Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

De 5 beste babysengene i 2024

Den beste måten å følge med på den nyfødte mens du sover er å sette en babyseng ved siden av din egen seng, spesielt hvis du sover lett. Du kommer sikkert til å våkne av den minste lyd fra babyen din, og kan dermed enkelt følge med på hvordan barnet har det gjennom natten. For å sikre både mor og barn en best mulig natt søvn har vi kurert denne listen over de 5 beste babysengene uansett smak og behov. Stol på oss; i vår babyseng test er det noe for alle.

Best i test
4.9 / 5

Den første imponerende egenskapen til denne krybben er at den har hjul med låsemekanisme som gjør det mulig å bevege seg rundt huset med babyen din i sengen. Den har også et sikkerhetsbelte som kobler barnesengen til sengen din.

Fordeler

 • Den har hjul som hjelper deg å passe på babyen hele dagen.
 • Den leveres med sikkerhetsbelter som fester barnesengen til sengen din når dere sover.
 • Hjulene har en låsemekanisme for bedre sikkerhet.
 • Madrassen er veldig tykk og fast.

Ulemper

 • Den er dyr
Beste flerbruksseng
4.0 / 5

Er du ute etter en allsidig barneseng til babyen din, er denne barnesengen perfekt. Den fungerer som en lekegrind, krybbe ved sengen og vugge til babyen din. Mesh stoffet sørger for god ventilering for barnet.

Fordeler

 • Den er allsidig da den fungerer som en 3-i-1 barneseng.
 • Mesh stoffet sikrer ventilering.
 • Integrert myggnett for å beskytte barnet mot mygg.
 • Sov fredelig ved siden av barnet ditt ved å justere barnesengen til sengehøyden.
 • Madrassen er polstret.

Ulemper

 • Kommer ikke med oppbevaringsplass.
Andreplassen
4.9 / 5

Denne krybben fra Maxi Cosi har fem høydejusterbare stillinger for sikkerhet og for å vokse sammen barnet. Den gjør det mulig for barnet å sove ved siden av deg ved hjelp av samsoving funksjonen.

Fordeler

 • Har en glidefunksjon for å sove sammen.
 • Stor oppbevaringskurv under barnesengen for oppbevaring av babyens nødvendigheter.
 • Rammene er solide, og madrassen er fast.
 • Sammenleggbar for enkel reise.
 • Avtakbart trekk.

Ulemper

 • Den mangler hellingsfunksjonen.
 • Glide funksjonen har ingen mellomlås.
Beste budsjett
4.2 / 5

Chicco har laget en reisevennlig barneseng som kan fungere som vugge og barneseng, noe som gjør det enkelt å vugge babyen din når du føler at den har refluks. Nettingen ventilerer godt og gir godt innsyn på barnet.

Fordeler

 • Du kan veksle mellom fast og vuggende modus.
 • Madrassen puster, og nettingen forbedrer luftstrøm.
 • Det tar bare ett klikk å brette.
 • Den er reisevennlig.
 • Barnesengen er generelt solid.

Ulemper

 • Reiseposen til sengen er spinkel.
 • Madrassen er tung.
Beste Premium
4.7 / 5

Denne krybben kombinerer stil, komfort og pusteevne som gir babyen en trygg reirlignende omkransning. Med oval form bruker sengen en organisk madrass som er trygg for barnets helse.

Fordeler

 • Den er pustende og trygg.
 • Den ovale formen og justerbar høyde kan tilpasses etterhvert som barnet vokser.
 • Den er allsidig og enkel å montere.
 • Madrassen er fast og holdbar.

Ulemper

 • Du kan ikke nedgradere denne barnesengen.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Kjøpsguide

hebabyseng

Før du investerer i en krybbe ved sengen, må du lære deg de viktigste funksjonene en barneseng må ha for barnets sikkerhet. Barnet vil tilbringe det meste av natten og dagen i barnesengen, derfor må du sørge for at den er behagelig nok til at barnet føler seg trygg og avslappet i sengen. Oppsummert, for å unngå å investere i feil barneseng for babyen din, vil vår kjøpsguide ta for seg noen av de viktige funksjonene en seng av høy kvalitet bør ha, slik at du kjøper en trygg og god barneseng. La oss hoppe rett ut i det.

