Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste gamingstoler i 2024

Kanskje du føler deg litt stiv i ryggen eller kjenner litt ubehag. Kanskje du ikke har klart å holde fokus i de avgjørende øyeblikkene i kampens hete. Eller kanskje du ser etter den siste delen for å ferdigstille gamingoppsettet ditt. Uansett av hvilken grunn, så er en god gamingstol noe som fyller alle disse kriteriene. Et ergonomisk, allsidig og skikkelig stilig sete som støtter sittestillingen, og holder energien din oppe i de lange spilløktene.

De koster en del, så det er noen ting du bør vite før du bruker de hardt opptjente pengene dine. I denne artikkelen så har teamet vårt vurdert mer enn 70 gamingstoler fra 22 produsenter. Vi sammenlignet brukeranmeldelser, ekspertanbefalinger og vurderinger fra uavhengige testere. Og vi er sikre på at gjennomgangen av disse gamingstolene kommer til å gjøre letingen din etter den perfekte gamingstolen, litt enklere.

Vi har også skrevet en veiledning som forklarer forskjellene mellom de ulike designene, materialene og funksjonene, for å hjelpe deg med å velge ut den beste stolen for ditt budsjett og behov. Enten du leter etter en elegant gamingstol som har alle nødvendige funksjonene, eller en stilig gamingstol som har den beste komforten, så er du på rett sted når du nå skal ta gamingen din til neste nivå.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Noblechairs Hero

Noblechairs Hero
Best i test

Fordeler

 • Fantastiske tilpasningsmuligheter
 • Materialer i høy kvalitet
 • Sofistikert og allsidig design for bruk til både jobb og gaming
 • Integrert støtte for korsryggen

Ulemper

 • Kostbar
 • Ikke optimal for veldig lave mennesker

Anmeldelse

Ved å kombinere et sofistikert design med den beste ergonomien, så er Noblechairs Hero toppmodellen, enten du gamer eller deltar i et viktig Zoommøte. Den har flere justerbare deler hvor hver enkelt del er laget av solid materiale i høy kvalitet.

Dette er en av få stoler på markedet som har integrert, justerbar støtte for korsryggen. Det er et hjul på høyre side av stolen som, ved å skru på det, vil tilpasse setet til den naturlige kurven i ryggraden din. De rimelige stolene har vanligvis puter som ikke er like lett å tilpasse, og har begrensede muligheter for justering. Høyden på setet kan justeres fra 48 til 56 cm, og du kan endre setets vinkel 90°-135°. Med en slitesterk aluminiumsramme og fem nylonhjul, så føles Hero som veldig stabilt, dog lett og med god gli. For enda bedre komfort, så er det separat mulig å bestille en matchende fotstøtte til Noblechair.

Setet og ryggstøtten er kompakte og retter opp holdningen din, slik at du unngår å ha en slapp sittestilling. Selv om ryggraden din kommer til å takke deg for det behagelige designet, så er ikke dette den myke, behagelige stolen som gir deg mulighet til å lene deg ned i en bøyd og rar positur. Derfor kommer ikke alle til å foretrekke denne stolen. Polstringen er laget av deformasjonsbestandig kaldskum, noe som vil si at stolen kommer til å holde formen i mange år fremover. 4D-armlenet kan justeres opp, ned, fram, tilbake og sideveis, og til og med rotere for at du skal finne den perfekte posisjonen. Det er ikke polstret, men de fleste brukere syns det er behagelige og elsker muligheten til å regulere, slik at det er enkelt å bytte fra PC- til konsollgaming, eller å holde et nettbrett, og du klarer alltid å finne en behagelig posisjon. Stolen har også mulighet for å låse gyngemekanismen, som gjør at du kan lene deg tilbake og ta deg en hvil etter en lang økt med spilling.

I motsetning til de fleste gamingstoler, så har ikke Hero kanter på sidene. Det romslige setet er 52 cm dypt, og gjør det perfekt til deg som ikke liker den innskrenkede følelsen av stolene som har fastsittende design. Å sette sammen Hero er ganske rett-fram, og krever ikke spesielle egenskaper. Alt av verktøy følger med, og ifølge brukere tar det mellom 30 og 60 minutter å sette den sammen. For å feste ryggstøtten så kan det være lurt å ha en hjelpende hånd til å holde denne mens du fester boltene. Alt annet vil du klare å gjøre alene. Esken inneholder også puter til hode og korsrygg, som du kan ta i bruk hvis det ikke er nok med de innebygde, justerbare mulighetene for optimal komfort.

Designet er imponerende slankt og uten noen skrikende detaljer. Med mindre du vil ha en special edition, så er alle Herovarianter sorte, men de har også tilgjengelig alternativer med gull, platinum, blå, eller røde sømmer. Trekket er tilgjengelig i ekte- eller premium PU-skinn som er populært. Brukere roser materialet for holdbarhet, enkel rengjøring og bedre permeabilitet sammenlignet med de fleste kunstlærstoler. Dette er fordi trekket til Hero er lett perforert. Den litt mer kostbare Hero Black Edition har et innovativt møbelpostringsmateriale som kombinerer PVC og PU. Gamere som har testet ut disse har fortalt om imponerende holdbarhet, god pusteevne og man klistres ikke fast selv etter timevis med gaming.

