Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Trådløse hodetelefoner 2024

Trådløse hodetelefoner – nyeste trenden i 2020! Nesten alt er trådløs i dag så hvorfor vente? Disse hodetelefoner er små elektrisk høytlaer som bruker kan ha på nær øyene sine og høre på lyden spilt fra elektronsk utstyr uten noe kabling. Det er så enkelt som det høres – hodetelefoner uten vårt godt kjent kabel. Trådløs hodetelfoner skal endre daglige rutiner for alltid fordi i dag mer og mer telefon produsenter velger ikke å ha hodetelefonutgang (3,5 mm audio-jack) bygget rett i telefon. De mest kjent telefoner som lenger har ingen audio-jack er iPhone 7,8 og iPhone X også Samsung Galaxy s9 og Google Pixel 2. Også det vi kan høre fra market forutser er at mer og mer telefoner i fremtiden skal ikke supportere den ‘gammle’ løsning med 3.5mm audio-jack.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

Man kan selfølgelig velge alternativ med adapter fra USB-typeC til 3.5mm hodetelefonutgang men hvem vil ha en extra kabel som kan bli lett tapt eller skadet? Derfor for å spare tid og rot med kabel har vi kjempe bra alternativ – trådløse hodtelefoner.

Hvordan trådløs funskjon fungerer?

De mest populært trådløse hodetelefoner typer er:

 • små ørepropper (In ear) type som sitter rett i ørene dine som er mer riktig til trening og sportiske aktiviteter.
 • Større klokker (over ear) – disse sitter perfekt rundt ørene dine men kan være upraktiske om du beveger deg mye rundt eller skal bruke de på trening.

Alle hodetelefoner har baterie bygget rett i chassis som kan holde ladning mellom par timer opp til par dager. Mest av hodelefoner buker komunikasjon over Bluetooth. Som i dag nesten alle utstyrer har Bluetooth bygget i så er det lett å bruke trådløs funskjon på alle dagens elektronisk utstyrer.

Hodetelefoner som er ment mer for passiv bruk kommer med en seperat ladestasjon eller med stående senderen som er knyttet til PC eller som trådløse hodetelefoner til TV via USB kabel. Disse er mest brukt i kundeservice eller kommersielt bruk men kan bli brukt ved PC og TV. Fordel å bruke sånne headsett er dekning – basenhet eller senderen kan være knyttet til TV eller PC men headset han brukes i hele bygg uten dekningstap.

Trådløse hodetelefoner fremtidige trender

test trådløse hodetelefonerGlobal Trådløs hodetelefoner market forutser at i prognoseperioden (2018-2021) markedet skal øke pga vekst i støydemping(noise-cancelling), utbredt bruk av mobil, stigende adopsjon av type-C lydkontakt osv. Apple Inc (Beats), Bose, Sony og LG er de største leverandør av trådløse hodetelefoner. Støydempende eller støyreduserende varianter er blitt svært populært de siste årene. De går på Li-On batteri eller lades opp, men stenger lyden nesten helt ute så du kan konsentrere deg om å nyte musikken fullt ut! De største selskapene forutser markedsdynamikk:

Vekstdrivere

 • iPhone hype
 • Innovasjoner i støyreduserende hodetelefoner
 • Utbredt bruk av mobil
 • Stigende vedtak av type-C lydkontakt
 • Popularitet for musikkstrømningstjenester(Spotify, Audiable, Google Music osv)

Utfordringer

 • Intensiv konkurranse

Markedsutvikling

 • Varesorter – Sportsklær Hodetelefoner og Gaming Hodetelefoner
 • Økende verdensomspennende etterspørsel etter hjemmelyd enheter
 • Vanntett og Stereo lyd

Gjennomsnittlig størrelse på trådløse hodetelefoner

Størrelse er veldig avhenging av hodetelefoner type. Feks. ‘in ear’ type – de mest populært er Apple Airpods er veldig lite fordi de må sitte rett i ørene dine. Selv hodetelefoner er kun 16,5mm * 18mm * 40,5mm stor men ladetaske hvor Airpods sitter mens de lader eller er ikke i bruk er også kun 44,3mm* 21,3mm* 53,5mm stort.

