Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste luftfukterne

Hva er luftfuktere?

Særlig om vinteren opplever mange problemer med tørr luft. Dette er noe en luftfukter enkelt kan motvirke. En luftfukter kan også være et utmerket redskap for å forbedre kvaliteten på inneluften.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Blant plagene et tørt inneklima kan forårsake finner vi en lang liste, med blant annet tørre øyne, slimhinner og luftveier. For den som har astma eller allergi er det spesielt viktig å sørge for at inneklimaet er godt. Ifølge eksperter kan luftfuktere være effektive verktøy for å bekjempe ubehag ned åndedrett og tørre slimhinner som er forårsaket av tørr luft.

Hvorfor bør mennesker kjøpe luftfukter?

test av luftfuktereLuftfuktighet er et mål som angir hvor mye vanndamp det er i luften. Når menneskekroppen kvitter seg med varme, skjer dette i en kombinasjon av fordamping ved svette, konduksjon til luften omkring, og varmestråling. Ved høy luftfuktighet minker fordampningsevnen til svetten fra huden, og om luften dessuten er like varm eller varmere enn huden, vil blodet ikke klare å kvitte seg med varme til luften, noe som kan føre til tilstanden hyperpyrexia.

Det er ingen menneskelig sans som registrerer luftfuktighet. Den optimale luftfuktighet for inneklima ligger vanligvis mellom 30 – 40 %, og mennesker vil oppleve en relativ fuktighet på mellom 30 og 60 % som behagelig. Forurensing i lufta, støv eller kjemikalier som lekker ut av bygningsmateriale forårsaker ofte tørr luft.

Et effektivt verktøy for å overvinne plager med åndedrett og andre problemer forårsaket av tørr luft, kan være luftfuktere. En luftfukter test kan bidra til å spore opp den beste luftfukter.

I den kaldeste årstiden da boliger oppvarmes, blir luften inne automatisk tørrere. Dette gjelder uansett om oppvarmingen skjer med bruk av radiator, vedovn, varmepumpe, eller annet. Dette kan medføre et irriterende inneklima. Aircondition kan bidra til å skape et inneklima med ekstremt tørr luft. Dette er ikke noe som bare plager mennesker, men også går ut over møbler og planter.

Et tørt inneklima har individuell virkning på mennesker. Noen merker ikke noe ubehag i det hele tatt, mens andre opplever store plager med tørre øyne, hud og slimhinner, samt problemer med nese og hals. Lungespesialister påpeker at bruk av luftfukter kan overvinne luftveisubehag forårsaket av tørr luft.

Norges astma- og allergifurbund er også opptatt av inneklima, og peker på at fenomenet forurensing og dårlig luft betraktes av samfunnet som et problem utelukkende utenførs, selv om dette ofte også fører til problemer i hjemmet. Ved dårlig ventilasjon forblir stoffer som støv, pollen, røyk, støvmidd, pelsallergener og kjemikalier i huset. Dette kan medføre astma eller allergi, eller forverre eksisterende tilstander.

En god luftrenser som filtrerer ut partikler og urenheter kan gjøre livet mer behagelig for allergikere og astmatikere. Å bruke en luftfukter i tillegg sørger for optimalisering av inneklimaet.

Hvordan en luftfukter virker

En luftfukter produserer damp. Dampen blir absorbert i luften i rommet, og vil så spres og tilføre fuktighet i rommet, til for eksempel møbler, planter, menneskers hud, nese og luftveier.

Et hygrometer eller en hygrostat er et instrument som måler nivået på luftfuktigheten. Flere luftfuktere har et instrument for å måle nivået på luftfuktigheten innebygget. En hygrostat er uansett ikke kostbart og bør anskaffes fra en bygg-forretning hvis problemer med luftfuktighet oppstår.

Vilkår ved garanti for luftfukter

Det er vanlig at garanti for en viss periode gjelder ved kjøp av en luftfukter. For luftfukter best i test her følger det med 3 års garanti, noe som er et minimum for luftfuktere best i test.

Manual for å ivareta luftfukter

Stillestående vann fører til utvikling av bakterier. Det er derfor viktig for den som har en luftfukter å skifte vannet ofte. Dessuten bør man gjøre ytterligere tiltak for å unngå ansamlinger av bakterier og mugg. Det viktigste tiltaket er å rengjøre både selve apparatet og alle filtere som følger med, i alle fall kontrollere med jevne mellomrom at alt er rent. Vanndamp fra en skitten luftfukter er ikke bare skadelig for den som allerede sliter med plager, men kan medføre astma- og allergisymptomer hos friske mennesker.