Selv om det ikke er noen tydelige mangler på Hero, så må du være oppmerksom på at dette er en ganske stor stol som kan virke overveldende i små rom. Og selv om justeringsmulighetene er imponerende, så indikerer den 89 cm lange ryggstøtten og det brede armlenet at denne stolen hovedsakelig er laget for mellomstore- til høye brukere. Den anbefalte høyden for brukere av stolen er fra ~165 til 190 cm, og maks vekt er 150 kg. Dessverre er garantiperioden for denne stolen kun to år, noe som er litt lite med tanke på prisen.

Alt i alt så er Noblechairs Hero en enestående, formidabel stol til både gaming og kontorarbeid. Den ser flott ut og tar seg av holdningen din på en ekstraordinær måte, og er designet av førsteklasses materiale. Selv om vi ikke kan kalle denne stolen for en rimelig stol, så har den full pakke med alle funksjoner som man finner på modellene som koster enda mer.

Spesifikasjoner

 • Type sete: Kontorstol
 • Ryggvinkel: 90-135°
 • Vippefunksjon: Ja (mulighet for å låse)
 • Maks brukervekt: 150 kg
 • Trekkalternativ: Førsteklasses PU lær/Hybrid PVC lær/Ekte lær
 • Anbefalt brukerhøyde: 165-190 cm
 • Armlener: 4D
 • Produktvekt: 30 kg

 


Razer Iskur

Razer Iskur
Beste avanserte gamingstol

Fordeler

 • Innovative justeringsmuligheter
 • Høykvalitets materialer
 • Iøyenfallende cockpitstil
 • Integrert ryggstøtte

Ulemper

 • Veldig kostbar
 • Ikke optimal for veldig lave mennesker eller de som har litt bredere hofter

Anmeldelse

Dersom du har stort nok budsjett til å skaffe deg den mest sofistikerte gamingstolen der ute, så kommer Razer Iskur utvilsomt til å endre gamingopplevelsen din. Dens futuristiske design, luksuriøse materialer og bøttesetedesign er kombinert med bransjeledende ergonomi. Flere brukere melder også om at oppgraderingen til Iskur gjorde at de ble kvitt stivhet og ryggsmerte.

På samme måte som toppvalget vårt, så har Iskur en integrert mekanisme for støtte av korsryggen, og tar oppfatningen av hva støtte er, til et helt nytt nivå. Den nedre delen av ryggstøtten kan endre form og størrelse for å finne det perfekte avtrykket til din kurving, og er dermed best av alle modeller når det kommer til denne funksjonen. Høyden kan justeres 10 cm, og vinkelen på baksetet kan justeres fra 90° to 139°. Iskur har også en pulverlakkert metallramme med fem 6-cm hjul festet under.

Setet og ryggstøtten har en såkalt cockpit- eller bøttesetedesign. Vingene på siden av stolen klemmer brukeren fra begge sider og imiterer følelsen man får i racingstoler. Polstringen er laget av formet skum med høy tetthet, som hindrer deformering samtidig som den ikke er ubehagelig fast. På grunn av justeringsmulighetene som 4D gir, så kan du bevege armlenene opp, ned, bak, fram, høyre og venstre, eller rotere dem i begge retninger. Du kan også vippe stolen bakover og hvile etter en lang periode med bare sitting.

Kantene på sidene av setet forhindrer brukeren i å bøye seg sidelengs eller fra å sitte med et ben opp under seg. Fra et helseperspektiv så er dette gode nyheter for ryggraden. Men hvis du er typen som er glad I å sitte med beina i kryss, så er ikke Iskur den beste gamingstolen for deg. Kantene får også overflaten på setet til å kjennes smalere ut, og brukere med bredere hofter kan oppleve at det kjennes trangt ut. Selv om den totale bredden på setet er 53 cm, så er det flate midtpartiet kun 43 cm bredt. Stolen og armlenene er trukket med PVC-lær som er mer holdbart enn PU-lær og kjennes veldig likt ut som ekte lær.

Som de fleste gamingstoler så krever ikke Iskur at du har noen spesielle ferdigheter for at du skal kunne sette den sammen, og sammenstillingen kan utføres av en person innen en time. Manualen og sikkerhetsheftet har en litt morsom design som får deg til å smile (vi skal ikke ødelegge moroa ved å si for mye). Det følger også med en nakkepute i esken som kan brukes til å støtte hodet ditt.

Ettersom Razer er et merke som er dedikert til gamere, så er det ingen overraskelse at Iskur har et ganske så slående utseende. Vi klager ikke på kvaliteten (sømmen er virkelig sofistikert), men de lysegrønne Razer logoene, sømmene- og det slangeskinn-mønstrede midtpartiet vil passe bedre inn i noen hjem enn andre. Så har vi også Razer-mottoet «For gamere. Av gamere» som er brodert foran på setet. Iskur er også tilgjengelig i en helsvart variant, men denne vil likevel ikke gå for å være en kontorstol. Når det er sagt, så er denne stolen garantert blant stolene med mest sving, og er det opp til deg å vurdere om stilen passer resten av spilloppsettet ditt.