Hvorfor er det fordelaktig med en krybbe ved sengen?

Det er enkelt å komme seg ut av sengen for å mate den nyfødte, men det er enda enklere når barnet sover rett ved siden av sengen din, særlig midt på natten. Da slipper du gå et stykke for å hente barnet før du kan mate det.

Som mor, vil det å sove ved siden av det nyfødte barnet sørge for at det føler seg trygt. Hvis de tilfeldigvis ruller ut av barnesengen, vil de rulle inn i sengen og armene dine. Det vil også gjøre at du som mor føler deg trygg, da du har bedre kontroll på barnet og umiddelbart kan tilfredsstille behovene til din nyfødte baby.

Ifølge medisinske eksperter fra NHS, forsterker det å sove ved siden av babyen din båndene mellom mor og barn. Disse båndene er viktig for at barnet skal utvikle seg de første seks månedene. En krybbe ved siden av sengen gjør denne opplevelsen med babyen din enkel og rask.

Typer krybbe ved siden av sengen

Nå vet du fordelene med en god babyseng ved sengen, neste trinn for å kjøpe en fantastisk barneseng er å avgjøre hvilken type barneseng som oppfyller dine behov. Ikke bekymre deg; du trenger ikke føle deg overveldet. Her er de sengetypene du bør vite om.

Drop-side barneseng

Du kan senke den ene siden av denne sengen. Det er derfor den henvises til som en drop-side barneseng. Det gjør det enkelt for deg å nå babyen din, spesielt når du ligger i sengen din. EU satte ganske mange forskrifter på barnesenger. Blant annet krever de at stangen ikke skal være mer enn 6,5 cm, da den eliminerer sjansene for at babyen din blir sittende fast. Nedtrekksidene må også ha en automatisk låsemekanisme.

Fordeler

 • Det er praktisk
 • Du kan enkelt bytte sengetøy.
 • Fordelaktig for foreldre med ryggsmerter.

Ulemper

 • Det er kostbart.
 • Det kan være mye støy for babyen din.

Fast barneseng

I motsetning til drop-side barnesenger, kan du ikke senke sidene på en fast barneseng. Den er fastmontert og krever at du står opp av sengen for å løfte opp babyen din. Dette er det tryggeste valget med mindre risiko sammenlignet med drop-side barnesenger.

Fordeler

 • Du slipper faren for at barnet ruller ut av sengen.
 • De er billigere.

Ulemper

Upraktisk for foreldre med ryggsmerter.

Funksjonaliteter å se etter i en babyseng

Trikset for å kjøpe en barneseng av høy kvalitet til barna dine er å finne ut hvilke funksjonaliteter som betyr noe. Etter at du har bestemt deg for hvilken type barneseng som passer dine behov, er det sengens funksjonaliteter du bør passe på før du kjøper en barneseng. Vi viser deg noen av disse funksjonalitetene nedenfor.

Pusteevne

Før du kjøper en barneseng til babyen din, må du sjekke ut sengens materiale. Grunnen er at du vil sikre at babyen din ikke har problemer med å puste mens den er i barnesengen. Du kan få en nettingseng eller en treseng som holder plass til bredden og høyden i EU-reguleringen som sikrer tilstrekkelig ventilering i sengen.

Justerbar høyde

Kjøp barnesenger som har justerbar høyde. De er ganske fleksible og øker barnets sikkerhet. Sørg også for at høyden på barnesengen du kjøper er passende for madrassen. Høyden på madrassen bør matche den tiltenkte sengen slik at sikkerheten ivaretas.

