Trampoline test 2024

Glade og aktive barn som hopper og spretter på trampolinen i hagen, mens foreldrene følger med fra terrassen. Trampolinene er flyttet fra svette gymsaler til å bli familiens samlingspunkt i hagen. Bare i det lille, norske markedet er det mer enn nok å velge i.

Trampolinen ble utviklet som et treningsapparat og benyttet i profesjonell idrett. Det var de amerikanske gymnastene George Nissen og Lary Griswold som laget den moderne trampolin på midten av 30-tallet. Begge studerte ved universitetet i Iowa og var stjerner på skolens gymnastikklag. Selve konseptet med trampoline kom etter at de hadde studert trapesartister som benyttet sikkerhetsnettet under trapesen for å gjøre nummeret mer underholdene. Nissen og Griswold spente opp et kanvas-lerret og festet på springfjærer. Dermed var den første trampolinen født. Først og fremst mente oppfinnerne at det ville være et godt apparat til bruk under turntrening, men selve øvelsen ble så populær at det ble etablert som en egen idrett. Navnet trampoline kommer fra det spanske ordet for stupebrett, Trampolin. Det hevdes at Nissen kom over ordet under en demonstrasjon og at han besluttet å gjøre det om til engelsk og navngi sin nye oppfinnelse.

Radarparet Nissen og Griswold startet storproduksjon av trampoliner under andre verdenskrig og ga selskapet navnet Nissen-Griswold Trampoline and Tumbling. Begge grunnleggerne er døde. Griswold i 1996 og Nissen i 2010, men selskapet Nissen Trampoline lever videre og produserer fortsatt trampoliner av høy kvalitet.

I takt med at interessen for trampoliner i privat eie økte her i landet, har utvalget også blitt betydelig bedre. Det finnes trampoliner som er svært enkle leketøy og det finnes olympiske trampoliner. Alt avhenger av hva du er villig til å betale. Prisene spenner fra rundt 1.000 kroner til mange titalls tusen. Hvilken modell som er velegnet for ditt bruk, vil avhenge av flere ting. Det kan selvsagt være fristende å la seg lokke av et godt trampoline tilbud, og dermed spare mye penger. Og det er ikke nødvendigvis noe galt i å velge en billig, liten trampoline. Nå er det riktignok slik at du, som med alt annet, gjerne får det du betaler for. De minste trampolinene kan være et godt valg til små barn, men dersom du ønsker å ha en trampoline som varer er det nok lurt å legge inn litt ekstra kroner.

trampolinTrampoliner er ikke et leketøy. Derfor er det viktig at du leser deg opp og er innforstått med hva det er du kjøper. Feil bruk og feil kjøp kan faktisk være livsfarlig. For eksempel er det helt avgjørende at du sikrer at trampolinen du kjøper tåler vekten til den personen som skal bruke den. Trampoliner benytter sterke fjærer som kan gjøre stor skade dersom de utløses feil. Det finnes egne forskrifter for trampolineforhandlere, nettopp fordi det kan være svært farlig å betjene dem galt.

Grunnkonstruksjonen av en trampoline er rimelig rett frem og enkel. Bestanddelene er ramme, fjær og matte. I tillegg kommer eksterne deler som kantbeskyttelse og sikkerhetsnett.

Selve rammen er det som holder trampolinen sammen i form av en solid metallring eller ramme. Rammen lages ofte av et rundt stålrør eller kraftig aluminium. Rammerøret kan være dekket av et mykt skummateriale eller et plastbelegg for å gjøre kontakt mer behagelig. Kantrammen er det som utgjør festet for fjærene. Herfra går fjærene inn mot midten og festes i matten eller duken. Dimensjonen på rammerøret vil variere med pris og kvalitet. En skikkelig trampoline har gjerne et tykt og kraftig rør til ramme, mens de enklere og billige modellene gjerne har spart inn litt. En trampoline som skal benyttes av voksne bør gjerne ha tykkere ramme enn det som er nødvendig for de minste barna. Tykkelsen på rammen avgjør dessuten hvor kraftige og spretne fjærene kan være.

Fjærene er det som gir trampolinen spents og sprett. Fjærene festes i den ene enden på innsiden av rammen og den andre enden festes i duken. Fjærenes tykkelse, lengde, materialtype og antall avgjør hvor mye spenst og kraft det blir i trampolinen. Fjærene er faktisk den mest avgjørende delen av hele trampolinen. Mindre trampoliner er som regel utstyr med 72 eller 80 fjærer som er rundt 25 millimeter tykke. En trampolinetest vil avsløre at disse fjærene gir en noe hardere og strammere sprett enn større trampoliner. Hard sprett betyr at trampolineeffekten blir dårligere. Det blir rett og slett mindre spenst med harde fjærer. Vi finner gjerne harde fjærer på små innendørstrampoliner som benyttes til balansetrening. For slike øvelser er behovet for spenst ganske lite.

