Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Topp 5 beste stekepanner

Er kjøkkenutstyret ditt gammelt og slitt, klart for utskifting? Er stekepannene dine ikke up-to-date, og du har lyst på en splitter ny stekepanne? Kanskje du forsøker nye oppskrifter, og din gamle stekepanne passer ikke til din nye stil?

Men i en jungel av ulike materialer, typer og størrelser, hva skal du velge? Skal du velge en jernpanne, eller en stekepanne med non-stick belegg? Hva passer for ditt bruk? Hva er forskjellene på de ulike stekepannene, hvilke er best til biff, bruning av kjøtt, steking av egg eller pannekaker? Og når du har kjøpt deg en panne, hvordan skal du ta vare på den? Ønsker du deg en stekepanne som du kan vaske i oppvaskmaskin? En som tåler å settes i stekeovnen? En som passer til induksjonskomfyr? Ønsker du deg en lekker stekepanne i kobber, eller en billig stekepanne for hverdagslig bruk? Hvilken stekepanne er best i test? Finn den beste stekepannen for deg og dine behov. Les vår test, og ta et informert valg!

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

Ronneby Bruk Ultra Light Pro

Ronneby Bruk Ultra Light Pro
BEST I TEST

Fordeler

  • En lett stekepanne
  • Smidig
  • Trenger mindre fett i pannen enn andre stekepanner av jern
  • Beste miljøvalg

Ulemper

  • Tåler ikke så høy temperatur som tykkere panner
  • Vanskelig å rengjøre

Anmeldelse

Dette er vinneren av vår stekepannetest. En Ronneby Bruk stekepanne regnes som et suverent valg. Ronneby Bruk Ultra Light Pro er en støpejernspanne som gir svært gode stekeresultater. Dette er den beste stekepanne for allsidig bruk. Denne er stekepanne best i test. Pannen er laget av lett støpejern, og av det samme stoffet som tradisjonelle, tyngre støpejernspanner. Vanligvis er slike jernpanner svært tunge, og litt vanskelig å bruke. Men Ronneby Bruk har utviklet en ny støpeteknikk, som gjør at stekepannen blir tynnere enn andre støpejernspanner. Dette gjør stekepannen mye enklere å håndtere.

En viktig fordel med støpejernspanner, er at de varer lenge, kanskje i flere generasjoner. Kjøper du vår testvinner, har du din stekepanne i mange år. Denne pannen har et håndtak som er belagt med silikon, en forbrukervennlig og praktisk detalj. Likevel, vår testvinner tåler å settes inn i stekeovnen, noe som er kjekt hvis du vil holde maten varm. Pannen blir fort varm, og varmen fordeles bra over hele stekepannen, fordi den er så tynn. Den gir en veldig din stekeoverflate på biff, kjøtt og kjøttkaker, og maten fester seg ikke. Denne pannen er allround, og passer til alle. Pannen er forhåndsstekt med matolje, og er derfor ferdig til bruk.

Spesifikasjoner

  • Materiale: Støpejern
  • Belegg: Nei
  • Tåler vask i oppvaskmaskin: Nei
  • Fungerer på induksjonstopp: Ja
  • Trygt for stekeovn: Ja

De Buyer Mineral B Element

De Buyer Mineral  B Element
MEST POPULÆR

Fordeler

  • Holdbar og varmebestandig 
  • Gir en sprø stekeoverflate 
  • Lett å rengjøre 
  • Tåler redskaper i metall 

Ulemper

  • Tung 

Anmeldelse

De Buyer er en fransk produsent, og en De Buyer stekepanne er et godt valg. En De Buyer Mineral B Element stekepanne er velegnet til bruning og steking. Den er laget av karbonstål – det vil si jern – og har ikke non-stick belegg, men derimot et lag med bivoks som skal motvirke rust. Pannen består av 99 prosent jern, som er et helt naturlig materiale. Pannen er grå, og har et pent design. Pannen må stekes inn. Dette er en god stekepanne. En stekepanne som er et populært valg for allsidig bruk. Siden den er laget av jern, har pannen svært lang levetid – du har en stekepanne som varer. Den er tung, men den er likevel lett å håndtere.

