Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Best i test robotgressklipper 2024

Les våre tips og triks guide til å finne den beste robotgressklipperen. Du er sikkert lei av å klippe plenen selv. Men med en robotgressklipper kan du sitte og nyte et glass cola mens plenen klippes helt av seg selv. Du trenger ikke bekymre deg for noen ting. Eller må du det? Her har vi satt sammen en liten guide om hvordan en robotgressklipper fungerer. Bor du kjøpe en robotgressklipper på tilbud? Hvor finner du en robotgressklipper best i test?

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Slik ungår du å gjøre de samme feilene som alle andre når det gjelder robotgressklipper Det finnes mange feil du kan gå i.

Med sol og regnvær om hverandre nesten hele tiden i det vakre landet vårt så gror gresset godt. Gjerne flere ganger i uken så må gresset klippes. Flere ganger i uken må du klippe plenen. Det er jo forferdelig slitsom da. Det er derfor mange går til innkjøp av en robotgressklipper. Kanskje du burde gjøre akkurat det samme? Er du en av dem som vurderer å gå til innkjøp av et robotgress klipper så bør du lese resten, da kan vi kanskje hjelpe deg. Samtidig vil vi gi deg noen tips om hvor du skal lagre robotgressklipperen din når snøen kommer.

gressklipper robotFørst av alt, slik klipper en robotgressklipper. Nesten alle robotgressklippere følger det med kabler eller sensorer som du setter i bakken. Slik at robotklipperen skal vite hvor den skal klippe. Uten den så ville den plutselig klippet plenen hos naboen eller vandret rundt på egenhånd. Så uansett hvordan klipper du kjøper deg så bør du sette opp dette først som sist. Det er litt kjedelig. Tar litt tid men det sparer deg for mye rot og tull senere. De føler også denne kabelen når du skal gjøre kantklipp rundt blomster bedene til fruen i huset. Så det kan være veldig lurt å sette seg inn i dette før du lar robotgressklipperen din vandre rundt i hagen alene. Robotgressklipperen følger disse kablene som du legger i bakken ved hjelp av sensorer, dette er mest vanlig. Men det finnes også robotgressklippere som går på GPS. Sett deg inn i hvordan din robotgressklipper skal være. Det er forskjellig ifra modell til modell. Jo flere sensorer du setter opp jo bedre klipp vil du få. Så sett deg inn i hvordan du får best mulig plen med din modell.

Til å ta seg frem rundt i hagen har robotene uavhengig drift på bakhjulet. Disse kan styres invinduelt på hastighet slik at den tar seg bedre frem rett å slett. Robotgressklipperen har også i tillegg et hjul foran som gjør at den kan dreises 360 grader rundt. Praktisk med andre ord. Det finnes flere løsninger når det kommer til kniver. Eksempel så bruker Husqvarna. Honda og Gardena små barberblader på nesten alle sine maskiner. En av fordelene med dette er at det er utrolig lav støy ved bruk av små blader. Men disse må du skifte ut ved jevne mellomrom. Gjerne et par ganger i løpet av sommeren. Men dette varier veldig etter hvor stor plen du har. Andre maskiner som eksempel Robomow (Artig navn) bruker større og mere robuste løsninger. Her trenger du ikke skifte ut knivene så ofte. Kanskje bare annethvert år. De tåler mye mer and andre type løsninger med andre ord. Samtidig er det også forskjellige løsninger som produsentene bruker på å beskytte bladene. De fleste produsenter har en slags panne som skal beskytte bladene fra omgivelsene. Hvor for bladene i din robotgressklipper blir slit ned har så mange faktorer at det skal vi ikke gå dypere inn på her nå.

Oppbevaring

Alle robotklippere har ladestasjon, denne setter du gjerne en plass der robotklipperen ikke står så utsatt for vær og vind. Eksempel under terrassen eller inntil en husvegg med tak over. Noen produsenter tilbyr også eggene hus til robot klipperen men dette er veldig sjeldent at de gjør det. Du må gjerne også lage et hus til den selv som står i stil med resten av hagen. Husk at du må ha tilgang til strøm. Du burde også vurdere overspenningsvern eller trekke ut kontakten til den når det er tordenvær ute. Den kan få overspenning som alt annet som er koblet til strøm om det er tordenvær ute. Det kan fort bli veldig dyrt for deg om den skulle ryke. Robotklippere bruker batterier disse tåler ofte ikke kulde. Så når vinteren nærmer seg kan de lønne seg å sette disse et mer egent sted en ute i 20-. Gjerne et sted der det er pluss grader. Sjekk bruker manual til din modell om hvor du bør oppbevare den under vintrene.