De mest populært ‘on ear’ headset er Bose QuietComfort 35 II tådløse hodetelefoner med størrelse på 16cm* 11,9cm* 22,6cm. Og disse er i området med alle andre like type headseter +/- par centimeter.

Hvordan velge trådløse hodetelefoner

Beste trådløse hodetelefoner i 2020

Bose QuietComfort 35 II

Fortsatt blant de beste trådløse telefoner i Norge etter flere testet oppfølgeren til QC 35, og som regler ble de en bestselger i Norge. De sitter godt på hodet og har god batteritid (20 timer) + de er lette. Aktiv støydempingen er absolutt godkjent, men dessverre ikke lenger best i klassen mellom større klokker hodetelefoner. Også lydmessig passer ikke så bra til klassisk enn til popk. Også Google Assistant har sin detekert knappen på QC 35 som fungerer tantastisk med alle Android telefoner. Også disse er trådløse hodetelefoner med mikrofon og er en av de best i test trådløse hodetelefoner.

Sony WH 1000XM2

Nyeste modell fra Sony er en oppgradering av MDR 1000X som i flere tester var bedre enn noe hodetelefoner fra Bose eller LG. Lydkvaliteten, kvalitetsfølelsen og passformen er det beste fra Sony. Test av disse trådløse hodetelefoner viser at i lengden disse blir aldri slitsomt å lytte til. Nyeste modelen har ikke kun bedre støydemping men også sensor som hjelper å slippe gjennom lyd utenfra når du trenger det og dette kan være veldig nyttig. Også Batterilevetid er mye bedre – +50% sammenlignet med tidligere modell

Apple AirPods

Ved lansering av iPhone7 var også Apple AirPods lansert. Disse headsetter er de beste trådløse hodetelefoner til Iphone og kan enkelt brukes på iPhone med manglende hodetelefonutgang. Om du bor i Apple ekosystem og primært skal bruke kun Apple produkter så er disse trådløse hodetelefoner perfekt for deg. Disse er også full med rekke funksjoner – for eksampel når du tar ut en av hodetelefoner så pauses musikken automatisk med engang. Etter fremført tester av både TEK og Lyd & Bilde gav de svært god testscore. Spesielt fremhevet de betterlivet som var overraskende bra, lydkvaliteten og smarte funksjoner.

Billige trådløse hodetelefoner

Under 2000 NOK

Sony WH-H800

Trådløse on-ear hodelefoner med stilfull design, fremragende lyd og fantastisk batteriet. Headsette kommer med Bluetooth tilkobling og batterie som gir opp til 24 timer spilletid derfor må du ikke lade hodetelefoner hver dag som regler. Men hvis batterie går tom kan du enkel bruke kabel som er inkludert. Som nevnt disse har veldig stilfull med kult design men den holdes enkelt og stille uten unødvendige detaljer. Den kontinuerlige farge gir den et unikt og personlig utseende, og du kan velge mellom fire fargevarianter for å finne den som passer deg. WH-H800 kommer i sort, blå, grønt eller gull finish. Ikke bare design som er fascinerende men også lydkvalitet skal overraske deg. Du kan folde ørekopper når du ikke har lyst til å høre musikk derfor sparer du plass i tasken eller rygsakken.

Under 1000 NOK

Urbanears Plattan 2 BT

Urbanears 2 trådløse hodetelefoner bruker Bluetooth som gjør det enkelt å pare med alle smarte enheten og derfor er mer praktisk å bruke. Disse har alle finesser man trenger og ikke bare det men de også føles fantastisk behagelig på hodet og har super-bra batterietid. Dette er Urbanears andre forsøk innenfor trådløse hodetelefon marked og denne gangen har de gjort det bra.

