Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste Tredemøller

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Hva er tredemølle?

En tredemølle er et treningsapparat som består av et belte (gjerne kalt løpebånd) som trekkes rundt mens den som trener beveger seg på det i samme fart som beltet, og dermed står stille i forhold til omgivelsene. Med mulighet for å sette forskjellige hastigheter på beltet gjennom en eller annen form for regulator, kan personen som trener dermed gå, jogge eller løpe på tredemøllen. En tredemølle er et helt grunnleggende apparat i utrustningen av ethvert treningsrom i våre dager.

De fleste tredemøller er horisontale, altså foregår treningen på et helt flatt terreng. Det er vanlig at de kan stilles inn til å simulere stigning oppover, noen kan også etterligne nedoverbakker. Noentredemøller har løpebånd som er stilt i skråplan, der personen som trener kan gå eller løpe i oppoverbakke. Det er svært populært å trene tredemølle intervall, da dette gir god kontroll over instensitet og bruk av tid.

Opprinnelig betyr det gamle ordet tredemølle en mølle som drives av mennesker eller dyr.

Hvorfor bør folk kjøpe tredemølle?

Mange som har ambisjoner om å begynne med trening, finner ut at det kan virke motiverende å starte opp med en tredemølle best i test.

liten tredemølle

En av fordelene med å eie en tredemølle er at man slipper å gå ut eller dra på treningssenter for å trene. Det innebærer frihet til å kunne trene hvis for eksempel været ute er forferdelig. Vinteren, som gjerne varer i 6 – 8 måneder i Norge, er alltid en stor utfordring for den som er glad å løpe i skog, på utendørs bane eller langs veier. Med en billig tredemølle er denne utfordringen langt på vei overvunnet.

Å ha et eller flere treningsapparater hjemme kan for mange øke motivasjonen til å trene. De fleste opplever at det er enklere å ta en rask tur på tredemøllen, enn å måtte planlegge en utflukt bort fra sitt eget hjem. Hvis tredemøllen er brukervennlig og har mange egenskaper som er gode for en løpemaskin, kan dette øke motivasjonen betydelig.

En tredemølle gir bedre kontroll ved for eksempel intervall-trening, og det er enklere å planlegge, sette opp treningsprogrammer, og monitorere selve treningen.

Hvordan ta skikkelig vare på en tredemølle

Denne tredemølle test beskriver blant annet intervalltrening tredemølle, intervall tredemølle, tredemølle salg, tredemølle pris, tilbud tredemølle for den som er ute etter å kjøpe tredemølle.

De fleste tredemøller har en bruksanvisning som følger med, der det bør være et kapittel som forteller hvordan man best kan ta vare på tredemøllen.

Selv om man finner et godt tredemølle tilbud er generelt tredemølle en betydelig investering. God garantidekning og en manual som beskriver godt hvordan tredemøllen skal iveretas må kunne forventes å få med på kjøpet ved en såpass solid investering som en tredemølle er.

Hvilken størrelse av tredemølle bør jeg gå for?

tredemølle tilbudSiden en tredemølle er en såpass viktig investering for de fleste, er det derfor svært nyttig å ta en grundig evaluering av behovet før man går til selve anskaffelsen av et apparat.

Først bør man spørre seg hva som er hensikten. Skal apparatet brukes til å trene løping, jogging, eller gangtempo? I sistnevnte tilfelle er det anbefalt å velge en mindre, billig tredemølle. Neste vurdering er om apparatet alltid skal stå fremme, eller om det skal være mulig å pakke vekk. I siste tilfelle bør man velge en sammenleggbar tredemølle. Videre er det en fordel å vite hvem som skal bruke den før anskaffelse. For den som er høy er det en god idé å sørge for å ha langt nok løpebånd, minst 150 centimeter. For den som er tung er det viktig å se på apparatets begrensninger på maksimal vekt.

Øvrige vurderinger må nesten avveies mot tilstanden til bankkontoen eller lommeboka, og hvor seriøs den som skal bruke apparatet er. 2-lags løpebånd gir bedre komfort, er mer slitesterke og stillegående, men modeller som har disse båndene er også betraktelig dyrere enn modeller med 1-lags løpebånd. Funksjoner som vifte, pulsmåler, pulskontroll og underholdning i form av integrert nettleser eller mulighet for tilkobling av telefoner eller lignende kan være praktisk å få med, men for den som ikke trenger slikt innebærer dette utelukkende en høyere prislapp.

