Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Topp 5 beste mini projector – test 2024

Selv om det er enkelt å nyte en filmkveld hjemme, eller bare se på bildene dine på den store TV-skjermen din, er det av og til du ønsker å ha mer bærbarhet. En flott løsning for å se filmer mens du er på tur, eller har fest i hagen eller du skal være på steder uten TV, er å bruke en mini projector som gir et skarpt bilde, god lydkvalitet og lang batterilevetid. Ta en titt på våre topp 5 mini projector best, og velg den som passer deg best.

Best i test
4.1 / 5

ViewSonic M2 scorer høyt på vår mini projector test og vil gi en flott seeropplevelse for de som vil se på filmer på farten. Den kombinerer god lydkvalitet og et brukervennlig design.

Fordeler

 • Batteridrevet med egen powerbank
 • Oppløsning på 1080p
 • Iøynefallende moderne design
 • Mulighet for å montere den på stativ
 • Flott autofokus

Ulemper

 • Ingen innebygde kontroller på projectoren
 • App Store kunne vært bedre
 • Wi-Fi er ikke innebygd (leveres som separat plug-in)
Beste 4k projector
4.1 / 5

Beng W2700 er en av de beste 4k-projektorene som gir mest for pengene. Den gir utmerket bildekvalitet og har et brukervennlig design med fin plassering av knapper. Det er enkelt å nyte en god film med denne enheten.

Fordeler

 • Flott bildekvalitet og støtte for 4k
 • Kompakt og moderne design
 • Linse med short-throw
 • Støtte for HDR10
 • Fjernkontroll for bakgrunnsbelysning

Ulemper

 • Lysstyrken kunne vært bedre
Andreplassen
4.0 / 5

ViewSonic M1+ er et utmerket valg når du er på tur eller ønsker å se en film på en stor skjerm utenfor Wi-Fi-rekkevidden. Den innebygde høyttaleren lar deg fange opp alle nyanser av lyden.

Fordeler

 • Utmerket bildekvalitet
 • Tydelig lyd med innebygde Harman Kardon-høyttalere
 • Batterilevetid på opptil 6 timer
 • Kan justeres for å vise i ulike vinkler
 • Enkel streaming via USB-kabel

Ulemper

 • Det sterke lyset gir en dårligere opplevelse
 • SD-kortminne støtter kun 32 GB
Beste smarte mini projector
3.3 / 5

Hvis du ønsker å bruke en liten og bærbar projector, vil denne være enkel å bruke, så dette er den rette for deg. Med 3,5 timers batterilevetid vil selv de lengste filmene spilles problemfritt.

Fordeler

 • Støtte for Google Assistant
 • Innebygd Android OS
 • Kan monteres på stativ
 • Innebygde høyttalere med høy lyd
 • Naturlige farger med kontrast på 720p

Ulemper

 • Har ikke app for Netflix eller Amazon Prime
 • Ingen mulighet for å lagre videoer på enheten
Mest for pengene
3.2 / 5

Philips PicoPix overrasker med sin lille størrelse. Og når den brukes på hvite overflater, gir den utmerket bildekvalitet for både bilder og videoer, inkludert filmer i høy kvalitet.

Fordeler

 • Trådløs skjermspeiling
 • Liten i størrelse – lett og bærbar
 • Enkel å bruke
 • Laderen har flere utgangstyper
 • 80 min batterilevetid

Ulemper

 • Man kan oppleve noen tilkoblingsproblemer via Android cast

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Kjøpsguide

Kjøpsguide mini projektorer

Den gang var projektorer noe som fantes på de beste konferansehotellene og i møterom hos store selskaper. Andre kunne ikke ta seg råd til å betale over 50.000 for en slik innretning. Men både pris og størrelse har endret seg radikalt de senere årene. De fleste elektronikkvarehus og radio/tv-forhandlere selger i dag et utvalg av projektorer beregnet til hjemmekinoanlegg.

Det har også dukket opp en annen kategori, miniprojektoren. Dette er små projektorer, beregnet for å ha med seg i arbeidsveska eller til ad-hoc-oppsett over alt. Med tanke på hvordan projektorene så ut for ti år siden er det imponerende hvor langt teknologien har kommet på dette feltet. En mini projetor test vil avsløre at enkelte av disse småapparatene feier gulvet med de gamle og større modellene.

Hva er miniprojektor?

