Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Den beste trådløse støvsugeren i 2024

Inntil nylig var den trådløse støvsugeren andrefiolinisten når det kom til rengjøring i huset. De kunne brukes til enklere og mindre oppgaver, men manglet en lengre levetid på batteriet og sugekraften for de store områdene som dype tepper med vanskelig smuss som for eksempel dyrehår.

Da vi skrev vår anmeldelse om de beste tradisjonelle støvsugerne, lovte vi å fortelle dere når dens trådløse nemesis var blitt bra nok til å vurderes som et verdig alternativ. Nå har dagen kommet (og snarere enn vi hadde forventet). Teknologien har forbedret seg massivt med et oppgradert batteri, høyere ytelse for rengjøring og flere funksjoner. I tillegg er det kommet flere produsenter inn i markedet, noe som gjør at du vil finne gode alternativer i alle prisklasser.

For denne artikkelen har teamet vårt sammenlignet og undersøkt nærmere 180 modeller. Vi vurderte de forskjellige spesifikasjonene, ytelse-evnen deres gjennom tester på ulike overflater i tillegg til at vi vurderte brukeranmeldelser og ekspert-uttalelser på nøkkelfunksjonene, som inkluderer brukervennlighet, vedlikehold, ergonomi, varighet på batteriet og holdbarhet. For å være ærlig så er mange fortsatt middelmådige på sitt beste. Men dog har de beste trådløse utøverne blitt kraftige nok til å kunne erstatte sine kablede forfedre.

Enten du ser etter en arbeidshest som kan håndtere tepper med dype rysjer i et hus med flere soverom, eller et budsjett-alternativ for raske sveip over gulvet – så vil du garantert finne et noe som passer for deg ut fra vår toppliste. I kjøpeguiden vår forklarer vi også når det kan være lurt å støvsuge uten kabel (og når du ikke bør gjøre det), hvordan du kan sammenligne de ulike modellene, og hvordan du kan velge det beste tilbehøret i forhold til rengjøringsbehovet ditt. Etter å ha lest denne artikkelen vil du være opplyst med all kunnskapen du trenger for å få et hus uten skit ved bruk av trådløs rengjøring.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson V11 Absolute Extra Pro
Best i test

Fordeler

 • Enestående rengjøring på alle overflater
 • Auto modus optimaliserer rengjørings-effekten og levetiden på batteriet
 • Displayet informerer om gjenstående batteritid og rengjøringsoppgaver
 • Hygienisk og enkel tømming av beholderen
 • Vaskbart HEPA filter
 • Kommer med et stort utvalg av tilbehør

Ulemper

 • Kostbar
 • På-knappen må holdes inne mens rengjøring utføres
 • Den kan være for tung for folk med smerte i håndleddene

Anmeldelse

Dyson V11 er definitivt førsteklasses blant trådløse rengjøringsapparater, og den slår faktisk også et par av de kablede modellene også. Og det gjelder ikke bare når det kommer til å fjerne støvet. Alle elementer ved denne støvsugeren er nøye designet og fungerer uanstrengt når det kommer til alt fra lading, til festing av tilbehør- og tømming av beholderen.

I testene våre fortærte Dyson V11 alt fra større smuler til dyrehår og til de minste støvpartiklene. Og resultatene forble imponerende enten oppgaven innebærte støvsuging av harde flater, eller rensing av tepper med dype rysjer. Dysons ytelse på tepper fortjener en ekstra oppmerksomhet ettersom dette er Akilleshælen til mange av de trådløse modellene. I Boost-modus er det overraskende hvor mye støv og smuss den får ut fra et teppe som ser tilsynelatende rent ut.

Ulempen med Boost-modusen er at den kun varer i maks 12 minutter (i noen tilfeller mindre) før batteriet tar kvelden. Auto-modusen hjelper da bra til ved at den justerer sugeeffekten basert på hvilken overflate den støvsuger. I tester gav Auto tilnærmet like bra resultater som Boost, men med betraktelig lenger batteritid. Med mindre du skal dyprense teppet, så er Auto perfekt å bruke til de fleste oppgaver. Men vær oppmerksom på at du må bruke torque-munnstykket siden de andre tilbehørene til Dyson ikke kan justere sugeevnen automatisk. Til slutt har den også en Eco-modus som forlenger levetiden på en batteriet med opptil 60 minutter. Og fortsatt leverer den mer energi enn de fleste konkurrentene når de settes på full effekt.

Med V11 Absolute Extra Pro modellen får du et to batteri som festes med et klikk, som gjør at rengjøringen kan utvides til opptil 120 minutter. Det er mer enn nok tid, til og med om du skal støvsuge en hel villa. Likevel melder brukere at de kan rengjøre over 100 m2 på et enkelt batteri. Begge V11-modellene har et praktisk (og stressløsende) display, som vil informere deg om hvor mye tid det er igjen til du må bytte batteri. Displayet viser også de forskjellige rengjørings-modusene og vil minne deg om hvilke rengjørings-oppgaver som står for tur.

Deretter har V11-serien et HEPA filter som er enkelt å vaske, og et av de mest hygieniske tømmemekanismene vi har sett på en trådløs støvsuger. Når den beholderen på 0,76 liter er full så trenger du bare å plassere den over søppelbøtta og skyve på spaken for å åpne bunndekselet. Etterpå tar du spaken opp igjen, og så er du ferdig. Dette betyr at du vil ha mindre kontakt med smuss sammenlignet med andre trådløse støvsugere som er uten pose (men vær oppmerksom på at den lille støvskyen som frigjøres kan påvirke personer med astma eller allergier).

Avslutningsvis så må det nevnes at Absolute Extra Pro modellen kommer med en svært generøs pakke med tilbehør. Det veggmonterte ladestativet er kompakt og stilig. Utenom det dreibare torque-munnstykket, så får du i tillegg med et munnstykke uten motor som kan føres over harde gulv, en støvbørste, munnstykke til områder med smal åpning, et kombimunnstykke, et mini-motorisert munnstykke og en børste til å bruke mot vanskelig smuss. Alle tilbehør er helt uproblematiske å feste på, og ta av, og to av disse kan lagres sammen med støvsugeren. Om du tar av stangen vil V11 forvandles til en håndholdt støvsuger, og tilbehørspakken tilbyr en perfekt løsning til alle typer søl.