Under 500 NOK

Skullcandy Uproar Wireless Hodetelefoner BT Sort

Skullcandy Uproar Wireless On-Ear-hodetelefoner. Disse kommer med bygd in mokrofon og fjern og volum kontrol. Med dette kan du styre volum, pause og avspil, hoppe fra en til neste sanger også svar og/eller avslutt innkommende anrop. Det betyr at du kan hold telefonen i lommen eller i vesken din og høre musikk og svare på anrop. Med Bluetooth tehnologi har disse hodetelefoner rekkevidde på opptil 10m. Bygge kvalitet er også akseptabel med ørepadsene med syntestisk skinn og plysj.

Trådløse hodetelefoner for barn

Hvis man søker hodeteloner for barn så er det godt ide å velge en med aktiv støydempingen. Headsett med aktive støydempingen barn kan bruke i for eksampel fly, stadium eller i høyt miljø. Også ved bruk av større klokker (over ear) hodetelefoner man kan unngå øreplugger. Ved bruk av barn headsetter kan man begrens bruken av hodetelefon og enkelt sjekk volumet. Feil bruk av nettbrett og hodetelefoner blant barn er en av grunnene til at hørselsskader er et økende problem blant barn og unge. Øreplugger og for høyt volumet er også en av årsakene til at det ikke er anbefalt for barn under 3 år å bruke noen form for lyd rett på ørene. Derfor er det god ide å bruke kun støydemping funskjon for barn under 3 år. Selv med de litt eldre – barns hørsel er mye mer ømfintlig enn voksnes derfor altid husker å passe barn til å unngå øreproblemer.

For å gjøre det enklere kan du følge følgende tommelfingerregler:

 • Ikke la dem sitte i mange timer av gangen med lyd direkte på øret
 • Unngå å la ungene bruke øreplugger
 • Sjekk volumet på hodetelefonene
 • volumet er for høyt hvis barn kan ikke høre deg når du snakker til dem fra et par meters avstand

En av de mest populært og beste trødlåse hodetelefoner for barn i Norge er Philips SHK4000TL. Disse er Bluetooth-headset som gjør det enkelt å paire disse sammen med smarte enheten og er med begrenset volum(85dB)– dobbel sikkerhet på at hørselen ikke er skadet. Disse kan være for barn men lydkvalitet er fantastisk. Philips SHK4000TL koster ca 599NOK og batterilivet er opp til 9 timer.

Trådløs hodetelefon test

Test trådløse hodetelefoner batterie

beste trådløse hodetelefonerI første test til å teste trådløse hodetelefoner med større klokker eller On-ear hodetelefoner beste batterie testet vi Sony WH-H800 og Bose QuietComfort 35 II hodetelefoner. Vi valgte disse som de er de mest populært trådløse hodetelefoner med større klokker i Norge.

Henviser til produsenten hjemmside har SONY sin headsett 24timer batterieliv med supercharging som kan gi deg spilletid for 90 min etter kun 10 min ladning.

Henviser til produsenten hjemmside har BOSE QuiteComfort 35II 20timer batterieliv. Det er 4 timer mindre enn SONY men det er kun teoretisk informasjon.

Etter testing av disse heasetter i praksis fant vi ut at begge hodetelefoner klarte 20 timer spilletid. Men som regler Sony fikk 1 extra time i spilletid pga større batterie.

 • Sony klarte 21 time og 24 minuter
 • Bose klarte 20 timer og 15 minuter

Begge er fantastisk resultater men hvis du krever den 1 extra time så vi rekomenderer SONY WH-H800.

I test av små ørepropper valgte vi Apple AirPods og Jabra Elite 65t trådløse hodetelefoner. Begge trådløse hodetelefoner kommer i ladetaske som gjør det mulig å lade opp hodetelefoner ‘trådløs’ så lenge du har ladning på denne taske.

Henviser ril Apple sin hjemmside ser vi at Apple lover 5 timer spilletid med 1 ladning og ekstra 20 timer ladning i ladetaske. Det betyr at AirPods lader seg selv mens de sitter i ladetaske og derfor de nesten aldri er tom for ladning. Det er veldig praktisk fordi at du må ikke tenke å lade hver hodetelefon seperat men du kan bare stikk de i ladetaske og lade kun ladetaske når er det nødvendig. For å få full ladning må du lade disse rundt 2 og halv timer.

