Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Vintersko Barn Test 2024

General

Forbered deg på vinteren og kjøp vintersko til barna. Du tar vel ikke sjansen på at barna skal gå gjennom hele vinteren uten tykke sko på bena? Det er vel en viss sjanse for at klimaendringene fører til mindre snø, men vi vil fortsatt ha noen vintersko på lager til barna, de kommer helt sikkert til å bli brukt.

VURDERING

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Vi har funnet frem de beste vintersko barn slik at det skal bli lettere for deg å velge. Det finnes nemlig mange forskjellige typer vintersko, og da er det alltid bra å vite litt om de før du kjøper. Vi har sett på blant annet størrelser, materiale de er laget av, design og priser. Trenger du tips til vinteren? Vi har sett på hvordan man tar vare på vintersko og hvordan man helst bør bruke dem. Det er aldri dumt å lese seg opp før man kjøper vintersko.

Skal man ha vintersko til barn må man tenke på å holde varmen og å ha vanntette sko. Har barna dine det vil de få leke fritt i snøen uten bekymringer. Vi har også sett på tips til hvordan man skal forberede seg på vinteren. Dessuten har vi sett på hvilke stoffer som mange vintersko er laget av, noen er faktisk farlige ifølge forskningen, da gjelder det å holde følge med hva ekspertene sier.

Med én gang snøen kommer, vil barna styrte ut døren for å lage snømenn, kjøre akebrett eller kaste snøballer – da er det ikke tid til å dra ned på butikken for å kjøpe sko. Det er lurt å komme vinteren i forkjøpet. Dårlige vintersko kan hindre barnet ditt i å leke i vinterværet – eller så kan de bli syke om skoene ikke holder ut i hardt vær. Det ville ha vært dumt å holde barna inne når snøen kommer, vinteren er tross alt favorittårstiden til mange barn og det er ingenting som kommer i veien for fantasien til et barn når det er snø ute.

Vi har foretatt en vintersko barn test. Les mer lengre ned for å finne ut hva barna dine bør ha på seg i vinter. Det er et hav av sko der ute, og vi har prøvd å finne ut det meste man trenger å vite om vintersko til barn. Husk å være klar når det blir vintersko barn salg, det er helst da du må slå til.

Hvilket materiale er de laget av?

vinterstøvler barnGummistøvler kan være gode å ha i slafsete føre eller i regnvær. De er gode til å holde unna fuktighet, problemet derimot er at de ikke er pustende. De kan brukes i minusgrader, men er det veldig kaldt hadde det nok vært bedre med noe tykkere.

Termostøvler er laget av polyrethan, som er veldig lett og kan isolere mot kulden, dessverre er heller ikke dette materialet pustende. Dette er støvler som er tykkere enn gummi, og kan lett barna varme i de kaldeste vinterdagene. Ulempen er at de ikke er like komfortable å gå i.

Mange produsenter bruker kinesisk polyuretan i termostøvler. Viking bruker Elastopan fra Tyskland som er av høy kvalitet og vil være veldig myk også på veldig kalde vinterdager. Blir støvelen for stiv kan den være ukomfortabel å ha på.

Et selskap i Sverige har spesialisert seg på vintersko for den skandinaviske vinteren, de bruker TerraCare, et eco-lær som er et veldig miljøvennlig stoff. Merket heter VAUDE, og stoffet de bruker er tysk og er et av verdens fremste lær når det kommer til kvalitet. Sålene er laget av resirkulert polyester og 25% biobasert ricinusolje. Dette produktet er perfekt for snøvær og regnvær, men vil nok koste noe ekstra.

Gore-Tex lager støvler som er laget av membran, og kan egentlig brukes til all slags vær. Disse støvlene er pustende, det vil si at fukten slipper ut. Det går også an å bruke vintersko laget av lær og skinn, de er ofte favorittene til designere, og de fungerer som regel i kaldt vær.

Forbrukerrådet har uttrykt bekymring over at fluorstoffet PFOA fortsatt er å finne i vintersko for barn. Det er et syntetisk stoff som er langt fra naturlig, miljødirektoratet jobber for å gjøre stoffet ulovlig i EU/EØS-området.

Stoffet kan føre til at døtre blir overvektige i 20-årsalderen, det kan være både kreftfremkallende og hormonforstyrrende. Problemet er at når mange produkt bruker stoffet, vil den totale mengden i alle produktene sammenlagt bli helseskadelig.

