Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste vognposene

Tips, triks og guide til hvordan du finner den riktige vognposen til ditt behov. Hva er en vognpose? En vognpose, er et barnevogns tilbehør som stort sett brukes om vinteren. Vognposter kan brukes av små barn, litt større barn. Vognposer kan brukes i sittende og liggende stilling på barnevognen. Du kan også bruke vognposen i bilen, i sitteselen eller over alt ellers hvis barnet ditt skal være varm, beskytte seg mot vær og vind. Alle vognposer passer som regel til alle typer duo- eller kombivogner. Siden ingen barnevogner er like så er det viktig at du kjøper en type vognpose som passer til din type barnevogn. Ta gjerne med deg barnevognen din om du har mulighet/plass til det. Hele tanken bak en vognpose er å skape et ytre beskyttende lag som holder regn, kulde, vind og barnets egen varme inne. Akkurat på samme måte som vinterdressen til barnet gjør. Hvis du skal kjøpe vognpose til barnet ditt er det viktig at du velger en vognpose som passer til barnevognen, bruksmønster. Det er ikke noe stort behov at du går til innkjøp av en alt for tynn vognpose eller en vognpose som rett å slett ikke passer til din vogn.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Det finnes et stort utvalg av forskjellige vognposer, i alle forskjellige størrelser og prisklasser. Noen er fylt med syntetisk materiale, andre er fylt opp med ull eller dyn, kanskje også begge deler. De beste vognposene har en enkelt åpne å lukke mekanisme som gjør det veldig enkelt når du skal i butikken, du kan enkelt ta barnet ditt ut eller inn av vognposen. De fleste vognposer som er på markedet har en glidelås eller borrelås som du må åpne å lukke ettersom. Hvis du skal gå til innkjøp av vognpose og du har tenkt å ha den over lengre periode fra barnet er baby til litt større. Da er det viktig å kjøpe en vognpose som har åpning for sele, de fleste kommer med fempunktsele. Gjør de ikke det vurderer en annen type vognpose da de fleste sittedeler er utstyr med fempunktsele. Det sparer deg også for utrolig mye tid hvis du eventuelt skulle kjøpt feil. Se også etter anti-skli materiale på baksiden av vognposen, det er ikke noe du må ha men kan være fint så slipper vognposen å gli nedover. En standard vognpose er ca. 1 meter, så hvis det er et større barn som skal sitte i vognen så kan det være lurt å se etter en vognpose som kan åpnes slik at bena kan stikke ut.

Du sitter nå sikkert med veldig mange spørsmål om hvilken vognpose du skal velge, vi skal prøve så godt vi kan med denne guiden å hjelpe deg til å finne vognposen som er best for deg. Komme med tips og triks du kan se etter. Som du har lest til nå så har vi kommet med noen tips til hva du bør se etter i en god vognpose. Her er noen flere tips du kan se etter for å finne vognposen som passer best for deg og barnet ditt.

Alltid Google det du vil kjøpe, her vil du kjøpe en vognpose så google: «test av vognposer» eller google vognpose best i test, da vil du komme til en lang rekke av diverse tester på alle mulige typer vognposer. De er flere uavhengige kilder som tester vognposer. Riktig valg av vognpose er veldig viktig for deg og barnet ditt. Etter du har Googlet vognpose test ca. 550 ganger, løpt rundt i diverse butikker, målt om det passer i din barnevogn, kjøpt 50 blader om baby ting og alt annet tilbehør. Så har du kanskje fortsatt ikke funnet vognposen som passer for deg, du tenker den ikke er varmt nok, ikke tjukk nok. Det er ca. 2 millioner tanker som surrer rundt i hodet. Vi vil jo at barnet vårt skal ha den riktige vognposen. Har du bil bør du også vurdere å tenke på om du burde ha egen pose i bilen eller kanskje en kombi pose. Her kommer du langt med en bilstolpose test på google. Les også hva andre mødre og fedre mener om posen før du bestemmer deg. Her prøver vi å få deg ut døren å tenke på hva du skal se etter når du skal kjøpe en ny vognpose.