Skikkelige dype sprett får du dersom trampolinen har 120 fjærer og 30 millimeters diameter. Fjærene på disse trampolinene er gjerne minst 23 centimeter lange. Det gir en stor bevegelse i trampolinemmatten, som igjen betyr dype og høye sprett. Selve fjæren lages gjerne i galvanisert stål og har lang holdbarhet, dersom de behandles riktig. Som for alle andre fjærer er det vanlig at de strekker seg noe over tid og mister elastisiteten sin. Det er ikke stort man får gjort med, men heldigvis koster det ikke all verden å bytte ut slitte fjærer.

Duken eller trampolinematten er det vi kanskje forbinder mest med trampolinen. Denne holdes oppe av festingen ut mot fjærene. Der Nissen og Griswold benyttet kanvas er det nå mest vanlig å lage matten i det sterke plastmaterialet polypropylenvev. Materialet er kjent for at det er svært slitesterkt og kan leve nærmest til evig tid. Riktignok er det fare for at det skjer slitasje i festet mot fjærene, men det skyldes kantsømmen og ikke materialet i seg selv. Selv om selve matten er nesten evigvarende er det vanlig at, spesielt utendørstrampoliner, må bytte matte etter noe år som følge av revnede sømmer.

Konkurransetrampoliner og de som benyttes av atleter har gjerne en matte som er laget av tynn nylon. Fordelen med nylon er at luftmotstanden reduseres og dette gir åpning for de virkelige svevende hoppene. Nylonduken er imidlertid vesentlig dyrere enn polypropylen og derfor brukes den ikke på typiske familietrampoliner. En annen ulempe er at nylon har mye kortere levetid og derfor blir det for dyrt for de fleste å holde seg med en slik matte.

I tillegg til de tre grunndelene, består gjerne en trampoline også av en kantpolstring og et sikkerhetsnett. Kantpolstringen er ekstrautsyr, men noe du definitivt bør kjøpe med for å være sikker på trygg bruk. Polstringen legges over fjærene og ut mot rammen, slik at fjærene ikke er synlige under bruk. Dette hindrer at du uforvarende tråkker på fjærene og risikerer å sette deg fast eller skade deg. Kantpolstringen er gjerne laget i et tykt plastmateriale som EPE eller AVA. Dette er ekspanderende materialer som føles behagelig å tråkke på. En polstring bør ikke være mindre enn 25 millimeter dersom den skal ha noen effekt. Noen billige polstringer er laget av et skumlignende stoff som heter polyretan, men dette blir for mykt til at det gir særlig beskyttelse. I tillegg tar det lett til seg vann. Kantpolstringen kan gjerne koste litt penger, men vil definitivt være verdt investeringen.

Det siste du trenger for trampolinen er sikkerhetsnettet. Det påstås at det er forbudt å selge trampoliner uten sikkerhetsnett, men dette er en stor misforståelse. Du har selvsagt lov til å kjøpe ny trampoline og beholde det gamle nettet. Men det som er forbudt er å benytte trampoliner uten sikkerhetsnett. Derfor skal alle trampoliner, også små billige trampoliner, leveres med nett. Dessverre finnes det useriøse forhandlere i markedet som selger trampoliner uten nett. Heldigvis er det streng kontroll med dette og salget av slike blir ofte stoppet. Igjen er det viktig å minne om at trampoliner kan være livsfarlige apparater, dersom ikke sikkerheten tas på alvor. Hvert år kan man lese om alvorlige ulykker der barn har falt ut av trampolinen og skadet seg. Det finnes ingen grunn til å ikke kjøpe trampoline med nett og montere det etter anvisning. Det kan være nyttig å vite at du er juridisk ansvarlig for alle instrumenter og apparater som er montert i hagen din. Visste du for eksempel at det er straffbart å ikke ha lokk til bassenget, selv om det bare er et lite barnebasseng? Velg et nett som gjør det vanskelig for uvedkommende å benytte trampolinen uten ditt oppsyn. Kanskje bør du også vurdere en hengelås eller andre låsemuligheter.