Jabra Elite 65t sin hjemmside lover også 5 timer spilletid men kun ekstra 15 timer i ladetaske. I likhet med AirPods disse hodetelefoner også kommer i detikert ladetaske og derfor lader du kun ladetaske i stedet for seperat øreplugg. For å få 1 og halv time spilletid må du lade Jabra Elite 65t bare 15 minuter. For 100% batterie må man vente 2 timer.

Prakstisk testing viser oss veldig gode resultater

 • Etter 4 timer og 29 minuter Apple Airpods begynte å informere oss om lavt batterienivå. Etter 4 timer og 54 minuter var Apple sine Airpods helt død. Nesten 5 timer som lovet i Apple sin hjemmside.
 • Vi ble overrasket av tallene som vi fikk etter testing av Jabra Elite 65t. Disse ga oss spilletid av 5 timer og 25 min (!). Vi har også sjekket hvordan det er mulig og mest sannsynlig det er på grunn av Bluetooth 5-teknologi.

Denne testing viser oss veldig gode resultater men hver hodetelfoner har sine egen fordeler og ulemper. For eksampel Apple AirPods må man ikke pare og de fungerer perfekt med nyeste Apple produkter. Det er så lett som å bare åpne ladetaske ved siden av iPhone eller et annnet Apple produkt som Bluetooth er skrudd på og enheten skal finne disse hodetelefoner med engang og knytte de til utstyret med enagng. Men det er selvfølgelig ikke så lett hvis du vil bruke Apple Airpods på Android telefon som Samsung Galaxy s9 eller Google Pixel. Hvis man vil pare disse hodetelefoner til et Android telefon så paring procedure er mye vannskeliger.

Samme går til Jabra Elite 65t. Disse må du pare altid med ny utstyr men procedure er likt om du bruker Apple eller Android telefon. Men Jabra har gjort sammenkobling så lett som mulig med taleinstruksjoner. Man må bare skru på hodetelefoner, stikke de i ørene sine og følge super lett taleinstruksjoner som også barn skal forstå.

Test trådløse hodetelefoner til trening

De beste trødlåse hodetelefoner for trening er selvfølgelig de som tar så lite plass som mulig, minst mulig vekt og så komfortabel som mulig.

Vi tester 3 hådetelefoner i denne felte: Apple AirPods, Jabra Elite 65t og Jaybird X3 trådløse in-ear-hodetelefoner.

Størrelse og vekt:

 • Apple AirPods er 16,5 mm x 18 mm x 40,5 mm stort og har vekt kun 4 gram(hver øreplugg)
 • Jabra Elite 65t er 27 mm x 30 mm x 22,5 mm stort og vekt av 6,5 g: høyre hodesett og 5,8 g: venstre hodesett.
 • Jaybird x3 er eneste hodetelefoner med kabel i mellom og med storrelse av 27,5 mm x 24 mm x 13,5 mm stort. Disse også har kontroller bygget på kabel med hvilken kan man styre lyd og hoppe til nest eller tidligere sang og er 42,5 mm x 12 mm x 6 mm stort. Totall vekt av disse hodetelefoner er 13,8 g.

Komfort:

 • Apple AirPods har ingen mulighet å justere passeformen
 • Jabra Elite 65t har 3 øreplugger storelser inkluder i esken: S, M og L. Disse gir man mulighet å velge den beste passeformen.
 • Jaybrid x3 også kommer med 3 øreplugger i esken: S, M og L

I konklusjon vil vi si at de beste trådløse hodetelefoner for trening er Jaybird x3. Disse har lavere pris fra alle 3 hodetelefoner og har diverse øreplugg diverse. Også disse er eneste hodetelefoner som har kabel i mellom øreplugger som gjør det mye vnnskeligere å tape hodetelefoner.

Fordeler og ulemper med trådløse hodetelefoner

Fordeler:

Komfort

Ja! Bruk av et trådløst hodetelefoner er veldig praktisk. Faktisk er den største fordelen sin egen definisjon: trådløse. Det er lenger ingen kabel som plager oss til å bevege seg.