Da har du kanskje kommet så langt at du vil kjøpe en god vognpose, du har Funnet ut hvilken type du ønsker, lengde du ønsker på vognposen din. Da kan det være en god ide å få den vognposen så billig som mulig, da må vi på vognpose salg. Enkleste måten å finne vognpose på salg er å google det. Eller gå i butikken der du ønsker å kjøpe. Det er typisk at det er vognpose salg rett før vinterstid med også gjerne etter vinteren. Da kvitter de seg med fjoråret modeller. Da kan du virkelig finne et kupp. Noen er såpass heldige at du har en bestemor som strikker en vognpose til dem. Det er jo utrolig kos å få en hjemmelaget strikket vognpose. Men kanskje den ikke er best å bruke når det går ned mot -30 på gradestokken? Det er noe du med bestemor må bedømme selv. Kanskje bestemor kan strikke en vognpose som kan legges utenpå, eller kanskje et fint teppe til barnet som legges utenpå vognposen. Mange gjør dette for en ekstra beskyttelse av barnet mot vær og vind. Uansett er det utrolig koselig å fint med hjemmelagde gaver.

En standard lengde på vognposen er 100cm, er den kortere en dette bør du vurdere å ikke kjøpe den, bredde er alt fra 35 cm til 50 cm, pass på så den ikke blir for liten i din vogn. Lengden på lokket varierer veldig men bør ikke være noe spesielt mindre enn 50 cm grunnet komforten til barnet ditt. En god vognpose bør også ha et fint design. Det er uansett viktigere at barnet ditt har en god komfort en at designet på vognposen skal ha noe å si. Men så klart har designet noe å si, du kjøper ikke en rosa vognpose til en blå barnevogn. Det hadde blitt helt krasj. Vårt tips er å se etter en vognpose som er helt naturlig. Kanskje også gjerne en svart vognpose. Har du også planer om å få flere barn senere så er også gjerne en svart vognpose noe å tenke på.

Når og hvor bør du bruke vognposen?

vognpose sommerHvis du er ute på tur på vinteren med barnet ditt så burde du bruke en god å varm vognpose, vinterpose eller vintervognpose er også ord som brukes på en god vintervognpose. På vinteren bør vognpose brukes stort sett hele vinteren for å beskytte barnet ditt mot vær, vind og kulde. Jo mindre barnet er jo mer burde du tenke på å beskytte deg mens det ligger i vognen når det er kaldt. Vinterpose til baby er kjempe viktig, da det beskytter barnet. Du burde også bruke vognpose i bilen hvis ikke bilen er varm. Det går fint å åpne posen senere når det blir varmere i bilen. Hvis det er høst og det regner ute så kan det være en ide med en vognpose da også, så slipper barnet ditt å bli våt hvis vognposen du har kjøpt er vanntett, hvis ikke så finnes det regntrekk som du kan ha utenpå vognposen igjen. Men det kan fort bli litt slitsomt. Så på sommertid hadde det vært en god ide med en tynnere vognpose til sommerbruk. Selv om det ikke er så vanlig. Den beste vognpose er en vognpose som er klar til alt, ha det litt i bakhodet når du ønsker å kjøpe en vognpose til barnet ditt. Du kan bruke vognpose til nesten alt så lenge været tillater det, men på sommerstid da det er veldig varmt ute er det ingen grunn til å bruke vognpose. Er heller ingen ting som heter vognpose sommer da nesten ingen har bruk for en vognpose på sommerstid. En vognpose brukes mest på vår/vinter og høst for å beskytte barnet mot, vær, vind og kulde.

Vinter vognpose

Hva burde du tenke på for også finne den best ultimate vognposen for vinterbruk. En god vognpose til vinterbruk er en vognpose som er tjukk, vindtett, også gjerne vanntett. Den er også designet slik at barnet puster lett selv om det liker inni vognposen. Vognposen skal være lett å åpne og lukke så barnet ikke er lenge uten av kulden en det som er nødvendig for en liten baby. Er barnet ditt litt større så er vognposen mer ment som en ekstra beskyttelse på trilletur, kanskje bare på vei hjem eller til barnehagen. Barnet har jo også gjerne på seg en dress på også, så hvis barnet ditt er større så tenk på at bena gjerne kan stikke ut av bunn på vognposen. Det gjør ingen ting så lenge barnet har på seg vintersko. En god vognpose kan tåle mange kuldegrader, men den bør også tåle alt som Norsk vinter har å by på derfor kan det være greit å unngå en billig vognpose. Da de billigste gjerne ikke er like bra som de dyre. Du burde handle en vognpose som er midt på treet. Er du usikker bør du også gå får vårt tipse lenger opp at du googler vognpose best i test eller annet slik at du kan se hvilken vognpose som passer best for deg og ditt barn.