Forskjellen mellom tredemølle og jogging utendørs

Det er visse forskjeller på løping i terreng utendørs, og løping på en tredemølle som kan være praktisk å vite om. Tredemølle gir bedre kontroll både på intensitet og tid, særlig for intervalltrening. Som denne tredemølle test avdekker, er tredemølle-løping samtidig en løpeform som belaster kroppen annerledes enn løping i terrenget. Underlaget til en tredemølle er helt jevnt i forhold til utendørs terreng, luftmotstanden er ikke tilstede, og løpebåndet gir en ekstra drahjelp. Løping på tredemølle gir ikke like mye trening i balanse, aktiverer færre muskler, og belaster føttene annerledes.

Noen foretrekker å legge en liten stigning på tredemøllen, for eksempel 1 %, for å kompensere noe for dette. En annen form for kompensasjon som kan foretas i steden eller i tillegg, er noen styrkeøvelser på legger og ankler i etterkant av trening på tredemølle. Eksempel på en øvelse som både trener balanse og aktiverer musklene i leggene, er tåhev.

Deler en tredemølle består av

Alle tredemøller har et løpebånd, en eller annen form for håndtak, holdere eller rekkverk, og et kontrollpanel. Løpebåndet kan være skråstilt, men er vanligvis horisontalt og flatt. Det kan være i ett eller to lag. Mange dyrere modeller har mengder av tilleggsytstyr og ekstra funksjoner, som vanligvis er plassert foran på tredemøllen, i nærheten av eller på kontrollpanelet.