En miniprojektor er en liten projektor, under en kilos vekt og på størrelse med en bærbar cd-spiller. Mange av modellene på markedet i dag er ikke stort større enn mobiltelefonen din. Dette er ikke maskiner som er beregnet for å imponere venner og kjente med en fet hjemmekino. Men de er ypperlige for hurtig oppsett på et møterom, til hjemmekontoret eller når du bare ønsker å få et litt større bilde enn mobilen eller pc-skjermen kan gi deg. For mange kan den beste miniprojektor erstatte tv-en, dersom du ikke er alt for kravstor.

For la oss gjenta det igjen, slik at det ikke er noen tvil. Miniprojektorer gir et dårligere bilde enn sine større slektninger både når det gjelder oppløsning og bildestørrelse. Men dersom du klarer deg med et bilde opptil 50 tommer, så er en mini projektor billig, morsom og fornuftig.

Den er for eksempel ypperlig å ha med seg på hytta eller i båten dersom du trenger litt tv-underholdning på kvelden. Det kan også være en grei investering som alternativ til å kjøpe en ny tv til soverommet eller ekstrarommet. Men det er først og fremst for arbeid den kommer til sin rett. Selgere som stadig må koble sitt utstyr opp og ned under presentasjoner, på messer og konferanser og så videre.\

Miniprojektorer er konstruert for å vise bilder på svært korte avstander. Det som går tapt på veien er selvsagt bildekvalitet og mulig størrelse. For det er ikke til å komme fra at miniprojektorene gir et dårligere bilde enn sine større og kraftigere slektninger. Noe av dette løses ved at selve bildeprosesseringen skjer i avsenderapparatet. Det er altså mobilen eller pc-en som tar seg av bildebehandlingen, mens projektoren stort sett bare jobber som fremviser. I større og mer avanserte projektorer er det projektoren som står for hoveddelen av bildebehandlingsarbeidet. Dette krever maskinkraft og ikke minst kjøling. Nesten ingen av miniprojektorene er utstyrt med vifter for maskinvaren.

Typer av miniprojektor

Produktkategorien kan enkelt forklart deles i to. På den ene siden har du de «vanlige» miniprojektorene og på den andre siden har du mini projektor til mobil.

«Vanlige» miniprojektorene

Denne ser og føles som en tradisjonell projektor, men størrelsen er betydelig mindre. I Norge er denne modelltypen ikke spesielt vanlig å se. Men de dukker stadig opp i utenlandske nettbutikker, spesielt de kinesiske. I sosiale medier dukker det stadig opp annonser for en slik mini led projektor. Prisen er ofte oppsiktsvekkende lav, gjerne godt under 500 kroner. Vær så snill, styr unna. Dette er knapt verdt å bruke tiden på. Husk det gamle ordtaket om at dersom noe synes for godt til å være sant, så er det sannsynligvis det. Selvsagt kan det være fristende å slå til på et tilbud om en projektor til 500 kroner, men du har mer igjen for å bruke den 500-lappen til å kjøpe godteri eller sløse den bort på puben. Det finnes knapt noen uavhengig mini projektor test som tar for seg disse kinamodellene. De er rett og slett ikke verdt å bruke tid på. Spar pengene!

En miniprojektor av denne typen har typisk en lysstyrke på rundt 400 lumen. Det tilsvarer en lyspære på 40 watt og det sier seg selv at du ikke her snakker om mye lys. For å dra nytte av denne projektoren er du avhengig av nærmest stummende mørke og små lokaler. Til sammenligning har en standard projektor et lystall på minst 2000 lumen. Lysstyrken er noe av det viktigste å se på når du skal kjøpe en projektor, uansett størrelse. Det er den som avgjør hvor skarpt bildet blir og hvor mørkt det må være i rommet.

Mini projektor til mobil

Mini projektor til mobil

De er beregnet som en forlengelse av mobilskjermen. Disse er gjerne enda mindre i størrelse og får plass i bukse eller skjortelommen. Men selv om formfaktoren er mindre, så er det oppsiktsvekkende hvor gode disse modellene har blitt etter hvert. Igjen handler det stort sett om hva du legger til grunn og hva du forventer deg.

For noen år siden eksperimenterte blant annet Samsung med å levere mobiltelefoner som hadde innebygget projektor. Samsung Beam, som modellen het fikk skamros av produkttestere. Produktet var først og fremst en gimmick, men den fungerte overraskende bra og fikk mye skryt for originalitet. Produktet fikk imidlertid ingen stor omfavnelse fra kundene og ble skrinlagt rimelig fort, men det finnes fortsatt til salgs for fanatikere på diverse bruktnettsteder. Med ujevne mellomrom dukker konseptet opp på nytt fra andre leverandører, men det har aldri slått an kommersielt.

Hva du bør vurdere før du kjøper en miniprojektorer?

