Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Vinterdress barn test 2021

Selv etter tidenes beste sommer går det ubenhørlig mot mørkere, våtere og kaldere tider. Vinteren er i anmarsj og det er på tide å se over ungenes garderobe. Har du en skikkelig godt vinterdress til poden for den kommende vinteren?

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Bobledressen eller bevernylonsdressen er det mange som kjenner igjen fra 70- og 80-tallet. Riktignok har ungene de siste årene fått flere innendørsaktiviteter og det er stadig oftere diskusjoner i mediene om ungene bruker for mye tid foran skjermer, pc-er og mobiltelefoner. Det er viktig at ungene får utfolde seg og leke utendørs. Og det kan være et fantastisk syn å se nabolagets småbarn kravle rundt i snøen og lage snøhuler, snømenn og lykter. Eller når de forsøker seg på sine første spede forsøk som langrennsstjerner, iført varmedress barn. Foreldre som vokste opp på 70 og 80-tallet har ikke nødvendigvis så veldig gode minner om baby vinterdressen. Store, tunge, klumpete og tilnærmet umulig å bevege seg i. Ja, vi så vel mest av alt ut som små vandrende avskyelige snømonstre der vi vagget fra side til side i ubevegelige gevanter. Noen invitasjon til lek og moro var det hvert fall ikke, selv om de absolutt holdt på varmen. Bare det å få klærne av og på var et prosjekt som mor i huset gjerne brukte en drøy halvtime på i hver retning. For var det noe vi barna visste var det at den vinterdressen ikke var noe vi ønsket å ha på oss. Derfor ble det lange diskusjonsrunder, lokking med godteri, lovnader om tv-titting eller regelrette jakter gjennom huset før den lille kroppen var trygt plassert i den tykke dressen og vi ble sendt ut for å leke.

Heldigvis har mye skjedd siden den gang og de moderne vinterdress til baby og barn er noe helt annet i dag. Motebildet har i høyeste grad inntatt barneklærne og vintertøyet er ikke noe unntak. Men hensikten og funksjonen er den samme. Tøyet skal holde barnet varmt og tørt under lek og opphold utendørs.

vinterdress barn salgSensommeren og høsten kan være et svært godt tidspunkt for å kjøpe inn vintertøyet. Da er det mulig å komme over gode vinterklær barn salg. Butikkene har gjerne liggende et lite lager av fjorårets kolleksjon som de ønsker å kvitte seg med før årets nyheter kommer inn og skal ha plass i hyllene. Du må gjerne spørre butikkene om de har spesifikke modeller av vinterdress for baby på salg. Mange butikker har pakket vekk dette tøyet, men tar det gjerne frem dersom du kommer og spør dem. Har du gjort hjemmeleksen og sjekket nettsidene for å finne det produktet du er på jakt etter først, så går det hele mye enklere. Da unngår du også at butikken avviser deg og sier at vintertøyet først kommer i salg om en måned eller to. Ikke la deg lure av butikkenes tilbudskampanjer og hvordan de tilrettelegger salget etter årstider. Dersom du vil kjøpe vintertøy på sommeren er det du som bestemmer det. Det kan jo tenkes at du skal besøke besteforeldre i Nord-Norge og er avhengig av at barnet har skikkelig tøy som tåler en røff nordnorsk sommer.

Det kan være litt vanskelig å manøvrere seg i jungelen av barnetøy. Preferansene fra da du selv var barn er gjerne få og dine egne foreldre er det lite hjelp i. De vil bare komme trekkende med de forferdelige produktene du selv ble påtvunget som barn. I verste fall har de fortsatt loftet fullt av utrangerte barnedresser som de gjerne har tenkt at barnebarnet skal arve.

Helt ærlig, vintertøy til barn er ikke velegnet for arving. Spesielt ikke når vi snakker om generasjonsarving. At lillebror får bruke dressen som storebror hadde for to år siden er uproblematisk, men har det gått 30 år siden noen hadde på seg klærne er det langt verre. Det kan til nød fungere med strikkejakker og slike ting, men utendørstøy bør være ferskt.

