Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

5 Beste ventilatorer for kjøkken i 2024

Du er klar til å oppgradere kjøkkenet ditt, og du vil gjøre det trygt og komfortabelt, så du trenger en ventilator som vil gjøre jobben riktig. Vi har funnet de fem beste ventilatorene for deg i vår ventilator kjøkken test og sjekk ut vår praktiske kjøpsguide for å lede deg gjennom prosessen, slik at du kan begynne å lage mat med en gang.

Best i test
4.5 / 5

Siemens IQ300 er en vegg montert ventilator med praktisk berøringsskjerm og brukervennlige kontroller som tilbyr intensiv modus for deg som elsker krydret mat og et stilig design for et moderne kjøkken.

Fordeler

 • Kraftig motor med en ekstrahastighet på 710 m3/t
 • Lys- og effektnivå styres direkte via TouchControll
 • Passer for store kjøkken på 30 m3 eller mer.
 • 4 Forhåndsprogrammerte innstillinger for optimal eksoskapasitet
 • Holdbart og langvarig rustfritt stål

Ulemper

 • Mye støy på de høyeste innstillingene
 • Ikke egnet for små kjøkken
Andreplassen
4.3 / 5

Denne kraftige ventilatoren kommer fra Miele med LED-belysning for å lyse opp kjøkkenet ditt. Den inkluderer variable kontroller for både belysning og ventilasjon for å gi deg kontroll over kjøkkenet ditt.

Fordeler

 • Effektivt filtreringssystem – 10 lags fettfilter
 • Enkel rengjøring med Clean Cover teknologi
 • To ventilasjonsmoduser – ekstraksjon og resirkulering
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Aktivt kullfilter for å redusere lukt

Ulemper

 • Kostbart
 • For stor for små kjøkken
 • Høylytt på maksimal drift
Beste budsjett
4.0 / 5

Ved å kombinere kompakt design med stille drift og tiltalende prislapp, er denne ventilatoren det beste valget for budsjettbevisste uten å miste noe fra designperspektivet.

Fordeler

 • 2 filtre for effektiv filtrering av luft
 • Stillegående
 • Brukervennlig
 • 15 minutter ettersug funksjon for å fjerne ekstra lukt
 • Kompakt enhet

Ulemper

 • Kun tre hastigheter
Beste kompaktdesign
3.6 / 5

Denne kompakte ventilatoren gir god funksjonalitet for et lite kjøkken og praktisk installasjon. Den tar liten plass mens den har en god utvinningskapasitet på 350 m3/time.

Fordeler

 • Fettfilter i aluminium som tåler oppvaskmaskinen
 • 5 forskjellige hastigheter
 • Lyse LED lamper
 • Alternativ for eksos og resirkulering

Ulemper

 • Krever hyppig karbonfilter
Beste i mellomklassen
3.8 / 5

Denne stilige veggmonterte ventilatoren vil være høydepunktet på kjøkkenet ditt. Tilgjengelig i tre farger, vil denne kraftige enheten ikke bare lyse opp kjøkkenet ditt, men holde luften ren.

Fordeler

 • Enkel installasjonsprosess
 • Egnet for eksos og resirkulering
 • Høy energieffektivitet
 • Moderne design
 • Enkel rengjøring

Ulemper

 • Inne inkludert kullfilter

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Kjøpsguide

ventilatorer for kjøkken

Før du velger en ventilator, må du kontrollere at du velger den riktige for kjøkkenet ditt. Det er mange typer og stiler å velge mellom, så les videre for å finne ut mer.

Fordeler med å ha en ventilator

Hovedoppgaven til ethvert kjøkken er å tilberede mat, og når du lager mat, produserer du gasser som røyk og damp. Hvis disse ikke blir ventilert ut, blir kjøkkenet et utrygt rom for deg, fylt med giftig røyk, og det blir også skittent veldig raskt. En god ventilator vil ta seg av dette problemet for deg.

En kraftig ventilator vil raskt bevege luften på kjøkkenet og sirkulere den for å bli kvitt all matlukten og erstatte den med frisk luft for å holde deg komfortabel mens du tilbereder måltider. Med feil hette ender du opp med et fett tak og røykbeisede skap, og ingen vil ha det.

Ventilator typer

Før du velger, må du sørge for at du får den riktige hetten for ditt kjøkken. Hvert kjøkken er unikt, og det er mange typer hetter å velge mellom.

Kanalisert

Den vanligste og effektive typen ventilator er kanalisert. Dette betyr at luften som ventilatoren samler blåses utenfor gjennom en ventil enten til taket eller ut av sideveggen. Før du kjøper, må du sjekke om du har en ventilasjon eller kan legge til en ventilasjon på kjøkkenet ditt.

Kanalfri

Hvis du ikke har noen åpninger på utsiden, må du skaffe deg en ventilator uten kanal. Disse resirkulerer luften gjennom filtre for å fjerne fett og røyk, men skyver luften tilbake til kjøkkenet, noe som betyr at du ikke får full nytte av en ventilator. Disse er vanlige i mikrobølger montert over komfyrtoppen. Vi anbefaler å skaffe en kanalisert ventilator hvis mulig.

