Laser hårfjerning eller ipl – hvilken er best?

Er du også en av oss som hater å barbere håret hele tiden. Sitter du med den konstante følelsen av at det kommer tilbake minuttet etter du har fjernet det? I så fall skal du vite at vi er flere i samme båt. Jeg skal nå sammen med deg finne ut hvordan og hvilke andre løsninger enn barberhøvel en har, og hva som fungerer på den best mulige måten. Vi skal se på de to beste alternativene; laser og IPL, og finne ut hva som er best for deg. Det beste er å fjern hår med laser. Når vi har funnet det som fungerer best for deg, kan vi alle slappe litt mer av, og bruke tiden fornuftig på andre og mer spennende ting. Nyt en silkemyk og deilig hud.

Hovedfordelen med både laser hårfjerning og IPL er at det er mye mer langvarig enn andre muligheter og metoder. Barberhøvel, napping og voksing har alltid vært en mulighet, men alt med mye mindre langvarig effekt enn IPL eller laser. Det er ikke permanent fjerning, men mer langvarig enn andre alternativ. Virkningen og effekten av behandlingene er ulik fra person til person, hvor mye og langvarig effekt det har.

Reduserer hårproduksjon med opptil 50%

I følge studier sies det at beste hårfjerning med laser redusere hårproduksjon med 50% i seks måneder etter behandlingen blir gjort. Gjør en flere behandlinger med dette, øker sjansen for at hårene gror tilbake, og resultatet blir bedre. Det blir anbefalt at en gjør tre til ti behandlinger, for å oppnå best mulige resultat. En anbefales ikke å ha utført elektrolyse, vokset, nappet og tilsvarende før en gjennomfører en behandling. Derimot er det anbefalt og barbere området før det blir gjort. I tiden etterpå kan en oppleve hevelse, hudirritasjon eller rødhet, men dette kommer seg. Om en er uheldig så kan hårfjerning med laser føre til pigmentendringer i liten eller stor grad. Etter behandlingen er det viktig å unngå produkter med selvbruning og sollys, dette kan øke risikoen for nevnte bivirkninger.

IPL er en metode for hårfjerning, som gir veldig gode resultater. IPL betyr et “intenst pulset lys”. Det brukes ulike bølgelengder med lys slik at det produserer ulike energier og varmer til de ulike lagene i huden. Hovedmålet er å treffe pigmentet i håret. Gjennomfører en en IPL behandling, er det lurt å ha vært på en konsultasjon for å sjekke først for å sjekke hvordan huden og kroppen reagerer på det. Etter en har testet dette, kan en fullfører behandlinger. Behandlingene varierer fra 15 minutter til to timer, spørs hvor en tar behandlingen. Den vanligste mengden av behandlinger er seks til åtte behandlinger med hårfjerning lys.

Gjør det hjemmefra

IPL eller laser er de to vanligste og beste hårfjerning. Når det kommer til likheter så kan en både bruke hårfjernings laser hjemme og IPL hårfjerning hjemme. Slike behandlinger som hårfjerningslaser hjemme eller IPL hjemme har blitt veldig populært etter det kom på markedet i 2010. Det finnes ikke så mange ulike studier på bruken av slike behandlinger hjemme, men det er de samme eventuelle bivirkningene som om en gjør det på klinikk. Det er også viktig på begge behandlingene at en unngår sollys ukene/månedene både litt før og etter behandling.

Når det kommer til forskjeller mellom de ulike metodene er det ikke store skilnader, men noen er det. Bivirkningene er det som er mest ulikt. På laser er det ofte flere små bivirkninger som hevelse, irritasjon eller rød farge. Mens ved IPL er det nesten ingen bivirkninger. Etter IPL behandlingen “vokser” hårene ut, men så faller bort en til tre uker etter behandlingen. En kan bli litt rød etter behandlingen av IPL, men dette forsvinner ganske kjapt etter et par timer.

Disse burde ikke bruke IPL

Selv om IPL eller laser hårfjerning kan brukes for de fleste, er det dessverre noen unntak. Når det kommer laser er dette ikke noe gravide kan gjøre. Ofte er det lettere å behandle mennesker med lys hud med mørkt hår, fordi det er mer pigment i bilde. Med en gang det er lyst hår er det mye vanskeligere å ha en effekt av behandlingen. Har en riktig innstilling på maskinen er det mulig, men grå og hvite hår som ikke inneholder pigment kan ikke behandles. Har en hudtypen 1-4 på Fitzpatrick hud skala kan en bruke IPL hårfjerning. Har en blonde, røde eller gråe hår fungerer ikke IPL behandling. En kan heller ikke ha eksem, psoriasis, hudsopp, acne, tatoveringer eller hudsopp.

Som nevnt tidligere er det flere gode alternativer til å få håret til å holde seg litt lenger borte enn bare en dag. Både IPL eller laser fungere begge veldig bra. Både laser og IPL hårfjerning best i test. Hårene blir ikke fjernet permanent, men det tar mye lengre tid før de kommer tilbake. Det er sjanse for små bivirkninger, men ingen farlige. De fleste har muligheten til å bruke behandlingene, men med noen få unntak. Begge behandlingene kan gjøres Ønsker du å få fjernet håret ditt, og vil at det skal være langvarig. Test hårfjerning med laser eller IPL da vel!

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button