Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

5 Best i test Miele støvsugere I 2024

Moderne støvsugere er som eksotiske dyr – det finnes et overraskende utvalg av typer, farger og størrelser. Uansett hvilket rengjøringsdilemma du har i tankene, vil du på slutten av denne artikkelen være trygg på å velge den mest passende assistenten for å feie den bort.

Best i test
5.0 / 5

Miele C3 Ecoline er energieffektiv, relativt stille med gjennomtenkt design og stor kapasitet. Denne støvsugeren vil være et glimrende valg hvis du liker støvsugere med pose.

Fordeler

 • 4.5 l støvpose kapasitet
 • Praktisk og kompakt oppbevaring av tilbehør
 • Stille i forhold til lignende modeller
 • Energieffektiv modell

Ulemper

 • Kostbar
 • Må bytte ut støvsugerpose
Beste stavstøvsuger
4.6 / 5

Miele Triflex HX1 Pro er en meget konfigurerbar støvsuger med gode rengjøringsmuligheter, selv når det gjelder dyrehår. Selv om det kreves noe enkelt vedlikehold, vil denne støvsugeren tjene deg i årevis.

Fordeler

 • God byggekvalitet
 • Utmerket rengjøring av gulv
 • Intuitiv bruk
 • Godt utvalg av tilbehør
 • Batteritid på 34 minutter

Ulemper

 • Liten smusskapasitet
 • Dårlig manøvrerbarhet for støvsuging under møbler
Beste poseløse støvsuger
4.5 / 5

Blizzard CX1 er en brukervennlig støvsuger som lar deg stå for rengjøringen. Med kraftige sugekontroller, komplett tilbehørssett og sofistikert design vil det hjelpe deg å holde slangen din smussfri.

Fordeler

 • Hygienisk design for tømming av støvsamler
 • Stor kapasitet – 2L
 • Holdbar og solid motordesign
 • Høy filtreringseffektivitet med HEPA
 • Bra for tregulv og mellomlange trapper

Ulemper

 • Strømledning kunne vært lenger
 • Avhengig av bruk – støvbeholder er kanskje ikke tilstrekkelig
Beste budsjett
4.0 / 5

Når du ser etter Mieles kvalitet til en rimelig pris, er Classic C1 det beste valget. Selv om den mangler det moderne preget av teknologier, tilbyr den uslåelig rengjøring og funksjonalitet.

Fordeler

 • Godt utvalg av rengjøringsverktøy
 • Stor manøvrerbarhet
 • Utmerket rengjøringsytelse for forskjellige overflater
 • Kan rengjøre dyrehår fra forskjellige overflater
 • Kompakt design

Ulemper

 • Ingen HEPA-filter
 • Strømledningen kunne vært lenger
Beste robotstøvsuger
3.8 / 5

Scout RX3 gir muligheten til å rengjøre via en app, mens den suverene rengjøringskvaliteten tilfredsstiller selv kjæledyrelskere. Utmerket deteksjon av hindringer vil sikre sikker drift selv i mørket.

Fordeler

 • Lang batterilevetid – 60 min
 • Kompatibel med Alexa smarthjem
 • Trådløs kontroll via Scout applikasjonen
 • Utmerkede rengjøringsmuligheter
 • Muligheten for å sende bilder under rengjøringen

Ulemper

 • Bildekvaliteten kan forbedres
 • Alexa talekontroller støttes ikke på alle områder
 • Liten støvsamler

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Miele støvsuger kjøpsguide

Miele støvsuger kjøpsguide

Miele er en støvsugerprodusent av høy kvalitet med en rik historie og tysk kvalitetsdesign. Selv om det finnes en rekke støvsugerprodusenter er Miele støvsuger best i test, og et av de mest pålitelige rengjøringsproduktene på markedet. For å hjelpe deg å forstå støvsugerne bedre har vi laget en kort oversikt over støvsugertyper, funksjoner og mest ønsket funksjonalitet.

Det handler om bassen: hovedtypene av støvsugere

I en oppreist støvsuger er motoren, filteret, støvposen eller beholderen, børstehodet og motoren en del av en enhet, som må skyves rundt under rengjøringsprosessen. Disse støvsugerne er best egnet for rengjøring av teppebelagte områder fordi deres brede gulvhoder utmerker seg ved å trenge dypt ned i teppefibre og trekke ut eventuelt rusk. Siden motoren er plassert ganske nær rengjøringsoverflaten, har de også den høyeste sugeeffekten. På grunn av sitt vertikale design og minimale gulvplass, er de lettere å lagre og tar mindre plass i skapet ditt.

