Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Romaskin best i test 2024

Billig romaskin eller en dyr romaskin? Her får du noen tips og triks angående romaskiner, hva du skal se etter og annet. Det er et hav romaskiner der ute som kan kjøper for penger. Tro det eller ei. For mange er det god trening, mens for mange er det rett å slett en hobby. Uansett hva du skal bruke den til så har vi samlet sammen litt gøy her på siden vår. Vil du ha effektiv trening mens du ser på tv? Da kan det være fornuftig å kjøpe en romaskin. Men trenger du en romaskin som er best i test? For de fleste av oss så finner vi kanskje bare en romaskin på trening senteret. Men det er også mulig å kjøpe en romaskin som vi kan ha hjemme i vår egen stue. Eller i kjellerrommet. Du kan faktisk ro svetten ut av kroppen din mens du ser på tv. Bra for helsen din er det vist også å ro. En romaskin er noe av det beste du kan trene med i følge de fleste forskere som forsker på trening. Da trenger du de fleste musklene som du har i kroppen din. Du trener også en skinnsykt utholdenhet ved hjelp av en romaskin.

VURDERING

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Du kutter ut medlemskapet ditt hos din trenings leverandør men du ønsker å kjøpe en billig romaskin. Så hvor skal du kjøpe? Det finnes mange steder du kan kjøpe en bra og billig romaskin. Hos de fleste sport kjeder har de en eller annen form for romaskin. Slik at du kan sitte på fredagen med et glass vann å ro.

Kriterier for valg av romaskin

  • Roføelsen: Man kan tenke seg forskjellen på å ro, en bedre maskin vil gi deg bedre sig når du ror. En billig maskin vil ikke gi deg samme følelsen. Teknisk roing betyr relativ mere kraft, mest sig oppnår man med et tungt svinghjul. Her da gjerne med liten eller ingen magnet motstand.
  • ro maskinStøy: Luftmotstand vil gi mer støy en magnetmostand. Alle modeller du kan kjøpe vil ha luftmotstand som primær motstand. Utformingen av romaskinen vil gi forskjellig støynivå.
  • Crossfit eller sirkeltrening: Her er det tenkt på at det skal være kort eller raske sekvenser, her er det viktig å komme godt i gang ungen innstillinger. Det krever også god kvalitet på romaskinen.
  • Computer: Funksjonalitet, design og utforming er forskjellig. Her blir det en må du nesten bare se hva som baser for deg. Her er det forskjellig i forhold til modell og modell.
  • Holdbarhet: Det er viktig at det skal være en bra holdbarhet på en romaskin om den brukes ofte nok. Et treningssenter med forventet høy brukertid bør velge en romaskin på høyeste nivå.
  • Mostand: Det er stor forskjell på minimal og maksimal mostand. Noen modeller har magnet i tillegg til luft som gir en stor motstand enn de som bare går på luft. Så kjøp gjerne en som går på magnet og luftmotstand med en gang.

Tren hjemme med romaskinen

Mange bruker romaskinen til oppvarming eller hoved trening, gjerne da før annen type trening, som eksempel om du skal trene styrke etter på kan det å trene med en romaskin være veldig bra for deg. De som trener styrke starter først med en romaskin så går de over på andre trenings apparater senere. En romaskin er også et veldig bra alternativ til deg som trener daglig gondis. Andre positive egenskaper med en romaskin er at dette kan godt kombineres med en tredemølle. Da vil du båre trene overkropp og nedre del av kroppen. Når du trener på en romaskin så trener du de fleste muskler på kroppen, blant annet, lår sete, mage, rygg, skuldre, legger og sidemuskler mens også armer. Mange kan slite med slitasje på kroppen pga for mye løping da kan en romaskin være midt i blinken med litt variasjon. Nesten uansett hva du skal trene så passer en romaskin for deg. Hvis du har en romaskin hjemme så kan du trene akkurat når det måtte passe for deg selv. Så har du plass til en romaskin hjemme hos deg selv, så er det ingen grunn til å la være å kjøpe en god romaskin om du er glad i å trene.