Kort fortalt, Dyson V11 Absolute Extra Pro er dyr men tilnærmet perfekt. En liten ulempe er at når batteriet er tomt vil det ta opp til 4,5 time å lade den. For store husholdninger vil det ekstra klikk-på-batteriet derfor komme godt med. En stor ulempe er at du må holde på-knappen nede konstant mens du rengjør. Sammenlignet med de eldre Dyson-modellene, så har på-knappen blitt mer sensitiv og komfortabel å holde, men den kan likevel gjøre lengre rengjørings-oppgaver slitsomme (V11 veier nærmere 3 kg). Den heftige motoren er plassert nærme håndtaket og mennesker med leddplager bør velge en støvsuger-modell som er lettere, eller som en modell som er oppreist. Men de aller fleste brukere syns at V11 er ergonomisk nok for sine rengjøringsbehov.

Vi mener at Dyson V11 Absolute Extra Pro er den beste modellen for de aller fleste. Den slår dermed V10 med desto mer sugekraft og levetid på batteri (riktignok var V10 ~0,5 kg lettere), og Auto-modusen og LCD displayet er toppen av kaken. V11 Torque Drive Extra er nesten identisk med Absolute Extra; minus børstehodet for harde overflater. V11 Animal Extra er et annet rimeligere alternativ, men denne kommer med enda litt mindre tilbehør og har et enklere display.

For å oppsummere så har V11-serien utvidet grensene for hva en trådløs støvsuger klarer. Og Absolute Extra Pro som med sin fantastiske tilbehørs-pakke lander bra når det kommer til hva du får igjen i forhold til prisen. Hvis du planlegger å kvitte deg med den kablede støvsugeren for godt så er dette den beste erstatningen tilgjengelig på markedet.

Spesifikasjoner

 • Batteri Tid: Opp til 120 min
 • Batteri Type: Li-ion
 • Batteri Inkludert: 1
 • Rengjørings Innstillinger: 3
 • Maks Støynivå: 85 dB
 • Type: Poseløs
 • Kapasitet: 0,76 l
 • Dimensjoner (H x B x D): 128,6 x 25 x 26,1 cm
 • Vekt: 3 kg
 • Tilbehør Inkludert: Turbobørste, parkettbørste, dysemunnstykke, kombimunnstykke, mini-turbobørste, støvbørste, børste for vanskelig smuss, veggmontert ladestativ

Miele Triflex HX1

Miele Triflex HX1
Andreplassen

Fordeler

 • Enestående rengjøring på alle overflater
 • Lang levetid på batteriet selv på den kraftigste innstillingen
 • Kan brukes med tre forskjellige konfigurasjoner
 • Har filter som varer en livstid
 • Svært solid konstruksjon av høy kvalitet

Ulemper

 • Kostbar
 • Den kan kjennes for tung til folk som har utfordringer med leddene sine
 • Noen brukere rapporterer om uhell i forbindelse med åpningen av støvbeholderen

Anmeldelse

Miele Triflex HX1 er en nylig debutant på markedet for trådløse støvsugere og som utmerker seg med sitt innovative design. Denne modellen er en 3-i-1-modell som kan brukes med vanlig skaft, med rørforlenger eller som en håndholdt enhet, avhengig av hvilken rengjøringsoppgave du står ovenfor. Kvaliteten på konstruksjonen er enestående, og batteriet varer hele 17 minutter når den bruker den høyeste sugekraften.

I testene kjørte vi Miele i modig kamp mot Dyson. Selv på den laveste av 3 moduser så er HX1 en overraskende grundig rengjører. Miele ledet litt i noen av testene vi utførte på harde flater og kortere tepper, men V11 utkonkurrerte så snart det kom til store tepper med dype rysjer. I likhet med Dyson så kan batteriet til Miele vare opp til en time, og kan raskt byttes ut.

Å bruke Triflex er veldig behagelig, og manøvreringsevnen er utmerket. Den har en bryter i stedet for en på-knapp; og dermed trenger du ikke å holde den inne hele tiden. Ettersom motoren er montert nærme børsten (lik stående støvsugere), så vil denne modellen kjennes perfekt til å rengjøre store områder da den ikke er like belastende for håndleddet. Når den er konfigurert til å brukes med vanlig skaft, kan HX1 stå vertikalt på egenhånd, noe som er veldig praktisk om du trenger å flytte på møbler eller plukke opp ting som ikke skal inn i støvsugeren. Når du monterer motoren i nærheten av håndtaket vil du ha en klassisk støvsuger med forlenget skaft slik at du kan rengjøre områdene som er høyere oppe og vanskeligere å nå. Og ved å fjerne skaftet blir Triflex en håndholdt modell som hjelper deg med de mindre rengjørings-oppgavene.

Ifølge brukere så vil flytting av motoren kun ta mellom 30-60 sekunder. Men så fort du finner favoritt-innstillingen din kommer du kanskje ikke til å endre på dette så ofte. Dette er en av de tyngre, trådløse støvsugerne på markedet (ferdig montert veier den 3,6 kg), men skaftet og den håndholdte innstillingen kan kjennes tungt for de med sensitive ledd.

Batteriet varer fra 17 minutter til 1 time, og Miele estimerer at denne modellen er kraftig nok til å håndtere et område på 125 m2. Ladingen tar 4 timer, og vi liker at batteriet kan lades direkte eller fra det monterte stativet. Triflex har livstidsgaranti på filteret og støvbeholderen kan romme opp til 0,5 liter.

Hvis vi skal peke ut noe mindre heldig med denne støvsugeren så er det mekanismen for å tømme som går ut på å vri for å åpne. Du må vri den 45 grader for å frigjøre, og deretter 45 grader for å åpne den. Flere brukere informerer om en lærekurve for å bli kjent med denne mekanismen. Hvis du er uheldig og bruker for mye kraft og vrir den for langt, så vil beholderen åpne seg helt og alt støvet vil havne på gulvet igjen.

Men hvis du kan leve med uhellene under lærekurven, så er Mieles trådløse debut svært imponerende. Den er dog ikke særlig billig. Standard HX1 som vi har anmeldt her, har medfølgende dysemunnstykke, støvbørste og møbeltrekk-børste. HX1 Pro er en litt dyrere og mer innholdsrikt sett. Den har et HEPA filter og børste som er opplyst med LED-lys i tillegg til et ekstra batteri og ekstra ladebrett.