Teleskopisk

Du kan også velge mellom en fast ventilator eller en teleskopisk ventilator. Disse ventilatorene er mindre når de er installert, og har et håndtak for å trekke ut en del av ventilatoren for å betjene den. Disse er ypperlige for mindre mellomrom eller hvis du vil hekte hetten når den ikke er i bruk.

Monteringstyper

Du må også tenke på nøyaktig hvor du skal montere din ventilator. Før du kjøper, må du måle plassen nøye og sørge for at du kjøper riktig feste til kjøkkenet ditt.

Veggmonterte dempere

Disse ventilatorene er montert på veggen rett over ovnen og kalles ofte også «skorsteinsfester». De har en konisk åpning som fører til en kanal som går opp i taket og trekker røyken ut gjennom en takventil. Du kan også finne kanalfrie versjoner av disse, og du vil ha en av disse hvis du ikke har skap over komfyren din.

Øymonterte dempere

Hvis du har en øy på kjøkkenet med komfyren installert, vil du ha en øymontert ventilator. Denne stilen vil bli festet til taket istedenfor veggen, men vanligvis er de formet omtrent som skorsteins monterte som forklart ovenfor. Du trenger bare å være sikker på at du har en ventil og en sikker bjelke i taket å montere på.

Underskaps dempere (50)

Den vanligste typen avtrekksventilator er installert under skapet over ovnen. Disse kan være kanaliserte eller kanalfrie, og de kan festes eller teleskoperes. De monteres under skapet, så du må vite nøyaktig hvor mye plass du har. Disse er vanligvis smale og mindre dekorative enn veggmonterte eller øymonterte ventilatorer, og inkluderer ofte lys.

Nedtrekksdempere

Moderne serier kommer noen ganger med nedtrekkskåler. Disse er skjult i skapet og reiser seg når du trenger eksosviften for å kjøre. De trekker røyken ned i en åpning og lufter den ut, vanligvis ut gjennom veggen, men de kan også være kanaløse. Disse er fine fordi de bare er synlige når du faktisk lager noe.

Hvordan velge den beste demperen

Når du vet hvilken type ventilatorer du trenger, er neste trinn å begynne å se på funksjoner.

Størrelse

Først og fremst er størrelsen. Du må måle bredden på ovnen, og åpningen på ventilatoren skal være bredere enn toppen av ovnen med omtrent 5 centimeter på hver side. Du vil at den skal være bredere for å fange opp all røyken som stiger opp fra dine deilige måltider.

Du må også ta hensyn til plassen du har for å montere hetten. Mål avstanden mellom toppen og skapet og ovnen. Legg merke til dybden på veggen og festepunktene du har tilgjengelig. Det er veldig viktig at ventilatoren du velger passer inn i plassen du har tilgjengelig.

Hvis du skal bygge om helt, bør du vurdere en dekorativ ventilator i skorsteinsstil og planlegge skapene dine rundt den.

M3/T Ratio

En annen viktig faktor er M3/T forholdet på ventilatoren din. M3/T står for kubikkmeter i timen, og det er en måling av hvor mye luft enheten kan bevege. Jo høyere tallet er, desto mer sirkulerer den nye ventilatoren din. Nøkkelen er at du vil ha en med nok strøm til kjøkkenet ditt, men du trenger ikke å skaffe deg en som sirkulerer mer luft enn du trenger fordi du bare vil kast bort penger og strøm på noe som ikke er nødvendig.

Formelen er å måle kjøkkenhøyden x kjøkkenlengden x kjøkkenbredden x 10. Så hvis kjøkkenet ditt er 3m x 4m x 3m = 36 x 10 = 360. Dette betyr at du bør kjøpe en enhet med minst 360 m3/t sirkuleringsevne.

Filtre

ventilatorer for kjøkken filtre

Avtrekksventilatoren kommer med filtre som hjelper til med å fjerne fettet fra luften når de tømmer det ut av kjøkkenet.

Et baffelfilter er et filter i rustfritt stål som tvinger luften gjennom en serie ledeplater som samler forurensinger og fett. De er flyttbare og enkle å rengjøre, så dette er et fint alternativ.

Mer vanlig er maskefiltre laget av aluminium eller rustfritt stål. Disse er laget av et metallnett omtrent som stålull. Disse samler opp fett og forurensninger når de strømmer gjennom nettet. De er flyttbare og enkle å rengjøre, men ikke like effektive som et baffelfilter.

Kullfiltre finnes hovedsakelig i ventilatorer uten kanaler. Disse renser luften ved å tvinge den gjennom aktivt kull og deretter resirkulere den filtrerte luften tilbake til kjøkkenet. Disse fungerer ofte i kombinasjon med et av de overnevnte filtrene også.

Viftehastigheter

Et godt alternativ for den nye ventilatoren er en med justerbare hastigheter. Avhengig av hvor ofte du lager mat og hvor mye røyk du produserer, trenger du kanskje ikke viften for å kjøre på full effekt. Mange ventilatorer har justerbare hastigheter med flere innstillinger, slik at du kan stille inn hastigheten for å gjøre jobben. Jo lavere hastighet, jo mindre støy og elektrisitet.

