Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Stavmikser test 2024

Har du tenkt å få tak i en stavmikser til kjøkkenet? Vi har funnet frem noen tips og nyttig informasjon som kan hjelpe deg å velge. Blant annet har vi foretatt en test av stavmiksere for å hjelpe deg på veien. Det er nemlig veldig mye å tenke på, og vi vil gjøre valget lettere for deg.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Du vil finne stavmiksere som er bedre egnet til noen oppgaver enn andre, så tenk nøye på hvilken du velger. Les lenger ned for å finn ut hvilken som ble vår stavmikser best i test. Vi vil også undersøke både priser og størrelser på stavmiksere, samt forskjellige designs og fordeler og ulemper. Hvis du vil ha en stavmikser som går på batteri er det også mulig å få tak i det, en oppladbar stavmikser har spesielt som fordel at du ikke vil få ledninger som kommer i veien for deg.

Stavmikseren er praktisk talt en elektrisk visp, men den har flere bruksområder enn bare visping. Den er spesielt egnet til mindre jobber, om du har veldig mye mat å tilberede kunne det kanskje ha vært bedre å bruke en blender eller food processor, men en stavmikser er enklere å bruke og vil være mer nøyaktig.

Vi vil også se på hvilke tilbehør som kan følge med når du kjøper en stavmikser, bruksområdet er nemlig veldig bredt, noe produsentene har fått med seg. Det kan også hende at det du vil ha ikke følger med i pakken du kjøper, da er det selvfølgelig fritt fram å kjøpe tilleggsutstyr selv. Men hold øye med stavmiksersett, det følger ofte med mye nyttig der.

En stavmikser er et fantastisk redskap til å lage supper, eplesaus, blande smoothies og elte vinaigretter. Skal du lage grønnsaker kan du også hakke de opp med noen stavmiksere. Alle disse oppgavene kan utføres av vanlige blendere, men med en stavmikser blir det lettere, og du kan gjøre det der og da istedenfor å helle det over til en annen bolle.

Stavmiksere bil bruke mindre plass på kjøkkenet og sørger for at du får mindre å vaske opp etterpå. De passer perfekt til hånden din, er lett å bruke og mekanismen helt nederst er designet for å kutte opp mat, eller rett og slett bare vispe en saus. På de fleste kan du endre på hvor stor hastighet bladet skal ha – det er altså et veldig allsidig produkt.

Hvordan fungerer stavmiksere?

stavmikser testEn motor roterer bladet som er nederst på stavmikseren, bladet er beskyttet av et skjold, men ting som er flytende vil fortsatt komme igjennom små hull, noen modeller er også utstyrt med en såkalt “Splash Protector” som vil ta hånd om det selv. Du bruker den ved å sette den ned i en bolle, holde inn knappen på toppen imens du beveger stavmikseren opp og ned. Stavmiksere kommer i forskjellige variasjoner, noen har flere alternativer for hvilken fart de kan oppnå, i noen sett følger det mye tilbehør du kan sette på for å knuse, vispe, elte, osv.

Selv om mange dyrere modeller vil gi deg muligheten til å velge mellom mange forskjellige hastigheter, er det strengt tatt ikke nødvendig med mer enn to, noe de aller fleste modellene har. Skal du kjøpe noe dyrt med rustfritt stål vil du uansett få en kraftig stavmikser.

De billigste produktene er laget av plastikk, de som er laget av rustfritt stål er nok noe bedre, men de som er laget av plastikk er blant annet lettere å holde. Din opplevelse kan også avhenge av hvor godt håndgrep du kan ha på stavmikseren, om du er i en fysisk butikk kan du prøve å holde de for å kjenne på hvor godt grep du får.

En annen ting å tenke på vil være at du finner stavmiksere både med og uten ledninger. Noen ledninger er veldig korte og vil minimere avstanden du kan gå og det kan være veldig irriterende, men også veldig vanskelig hvis du må sette i kontakten langt unna kjøkkenbenken.

Hvilke deler er med i en stavmikser?

Vanligvis er det to deler, den nederste delen kan tas av for å settes inn i vaskemaskinen. Det er faktisk veldig smart siden den øverste delen har elektrisitet i seg og bør derfor ikke settes inn i vaskemaskinen. Det er den nederste delen som har bladet som du setter ned i bollen og som blir skitten, derfor er det veldig praktisk å ta den av.