Design

Det finnes mange forskjellige designs til vintersko for barn. Du vil finne sko som kan se ut som støvler, bare at de er laget av tykkere stoff og har ofte ull på innsiden. Ellers kan du finne mindre sko med borrelås (typisk sko fra Gore-Tex) og det finnes sko som er i vanlig størrelse laget av lær.

Det er en haug av forskjellige typer barnesko i mange forskjellige farger, det kommer egentlig an på hvor du leter om hva du vil finne. Som regel vil du få valget mellom gummistøvler, termostøvler, Gore-Tex og lærsko. Mange gummistøvler vil være litt kjedelige, men du vil finne mange termostøvler med bomull som ser veldig stilige ut.

Må du tenke på kjønn når du kjøper sko? Det kan være, kanskje liker ikke gutten din å gå rundt i knallrosa sko. Det lages mange sko som er designet spesielt til jenter, guttene er ikke alltid like opptatt av hvilket design skoene har Er det nøytrale sko vil som regel ikke guttene bekymre seg.

Kanskje er heller ikke design det aller viktigste å tenke på når du kjøper sko til barnehagen. Det er selvsagt ideelt å kjøpe sko av god kvalitet, som passer bra og som kanskje kan gis bort til søsken etter at de har grodd ut av dem. Du vil finne mye forskjellige i design – men mange ganger er vintersko bare vintersko, og barna vil ikke bry seg like mye som voksne eller tenåringer.

Størrelser

Skal du kjøpe sko til barn, må du huske på at merkevarer kan ha forskjellige størrelser på sine produkter. Hvis du målet opp lengden på foten til barnet, kan du finne oversikter på nettet om hvilke størrelser som mest sannsynlig vil passe til ditt barn. Ellers er det mer generelle regler om hvilke sko som passer i forskjellige aldre. Det er for eksempel stor forskjell på babyer og barn.

Mange foreldre velger dessverre for små sko til barna sine og tenker ikke på at de vokser raskere enn de tror. Det anbefales å sjekke barnets sko annenhver måned for å forsikre deg om at skoen passer bra – barna sier ikke alltid ifra selv. Det betyr ikke at du må kjøpe sko som er altfor store, de vil også være veldig ubehagelige å ha på, det gjelder å finne en riktig mellomting.

Er skoene for små vil føttene få rød og irritert hud, og du kan kanskje merke det om barnet hele tiden vil ta av seg skoene fordi de er ubehagelig å ha på. For små sko kan faktisk også gi problemer i voksen alder, føttene kan bli deformerte, og de kan få vond rygg som følge av det.

Et tips er å ta med barna i butikken når du kjøper sko, og sats på god kvalitet. Barna skal faktisk gå tusenvis av skritt med dem om dagen, da er det viktig å tenke på at føttene har godt selskap med gode sko.

Når du skal velge barnets første sko i sitt første leveår vil noen barnesko hjelpe barnet med å være stødig idet de tar sine første skritt. Vintersko baby 1 år er ofte spesiallagde for de som ikke har kommet så langt i utviklingen. Pass på at de passer godt til barnet ditt. Det kan også være nødvendig med sko om de ikke skal gå så mye, men er ute, da vil skoene holde føttene varme.

Er barnet over 3 år vil fotmusklene ha begynt å utvikle seg, husk å beregne litt vokseplass slik at barnet kan vokse i skoene og eventuelt plass til tykke sokker. Skoen må også være god å komme inn i, en god åpning gjør det lettere å få på skoene.

Litt eldre barn i 7-8-årsalderen vil ha en nærmest fullvokst fot, men ikke helt i bredden. Du kan også tenke på om de kommer til å være ute i dyp snø, da bør du helst ha sko som dekker like mye som støvler.

Hvordan tar man vare på vintersko til barn?

Det er viktig å ta vare på skoene slik at de holder ut lenge, da kan du bruke de år etter år. Gummistøvler og termostøvler bør ikke settes inn i en maskin, det du kan gjøre er å finne frem vann og vaskemiddel, så kan du gni helt til de blir rene og fine. Om du har sko med glatt skinn, kan du finne frem en skobørste eller en klut og kombinere det med skinnrens. Etter vask kan de også poleres, skinn trenger også fuktighetstilførsel ganske ofte.

