Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Top 5 Beste pulsoksymetre for 2024

Et pulsoksymeter er en må-ha-enhet for personer som er i ferd med å komme seg etter COVID-19 eller har andre lunge- eller hjertesykdommer. I denne artikkelen ser vi på de beste pulsoksymetermodellene og forklarer funksjonene deres og riktig bruk. Vi ser også på pulsoksymeter pris da forskjellene på kvaliteten ofte reflekteres kraftig i prisingen av produktet.

Best i test
4.4 / 5

Brukere elsker Medisana PM100 siden den er svært nøyaktig, men rimeligere enn modeller med tilsvarende kapasitet. Den lyse, justerbare OLED-skjermen og bæreremmen gjør daglig bruk av dette pulsoksymeteret lett.

Fordeler

 • Høy nøyaktighet som kan sammenlignes med dyrere modeller
 • Lyssterk OLED-skjerm med flere moduser og lysstyrkenivåer
 • Har automatisk avstenging (etter 8 sek) for å bevare batterilevetiden
 • Leveres med en praktisk bærestropp

Ulemper

 • Noen brukere rapporterer problemer med appen
Andreplassen
4.2 / 5

Beurer PO 80 er et presist, avansert pulsoksymeter som kommer med en moderne app og kan lagre opptil 100 avlesninger. Den ser elegant ut, har en høykvalitets OLED-skjerm og bæreveske, men prisen høy.

Fordeler

 • Høy nøyaktighet
 • Lyssterk OLED-skjerm med flere moduser
 • Har automatisk avstengning (etter 10 sek) for å bevare batterilevetiden
 • Har Bluetooth og tilhørende app for lagring av opptil 100 avlesninger
 • Leveres med en veske og en bærestropp

Ulemper

 • Dyrt
 • Noen brukere rapporterer problemer med Bluetooth-tilkobling
 • Noen brukere rapporterer problemer med appen
Mest for pengene
3.7 / 5

Det lette, svarte designet gir god synlighet og utmerket lesbarhet av de målte resultatene. Braun pulsoksymeter 1 er like egnet for personer med helseplager, idrettsutøvere og enkle overvåkningsbehov.

Fordeler

 • Kan brukes for idrettsutøvere for å se puls mens de trener
 • Klinisk validert for å møte europeiske standarder
 • Enkelt bærbar, lett enhet
 • Mulig å lese i sterkt lys da den har en svart bakgrunnsbelyst skjerm

Ulemper

 • Fungerer ikke hvis enheten er overopphetet
Best med PI
4.1 / 5

Beurer PO45 kan måle oksygenmetning, puls og også perfusjonsindeks. Det er også blant de mest stilige oksymetrene vi har sett, og kan skilte med et elegant, svart hus og justerbar lysstyrke på skjermen.

Fordeler

 • Høy nøyaktighet
 • Lyssterk OLED-skjerm med flere moduser
 • Har automatisk avstenging (etter 10 sek) for å bevare batterilevetiden
 • Leveres med en veske og en bærestropp
 • Kan måle blodstrøm i tillegg til puls og oksygennivåer i blodet

Ulemper

 • Ingen Bluetooth
 • Ingen automatisk avstengning
Beste datainnsamling
3.8 / 5

iHealth Air PO3 er ideell for de som ønsker å gjøre stikkprøver fra tid til annen på en praktisk måte ved å bruke den med en app for mer passende datarefleksjon og en måte å følge dataendringene over tid.

Fordeler

 • Batteriet varer 2-3 uker uten lading
 • App fungerer på Android og iPhone
 • Lagrer opptil 100 målinger
 • Gir klare og lett forståelige leseresultater

Ulemper

 • Kan ikke ta tidsbestemte målinger med jevne mellomrom mens du er på fingeren
 • Skjermen er ikke lesbar i sterke lysforhold

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Kjøpeveiledning for pulsoksymeter

pulsoksymeter

Pulsoksymetre er enheter som kan måle hjertefrekvens og oksygennivåer i kroppen. De fungerer ved å skinne et lys gjennom fingeren din og måle hvor mye av det lyset som passerer gjennom og hvor mye som blir absorbert. Ved å bruke disse målingene kan pulsoksymetre gi et estimat av hvor mye oksygen som er i blodet.

Hvis du eller noen i husstanden din har en kronisk hjerte- eller lungesykdom, kan et pulsoksymeter være en livreddende enhet, som umiddelbart advarer når medisinsk hjelp er nødvendig. Pulsoksymetre anbefales ofte for personer som lider av kronisk obstruktiv lungesykdom, astma, søvnapné, lungebetennelse eller cystisk fibrose.

isse enhetene er etterspurt i det siste fordi de også kan brukes til å overvåke personer som er diagnostisert med COVID-19 og vurdere om sykehusinnleggelse er nødvendig. Å ha lave oksygennivåer har en skadelig innvirkning på alle systemer i kroppen din. I de verste tilfellene kan dette føre til organsvikt eller til og med død. Men noen ganger merker ikke pasienten noe ubehag eller symptomer umiddelbart. Ved regelmessig å sjekke oksygennivået i blodet, er det mulig å kontrollere ens helse og umiddelbart søke medisinsk hjelp om nødvendig. I vår oksygenmåler test vil vi fremheve noen viktige funksjoner og virkemidler for deg som skal gå til innkjøp av et pulsoksymeter.

