Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Telt test 2024

Et telt er et hus som består av stoff duk eller annet materiale som er drept over, festet til en stangramme eller festet til et støttetau. Mens mindre telt kan være frittstående eller festet til bakken, er store telt vanligvis forankret ved hjelp av tauer knyttet til innsatser eller teltpinner. Først brukt som bærbare boliger av nomader, er teltene nå oftere brukt til fritidscamping og som midlertidige lyskilder. De ble også brukt av innfødte amerikanere og canadiske ab originale stammer av Plains indianerne, kalt en teipe eller tipi, kjent for sin kjegleforma og topprøykhull, siden antikken, estimert varierende fra 10.000 år fv. til 4000 fv. Telt varierer i størrelse fra “bivåna” -strukturer, bare stor nok til at en person sover i, opp til store sirkustelter som kan plassere tusenvis av mennesker. Hoveddelen av denne artikkelen er bekymret for telt som brukes til fritids camping som har soveplass til en til ti personer. Større telt er omtalt i et eget avsnitt nedenfor. Telt for rekreasjonscamping faller inn i to kategorier. Telt som skal transporteres av backpackere er den minste og letteste typen. Små telt kan være tilstrekkelig lyse slik at de kan bæres i lange avstander på en toring sykkel, en båt eller når backpackerne. Den andre typen er større tyngre telt som vanligvis bæres i en bil eller et annet kjøretøy. Avhengig av teltstørrelse og opplevelsen til personen eller de involverte, kan slike telt vanligvis settes sammen (piltede) i mellom 5 og 25 minutter; demontering (slående) tar tilsvarende tid. Noen meget spesialiserte telt har fjærbelastede poler og kan “piltede” på sekunder, men ta litt lengre tid å “slå” (ta ned og pakke).

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Telt stoff kan være laget av mange materialer, inkludert bomull (lerret), nylon, filt og polyester. Bomull absorberer vann, slik at det kan bli veldig tungt når det er vått, men den tilhørende hevelsen har en tendens til å blokkere noen minutthull slik at våt bomull er vanntett enn tørr bomull. Bomulltelt ble ofte behandlet med parafin for å øke vannmotstanden. Nylon og polyester er mye lettere enn bomull og absorberer ikke mye vann; Med passende belegg kan de være svært vanntette, men de har en tendens til å forverres over tid på grunn av langsom kjemisk nedbryting forårsaket av ultrafiolett lys. De vanligste behandlingene for å gjøre stoffet vanntett er silikonimpregnering eller polyuretanbelegg. Siden søm gjør små hull i et stoff, blir sømmer ofte forseglet eller tapet for å blokkere disse hullene og opprettholde vanntetthet, men i praksis kan en nøye syte søm være vanntett.

telt testRegnbestandighet måles og uttrykkes som hydrostatisk hode i millimeter (mm). Dette indikerer trykket på vann som trengs for å trenge inn i et stoff. Tungt eller vindstyrt regn har høyere trykk enn lett regn. Stå på et grunnlag øker trykket på noe vann under. Stoff med en hydrostatisk hodestilling på 1000 mm eller mindre betraktes best som dusjbestandig, og 1500 mm er vanligvis egnet for sommercamping. Telt for helårsbruk har vanligvis minst 2000 mm; Ekspedisjonstelt beregnet på ekstreme forhold blir ofte vurdert til 3000 mm. Hvor sitert, kan grunnplater bli vurdert til 5000 mm eller mer. Mange teltprodusenter indikerer kapasitet ved slike uttrykk som “3 Kaj” eller “2 person”. Disse tallene angir hvor mange personer produsenten mener kan bruke teltet, men disse tallene tillater ikke alltid personlige eiendeler, for eksempel bagasje, oppblåsbare madrasser, leirbarn, barnesenger, etc., og de tillater ikke alltid folk som er over gjennomsnittlig høyde. Ved å sjekke de siterte størrelsene på soveområder viser det seg at flere produsenter anser at en bredde på 150 cm er nok for tre personer – nært er det operative ordet. Erfaring indikerer at camping kan være mer behagelig hvis det faktiske antall beboere er en eller to mindre enn produsentens forslag, selv om forskjellige produsenter har forskjellige standarder for plassbehov og det er ingen akseptert standard. Telt brukt i områder med bitende insekter har ofte lufteåpninger og døråpninger dekket med nettmaskin. Teltene kan improviseres ved hjelp av vanntett stoff, snor og pinner.