Vippefunksjon

En annen viktig funksjon du bør se etter i en barneseng er hvis den kommer med vippefunksjon. Selv om medisinske eksperter fraråder å la babyen sove på skrå, er det øyeblikk når søvn i skråninger er gunstig for babyen din. I starten er det en flott måte å redusere reflukseffekten om natten hos babyen din. Hvis babyen din lider av sure oppstøt eller fordøyelsesbesvær, kan det ha positiv påvirkning å benytte seg av vippefunksjonen til sengen.

Design

Utformingen av barnesengen er en annen faktor. Ganske mange ting utgjør et hyggelig barneseng design. For eksempel bidrar plasseringen av stengene i tre, samt det generelle designet til å skape et tilfluktssted for babyen din. Designet bør overhode alle nødvendige sikkerhetstiltak og skape en trygg og behagelig atmosfære for babyen din.

Hjul

Å flytte barnesengen rundt i løpet av dagen er en enkel måte å passe på babyen din, mens du opprettholder mobilitet og får ting gjort. Du kan bare flytte babysengen rundt hvis den har hjul. På den måten kan du få gjort hverdagslige gjøremål ved å rulle babysengen med seg. Skulle det være nødvendig å få gjort oppvasken kan du enkelt rulle sengen inn på kjøkkenet, og dermed ha full kontroll på barnet mens du får vasket opp.

Oppbevaringskurv

Barnesenger med oppbevaringskurver gjør det enkelt for deg å raskt ta tak i babyens nødvendigheter. Den befinner seg under selve sengen, og du kan lagre babyens nødvendigheter i den gjennom natten. Da slipper du løpe rundt i huset for å prøve mate babyen din om natten.

Vaskemaskin trygt sengetøy og madrass

Spedbarnet ditt vil med jevne mellomrom søle mat, avføring, urin, etc. på madrassen og sengetøyet. Derfor er det viktig å velge en seng der både madrassen og sengetøyet kan vaskes i vaskemaskinen. Dette gjør det enkelt å rengjøre når uhellet oppstår, samt holde det rent.

Tilbehør til barneseng

Det er nødvendige barneseng tilbehør som du finner praktisk når du tar vare på barnet ditt. Selv om det kan være mye tilbehør som følger med sengen, er ikke alt tilbehøret viktig. Nedenfor har vi listet opp noen av de viktigste tilbehørene som kommer godt med i hverdagen.

Sengepolstring

Den er vanligvis myk og festes til rekkverket på sengen. Du må tilse at den er festet forsvarlig for å forhindre kvelningsfare. Imidlertid trenger du ikke alltid å bruke den, da det er bekymringer for at det er farlig for barnet ditt. Det finnes alternativer som eliminerer risikoen for at barnet ditt kveles. De kommer i forskjellig utforming og størrelser, men har til felles at de forhindrer at barnet ditt treffer de harde trestengene i sengen.

Sengesett

Sengetøy er avgjørende for barnet ditt, ettersom det skaper et rent miljø for barnet ditt uten problemer. Siden de har et skjørt immunsystem, er det nødvendig å skape et rent, mykt og koselig miljø for barnet. Et sengesett inkluderer generelt et krybbe skjørt, et teppe, en bleie stabler og et tilpasset laken.

Beskyttelsesdeksel til barnesengen

Et beskyttelsesdeksel til barnesengen er en god måte å beskytte barnesengen, spesielt hvis barnesengen lett kan transformeres til en seng ved sengen. Hovedoppgaven er å sikre at barnesengen ikke lider av slitasje, rifter og skader.

Sengehimmel

En sengehimmel er et annet tilbehør. Folk bruker den for å beskytte barnet mot skader eller fra å klatre ut av sengen. Det kommer godt med for småbarn i bevegelse. Nyere forskning viser imidlertid at sengehimler skader barna like mye som å klatre ut av barnesengen.