Ettersom HX1 nylig har blitt lansert så er det ingen som vet hvor bra den vil prestere over tid. Men denne støvsugeren kjenner med solid og kompakt enn sine konkurrenter. Mileles produkter har rykte på seg for å ha en ekstremt lang levetid, og produsenten forventer at Triflex varer i 10 år. Hvis det stemmer, så kan det hende at HX1 overlever konkurrentene sine både to og tre ganger, noe som gjør den til en meget god investering.

Spesifikasjoner

 • Batteri Tid: Opp til 60 min
 • Batteri Type: Li-ion
 • Batteri Inkludert: 1
 • Rengjørings Innstillinger: 3
 • Maks Støynivå: 80 dB
 • Type: Poseløs
 • Kapasitet: 0,5 l
 • Dimensjoner (H x B x D): 129,7 x 26 x 28 cm
 • Vekt: 3,6 kg
 • Tilbehør Inkludert: Turbobørste, støvbørste, dysemunnstykke, møbeltrekk munnstykke, veggmontert ladestativ

Electrolux Ergorapido EERC70EB

Electrolux Ergorapido EERC70EB
Mest for pengene

Fordeler

 • Meget rimelig
 • God rengjøring på harde flater og tepper med kort lugg
 • Det stående designet kjennes komfortabelt og er mindre belastende for håndleddene
 • Kan forvandles til en håndholdt modell på få sekunder

Ulemper

 • Rengjøring av dype rysje-tepper og fjerning av større partikler kunne vært bedre
 • Støvbeholderen er liten og kan være vanskelig å tømme
 • Å få tilgang til filtrene er litt tungvint
 • Ganske kort levetid på batteriet

Anmeldelse

Mens de trådløse støvsugerne (spesielt de som er bra) pleier å være betydelig dyrere enn sine kablede slektninger, så er Electrolux Ergorapido rimelig, men fortsatt et effektivt alternativ for mindre husholdninger. Børsten er overraskende enkel å manøvrere og rengjøre; batteriet varer i opptil 21 minutter, og designet gjør at den raskt og enkelt kan gjøres om til en håndholdt støvsuger.

Med tanke på hvor rimelig Ergorapido er, så forventet vi en middelmådig rengjøringsprestasjon. Men den fungerte faktisk veldig bra på de fleste overflater, inkludert ved fjerning av irriterende smuss slik som sand eller dyrehår fra små- til mellomstore tepper. I tester var den største utfordringen de dype rysjeteppene for den mindre kostbare trådløse støvsugeren. På harde gulv og overflater slet den også litt med å få med seg store partikler, som for eksempel kornblanding. Med andre ord, med mindre du bor i en villa med overdådige tepper og sammen med grisete cornflake-elskere, så vil Ergorapido være et godt valg.

En annen bonus er brukervennligheten. I motsetning til de fleste modeller, ligner det mer på en stående modell enn en støvsuger med skaft. Vekten er fordelt slik at den er nærmere gulvet, noe som kjennes mindre belastende ut for armene dine. Og hvis du trenger å ta en pause så klarer Ergorapido stå loddrett alene. Børsten kan svinges opp til 180 grader, noe som er veldig nyttig når du rengjør skarpe hjørner. Ergorapido har også to strømmoduser. Ifølge brukerne kan batteriet holde opptil 21 minutter på den laveste modusen; og på den høyeste overlevde batteriet i 10-12 minutter.

En annen ting vi elsket med denne støvsugeren er at du kan fjerne den mest sentrale delen på få sekunder, og, voilà, så blir den en håndholdt enhet. Ja de fleste trådløse modeller kan transformeres, men Electrolux har gjort denne prosessen både praktisk og enkel. Ved bruk av den håndholdte modifikasjonen har du imidlertid bare en strømmodus tilgjengelig. Batteriets ytelse er lik den du får med en full enhet på sin høyeste hastighet.

For å lade Ergorapido setter du den i veggstativet og plugger i kontakten. Dessverre kan ikke det innebygde batteriet byttes, og ladingen tar 4 timer. Vedlikeholdet gir også litt ulike opplevelser. Beholderen rommer bare 0,5 liter, og du må ta ut filteret hver gang du skal tømme den. Dette betyr at du kommer i kontakt med mer støv sammenlignet med trykk-på-knappen-og-la-det-falle-metoden som brukes på noen rivaliserende modeller. Selve filteret består av to deler og må separeres før rengjøring, og dette vil også være en prosess som utsetter deg for mer støv. Den gode nyheten er at når du har delt opp filteret kan du bare vaske det i varmt vann.

For å konkludere så er kanskje ikke Electrolux Ergorapido EERC70EB like raffinert som high-end-modellene, men det later den heller ikke som at den er. I stedet tilbyr den en fristende og overbevisende tilbehørspakke til en god pris. Det medfølgende tilbehøret kan brukes på mindre rengjørings-oppgaver og er et dysemunnstykke og støvbørste, men rimelig ekstrautstyr kan kjøpes separat. Om du vil kjenne på friheten ved å ha en trådløs støvsuger uten å måtte investere en formue, så vil Ergorapido være det beste alternativet.

Spesifikasjoner

 • Batteri Tid: Opp til 21 min
 • Batteri Type: Li-ion
 • Batteri Inkludert: 1
 • Rengjørings Innstillinger: 2
 • Maks Støynivå: 79 dB
 • Type: Poseløs
 • Kapasitet: 0,5 l
 • Dimensjoner (H x B x D): 114,5 x 14,5 x 26,5 cm
 • Vekt: 2,26 kg
 • Tilbehør Inkludert: Turbobørste, støvbørste, dysemunnstykke, veggmontert stativ, lader

Sjekk prisen


Roborock Mace H6 Adapt

Roborock Mace H6 Adapt
Mest ergonomisk

Fordeler

 • Suveren rengjøring på harde flater og korte tepper
 • Auto modus optimaliserer rengjøringseffekten og levetiden på batteriet
 • Veldig lett og behagelig å bruke
 • Vaskbart HEPA filter
 • Det følger med et stort utvalg av tilbehør

Ulemper

 • Rengjøring av dype rysje-tepper er bra, men ikke perfekt
 • Støvbeholderen er liten og kan være vanskelig å tømme
 • Begrenset tilgjengelighet av reservedeler

Anmeldelse

Roborocks robotstøvsugere har utfordret Roombas en god stund, og dermed forventet vi at debuten på det trådløse markedet ville være ambisiøst. Og vi ble ikke skuffet ettersom H6 ser like futuristisk og støvhungrig ut som high-end-modellene, men er betydelig rimeligere og lettere. Med et støynivå på maks 72 dB, er dette også en av de mest lydløse modellene som finnes.