Et flash eller regnfylt (finnes kun i doble hudtest) brukes til å beskytte selve teltet fra vann. Et flash er vanntett på utsiden og gir også en overflate for å samle kondens på innsiden, som deretter løper ned til bakken. Når et flash brukes, er det viktig at det ikke er noen kontakt med det indre teltet det er å beskytte; Dette holder det indre tørt. Ekspedisjonstelt har ofte ekstra poler for å sikre at vinden ikke blåser de to lagene i kontakt. Det indre teltet består av teltets viktigste stue og soveområde. For doble hudtelter er det indre teltet (ofte mehs) ikke vanntett siden det er beskyttet av regnflyet. For enkelthudtelt er indre teltet ofte laget av vanntett pustende materiale som hindrer at flytende vann trer inn i teltet, men tillater fortsatt at vanndamp transporteres ut. Vestibylen (de kan være flertall) er et gulvfritt dekk som ligger utenfor en teltinngang som vanligvis brukes til oppbevaring av støvler, pakker og annet lite utstyr. Vestibyles brukes ofte til aktiviteter som fortrinnsvis ikke utføres innenfor selve teltet, for eksempel matlaging eller rengjøring av utstyr. Vestibyles kan være inkludert som et flyttbart vedlegg eller integrert i selve teltet. Vestibyle størrelse varierer betydelig, alt fra utvidede områder med mer overflate enn indre telt ned til praktisk talt ingenting.

Sjekk ut vår telt test for å finne best i test telt. Vi har alt fra familietelt til campingtelt til oppblåsbart telt. Vintertelt er også veldig populært når årstiden tilsier det. For å finne billig telt er det lurt å sjekke ut telt tilbud og telt salg. Alltid når man skal kjøpe telt er det lurt å sjekke test av telt. Det er altså telt for alles behov.

Et grunnlag er brukt til å gi en vanntett barriere mellom bakken og en sovepose. Med dobbelte telt har de indre teltene normalt en innstøpt grunnplate, men det er mulig å ha et eget flatt underlag for ethvert oppholdsrom. Med enkelthudtelt kan grunnplaten sies inn eller separeres. Normal praksis med sytede grunnskiver er for bakken å strekke ca. 15 cm oppover nedre veggen (noen ganger kalt et badkarrangement); Dette takler en situasjon der vann siver under teltenes sidevegg. Separate grunder kan tillate lasting når backpackerne, og kan gjøre det lettere å kaste og slå et telt, men de gir mindre beskyttelse mot insekter etc. komme inn i soveområdet; Også, hvis noen deler av et separat grunnlag stikker ut under sideveggene, gir det en klar vei for fuktighet å strømme inn i teltet. Stengene gir strukturell støtte. De kan være sammenleggbare for lettere transport og lagring. Noen design bruker stive poler, vanligvis laget av metall, eller noen ganger tre. Andre konstruksjoner bruker halvstive poler, vanligvis laget av glassfiber, eller noen ganger av spesielle metallegeringer. En annen poletype bruker oppblåsbare bjelker som den strukturelle støtten. Noen telt, spesielt veldig lette modeller, bruker faktisk turstier som deres strukturelle støtter.