De Buyer Mineral B Element passer på alle komfyrtopper, og kan settes inn i ovnen på temperatur på maksimum 230 grader. Dette er derfor en allround stekepanne for allsidig bruk. Pannen er lett å rengjøre, men må ikke vaskes i oppvaskmaskin. Tørk av overflødig fett etter bruk. Pannen kan også brukes til grilling.

Spesifikasjoner

  • Materiale:Karbonstål
  • Belegg: Nei
  • Tåler vask i oppvaskmaskin: Nei
  • Fungerer på induksjonstopp: Ja
  • Trygt for stekeovn: Ja

Tefal Ceramic Control

Tefal Ceramic Control
BEST PRIS

Fordeler

  • Pris 
  • Ripebestandig 
  • Jevn varmefordeling 

Ulemper

  • Blir ikke tilstrekkelig varm 
  • Dårlig håndtak 

Anmeldelse

Dette er en Tefal stekepanne. Tefal Ceramic Control er en hvit slitesterk og keramisk panne. Den har en rød thermo-spot i midten som viser når stekepannen er blitt oppvarmet nok. Den hvite, keramiske overflaten er svært holdbar, så man kan bruke metallredskaper i stekepannen uten at den ripes opp.

Oppvarming av stekepannen tar litt tid, men når den er blitt varm, er varmen jevnt fordelt i pannen. Den egner seg ikke til å steke biff på høy temperatur, men når man steker kjøtt, får det en fin stekeoverflate. Denne stekepannen egner seg litt dårligere til å steke pannekaker, for pannekakene blir bleke, uansett hvor lang tid/ på hvilken temperatur de stekes.

Det keramiske non-stick belegget gjør at ingenting fester seg. Kun en veldig liten mengde fett er nødvendig å bruke for steking. Den er lett å vaske, og kan vaskes i maskin. Håndvask anbefales imidlertid for at stekepannen skal få lengre levetid. Pannen kan settes i ovnen på maksimum 175 grader. Dette er en billig stekepanne, og er et godt valg for den som har et begrenset budsjett.

Spesifikasjoner

  • Materiale: Aluminium
  • Belegg: Keramisk
  • Tåler vask i oppvaskmaskin: Ja
  • Fungerer på induksjonstopp: Ja
  • Trygt for stekeovn: Ja

Fiskars All Steel

Fiskars All Steel
KOKKENS VALG

Fordeler

  • Brukervennlig 
  • Holdbar 
  • Gir god stekeskorpe 
  • Lette å rengjøre 

Ulemper

  • Tung

Anmeldelse

En Fiskars stekepanne står for finsk kvalitet. Fiskars All Steel er en panne i rustfritt stål med keramisk belegg. Det betyr at stekepannen har non-stick belegg, som er lett å rengjøre, og som gjør det mulig å steke med minimalt med fett. Dette er derfor en stekepanne for deg som er opptatt av å ha et sunt kosthold. Stekepannen er også for deg som er opptatt av kvalitet i din kokekunst.

Fiskars All Steel stekepanner tåler røff bruk og høy temperatur. Den tåler til og med at du flamberer mat i den! De er rustfrie, og er laget av 90 % gjenvunnet stål, som kan være et kjøpsargument for den miljøbevisste. En trygg stekepanne for deg, bra for kloden.

