Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste soveposene for barn

Vi har laget en best i test sovepose guide for barn. Hva skal du se etter når du skal kjøpe sovepose? Trenger barna tjukk sovepose eller hva trenger de? Her har du en ganske så grei oversikt over hva du skal se etter når du skal kjøpe sovepose til barn. Det å sove ute kan være verdens beste opplevelse for barna. Men hvis de skal like å sove ute må de også ha en sovepose som de liker å sove i. Om barna har en sovepose som de ikke liker å sove i så er ikke dette noe kos. Det er ikke noe kos for oss voksne heller om vi har feil type sovepose. Vi håper at du ved hjelp av denne guiden finner ut hvilken sovepose som passer best til barnet ditt slik at hele familien kan trives å sove ute enten det er hjemme i hagen, hytta eller på fjellet. Turistforeningen i Norge mener at barn bør ha soveposer som er laget til barn. Barn er gjerne litt mindre en oss voksne. Så de trenger en mindre sovepose så det ikke blir så mye for de å varme opp. Husk også her at barn også bør ha et ganske så godt liggeunderlag, kanskje soveposen til barn bør være bedre en til de voksne? Vi prøver å gi deg svaret her.

VURDERING
VURDERING

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

Hvor varm skal soveposen være?

Hvor varm sovepose du trenger å kjøpe til barna avhenger selvsagt av bruken. Det fines ingen måte man kan teste på hvor varm sovepose barna trenger. For et barn på rundt 5 KG bør du beregne varmegraden på soveposen ca 4 grader høyre en kvinnegrense sier turistforeningen. Så hva betyr det da? En enkel regel er også se etter hvor barna skal sove. Så kjøper du heller en litt for varm pose en litt for kald pose det er mye enklere å kjøpe på denne måten. Så kan barnet heller kle litt av eller på seg om de er for kalde.

Prisforskjeller på soveposene

Prisene på soveposer varier ifra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Et godt tips er ikke kjøpe de aller billigste soveposene da disse kan være litt dårlig kvalitet. Men du kan også komme over gode soveposer her. Skal barnet sove mye ute på vinteren bør du gå opp i pris siden vintersoveposene er som regel laget av andre materialer som er kostbare. Dette behøver ikke nødvendigvis være den dyreste soveposen som er den beste. Her er også motsatt fall at en billig sovepose behøver ikke være den dårligste soveposen som du kan kjøpe i dag.

Vekten er viktig på tur

Akkurat som med liggeunderlag så vil type tur avgjøre om hvordan sovepose man skal ha. Men om du skal gå veldig langt så er det fint at sovepose til barn er lett. Så slipper det å bli alt for tungt. Dette er ikke spesielt gøy for barnet ditt heller om han eller hun må bære en tung sovepose. Da er det viktigere at de eksempel kan bære med seg noe annet i stedet som eksempel vann?

Dun eller fiber?