Teknikk

Teknikk er viktig når man trener på en romaskin, så hvordan teknikk er det du skal bruke? Sett deg på settet, ha knærne bøyd, ryggen fremover å strekk armene foran deg. Etter du har strekk ut bene helt kan du rette opp ryggen din. Til slutt kan du føre armene dine inn mot maken, legg ryggen let bakover. Når du skal tilbake igjen så kjører du bare motsatt vei. Mange tenker at man bruker armene mest når man trener med en ro maskin men det er faktisk, ben, hjerte og lunger som brukes mest. Det viktigste er å bruke bena så mye som mulig da får du bedre kraft i rortaket. Det viktigste er at du må ha flyt i bevegelsen ikke stopp opp underveis. Blir du sår i hendene kan de være lurt å bruke hansker. Finnes mange bra arbeidshansker som kan brukes. Eller sykkel hansker er også fint å bruke.

Romaskin trening er også veldig bra for deg som har lyst til å brenne bort fettet ditt. På grunn av du bruker så mange muskler når du trener med en romaskin så vil du ha stort utnytte av den når du skal trene. Melkesyrenivået er direkte korrelert til veksthormon responsen liker etter avsluttet trening, noe som er veldig bra, kort fortalt. Vi kunne skrevet en masse fint her nå om hvordan type muskler dette gjelder men kort forklart har vi gjort dette lengre opp. Det er mange navn på musklene våre men de fleste av oss bryr oss ikke om det, vi vil bare ha finere mage eller holde oss i form. Dermed er en romaskin perfekt. Har du god plass i stuen så kan du trene mens du ser på lørdagsfilmen og gubben din sitter i sofaen. Du kan også trene mens han ser på en fotball kamp. Eller du kan trene mens fruen er ute på venninner. Det viktige er uansett at du holder deg i form.

Hvordan bør du trene?

De fleste studiene som baserer seg på trening på 90-95% makspuls varighet sånn rundt 20-90 sekunder, dette er sånn ca hva de har studert.

Eksempel på effektive økter med en romaskin:

  • 6*1min med 90 sekunder hvile
  • 20*100m 30 sekunder hvile
  • 5*500m 2 min hvile
  • 8*30sekunder med 1 min hvile

Hvis romaskinen din har en computer, kan den lett settes til at den skal stoppe opp til det du programmerer den til. Har du ikke en med computer så kan du ta med deg en stoppeklokke. Her er det viktig at du ikke kjører deg helt ut de første dagene. Åpne gjerne veldig pent. Behøver ikke følge det vi har skrevet over, men start litt pent med et minutt eller to for å føle på romaskinen. Finn en rytme som passer bra for deg. Det høres veldig lett ut, men det å ro med en romaskin er faktisk veldig tøft.

Å trene kondistrening på en romaskin er en veldig effektiv og bra treningsform. Mange som har testet det syntes det kan være utrolig slitsom i starten, men som alt annet blir du vant til det etter hvert. Derfor anbefaler de fleste Fitness folk en romaskin fordi den gir helt fantastiske resultater. De fleste treningssentre har også en romaskin. Hvis den ikke har det hadde jeg byttet trenings senter til en som faktisk har en fordi en romaskin kan du bruke til eksempel å varme opp før annen trening. Det er mange som gjør det. Derfor er de helt avhengig av å ha en romaskin på treningssentret. Det er ikke bare folk som ror som bruker en romaskin. Syklister, fotballspillere, fitnessmodeller, body buildere, håndball spillere. Alle disse er veldig glad i romaskin fordi de trener nesten alle musklene i kroppen på en gang. Det er derfor de fleste grupper bruker en romaskin til å trene med. Fotball spillere bruker ikke en romaskin fordi de blir bedre til å spille fotball men fordi det gir de en kondis trening også. Kondis er veldig viktig for en fotball spiller. Derfor er også variasjon i treningen deres viktig så det ikke blir alt for kjedelig å trene ball hele dagen.

Innstilling av romaskinen

Før du starter så burde du stille inn platene og reimene til dine føtter slik at du ikke glir ut. Still de inn så du kan sette hælen din mot støtten samtidig ha reimen godt festet over foten. Reimen skal festes på midten av foten din for best mulig feste. Pass på så du har festet det godt nok slik at du ikke sklir ut av festene. Glir du ut av festene i full fart kan du bli skadet.