Stakes (eller telt pegs) eller skruer kan brukes til å feste teltet til bakken. Noen er festet til tau som trekker ut på polene og / eller stoffet for å hjelpe til med å forme teltet eller gi den ekstra stabilitet. Andre er vant til å forankre bunnen av stoffet til bakken. Pinnene kan være laget av tre, plast eller metall. Det kan være behov for en hengekøye for å kjøre tykkere pinner i bakken. Skeier metall pinn som består i hovedsak av en lengde tykk wire med en krok i den ene enden kan vanligvis settes inn for hånd, bortsett fra hvis bakken er veldig hard, men kan ikke være så sterk som større pinner. Pinnene som brukes til tauet bør ikke kjøres vertikalt i bakken; I stedet for maksimal styrke bør de kjøres inn i en vinkel, slik at pinnen står i rette vinkler mot fyrtråden festet til den. Lette frittstående telt kan trenge noen tau og tapper for å hindre dem fra å bli blåst bort. Luftventiler bidrar til å redusere effekten av kondens. Når folk puster, utstøter de ganske mye vanndamp. Hvis utsiden av teltet er kaldere enn innsiden (det vanlige tilfellet), vil denne dampen kondensere på innsiden av teltet, på klær som ligger rundt, på utsiden av en sovepose etc. Dermed kan ventilasjon bidra til å fjerne dampen, selv om dette kan føre til kald luft. Et valgfritt teltfotavtrykk eller bakken beskytter kan brukes. Dette er et eget flatt grønt ark (tar) som går under de viktigste grønfarget, og er litt mindre enn det grunnskjemaet. Hensikten er å beskytte hovedplanet, spesielt når det er camping på ujevnt terreng, siden det er mye billigere å erstatte et eget fotavtrykksark enn det er å erstatte en inntrådt bakken.

Hvorfor kjøpe telt?

De billigste teltene har en tendens til å være tyngre, mindre holdbare og mindre vanntette. De dyreste teltene, som brukes av seriøse backpackere og profesjonelle eventyrere, er vanligvis lettere i vekt, mer holdbar og mer vanntett.

Backpackerne, lang varighet for å transportere teltet. Vekt og størrelse er de mest avgjørende faktorene. Toøring, høy frekvens av punching og slår teltet. Lett å sette opp / slå teltet er viktig. Statisk, bor på en campingplass for en uke eller to om gangen. En komfortabel campingopplevelse er målet. Et telt som kreves kun til sommerbruk, kan være svært forskjellig fra en som skal brukes i vinterdypene. Produsentens etikett telt som en sesong, to / tre sesong, tre / fire sesong, fire sesonger, etc. Et sesongtelt er vanligvis kun til sommerbruk, og kan bare klare å håndtere lyse dusjer. Et tre-sesong stelt er for vår / sommer / høst og skal kunne motstå ganske tungt regn, eller veldig lett snø.

Enten tror man ofte at 1 manns telt eller telt 4 personer er de eneste alternativene. Det er det absolutt ikke. I tillegg har man 2 manns telt, 3 manns telt, 4 manns telt, 5 og 6 manns telt. Og i enda større størrelser, men disse er de mest populære størrelsene. Hvis du vil ha ekstra stort telt er det også fullt mulig. Sjekk ut vår fjelltelt test for å finne det beste for akkurat deg og ditt personlige behov.

Et fire sesong telt bør være egnet for vinter camping i alle, men de mest ekstreme forholdene; Et ekspedisjons telt (for fjellforhold) skal være sterkt nok til å takle tung snø, sterk vind, så vel som kraftig regn. Noen telt selges, ganske billig, som festivitet; Disse kan bare være egnet for camping i tørr vær, og kan ikke engang være dusjhette. Antallet og alderen til folk som vil være camping, bestemmer hvor stor og hvilken funksjon som soverommet (e) må ha. For å tillate uværet vær, kan det være ønskelig å ha et overbygd oppholdsrom som er skilt fra soveområdet. Alternativt kan syklister på camping turen ønske nok plass til å holde syklene ute av været. For å tillate solskinn, kan en markise for å gi skygge ikke gå galt. Noen telt har ekstra poler slik at stoffdørene kan brukes som markiser. Innvendig høyde. Produsenter oppgir maksimal innvendig høyde, men den brukbare interne høyden kan være litt lavere, avhengig av teltstilen.