Disse stekepannene er egnet for alle typer komfyrer, også for induksjonstopper.Tåler stekeovn i maks 240 grader. Kort sagt, en stekepanne som passer for de fleste, for allround-bruk. Med en Fiskars All Steel panne, får du en panne med jevn varmefordeling, noe som er en sjelden egenskap for non-stick panner. Fiskars All Steel – for amatørkokken som er opptatt av sunnhet.

https://youtu.be/N_mTkwiqY20

Spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål 
  • Belegg: Keramisk
  • Tåler vask i oppvaskmaskin: Ja
  • Fungerer på induksjonstopp: Ja
  • Trygt for stekeovn: Ja

Mauviel M'250 Cuprinox

Mauviel M'250 Cuprinox
VÅRT SISTE VALG

Fordeler

  • Varmes raskt opp 
  • Stabil steketemperatur på grunn av kobber utenpå 
  • Vakker stekepanne 
  • Enkelt renhold 

Ulemper

  • Dyr stekepanne 

Anmeldelse

En Mauviel stekepanne står for kvalitet. Mauviel M’250 Cuprinox er en kobberpanne som innvendig er laget i rustfritt stål. Kobberpanner kommer raskt opp i temperatur, og opprettholder en stabil temperatur. Pannen er enkel å vedlikeholde, og er vakker å se på. Innsiden i rustfritt stål har enkelt renhold.

Hvis du foretrekker å kjøpe en kobberpanne, er denne et sikkert valg. Du er sikret gode resultater i alle slags matretter. Den leveres i tre størrelser. En eksklusiv kobberpanne er også en relativt kostbar stekepanne. Denne er i svært god kvalitet, for kokker med høye ambisjoner. Liker du å lage gourmetmat? Da er denne pannen det riktige valget for deg. Er du interessert i design på kjøkkenet? Du kan henge den opp på veggen. Det selvfølgelige valg for kokker med sans for det estetiske – pannen er svært vakker. Ønsker du deg en traktørpanne? Mauviel M’250 Cuprinox finnes også som traktørpanne, og også som sautepanne. For profesjonelle kokker, og for amatørkokker med ambisjoner.

Spesifikasjoner

  • Materiale:Kobberrustfritt stål
  • Belegg: Nei
  • Tåler vask i oppvaskmaskin: Ja, men det er ikke anbefalt 
  • Fungerer på induksjonstopp: Nei
  • Trygt for stekeovn: Ja

Kjøpsguide

Hva skal du se etter når du skal velge stekepanne? Her kommer en enkel guide for å finne den stekepannen som passer for ditt behov.

Ulike typer stekepanner

En grillpanne er en stekepanne med hevede grillribber. Disse pannene gjør at kjøttet og grønnsakene blir hevet opp, og ikke koker i sitt eget fett, og er derfor egnet til å steke kjøtt og grønnsaker.

En sautepanne er en ekstra dyp stekepanne, som ligner på en gryte. Den kan brukes til å steke kjøtt og grønnsaker, woking, og for eksempel retter som risotto.

En traktørpanne er en stekepanne med høye kanter. Den er egnet til å steke kjøtt og grønnsaker, og man kan lage gryteretter i den.

Non-stick stekepanner har fordelene at de er lette å rengjøre, mens ulempene er at de ikke tåler høye temperaturer og at man ikke kan bruke redskaper av metall.

Du kan velge en stekepanne av stål. Stekepanner I rustfritt stål har fordelene at de er hygieniske og er lette å rengjøre. De tåler røff bruk. Ulempen er dårligere varmefordeling.

Emaljerte jernpanner har disse fordelene: de er slitesterke og tåler høye temperaturer. De er også enkle å rengjøre. Ulempen er at man ikke kan bruke redskaper av metall.

Støpejernspanner har følgende fordeler: de er robuste og holdbare, har jevn varmefordeling. og ulempen er at man bør vaske den for hånd.

Non-stick stekepanne

Disse stekepannene er laget av metall, og kan være belagt med teflon, men også andre belegg av fluorpolymerplast (PTFE) eller keramisk belegg. Det finnes også panner med belegg av silikon.

Er PTFE/teflon farlig?