En sylinderstøvsuger består av en hovedtank som lagrer en motor og en egen stav festet via en slange. Selv om de er større enn oppreiste støvsugere, er de ofte lettere og gir mer mobilitet, samtidig som de har større kapasitet. Du må trekke og skyve dem rundt mindre siden et ganske stort område kan nås fra en posisjon.

Totalt sett har sylindere en tendens til å være billigere og vare lenger. Når det gjelder effektivitet og allsidighet i rengjøringa, overgår de vanligvis også oppreiste, bortsett fra på sett område – store teppeplasser. Mange av sylindrene har en tendens til å bare løfte teppene i stedet for å støvsuge dem grundig. Lagring av dem er en annen ulempe, spesielt hvis du har begrenset plass. For de fleste modellene vil kontrollene være plassert på hovedtanken, så hvis du ikke liker å bøye deg, foretrekker du kanskje også en oppreist støvsuger.

Totalt sett tror vi at for de fleste kan en sylinderstøvsuger være et mer allsidig valg, bortsett fra hovedsakelig teppebelagte husholdninger. Vår Miele støvsuger test omfatter derfor begge alternativer.

Er ledninger det eneste alternativet?

Når det gjelder støvsugere, synes det hyppigste og rimeligste alternativet å være en støvsuger med ledning. Selv om en god trådløs eller til og med robotstøvsuger krever ekstra innsats (og ofte penger) for å finne den, inkluderer Miele sitt støvsugerutvalg stavstøvsugere og robotstøvsugere. Hvis du fremdeles ikke har en klar forståelse av hva disse trådløse alternativene innebærer, vil følgende Miele støvsuger test hjelpe deg med å forstå de trådløse alternativene bedre:

Stavstøvsuger – Dette har blitt det mest populære designet og ofte vinneren av Miele støvsuger best i test rangeringer. Designet preges av et slankt rengjøringsrør med motor, beholder og filter plassert høyere opp, nær håndtaket og kontrollene. Slike modeller gir utmerket manøvrerbarhet og rekkevidde. Imidlertid kan hovedtyngden av vekten hvile i hånden, de kan være slitsomme når det gjelder håndtering av store områder. De fleste av dem kan omdannes til håndholdt støvsuger ved å fjerne røret og feste noen av de medfølgende dysene til motoren.

Robotstøvsuger – Dette er kompakte enheter som er koblet til en app på telefonen din slik som Scout applikasjonen til Miele. Dette gir muligheten til å sette forbudte områder for støvsugere, se rengjøringsprosessen og varsler fra enheten når menneskelig bistand er nødvendig. Robotstøvsugere er for det meste autonome enheter med noen modeller som til og med tilbyr selvrensing i en lengre periode med rengjøring uten menneskelig forstyrrelse. Vi har også inkludert en Miele robotstøvsuger test i vår kjøpsguide.

Forklaring av spesifikasjoner

Nå har du sannsynligvis en god ide om hvilken type støvsuger som passer best for din livsstil og gulvtype. Likevel, hvordan sammenligne to lignende støvsugere og se hvilken som har mest kraft? Heldigvis har vi ryddet opp i dette for deg!

Pose vs. Poseløs støvsuger

Selv om Miele er mest kjent for å ha støvsugere med poser, har noen poseløse versjoner vært på markedet en stund etter nøye designjusteringer. Selv om støvsugere med pose virker mer kjent enn poseløse alternativer, har de begge noen fordeler og ulemper som må vurderes før du kjøper en støvsuger.

Støvsugere med pose samler smuss i utskiftbare engangsposer. Dette er den mest hygieniske metoden (spesielt hvis posene er selvforseglende) og anbefalt for personer som lider av astma eller allergi. Ulempen med støvsugere med pose er at kjøp og bytte av poser over tid medfører betydelige ekstrautgifter. Dette gjelder spesielt for kjæledyrelskere, ettersom røyting av pels fort fyller posene. Dessuten har sugeytelsen en tendens til å svekkes når posen fylles opp. I tilfelle produsten bestemmer seg for å slutte å produsere støvsugeren din, kan jakten på de passende støvsugerposene bli en utfordring i seg selv.