Når det kommer til prestasjonen ved rengjøring overgikk den fjærlette H6-modellen (den veier bare 1,4 kg) alle våre forventninger. Den etterlot nesten alle overflater plettfrie slik som de harde overflatene og overflaten på de korte- og middels høye teppene, og dette selv med lavere strøminnstillinger. Når det til de utfordrende og dype teppene klarer den å få med seg opp til ~ 90% av de små partiklene hvis den benyttes optimalt. Selv om denne modellen ikke yter like bra som monsteret Dyson, så imponerer sugekraften til denne lille H6 modellen.

Roborock H6 overgår Dyson (og andre trådløse modeller, for å være ærlig) når det kommer til batterilevetiden på en enkelt lading. Batteriet er innebygd men det varer imidlertid opp til utrolige 90 minutter. Levetiden er også bekreftet blant brukerne. Dette er fordi Roborock har montert et litiumpolymerbatteri i støvsugeren sin, mens alle andre på markedet fortsatt bruker litiumion. Innovasjonen fører ikke bare til mer langvarige støvsugingsøkter, men Roborocks pakke forventes også å beholde 80% av kraften sin etter hele 400 ladesykluser. Dessuten kan ladestativet konfigureres enten som selvstående eller montert på veggen, avhengig av hva du ønsker. Selve ladingen tar 4 timer.

På samme måte som Dyson V11 har Roborock tre strømmoduser, inkludert en automatisk innstilling som justerer sugekraften avhengig av hvilken overflate den arbeider på. Når den er satt på max, varer H6 ~ 10 minutter. Likhetene mellom de to modellene ender ikke her, ettersom H6 også har en skjerm. Selv om den er mindre enn Dyson sin, så er OLED-skjermen tydelig og enkel å lese. Den viser informasjon om gjenværende batteritid, valgt modus og varsel om vedlikehold.

H6 har to vaskbare HEPA-filtre for å fange opp selv de minste støv-partiklene. Mekanismen for å tømme søppelbeholderen er imidlertid ikke perfekt. Tanken bak ligner på Dyson (et bunndeksel åpnes når du trykker på en knapp), men brukere rapporterer at noe smuss, slik som dyrehår, kan sitte fast inni beholderen. Hvis dette skjer, må du rette opp beholderen til H6 manuelt. Dessuten vil den lille 0,4-liters beholderen kanskje føre til at du må håndtere denne skitne oppgaven ganske ofte.

Serien med tilbehør er ikke bemerkelsesverdig, men greit gjennomtenkt for å dekke de fleste rengjøringsbehov. Bortsett fra den viktigste børsten som er motorisert følger det med en støvbørste, mini-turbobørste, verktøy for sprekkene og favoritten vår – et fleksirør som kan forlenges. Du kan feste alt tilbehør direkte (dette forvandler H6 til en håndholdt støvsuger) eller bruke det sammen med fleksirøret for å få bedre rekkevidde. Og enda et pluss er at H6 har en utløserlås for kontinuerlig drift. Dermed kan du legge ned H6 og bruke fleksirøret til å rengjøre området rundt, i stedet for å bære støvsugeren hele tiden.

Samlet sett fant vi få problemer med Roborocks debut. Ytelsen på de dype teppene kunne vært litt bedre, men den var virkelig imponerende i forhold til prisen. Søppelbeholderen kunne vært mer romslig, og tømming kunne vært lettere. Alt dette veies imidlertid opp av den fantastiske batterilevetiden, brukervennligheten og den relativt stillegående driften. En liten bekymring er derimot tilgjengeligheten av reservedeler. Foreløpig er det eneste alternativet til å få tak i et ekstrabatteri å bestille fra Kina, og vi aner ikke hvordan situasjonen vil utvikle seg de neste årene når du vil trenge en erstatningsdel. Når det er sagt så kommer denne lille, trådløse støvsugeren med 2 års garanti (som også dekker batteriproblemer), og Roborocks kundeservice ser ut til å være svært responsiv. Hvis du bestemmer deg for å gi H6 en sjanse, vil du bli overrasket over hvor enkelt det er å rengjøringe.

Spesifikasjoner

 • Batteri Tid: Opp til 90 min
 • Batteri Type: Li-Po
 • Batteri Inkludert: 1
 • Rengjørings Innstillinger: 3
 • Maks Støynivå: 72 dB
 • Type: Poseløs
 • Kapasitet: 0,4 l
 • Dimensjoner (H x B x D): 110 x 11 x 21,5 cm
 • Vekt: 1,4 kg
 • Tilbehør Inkludert: Turbobørste, støvbørste, mini turbobørste, dysemunnstykke, et fleksirør som kan forlenges, modifiserbart ladestativ

Bosch Unlimited BCS812KA2

Bosch Unlimited BCS812KA2
Best for større husholdninger

Fordeler

 • Yter ekstremt bra på alle overflater
 • Det følger med to batterier
 • Batteriet kan lades i løpet på bare 60 minutter
 • Det fleksible dysemunnstykket hjelper til med å rengjøre de trange stedene
 • Det selvrensende filteret trenger lite vedlikehold

Ulemper

 • Støvbeholderen er liten og kan være vanskelig å tømme
 • Den kan være for tung for de med utfordringer med håndleddene

Anmeldelse

Trådløse støvsugere fungerer bra for leiligheter og mindre hus, men levetiden på batteriet kan begrense rengjøringen når det kommer til større områder. Bosch Series 8 BCS812KA2 er et kraftig, men rimelig rengjøringsapparat som leveres med to batterier og en hurtiglader. Dette betyr at du får nesten ubegrenset rengjøringstid, og BCS812KA2s komplette tilbehørssett vil løse flere rengjøringsutfordringer.