Det er viktig å være klar over at ikke bare luft som er for tørr kan være skadelig eller ubehagelig. Det samme gjelder luft som er for fuktig. Luftfuktigheten bør ikke være for lav eller for høy, men bør balanseres helst mot et nivå mellom 20 % og 40 % om vinteren, og 30 – 50 % om sommeren.

I denne test av luftfuktere har det i tillegg til luftfukter test vært lagt vekt på å gå gjennom anbefalinger fra allergiorganisasjoner og andre eksperter både i Norge og i utlandet, for å avdekke hva de mener er viktig å ta i betraktning når man investerer i en luftfukter.

Resultater fra testen

 1. beste luftfukterBeurer LB88 Luftfukter
  Beurers høyteknologiske LB88 er blant de få luftfuktere som også ser så stilig ut at den kan fungere som et møbel. Fordampingen foregår på en hygienisk måte, ved hjelp av ny ultralyd luftfukings teknologi.Denne luftfukteren er både kraftig, kompakt, stillegående, effektiv, og er så rimelig i pris at den gir ekstremt god verdi for pengene.Takket være teknologien som bruker ultralyd i prosessen med å fordampe, gir LB88 steril, ren og duftfri damp, men det er mulig å tilsette duft ved hjelp av en av 15 aromaputer som følger med, om det skulle være ønskelig. Oljer som fortrinnsvis er vannløselige kan tilsettes aromaputen, før puten plasseres i en liten boks i luftfukteren. Dette kan fylle hjemmet ditt med duften av essensielle oljer, på en måte som er tryggere enn en oljebrenner.Med en 6 liters vannbeholder er ikke Beurer LB88 den største luftfukteren, men den kan effektivt regulere luftfuktigheten i rom opp til 48 kvadratmeter, og har imponerende 550 milliliter per time i damputslipp. Fordi den slår seg av automatisk når vanntanken går tom, er den både sikker i bruk og energibesparende.
 2. Philips AC4080 / 10 Air Combi
  Philips AC4080 er en kombinert luftrenser og luftfukter. Det er den beste luftfukter i denne testen for hjem med allergikere, på grunn av de kombinerte funksjonene med både rens og fukt, noe som både renser luften, fjerner luftbårne allergener og opprettholder ideell luftfuktighet der den står, fortrinnsvis i rom som er 45 kvadratmeter eller mindre.Et kombinert HEPA aktivt filter i karbon fjerner både støv, gasser, pollen og bakterier. Nivået for luftkvalitet vises tydelig med en tretrinns indikator via en lampe, der blått lys indikerer god luftkvalitet, lilla lys angir moderat luftkvalitet, og rødt lys beskriver dårlig luftkvalitet. Måling av luftkvalitet og valg av farge blir gjort av en innebygget sensor, og det er mulig å stille inn sensorens følsomhet på denne modellen. Dette alternativet kan være nyttig for den som er spesielt følsom for luftbårne partikler, for eksempeel pollen. Alternativene som kan velges er standard, følsom og ekstra følsom.Det er mulig å benytte apparatet som luftrenser alene, ved å tømme vanntanken og deaktivere luftfukter-funksjonen. På toppen av apparatet er alle innstillinger og knapper lett tilgjengelige.Kombinasjonen av rens og fukt, sensoren som måler luftkvaliteten, og en svært effektiv filtrerings-teknologi for å fjerne bakterier, kalsium og andre partikler fra vannet, gjør at Philips AC4080 / 10 Air Combi er en glimrende luftfukter for de fleste, særlig for hjem der allergikere bor.
 3. AquaticMist luftfukter
  Luftfukteren fra AquaticMist skiller seg særlig ut på design, og det i positiv forstand. Mange luftfuktere tar mye plass i et hjem og kan se ganske stygge ut. Den elegante vaseformen til
  AquaticMist kan tilføre et hjem både stil og et godt inneklima.Rekkevidden er også et område der AquaticMist imponerer. Den egner seg bra i rom helt opp til 65 kvadratmeter, tre separate munnstykker som følger med gjør det dessuten mulig å tilpasse hvordan luften sprer seg etter størrelsen.Luftfukteren kan betjenes praktisk med en fjernkontroll, noe som også gir større spillerom når det gjelder plassering av apparatet. Det er imdilertid verdt å merke seg at modellen må stå minst 20 centimeter fra møbler og vegger, og må stå på et vanntett underlag.AquaticMist luftfukter har ikke mange avanserte funksjoner, men er en god luftfukter, særlig for den som har behov for å bedre klimaet i store rom, eller som er spesielt opptatt av design.Støynivået går opp til 40 dB. Det er enkelt å flytte luftfukteren mellom to rom, men fort gjort å glemme å bytte munnstykke, noe som er nødvendig hvis det er stor forskjell mellom størrelsen på rommene.