Intensitet

Intensiteten styres etter hvor mye du bruker, armer, rygg og ben. Jo mer kreft du bruker jo større mostand gir maskinen, mindre kraft mindre mostand. Du ror lenger om du ikke tar i så mye. Fin en god flyt og rytme når du skal ro. For også få større utbytte av treningen din så kan det fort være fint med en computer og display. Den kan fortelle deg hvor fort du ror, hvor langt du har rodd osv. Det kan gjøre treningen mere spennende og bedre for deg en å bare sitte der å ro til ingen nytte nesten.

Vi har alt nevnt gode tekniker som du kan bruke for også få best mulig ut av treningen din med romaskinen enten du skal trene hjemme eller på trenings sentret.

Trenger du virkelig en romaskin?

Hvis du ikke orker å trene så trenger du ikke en romaskin, men for alle andre som liker å trene så kan en god romaskin være en bra start å trene. Enten du er erfaren eller nybegynner så kan en god romaskin være veien å gå for deg. De fleste av oss liker å trene bare litt. Så 4min i en romaskin på kvelden før du går i dusjen kan være bra for deg enten du har en fysisk jobb eller kontor jobb. Det er nå mange forskjellige yrker grupper som går til innkjøp av trenings apparater og har dette på jobben slik at de som jobber der skal være friske å raske. Hvis du kun sitter foran pcen 24/7 med jobben din så kan en romaskin være en god plass å starte for også få trent litt. De fleste som sitter på et kontor har vel veldig dårlig samvittighet for at de ikke trener nok. Noe de også burde ha om de sitter hele dagen foran pcen på jobb. Hvis du starter å trene så vil det kun være et helvete for deg de første ukene men etter hvert så vil du få et bedre overskudd av energi. Du vil føle deg mye bedre. De rundt deg vil føle den positive energien din. Dette er ikke noe som vi sier ut i den løse luften men dette har også blitt forsket på at de som trener litt lever som regel lengre, de har også mye gladere mennesker å mer fornøyd med seg selv en de som trener litt. Nå tenker du sikkert at du må kjøpe en romaskin, men du må ikke det om du ikke har plass til den hjemme. En romaskin tar litt plass så hvis du bor på en trang hybel kan en romaskin være en ganske så dårlig investering om du må kaste ut sengen din. Du har mere bruk for sengen din enn romaskinen. Noen romaskiner som kan kjøpes kan du enkelt flytte vekk eller pakke den vekk slik at den tar mindre plass. De fleste av oss har litt stue plass hjemme så en romaskin kan være fort gjort å sette opp. Men har du ekstra god plass så kan jo den bare stå der. Den kan også fort bli en samtale emne med vennegjengen. Kanskje dere også kan trene litt sammen? Noen romaskiner er til å med laget for at du skal kunne ta de med på tur. Men en sånn type romaskin bør du ikke satse noe på.

Vi har alle våre grunnen til å trene. Men en romaskin er kanskje det beste du kan investere i om du skal starte å trene hjemme. Den er på nivå med en tredemølle på de fleste tester når det gjelder kondisjon. Så klart kan det også diskuterer. Men alle forskere som forsker på dette er ikke enig. Samme er fitness modeller og andre som trener daglig. Noen vil fortelle deg at en romaskin er en dårlig investering mens andre vil at du skal kjøpe det fordi det gir en utrolig bra trenings glede når du først har kommet over den kneika hvor det er utrolig slitsomt. Det er helt å holdent opp til deg selv hva du tenker om en romaskin om det er bedre for deg eller om du ønsker å kjøpe et annet trenings apprat i stedet. Før du skal kjøpe en romaskin så burde du kanskje prøve en på et trenings senter før du kjøpe en til din egen stue, så du er helt sikker på hva du begir deg ut på. Det er alt for mange romaskiner som havner på finn.no fordi folk har gått lei. Den største grunnen til at folk har gått lei er som regel at folk åpner treningen for hard. Hvis du åpner treningen din for hardt så sier det seg selv at du kommer til å gå lei. Fordi du kjenner blodsmaken i munn etter 25 sekunder. Det betyr bare at du er i utrolig dårlig form. Det har ingen ting å gjøre med romaskinen å gjøre at det er kjedelig. Start litt smått. Bli kjent med den som vi alt har nevnt her nå. Start smått gjerne ro smått i 1 min også har du 20 sekunder pause. Så kan du øke på dette etter hvert som du føler at du har fått bedre kondis. Det er fint å kombinere dette mens du gjør noe helt annet. Gjerne ser på tv. Da glemmer du fort at du ror litt under kveldsnytt.