sovepose til barnDe varmeste materialene du kan få i en sovepose til barn i dag er dun fra gås eller and, men også syntetisk fiber. Vattposene som var veldig populært på 1970 tallet har heldigvis blitt byttet ut med bedre og lettere materialer. Men hvordan sovepose varmer kroppen din har ikke blitt forandret. Dunet eller fibrene i soveposen fanger opp varmen fra kroppen din som holder luften varm. Kort forklart. Det er ikke sånn at gåsedunet som brukes i soveposen kommer fra ribba gås. Uansett hvilke typer dun som brukes i dagens soveposer er dette et biprodukt fra kjøttindustrien, som de bruker til å fylle opp soveposene med. Dette er et vinn vinn samarbeid. Barnesovepose laget i dun er mye lettere soveposer som er laget av fiber. Du kan regne halve vekten. Soveposer som er laget i dun kan også sammenpakkes mye mer. Dermed vil de ta mye mindre plass noe som er praktisk om du skal ut på tur. Så har du plass til andre ting. Kvaliteten på dunet angås i en måleenhet som kalles Fill Power (dunpenst) kort forklart så sier dette om hvor mye spenst som er i dunet. Er det Fill Power over 500 så regnes dette som en god kvalitet. Er det over 750 er det kjempe god kvalitet. 900 er maks Fill Power. Mesteparten av dunet som brukes i soveposer i dag kommer ifra øst Europa. Dette er også det beste dunet. Det finnes også billigere dun som kommer ifra Kina. Kina dunet er som regel ikke like god kvalitet. Som regel blir ikke dette dunet importert til Europa. Europeiske produsenter og butikker vil som også regel ha dun fra Europa. Så dette dunet blir sendt fra Europa til Kina om det produserer i Kina. Slik at de for den beste kvaliteten på dunet i sine soveposer. Alt blir kvalitetssjekket før det kommer i butikken eller kan selges i Norge. Norge har veldig strenge regler på dette med dun. At dette skal være dun fra den riktige typen og fra riktig plass slik at alt skal kunne spores. Du behøver ikke tenkte på dette siden det er utrolig god kvalitet og sikkerhet rundt dette på det som selges i Norge.

Hvis du ikke skulle like dun så kan du kjøpe i fiber til barnet ditt. Fiber varmer like godt som dun. Eneste forskjellen er at våt dun ikke holder særlig godt på varmen. Våt fiber holder bedre på varmen. Det er også mye lettere og pakke sammen soveposer i dun da dun lettere kan klemmes sammen.

Syntetisk mer for pengene

Den største fordelen med soveposer til barn i syntetisk materiale er at prisen er lavere en på dun. Du får også mye mer varmebevaringsevne per krone. Soveposer i syntetisk materiale kan enkelt vaskes i vaskemaskinen. Soveposer som lages i dun kan pakkes ned å bli mye mindre men varmen de utgir er akkurat det samme. Syntetiske soveposer gir mer for pengene en dun soveposer til barn. Ønsker du syntetiske sovepose er det enda viktigere her at du velger en sovepose i riktig størrelse.

Lister opp de største forskjellene her

Dun: Lette, kompkate fyllmatriale som varer lenge. En sovepose i dun er overlegen når det gjelder vekt. De tar også mye mindre plass når den skal pakkes sammen. Mange personer sverger til dun når de skal holde på varmen enten det er jakker eller soveposer.

Fiber: Slitesterkt materiale, holder bedre på varmen ved fukt. Det veier mye mer. Men holder like godt på varmen. Holdbarheten på disse sovepose er som regel mye mindre.

Lær barnet ditt å regulere temperaturen

Når du først har kjøpt en sovepose til barnet ditt kan det være lurt at du lærer barnet ditt hvordan man skal bruke den. Det er ikke som hjemme at du bare hopper i sengen. Er det kaldt kan du skru opp varmeovnen litt er det kaldt kan du åpne vinduet. Er ikke helt sånn det fungerer i en sovepose. Lær barnet ditt at hvis det er kjempe kaldt må det ligge med lue, siden største varmetapet er ut gjennom hodet i soveposen. Er det for varmt kan de heller ta av seg luen eventuelt åpne litt på glidelåsen på siden. Lær de litt sovepose regler. Forklar barna dine at det ikke er helt det samme som å sove hjemme. Hvis du skal på klassetur kanskje det kan være lurt å øve litt hjemme først?

Tørk og luft soveposen etter bruk

Etter hver gang soveposen har blitt brukt kan det være lurt å henge den opp til lufting. Fordi hvis det er noe fukt i soveposen og den ligger sammenklemt så kan det fort danes mugg i soveposen. Dette er ikke noe kos med tanke på neste gang du drar på tur så er det mug i soveposen din. Ikke lukter det spesielt godt heller. Varm sovepose til barn er som oftest tør ikke våt. Hvis den ikke holdes tør og luftes etter bruk kan det fort skje at fibrene ikke holder like godt på varmen.