Hvilke typer pulsoksymetre finnes det?

Pulsoksymetre kan grupperes i to store grupper:

 • Reseptbelagte eller medisinske pulsoksymetre er de mest nøyaktige og har vært under streng testing og kontroll. Legen din kan foreskrive et slikt pulsoksymeter etter å ha evaluert tilstanden din.
 • Reseptfrie pulsoksimetre kan kjøpes uten resept på apotek og nett. De er veldig enkle å bruke selv for folk som ikke er medisinske fagfolk. Presisjonen er lavere, men de kan være nyttige for trening, rehabilitering, helseovervåking og lignende formål.

De beste hjemme modellene er nøyaktige nok til å sjekke om blodets oksygennivå er innenfor normalområdet eller har falt for lavt. Medisinske fagfolk er avhengige av mer presise enheter for å oppnå en mer nøyaktig måling og bestemme den beste behandlingen for hver pasient.

Hvilke funksjoner skal du se etter når du kjøper et pulsoksymeter?

Hvis du har blitt anbefalt å få et pulsoksymeter av en lege, se etter disse funksjonene:

Nøyaktighet – de beste hjemme pulsoksymetrene vil avvike fra medisinsk utstyr med kun ~2-3% maksimum. Det er imidlertid alltid best å snakke med legen din om hvordan du skal tolke avlesningene til enheten din og når du skal ringe etter medisinsk hjelp.

Display – Se etter en modell med en skjerm som er lett å lese under alle lysforhold. Billigere pulsoksymetre har en tendens til å ha svake og små skjermer. En OLED-skjerm er det beste alternativet. Se også etter skjermer med justerbare innstillinger.

Bærbarhet – Enheten skal være liten nok og lett nok til å bæres med seg. Uansett hvor nøyaktig et pulsoksymeter er, hjelper det ikke hvis det står og samler støv på en hylle. Det er også praktisk hvis oksymeteret ditt har en bærestropp og/eller en veske.

Alarm – Noen modeller vil pipe hvis avlesningene er under normen, og advarer brukeren og forhindrer risikoen for å mistolke en potensielt farlig tilstand.

Raske avlesninger – De fleste pulsoksymetre vil trenge noen sekunder for å vise resultatene, mens noen gir avlesninger nesten umiddelbart. Dette er ikke en må-ha-funksjon, men en praktisk funksjon, spesielt for travle mennesker.

Perfusjonsindeks – Alle pulsoksymetre måler puls og oksygenmetning, men noen estimerer også perfusjonsindeksen, som indikerer blodstrømintensiteten. Selv om det ikke er noen faste verdier for hva en normal PI er, kan regelmessig observasjon av denne verdien sammen med andre data og symptomer gi deg ytterligere innsikt.

Bluetooth – Avanserte enheter kan sende avlesningene til smarttelefonen din og lagre tidligere data, noe som gjør det enklere å analysere dem. Dette kan også være en verdifull informasjonskilde for legen din. Imidlertid er de fleste følgeapper ganske grunnleggende, og brukere rapporterer ofte problemer. Derfor anbefaler vi å sammenligne vurderinger av forskjellige modeller hvis du vil ha en modell med Bluetooth.

pulsoksymeter bluetooth

Vanntetthet – Hvis du ofte er ute av huset, kan det være lurt å se etter en vanntett modell. Dette vil sikre at oksymeteret ditt ikke blir skadet av et plutselig regnskyll. En kvalitetspose eller veske vil også bidra til å beskyte oksymeteret ditt. De fleste pulsoksymeter best i test kommer med en vanntett sertifisering for allsidig beskyttelse.

Batterilevetid – Mens de fleste modeller i dag tilbyr god batteriytelse, vær oppmerksom på at svært høye eller lave temperaturer tapper batteriene raskt. Hvis du alltid er på farten, se etter en modell med ekstra lang batterilevetid og automatisk avstengningsfunksjon. Vurder også å ha et ekstra batteri i vesken.

Sertifiseringer – Se etter en CE logo når du kjøper et pulsoksymeter. Den bekrefter at enheten er i samsvar med europeiske helse-, sikkerhets- og miljøvernstandarder.

Pris – Du kan kjøpe et pålitelig pulsoksymeter av god kvalitet, fra ~300 NOK. Mer avanserte pulsoksymetre med Bluetooth og andre ekstrafunksjoner kan koste 2-3 ganger mer. Vi anbefaler ikke veldig billige modeller fra ukjente produsenter, da kvaliteten kan være inkonsekvent.

Hvordan bruke et pulsoksymeter riktig

Ved unøyaktig bruk kan pulsoksymetre gi misvisende avlesninger. Det er også mye feilinformasjon der ute angående funksjonene og formålet deres.