I ytelsestester klarte BCS812KA2 å rengjøre alle overflater med god overbevisning. Det var ikke den aller beste rengjøringen, men den holdt seg bemerkelsesverdig nær ytelsen til lederen Dyson V11. I normal modus varer batteriet opptil 40 minutter (opptil 35 minutter hvis du bruker et motorisert tilbehør), og ytelsen er kraftig nok for de fleste rengjøringsoppgaver. Turbo-modusen er perfekt for dype tepper, men du har kun 10 minutter på deg til å fullføre jobben. Det er ingen skjerm, men en lampe som indikerer hvilken modus som er på, og om du er i ferd med å gå tom for strøm. Bosch betjenes av to knapper; den ene slår enheten på og av, den andre velger intensiteten på sugekraften. Det er ingen av knappene som må holdes inne manuelt og kontinuerlig.

Med en hurtiglader blir batteriet fulladet i løpet av ~ 1 time. Det er mulig å bruke dokkingstasjonen også, men dette vil ta 5 timer. Klikk-på-systemet gjør at batteriet kan byttes ut på få sekunder, og det er den samme funksjonen som brukes i andre Bosch Home & Garden-verktøy (den grønne serien). Dermed kan det være du allerede har en reservedel, i tillegg til de to delene som følger med støvsugeren. Mens du støvsuger, kan du lade den andre pakningen for å sikre at du aldri går tom for batteri.

Den største skuffelsen på BCS812KA2 var beholderen. Kapasiteten er kun på 0,4 liter, og du må ta ut filteret hver gang det er fullt. Dette gjør oppgaven mer støvete enn nødvendig. Dessuten kan noe støv samles under ejektoren, noe som ytterligere kompliserer vedlikeholdet. Selve filteret er relativt enkelt å vedlikeholde; den har et selvrensende system, og du trenger ikke å vaske det.

Settet med tilbehør er ikke så stort, men det tilbehøret som følger med er veldig praktiske. Vi ble forelsket i det ekstra lange og fleksible dyse-tilbehøret. Den gjør det mulig å erobre alle de vanskelige hjørnene og sprekkene med støv som ikke noen andre støvsugere klarte skikkelig tidligere. Du får også et støvbørste / møbeltrekkverktøy av typen 2-i-1 og et tilbehør for støvsuging av madrass (farvel støvmidd). Vi likte at alt tilbehør kan lagres pent ved siden av dokkingstasjonen, og muligheten til å ta med et av dem sammen med støvsugeren mens du går rundt i huset.

BCS812KA2 veier 2,9 kilo når den er ferdig montert. Å holde den i en hånd kan bli slitsomt når du har lengre rengjøringsøkter. Hvis du vil ha et lettere apparat vil du kanskje foretrekke Bosch Serie 6-serien (vår favoritt var BBS611BSC, da denne modellen har det fleksible dysemunnstykket). Disse støvsugerne veier mindre og er rimeligere, men ulempen er kortere levetid for batteriet og en enda mindre beholder.

For å oppsummere synes vi at BCS812KA2 er et robust og pålitelig rengjøringsapparat når det kommer til større rengjøringsarbeid. De to medfølgende batteriene gir mye for pengene, og det ekstra lange dysemunnstykket tar rengjøringen til et helt nytt nivå.

Spesifikasjoner

 • Batteri Tid: Opp til 40 min
 • Batteri Type: Li-ion
 • Batteri Inkludert: 2
 • Rengjørings Innstillinger: 2
 • Maks Støynivå: 76 dB
 • Type: Poseløs
 • Kapasitet: 0,4 l
 • Dimensjoner (H x B x D): 128 x 17,5 x 25,2 cm
 • Vekt: 2,9 kg
 • Tilbehør Inkludert: Turbobørste, ekstra lang mysemunnstykke, 2-in-1 munnstykke, madrass-tilbehør, veggmontert ladestasjon, hurtiglader

Kjøpsguide for trådløs rengjørings-støvsuger

Når Dyson i 2018 annonserte at de hadde sluttet med å utvikle kablede støvsugere fantes det mange skeptikere. Men publikum appellerte til muligheten for å vaske gulvet sitt uten å bekymre seg for hvor stikkontakten var, rekkevidden på ledningen og flokete kabler. Men selv om denne teknologien er svært imponerende, så er det ikke alltid vi vil anbefale å droppe det kablede alternativet. I denne kjøpeguiden i kriterier og forklaringer til hvorfor du bør gjøre dine vurderinger før du tar ditt endelige valg.

Trådløs vs kablet støvsuger

støvsuger med ledning og trådløs støvsuger

Den trådløse eller oppladbare støvsugeren har mange fordeler. Den er lettere, mer manøvrerbar og allsidig. Likevel har de sine svakheter, og ingen støvsugerselger kommer nok ikke til å informere deg om disse disse i detalj. Om du ikke klarer å bestemme deg for om ditt neste rengjøringsapparat skal ha ledning eller ikke, så er det i dette avsnittet du finner svaret.

Dekning – hvis du har lite gulvareal som skal rengjøres, så kan et trådløst apparat være alt du trenger. Men har du et stort hus, mange pelskledde venner og tepper med dype rysjer, så vil det se litt annerledes ut. Dersom dette er tilfelle, vil du trenge en modell med kraftig motor, langvarig batteri (eller lang ledning) og bra med tilbehør. Det finnes gode alternativer for støvsugere både med og uten kabel, men det er et bredere utvalg blant førstnevnte. Og ingen av de trådløse modellene tilbyr uendelig operasjonstid.

Pris – kort sagt så får du mer sugekraft per krone hvis du har et apparat med ledning. Dagens avanserte, trådløse støvsugere er kraftige nok til å håndtere alt smusset selv, men du kan også finne en like dyktig modell med ledning til en tredjedel av prisen. Det er mange budsjettmodeller også, men de er bedre egnet for enklere rengjøringsoppgaver. Og om du har en av disse vil du kanskje også trenge dyprens med en av de tradisjonelle støvsugerne. Når det er sagt, så er det ingenting galt med å ha begge deler hvis du har plass, da de fint kan supplere hverandre.