Ingen 4 sesong barnesoveposer

Hvis du tror det fantes en 4 sesong sovepose for barn så tar du feil. Skal barnet sove ute hele året må du gå til innkjøp av minst 2 forskjellige type soveposer. Gjerne også 3. En sovepose til sommer, sen vår og tidlig høst. En som er mitt i mellom også har du en egen vinter sovepose som er ment når det er kjempe kaldt ute. Her bør også dette toppes med et bedre liggeunderlag hvis det er kjempe kaldt ute.

Tips til kjøp av sovepose til barn

Soveposer merkes med fire forskjellige temperaturmål, er du en vanlig soveposebruker så holder det med 2 av dem. Dette er T – Comfort og T – lim. De 2 andre trenger vi ikke bry oss noe om da dette er for de mest ekstreme personene som ikke er en vanlig sovepose bruker som folk flest. Du må velge grad på soveposen etter hvor kaldt det er der barnet skal sove, dersom det kan bli 7 grader der barnet skal sove må du velge en sovepose med T – Comfort eller T – Lim på 2 grader eller enda lavere ned. Europeisk standard for soveposer er EN13537. Dette er standard for 4 ulike temperatur målinger T – Comfort, T – Lim, T – ext og T – Max

T – Comfort

Dette er grensen angir nedre grense for hvor en normal dame skal sove godt. Denne kan også passe godt til barn.

T- Lim

Er nedre grensen for hvor en mann skal sove godt om natten. Passer ikke like godt til barn.

T – EXT

Er nedre grensen for en kvinne ikke kal få hypertermi i løpet av 6 timer. Altså at en dame skal kunne overleve ekstreme kalde temperaturer over 6 timer. Denne passer godt til barn.

T – Max

Dette er grensen for hvordan en mann skal kunne sove uten å svette. Denne kan passe til barn.

Alt i alt

barnesoveposeSkal kiden på sin første tur så snakk med barnet om hvordan soveposen brukes. Snakk med barnet ditt at å sove med en sovepose ikke er det samme som å sove hjemme. At hvis det blir for kaldt så må barnet ditt ta på seg litt klær. Hvis det er vinterstid er det viktig at du lærer barnet ditt å sove med lue, da mesteparten av varmetapet går gjennom hodet. Hvis det er for varmt er det bedre å åpne litt på glidelåsen på soveposen. Lær også barnet ditt hvordan man skal pakke soveposen riktig. Husk også det med tørking når barnet ditt kommer hjem eller dere alle har sovet sammen. En fuktig sovepose må luftes godt etter bruk eller kan dere risikere at det vil komme mug i soveposen. Det viktigste er at du velger en sovepose som holder barnet ditt varm i løpet av natten. Det er ikke noe særlig at barnet får en veldig dårlig opplevelse den første turen han eller hun har ute i skogen. At de har fryst hele natten. Dette vil gjør at de automatisk ikke syntes det er noe kos å sove på tur noe mer.

Varm sovepose til barnet ditt er det vikgtiste. Hvis du tenker mest på pris kan du se etter soveposer i fiber. Men disse er gjerne litt tyngre. Hvis du ønsker de skal ha en lett sovepose men er ikke så opptatt av hvor mye du skal bruke av penger, så er dun det beste du kan kjøpe. Men skal du ha en god sovepose i dun er dette gjerne en sovepose type som koster dobbelt så mye som en sovepose i dun. Dette er noe du må tenke på hva som er viktige faktorer for deg når du skal kjøpe sovepose til barnet ditt. Er det sånn at barnet ditt ikke klarer å løfte 100 gram ekstra? Det skal sies at det er fibersoveposer som det selges mest av i Norge i dag fordi det varmer godt, fibersovepose er også mye billigere en andre type soveposer. Dun eller fiber. Det er opp til deg. Har du en baby så finnes det også sovepose baby ikke bare til barn.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button