Avstand

Kabelen begrenser avstanden der vi kan bevege oss rundt lydenhetene. Kablene har en tendens til å være 1 – 1,5 meter, så det er også handlingsradius. Det er klart at “trådløs” ikke betyr ubegrenset, men gir vanligvis et mye høyere spekter av bevegelse, opptil 8 – 9 meter avstand til lydenhet med Bluetooth 4.0 og opptil 12 – 15 meter med lydenhet med Bluetooth 5.0 bygget i.

Mer kontrol

Trådløse hodetelefoner er mer enn bare hodetelefoner. De er bygget til å innlemme andre funksjoner som håndfri, eller volumkontrollknapper, neste og forrige sang. Nyeste hodetelefoner kan være brukt med Amazon Alexa, Google assistant eller Siri fra Apple produkter.

Sammenkobling til forskjelige utsryrer

Det vil si: vi trenger ikke å fjerne hodetelefonene for å flytte til en annen enhet, men bare å pare den med den nye enheten.

Mote

Til slutt, trådløse hodetelefoner, spør oss ikke hvorfor, men ha et design som er vanligvis mer forsiktig enn de med kabel. Det er hodetelefoner for idrettsutøvere, men også for de med mer ‘mote’ i design. Å ha ingen kabler, i tillegg, er bedre.

Ulemper:

Interferens

Ja, alt som kommer uten kabler kan ha mer eller mindre interferens med alle andre signaler som trådløs nettverk, strøm ‘bråk’ osv. Derfor i opptaksstudioene man fortsatt bruker hodetelefoner med kabel som har ingen eller veldig lite interferens med andre utstyrer og har nesten ingen forsinkelse i sammenligning med trådløse hodetelefoner.

Man betaler mer for komfort

Trådløse hodetelefoner betry som regler at man skal betale mer for disse enn vannlig headestt. Det er ingen pris forskjell i farge eller materialene men det koster mye mer å bygge trådløs komunikasjon i stedet for å ha kabel. For samme kvalitet er kostnadene for trådløst høyere.

Batteri

Som en hvilken som helst elektronisk gadget trenger trådløse hodetelefoner noe så enkelt som å være oppladet. Hvis du trenger å lade telefonen og smartwatchen din hver natt, er det sannsynlig at hvis du er en intensiv bruker av hodetelefoner, må du også mate dine trådløse hodetelefoner. Det spiler ingen role om hodetelefoner har estamert batteritid av 5 timer eller 48 timer de kan fortsatt gå tom for ladning. Men produsenter har tenk om dette og mest hodetelefoner fortsatt kan brukes via en avtakbar kabel.

Tap

Som noe hodetelefoner som Apple Airpods og Jabra Elite 65t er så veldig lite er det mer enn lett å tape de i pung eller ryggsak. Og også er det ikke mulig å kjøpe kun 1 seperat øreplugg hvis 1 er tapt. Så vær forsiktig!

Vanskelighet og kompatibilitet

Ikke alle hodetelefoner så lett å bruke eller pare med telefon eller lyd enheten som Apple AirPods. Spesielt hvis man har aldri brukt trådløse hodetelefoner før kan det være veldig dårlig erfaring med første hodtelefoner. Også de billigste øreplugg type hodetelefoner kan være mareritt å pare. Derfor vi rekomenderer ikke å spare penger men kjøpe de mest populært eller mest rekomendert hodetelefoner. Det skal gjør det mye letter å bruke, pare og mest sannsynligvis hodetelefoner med høyest pirs skal ha mye bedre batteriliv, lydkvalitæt og kundesupport. Større klokker eller ‘On-Ear’ trådløse hodetelefoner vannligvis har ingen probelmer med paring. I værste fall kan man kjøpe hodetelefoner som fortsatt har kabel inkludert som backup og bruke hodetelefonutgang hvis paring er umulig. Også av og til trådløse hodetelefoner kommer kun med 3 knapper men med masse funksjoner som gjør det mye vannskeliger å bruke pga tusen kombinasjoner som kan trykkes på knapper.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button