For å få data som er nøyaktige og pålitelige, må pulsoksymeteret brukes riktig:

 • Hvis det er mulig sammenlign avlesningene til oksymeteret med et utstyr av medisinsk kvalitet på legekontoret. Dette vil gi deg en ide om hvor nøyaktig modellen din er.
 • Hold hånden under hjertenivået og slapp av mens avlesningen oppnås.
 • Hold deg stille mens målingen utføres, og ikke flytt enheten. Hvis det er mye bevegelse, vil ikke sensorene kunne tolke avlesningene riktig.
 • Sonden skal passe godt til fingeren. Hvis det er for stramt, kan det begrense blodsirkulasjonen. En sonde som er for løs kan falle av eller slippe inn ekstra lys.
 • Varm hendene før du tar mål, og sørg for at de er rene, ikke våte eller svette. Kalde hender kan få oksymeteret ditt til å få en lavere avlesning.
 • Unngå neglelakk og falske negler, da dette begrenser hvor mye lys som slipper gjennom og påvirker avlesningen. Det er best å fjerne neglelakk fra fingeren som skal brukes til målinger.
 • Personer med mørk hud eller tatoveringer på fingrene kan også ha problemer med å få et nøyaktig resultat.
 • Hvis du ikke kan få en avlesning, prøv en annen finger eller den andre hånden.
 • Hvis det er en advarsel om lavt batterinivå på skjermen, bytt ut batteriet før du foretar en måling.

Forstå avlesningene og når du skal søke hjelp

En normal pulsoksymeteravlesning for friske voksne og barn bør være 95-100%. Lavere oksygennivåer kan indikere en lungetilstand. Generelt vil avlesninger på 93-94% kreve konsultasjon med fastlege, og pasienter med avlesninger under 92-90% bør ringe ambulanse. En slik tilstand kalles hypoksemi, og et plutselig fall i oksygennivået i blodet krever vanligvis å bli overvåket på sykehuset.

Imidlertid kan personer diagnostisert med en kronisk tilstand som astma eller KOLS ha regelmessige målinger som er lavere (<90-88%). Derfor er det avgjørende å vurdere en persons medisinske historie når man tolker øyeblikkelige data. Vi anbefaler å snakke med legen din før du begynner å bruke et pulsoksymeter hjemme.

Vurder også avlesningene dine i forhold til andre symptomer som kan indikere lave oksygennivåer i blodet. Disse er:

 • Kortpustethet
 • Pusten blir rask og grunt
 • Blåfargede lepper eller ansikt
 • Brystsmerter eller tetthet
 • Hodepine
 • Hoste
 • Vansker med å stå opp
 • Rasende puls

Hvordan hjelpe deg selv

Mens et akutt fall i blodoksygen krever umiddelbar medisinsk behandling, kan personer med kroniske lidelser også gradvis forbedre deres velvære selv. Vær imidlertid oppmerksom på at dette er generelle tips, og din individuelle restitusjonsplan bør utarbeides sammen med legen din.

 • Aerobic trening har mange fordeler, inkludert styrking av luftveiene og forbedring av cellens evne til å skaffe og utnytte oksygen. Hvis du har en underliggende tilstand, start med lette aerobe aktiviteter som gåing, stavgang, svømming eller sykling og vær oppmerksom på tilstrekkelig hvile. Sprint- og intervalltrening kan også være effektivt, men bør ikke utføres uten spesialisttilsyn.
 • Øv på riktig pusteteknikk, bruk mellomgulvet istedet for bare brystet. Pust inn sakte og dypt gjennom nesen. Dette vil tillate deg å inhalere mer luft og bedre forsyne kroppen med oksygen. Puste- og avspenningsøvelser kan gjøre mirakler for pasienter som er i ferd med å komme seg etter lungesykdommer.
 • Hold deg til et sunt kosthold rikt på antioksidanter, fiber og jern. Sjekk om kostholdet ditt inneholder bær, grønnsaker, bladgrønnsaker og belgfrukter. Sørg også for å holde deg godt hydrert, siden H20-molekyler har en avgjørende rolle i metabolske prosesser, prøv å begrense saltinntaket.

Beste pulsoksymetermerker

Siden du vil stole på helsen din (eller helsen til dine kjære) til en liten enhet, anbefaler vi på det sterkeste å kjøpe et pulsoksymeter fra et pålitelig merke.

Medisana Er et internasjonalt selskap basert i Tyskland. Det er for tiden en av de ledende produsentene i hjemme helsesektoren, og tilbyr et bredt spekter av produkter fra massasjeapparater til åndedrettsmasker.

Beurer er en tysk produsent av elektriske enheter, som spesialiserer seg på helsetjenester og velvære. Selskapets første produkt var elektriske tepper, men nå tilbyr de mer enn 2000 ulike produkter.

Braun er en produsent av forbrukerelektronikk som ble etablert i Tyskland. Deres mest kjente produkter kan være relatert til barbering, pleie og munnpleie, men utvalget inkluderer også helseprodukter.

Vurder denne artikkelen!
Total: 3 Gjennomsnitt: 4.3
Back to top button