Sikkerhetsnettet kan monteres på to måter. Enten er det festet i rammen eller i duken. Gjennom test av trampoliner er det vist at de beste nettene er de som monteres på rammen. Disse sikkerhetsnettene er både mer holdbare og sikrere. Festes sikkerhetsnettet på selve duken blir belastningen større og for hvert hopp, strekkes nettet. Over tid vil nettet bli så elastisk at det ikke er i stand til å ta imot vekten dersom noen faller inn i det. I verste fall kan hele nettet ryke.

En naturlig tanke er at sikkerhetsnettet som er montert i matten gjør at man ikke sklir under nettet og skader seg på fjærene. Men det er faktisk akkurat det motsatte som skjer. Sikkerhetsnett som er festet i matten har gjerne små fester for hver trettiende centimeter. Festene kan bidra til å løfte opp polstringen og gjøre fjæringen mer utsatt. Med et slikt nett er det lett for at en fot eller en hånd kommer under og setter seg fast mellom fjærene og nettet.

De forskjellige sikkerhetsnettene kan lukkes og åpnes på forskjellige måter. De beste nettene har en slags sluseordning som gjør at du må gå litt i kryss for å komme inn til trampolinen. Disse er absolutt å foretrekke fordi man slipper å stenge nettet fra innsiden. Sikkerhetsnett med sluser har også betydelig vanskeligere for å åpne seg ufrivillig under bruk.

Alt med trampoliner handler i bunn og grunn om at det er riktig dimensjonert. Så også når vi snakker om sikkerhetsnettet. Nettene er festet med solide stolper, gjerne så tykke som 38 millimeter. Dette er viktig fordi det skapes sterke krefter under bruk av en trampoline og en voksen hopper kan treffe sikkerhetsnettet med voldsom fart og kraft. I et slikt scenario er det avgjørende at stolpene klarer å holde imot og at nettet ikke faller sammen av påkjenningen.

Innfestingen av nettet på stolpene varier noe fra modell til modell. Mange benytter løse stropper som fests mot nettet med en jevn avstand. Andre igjen tres over stolpen som en strømpe. Sistnevnte er å foretrekke fordi kraftbelastningen fordeles over et større område. Det hindrer nettet fra å løsne og forbedrer levetiden.

Hva koster så en trampoline i dag? Trampolineprisene har stupt merkbart de senere årene. På samme tid har både antall modeller og steder som selger trampoliner eksplodert. De fleste sports-, fritids- og leketøysforretninger har i dag et varierende utvalg av trampoliner. Det er også mulig å kjøpe trampoline på større breddesortimentsbutikker. I privatmarkedet er det lavprismodellene som står for det meste av salget. Det har sammenheng med at de fleste ikke kjøper en trampoline for at barna skal bli idrettsutøvere, men for moro skyld. Med den kvaliteten som i dag finnes på rimeligere modeller er det få som ser seg tjent med å betale langt over 10.000 kroner for en trampoline som bare brukes noen timer hver sommer. Du skal ikke gå mange runder i et villastrøk før du ser trampoliner som er mer utslitt av vær enn av bruk. Når sant skal sies er nok trampoliner et leketøy som mister nyhetens interesse ganske raskt. Og da er det jo ingen vits i å legge mye penger på bordet.

Men du behøver ikke å tømme bankkontoen for å få en god trampoline. Det viktigste er at du sørger for at kvaliteten er god nok og at sikkerhetsutstyret tilfredsstiller alle krav. Mange synes nok at sikkerhetsfokuset tar litt overhånd, men det er uten tvil det desidert viktigste når du kjøper trampoline. Sikkerhet må alltid komme først når man snakker om slike apparater. Det er også sikkerhet som gjør at mange foreldre er betenkt over å gå til anskaffelse av trampoliner. Mor og far blir rett og slett redd for at barna skal skade seg under bruk. Det er ikke vanskelig å forstå bekymringen. På internett finnes det nok av historier om trampolinelek som har endt fatalt. Men dersom trampolinen er montert etter anvisningen, sikringen er god og alle deler holder nødvendig dimensjon, samt at bruken overvåkes, så er ikke trampolinelek stor verre enn sykling eller bruk av en huske. Du bør imidlertid ikke la de minste barna holde på alene. Steng gjerne av trampolinen ved å sette en lås på sikkerhetsnettet. En kabellås til sykkel passert gjerne fint til formålet. Kanskje må du sette inn noen taljer for å ha noe å strekke låsen gjennom, men det finnes også sikkerhetsnett som har lagt inn dette fra før. Samtidig er det viktig å vise barna hvordan trampolinen skal benyttes og sette tydelige grenser for hva som er lov og hva som ikke er lov.