 4. Dyson AM 10
  Dysons modell er den mest intelligente luftfukteren på markedet, og ligger i det øvre sjiktet hva gjelder pris. Den gir likevel mye verdi for pengene gjennom allsidighet, og klarer å gi en smart klimakontroll for et hyggelig inneklima både sommer og vinter. Om sommeren kan den settes til å gi fra seg en kraftig luftstrøm for kjøling av rommet, mens den om vinteren kan stilles inn til å avgi en hygienisk dis for fukt av luften.Dyson AM 10 er enklere å betjene enn de fleste andre luftfuktere, ved hjelp av en fjernkontroll. Styrken til denne luftfukteren ligger først og fremst i den patenterte renseteknologien, som ifølge produsenten skal drepe 99, 9 % av alle bakterier i vannet, inkludert E. coli. Dette gjør at damp fra Dyson AM 10 er tryggere å puste inn enn noen andre luftfuktere på markedet.Det intelligente systemet for klimakontroll foregår ved at luftfukteren trekker inn luft, måler både temperatur og luftfuktighet, regulerer både temperatur og fuktighet, og deretter blåser ut renset luft. Dyson Air multiplikator-teknologi sørger for å fordele luften over hele rommet.Apparatet har fått et kvalitetsstempel gjennom en godkjenning fra britiske Skin Health Alliance, noe som er en sjelden anerkjennelse. Det egner seg spesielt i hjem med astmatikere eller allergikere.
 5. luftfukter expertStadler Form Oskar luftfukter
  Denne luftfukteren er effektiv og energivennlig, kan brukes i rom på opptil 40 kvadratmeter, og har en 3, 5 liter stor vanntank. Luftfukteren er så stillegående at den kan brukes også om natten, og om natten dempes lyset slik at nattesøvnen ikke forstyrres. Et antibakterielt vannfilter sørger for å absorbere alle bakterier, for å hindre at de sprer seg i hjemmet.Andre fordeler ved Stadler Form Oskar er innebygget hygrostat og automatisk avslåing hvis vanntanken blir tom under bruk. Det er veldig enkelt å fylle på vann gjennom en liten luke på siden av luftfukteren. Det er også et duftkabinett her, der det går an å tilsette duft.
 6. Philips 2000 HU4813 / 10
  Denne luftfukteren fra Philips har en kapasitet for rom på maksimalt 44 kvadratmeter. Den gir et bedre innendørsklima ved å bruke teknologien NanoCloud, noe som gir en hygienisk og naturlig avdunstingsprosess. NanoCloud skal gi mindre bakteriespredning enn ultra-teknologien. Vannet varmes ikke opp.Teknologien fungerer ved å trekke inn tørr luft, fylle den med vannmolekyler, og så slippe luften ut i rommet igjen. Luften spres jevnt ut i 360 grader i rommet. Denne luftfukteren har tre innstillinger for ønsket luftfuktighet: 40, 50 eller 60 %. Den har innebygget hygrostat, og fuktighetsnivået vises på et display på kontrollpanelet. Modellen er enkel å fylle på med vann og enkel å rengjøre, trenger for eksempel ikke avkalking.
 7. Cotech luftfukter med LED-display
  Denne helt grunnleggende luftfukteren egner seg for rom opp til 50 kvadratmetr og har et maksimalt støynivå på 45 dB. Den er blant de rimeligste i denne testen prismessig. Den fire liter store vanntanken er avtagbar, luftfukteren benytter ultralyd-teknologi for å produsere både varm og kald damp.Modellen kan være noe ustabil i kvalitet. Den er tung og vanskelig å flytte, og kan i visse tilfeller produsere for mye støy. Det mest positive er den store kapasiteten, den har et godt display, gir god effekt og har en stor vanntank.
 8. Vicks Cool Mist VUL520E luftfukter
  Denne modellen fra Vicks er ifølge produsenten så stillegående at den kan plasseres på barnerom om natten. Størrelsen er praktisk og kompakt, vanntanken er på bare 1,8 liter, og designet er ikke avskrekkende.Produsentens løfter om lydnivå kan dessverre ikke bekreftes her. Lyden av dryppende vann, surring og klikking forekommer i så stor grad at denne luftfukteren i beste fall kan anbefales til bruk dagtid. Dessuten forsvinner 1, 8 liter med vann svært raskt.
Vurder denne artikkelen!
Total: 2 Gjennomsnitt: 2
Back to top button