Ridge telt har et bratt skråtak, så hele høyden er sjelden brukbar. Dåme telt skråner forsiktig i alle retninger fra toppen slik at nesten hele høyden kan brukes til en stor del av teltet. Tunneltelt har en god brukbar høyde langs midtlinjen. Ramme- og hyttefelt har forsiktig skrånende tak og nær vertikale vegger. For å fullt ut vurdere brukbar plass i telt, må både maksimal vegghøyde og skråning vurderes. Det er fire nyttige høyder som brukes til å evaluere passende telthøyde: ligg bare ned, sitte, knelte, stå. De nøyaktige høyder som disse gjelder avhenger av høyden til de berørte campingvognene; de over 182 cm har sannsynligvis mindre valg av telt enn de som er litt kortere. Som utgangspunkt er sittehøyden ofte mellom 90 og 105 cm, og knehøyde kan være mellom 120 og 150 cm (3,9 og 4,9 fot). Disse forskjellige høyder er nyttige for å vurdere om bestemte oppgaver, for eksempel bytte av klær, kan oppnås i teltet.

Oppblåsbare stolper, også kjent som luftbjelker, tjener som stive konstruksjonsstøtter når de oppblåstes, men er myke og bøyelige når deflateres. Telt ved hjelp av slik teknologi er hverken vanlig eller allment akseptert og er tilgjengelig fra et svært begrenset antall leverandører. På samme måte som et sykkelrør og dekk, er luftbjelker ofte sammensatt av en svært dimensjonalt stabil (dvs. ikke strekk) stoffhylse og en luftholdig indre blære. Imidlertid består andre luftbjelkekonstruksjoner av belagte stoffer som er kuttet og fremstilt i sin formede form ved en metode som termisk sveising. Avhengig av ønsket teltstørrelse kan luftbjelker være hvor som helst 2-40 tommer i diameter, oppblåst til forskjellige trykk. Høytrykks-luftstråler (40-80 psi) som fylles av kompressorer, brukes oftest i større lyskilder, mens lavtrykkstråler (5-7 psi) er foretrukket for rekreasjonsbruk. Det relativt lave trykket muliggjør bruk av en manuell pumpe for å oppblåste luftstrålen til ønsket nivå. Air beams har den unike kvaliteten på bøyning, i stedet for å bryte, når overbelastet. Telt som bruker oppblåsbare luftbjelker er strukturert nesten identisk med de som bruker fleksible poler.

Er telt det rette for deg?

Den andre typen er større tyngre telt som vanligvis bæres i en bil eller et annet kjøretøy. Avhengig av teltstørrelse og opplevelsen til personen eller de involverte, kan slike telt vanligvis settes sammen (piltede) i mellom 5 og 25 minutter; demontering (slående) tar tilsvarende tid. Noen meget spesialiserte telt har fjærbelastede poler og kan “piltede” på sekunder, men ta litt lengre tid å “slå” (ta ned og pakke). Telt stoff kan være laget av mange materialer, inkludert bomull (lerret), nylon, filt og polyester. Bomull absorberer vann, slik at det kan bli veldig tungt når det er vått, men den tilhørende hevelsen har en tendens til å blokkere noen minutthull slik at våt bomull er vanntett enn tørr bomull. Bomulltelt ble ofte behandlet med parafin for å øke vannmotstanden. Nylon og polyester er mye lettere enn bomull og absorberer ikke mye vann; Med passende belegg kan de være svært vanntette, men de har en tendens til å forverres over tid på grunn av langsom kjemisk nedbryting forårsaket av ultrafiolett lys. De vanligste behandlingene for å gjøre stoffet vanntett er silikonimpregnering eller polyuretanbelegg. Siden søm gjør små hull i et stoff, blir sømmer ofte forseglet eller tapet for å blokkere disse hullene og opprettholde vanntetthet, men i praksis kan en nøye syte søm være vanntett.