Razer Iskur anbefales for gamere som er mellom 170 og 190 cm høy og veier under 136 kg. Cockpitdesignet gjør også at den ser mer kompakt ut enn de andre modellene. Som vi tidligere har nevnt, så er ikke denne optimal for gamere med videre hofter eller for de som liker å sitte med beina i kryss. En annen liten bemerkning er om nakkeputen. Den er ganske enkelt festet til den trapesformede overdelen på den 82-cm høye ryggstøtten og gir ikke mye rom for justering. Gamere som er litt lavere (selv om de er innenfor den anbefalte høyden), har nevnt at de ikke kunne plassere puten lavt nok for å få en solid nakkestøtte, og endte med å droppe den. Spakene er plassert under stolen og kan være vanskelig å nå for brukere som er litt lavere.

Likevel er det et stort antall gamere som fastholder at Iskur er den mest behagelige gamingstolen de noengang har prøvd, og at de lange gaming øktene føles mindre slitsomme. Denne stolen er overhodet ikke billig, men den leverer og overholder alt du kan forvente til den prisen. Garantien på tre år forsikrer ytterligere kvaliteten på håndverket. Iskar er kanskje Razers debut på markedet for gamingstoler, men igjen har selskapet bevist at de forstår gamerens behov.

Spesifikasjoner

 • Type sete: Bøttesete
 • Ryggvinkel: 90-139°
 • Vippefunksjon: Ja (mulig å låse)
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Trekk alternativ: PVC lær
 • Anbefalt brukerhøyde: 170-190 cm
 • Armlener: 4D
 • Produktvekt: 30 kg

 


DXRacer Formula

DXRacer Formula
Mest for pengene

Fordeler

 • Rimelig
 • Gode justeringsmuligheter
 • Stort utvalg av farger og trekk

Ulemper

 • Ikke optimal for de som er høye, eller de som er ekstra brede
 • Lav grense for maksvekt
 • Ikke 4D armlener

Anmeldelse

Hvis du vil ha en rimelig stol, men likevel ønsker å holde deg til et anerkjent merke og en brukbar garanti, så er det beste alternativet å gå for DXRacer Formula-serien. Formulastolene er designet for små og mellomstore brukere og har færre justeringsalternativer sammenlignet med høykvalitetsmodeller. Men, de er høyt rangert blant brukerne og gir god spillkomfort så lenge du er innenfor den anbefalte høyden på 160-180 cm, og ikke veier over 100 kg.

Som de fleste gamingstoler på markedet så bruker Formula puter for å sikre god støtte til korsryggen og nakken. Selvfølgelig kan ikke muligheten for justering sammenlignes med dyrere modeller som har integrert, justerbar støttefunksjon for korsryggen. Imidlertid kan korsryggputen flyttes både høyere eller lavere for å tilpasse seg krumningen din, og nakkeputen kan stilles i to posisjoner. Dermed er det større sjanse for at du vil klare å oppnå en behagelig passform, selv om størrelsen på putene i seg selv ikke kan endres.

De justerbare mulighetene er gode nok til å være en rimelig modell. Rygglenet kan tas opp til 135°, noe som ikke nødvendigvis er det mest imponerende registeret, men nok til at man kan slappe av. Det er også en vippemekanisme, men dessverre kan stolen bare låses i en skråstilling – og ikke i den vinkelen man selv ønsker. Når det kommer til armlenene så er disse laget av myk plast. Husk å vær oppmerksom på at Formula er tilgjengelig med enten 1D eller 3D armlener; sjekk spesifikasjonene nøye før du går til innkjøp. Det faste alternativet er rimeligere, men – hvis du har budsjett til det – å betale litt mer for å få flere justeringsmuligheter, er definitivt verdt det.

Slik navnet Formula tilsier, så har stolen det klassiske bøttesetet. Den er polstret med kald tetthetsskum, og de som har brukt stolen lenge, informerer om at stolen fortsatt holder formen etter flere års bruk. Tilpasningsalternativene er absolutt i særklasse. Formulastolen kan du få i møbeltrekk med mesh eller PU, eller en kombinasjon av begge. Sistnevnte tar med seg det beste fra begge verdener; nyansene i det imiterte skinnet ser stilig ut, og sitteområdet og ryggpartiet med mesh har god pusteevne og vil holde deg kjølig. Hvis du liker farger, så er det 11 forskjellige alternativer å velge mellom. Basisfargen er alltid sort, men du kan implementere lyse nyanser som de klassiske fargene hvit og blå, men også litt mer sjeldne nyanser som myk rosa og lilla. Uansett hvilke stilpreferanser du har, så er vi overbevist om at du kommer til å finne den kombinasjonen du liker best hos Formula.

En ulempe med denne gamingstolen, er at den ikke er tilpasset store brukere. Alt fra de relativt smale armlenene til hjulene på 5 cm bekrefter det. Selv om den totale setebredden er 42 cm (og 46 cm i dybden), så er området man kan sitte på kun 32 cm på grunn av de hevede kantene. Dermed kjennes det trangt dersom du har litt bredere hofter, eller du liker å sitte med bena i kors. Dette skyldes ikke stolen i seg selv, men noe som er greit å kjenne til dersom du ikke ønsker å føle deg skviset. De gode nyhetene er at DXRacer har et stort utvalg for mennesker i alle størrelser, inkludert Tank serien for store brukere.

Om du er innenfor den anbefalte størrelsen til DXRacer Formula, så tilbyr denne gamingstolen imponerende justeringsmuligheter og komfort i forhold til prisen. Denne modellen har også en 2-års garanti mot produksjonsfeil, så du kan være trygg på at kjøpet ditt er trygt.

