Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Top 5 Beste Varmluftsbørste 2024

River og sliter du håret med den tradisjonelle hårbørsten? Da er det kanskje på tide å gi håret ditt et skikkelig løft med en varmluftsbørste.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

Kjøpsguide

Varmluftsbørsten er hårbørstenes Rolce Royce. Her snakker vi rett og slett om en hårbørste som varmes opp og blåser varmluft inn i håret. Altså nesten en kombinasjon av børste og hårtørker.

Hva er varmluftsbørsten?

Kan du ikke hive føneren og basere deg helt på varmluftsbørsten, men håret vil bli mye lettere og luftigere med bruk av en slik børste.

Årsaken er at varmluftsbørsten konstant blåser luft inn mellom hårstråene. Det gjør ikke bare at du tørker håret, men også at det får lufting. Med vanlig børste og føner vil du ikke klare å trenge så godt inn mellom hårstråene enn det du gjør med en varmluftbørste.

Arbeidsprinsipper

Disse børstene går også noen ganger under navnet krøllbørste, men det er samme produktet. Børstene fremstår som en ordinær rundbørste, men har små kanaler der det blåses oppvarmet luft ut. Luftkanalene ligger gjerne tett inntil børstetennene og bidrar til å løfte inn luft hver gang børsten får tak.

Mange opplever nok en varmluftsbørste test som overflødig. Og strengt tatt kan man nok leve et godt liv uten å eie en varmluftsbørste best i test. Men spesielt dersom du sliter med flokete, elektrisk og tjukt hår, vil en slik børste løse mye frustrasjon For denne hårtypen er varmluftsbørsten virkelig en lifesaver. Børsten løfter, samler og fjerner den statiske elektrisiteten som mange sliter med.

Selv om børsten blåser ut varmluft, så er det viktig at håret er tørt når børsten brukes. Den er ikke kraftig nok til å tørke håret og vil slite med å gjøre jobben sin skikkelig i vått hår. Derfor bør du vaske håret skikkelig, så sette deg ned med hårføneren og tørke håret skikkelig, før du går til angrep med varmebørsten.

En krøllbørste test vil vise deg at du bør tenke mest mulig likt som når du jobber med en rettetang eller en krølltang. Samle håret med en klype og arbeid med mindre biter av gangen. Ikke overdriv. Varmebørsten er ikke laget for å jobbe med store hårklaser av gangen. Stikkordet er som alltid tålmodighet. Ved bruk drar du børsten forsiktig gjennom håret, samtidig som du vrir på børsten. Altså på samme måte som en normal krøllbørste. Så er det bare å jobbe seg gjennom hårdel etter hårdel. Tålmodighet, tålmodighet.

Varmebørste: fordeler og ulemper

Bruk av varmebørste kan dessverre føre til en del hårutdrag. Derfor er det nok en fordel å stelle håret ferdig før du ikler deg finstasen. For mange vil det være en fordel å gjøre seg ferdig med sidene og nakken før man går løs på luggen. Den kan du godt gå over med rettetang på. Dra tangen innover mot hodet i enden, så får du en fresh og stilig look. I det hele tatt er det mye som kan gjøres med luggen. Riktignok kan den være litt irriterende der den henger, men luggen kan fort være det mest sexy på hele frisyren. Avslutt hele stasen med en god hårspray som gir hold til kreasjonen din.

Når du blir god venn med den beste krøllbørste, så er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan få til. Og det beste er at du ikke behøver å tømme sparekontoen for å skaffe deg en. De billigste koster et par hundre kroner, de dyreste opp mot en tusenlapp. Forskjellen ligger selvsagt i kvalitet, men også i funksjon. Blant de viktige funksjonene å tenke på er temperaturstyringen. Noen modeller har bare en temperaturinnstilling, mens de litt mer avanserte gjerne har opptil fem forskjellige innstillinger. Det er en stor fordel å velge en modell der du kan justere varmen så mye som mulig. Ulikt hår har ulike behov og krav. Med flere temperaturjusteringer er det også mulig å oppnå forskjellige resultater. Jo varmere børsten er, jo mer medgjørlig blir håret og mer hold blir det i frisyren.

