er, som nevnt allerede, en fordel ved behandling av ekstra langt hår.
 6. Cloud Nine Wand
  Det som blir sagt å være en tryllestav for håret er en fleksibel hårtang som har temperaturer i flere trinn, og dermed gir muligheten til å lage en god del frisyrer med lave temperaturer.Andre fordeler ved denne krølltangen er at det følger med en beskyttende hanske og et etui der tangen kan plasseres etter behandling, for rask nedkjøling. To faktorer som trekker ned i vurderingen, er at denne hårtangen er både tung i vekt, og i overkant kostbar.
 7. Krølltang fra Clas Ohlson
  Krølltangen fra Clas Ohlson er en av de rimeligste og enkleste på markedet. Det er dermed kanskje ikke noen overraskelse at en billig krølltang gir mye verdi for pengene.Den er enkel å bruke og fungerer helt greit til grunnleggende hårbehandling, men det kunne ha vært gjort mer for å beskytte varmeelementet, som er fort gjort å brenne seg på hvis man kommer nær med hånden mens man behandler håret.
Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button