Etter at sikkerhetspraten er ferdig og alle brukerne forstår alvoret er det ikke noen tvil om at trening og lek på trampoline kan ha fantastiske konsekvenser for balansen hos barn. Det kan for så vidt også sies for voksne. Det bevegelige underlaget gjør underverker som balansetrening. Tester har vist at selv svært små barn, som knapt klarer å stå oppreist, kan bedre balansen ved å trene på trampoline. Siden trampolineduken aldri står helt stille med belastning oppå, lærer man seg å agere mot ustøhet på en veldig effektiv måte. Tester har også vist at trampoline barn får god kontroll på motorikk, muskelbygging og kondisjonstrening. Hos voksne er trening på trampoline en fantastisk måte å brenne kalorier på. Faktisk er en økt på trampolinen langt mer effektivt enn en joggetur. Samtidig er det jo både morsomt og enkelt å holde på med.

Trampoliner har i mange tiår vært viktige elementer i opptrening for idrettsutøvere. Mange toppidrettsutøvere har trampolineøvelser som obligatorisk del av treningsprogrammet. Piloter benyttet trampoliner for å bli bedre til å orientere seg i luften under andre verdenskrig. Idrettsutøvere som er avhengig av balanse og spenst, som for eksempel skihoppere bruker mange timer i uken på trampolinetrening. Også utøvere som driver presisjonsidrett, som skyting, har stor nytte av å benytte trampolinen.

Men for hvermansen er det vel først og fremst leken som gjelder når man går til anskaffelse av en trampoline. Og det er nok av leketøy å velge i. Søk på nett viser hele 52,6 millioner treff for ordet trampoline. Prissammenligningstjenester på nett gir over 60 forskjellige modeller etter et raskt søk. På nettsteder som spesialiserer seg på salg av brukte varer er det et hav av størrelser og fasonger å velge blant. Trampoliner til salgs er med andre ord ikke noen mangelvare.

Når du har bestemt deg for å kjøpe en trampoline er det viktig å bestemme seg for hva den skal benyttes til. Hvis det bare er små barn som skal leke på trampolinen, klarer du deg med en billigere og mindre variant enn dersom det er tenåringer, mor og far som skal kose seg. Det kan være nyttig å tenke på at små barn fint kan bruke en stor trampoline, mens det er umulig for en voksen å boltre seg på en trampoline for små barn. Med andre ord kan det lønne seg å kjøpe en trampoline som er laget for voksne. Da kan hele familien være med. I tillegg har du sikret deg at de minste barna har noe å vokse i.

Hvor mye trampolinen tåler er oppgitt i form av maksimal kilobelastning. I Norge er det vanlig at trampolinene har en kvalitetsmerking fra TÜV-GS-CE. Disse litt kryptiske bokstavene forteller deg at trampolinen er testet og kontrollert og dermed kan anses som sikker. CE-godkjenningen er EUs standard for produktmerking. Produkter som er stemplet CE innfrir kravene i EUs metodedirektiv og diverse forordninger. I praksis skal alle produkter som selges i Norge være CE-merket.

TÜV derimot er en tysk sikkerhetskontroll. Denne er ikke en erstatning, men et tillegg til CE. Bak kontrollen står den tyske industriorganisasjonen Technischer Überwachungs-Verein. Denne organisasjonen består av tyske selskaper som har dannet et objektivt samarbeid for å forsikre at alle produkter er laget i henhold til tysk lov. TÜV-godkjenningen gjelder også i Norge. I kombinasjon med CE er du sikret at du får produkter som er forsvarlige og sikre i bruk.

Trampoliner deler vi gjerne inn etter utforming. Den mest vanlige trampolinen er kanskje den runde. Men det finnes også oval trampoline og rektangulær trampoline. Foruten formen er de tre typene teknisk helt like. Mange synes imidlertid at en avlang trampoline er lettere å få plass til, siden den kan stå inn mot en vegg eller en hekk. Runde trampoliner blir ofte litt mer plasskrevende. De ovale trampolinene er mer sjeldne, men foretrekkes av mange fordi det øker muligheten for trening. Siden trampolinen er lenger enn den er bred kan det lettere gjennomføres lange hopp enn med en rund trampoline. Den samme effekten får du selvsagt av en rektangulær trampoline. Når det gjelder pris finnes det nok flere billige, runde trampoliner. Men den store prisforskjellen ligger gjerne ikke i formen.