Rangerte resultater fra test av tredemøller 2020

 1. ProForm Endurance M7
  M7 fra ProForm har en kraftig motor, god støtdemping, og er sammenleggbar. Den veier bare 79 kilo, noe som gjør det til en av de aller letteste tredemøllene tilgjengelig. M7 har ellers enkle funksjoner, pulsmålere på håndtakene, og støtter Polar pulsbelte.Løpebåndet på 51 X 140 centimeter tåler en vekt på opptil 125 kg, og har en maksimal fart på 18 km/t. Det er mulig å velge stigning på inntil 10 prosent.
 2. Sole Fitness F85
  Denne modellen er bygget for bruk i inntil fem timer daglig eller kommersiell bruk, og passer derfor bra for eksempel i treningsrommet på kontoret eller i en familie der flere bruker den.Sole Fitness F85 er stillegående og har god støtdemping. Den har rikelig med funksjoner, for eksempel integrerte høytalere, skjerm og bluetooth. Den har pulskontroll og kan kobles til pulsbelte, som riktignok ikke er inkludert.På to av de 10 forskjellige programmene kan brukeren selv lage eget treningsprogram. Det er mulighet for å velge stigning helt opp til 15 %, eller løpe i nedoverbakke ned til 6 %. F85 er også veldig fleksibel på brukervekt, helt opp til 150 kg, har et bredt, to-lags løpebånd på 59 X 152 centimeter, men er vanskelig å flytte med sine 146 kg, og er ikke sammenleggbar.
 3. Reebok Jet 200
  Denne tredemøllen er enkel å installere, enkel å bruke, og har et flott design. Den har god støtdemping, og støtter løping i stigning opp til 15 %.Funksjonene innebygd er tilstrekkelig for de fleste, blant annet USB- og AUX-tilkobling, vifte og skjerm. Den er kompatibel med pulsbelte, men dette følger ikke med. Maksimal personvekt er bare 120 kg, og løpebåndet kan være litt lite for lange løpere med bare 46 X 140 centimeter, til gjengjeld kan apparatet utføre en kroppsfettanalyse, og hele 24 treningsprogrammer følger med.
 4. tredemølle best i testNordic Track Commercial 1750
  Nordic Track Commercial 1750 er trolig den beste tredemølle på markedet i dag med tanke på hva slags valuta man får for pengene. Den har en imponerende liste med funksjoner og er meget praktisk å bruke.Blant de mange gode funksjonene er en 7 tommers pekeskjerm, integrerte høytalere, nettbrettholder som kan justeres, og tre vifter. Hele 38 treningsprogrammer følger med, og maksimal hastighet på det 55 X 152 cm store løpebåndet er så høyt som 22 km/t, noe som er rundt halvparten av makshastigheten til den jamaicanske løperen Usain Bolt. De færreste tredemøller støtter hastigheter over 18 km/t, så dette er imponerende.Apparatet kan være noe vrient å sette opp og er sammenleggbart, men veier hele 130 kg.
 5. Life Fitness F3 Folding Go
  Dette apparatet er sammenleggbart, har god støtdemping og en presis, trådløs pulsmåler. Av de 14 treningsprogrammene som følger med, kan to av dem programmeres av brukeren selv. En nettbrettholder er inkludert. Andre positive faktorer er at maksimal brukervekt går helt opp til 159 kg og at det er mulig å trene i opptil 12 % stigning.Svakheter ved Life Fitness F3 Folding Go er at løpebåndet er en smule kort, 140 centimeter, og at maksimal fart bare er 16 km/t. Det burde ha vært integrerte høytalere, flere funksjoner og flere tilkoblingsmuligheter. Det er heller ikke den mest brukervennlige tredemøllen på markedet.
 6. Sole Fitness F63
  Sole Fitness F63 er en tredemølle med kraftig motor og god støtdemping, bygget i god kvalitet, til en god pris. Den er sammenleggbar og veier 115 kg.Funksjonene på Sole Fitness F63 dekker de fleste behov. En 6, 5 tommers skjerm er innebygget, akkurat som høytalere, AUX, pulsmåler, pulsbelte og vifte.Maksfarten på tredemøllen er 18 km/t, og det finnes mulighet for å løpe i stigning opp til 15 %. Aksellerasjonen kan fremstå som noe treg.
 7. Nordic Track X9i
  Dette er en av de få tredemøllene på markedet der løpebåndet er montert i skråplan, noe som gir ekstra høy maksimal stigningsgrad og gjør denne modellen optimal for den som liker å trene ved å gå, fortrinnsvis i bratt oppoverbakke.Nordic Track X9i er utvilsomt en luksusmodell, noe som også gjenspeiles i prisnivået. Den er så avansert og effektiv at verdien for pengene er akseptabel. Med pulskontroll, pulsbelte, en pekeskjerm på hele 10 tommer, innebygde nettleser, integrerte høytalere, to vifter, kompatiblitet med iFit Coach med mer, har den alt som trengs både for nybegynnere og mer krevende, avanserte brukere. Apparatet veier 145 kilo, samme vekt som maksimal brukervekt. Stigningsgraden går helt opp til 40 %, med en helning på opptil 6 %, og maksfarten er 20 km/t, raskere enn de fleste modeller. Noen mener prisen på Nordic Track X9i ligger litt for høyt. Den har også blitt kritisert for støy, men kom i 2016 med et mer stillegående system. Designet gjør også at behovet for vedlikehold kan dukke opp oftere enn på andre modeller.
 8. Reebok TT3.0 Titanium
  Reeboks sammenleggbare tredemølle TT3.0 Titanium utmerker seg ved at hele fire av de 17 innebygde treningsprogrammene kan utformes av brukeren selv. I tillegg til det har den også meget god maksfart, 20 km/t, og en stigningsgrad som går helt opp til 16 %.Ut over dette har tredemøllen standarder som er i tråd med markedet for øvrig. Den støtter tilkobling til Polar pulsbelte, men selve beltet må kjøpes i tillegg. Med 109 kg er dette en forholdsvis lett tredemølle, og den er brukervennlig, støtter både bluetooth, AUX og USB. Den innebygde viften kunne godt ha vært bedre.
 9. Life Fitness F1 Smart Folding
  Life Fitness F1 Smart Folding er en enkel tredemølle som ikke krever mye energi i drift og har de mest grunnleggende funksjoner innebygget. Den støtter maksfart opp til 16 km/t og stigningsgrad på 12 %, som er noe lavere enn tilsvarende modeller. Den er av god byggekvalitet, mulig å legge sammen, og støtter tidlige versjoner av iPod.Negative sider ved Life Fitness F1 Smart Folding er at løpebåndet er noe kort, bare 140 centimeter. Til tross for dette er apparatet stort og plasskrevende i utslått tilstand. Til gjengjeld har den pulsmåler, energisparemodus, og god støtdemping.
 10. Horizon Fitness Adventure 5
  Horizon Fitness Adventure 5 er en liten tredemølle, blant de letteste tredemøllene i denne testen, med bare 84 kilo. Den er neppe avansert nok for seriøse løpere, men kan gi god effekt for amatører, til en pris som ikke er for avskrekkende.Løpebåndet er ikke blant de største, med 51 X 140 centimeter, noe som kan være en ulempe for lange løpere. Til gjengjeld tåler det 148 kilo. Håndtaket har pulsmåler, og maksfarten går helt opp til 20 km/t. Med støtte for iPod, Passport og ViewFit, AUX, innebygde høytalere, 7, 5 tommers LCD-skjerm, og hele 35 ulike løpeprogrammer, må denne sammenleggbare tredemøllen regnes som brukervennlig.
Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button