Planlegging kan gjøre stor forskjell

Før du løper (Eller kjører) ned til butikken for å kjøpe en robotgressklipper kan det være lurt å ta en titt på plenen din. Gå over der klipperen skal klippe. Har du en veldig stor plen så bør du kjøpe en robotgressklipper med litt større kapasitet en liten robotklipper. Så da er kanskje ikke en billig robotklipper noe for deg. Siden bladene på roboten sitter montert under klipperen og ikke stikker ut mot kanten, vil ikke klipperen klare å klippe gresset helt inntil bruen eller helt inntil et tre som står midt på plenen. En god måte å løse dette på er å legge heller eller sten. Stil inn klipperen slik at den båser gresset ut på motsatt side av stenen da slipper du masse gress der. En annen utfordring du kan komme borti er om du har hekk de fleste robotgressklippere har en plast overflate som lett gjør at de kan få riper. Hvis du ønsker at robotklipperen din skal klippe under hekken din så må du regne med at den blir seende sånn ut også. Full av riper og annet. Den vil ikke fungere dårlige selv om den er full av riper på tippen fordi det er under selve magien foregår. Så du trenger ikke bekymre deg for deg. En løsning med hekken kan eksempel være bark så slipper du at klipperen driver under der. En annen ide er også kjøpe en robotgressklipper av et annet materiale en plastikk da plastikk har en tendens til å bli mere møkkete en ellers også. Hvis du har trær, stener eller røtter som stikker opp av bakken så bør dette merkes eller stille inn robotgressklipperen din slik at den ikke kjører over den roten eller stenen i hagen din fordi da kan det fort bli veldig ødelagt om du lar robotgressklipperen din kjøre over stenen eller roten i hagen. Det kan også fort bli veldig dyrt da enkelte robotgressklippere kan ødelegge mer enn selve bladene. Så se nøye gjennom hagen din først. Det er veldig mye jobb i starten ved en robotgressklipper men det kan spare deg for veldig mye bry senere, da det kun er mye jobb første året, men du skal jo ha klipperen din i mange år som kommer så det er kun rett før du kjøper den at du trenger litt mer jobb med den. Har du et tre mitt i hagen så kan du kan bygge et blomsterbed rundt det? Så er problemet der løst veldig så fort. Men det er jo masse jobb i starten som alt nevnt.

Trampolinen kan fort bli din verste fiende om du skal ha robotgressklipper. Hvis du har en trampoline i hagen din så kan fort robotgressklipperen din kjøre over bena til trampolinen. Bena på trampolinen din er som oftest lagt av metall. Så hvis robotgressklipperen din kjører over der kan knivene under robotgressklipperen for å bli ødelagte. Så da hjelper deg ikke mye om du har en god robotgressklipper hvis alle bladene under den er ødelagt. Men for å hindre dette kan du ta noen plankebiter også sette disse på høykant slik at klipperen ikke klarer å kjøre over der. Da vil den klippe rundt planken. Skarpere kniver gir også flottere plen. Enkelt og greit, jo renere kuttene på gresset er jo penere blir plenen så har du tenkt til å gå til innkjøp av en robotgressklipper så bør du tenke på at du bør kjøpe en med de skarpeste knivene. Det kan bli veldig mye finere plen av det.

Pass på små dyr. Robotklipperen kan programmeres til å klippe hele døgnet den, men bør den egentlig klippe gresset hele døgnet. Det finnes dyr om er ute om natten som ikke skjønner at robotgressklipperen kan være farlig for den. Det gjelder blant annet pinnsvin. Robotgressklipperen din vil kjøre bort i den og dyret vil få veldig store skader. Er det små dyr i nærheten så bør du sette den til å klippe kun på dagtid. Du kan jo sette den til å klippe mens du er på jobb om du ikke ønsker å se den selv når du er hjemme. De fleste setter den til å gå fra 07 om morgenene til litt utover dagen eksempel 15-17 tiden. Dette kommer jo også så klart på hvordan type gressklipper du har om du ønsker at den skal gå mens du er hjemme eller ikke. Det kommer også litt an på hvor stor hage du har. Noen setter også klipperen sin slik at den ikke går på Søndag om du har naboer så kan de faktisk irritere seg over robotgressklipperen selv om du kanskje ikke gjør det. Så det kan være lurt å ta hensyn til naboen din også.