test av romaskinRomaskin best i test? Er det verdt det? Kanskje det er verdt å kjøpe en romaskin som er best i test. Men uansett hvilken test du leser så er det forskjellige modeller som har funnet så kanskje det ikke er så lurt allikevel? Det vi tenker er at du må finne en romaskin som passer best for deg og ditt behov. Noen av oss trener utrolig mye, da trenger vi kanskje en romaskin som har bedre holdbarhet flere innstillinger, gjerne en med computer som logger hvor langt vi rodde dagen før. Er mange forskjellige ting du kan bruke computeren til. Dette igjen kommer helt an på ifra modell til modell hva som er best for deg. Igjen så kan det være lurt å kanskje dra å butikken også se på en romaskin eller lese veldig lenge å grundig gjennom på nettet hva du faktisk trenger. Skal du bare bruke den 15 min hver kveld før legge tid så trenger du kanskje ikke den beste modellen før du skal sove?

Billig romaskin kan være vel så bra som en dyr romaskin. Men dette kommer helt an på hva du trenger selv. Noen av oss vil ha bra kvalitet, mens noen andre igjen ikke er så opptatt av det. Test av romaskin selv før kanskje kjøper også. De flest nettbutikker tilbyr også at du kan sende den tilbake igjen om du ikke skulle være helt fornøyd. Men det er jo også opp til det.

Noen nettbutikker kjører også varen hjem til deg slik at du kan prøve den hjemme i 14 dager før du faktisk kjøper den. Det er jo helt fantastisk også. Men igjen så er det som regel veldig dyrt å kjøpe en romaskin i disse nettbutikkene da de legger dette inn i prisen på romaskinen. Det er fordi et er nesten ingen som vil kjøpe en brukt romaskin. Så de må selge den som en brukt romaskin. Da vil også nettbutikken tape penger på at de har latt deg bruke den først. En romaskin bør være såpass at du kan strekke bena dine helt tilbake når du trener. Størrelsen på en romaskin varier ifra 2 meter til 3-4 meter. Noen glir på hjul bakover mens andre bruker en type skinne til også gli bakover. Vi tenker at den på en type skinne er best til å bruke. Da hjul fort kan bråke veldig. Bort du også med noen under deg i et BRL kollektiv eller hybel bør du også tenke litt på de som bor under deg. Det kan fort bråke litt med enkelte modeller. Bor du med noen under deg så bør du ikke bruke en romaskin på natten. Men bruk den gjerne på dagtid når du kommer hjem fra jobb. Det er perfekt med en treningsøkt etter du er ferdig på kontoret å før middag. Ta deg gjerne 10-15 min før jobb. Husk å drikk litt vann underveis i treningen så føler du deg ikke så dehydrert.

Du trenger ikke være verdensmester for også ha en romaskin. En romaskin kan passe for oss alle sammen. Uansett om du er glad i å trene eller om du kun ønsker å rene litt, holde deg i form. Uansett hva grunnen er så er en romaskin en god grunn til å trene. Den er smart å trener de fleste ting i kroppen. Hvis du sitter på et kontor er den veldig fin fordi den trener kroppen din. De fleste som sitter på kontor sitter veldig mye stille derfor så blir det veldig lite trening på ryggen. Har du litt problemer med ryggen. Gjerne litt stiv. Så er det en god ide også starte med en romaskin. Du vil føle deg mye bedre. Bar kom over den første kneiken om hvor kjedelig det er. Så ikke start alt for hardt når du skal starte. Start i det små. Du kan også kombinere en romaskin med alt annet trening det er bare fantasien her også som setter grenser. Det finnes ikke noe negativ med en romaskin. God trening.

Vurder denne artikkelen!
Total: 4 Gjennomsnitt: 4.3
Back to top button