Pålitelighet – en god modell med ledning kan fort vare i 10 år. Statistikken for trådløse støvsugere er mindre optimistisk. Vanligvis lever de fra 2 til 5 år før de bryter sammen eller får et problem som blir for dyrt til å reparere. Om flere produsenter kommer inn på markedet og lager high-end apparater, kan holdbarheten forbedres, men foreløpig er modellene med ledning det mest pålitelige alternativet.

Hygiene – når det kommer til kablede modeller, kan du vanligvis velge en modell med eller uten pose. Og beholderne deres er så store at selv om du velger sistnevnte, trenger du sjelden å ta på den støvete delen. Trådløse modeller er stort sett poseløse. Vanligvis er beholderne små og vanskelige å tømme ordentlig. Personer som lider av astma eller allergi vil foretrekke selvforseglende poser som du finner på en modell med ledning. På den annen side er poseløse støvsugere mer kostnadseffektive og miljøvennlige. Den største ulempen er at noe støv alltid vil slippe ut når du tømmer søpla, men det finnes noen modeller som reduserer dette utslippet.

tømme støvsugeren

Vekt og design – å ta frem den store, klumpete støvsugeren hver gang det er kommet småsmuler på gulvet eller annet smuss på teppet, kan kjennes veldig unødvendig. Trådløse støvsugere er lettere, og de fleste blir glad når de kan bruke den til korte rengjøringsoppgaver og når det oppstår et akutt behov, i stedet for å utføre rengjøring i hele huset når man tar frem støvsugeren. Men håndtering av noen av de trådløse modellene kan imidlertid kjennes slitsomt når du skal rengjøre store områder, da motoren vanligvis er plassert høyere opp. Hvis du har kroniske smerter i kroppen eller leddene dine kan til og med et skaft på 3 kg forverre tilstanden.

Støynivå – de trådløse modellene som er tilgjengelig nå har ofte et støynivå på 70 til 80 dB når den brukes på høyeste hastighet. Dermed vil denne spesifikasjonen neppe spille en avgjørende rolle i beslutningen din. Men hvis du virkelig foretrekker en stille rengjører, så er det flere alternativer blant modellene med ledning (noen av disse går til og med under 60 dB).

Allsidighet – tradisjonelle støvsugere kommer vanligvis med et bredt utvalg av tilbehør, for eksempel en ekstra (parkett) børste for sensitive gulv. På trådløse modeller er tilbehøret oftest begrenset. Men på den annen side kan nesten alle trådløse enheter justeres til å bli en håndholdt støvsuger, og noen kan brukes i tre ulike konfigurasjoner noe som vil gi uendelige rengjøringsmuligheter. Trådløse modeller (spesielt de med skaft) er også godt egnet for å fjerne edderkoppnett som henger høyt oppe, samt rengjøring av trapper og biler.

Lagring – trådløse modeller er generelt mindre enn modellene med ledning. Mange har dokkingstasjoner som kan brukes enten som vegg- eller gulvstativ, avhengig av hva du ønsker. Og noen ser så stilige ut at du gjerne vil vise dem frem (og la gjestene være misunnelige). De tradisjonelle beholderne og skaftene er mindre elegante; så disse blir ofte gjemt bort i et skap eller på et lagringsrom.

Ekstra utgifter – batterier er vanligvis den dyreste reservedelen. Når batteriet du har er utslitt, vil det koste dyrt å erstatte den, og noen produsenter vil ikke alltid ha reservedelene tilgjengelig. På den annen side kommer de fleste trådløse modeller i dag uten pose, og de har vaskbare filtre. Dermed kan du bruke en trådløs støvsuger ganske lenge uten noen ekstra kostnader.

Ulike trådløse støvsugere

typer trådløse støvsugere

Hvis du leser dette avsnittet så ønsker du trolig fortsatt å ha en trådløs modell enten som ditt prioriterte rengjørings-apparat eller som et supplement til den tradisjonelle støvsugeren. Heldigvis finnes det flere typer av disse apparatene som dekker alle dine rengjøringsbehov.

Støvsugere med skaft – dette har blitt det mest populære designet, og har et smalt rengjørings-skaft som inneholder motor, en beholder og filter som er plassert høyere opp, nærme håndtaket og kontrollene. Slike modeller gir svært gode muligheter for manøvrering og har en god rekkevidde. Men med hovedvekten av motoren i hånden din kan den på sikt kjennes tung ut når du skal gå over større områder. Når apparatet er utformet med et skaft, kalles disse ofte for 2-i-1 trådløse støvsugere. De fleste av dem kan forvandles til håndholdte støvsugere ved å fjerne skaftet og feste noen av de medfølgende dysene.

Stående støvsugere – disse er større enn modellen med skaft, men vekten fordeles vanligvis nærmere gulvet. Dette gjør dem mer komfortable å håndtere mens du rengjør store rom- og tepper. Dessuten kan støvsugeren stå loddrett helt på egenhånd, noe som er praktisk hvis du trenger å flytte en stol eller hente noe som har falt på gulvet. Men det oppstår noen begrensninger med denne modellen når du ønsker å rengjøre trange rom, hjørner, gulvet under sengene, tak eller gardiner. Det er fordi denne modellen er mer upraktisk å løfte. Heldigvis kan mange av denne typen konfigureres som håndholdte støvsugere også. Slike modeller har vanligvis en hoveddel som kan fjernes.

Håndholdte støvsugere – siden de to øverste typene kan forvandles til denne modellen, kan du lure på hvorfor noen vil kjøpe en enkelt, håndholdt støvsuger. Sannheten er at disse lette, trådløse støvsugerne er billigere og enda lettere å bære. Hvis du foretrekker en kablet støvsuger til å fjerne skit og smuss fra gulvet og teppene, men du av og til ønsker å ta bort smuler og støv fra biler eller møbler – så vil en slik håndholdt modell være et godt valg. Lange skaft eller rør kan kjennes tunge og klumpete når du bruker den som en del av en konfigurasjon, derfor vil en godt balansert håndholdt støvsuger være bedre for håndleddene dine.

Sylinderformet Støvsuger – disse blir stadig sjeldnere, men du kan fremdeles finne noen slike apparater som ser tradisjonelle ut, bare uten ledningen. Den ligner en oval tønne på hjul og har et separat skaft som er festet via en slange. Disse modellene fungerer bra for gulv og tepper, men er mindre allsidige for andre type rengjørings-oppgaver.