familieteltDisse tallene angir hvor mange personer produsenten mener kan bruke teltet, men disse tallene tillater ikke alltid personlige eiendeler, for eksempel bagasje, oppblåsbare madrasser, leirbarn, barnesenger, etc., og de tillater ikke alltid folk som er over gjennomsnittlig høyde. Ved å sjekke de siterte størrelsene på soveområder viser det seg at flere produsenter anser at en bredde på 150 cm er nok for tre personer – nært er det operative ordet. Erfaring indikerer at camping kan være mer behagelig hvis det faktiske antall beboere er en eller to mindre enn produsentens forslag, selv om forskjellige produsenter har forskjellige standarder for plassbehov og det er ingen akseptert standard. Telt brukt i områder med bitende insekter har ofte lufteåpninger og døråpninger dekket med nettmaskin. Teltene kan improviseres ved hjelp av vanntett stoff, snor og pinner. Et flash eller regnfylt (finnes kun i doble hudtest) brukes til å beskytte selve teltet fra vann. Et flash er vanntett på utsiden og gir også en overflate for å samle kondens på innsiden, som deretter løper ned til bakken. Når et flash brukes, er det viktig at det ikke er noen kontakt med det indre teltet det er å beskytte; Dette holder det indre tørt. Ekspedisjonstelt har ofte ekstra poler for å sikre at vinden ikke blåser de to lagene i kontakt. Det indre teltet består av teltets viktigste stue og soveområde. For doble hudtelter er det indre teltet (ofte mehs) ikke vanntett siden det er beskyttet av regnflyet. For enkelthudtelt er indre teltet ofte laget av vanntett pustende materiale som hindrer at flytende vann trer inn i teltet, men tillater fortsatt at vanndamp transporteres ut. Vestibylen (de kan være flertall) er et gulvfritt dekk som ligger utenfor en teltinngang som vanligvis brukes til oppbevaring av støvler, pakker og annet lite utstyr. Vestibyles brukes ofte til aktiviteter som fortrinnsvis ikke utføres innenfor selve teltet, for eksempel matlaging eller rengjøring av utstyr. Vestibyles kan være inkludert som et flyttbart vedlegg eller integrert i selve teltet. Vestibyle størrelse varierer betydelig, alt fra utvidede områder med mer overflate enn indre telt ned til praktisk talt ingenting.

Et telt er et hus som består av stoff duk eller annet materiale som er drept over, festet til en stangramme eller festet til et støttetau. Mens mindre telt kan være frittstående eller festet til bakken, er store telt vanligvis forankret ved hjelp av tauer knyttet til innsatser eller teltpinner. Først brukt som bærbare boliger av nomader, er teltene nå oftere brukt til fritidscamping og som midlertidige lyskilder. De ble også brukt av innfødte amerikanere og canadiske ab originale stammer av Plains indianerne, kalt en teipe eller tipi, kjent for sin kjegleforma og topprøykhull, siden antikken, estimert varierende fra 10.000 år fv. til 4000 fv. Telt varierer i størrelse fra “bivåna” -strukturer, bare stor nok til at en person sover i, opp til store sirkustelter som kan plassere tusenvis av mennesker. Hoveddelen av denne artikkelen er bekymret for telt som brukes til fritids camping som har soveplass til en til ti personer. Større telt er omtalt i et eget avsnitt nedenfor. Telt for rekreasjonscamping faller inn i to kategorier. Telt som skal transporteres av backpackere er den minste og letteste typen. Små telt kan være tilstrekkelig lyse slik at de kan bæres i lange avstander på en toring sykkel, en båt eller når backpackerne. Den andre typen er større tyngre telt som vanligvis bæres i en bil eller et annet kjøretøy. Avhengig av teltstørrelse og opplevelsen til personen eller de involverte, kan slike telt vanligvis settes sammen (piltede) i mellom 5 og 25 minutter; demontering (slående) tar tilsvarende tid. Noen meget spesialiserte telt har fjærbelastede poler og kan “piltede” på sekunder, men ta litt lengre tid å “slå” (ta ned og pakke).

Vurder denne artikkelen!
Total: 2 Gjennomsnitt: 3
Back to top button