Både mobilprojektorer og vanlige modeller kommer i en rekke forskjellige modeller og utgaver. I valg av en miniprojektor er det noen grunnting du bør legge vekt på.

Vekt – mobilprojektorene får du plass til i lomma, mens de andre projektorene kan være på størrelse med en router. Siden du er på jakt etter den beste miniprojektor er det grunn til å anta at du vil gå så langt ned i størrelse som mulig. Men da dukker gjerne problem to og tre opp.

Driftstid – enkelte av de aller minste projektorene drives av batteri og har ikke mulighet for tilkobling til ekstern strøm under bruk. Det gjelder for eksempel Philips Picopix PP4350. Dette er på papiret en lekker liten sak, men batterikapasiteten gjør at du nok vil slite med drift over halvannen time. Det er nesten uforståelig at et selskap som Philips har valgt å levere denne modellen uten strømtilkobling. Og dessverre er de ikke alene.

Tilkoblingsmuligheter – de aller fleste miniprojektorer i dag kan tilkobles trådløst gjennom wifi eller Bluetooth. I valg av modell vil vi sterkt anbefale at den har begge trådløsteknologier innebygget. Dersom du bare kan velge en, så velg Wifi. Det gjør produktet mer fleksibelt og enklere å koble til. De fleste miniprojektorene kan også koble til med ledning av typen USB, hdmi eller displayport. Jo flere tilkoblingsmuligheter, jo større bruksområde og mer fleksibilitet. Men flere tilkoblingsmuligheter, spesielt fysiske porter, innebærer større format på selve projektoren. Så dette må veies opp mot hva som er det viktigste.

Kompatabilitet med iOS – dersom du sverger til Apples produkter er det viktig at du kjøper deg en mini projektor til iPhone. Det er ikke alle modeller som leveres med tilkoblingsmuligheter for Apples proprietære kontakter. Da er det enten trådløs tilkobling eller tredjepartsoverganger som gjelder. Overganger får du kjøpt over alt, men dersom du må fylle veska med diverse kabler og overganger så forsvinner noe av poenget med kompakte projektorer.

Stabilitet – en utfordring med miniprojektorene er at det svært kompakte formatet gjør den ustabil, spesielt når det tilkobles kabler. Dersom du både skal ha i en strømkabel og en videokabel kan dette rett og slett bli så tungt at projektoren tipper bakover. Mange må ty til tape for å få projektoren til å beholde posisjonen sin. Derfor er det selvsagt en stor fordel om du kan benytte projektoren helt trådløst. Utfordringen kan synes i overkant triviell, men det er faktisk en gjentakende tilbakemelding fra dem som har slike projektorer. Så det er absolutt noe å tenke på.

Pris – dette er kanskje den største variablen i markedet. Som tidligere nevnt kan du kjøpe en svært billig miniprojektor fra Kina til en slikk og ingenting. Men da får du også en slikk og ingenting tilbake. Visst kan produktet gjøre nytten sin i en kortere periode og dersom du ikke er spesielt kravstor, men det er ikke noe å sikle etter. Projektorene som er verdt å vurdere i det norske markedet starter gjerne rett under 3.000 kroner. Skal du ha en mini projektor i HD så må du gange den summen minst en gang. Acer, som er mest kjent for produksjon av PC-er har noen modeller i det billigste segmentet med lysstyrker på 200 lumen. Dette er helt ok for slike projektorer og dekker behovet de fleste kommer til å ha for en projektor.

LED – dagens projektorer, uansett størrelse benytter seg i all hovedsak av LED-pærer. Dette gjør at levetiden øker dramatisk fra tidligere modeller, at strømforbruket går ned og at det er lettere å holde temperaturen nede. LED-pærer avgir som kjent langt mindre varme enn ordinære halogenpærer. LED-pærene har gjerne en levetid på opptil 30000 timer, noe som skal være en tre-ganger i forhold til halogen. LED-teknologien har vært helt avgjørende for utviklingen av miniprojektorer, siden det i praksis ikke ville være gjennomførbart å lage en så liten projektor med en halogenpære. Bare viftene ville tatt større plass enn den totale konstruksjonen.

miniprojector

Konklusjon

Det store spørsmålet man ender opp med er om du faktisk har behov for en miniprojektor. Sannheten er nok at for de aller, aller fleste, er svaret et rungende nei. Men samtidig er det definitivt segmenter der det har noe for seg, spesielt for selgere og andre som er mye på farten. Dersom behovet er å vise enkle presentasjoner i korte tidsrom, så bør du definitivt vurdere en miniprojektor.

Vurder denne artikkelen!
Total: 14 Gjennomsnitt: 4.5
Back to top button