Andre typer – hvis ingen av alternativene over virker riktig for deg, så er det ganske mange innovative løsninger tilgjengelig. Vi har eksempler på apparat som inkluderer design kombinert med trådløs støvsuger og mopp, eller modeller som kan konfigureres i mer enn to rengjøringsmoduser.

Forstå spesifikasjonene

Teknologien bak trådløse støvsugere har utviklet seg en hel del. Men hvordan skiller man mellom middelmådige tepperensere og sugekraftige rengjøringsmaskiner? Denne delen av artikkelen dekker alt fra viktige funksjoner til kule innovasjoner du kanskje ønsker å kjenne til før du utfører ditt neste kjøp.

Børstehoder

Børstehoder

De fleste støvsugere med ledning har med en børsterulle som skal være universell og passe for alle gulvtyper. I praksis fungerer ikke dette særlig bra. Noen sliter med å plukke opp større gjenstander fra harde gulv og spre dem i alle retninger. Og noen er mindre effektive ved støvsuging av tepper, og klarer ikke å komme i kontakt med fibrene til å få tilgang til smussen som sitter dypere nedgravd. Du får som oftest med en motorisert børste som skal rense skjøre gulv, for eksempel parkett. For å rengjøre skjøre overflater bør du se etter en modell som gjør det mulig å skru av den roterende delen, eller enda bedre, en modell som har en separat børste for harde gulv.

De beste trådløse støvsugerne har egnete børsteruller som gjør det overraskende bra på ulike gulv. Det bør også vurderes hvor manøvrerbar børsten er, og om det er praktisk å navigere mellom vegger og møbler.

Noen børster har LED-belysning, noe som hjelper til med å oppdage smussen i de mørkeste krinker og kroker. Et annet herlig ekstra-tilbehør er en selvrensende børsterulle. De fleste ruller kan fjernes for å rense dem manuelt og fjerne det sammenfiltrede håret med saks. De selvrensende rullene har små kniver som utfører denne oppgaven for deg.

Batteri

De beste batteridrevne støvsugerne kan kjøre i ett fra en time til 90 minutter på en enkelt lading. Imidlertid refererer figuren i spesifikasjonene vanligvis til den laveste effektinnstillingen. På den høyeste effektinnstillingen får du mellom 10 og 20 minutter, avhengig av hvilken modell du har. Å ha en modell med lengre brukertid virker logisk, men direkte sammenligninger kan imidlertid være misvisende. Flere tester har vist at de beste modellene på det laveste fortsatt er mer effektive enn de billige etterligningene på sitt beste.

Men hva om du trenger en støvsuger som kan kjøre i turbo-modus lenge, slik at du får bukt med alle hårene fra husdyrene og smusset i teppene? I så fall bør du se etter et utskiftbart batteri framfor et innebygd batteri. Det er en typisk misforståelse at fastmonterte batterier ikke kan byttes ut. Det stemmer ikke, det tar bare mer tid og krever at du har tilgang på verktøy. Noen modeller selges inkludert et batteri nummer to, men du kan ofte bestille dette separat også.

I tillegg må du huske å sjekke ut ladetiden og alternativene for lading. De fleste modeller må lades fra en dokkingstasjon, og ladingen kan ta fra 4 til 5 timer. Vi foretrekker de modellene som gjør det mulig å lade batteriet separat, og de som har en medfølgende hurtiglader.

Type batteri som apparatet benytter har også en betydning. Litiumion (Li-ion) batterier kan lades raskere og vare lenger enn nikkel-metallhydrid (Ni-MH). Nylig har modeller med litiumpolymerbatterier (Li-Po) dukket opp. Fordelene med dette batteriet er at det er lettere og gir en bedre sikkerhet; Li-Po er imidlertid dyrere å produsere.

Effekt innstillinger

innstillinger for trådløs støvsuger

Billige modeller har som regel kun en type innstilling for bruk, mens de mer kostbare modellene har to eller tre innstillinger slik at du kan kontrollere og forlenge levetiden på batteriet. De beste trådløse støvsugerne du får tak i i dag, kommer med en automatisk modus som justerer sugeeffekten avhengig av gulvtypen du jobber på.

Du bør også sjekke ut bryterne. Noen modeller har på-knapp i utløserstil som må holdes inne kontinuerlig (dette gjelder deg, Dyson). Dette kan kjennes belastende på armer og fingrer, særlig hvis du har følsomme ledd eller kroniske smerter i leddene. Vi foretrekker modeller med brytere som slår kontant av og på innstillingen.

Det finnes også noen modeller med en skjerm som viser hvilken modus du har valgt og hva som er gjenværende levetid for batteriet. Hvis trådløse økter med rengjøring gir deg angst for om du rekker å bli ferdig før batteriet er tomt eller ikke, så vil denne typen være verdt ekstrakostnaden. Enklere modeller har vanligvis batteriindikatorer som er mindre informative, men likevel praktiske.

Størrelse på beholder og vedlikehold

For øyeblikket har trådløse- og poseløse støvsugere en kapasitet på mellom 0,3 og 0,9 liter. Beholderen i seg selv er ofte større, men det er vanligvis et merke på beholderen som vil vise maksimumsgrensen (overfylling kan skade filteret og/eller redusere rengjøringsytelsen).

Vanligvis vil det være bedre med en større beholder da du tømmer denne sjeldnere og blir mindre eksponert for støv. Imidlertid har også designet noe å si. Mange modeller har komplekse tømmemekanismer som krever at du både trekker og vrir, og du må ta ut filtrene hver gang du har nådd grensen på 0,3 liter. Den beste varianten er en beholder som kan åpnes i bunnen og som tømmes ved å klikke på en bryter eller en knapp. Hvis beholderen har stikkontakter, ulike vinkler eller sprekker der smuss og støv kan sette seg fast, må du sette av mer tid til vedlikehold.

Filtre og forsegling

En annen litt rotete oppgave er rengjøring av filteret. Og dette kan ikke ignoreres; Ellers risikerer du at det blir blokkeringer, dårlig ytelse og redusert levetid på apparatet ditt. Den gode nyheten er at de fleste modeller har langvarige filtre (eller til og med livstidsgaranti) som må ristes, eller bare skylles i rennende vann. Dette sørger for mindre ekstra-kostnader. Å få ut filteret kan være litt støvete, men dette avhenger av designet på maskinen.