Blant de virkelig store produsentene av trampoliner er High Jump. De har flere modeller i ulike størrelser og en trampoline på rett over tre meter selges for under 1.500 kroner. 3-meteren har brukerbegrensning på 120 kilo, noe som gjør at den fint kan brukes av en voksen mann og kanskje et lite barn samtidig. Det er imponerende, selv om den langt fra er markedets kraftigste.

High Jumps tre meter brede trampoline ruver drøyt to meter fra bakken. Det gjør at den blir litt i minste laget for de store barna og voksne. Disse vil lett hoppe over sikkerhetsnettet. Fjærbelastningen består av 54 fjærer og er dermed i nedre sjikt hva gjelder spenst. Nå er dette først og fremst en billig trampoline, som ikke er beregnet på røff bruk. Med en så lav prislapp er dette et produkt man fort kan finne på å gjøre spontaninnkjøp av. Det er nok flere fedre som har kommet fra lørdagshandel med en High Jump-trampoline i bagasjerommet.

En annen produsent av rimelige trampoliner er ProFlyer. Også de leverer trampoliner i flere størrelser og typer. Eksemeplvis har de en nesten fire meter bred trampoline til omkring 2.5000 kroner. Trampolinen er utstyrt med hele åtte ben og står dermed fjellstøtt mot underlaget. Antall bein kan være smart å tenke gjennom, siden det føles vesentlig tryggere å leke på en trampoline som ikke har fare for å flytte seg. ProFlyer skryter av at de har et eget system for montering og demontering, kalt T-link. Denne patenten gjør også at det blir en tettere kobling mellom trampolinen og sikkerhetsnettet. Kantbeskyttelsene til ProFlyer er mer omfangsrike enn mange andre og dekker både fjærene og selve rammeverket. Sikkerhetsnettet er dessverre festet i duken, men kantbeskyttelsen skal gjøre at det dekkes godt.

Fra samme produsent finnes det også en oval trampoline. Denne har målene 4,57 x 3,05. Konstruksjonen tåler en belastning på 150 kilo. Trampolinematten er festet med 72 galvaniserte fjærer på rammen og matten er konstruert i UV-beskyttet duk. Selve rammen er utstyrt med en kraftig polstring og duken er inndelt i flere hoppesoner. Dette skal bidra til å gjøre det sikrere for flere personer å benytte trampolinen samtidig. I tillegg kan man legge opp et mer avansert treningsprogram.

Trampoliner selges nå i en rekke forskjellige forretninger, men det finnes også egne nettbutikker som utelukkende selger trampoliner og matchende utstyr. Hos disse opereres det ofte med meget gode tilbud, samt at de gjerne selger best i test trampoline. Men vær oppmerksom på at markedsføringen fra nettbutikkene kan være i overkant kreativ. I dag finnes det nesten ingen pålitelige trampolinetester for det norske markedet. Også i vårt naboland Sverige er det beskjedent med slike tester. Den seneste kåringen av trampoline best i test er fra 2017.

trampoline testSom med alle spesialforretninger har trampolinebutikkene den fordelen at de gjerne har et bredere utvalg av reservedeler og tilleggsutstyr. Hos all-utstyrsforretninger kan det ofte være vanskelig å finne spesifikke deler. Det skyldes at forretninger som selger mange varetyper som regel driver med større partikjøp. Dermed tømmes lageret raskere og forretningene vil ikke ta inn deler etterpå. Innen trampolinesalg er det ingen store enkeltaktører, slik du gjerne finner innen elektronikk for eksempel.

Som tidligere nevnt er det mulig å kjøpe trampoliner billig. Men du tjener i lengden på å betale litt ekstra for et bedre produkt. Dyrere trampoliner har bedre kvalitet og lengre levetid. Der en rimelig trampoline som regel ikke har en livslengde på mer enn et par år, så kan de dyrere modellene fungere like godt etter ti år. Riktignok kan skifte av fjærer og hoppematte forlenge levetiden på trampolinene, men det er gjerne like dyrt som å kjøpe en helt ny trampoline i den nedre delen av prisskalaen. Så er det selvsagt et spørsmål om det er mulig å oppdrive hoppematter eller fjærer til en ukjent trampoline. Da er det langt enklere å få tak i reservedeler til et kjent merke som kostet litt mer i innkjøp i første runde.