Hvor mange deler det vil være er avhengig av hvilken stavmikser du kjøper og om du kjøper singel eller med sett. Mange leverandører har tilbehør som du kan sette på stavmikseren for å blant annet mose, vispe og emulgere, da blir det mer vasking, men også flere bruksområder. Hvis du kjøper et sett vil det ofte følge med et begerglass og en visp, sjekk nøye før du bestiller for å finne ut hva som vil følge med, og om du kanskje trenger noe annet.

Stavmiksere har også en ledning som du må plugge inn før den kan brukes, den kobles på den øverste parten av stavmikseren hvor du kan endre tempo og hvor all elektrisiteten er. Det finnes batteridrevet stavmikser, det kan være noe å tenke på. En trådløs stavmikser vil la deg slippe å ha en ledning som står i veien, men du må huske på at den ikke skrur seg på når du har fingrene i nærheten av bladet, der kan det oppstå skader.

Priser

Er du nysgjerrig på stavmikser pris har vi laget en lite oversikt for deg, som med alt annet vil du som oftest få det du betaler for. Det er sjelden mye variasjon når det kommer til design, men en av hovedforskjellene på de som koster mye og de som koster lite er at de billigste er laget av plastikk, mens de dyrere modellene vil være laget av rustfritt stål.

De vanligste prisene på stavmiksere vil være på rundt 200-300 kroner hvis du kjøper den alene. Hvis du vil kjøpe en pakke med beger, visp og ting å roterbart blad til å feste på stavmikseren må du bla opp litt over 500 kroner. Men det kommer selvsagt an på hvor du kjøper og kvaliteten på produktet. Du vil finne stavmiksere til opp mot 2000,- kroner også, spesielt de med rustfritt stål.

Men om du er ute etter en billig stavmikser trenger du ikke mer enn 200,- kroner. Har du tenkt å kjøpe de dyreste på markedet vil vi anbefale å vente på et stavmikser tilbud, da har du mulighet til å spare veldig mye.

De billigste stavmikserne er ofte laget av plastikk, men noen foretrekker faktisk det. De dyreste modellene vil som sagt være laget av forskjellige metaller, og de aller dyreste av rustfritt stål. Fordelen med rustfritt stål er at de er mer holdbare, kan tåle varme slik at de ikke blir så lett overopphetet og de er ikke like lett å ødelegge.

Hvordan velge den riktige stavmikseren?

Vi har sett på forskjellige stavmiksere og vår stavmikser test viser at du kan finne gode stavmiksere i de fleste prisklasser og kommet frem til våre favoritter.

Vår stavmikser best i test går til Braun MultiQuick 9. Den har hele 1000 watt, rustfritt stål og har med tilbehør slik at du kan hakke, lage skiver, vispe, knuse og elte. Det er rett og slett en stavmikser som har alt og danker ut konkurrentene og er veldig intuitiv å bruke. Den kan du få kjøpt for rundt tusen kroner, altså er den ikke en av de billigste, men den er vår beste stavmikser.

Er du ute etter en billig stavmikser er det også forståelig, da ville vi ha gått for en Utopia Home Premium Hand Blender. Den får du for under 200,- kroner og er veldig god for den prisen. Du vil finne mange bruksområder også på denne, og det er mulig å dele den i to slik at du kan vaske den nederste delen.

Du kan også kjøpe et stavmikser sett for ikke så mye mer enn 400,- kroner. OXA Smart Powerful 4-in-1 Set er et bra sett til en god pris, den har både god fart og watt. Den gjør jobben raskt og enkelt og koster ikke særlig mye. Skal du kjøpe et sett vil vi absolutt anbefale denne.

Med de billigste modellene får du ofte det du betaler for, de gjør jobben sin greit, men de har ikke like mange bruksområder som noen av de bedre har. For eksempel kan du kjøpe en KitchenAid Stavmikser Artisan Trådløs hvor det følger med en tilbehørsboks som kan være veldig nyttig å ha.

Hva følger med når du kjøper en stavmikser?

Det er mulig å kjøpe bare en stavmikser, men ofte er de med i pakker hvor du får med mye annet som kan være nyttig å ha på kjøkkenet. For eksempel kan det følge med en visp, begerglass og ting du kan feste på din stavmikser for litt fleksibilitet. Det er mye en stavmikser kan brukes til, men et ekstra beger, vips og tilleggsutstyr vil gi deg mange flere muligheter til matlaging.