Støynivå

Når vi snakker om støy, er en annen viktig bekymring mengden støy den nye ventilatoren din vil lage. De fleste produsenter vil oppgi støynivået i desibel (dB). Generelt sett vil du finne en vifte som lager mindre enn 70 dB ved full effekt. Under 60 er ideelt, og vil høres ut som en lav samtale eller vann som renner. Over 70 begynner å høres mer ut som en støvsuger og kan være utålelig for de med lav toleranse.

Design

Vi synes også at utformingen av ventilatoren er viktig. Kjøkkenet skal være et behagelig rom, og det er ofte et av de stedene gjestene vil samles. Ventilatoren du velger, bør matche stilen på kjøkkenet ditt, og det kan være en uttalelse i seg selv hvis du velger det. Du kan finne ventilatorer i en rekke farger og stiler som passer din smak.

Pris

Ventilatorer vil variere I pris basert på kvalitet, kraft og funksjoner. De vil begynne på omtrent 100 lv, og gå helt opp til tusenvis. Det viktige er at du vil ha en som skal gjøre jobben du trenger den til å gjøre, men ikke bruk for mye penger på noe større eller kraftigere enn du har behov for. Hvis du vil ha en mer stilig ventilator, kan du regne med å måtte betale litt mer.

Ekstra funksjoner for maksimal komfort

Når du tar det endelige valget, kan du være interessert i noen ekstra funksjoner som moderne rekkevidde ventilatorer tilbyr.

Bakdempespjeld

Hvis du har en kanalisert ventilator, vil du lete etter en med bakdemper. Disse er designet for å hindre at uteluften blåser inn igjen. Hvis det er veldig mye vind ute, vil du ikke at røyk og fett fra matlagingen skal blåse tilbake i ansiktet ditt.

Eksosutløser

En fin funksjon å se etter er en eksosutløser. Hvor mange ganger har du ferdig kokt og glemt å slå av viften? Timeren slår automatisk av viften, slik at du ikke lar den gå unødvendig og sparer litt strøm.

Temperatursensor

Noen avtrekkshetter kommer også med sensorer som kan fortelle når luften blir varm, og deretter slår de seg automatisk på for å begynne å sirkulere luften. Disse er fine å ha fordi noen ganger begynner du å lage mat uten å innse at du produserer skadelig røyk som må trekkes ut. Dette er også en flott funksjon for barn som kan være for korte til å slå på viften selv, men liker å lage mat nå og da.

Led belysning

kjøkken ventilator Led belysning

For oss er må-ha funksjon lys som hjelper deg å se hva du lager. Moderne LED lys er en perfekt følgesvenn for en ventilator for virkelig å gi deg en god titt på dine gourmetmåltider. Disse kommer i mange stiler og nivåer av lysstyrke, så velg de som passer best for ditt kjøkken.

Skift filterindikatorlys

Hvis du er som oss, er det veldig vanlig å glemme å bytte eller rengjøre filtre. Vi liker tanken på et innebygd lys som gir oss beskjed når det er på tide å rengjøre filteret. Dette er en ekstra bekvemmelighet som ikke vil legge mye til kostnaden på ventilatoren din.

Wi-fi tilkobling

Som de fleste ting i disse dager, lager de til og med «smarte» ventilatorer. Disse inkluderer Wi-Fi eller Bluetooth tilkoblinger, slik at du kan styre viften eksternt og få varsler hvis du lar den stå på, eller når filteret må skiftes ut. Vi ser på dette som litt overkill, men hvis du vil ha den nyeste, beste teknologien for kjøkkenet ditt, kan du også lete etter denne funksjonaliteten.

Vanlige feil å unngå

Når du skal velge ventilator, unngå disse vanlige feilene:

 • Få en som er underdimensjonert. Du vil være sikker på at ventilatoren du velger, vil sirkulere nok luft til kjøkkenet ditt. Mål rommet og bruk formelen vi beskrev tidligere for å få de korrekte målene.
 • Kjøpe en som ikke passer. Sørg for å måle ovnen din og måle plassen slik at den nye ventilatoren passer.
 • Kjøpe en kanalisert ventilator hvis du ikke har kanaler. Sørg for å sjekke ventilasjonssystemet ditt for å se om du har en måte å lufte luften ut på utsiden. Hvis ikke, må du kjøpe en kanalfri ventilator.
 • Sirkuler aldri luften til kjelleren eller loftet. Noen ganger vil late entreprenører si at de har installert et ventilert system, men ventilene blåser rett tilbake tile n annen del i huset ditt. Dette er en brannfare, og det vil til slutt skape et fettete rot.

Hvis du er i tvil om installasjon, anbefaler vi å ansette en profesjonell. Avtrekkshetter er ikke de mest kompliserte apparatene å installere, men det er bedre å være på den trygge siden.

Konklusjon

Du har nå alle verktøyene du trenger for å finne riktig ventilator, slik at du kan begynne å lage mat på et røykfritt kjøkken. Vår ventilator kjøkken test inneholder flere typer ventilatorer, samt en rekke lure tips og triks til deg som skal fornye kjøkkenet.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button