Og streng tatt snakker vi ikke om ekstreme ekstrautlegg. En stor trampoline på 3,3 meter bredde fås kjøpt for godt under 5.000 kroner. Betaler du ytterligere en tusenlapp kan du utvide diameteren med enda en meter. Da har du en høykvalitetstrampoline til en svært overkommelig pris. Disse trampolinene har kantbeskyttelse i solid vinyl, som strekker seg over både ramme og fjær. Kantbeskyttelsen på disse er hele 36 millimeter tykk og holder svært lenge.

Rammeverket er laget i elektrogalvanisert stål. Det betyr at den er svært motstandsdyktig mot rust.

Denne trampolinen passer spesielt godt for personer mellom 30 og 100 kilo. Særlig lettere brukere skal få en veldig god sprett ut av denne. Stivheten i trampolinen er sterkere enn hos konkurrerende trampoliner. Det gjør at spretten ikke går like dypt. Derfor er den best egnet for personer fra rundt 10 å og oppover. Hoppematten er utviklet av et materiale som gjør at den får raskere reaksjon og derfor svarer kjappere på hoppet.

Sikkerhetsnettet som leveres som standard er 1,8 meter høyt. Dette benytter såkalt overlappende åpning eller labyrintformen. Fordelen er at det barn som bruker trampolinen ikke vil falle ut under bruk. Nettet festes til den utvendige rammen med innpakkede og beskyttede stolper. Stolpene påføres et sort trekk og festes i øvre og nedre kant.

Det er mulig å kjøpe fargerike trykk som festes på duken. Disse trykkene beskriver forskjellige hoppeprogram og fungerer som en instruksjon og opplæring for barna som skal benytte trampolinen.

Berg Favoritt-trampolinen kan utstyres med en mengde ekstrautstyr. Blant annet selges det en egen stige som skal gjøre det lettere å komme inn og ut av trampolinen. Dette kan være en god erstatning for selvlagde kasser eller provisoriske løsninger. Stigen setts fast på rammen ved inngangen in nettet. Stigene som passer til Berg Favoritt selges for bortimot 300 kroner.

Det er også såkalte forankringssett tilgjengelig for trampolinen. Disse settene består av plugger og barduner for å sikre trampolinen. Dersom trampolinen står plassert på et værutsatt sted vil det være en svært god investering. Riktignok er trampoliner solide og tunge, men de blir enorme vindfang dersom vinden får skikkelig tak. Skulle du være så uheldig at trampolinen blir tatt av vinden kan det utgjøre stor fare for både eiendom og personer.

Sikkerhetsnett under trampolinen er også verdt å vurdere. Det gjør det vanskeligere for barn og dyr å krype inn under trampolinen mens den benyttes. For barn kan det være moro å ligge under trampolinen mens noen hopper på den, men det er direkte livsfarlig og må ikke forekomme under noen situasjon. Har du mange barn i nabolaget kan det være fornuftig å kjøpe et sikkerhetsnett som sperres rundt trampolinens underside være en god investering. Sikkerhetsskjørtet koster ikke stort mer enn 500 kroner, men gjør hele trampolinen betydelig sikrere.

Mens du er inne på ekstrautstyr, så kan et overtrekk være verdt å tenke på. Overtrekket dras over ramme, kantbeskytter, fjær og duk. Det blir rett og slett som en presenning som sørger for at vann legger seg oppå hoppematten. Samtidig skjermer den for løv og annet rusk. Overtrekket fører til at matten holder seg ren og sikker, samtidig som den sørger for at vann ikke gjør matten glatt og farlig å benytte seg av. Vann på duken kan gjøre det vanskelig å få fotfeste. Derfor er det svært viktig at matten er tørr og ren når den benyttes.

En siste investering som kan være hensiktsmessig er å kjøpe ett overtrekk. Dette tres over rammen og dekker både ramme, kantbeskyttelse, fjærer og duk. Fordelen med et slikt trekk er at det hindrer vann å legge seg på selve hoppematten og skjermer den for løv og annet rusk. For det første vil det bidra til at matten holder seg ren og sikker lenger, i tillegg til at vannet kan gjøre matten svært glatt og farlig i bruk. Derfor må man alltid sørge for at hoppematten er ren og tørr før den benyttes.

Noe av det aller ypperste som finnes på trampolinemarkedet i dag er North Challenge. Denne fås fra rett over 6.000 kroner og er flere ganger kåret til best i test trampoline. Blant annet markedsføres den av X-Games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen. Hun bruker trampolinen aktivt i treningsøyemed.

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Vurder denne artikkelen!
Total: 1 Gjennomsnitt: 5
Back to top button