Det er ikke farlig å få i seg biter av teflon eller andre PTFE-stoffer, siden disse stoffene er inerte, og passerer gjennom fordøyelsessystemet og ut av kroppen. Det er viktig at maten stekes på maksimalt 260 grader Celsius, fordi hvis temperaturen er høyere, oppstår det en skadelig røyk som kan forårsake influensalignende symptomer. PTFE/teflon er ufarlig så lenge man unngår “hardsteking”. Hvis en teflonpanne/PTFE-belagte panne får brune flekker, eller blir oppskrapet, bør man kassere pannen. Belegget er trygt ved normal bruk og så lenge man unngår å varme opp en tom stekepanne.

Non-stick panner med keramisk belegg er PTFE-frie. Disse tåler svært høye temperaturer (opp til 450 grader) og ingen giftig røyk blir frigitt hvis den er overopphetet.

Teflonpanner og andre panner i PTFE har best slipp-egenskaper. Panner med keramisk belegg har ikke like gode slipp egenskaper, men de tåler høyere varme.

Om du spør om en keramisk stekepanne er giftig, er svaret nei. Non-stick panner med keramisk belegg er belagt med ren keramikk, og er et helt naturlig anti-peer lag. Det er laget av leire, sand og stein, derfor vil det ikke bli utskilt giftige gasser når maten stekes.

Rustfritt stål

Stekepanner i rustfritt stål er robuste, solide og holdbare, og er mye brukt i restaurantbransjen. De tåler ekstremt høy varme uten å bli ødelagt. De tåler oppvaskmaskin, og holder seg fine i mange år. Panner av stål har dårligere evne til å lede varme enn mange andre stekepanner, og derfor har mange stålpanner en kjerne av aluminium, som da gjør at pannen holder en jevnere og mer effektiv temperatur. Ulempen med stålpanner er at slipp-egenskapene er dårligere enn andre panner, noe som medfører at mat lett brenner seg fast, og gjør renholdet vanskeligere. Panner i rustfritt stål er hygienisk. Varm opp pannen på middels temperatur, og øk temperaturen til ønsket varme før du legger maten oppi pannen. Bruk stekefett i pannen.

Karbonstålstekepanne

Disse stekepannene er laget av karbon og stål, og karbonstål er en legering med ulikt forhold mellom karbon og stål. De passer til alle typer komfyrer, og har veldig gode steke-egenskaper. De egner seg svært godt til å steke kjøtt,fisk, omelett og pannekaker. Denne stekepannen skal vedlikeholdes med olje. Jo mer den brukes, desto bedre blir den. Mat som stekes i slike panner, får en god stekeskorpe og karamellisert overflate. Panner i karbonstål bør ikke vaskes med såpe eller i maskin.

Emaljert jernpanne

Dette er en stekepanne av støpejern med glasert overflate. Dette beskytter pannen mot rust. Det må brukes redskaper av plast, tre eller silikon, siden emaljebelegget ikke er ripebestandig.

Aluminiumsstekepanne

Dette er et godt valg dersom du er opptatt av en lett stekepanne. Aluminium leder varme svært godt, men holder dårlig på varmen. Disse egner seg derfor ikke så godt til steking av store kjøttstykker. Men siden aluminium har lav vekt, er det mange som foretrekker aluminiumspanner til daglig middagslaging.

Støpejernpanne

Disse stekepannene er tunge, og tåler høy varme for steking. De passer utmerket til å steke biff, og de egner seg til å steke store mengder mat av gangen for et godt stekeresultat. Støpejern er svært holdbart og har svært lang levetid. Materialet holder godt på varmen, og avgir noe jern ved steking. Man får derfor et jerntilskudd gjennom maten. Hvis renholdet ikke gjøres grundig, kan pannen få rustflekker. For å ta vare på jernpannen på beste måte, kan man koke ut pannen etter bruk med lunkent vann, og smøre den inn med matolje jevnlig. Man bør unngå å vaske jernpanner med såpe, fordi de da vil miste det fettlaget som forhindrer at maten brenner seg fast. Noen merker har et eget rengjøringsmiddel som man kan bruke på pannen. Slike panner skal heller ikke vaskes i maskin.