Spesifikasjoner

 • Type sete: Bøttesete
 • Ryggvinkel: 90-135°
 • Vippefunksjon: Ja (ikke mulig å låse)
 • Maks brukervekt: 100 kg
 • Trekk alternativ: PU lær/Stoff/PU & Stoff
 • Anbefalt brukerhøyde: 160-180 cm
 • Armlener: 1D/3D
 • Produktvekt: 23 kg

 


AKracing Master Max

AKracing Master Max
Best for de høye

Fordeler

 • Svært gode justeringsmuligheter
 • Materialer i veldig høy kvalitet
 • Robust konstruksjon for større brukere

Ulemper

 • Kostbar
 • Ikke optimal for de som har en gjennomsnittlig eller lav høyde

Anmeldelse

Hvis du er en gamer som er litt kraftig bygd, så har du sannsynligvis sittet i et par stoler som føltes ustabile, trange eller som raskt mistet formen. Men med AKRacing Max kommer du aldri til å bekymre deg over de tingene. Dette er det mest solide setet i AKRacingserien som er bygd for å gi den beste komforten for brukere som er 170-200 cm høye (og veier opp til 180 kg).

AKRacing Maxs stålramme og base av aluminium er åpenbart solid designet. Hjulene på 6 cm er ikke de største vi har sett, men gamere som er litt tyngre har bekreftet at stolen holder de godt, og at muligheten for å røre på seg er veldig god. Setet og ryggstøtten er polstret med kaldt skum som gir god støtte og har lang holdbarhet. Justeringsalternativene er også mange og imponerende. Mange stoler i denne størrelsen mangler dette, men Max rettferdiggjør navnet sitt. Stolen kan lenes opp til 180°. Mens du er i denne vinkelen vil det kjennes litt ekstremt, men stolen vippet ikke over ende i tester som er utført. Den er også veldig behagelig å ta en avslappende lur i, dersom du vipper setet litt mer opp. Max har også mulighet for å låse vippemekanismen opp til 18° (langt mer enn de fleste stoler har), og armlenene kan justeres i alle fire retninger.

Putene for rygg- og nakkestøtte vil være mer praktiske for noen brukere enn andre. Støtteputen til hodet kan festes med borrelås rundt stolen eller gjennom de tilpassede hullene i ryggen. Disse to alternativene øker sjansen din for å finne en posisjon som er komfortabel for deg. I tillegg sier brukere at nakkeputens form (som har en smal bunn og bred topp), kjennes mer ergonomisk sammenlignet med de klumpete putene man ofte finner på andre, konkurrerende modeller. Støtten for korsryggen er festet med to vertikale stropper og kan justeres opp eller ned.

På grunn av størrelsen til Max så kan det hende at du vil trenge hjelp til å bære inn boksen og montere stolen. Men det vil også være mulig å gjøres av en person. Stolen leveres helt demontert og det kan ta opp til en time å sette denne sammen.

Designet til Max er i den tradisjonelle bøtteseteformen, med kanter på siden og den stilige formen (AKRacing har erfaring fra bilindustrien, og vet derfor godt hvordan et skikkelig bøttesete skal være). Den totale setebredden er 59 cm hvor ~40 cm er det totale målet for det konkrete sitteområdet, og dybden er 52 cm. Setehøyden kan justeres fra 36.5 til 43.8 cm. Trekket er laget i slitesterk PU-lær av høy kvalitet og kan fås i en helsort variant eller med fargenyanser i hvit, rød, eller lilla. Det siste alternativet ser ekstra originalt ut (hvorfor er lilla gamingstoler egentlig så sjeldne?) og kommer til å matche med et hvilket som helst RGB gamingutstyr du har.

Er det noen ulemper med denne stolen? En mindre unødvendighet er at armlenene kan justeres litt for mye og roterer litt når du ikke ønsker det. Men brukerne sier at dette ikke ødelegger spillopplevelsen deres. Max er en kostbar stol og verdt investeringen, hvis du føler at de vanlige gamingstolene er for smale for deg. Den tar også merkbar plass i et rom, og mindre gamere kan føle at de drukner i stolen. AKRacing har imidlertidig et stort utvalg av stoler til alle kroppsformer og størrelser. Mellomstore brukere vil kanskje bli mer fornøyd med gamingstolene fra Coreserien, og det finnes også en Californiamodell som er en av de få gamingstolene som er spesielt designet for de litt mindre spillerne.

Men ved å gå tilbake til den store her, så er AKRacing Max unektelig den mest komfortable og ergonomiske stolen. Det følger med en 5-års garanti på materiale og utførelse, og en 10-års garanti på rammen. Kvaliteten på konstruksjonen er det ikke noe å si på, og hver eneste detalj er designet med tanke på den høye brukeren. Om du er en av dem, så er virkelig dette tronen du fortjener å sitte på.