Regn og vann

Før eller siden vil det jo regne. Robot gress klipperen din vil bli utsatt får vann, regn og vind. De aller fleste tåler litt regn, noen har også regnsensorer slik at de kjører inn i huset sitt eller tar en pause ifra jobben om det skulle regne nok. Eksempel når det bøtter ned over flere dager så er det ikke alltid like fint å klippe plen. Det gjelder for en robotgressklipper også. Alle som har spilt fotball vet at gresset blir veldig våt når det regner. Det er også intet unntak for en robotgressklipper. Den kan starte å gli litt rundt å da vil ikke plenen bli like fin. Derfor kan det være lurt å stille den inn slik at den ikke går når det regner hvis dette ikke er noe Automatic ifra leverandøren sin side. Men de fleste har regnsensor.

Stigning eller helling i hagen

Robotgressklipperen liker seg best der det er helt flat. Men tåler også en liten oppoverbakke i hagen din. Men det spørs gjerne hvordan den bakken er. Er det alt for bratt vil den ikke klare å kjøre opp. Dette er også litt forskjellig ifra klipper til klipper. Klarer den 30 prosent stigning så betyr det at den klarer 30 cm stigning på 1 meter. Da er det veldig enkelt å regne seg frem til hvor bratt den klarer å klippe. Det er er da bare å ta frem tommestokken i hagen å måle i vei. Det er vel ikke så mange robotgressklippere som klarer mer enn 30 prosent.

Mange robotgressklippere kommer faktisk men en app. Du kan koble den til wifi nettverket ditt hjemme. Det er jo utrolig smart. Da kan du ta kontroll over klipperen din manuelt. Da kan du eksempel styre den med appen. Ser du at det regner kan du trykke på at den skal kjøre tilbake til huset sitt. Da vil den gjøre dette så lenge den har kontakt med nettverket hjemme. Det er bedre å kjøpe en som går på WIFI en blåtann, da blåtann har kortere rekkevidde. Den trenger ikke så mye signaler før den lar seg styre. Hvert fall ikke det vi har lest om den siste tiden.

Hva gjør du når vinteren kommer?

Tro ikke at du bare kan sette en presenning over den også håpe på at den er like fin igjen til neste sommer. Det er litt mer en det som skal til.

  • Les bruker manualen til klipperen din. Kanskje den må ha service? Den går tross alt mange timer i løpet av en sommer. Noen av disse har stort behov for litt service. Ta det på høsten ikke til våren. Alt dette står det noe om i bruker manualen.
  • Lad batteriet til klipperen ikke la den sto tom over vintrene eller på 70 – 50 prosent.
  • Ta inn ladestasjonen. Den skal ikke stå ute om vintrene. Skulle det bli mye snø kan det fort skje deler som ikke skal bli fuktig kan bli det når snøen smelter til våren igjen.
  • Vask roboten. Før du rydder den helt bort bør den få seg en grundig vask. Gjør det nå ikke tik våren. Det er bedre for deg og maskinen din. Den skal tross alt vare hele neste sommer også. Så er det mye hyggelige å ta den frem igjen til våren.
  • Sett roboten og ladestasjonen et sted det ikke er frost. En kjeller som holder 0 punktet det holder som regel.

La fagfolka ta servicen for deg, det er lurt

Det er fort gjort å tenke på at en robotgressklipper skal tjenestegjøre for deg i mange år. Men den trenger også vedlikehold og service. På like linje med en bil nesten. Du kan tenke på det slik du kjører ikke bilen din 300 000 km uten at du har service på den. Samme gjelder det her. Men la gjerne fagfolka ta seg av det. På høsten er det veldig mange tilbud på service på robotgressklippere så ser ingen grunn til at du ikke burde det. La fag folkene gjøre det. Da varer det også lenger en om du skulle gjøre det selv. Hvis du da ikke er 100% sikker på hva du driver med da så klart.