Titanstekepanne

En stekepanne av titan egner seg godt til bruning, og er også bra på tur, gjerne sammen med primus. En titan stekepanne passer for den aktive forbruker. Slike panner egner seg like godt til fjells som på campingtur.

Stekepanner av kobber

Fordelene med en kobber stekepanne, er at den har svært gode varmeledende egenskaper. De reagerer raskt på temperaturendringer, og fordeler varmen jevnt. Dette kan være en fordel ved finere matlaging. Det estetiske ved høyglanset kobber, gjør dette materialet til et valg hvis man er opptatt av utseendet til pannen. Prisen er høy. Kobberpanner kan ikke brukes på alle komfyrtopper, men passer fint til vanlige elektriske komfyrer. Imidlertid leveres noen merker av kobberpanner med spesielle plater, som er magnetiske, og som gjør at kobberpannen kan brukes på induksjonstopper. En kobberpanne sprer varmen raskt og jevnt, og gir derfor et godt stekeresultat også ved lav eller middels temperatur.

Viktige punkter å vurdere før du kjøper stekepanne

Hva bør man tenke på før man skal kjøpe en panne? Først må du vurdere om stekepannen passer til din komfyrtopp. Har du en induksjonskomfyr? Husk at ikke alle stekepanner virker på en induksjonstopp. Hvilken størrelse skal du velge på stekepannen? Er stekepannen trygg nok til å brukes i en stekeovn? Husk at en panne er ok i ovnen opp til en viss maksimumstemperatur.

Hva slags komfyrtopp passer stekepannen til?

For en vanlig elektrisk komfyr, passer alle typer stekepanner. Men hvis du har en induksjonskomfyr, er det viktig å velge en induksjonsstekepanne. Induksjonskomfyrer generer elektromagnetiske felt, som genererer et magnetisk felt. Kun stekepanner og kokekar i spesielle metaller virker på induksjonsovn. Panner som kan brukes på induksjon er merket med et symbol som viser dette. Ronneby Bruk Ultra Light Pro er perfekt for en induksjonskomfyr, og den passer for alle typer komfyrer. De Buyer Mineral B Element Pro er også velegnet for induksjonstopp. Tefal Ceramic Control er godt egnet til induksjonskomfyr, mens kobberpanner, som Mauviel M’250 Cuprinox er ikke egnet for induksjonstopp. Fiskars All Steel fungerer godt på induksjonskomfyr.

Størrelsen på stekepannen

Hvis du er student og bor på hybel, er det best å velge en liten stekepanne. Hvis du er enslig og har større plass, kan det lønne seg å ha en litt større stekepanne. Hvis man skal lage mat til en hel familie, bør man velge en stor stekepanne. Vanlige størrelser er: 16, 20, 24, 28 og 32 cm i diameter. Den vanligste størrelsen er 28 cm i diameter. Man kan også velge å kjøpe to stekepanner, for eksempel en i 28 cm og en i 20 cm. Det kan være en fordel å ha panner i ulike størrelser for ulik bruk. En liten stekepanne kan for eksempel være ideelt hvis man skal steke kun ett egg.

Det er best å sjekke hvilken størrelse det er på stekeplaten, slik at stekepannens størrelse passer til komfyren. Det er også lurt å tenke over om man vil ha en vanlig stekepanne, eller en høy stekepanne, som for eksempel en traktørpanne eller en sautepanne. Hvis du skal steke kjøtt, og koke gryterett i pannen, kan en traktør- eller sautepanne være best.

Er pannen trygg for stekeovn? Til hvilken temperatur?

De Buyer Mineral B Element kan settes inn i ovnen, den er trygg til temperatur opptil maksimum 230 grader. Tefal Ceramic Control kan også stå i stekeovner, men tåler maksimum 175 grader. Ronneby Bruk Ultra Light Pro er helt trygg i stekeovn uten begrensninger. Fiskars All Steel er også trygg i stekeovnen, opp til temperaturer på 240 grader. Kobberpanner som Mauviel M’250 Cuprinox kan også trygt settes i stekeovner.