Spesifikasjoner

 • Type sete: Bøttesete
 • Ryggvinkel: 90-180°
 • Vippefunksjon: Ja (låsbar)
 • Maks brukervekt: 180 kg
 • Trekk alternativ: Premium PU lær
 • Anbefalt brukerhøyde: 170-200 cm
 • Armlener: 4D
 • Produktvekt: 31 kg

 


Arozzi Vernazza Soft Fabric

Arozzi Vernazza Soft Fabric
Gamingstol med det beste stofftrekket

Fordeler

 • Stor justerbarhet
 • Materialer av høy kvalitet
 • Mykt og pustende premium stofftrekk
 • Elegant design for både jobb og gaming

Ulemper

 • Armlener kan justeres i kun tre retninger
 • Ikke optimal for brukere med bredere hofter

Anmeldelse

Hvis du synes at trekk i lær eller kunstig lær er for knirkete, og blir fort klamt på varme dager (ja, til og med de beste har begrensninger), så er en gamingstol med stofftrekk et flott alternativ. Arozzi Vernazza kommer med mykt, pustende møbelstoff som ser elegant ut, er behagelig å ta på og som alltid holder deg kjølig.

Denne spillstolen har en elegant, metallisk ramme og en nydelig designet hjulbase i aluminium med hjul på 7,6 cm. Designet anbefales for brukere som er mellom 165 og 205 cm høye. Hvis rekkevidden føles mistenkelig stor så kan du trøste deg med at setehøyden kan justeres fra 48 til 57 cm, noe som gir mulighet for å finne den rette tilpasningen til deg. Støtten til korsryggen og nakken er to myke puter av samme stoff, som hver seg har den flotte Arozzi-logoen på. Til og med brukere som ikke er så glad i polstrede gamingstoler sier at Arozzi har designet putene sine riktig ved å gi den beste og mest nødvendige støtten.

Selv om dette er en gamingstol som er midt-på-treet så kan det 86-cm lange rygglenet vippes til imponerende 165°. Hvis du liker å ta noen smålurer i stolen din, så er dette et av de mest behagelige alternativene på markedet. Den har også en låsbar gyngefunksjon, og hele stolen kan skrås opp til 12°. Armlenene er veldig vide og kan justeres i tre retninger: opp og ned, fram og tilbake og innover og utover. Noen brukere vil kanskje savne 4D-justerbarheten, men de aller fleste vil enkelt klare å finne en komfortabel armlenestilling.

Vernazza er blant de letteste modellene på topplisten vår, og veier kun 28.5 kg. Den leveres i en stilig, sort boks og har en brukervennlig, detaljert instruksjonsmanual. Erfarne gamere sier de klarte å sette sammen stolen på bare 20 minutter. Hvis dette er den aller første gamingstolen din, så trenger du kanskje litt mer tid – men du er mest sannsynlig ferdig innen 40 minutter.

Hvis du ønsker en elegant gamingstol som også kan brukes som kontorstol, så har Vernazza det perfekte utseende og den beste komforten. Det myke stoffet er tilgjengelig i dempede nyanser av lysegrå, mørkegrå, askesort, og blå. Det vil ikke være noe problem for deg å tilpasse stolen til resten av innredningen, eller å benytte den når du skal snakke i diverse Teamsmøter. Sømmen er nydelig utført og stoffkvaliteten er super (noen brukere har nevnt at det stakk en tråd eller to ut, men dette kan enkelt løses ved å klippe de av). Selv etter lange gamingøkter så holder stoffet deg avkjølt, og du slipper knirkelyder og gnikkelyder.

En liten glipp i designet er delen av festebeltet som holder oppe nakkeputen. Den trekkes rundt ryggstøtten og dekker delvis den vakkert broderte Arozzilogoen på baksiden. Det er en mindre blemme, men resten av Vernazza’s eksteriør er så polert at dette tar litt av oppmerksomheten. En annen ting å nevne er at denne stolen har en klassisk cockpitdesign med løftede kanter på siden av setet og ryggstøtten. Selv om stolen er vurdert til å holde brukere opp til 145 kg, er den totale setebredden kun på 44 cm, og bredden på sitteområdet er kun 31 cm. Dermed vil ikke denne stolen være behagelig for brukere som er litt brede I hoftene, uansett hvilken høyde du har.

Uansett så er Arozzi Vernazza en klassisk gamingstol og tilbyr utmerket komfort og et raffinert design. Akkurat som alle Arozziprodukter så kommer også denne med 2 års garanti. Det er stofftrekket i førsteklasses kvalitet som gjør at denne stolen skiller seg ut blant lignende modeller, og den store vinkelen du kan ha rygglenet i, er perfekt til å slappe av i og drømme om nye seire på slagmarken.

Spesifikasjoner

 • Type sete: Bøttesete
 • Ryggvinkel: 90-165°
 • Vippefunksjon: Ja (låsbar)
 • Maks brukervekt: 145 kg
 • Trekk alternativ: Stoff
 • Anbefalt brukerhøyde: 165-205 cm
 • Armlener: 3D
 • Produktvekt: 28.5 kg

 


Veiledning for kjøp av gamingstol

gamingstol

Når det kommer til gamingstoler så kan en bestemt stil eller farge virke som et mer viktig kriterium å oppfylle enn ergonomien. Med tanke på studiene som er gjort på hvilke uønskede helseeffekter det gir å sitte lenge av gangen, vil det være like viktig å velge en modell som passer til kroppstypen din. I denne veiledningen forklarer vi alt du bør vite for å finne den rette stolen for optimal gamingkomfort.