Du bør også velge en børste som har såkalt ionisk teknologi. Det gjør at du motvirker statisk elektrisitet i håret. Mange, spesielt de som har litt tykt hår, kan slite med dette fenomenet. Statistisk elektrisitet kan gjøre hårstylingen umulig og i verste fall skade håret for alltid. Derfor er det viktig å benytte både en shampoo som fjerner statisk elektrisitet og hårpleieutstyr som ikke bygger det opp igjen. Det vil spare deg for mye frustrasjon og store kostnader til gjenoppretting, hårkurer, frisørtjenester og så videre.

Varmluftbørste best i test finnes både som oppladbare og med fast ledning. Hva du velger er strengt tatt noe du selv må velge. Men det er klart at den oppladbare modellen har store fordeler. Da slipper du å bale med en ledning som aldri vil føye seg, som tvinner seg opp under lagring og som stort sett alltid er i veien. Er det mulig å finne noe trådløst, så velg det.

Blant de som har levert oppladbare varmebørster er OBH Nordica. Produsenten som de senere årene har invadert omtrent hver eneste område innen husholdningselektronikk. Det være seg skjønnhetsprodukter, kjøkken og underholdning. OBH Nordica har ofte laget produkter som kan fremstå litt «plastikk», men det må sies at de har valgt mange kreative og konstruktive løsninger. Så gjelder også for deres Artist PRO Brush & Go-børste. Til en pris på rundt 500 kroner legger den seg ganske midt i prisfeltet.

Den lover 25 minutters driftstid på full opplading. I tillegg kan den godt brukes med ledning, samtidig som den lader. Det gjør Artist Brush & Go-børsten svært praktisk. Den er fin å ta med dersom du skal på en overnattingstur og bare trenger en runde med børsten før den store festen.

Det keramiske belegget sørger for at håret blir glansfullt og glatt. Litt negativt er det at børsten bare har en temperaturinnstilling. Med sine 160 graders topptemperatur vil den nok kunne dekke behovet for de fleste, men børsten kan ikke tilpasses individuelle behov. Dette er litt typisk for OBH Nordicas produktportefølje. De lager gjerne kreative løsninger, men svikter litt på avanserte funksjoner.

Varmebørsten fra OBH Nordica er flat. Dette gir en stor arbeidsflate og en effektiv håndtering. Det finnes også runde børster. Disse er velegnet for å lage krøller eller kurver, men har mindre arbeidsflater og derfor bruker du lenger tid på arbeidet.

Babybliss er blant de virkelig store produsentene innen skjønnhetsprodukter. Spesielt når det gjelder hårprodukter har Babybliss seilt opp som en av de virkelig dominerende aktørene. Selskapet har samarbeidet i flere år sammen med stylisten Jan Thomas. De har også en egen serie, kalt Liss. Her kommer blant annet rettebørsten HSB101E. Den er litt rimeligere enn OBH Nordicas versjon, men den er ikke oppladbar. Likevel får den svært god omtale fra brukerne. Liss-modellen har tre ulike temperaturinnstillinger. 160, 180 og 200 graders innstillingen gjør at den er blant de kraftigste modellene og topptemperaturen bør nok brukes med litt forsiktighet. Den høyeste temperaturen brukes når du vil rette ut krøllene av håret, mens den lavere er ypperlig for å freshe opp frisyren.

Babybliss har ledning, men med 180 centimeter bør den være lang nok til at den likevel er enkel og behagelig i bruk. Børsten varmes opp på bare 30 sekunder og er klar til bruk. Siden den er utstyrt med fast ledning er det ikke nødvendig å tenke på opplading eller begrenset arbeidstid. Ledningslengden gir god bevegelsesfrihet. Alle produkter av denne typen skal inneha en sikkerhetsanordning som forhindrer brann. Babybliss har løst dette ved å lage en utkoblingsløsning som slår børsten av automatisk etter 30 minutters inaktivitet. Dette skal være tilstrekkelig til å sørge for at det ikke oppstår brannfarlige situasjoner. Likevel er det viktig å tenke på at en børste med 200 graders varme kan forårsake stor skade dersom den kommer i kontakt med brennbare materialer. Derfor leveres børsten med en såkalt varmeresistent matte. Dette er en kunststoffmatte som børsten skal ligge på både under oppvarming og bruk. Dette hindrer at børsten svir av bordplaten.