Hva kjennetegner en god stekepanne?

Hvis stekepannen har non-stick belegg. Hvordan vite om din panne er non-stick? Da er det lurt å sjekke hvilke panner som er best i test på nettet. Ved å finne informasjon om de ulike typer stekepanner kan du lett finne ut av om din stekepanne er nonstick. Dersom du bruker en gammel panne som du ikke finner informasjon om på nettet kan du også teste dette selv. Ved å se hvor lett pannen kan vaskes opp finner du ut om pannen er nonstick eller ikke. Alt i alt vil jeg alltid anbefale en panne med nonstick belegg dersom du er på utkikk etter en lett og moderne panne, som både er lett å bruke og som er lett å vaske opp.

Har stekepannen jevn varmefordeling? For å finne ut om stekepannen du benytter deg av har en jevn varmefordeling er det lurt å lete etter informasjon på nettet. For å finne denne informasjonen kan du søke etter navnet på den modellen du har, og deretter lese beskrivelsen. Om du er usikker på hvilken stekepanne du skal kjøpe og gjerne vil ha en stekepanne med god varmefordeling, kan det være lurt å lese ulike tester på nettet som går igjennom en rekke ulike typer panner og ser på hvor god varmefordeling de ulike modellene har. Det er viktig med god varmefordeling for å kunne lage mat på et høyt nivå.

Du bør også vurdere pannens form. Ønsker du deg en vanlig stekepanne, en firkantet panne, kanskje en grillpanne? Ønsker du en høy panne for å lage gryterett eller risotto? Slike panner, som trøktørpanner og sauteringspanner passer imidlertid ikke for å steke pannekaker. Kanskje du ønsker deg en pannekakepanne? Disse pannene har lave kanter for at det skal bli lettere å snu pannekakene. De egner seg også til omelett, og andre retter som skal varmes forsiktig.

Hva må du unngå når du skal finne den beste stekepannen?

Når du skal kjøpe stekepanne – innhent informasjon, så du kan velge den stekepannen som passer ditt bruk. Ønsker du deg en lett stekepanne, bør du unngå stekepanner som er laget av jern. Ønsker du å senke ditt fettforbruk, unngå stekepanner der du må steke i mye fett. Har du induksjonskomfyr, styr unna kobberpanner, og velg panner som er merket med symbolet for at de passer til induksjonstopper. Du bør også unngå å kjøpe en større stekepanne enn du trenger. Hvis du pleier å steke på for høye temperaturer, unngå non-stick panner. For hardsteking anbefales jerngryter, eller karbonstål. Hvis du har et lavt budsjett for kjøkkenutstyr, velg Tefal Ceramic Control.

Jeg har kjøpt en stekepanne – hvordan skal jeg ta vare på den?

Hvordan ta vare på din stekepanne?

Din støpejernspanne kan brukes ved høye temperaturer, og man kan koke ut matrestene med lunkent vann. Man bør ikke vaske jernpanner med såpe, for da forsvinner det beskyttende fettlaget. Imidlertid finnes det egne rengjøringsmidler for noen merker av støpejernspanner.

Din panne med non-stick belegg bør ikke brukes ved høye temperaturer, og man må unngå å bruke redskaper av metall i pannen. Hvis belegget blir brunt, tyder dette på at pannen er blitt overopphetet og brent, og at pannen bør kastes. Pannen bør kastes på miljøstasjon. Renholdet utføres med såpe og vann. Man kan gjerne gni inn pannen med matolje av og til.

Stekepanne av rustfritt stål uten belegg kan vaskes i oppvaskmaskin, og tåler hard steking.