De tradisjonelle gamingstolene som blir vurdert er hovedsakelig skreddersydd for gaming på PC. Hvis du utelukkende er en konsollspiller så kan det hende at du foretrekker en gamingstol med fotstøtte i stedet. Men de aller beste gamingstolmodellene er svært allsidige og kan tilpasses nesten alle slags sittende arbeidsoppgaver, alt fra å gjøre kontorarbeid til å spille PS4 eller Xbox One.

Videre så er det viktig at du har riktig holdning og behagelig støtte, noe som er avgjørende for hvor bra du spiller, og som gjør at du kan holde fokus, reagere raskt og ha bedre presisjon. Som gamer er en god stol like viktig som at du har riktig spillmonitor, mus eller headset.

Hvorfor du trenger en gamingstol

Du har kanskje hørt noen snakke ned bruken av gamingstoler og anbefale en kontorstol i stedet. Selv om du absolutt kan bruke en solid kontorstol til underholdningsformål, så vil gamingstolen komme med noen få, men unike fordeler. Det er flere grunner til at gamere på toppnivå velger unike gamingstoler:

 • Gamingstoler er designet med tanke på at du skal kunne sitte på dem i time etter time. De har høyere rygg og ekstra mekanismer for å støtte korsryggen og nakken din, for å sørge for at du har det komfortabelt og for å forhindre krumning.
 • Vanligvis så kan gamingstoler vippes og/eller lenes bakover i større grad enn kontorstolene. Hvis du vil lene deg bakover og slappe av mens du holder på en konsoll, eller du bare har lyst å ta deg en kort blund etter en tøff onlinekamp, så kan en god gamingstol transformeres på et par sekunder.
 • De beste gamingstolene har definitivt en wow-effekt. Designet varierer fra klassisk til veldig futuristisk, og om du inviterer venner på besøk eller planlegger å starte en streamingkarriere så kan du være sikker på at stolen vil tiltrekke seg mye positiv oppmerksomhet.
 • Avslutningsvis må det nevnes at de fleste gamingstoler ofte gir et mer komfortabelt kontormiljø. Til slutt kan det hende at det ender med at du må slåss med romkameratene dine om hvem sin tur det er til å bruke stolen.

Design

Det vanligste designet på en gamingstol er det såkalte bøttesetet, som gir deg en følelse av at du er i en racerbil. De kommer ofte i dristige fargekombinasjoner og har stilige former. Imidlertid har mange av disse smale støtteområder for sete og rygg på grunn av de hevede kantene på sidene. For litt større spillere kan disse stolene kjennes ukomfortable når de brukes i flere timer, derfor er det viktig å sjekke dimensjonene på seteoverflaten før du kjøper gamingstolen din.

Et annet populært design for gamingstoler er de som etterligner de eksklusive stolene du ser på sjefskontorene. De har vanligvis bredere rygglener og overflate, samt mer nøytrale fargevalg og former. De har også mer plass til å endre stilling, noe som både kan være en fordel eller en ulempe avhengig av hvor god holdningen din er. Å sitte med bena i kryss, eller gjemt under rumpa, kan føles behagelig ut, men det er absolutt ikke bra for ryggraden din.

Når du sammenligner modeller, så bør du også vurdere hvor du skal plassere stolen og hvor godt den vil passe inn i interiøret med resten av gamingoppsettet ditt. Om du bor alene, eller har et eget gamingrom, så kan du gjerne eksperimentere med lyse farger, RGB-lys og vill struktur. Mange produsenter gir også ut gamingstoler i special edition som de dedikerer til de mest populære spillene, superheltene eller filmene.

På den annen side foretrekker du kanskje å kjøpe en stol som fungerer både til kontorarbeid og gaming. Hvis du må plassere det nyeste kjøpet ditt i stua eller på soverommet, så kan det passe bedre inn med et nøytralt design (eller om du vil forsikre deg at du ikke irriterer samboeren).

Hvor mye koster en gamingstol

For de fleste av oss vil budsjettet være blant de første faktorene som begrenser alternativene. Selv om det ikke er billig, så varer de beste modellene i årevis og kan lett overleve resten av gamingutstyret ditt. Generelt sett kommer du til å spare litt ved å skaffe deg en høyt rangert modell fra en kjent produsent. De mer kostbare gamingstolene har vanligvis bedre justeringsmuligheter, mer solide rammer og polstring med høyere tetthet.

Her er det du kan forvente å få for pengene dine:

5500+ NOK – dette er stolene som ofte er designet for de litt større brukerne. De er laget i kraftige materialer, har forsterkede rammer, samt bredere seter og ryggstøtter. Du finner også modeller med luksuriøse materialer i denne prisklassen, som for eksempel ekte skinntrekk. Rent funksjonsmessig skiller disse stolene seg ikke så mye fra modeller som koster noen tusen kroner mindre, spesielt hvis du har gjennomsnittlig vekt og størrelse.

3500-5500 NOK – dette er prisklassen der de fleste brukere kommer til å finne en gamingstol i topp kvalitet. Du får de beste justeringsmulighetene, solide materialer og førsteklasses design fra alle de ledende produsentene.

2000-3500 NOK – til denne prisen kan du finne gode gamingstoler innenfor budsjettet ditt. Det vil være færre justeringsalternativer, og hele rammen vil sannsynligvis passe best til lettere- eller gjennomsnittlige brukere. Men hvis du velger en modell som anbefales i henhold til din størrelse og vekt, fra en godt etablert produsent, kommer du til å bli fornøyd med kjøpet.