Det følger også ofte med flere blader slik at du kan bytte om de blir ødelagt, dessuten kan du få med et ekstra skjold som vil minimere hvor mye mat som noen ganger kan fly rundt på kjøkkenet. Det avhenger ofte hvor du kjøper produktet om hva som vil komme med i pakken. Hvis du har tenkt å lage potetmos kan du også få med en potetmoser i noen tilfeller. Dessuten kan du selv prøve å være kreativ om du finner på noe lurt.

Hvis du skal kjøpe et sett vil vi anbefale å være på utkikk etter stavmikser salg slik at du får en god pris.

Størrelse

De aller fleste stavmiksere har ca. den samme størrelsen. De er 25-35 cm. i lengden og 6-12 cm. rundt. Stavmikserne er designet for menneskehender, det vil si at du skal kunne holde komfortabelt rundt midjen eller toppen og la bladet få rotere ned i en bolle. Du finner ikke så altfor mye variasjon i størrelse, men den originale størrelsen er ganske komfortabel.

Vi har funnet ut at stavmiksere som er litt høyere enn de andre har den fordelen med at de kan komme ned i dype boller, ulempen derimot kan være at de er litt vanskeligere å manøvrere. I vår test stavmikser har vi funnet ut at det kommer helt an på hvordan du skal bruke den, noen vil foretrekke mindre stavmiksere, andre vil foretrekke de som er litt lengre.

Det er meningen at stavmiksere ikke skal ta så mye plass, de skal være små og enkle. De skal være et alternativ til blendere som ofte tar mer plass og hvor du må flytte over maten i blenderen og så ut igjen, som ofte kan bli rotete.

Hvilket design?

Stavmiksere er tynne og lange for å passe til hånden din, men de fleste har akkurat samme form, så der vil du ikke finne mye variasjon. De som skiller seg ut, vil gjøre det helst med farge, og noen har stilige lys på som ser moderne ut. Det er sølvfargen som ser ut til å være mest populær, men du finner også stavmiksere i blant annet rosa, svart og babyblå. Du kan kanskje tenke på hva som vil passe best til kjøkkenet ditt eller kjøkkenutstyret.

Istedenfor å lete etter god design, vil vi heller anbefale å lete etter god kvalitet. Selvsagt skal du få velge farger som passer til kjøkkenet, og kanskje har du en preferanse når det kommer til materiale, men kvalitet er nok ofte viktigere. Du kan for eksempel ta en titt på vår stavmikser testvinner.

Vær forsiktig!

Den stadig økende populariteten til stavmiksere har også resultert i flere rapporter om skader, da spesielt fingre som har blitt kuttet av – og mange har begynt å advare mot produktet i sin helhet. Ulykkene ser ut til å øke, så da er det på sin plass å advare om farene som kan være knyttet til bruken av stavmiksere. Noen studier har også kommet frem til at det kan være helseskadelige kjemikalier i stavmiksere, men ingenting er konkludert enda. Som forbruker kan det være lurt å holde deg oppdatert og å undersøke om hva ekspertene kommer frem til.

Husk å vær forsiktig, spesielt når du vasker den eller har fingrene nær bladet, da bør du forsikre deg om at hele stavmikseren er skrudd av, uhell kan skje fortere enn du tror. En av ulempen til stavmikseren er at den ser så uskyldig ut, du glemmer nesten at den faktisk kan kutte av deg fingrene. Du må også passe på at din stavmikser ikke blir overopphetet.

Hvordan ta vare på en stavmikser

test stavmikserDet er enkelt å vaske en stavmikser, og det bør gjøres både for å holde den ren, men også for at den skal være i tipp-topp stand til neste bruk. Vask kroppen på begge de to delene – både den med motor og den nederste delen med vaskemiddel. Vask og skyll med varmt vann slik at de holder seg rene. Den nederste delen kan forøvrig sette i en vaskemaskin, husk å ta av tilleggsdeler som du eventuelt har festet til bladet helt nederst.

Det er VELDIG VIKTIG å skru av stavmikseren imens du rengjører den for å unngå skader på hendene dine. Du kan bruke svamp, klut eller våtserviett for å rengjøre. Hvis det sitter fast biter på stavmikseren som er vanskelig å fjerne har vi et lite triks. Fyll en bolle med varmt vann og vaskemiddel, deretter skrur du på stavmikseren slik at den får bade i vannet. Du kan også helle eddik oppi halve bollen.