En stekepanne i karbonstål bør ikke vaskes med såpe eller i oppvaskmaskin. Man kan benytte alle slags kjøkkenredskaper, men for ikke å skade belegget anbefales det å unngå redskaper av metall. Karbonstålpanner bør i likhet med støpejernspannen ikke vaskes i maskin eller med såpe. Du kan bruke alle mulige kjøkkenredskaper i en slik panne, men for å unngå å skade på pannen anbefales redskaper i tre, plast eller silikon.

En kobberpanne kan vaskes i vaskemaskin, men det anbefales ikke. Utsiden som er av kobber kan vaskes med pussekrem fra merkeleverandør, og vil da holde seg som ny. Siden kobber er et giftig materiale, vil innsiden være av rustfritt stål, som er enkel å vaske.

Ved riktig bruk kan en stekepanne med belegg vare i 2-3 år, mens en jernstekepanne kan vare i over 10 år.

Beste merker for stekepanner

Ronneby Bruk

Svensk produsent med røtter på 1700-tallet, som er et kjent merke for stekepanner og andre kokekar. De er leverandør av Ronneby Bruk Ultra Light Pro, som er best i test.

De Buyer

Fransk produsent som selger 3000 forskjellige kokekar med non-stick belegg, i rustfritt stål, kobber m.m. De er foretrukket av forbrukere som liker å lage gourmetmat, ifølge Wikipedia.

Tefal

Merkenavnet er satt sammen av ordene TEFlon og ALuminium. Det er en fransk produsent av kokekar som er kjent for å ha oppfunnet non-stick belagte kokekar, og som produserer kokekar og panner som kan brukes med kun små mengder fett. (Wikipedia).

Mauviel

En fransk familiebedrift startet i 1830. De produserer kjøkkenutstyr for kokker som ønsker å lage mat som en profesjonell, for kunder som legger vekt på det estetiske, og som ønsker høy kvalitet.

Fiskars

Finsk selskap som er en av verdens eldste bedrifter. Det ble stiftet i 1649, da jernverket i Fiskars ble startet. De har et stort utvalg av gryter og stekepanner som produseres i Finland. Fiskars er stolte av å benytte resirkulerte materialer når de produserer kjøkkenprodukter. (fiskars.no)

FAQ

Hvilke stekepanner er det trygt å vaske i oppvaskmaskinen?

Disse to: Tefal Ceramic Control og Fiskars All Steel. Mauviel M’250 Cuprinox kan også vaskes i oppvaskmaskin, men denne anbefales å ikke vaskes i maskinen.

Kan jeg bruke den i stekeovnen?

Ja, disse: Ronneby Bruk Ultra Light Pro, De Buyer Mineral B Element, Tefal Ceramic Control, Mauviel M’250 Cuprinox og Fiskars All Steel.

Hvordan kan jeg få stekepannen til å vare lenger?

Ved å la være å vaske pannen i oppvaskmaskinen, og ikke steke på for høy temperatur. Du bør la være å bruke metallredskaper hvis pannen har non-stick belegg.

Kan jeg steke uten olje?

 Ja, hvis stekepannen har non-stick belegg. Tefal Ceramic Control og Fiskars All Steel er et gode valg.

Konklusjon

Etter å ha lest denne teksten, er du bedre informert om hvilken stekepanne du skal velge. Ronneby Bruk Ultra Light Pro er best i test, og er en støpejernspanne som egner seg for de fleste. Tefal Ceramic Control er en billig stekepanne for den prisbevisste forbruker. Mauviel M’250 Cuprinox er for den profesjonelle kokken, eller for amatørgourmetkokker med ambisjoner, eller dem som ønsker en lekker design. Hvis du er ute etter en panne med non-stick belegg, bør du velge Tefal Ceramic Control eller Fiskars All Steel for å steke maten uten olje. Disse er helt trygge ved riktig bruk. Husk å kassere din teflonpanne hvis den får brune flekker. Velg De Buyer Mineral B element for en kvalitetspanne som kan varmes i stekeovnen.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button