Poseløse Miele støvsugere

Poseløse støvsugere sparer penger på sikt ettersom den samme støvbeholderen blir gjenbrukt, og de er mer immune mot reduksjon av sugeevne når beholderen fylles opp. Siden ingen engangsposer er involvert, er de også mer miljøvennlige. Hvis noe verdifullt blir sugd inn ved et uhell, er det også ganske enkelt å hente det. Den største ulempen med en poseløs støvsuger er at hver gang du tømmer den, slipper noe støv ut og forurenser luften på nytt.

Watt, Air watt og Desibel – er de viktige?

Watt forkortes som W og brukes til å måle hvor kraftig motoren er. Det kan virke som om et høyere W tall betyr bedre støvsuger, og det er et snev av sannhet I det. Imidlertid, hvis du sammenligner de nyeste modellene med noen elder, vil du legge merke til at tallet har krympet med årene. Dette er fordi EU i 2014 innførte ny lovgivning om at alle støvsugere som er laget eller importer innenfor grensene, ikke må ha mer enn 1600 watt. I 2017 ble dette tallet senket til 900; og restriksjonene ble gjort som en del av EUs plan for å håndtere klimaendringer. Ikke bekymre deg, dette betyr ikke at vi europeere er dømt til evig støvete gulv. Det er bare at produsentene måtte suge det til seg og begynne å sette søkelys på effektivt design i stedet for å klemme flere og kraftigere motorer inn i støvsugerne.

Siden motoreffekten ikke forteller hele historien, viser noen produsenter også ytelsen i Airwatts (AW). Denne verdien er mer nyttig, ettersom den beskriver den faktiske sugekraften til en støvsuger, og du vil absolutt hente en høy ytelse her. En støvsuger som suger seg perfekt til gulvet og nesten ikke kan flyttes rundt er ganske irriterende. Vi anbefaler på det sterkeste å sjekke tester og brukeranmeldelser før du tar avgjørelsen i stedet for å bare sammenligne sugekraftstallene.

Til slutt, I en verden full av lyder, er det siste vi trenger en bråkete støvsuger. Heldigvis er denne funksjonen den enkleste å vurdere – bare se etter desibel (dB) på etiketten. Jo lavere den er, jo mer stillegående er din støvsuger. De fleste produsenter nevner bare en verdi – som beskriver lydeffektnivået på teppet. Testing av dette er obligatorisk i EU, og det tillatte maksimumet er 80 dB. Når du leser etiketten, er det avgjørende å huske at støynivået på harde gulv vil være betydelig høyere. De fleste synes nevnte 80 dB er veldig irriterende. På den mest stillegående siden har mange brukere rapportert at de kan rengjøre med ~ 60 dB støvsugere uten å vekke barna. Rundt 70 dB vil være et akseptabelt tall for folk som ikke nødvendigvis trenger en stille maskin, men som fortsatt bryr seg om hørselen. Imidlertid har de fleste av Mieles støvsugere en tendens til å falle i kategorien 70 dB eller lavere, og tilbyr derfor komfortabel støvsuging. Selvfølgelig varierer støynivået i henhold til kraften støvsugeren jobber med.

Hvorrdan energimerkene ble sugd opp

Noen ganger kan du fortsatt se energimerket gradere effektiviteten til din støvsuger fra A +++ til D. Hvorfor av og til? Energimerket ble introdusert i 2014 for å redusere energibruken i hele Europa. For støvsugere ble testene utført med støvposen eller beholderen tom. Dette passet ikke godt hos støvsuger giganten Dyson som argumenterte for at mange støvsugermodeller mister suget når de fylles opp, og dette var vanskelig å teste. En lang juridisk kamp fulgte. Den første dommen var til fordel for Europakommisjonen; Dyson anket imidlertid dommen. Til slutt, i november 2018, bestemte retten at for støvsugere må energimerket oppheves. EF anket ikke, støvet la seg, og i dag skal energimerkene ikke vises på støvsugere. Men siden kundene er vant til dem (og noen støvsugerutviklere jobbet så hardt for å få A), er denne informasjonen fremdeles tilgjengelig for mange modeller. Prinsippet er enkelt – jo nærmere begynnelsen av alfabetet en bokstav er, jo mer energieffektiv bør den aktuelle støvsugere være på tom støvpose.