Sikkerhet ved barnesenger

Med spedbarn kan det hende at du ikke bekymrer deg for mye om babyen din hvis han er under 5 måneder og ikke kan sitte ennå. Men når barnet begynner å sitte i barnesengen, vet du at det er på tide å gjøre noen justeringer for å forebygge stygge ulykker. Høyden på madrassposisjonen bør ikke være mindre enn 66 cm under rekkverket. Når babyen din blir 35 cm høy, er det på tide å flytte henne til en seng for sikkerhetsskyld.

For drop-side barnesenger bør produsentene installere hver skrue slik at det ikke er noen ødelagte eller løse skruer. Madrassen skal være tettsittende og fast. Avstanden mellom barnesenglistene bør ikke overstige 6 cm, og hjørnestolper bør ikke være høyere enn 0.15 cm. Selv om det er noen få andre forskrifter, er de fremhevede ovenfor et utvalg.

Madrass og sengetøy

Her er noen av de trygge madrassvalgene for barnet ditt.

 • Til å begynne med bør ikke madrassen du velger for spedbarnet ditt, etterlate et gap større enn 2 cm. Sørg for at madrassen sitter godt.
 • Myke og polstrede madrasser er ikke ideelle for babyen din, da de kan føre til kvelningsfare. Få i stedet en fast madrass.

Oppbyggingen av en barneseng

Oppbyggingen av en barneseng

Oppbyggingen av en barneseng er viktig for babyens sikkerhet siden de vil tilbringe store deler av dagen i sengen. Her er noen tips for deg når du skal kjøpe barneseng til babyen din.

 • Ikke kjøp barnesenger produsert før 2011, ettersom alle barnesenger produsert etter 2011 oppfyller den nye standarden.
 • Produsenter bør ikke sette hullene mellom sidene på barnesengen under 5 cm og større enn 9,5 cm.
 • Hvis du velger barnesenger med mindre åpninger, bør gapet variere fra 3 til 5 cm eller 5 til 12 mm for å beskytte babyens lemmer.
 • Sørg for at barnesengen er solid for å beskytte babyen din når han er rastløs.

De beste barneseng merkene

Mange produsenter har forsøkt seg på å lage barnesenger som passer til standardene satt av EU. Imidlertid er det ikke mange av dem som med hell lager et mesterverk som holder babyen din trygg fra mulige farer. Her er noen merker du bør vurdere når du ønsker å sikre deg en barneseng av høy kvalitet.

Chicco

Med italiensk arv blander Chicco dyktig innovasjon og kvalitet med en fantastisk stil. De bryr seg om familier gjennom å skape en ansvarlig verdikjede, et sosialt engasjement og bærekraftige produkter.

Maxi Cosi

Maxi Cosi stjeler kundenes hjerter gjennom produktene sine. De lager barnevogner, barnesenger, bilseter for spedbarn, etc., som er i verdensklasse og forenkler foreldrenes oppgave å bære barna sine med seg på en trygg og god måte.

Troll

Mest kjent som Troll Nursery, er dette merket stolt av å lage produkter i materialer av høy kvalitet. De investerer nok penger i produktene sine slik at foreldre kan føle seg trygge ved å sette sine spedbarn og småbarn i produktene deres uten frykt for ulykker og farer.

Stokke

Stokke er lidenskapelig opptatt av å lage produkter for babyen din som er bærekraftige, vokser sammen barnet, trygge og støtter utviklingen fra barndommen til Tweens.

BabyDan

Mens de selger produkter over hele verden, er BabyDan opptatt av å lage produkter som hjelper foreldre med å holde barna trygge. De gir dem en best mulig start på livet. Merket har vært i drift siden 1947 og har dermed bestått tidstesten med glans.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at det finnes et tilnærmet ubegrenset utvalg krybber på markedet, noe som ofte gjør det vanskelig å velge den mest effektive og sikreste. Men med vår kjøpsguide kan du enkelt navigere gjennom kjøpsprosessen, da den hjelper deg med å stenge ute støyen og begrense alternativene dine til noen få senger av høy kvalitet. Gå gjennom kjøpsguiden vår for å få verdi for pengene dine når du til slutt investerer i en god barneseng.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button