Under 2000 NOK – selv om du vil klarer å finne bra gamingstoler i denne prisklassen så kommer de nok mest sannsynlig fra produsenter som ikke er like etablerte, og som bruker deler av lavere kvalitet og mangler solide garantier. Dermed vil det være en viss risiko for at designet ikke har ergonomien og holdbarheten man hadde forventet.

På den annen side vil du sannsynligvis merke at noen overraskende rimelige gamingstoler er veldig like de mer dyre modellene. Noen av de er kun billige kopier, mens andre er resultat av privat merking. I dag kan mindre selskaper kontakte en produsent og be dem om å lage et parti med stoler i sine egne foretrukne materialer, og designe og selge det til en lavere pris. Ulempen er at det vil være en høyere risiko for at du ikke får tak i selskapet dersom det skulle være noe galt med stolen.

Materialer

Som nevnt over, så spiller materialene en avgjørende rolle i hvor mye stolen din koster, og hvor god den er. Men det er ikke alltid slik at den dyreste modellen er den beste. Å forstå forskjellene mellom de forskjellige alternativene er viktig for å finne en god gamingstol som kommer til å vare i mange år.

Ramme

De beste gamingstolene har rammer og hjulbaser i metall (aluminium eller stål), noe som gjør dem eksepsjonelt robuste. Dette gjør at dem klarer å støtte brukere med høyere vekt, og ha lenger holdbarhet. Rimeligere gamingstoler har flere deler i plast som kan bli utsatt for skade og slitasje. Nesten alle modeller informerer om den maksimale brukervekten I spesifikasjonene. Dette kan gjøre det lettere for deg å ta et valg.

Polstring

De rimelige gamingstolene er vanligvis polstret med skum som har lavere tetthet (eller resirkulerte skumrester) og kan miste formen sin raskt. Den generelle regelen er at skum med høyere tetthet varer lenger, og noen produsenter viser faktisk bilde av denne figuren i spesifikasjonene sine.

Det er gamere som foretrekker polstring av minneskum, noe som gir en behagelig og luksuriøs følelse. Men minneskum vil sannsynligvis også miste sin opprinnelige form og struktur over tid. Kaldskum er for tiden en favoritt blant mange fagpersoner, da slike stoler beholder sin opprinnelige form og støttefunksjon i mange år. Likevel er det ikke alle gamere som liker de relativt faste setene til gamingstolene som har kaldskum.

Navnet “kaldherding”, betyr ganske enkelt at det ikke er noen varme involvert i støpeprosessen, og kaldt skum kommer også i forskjellige tettheter. Høyere tetthet betyr mer motstand mot endringer i formen, men gir også et fastere sete.

Møbeltrekk

gamingstol møbeltrekk

Det er her du vil få ditt vanskeligste valg. De to vanligste alternativene for polstring av gamingstoler er lær (falsk eller ekte) og stoff. Mange modeller er tilgjengelige i begge, og det er både fordeler og ulemper med hver av dem.

Lær foretrekkes av de fleste spillere, da det ser dyrt ut, er mykt å ta på og veldig lett å holde rent. Imidlertid puster det ikke like godt, og kan få deg til å føle deg varm og klam, spesielt om sommeren. Den lager også knirkelyder når setter deg ned i stolen, og noen kan synes det er irriterende. Imitert skinn er vanligvis laget av polyuretan (PU), og de rimeligere variantene er utsatt for avskalling over tid. Førsteklasses kunstlær holder lenger og bedre.

Et annet menneskeskapt materiale er PVC (ofte kalt vinyl) lær som er laget av polyvinylklorid. Det er veldig slitesterkt og motstandsdyktig mot flekker. Imidlertid er pusteevnen ofte lavere sammenlignet med PU-kunstlær.

Ekte lær er imidlertid det beste alternativet. Det er svært holdbart, men begrenser pusteevnen og knirker på samme måte som de menneskeskapte alternativene. Gamingstoler med polstring av naturlig lær pleier å være ekstremt kostbare, og noen gamere kjenner på den etiske problematikken ved å kjøpe dette trekket.

Behandlet stofftrekk er litt mindre vanlig, men de puster veldig bra og holder deg kjølig; derfor er det alltid gamere som sverger på dette alternativet. Slike stoler koster det samme som stoler med PU, og er blant de rimeligste alternativene. Stofftrekk ser kanskje ikke like elegante ut som skinntrekk, og er også vanskeligere å rengjøre. Noen produsenter bruker likevel eksklusive tekstiler som gir den premiumfølelsen som noen gamere ser etter.

Justerbarhet og montering

Å sette sammen en gamingstol er vanligvis rett fram. Boksen inneholder alt av nødvendig verktøy og deler , i tillegg til en tydelig monteringsveiledning. Men med tanke på hvor store disse tingene er, kan det være nyttig å ta med deg en hjelper til å bære boksen eller løfte/holde de tyngste delene mens du strammer alle boltene.

Når den er satt sammen, så har du en gamingstol som ikke bare tillater justering av høyde og lenevinkel, men også en skreddersydd vippemulighet, armlener og ryggstøtte. Avhengig av spillene du spiller, enhetene du bruker og hvilke sittepreferanser du har, så er det avgjørende å ha et sete som enkelt kan endres.