Likevel, etter de siste endringene i mars 2021, da EU bestemte seg for å redusere energimerkeskalaen til virkelige alfabetbokstaver som fjernet alle +, har Miele fortsatt klart å lage støvsugere som oppfyller kriteriene for høy A-merking på de fleste støvsugerne sine, spesielt de nyeste.

Mer lik bedre? Funksjonene du trenger, funksjonene du ikke trenger

Støvsugerens designelementer og tilbehør vil spille en avgjørende rolle når det gjelder brukervennlighet og rengjøringseffektivitet. Les videre for å lære hva som får en støvsuger til å stå over konkurransen.

Filtre og forsegling

Alle støvsugere som for tiden selges i EU kan ha maksimalt støvutslipp på 1,00%. Det er ikke mye; men for personer som lider av astma eller allergi, kan det være nødvendig med et strammere filtreringssystem.

HEPA filtre regnes som de beste I støvsugingsverdenen, og de fleste av Mieles støvsugere er utstyrt med minst ett HEPA filter. Forkortelsen står for høyeffektiv partikkelluft, og ifølge den europeiske standarden fjerner disse 99,95 prosent eller mer av luftbårne partikler med en diameter på 0,3 mikron. HEPA filtre er delt inn i fem klasser: E10, E11, E12, H13 og H14. Jo høyere tallet er, desto flere partikler kan filteret beholde – for eksempel har H14 filteret en gjennomsnittlig retensjon på minst 99,995%. Personer med allergi eller astma bør velge en støvsuger med klasse H13 eller H14.

Selv om Miele har laget komfortable og hygieniske poseløse støvsugere, anses støvsugere med pose fremdeles som mer egnet for allergikere, da det begrenser muligheten for støvpartikler til å slippe tilbake i luften.
Når størrelse teller: Ledninger

Det kan være ekstremt irriterende å koble fra og koble til en støvsuger når du beveger deg rundt i huset. Løsningen er enkel – se etter en lengre ledning. En enda viktigere figur er driftsområdet – maksimal ledningslengde og ferdig montert støvsuger sammen. Dette er området du kan rengjøre uten å koble til igjen.
Men hvis du ikke er sikker på hvor mye rekkevidde du virkelig trenger, er det beste alternativet å gå trådløst. Mieles stavstøvsuger Triflex HX1 er et av alternativene for ubegrenset rekkevidde når det gjelder støvsuging av gulv.

Børstehoder

De fleste sylinderstøvsugere vil ha et grunnleggende, justerbart børstehode – vanligvis utstyrt med en pedal som gjør det enkelt å bytte det for harde gulv og tepper. Det er også spesifikke, midle børster for delikate gulvtyper, for eksempel parkett som kan ripes med mer aggressiv rengjøring. Parkettbørster er ganske ofte inkludert og trenger ikke kjøpes separat. Noen støvsugermodeller har også et motorisert hode med en roterende børsterulle. Et slikt hode er perfekt for dyprengjøring av tepper og matter, ettersom børsterullen agiterer fiberen som trekker ut innebygd rusk og smuss.

Tilbehør

Tilbehør Miele støvsuger

De fleste støvsugere vil ha følgende 3 tilbehør inkludert, og i noen modeller kan de slås sammen med tilpassbar dyse:

 • Sprekkverktøy – Dette er tilbehøret du trenger for rengjøring av hjørner, radiatorer, mellom sofaputene og andre trange flekker. Sprekkverktøyet har en smal, flat form og vinklet spiss, som gir tilgang til områder som er for smale for gulvbørsten.
 • Støvbørste – Perfekt for rengjøring av vinduskarmer, bokhyller, lampeskjermer og persienner. Dette er en sirkulær, kortere børste med lange, myke børster. Støvbørste er utmekret for å ta opp støv uten å bekymre deg for at du kan skrape noen mer delikate overflater.
 • Møbelverktøy – Dette tilbehøret er designet for rengjøring av tekstiler, madrasser, sofaer, sjeselonger og lignende. Den har et lite flatt hode, som sikrer kraftig suging. Ofte har den også en stripe med lo-fangende stoff for grundigere rengjøring.
Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button