En vognpose bør vare i 2-3 sesonger minimum gjerne også lenger. Tar du godt vare på vognposen din så er det ikke noe i veien for at neste barn i rekken ikke kan bruke den. Husk alltid å ta vognposen din inn på natten ikke la den ligge ute, da kan det fort komme dyr oppi den. Det er mange historier der ute om mammaer eller pappaer som har funnet dyr i vognposen sin, her da også gjerne katter eller andre dyr som egentlig ikke har noe oppi der å gjøre sammen med barnet ditt eller alene. Så ta gjerne med vognposen din om natten, så holder også vognposen seg varm i løpet av natten. Hvis du leverer barnet ditt i barnehagen og vognposen må stå ute. Så lukk den igjen så godt du kan. Når du henter barnet ditt så se ekstra oppi der, så det ikke ligger en katt eller annet. Katter liker å ligge oppi vognposer fordi det er varmt og godt for dem. Katter er veldig fine dyr, men du vil ikke ha deres hår i ansiktet på din baby eller barn. Det kan fort være unødvendig. Har du dyr hjemme selv så ikke la dyret ligge oppi vognposen. Dette er barnet ditt sitt lille private område. Er det masse hår oppi der kan dette fort sette seg fast i nesen på babyen din mens du ikke ser på. Det er kanskje ikke direkte helse skadelig men det er ikke noe kos verken for deg eller babyen som skal ligge oppi vognposen sin. Så passe på så barnet ditt har det bra i vognposen sin.

Når pakker jeg bort vognposen?

Det er litt forskjellig ifra barn til barn. Men de fleste slutter med vognpose so fort de slutter med vogn, altså når barnet ditt klarer å gå helt fint selv. Da produserer barnet såpass mye varme selv at det ikke har noen stor bruk for vognposen. Vognposen er ment for barn som sitter stille. Men skal dere på lengre tur. Så får all del dra frem vognposen igjen.

Når du skal pakke bort vognposen så burde du vaske den, vask den som det står i bruksanvisningen. Etter den er vasket så bør du tørke den godt. Etter den er tørket godt så må du legge den i posen som fulgte med, har du ikke lenger denne posen så bruk gjerne 2-3 bæreposer. Rull vognposen godt sammen deretter teip rund. Skriv gjerne hva som er oppi der. Den lagres tørt og godt. Så du ikke glemmer det. Hvis vognposen skal videre til neste barn i fremtiden bør den lagres et tørt sted uten så mye fukt. Da holder den mye bedre. Litt kjedelig også pakke den opp igjen så er vognposen full av fukt, eller i verste fall mugg om den ikke er blitt lagret på riktig sted. Før du bruker vognposen igjen etter lagring så vask den gjerne en gang til. Dette har du god tid til mens du er gravid. Ta livet med ro ikke stress. Hvis du ikke ønsker vognposen lengre kan det være et godt tips å selge den til neste person. Har du god råd og tenker du ikke trenger pengene er det veldig fint å gi den bort. Skriv gjerne et innlegg på Facebook, vognpose til barn gis bort. Gi den til noen som virkelig trenger den. Hvis du føler du ønsker noen kroner for den er det helt greit det også. Der er også Facebook et godt alternativ, se hvor mye andre tar for sin vognpose, husk å gi en god pris som du selv er fornøyd med. Andre steder du kan selge vognposen din er forskjellige baby forumer på nett, eller Norges største markedsplass på Finn.no. På finn kan du også lett se hvor mye andre tar for sin vognpose slik at det blir lettere for deg å sette en god pris på din vognpose.