Det henger sammen med at materialet i både heldekkende og todelt vinterdress barn forringes over tid. Kort fortalt blir varmeeffekten redusert ettersom det isolerende laget pakker seg og gradvis vil bli både hardt og uhåndterlig. I verste fall kan eldre vinterdresser gjøre vondt verre og påføre barnet frostskader. Ødelagt isolasjonsmateriale kan få motsatt effekt av det man ønsket seg og faktisk føre kulde inn mot kroppen istedenfor å holde den på avstand. Derfor er det viktig at vinterklærne behandles riktig og at de oppbevares i henhold til instruksjonen. Det kan virke noe merkelig at klær trenger instruksjoner, men siden dette stort sett er snakk om kunstig materiale har det litt andre egenskaper enn det du vil finne med ulltøy. I gamle dager var alt enklere, siden ulltøy beholder sin funksjon og form nesten uavhengig av hvordan det oppbevares. Moderne vintertøy er gjerne laget i et plaststoff eller i alle fall inneholder kunstfiber og da blir behovet for vedlikehold et helt annet. Under lagring bør tøyet oppbevares mørkt og gjerne litt kjølig. Det holder fibrene friske og ivaretar fleksibiliteten som er nødvendig for at varmeeffekten skal opprettholdes. En kjeller eller loftsbod er ypperlig for å holde vintertøyet i god stand så lenge som mulig. Vær forsiktig med lufttette bokser eller kasser. Disse kan fort sette dårlig lukt i tøyet. Det bør henge så fritt og luftig som mulig. Dersom du ønsker å spare plass er det mulig å benytte en type vakuumeringsposer som trekker ut all luften av tøyet og presser det sammen. Dette fungerer fordi det ikke er noe luft inne i posen som kan skape ubehagelig lukt. Men sjekk klærnes instruksjon før du benytter vakuumering. Det er ikke alle klesplagg som tåler å bli sammentrykt på den måten. Dersom tøyet inneholder luftlommer eller er laget i et materiale som ikke vil utvide seg igjen når luften slipper til, så kan du faktisk ødelegge det ved å benytte vakuumeringssystemene.

Sterk varme er heller ikke noe som vintertøyet er særlig glad i. Dette er også viktig å tenke på når det skal tørkes etter bruk. Vinterdress barn test har vist at klærne kan bli ødelagt av for kraftig og hurtig oppvarming. Noe av det første foreldre skaffer seg i dag er tørketrommel. Og med tanke på all klesvasken som er nødvendig med små barn er dette naturlig. Men hold vinterdressen unna. Fibrene i kunstdressen er ikke laget for å tåle varmebehandlingen fra tørketrommelen. Isteden bør du tørke dressen gradvis, gjerne natten over inne på badet eller et annet rom der det er god temperatur. Skru gjerne på varmekablene på badet, men ikke fall for fristelsen til å legge klærne rett på gulvet etterpå. Heng dem opp på en kleshenger i dusjen og la den naturlige varmen ta seg av tørkingen. De fleste vinterdresser i dag tørker rimelig fort, siden de er laget i et vannavstøtende materiale. Strengt tatt er det større fare for fuktigheten kommer innenfra dressen enn fra utsiden.

Et annet viktig moment, som også har med arv å gjøre, er størrelse. Det er fristende for småbarnsforeldre å kjøpe klær som barnet kan vokse i. Det kan fungere tilfredsstillende for sparkebukser og noe innetøy. Men dette må unngås ved kjøp av yttertøy. Mange foreldre kan føle seg fristet når det dukker opp plakater med salg vinterdress barn. Spesielt mot slutten av vintersesongen. Da kan en billig vinterdress til barn være et godt kjøp, selv om den håpefulle ikke er stor nok for den ennå. Å bruke for store vinterklær kan i verste fall være direkte helsefarlig. Store og romslige klær gir ikke den varmedekningen som man er på jakt etter. Snarere kan det fryse ned barnet. Årsaken er at det kommer for mye luft inn mellom klærne og barnekroppen og denne klarer ikke barnets lille kropp å varme opp tilstrekkelig. Resultatet blir at ungen i praksis sitter inne i en fryseboks. På den andre siden kan for små klær også skape svært mye kuldeproblem. Da blir det for lite luft mellom klærne og kroppen som kan varmes opp og gi et varmebeskyttende lag. Dette kjenner du sikkert igjen hvis du har forsøkt å gå utendørs i en veldig trang bukse på vinteren. Det blir fort veldig kaldt og ubehagelig. Akkurat slik vil det være for barnet ditt også. Derfor bør man hele tiden passe på at vinterklærne til barna er i rett størrelse gjennom hele sesongen. I verste fall betyr det at man må kjøpe nye vinterdresser både en og to ganger i løpet av vinteren. Barn vokser fort og en vinterdress i str 140 som passet perfekt blir til vinterdress str 152 før du rekker å blunke. Det er både sjarmen og fortvilelsen som alle foreldre lever med. Selv om det advares sterkt mot å benytte langtidsarvede klær er det ingenting i veien for å kjøpe brukt, så lenge du sørger for at klærne er godt vedlikeholdt og at varmeeffekten er like god som før. De færreste klarer å slite ut en vinterdress i løpet av en sesong, så det går fint å gå innom en bruktforretning og se hva som finnes der.