Mange opplever at riktig trening og en riktig varmebørste kan helt eller delvis erstatte både rettetang og krølltang.

Når det kommer til runde børster er det igjen OBH Nordica som dominerer. For rundt 500 kroner har de en serie modeller med børstestørrelser rundt 30 mm. Den innebygde ioniseringsfunksjonen gir faktisk et svært godt resultat og gjør at håret «slipper» børsten lett. Litt opp i størrelse finnes det også en modell som er 45 mm i diameter. Denne er ellers det samme resultatet, med store og fine bølger i håret. Ledningen her er hele 2,8 meter lang. Det betyr at du får en enorm friradius ved bruk og kan virkelig svinge deg på både badet og sminkebordet, uten å tenke på at ledningen begrenser deg. Det eneste problemet er faktisk at ledningen kan finne på å hekte seg i noe. Disse er strengt tatt ikke en varmluftsbørste, men en såkalt varmebørste. Det betyr at den ikke blåser luft inn i håret. Isteden varmer den opp børstetennene. Funksjonen er stort sett mye av det samme, men du oppnår ikke helt den samme luftigheten i håret ved bruk. Likevel gir denne type varmebørster svært gode og kreative løsninger.

Mange fremhever at den best kan sammenlignes med en god krølltang. Men børsten er vesentlig enklere i bruk.

Hvis du var i tvil, så er selvsagt også Babybliss godt representert når det gjelder runde varmebørster. Deres Airstyler-børste er en ekte varmluftsbørste. Busten er laget i villsvinhår, noe som sørger for en lengevarende børste med stive og solide hår. Med sine 800 watt gir den rask og dyp behandling. Børsten er roterende, noe som gjør at den kan fungere på samme måte som en varmerull. Retningen for rullingen kan justeres etter ønske og den kan også settes fast. Børsten lover et skånsomt og effektivt resultat. Den er utstyrt med tre temperaturinnstillinger, hvorav en med kaldluft. Børstene er utskiftbare i to ulike størrelser. Dette gir en stor fleksibilitet som ikke er så lett å finne hos andre produsenter.

Fra kundeomtalene får børsten stort sett gode skussmål og flere mener den i sin helhet kan erstatte en ordinær hårføner.

Remington er også av produsentene som har kommet voldsomt de senere årene. Keratin Protect er en nyvinning i markedet. Med utskiftbare ruller kan du regulere bruken som du vil. Her har Remington lagt inn hele 1000 watt styrke. Det gjør at den faktisk kan brukes på vått hår. Børstehodene er roterende og kan reguleres i to hastigheter og to forskjellige temperaturer. Foruten to børster, leveres den også med en kamlignende børst som langt på vei erstatter hårføneren.

Remington kaller ikke sin varmebørste for en varmebørste, men hairstyler. Dette er en ganske vanlig tendens i markedet, der produktene går i retning av å bli flerbruksmodeller.

Børsten roterer i begge retninger eller står stille, alt etter hva du selv har behov for. Fra et brukerperspektiv pekes det på at en skikkelig runde med denne hairstyleren kan gi et tilsvarende resultat som du får etter flere tusen kroner hos frisøren. Noen trekker frem at en rettetang gjerne gjør håret flatt og livløst, mens en hairstyler gir fylde og friskhet. Enkelte går så langt som å betegne varmebørsten som en lifesaver på en dårlig hårdag. Børsten er vesentlig mer skånsom mot håret enn det rettetenger og krølltenger er. Børstene sørger nemlig for å gjøre mye av samme arbeidet, men på en mer naturlig måte. I tillegg kreves det mindre trening og opplæring enn tengene som finnes. Du kan nok regne med at det kreves litt mer for at håret skal holde på krøller og bølger, siden kontakten naturlig gir noe mer luft inn i håret. Men mye av det kan løses ved å bruke en solid hårspray eller andre midler som kan gi godt hold. Fordelen er at det er langt enklere å forandre frisyren. Det gjør selvsagt at du raskt og enkelt kan gå fra hverdagsfrisyren til festantrekket, uten å bruke timesvis foran speilet for å få den siste fjongen. Her er det bare å slippe kreativiteten løs.

Vurder denne artikkelen!
Total: 20 Gjennomsnitt: 3.8
Back to top button