Det er ikke lett å velge riktig vognpose, hvis du ikke har blitt klokkere av denne artikkelen her så kanskje det kan være lurt å høre med andre? Google litt. Kanskje du har venner som har barn. De kommer gjerne med sin anbefaling om hvilken Vognpose som er best for deg, men husk at til slutt er det du som bestemmer. Tenk på hvilken vognpose som er best for barnet ditt i forhold til hvordan dere skal bruke det, om vognposen skal brukes i kun en liten periode eller kanskje over lengre tid. Vi har laget her litt om hva du burde se etter når du skal kjøpe vognpose til barnet ditt. Husk at billig vognpose ikke alltid er dårligst, de kan være bra men les hva andre skriver om det, ikke velg for tynn vognpose hvis den skal brukes på vinteren, da trenger du en vinterpose. Husk at på våren er det gjerne stort vognpose salg. Da selges alt ut av butikken som butikkjeden ikke vil ha på lager fordi da vil de gjerne ha sommer varer i butikken sin. Da kan du virkelig komme over et godt kupp.

Her har vi oppsummert kort hva du bør se etter.

  • Pris
  • Kvalitet
  • Vindtett, gjerne vanntett
  • God hette som beskytter barnet
  • Fempunktsele
  • Anti skli materiale
  • Over 100 CM lang
  • Lett å åpne/lukke
  • Ikke for tynn

Vognposer har blitt bruk av mødre verden over i 100vis av år, den siste 20-30 årene har det blitt mere fokus på brukervennlighet og design. Det har også blitt mere fokus på komfort. Helle formålet med en vognpose er jo å holde barnet godt å varmt. Det skal ikke fryse, eller bli våt. Du som tar vare på barnet skal også føle deg trygg på at barnet som ligger i vognen har det bra.

Helt siden barnevognen så dagens lys har det fokusert på at barnet skal ha god comfort. Først var det halm de la i barnevognen, deretter la de i skinn fra dyr, de har også lagt ren ull i barnevognen. Alt for at barnet som ligger i vognen ikke skal fryse. Når de hadde halm i barnevognen så viste datidens mødre ikke bedre. Halm gjorde at barnet ble syk, pustet ikke så godt. Skinn i barnevognen var ikke så mye bedre da dette tiltrakk seg lus og lopper. Heldigvis har vi lært mye de siste årene om hvordan vi gir og lager god komfort til babyen vår.

Føler vi gjentar oss selv litt nå men her er noen ekstra tips:

strikket vognposeEn god vognpose skal varme barnet ditt, den skal varme barnet ditt like godt på høst, vinter og vår. Den skal varme barnet ditt selv om det er -20 minus på tur til barnehagen eller den skal varme barnet ditt når det regner. Så før du kjøper en vognpose bør du sjekke en god del kriterier. At den er vanntett vindtett. At den kan åpnes like lett som du selv ønsker. Det skal jo være lett å ta barnet ditt ut og inn. Den skal ikke minst være lett å vaske. Ta med rundt på tur. Den skal også passe til vognen din som barnet skal sitte i. Dette er ting som du må passe på når du skal kjøpe en god vognpose. Ikke tenk på deg selv. Tenk på barnet ditt når du skal kjøpe en god vognpose. Det gagner deg best.

Du trenger ikke en termovognpose til 5000 kroner om dere aldri er nesten ute. Det er kanskje ikke permafrost der du bor heller? Da vil det nok holde med en rimeligere vognpose for ditt bruk. Kanskje du bare triller en tur rundt nabolaget eller at dere bare går frem å tilbake til barnehagen. Da vil det holde med en rimeligere vognpose en for eksempel en familie som er mye ute. De går mye i skogen og på ski. Barnet ligger i en pulk. Hvis du er en aktiv familie så trenger du automatisk en dyrere og bedre vognpose. Husk at google er din venn. Her kan du finne ut mye rart. Gjør grundig forarbeid. Det lønner seg for deg senere. Det er ikke til deg. Det er til ditt barn som vi så gjerne vil at skal ha det best mulig.

Lykke til

Men mest av alt, bare nyt det å være mamma eller pappa. Det er det beste som fins på jord.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button