Robotgressklippere har eksitert i over 20 år, men det først nå i de senere årene at de har eksplodert. Prisene har gått ned, derfor er det enklere for alle sammen å kjøpe en robotgressklipper da slipper de også å bruke mange tusen på en klipper. I dag koster disse noen få tusenlapper mot flere ti tall tusen bare for noen år siden. Salget av robotgressklippere er så høyt at selv om vanlige gressklippere fortsatt er der så tar det nok ikke så mange år til før robotgressklippere vil dominere. Så snart er det ingen av oss som klipper plenen selv. Det vil kun være robotgressklippere igjen. De fleste av oss har en veldig travel hverdag. Derfor så kan innkjøp av en robotgressklipper være veldig smart for deg.

Så hvordan finne den beste robotklipperen? Det kan du gjøre mange steder. Men sørg for å følge det vi har beskrevet over at du går over hagen din først. Hvis ikke kan du bli overasket hvis robotklipperen din kjører over en sten eller rot så bladene eller i verste fall hele motoren blir ødelagt. Dette får du heller ikke igjen på garantien på klipperen.

Hvor dyr robotgressklipper trenger du å kjøpe?

Du har robotgressklippere helt nedi 2000 kroner til langt over 50 000 kroners grensen. Hvis du ønsker så finner du nok robotgressklippere som er enda dyrere en dette igjen også. Men du trenger ikke en robotgressklipper i hagen din til 10 000. De som har en veldig stor hage. Eksempel kommuner osv. De pleier som regel å gå til innkjøp av flere små en å kjøpe en stor robotgressklipper de ikke har bruk for. Fordi en stor en vil ikke nødvendigvis dekke over like mye som en som er billig. Robotgressklipper gps er også noe som er veldig smart. Da du har veldig stor hage også ikke orker å sette opp forskjellige soner. Dette varierer som sagt veldig å dette må du spørre i butikken om, hva den modellen har eller så må du rett å slett lese deg frem til slik at du finner en robotgressklipper som passer til ditt behov. Test roboklipperen før du kanskje kjøper den også? Som regel er de delt opp i 3 klasser.

  • test av robotklippereBudsjett: Disse klipperne klarer små hager, med mindre oppgaver slik som eksempel om du har en liten plenflekk foran leiligheten din. Alt i hagen din må være så rett som mulig. Denne type klippere er ikke ment for større hager.
  • Mellomklasse: Disse er ment for små og store hager. De klarer som regel å klippe i litt terreng. Har mange flere innstillinger som gjør at du kan stille den inn så den ikke klipper på natten, eller på søndagen. Disse har som regel også GPS funksjoner.
  • Premium klassen: Denne klassen er ment for deg som har veldig stor hage, eller rett å slett ønsker det aller beste. Disse robot klipperne kommer med alt du kan tenke deg mellom himmel og jord. Disse har gps, det følger med ledninger du kan lege i bakken slik at klipperen ved at den skal stoppe der. Eller den stopper ved hjelp av gps singaler. De fleste leverer også med en egen app så du kan kontrollere den mens du sitter å spiser med familien på terrassen.

En robotgressklipper er laget og ment for at livet ditt skal bli mye lettere men pass også godt på den. Akkurat som du gjør med bilen din. Det er ikke bare en bruk og kast maskin. Den skal gjerne vare i mange år fremover. Det som er fint er at du leser bruker manualen som følger med den slik at du vet når den skal leveres på service etc. Noen robotgressklippere sier ifra om dette selv når det er klar for en service. Da er det bare å ta den med til nærmeste plass. Noen er til å med så avanserte at de sier ifra når det er på tide å bytte bladene under den. Så det kan være greit også ha ekstra blader liggende om du tør å bytte selv. Men dette kommer jo an på hvordan type robotgressklipper det er du har kjøpt. Husk vårt beste tips, da den inn om vinteren, ikke la den eller lade stasjonen stå ute om vinteren. Da får den en veldig kort prosess. Det er det beste tipset. Ellers så er det å gi den service slik at den varer lengere. Lykke til med å kjøpe av robotgressklipper. Husk at det andre sier er best er ikke nødvendigvis det for deg.

Vurder denne artikkelen!
Total: 1 Gjennomsnitt: 5
Back to top button