Det kan være lurt å impregnere skoene et par ganger i måneden. Dess mer møkkete og sølete skoene blir, dess viktigere er det med impregnering. Brukes skoene ofte, skal de helst impregneres to ganger i uka. Billige vintersko barn kan bli slitt mye fortere enn de som har mer kvalitet, så da må du være ekstra forsiktig.

Generelt sett bør skoene ha noen hviledager før de brukes om igjen, ha helst flere par å bytte på, slik at de slipper å få så mye fuktighet. Pass også på når du hurtigtørker sko, hvis du blir eksponert med for mye varme på kort tid kan limet som holder sålen på plass, falle av. Når sesongen er over, kan det være lurt å oppbevare dem i bokser slik at de ikke får i seg så mye støv.

Vi har også noen tips og triks til de som skal på skogstur eller fjelltur. Når du tar pauser, kan du ta av støvlene og sålene slik at de tørker, det vil til og med hjelpe blodsirkulasjonen i bena, så det er vinn-vinn. Prøv å ikke bruk bomullsokker på langtur, de kan nemlig gi gnagsår og holde på fuktighet imens du går, noe som ikke er ideelt.

Ellers kan du ta med deg ekstra skolisser i tilfelle de blir ødelagte under turen. Støvlene kan også luftes når du har kommet frem til målet, lær kan ofte sprekke om de blir utsatt for mye solskinn eller nære en ovn, så det må du passe på. Ta også ut sålene, og prøv å hele tiden huske på at de skal være rene og klare til neste bruk.

Hvordan velge de riktige vinterskoene til barn?

Sliter du med å finne riktige sko til ditt barn? Her har vi valgt ut noen sko som du kanskje synes er interessante. I vår test vintersko barn har vi funnet frem noen sko med god kvalitet og til en ålreit pris.

Vår best i test vintersko barn er Sorel Yoot Pac. Den er både vanntett og isolerer seg godt mot kulde. Den har også pusteegenskaper som gjør at den egentlig har det meste du trenger til vinteren. Prisen ligger et sted mellom 400-500 kroner.

Er du ute etter vintersko baby vil vi anbefale Baby Bogs gummistøvler til de aller minste. De koster også rundt 500 kroner og er veldig lett i vekt. De er ikke ment for lange turer, men de er perfekt til lek utenfor huset. Disse er 100% vanntette og vil holde din baby både varm og komfortabel. Bogs Baby er perfekt for de som akkurat har begynt å gå.

Skal du ha Gore-Tex vil Superfit Culusuk Gore-Tex komme best ut ifølge ekspertene. Den er i høyeste grad beskyttende mot vann og har en god del varmeisolasjon. Disse er perfekte vintersko junior som er både holdbare og vanntette. Barnet ditt kan leke mye i disse skoene før de blir ødelagte, men husk å følg våre tips for hvordan man tar godt vare på skoene.

Vær alltid på utkikk etter tilbud vintersko barn, du kan bli overrasket over hva du vil finne. Tenk også på at barna skal vokse i skoene – finn balansen mellom for stor og for små. Kvalitet er også viktig, hvis det begynner å bli lite penger i lommeboka kan du tenke på det slik at søsken kan arve skoene lengre frem i tid. Det er altså en stor investering, og med god kvalitet slipper barna å få deformerte føtter som kan plage dem senere i livet.

I hvilke situasjoner er vintersko best?

Vintersko er selvsagt ment for å brukes om vinteren. Men det er jo ikke alltid det er kaldt og snø ute. Noen vintersko, spesielt vinterstøvler barn, vil også være godt egnet til regnvær. Ellers er det mange tykke vintersko som vil holde føttene varme under kalde vinterdager.

Er det veldig kaldt ute bør barnet ditt gå med varme vintersko barn, mange vintersko har isolering som gjør at føttene holdes varme til og med i 30 minusgrader. Barna bør bruke vintersko enten de skal til barnehagen eller utenfor huset for en snøballkrig eller akebrett. Når varmen begynner å komme om våren og sommeren kan du begynne å tenke på å bytte om sko.

De aller minste kan også trenge sko selv om de ikke skal gå så mye. Vintersko til babyer er ofte veldig gode til å holde på varmen slik at også din baby kan ta turen ut i snøværet.