Vinterdresser til barn kommer gjerne i to ulike typer. Det er de hele dressene og de todelte. Hele dresser passer ypperlig for mindre barn og hindrer at de utsettes for å få snø og is ned mellom klesplaggene. Som forelder har du bedre sikring hos de minste barna med en heldekkende dress. Sørg bare for at barnet har tilstrekkelig bevegelighet i dressen. Hos de aller minste vil dette være en stor utfordring, men etter at de har begynt å gå og klarer lek på egenhånd er det desto viktigere at de også klarer å bevege seg med klærne på. Da unngår du samtidig de stadige kranglene om dressen skal på eller ikke. Barnet vil naturlig reagere med å bli vanskelig dersom varmedressen ikke føles behagelig. La gjerne barnet få ta del i utvelgelsen av dressen, slik at barnet forbinder dressen med noe positivt. Strengt tatt spiller det jo ingen rolle for deg som forelder hvilken av vinterdressene barnet går med, så lenge den gjør jobben den er ment å gjøre. Om barnet velger en farge du ikke liker, så har det ingen betydning. Du vil spare enormt med frustrasjon senere dersom du lar ungen selv bestemme innkjøp av bekledning. Til et visst punkt selvsagt.

For større barn, når de nærmer seg skolealder, er det å foretrekke å bruke todelt vinterdress barn. Altså dresser som består av separat bukse og jakke. Dette gjør at de lettere kan kle av og på seg selv og de kan redusere bekledningen etter behov. Mange av best i test vinterjakke har mulighet for å feste jakken til buksen og dermed lage en hel dress. Det er gjerne gjort med en langsgående glidelås i jakkens underkant. Ofte kan denne glidelåsen være litt vrien å få på, men med litt trening klarer nok ungene det også. Det kan være en fin liten øvelse å gjøre hjemme. Barn føler positivitet knyttet til mestring av oppgaver og blir med ett litt stolte når de klarer å kle på seg selv. Sånn som de store barna gjør.

Buksene bør være utstyrt med seler. Dette gjør at de holder seg oppe og dekningen mellom jakke og bukse blir bedre. Det gjelder spesielt for dresser som ikke har glidelåsfeste mellom bukse og jakke. Da er gjerne buksene svært høye i livet og laget som snekkerbukser, med brystpanel og seler over skuldrene. På beina bør det være solide strikk som holder støvlene på plass, aller helst med strikk som kan trekkes under skosålen. Sørg i alle fall for at strikken som går rundt nedre kant av buksen er så stram at ikke buksene sklir opp. Snø og is i støvlene er ikke noe verken voksne eller barn synes er moro. Mange barn som får snø i støvlene kan finne på å ta av seg støvelen for å tømme. Da er det lett for at de har problemer med å få støvelen på igjen og få dekket over med bukseben og strikk igjen. Derfor bør du alltid sørge for at barnet er godt pakket inn når det forlater huset. Det er ikke få foreldre som har opplevd at poden kommer hjem, gråtende med en støvel i hendene.

Den store utfordringen når man skal finne barneklær er å finne riktig størrelse til ditt barn. Som nevnt hjelper det ikke å stå med en vinterdress barn best i test, dersom den ikke sitter riktig på barnet ditt. Kjøp noe som passer, selv om det er fristende å gå for vinterklær barn salg. Grovinndelingen i størrelse er basert på barnets alder. Denne listen gir en god pekepinn

  • 0 – 6 måneder: Størrelse 44 – 68
  • 6 mnd – 2 år: Størrelse 74 – 92
  • 2 – 6 år: Størrelse 98 – 116
  • 6 – 12 år: Størrelse 122 – 152

Størrelsen er det samme som kroppslengde i centimeter. Det betyr at et barn som er 140 centimeter skal ha vinterdress str 140, som utgangspunkt. Med dette som utgangspunkt bør det være noe enklere å finne frem i størrelsesjungelen. Da har du i alle fall en pekepinn på hva du skal begynne å lete etter. Men som for oss voksne er det mer enn kroppslengde som spiller inn. Bredde, vekt og type plagg vil også avgjøre hvor stor størrelse du trenger. I tillegg er produsentene som regel håpløst dårlig til å følge standard størrelsesmaler. En vinterbukse barn test viser at en vinterdress junior størrelse 152 kan variere flere centimeter i lengde. Derfor er det viktig at barnet selv alltid er med når det skal kjøpes klær. Bruk god tid på vinterdress barn salg og finn et plagg som både du og barnet er fornøyd med. Det kan også være smart å tenke på hva du normalt vil ha under en vinterdress. Ta gjerne med tøyet som er ment å være under dressen, slik at prøvingen blir mest mulig riktig. La ungen få bevege seg en del, gjerne løpe litt rundt i butikken. Vintertøyet skal være behagelig og funksjonelt, samtidig som det holder på varmen. Da holder det ikke å konstatere at barnet kommer inn i dressen og du får igjen glidelåsen. Prøving av barneklær er faktisk enda viktigere enn hos voksne. For oss handler det gjerne bare om vi ser bra ut eller om rompa blir for stor i plagget. Hos barnet kan det handle om langvarige skader dersom klærne ikke passer skikkelig.