Hvordan skiller stavmiksere seg fra lignende produkter?

En stavmikser er enklere og tar mindre plass enn for eksempel en blender. Det er faktisk en genial oppfinnelse om du tenker litt på det. Før i tiden kunne det ta lang tid å lage sylte eller noe lignende fra frukter, men nå er det bare å bruke en stavmikser. Den kan både mose store biter, eller fungere som en visp til noe som saus.

Teknologien har utviklet seg, blendere og food processorer var et veldig populært produkt en god stund. Det er ikke slikt at stavmiksere har helt erstattet blendere, men du slipper å bruke den like ofte hvis du har en stavmikser på kjøkkenet. Dessuten har stavmiksere ofte med tilbehør som du kan feste på for å utføre veldig spesifikke oppgaver, mens en food processor og blender ikke vil være like nøyaktig.

Fordeler og ulemper

En svakhet med stavmiksere kan være den potensielle risikoen ved å bruke den. Det er fortsatt usikkert akkurat i hvor stor grad den kan være skadelig, men vi vil påpeke viktigheten av å være forsiktig og følge med på ny forskning. Spesielt viktig er det å holde fingrene unna bladene før man er helt sikker på at ledningen er trukket ut.

Stavmiksere kan også bli erstattet av en food processor eller blendere som ofte kan være mer effektive, men vi synes at det fortsatt er behov for stavmiksere, spesielt når det er snakk om mindre mengder eller om du vil være mer nøyaktig med tilberedningen. Dessuten slipper du å helle over all maten i en mikser, stavmiksere er veldig enkel å bruke.

Den store fordelen med stavmikseren er at den er veldig beleilig, den er god til å knuse frukt, lage supper, smoothies og hva du enn måtte finne på – den har faktisk veldig mange bruksområder, spesielt hvis det følger med tilbehør som du kan feste på bladet.

Sammendrag

Vi har vært igjennom forskjellige bruksområder til stavmiksere og funnet ut at noen har flere funksjoner enn andre, spesielt når det kommer til tilbehør som man kan feste på. Vi har også funnet ut at det er et hjelpsomt verktøy å ha på kjøkkenet, selv om du kan erstatte de med en blender eller en food processor.

En stavmikser kan brukes til å både hakke, vispe, elte m.m. Den har mange bruksområder, men det kommer også an på hvilke tilbehør som følger med. Det er et enkelt produkt som er beleilig å ha på kjøkkenet i tilfelle du skulle trenge den.

Når det kommer til pris kan de koste enten flere tusen kroner eller et par hundre, og de billigere produktene er laget av plastikk, som kan gjøre stavmikseren letter å holde, men også lettere å ødelegge, dessuten vil den generelt sett ha mindre holdbarhet. Er du ute etter kvalitet er rustfritt stål desidert det beste materialet. Når man ser på pris må man også se etter hva man får med når man kjøper stavmikseren. Selges den alene, i et sett eller med tilbehør som kan festes på? Det er selvsagt opp til enhver om hva de skulle ønske i tillegg til bare stavmikseren.

Våre tester kom frem til favorittprodukter som vi syntes var bedre enn konkurrentene, der er det noe både for de som vil ha god kvalitet, eller som er ute etter noe for en billig penge. Vær alltid på utkikk etter salg, der er det ofte flere hundre kroner å spare.

Som forbruker ville vi ha vært veldig forsiktige med fingrene under matlagingen, som vi nevnte tidligere har vi lest om flere ulykker knyttet til stavmiksere, og noen forskere har funnet ut at det kan være farlige kjemikalier i dem. Det betyr ikke at du bør sky unna alle stavmiksere, men det gjelder å følge med og å holde deg oppdatert.

Vi ble litt skuffet over variasjon på design og synes produsentene kunne ha vært litt mer kreative, men det er godt mulig at nye varianter vil komme i fremtiden. Når det kommer til størrelse, fant vi ut at de som er litt lengre kan nå lenger ned i dype boller, men de var samtidig vanskeligere å manøvrere.

Alt i alt er det et flott produkt som vil gjøre matlagingen enklere, vi håper du vil nyte produktet som du ender opp med og fortsetter å lage god mat, for det er jo akkurat dét det handler om. Lykke til med matlagingen, kanskje får du til å lage noe du ikke har fått til før også. Bon Appétit!

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button