Tips til bruk av vintersko

vintersko barn salgFor å hindre at barnet ditt skal falle og slå seg, kan du bruke “rubber glue” under skoen slik at du forhindrer unødvendige fall. Bare husk å ikke bruk vanlig lim – da må du kanskje kjøpe nye sko. Mange barn slår seg på grunn av ustødige sko, og det er det selvsagt ingen som vil oppleve. Et annet triks er å bruke sandpapir under skoene, men du må ikke bruke det så mye at du ødelegger skoen.

Et annet tips er å bruke sko som er spesiallaget for været som er ute. Hvis det regner, er det best med vanntette sko, er det veldig kaldt må du ha varmeisolering, og er det mye snø bør du ha støvler som gjør at snøen ikke så lett faller ned i skoen. Barn vintersko trenger ikke nødvendigvis å bare brukes om vinteren, men i all slags rufsete vær. Men om det ikke er så altfor kaldt ute er det kanskje ikke nødvendig med så mye varmeisolering.

Vi vil også anbefale å ikke kle på barnet ditt altfor mye. Husk at også kroppen produserer varme, så du trenger ikke å være mer forsiktig enn nødvendig. Etter du er ferdig med all forberedningen vil du ikke angre deg når vinteren kommer, da er det bare å hoppe i det. Ta med barna på skitur, lek utenfor huset og ha det moro. Barna har også godt av å leke sammen med andre barn uten for mange voksne til stede. Fantasien deres vil alltid komme frem til noe å finne på når snøen kommer.

Sammendrag

Forbered deg på vinteren med nye vintersko til barna. Da får de leke fritt i snøen uten å måtte bekymre seg for at skoene ikke holder. Vinteren er til for å leke, og da må skoene også holde.

Når det kommer til materiale, må du tenke på om de er vanntette, har varmeisolasjon og om de er pustende. Gummistøvler er spesielt egnet for regnvær, men noen er fôret med bomull slik at de også har mye varme. Lærsko kommer i mange forskjellige designs og noen av dem er miljøvennlige, men prisen vil nok også være noe dyrere.

Husk å ta godt vare på skoene, de kan fort bli slitte og helt ødelagt, spesielt om det er billige sko som ikke er av samme kvalitet som andre. Husk impregnering to ganger i uken hvis de brukes ofte. Prøv også å tørk skoene etter bruk, men ikke i så mye varme at det ødelegger dem. Er du på langtur er det lurt å ta av skoene og sålene for å lufte føttene, skoene har også godt av det.

Vintersko er aller best når det er mye snø ute, hvis du har lave sko kan det være lurt å ha bukser med stropp som kan festes under foten slik at du ikke får snø nedi skoene. De kan også brukes i regnvær, spesielt av typen Gore-Tex og vanlige gummistøvler. Det er foreldrenes ansvar å sørge for at barna har på riktige klær – ideelt sett skal de aldri bekymre seg over det. Men siden barn er barn, blir skoene veldig fort møkkete, da må du også tenke på å ta vare på dem.

Hvis skoene blir godt tatt vare på, kan de holde ut i mange sesonger, og til og med brukes av søsken. Men pass på at størrelsen er riktig, feil størrelse på sko kan føre til deformerte føtter og skader som kan plage dem til og med i voksen alder. De skal verken være for små eller for store, ta dem med på butikken når du kjøper sko slik at dere finner den riktige balansen.

Ta en titt på vår test for å finne ut om skoene vi anbefaler er noe for barna dine. Prøv å tenk på at god kvalitet varer lenge og vil beskytte føttene til barna aller best. Helt til slutt, etter at all planleggingen er ferdig, er det bare å senke skuldrene og la vinteren komme med all sin magi. Planlegg gjerne skiturer og andre vinteraktiviteter som barna kan være med på. Ikke vent til barna er for store til å nyte det.

Vi håper du får en fin vinter sammen med barna. Vær på utkikk etter salg og tilbud før vinteren kommer, og prøv å ikke vent helt til vinteren allerede har kommet, det gjelder å være godt forberedt. Tenk også på at å kjøpe sko er en investering for fremtiden som kommer til å være nyttige i lang tid fremover. Så er det bare å nyte vinterværet sammen med barna, finn på tull og tøys i snøen og ha det gøy. Kanskje kan du kjøpe akebrett og ski for ekstra moro og pakk dem inn med gode og varme klær!

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button