vinterdress barn testHva som er beste vinterdress barn vil avhenge mye av barnets aktivitetsnivå. Du kan neppe ha som utgangspunkt at du skal klare deg med en vinterdress til hele sesongen. Kravene og behovene er annerledes under lek i hagen og skigåing for eksempel. Derfor bør du nok vurdere å kjøpe dresser ut fra bruksområde. Pent brukte vinterdresser til barn er lette å bli kvitt enten på nettforum eller i bruktforretninger. Valg av vinterdress kan enkelt summeres opp ved at jo høyere aktivitetsnivå, jo tynnere dress trenger du. Det er faktisk bare nok å se på voksne langrennsløpere. Den kondomdressen de har på seg under løp er ikke veldig tykk. Det er fordi kroppen produserer så mye varme under løp at det er ikke er nødvendig å pakke den inn. Langrennsløperne fryser ikke, selv om de bare har et tynt lag tøy på kroppen. Men for et barn som kanskje skal sitte ganske stille i en snøhaug og bygge slott vil situasjonen være en helt annen. Barn har også mindre varmeutveksling enn voksne kropper. Derfor er det viktig at de har klær som holder mest mulig av varmen inne.

I denne artikkelen har vi fokusert mye på selve varmedressen, buksen og jakken. Men vel så viktig er det med organene som stikker ut av kroppen holdes varme. Det er her den største mengden av kroppsvarme går tapt. Altså gjennom hode, hender og føtter. Derfor er det svært viktig at ungene får skikkelig fottøy, gjerne med kraftige hjemmestrikkede ullsokker, tykke votter og en lue som holder på varmen. For mindre barn er det lurt å kjøpe heldekkende hodeplagg, som dekker både hals og hode i ett. Oppå der må det selvsagt en dedikert lue. Gjerne en lue med øreklaffer som kan festes under haken. Da er du sikker på at barnet ikke mister luen under lek og bevegelse og holder seg varm hele tiden. På hendene bør nok de yngre barna ha tradisjonelle votter som enten er festet med strikk eller tau til jakkeermet. Det hindrer at votten blir borte. Unger har en egen evne til å ville ta av seg vottene enten for å klø eller skrape borti noe. I tett snøvær er det lett for at den votten blir borte og ungene kommer skrikende hjem med iskalde lanker.

Fottøyet bør bestå av solide støvler som tåler både kulde og fuktighet. Her finnes det et enormt utvalg, men oppsiktsvekkende mange sender ungene ut i kulda iført fottøy av plastmateriale. Det er å be om kalde føtter. Plast leder kulde ekstremt godt, samtidig som det som kjent stivner i kulden. Derfor er vanlige gummistøvler eller tilsvarende ikke velegnet som fottøy for barn i vinterhalvåret.

Det er ikke noe entydig svar på hva som er best i test vinterjakke barn. Der nettet ellers flommer over at forslag, tester og grundige omtaler er dette et område der det nesten ikke finnes noe å hente. De ulike produsentene vil selvsagt argumentere for at akkurat deres nyvinning er det beste som er å oppdrive, men den markedsføringen skal du ikke ta for god fisk. Faktisk kan den beste måten å finne frem til det ideelle plagget være ved å snakke med andre foreldre og dele deres erfaringer. Noen slike forum finnes på nett allerede, men det er enda bedre å ta en runde i vennegjengen eller å snakke med andre foreldre i barnehagen. Også personalet i barnehagen har opparbeidet seg god og solid forståelse av hva som kreves av et vinterplagg for barn. De vil raskt oppdage om barna trives i plaggene sine eller om de blir pasifisert. Dersom det siste er tilfellet kan det skyldes at klærne ikke er behagelige eller at de ikke er funksjonelle. I så fall plikter barnehagepersonalet å gi beskjed om at du bør skaffe bedre klær til barnet. De kan også gi gode råd om hva som fungerer på andre barn.

Vurder denne artikkelen!
Total: 2 Gjennomsnitt: 1
Back to top button