Noen modeller har HEPA filtre. Disse fjerner minst 99,95% av luftbårne partikler innenfor en diameter på 0,3 mikrometer. Likevel så vil ikke engang det beste filteret i verden hjelpe med mindre resten av støvsugeren er godt forseglet. Som beskrevet over, så beskytter de vaskbare filtrene og poseløse beholderne brukeren mot støv. Hvis man skal prioritere luftkvalitet, så anbefaler vi at du velger en støvsuger som er godkjent for allergi- og/eller astmapasienter. Du bør kanskje også skaffe deg en god luftrenser. For oss andre er ikke HEPA-filteret like viktig, ettersom alle støvsugere som selges i EU kun er tillatt å ha et maksimalt støvutslipp på 1,00%.

Vekt

Trådløse støvsugere er mye lettere enn standardmodellene, og veier i gjennomsnitt 2-3 kg. Imidlertid kan selv det kjennes for tungt dersom støvsugeren er dårlig balansert. Generelt kan modellene med skaft som veier over 3 kg bli slitsomme å holde på i lengden. De stående modellene er ofte tyngre, men er fortsatt komfortable da mesteparten av vekten lenes mot gulvet.

Hvis du må velge mellom to modeller, som er like gode, anbefaler vi at du velger den lettere modellen. Du vil føle deg mer motivert til å rengjøre oftere, og det vil være lettere å overbevise samboer og barn om å ta del i rengjøringen de også.

Motoreffekt

Dette er vanskelig. Noen trådløse støvsuge-produsenter lister opp wattstyrken i spesifikasjonene (som beskriver effekten på motoren), mens noen nevner luftwatt i stedet (som beskriver sugeeffekten). Dette gjør ofte en direkte sammenligning umulig, og for å være ærlig så er det ingen måleenhet som forteller hele historien uansett.

Den generelle effektiviteten (og spesielt børsten) betyr mer når det gjelder suge-evnen. Et høyere tall kan indikere en bedre sugestyrke, men dette er ikke alltid tilfelle.

Tilbehør

tilbehør til trådløs støvsuger

Før du kjøper, må du vite hvilke overflater du ønsker å rengjøre. De fleste produsenter tilbyr flere varianter av hver modell, og ofte er den eneste forskjellen tilbehøret som følger med. Selv om du kan bestille tilbehøret separat, er det vanligvis rimeligere å skaffe den riktige kombinasjonen fra starten. Når du har funnet dine favoritter, kan det medfølgende tilbehøret være med på hjelpe deg med å ta den endelige avgjørelsen. Dessuten er de trådløse modellene så allsidige at du sannsynligvis kommer til å bruke de medfølgende børstene og dysene mer enn du gjorde med den tradisjonelle støvsugeren.

Nesten alle støvsugere har følgende 3 tilbehør inkludert, og på noen modeller kan disse slås sammen til et munnstykke som kan tilpasses:

 • Dysemunnstykke – dette er tilbehøret du trenger for å rengjøre hjørner, mellom veggovnen og sofaputene samt på andre trange steder. Dysemunnstykket har en small, flat fasong med en vinklet tupp som gjør at du kommer til på områder som er for smale for gulvbørsten. Vi foretrekker et forlenget dysemunnstykke da disse vil gi en bedre rekkevidde.
 • Støvbørste – denne er perfekt for å rengjøre vinduskarmen, bokhyllen, lampeskjermen og persiennen. Det er en sirkulær eller avlang børste med lange, myke børster. Støvbørsten er perfekt til å fange opp støv uten at du trenger å bekymre deg for at du kan komme til å skrape opp sensitive overflater. Noen børster har også en fin vinkel for å gi bedre rekkevidde.
 • Møbeltrekk verktøy – dette tilbehøret er designet for å rense stoff, madrasser, sofaer og andre lignende gjenstander. Den har et smalt, flatt hode som sikrer kraftig suge-effekt. Noen støvsuger-modeller vil også inneholde følgende tilbehør:
 • Miniturbo børste – dette er en mindre og lettere versjon av det motoriserte børstehodet. Miniturbo børsten er perfekt for dyprens av polstrede stoler og møbler samt rens av bilinteriør. På grunn av de roterende børstene så er den mer effektiv enn møbelverktøy til å få ut vanskelig smuss, noe som kan vise seg å være svært nyttig for dyre-eiere.
 • Madrass tilbehør – i likhet med møbeltrekk verktøyet, så har dette tilbehøret en ennå smalere åpning som sikrer maks sugekraft når du renser en madrass. Selv om den ikke er livsviktig, vil den være et nyttig verktøy for de som er plaget av midd-allergi da den fjerner mer støv og allergener enn annet tilbehør.
 • Fleksibelt rengjøringsrør – dette røret ligner den tradisjonelle slangen på støvsuger-beholderen, men er litt kortere. Den øker rekkevidden for rengjøringen og gjør at du enklere får tilgang til de utfordrende områdene. Du kan også sette fra deg den sentrale delen av støvsugeren mens du bruker slangen.
 • Langt smalt dyserør – en lang og fleksibel dyse som er smalere enn dysemunnstykket. Dette gjør at den kommer enkelt til under møbler, mellom bilsetene etc.

Konklusjon

Et gjennomtenkt valg av en trådløs støvsuger, vil forandre måten du ser på pleie av gulvet på. Nå er det flere modeller tilgjengelig enn noensinne og disse dekker alle type budsjettstørrelser og alle dine rengjøringsbehov.

Hvis pris ikke er noe problem, så er Dyson V11 Absolute Extra Pro den kraftigste, trådløse støvsugeren som er på markedet for tiden. Den enorme rengjøringskraften, beholderen som er svært enkel å tømme og det langvarige batteriet gir en suveren kombinasjon. Og det flotte tilbehørssettet gjør dette til det beste alternativet for et bredt spekter av formål; fra rengjøring av sensitive parketter til å fjerne dyrehår fra tepper.

På den annen side har den ledningsfrie konkurransen blitt ekstremt høy. Alle de fem modellene i denne listen tilbyr imponerende rengjøringsytelse i forhold til pris, og hver av dem har unike fordeler. Uansett hvilken du velger, vil du bli overrasket over hvor raskt og uanstrengt rengjøring kan utføres.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button