Når folk arbeider så foretrekker de vanligvis en mer oppreist stilling på stolen. Når det er tid for gaming, så elsker de fleste å lene seg litt bakover; Det er imidlertid fortsatt viktig at setet og ryggstøtten støtter ryggraden, skuldrene og nakken. Hvis du velger riktig stol i forhold til størrelsen og kroppstypen din, så holder du deg fri for de fleste vondter og stivheter.

Hvorfor størrelse er viktig

Høydejusteringen er den viktigste funksjonen og et must for alle gamingstoler. Hvis du er for lav, kan det hende at føttene dine ikke rekker ned til bakken, og da vil kanskje ikke ryggraden din støttes like godt. På den annen side, hvis du er for høy eller tung for den aktuelle stolen, så kan du føle deg skvist eller kanskje en trang til å strekke eller krumme opp beina, og da vil stolen føles ustabil og bli deformert over tid.

Sjekk alltid spesifikasjonene for hva som er anbefalt brukerhøyde og vekt. Mange modeller er kun egnet for brukere opp til 120-130 kg; Imidlertid kan noen trygt holde opptil 150 kg eller mer.

I vår anmeldelse så har vi også sammenlignet tilbakemeldingene fra brukere for å se hvordan deres kriterier ble oppfylt i virkeligheten. Ingen er like, og noen modeller er designet for høyere og større brukere (som for eksempel AKRacing Max), mens andre modeller er designet for små gamere (som for eksempel AKRacing Formula). Det er også gamingstoler som er designet for barn og tenåringer.

Hvis du ikke finner den anbefalte brukerhøyden og vekten i spesifikasjonene (eller på produsentens hjemmeside), så er det best å hoppe over den aktuelle stolen. I slike tilfeller er kanskje ikke ergonomi produsentens prioritet.

Noen merker viser målene på setet og ryggen i stedet. Denne informasjonen kan imidlertid være vanskelig å tolke med mindre du har hatt en gamingstol tidligere. Med modeller i racingstil og bøttesete, er det viktig å finne ut hvor bredt det faktiske sitteområdet er. Selv om selve stolen kan virke stor, så kan de hevede kantene gjøre setet for smalt for hoftene og/eller den ønskede sitteposisjonen. Hvis støtten for korsryggen ikke kan justeres vil det spille inn på setedybden ettersom høyere mennesker trenger dypere seter sammenlignet med lavere brukere.

Lene seg bakover

Kort fortalt så vil du ha en modell med solide funksjoner for vipping- og lening bakover. Vinkelen på rygglenet viser hvor langt den kan lenes bakover; rekkevidden er som regel fra 90° til ~130°. Dette er godt nok for å ta seg en liten hvil, sette seg i en litt mer behagelig posisjon for å spille med konsollene, eller se på en filmtrilogi. Noen modeller kan lenes hele 180° bakover og nesten gjøres om til en seng.

Vippefunksjonen (eller gyngingen) refererer til å endre vinkelen på hele stolen og ikke bare ryggstøtten. Vanligvis så er denne vinkelen begrenset til 11-12°. De beste gaming stolene har mulighet for å låse gyngemekanismen, som gjør at du kan lene deg bakover og også låse stolen i ønsket helling. Flere spillere sverger på at det å vippe hele stolen får dem til å føle seg mer avslappet, enn når de bare lener ryggen bakover.

Justering av armlenet

De beste gaming stolene har de såkalte 4D-armlenene, som betyr at de kan beveges i fire retninger: opp og ned, frem og tilbake, venstre og høyre og roteres innover og utover (vanligvis ~ 15° til 45°). Dette gjør at du kan finne den posisjonen som passer best for deg. Rimeligere stoler har stort sett 3D- eller 2D-armlener; og de kan kun justeres i to eller tre retninger. Noen brukere har da erfart at det er vanskeligere å finne en optimal posisjon.

Ivareta ryggraden

Et utmerket støttesystem for korsrygg og nakke er avgjørende for gamere. De fleste modeller har to avtakbare støtteputer med begrensede muligheter for tilpasning. De fungerer bra for noen brukere (først og fremst de som alltid sitter med god holdning) mens de ikke fungerer bra nok for andre.

Stoler som har justerbar, integrert støtte er mer allsidige. De gjør det mulig å endre hvor stor eller liten krumning ryggen din trenger. Imidlertid kan det fortsatt være at krumningen er plassert for høyt eller for lavt for optimal komfort.

gamingstol system for støtte

Hvis du lider av ryggsmerter, er det vanligvis en tryggere om du velger en stol med integrert støtte for korsryggen. Razer Iskurs system for støtte til korsryggen har for tiden de beste brukeranmeldelsene, og det inkluderer ros fra gamere som tidligere har slitt med vondt i ryggen.

Og husk, uansett hvor behagelig og ergonomisk den nye gamingstolen din er, så anbefales det også å ta en liten pause innimellom, og minst en gang i timen, for å ivareta ryggraden din.

Garanti og retur

Siden ingen stol passer alle, så kan det mest praktiske alternativet være å gå til en butikk og prøve noen få modeller. Gamingstoler er imidlertid innenfor en konkret nisje, og utvalget i butikkene er vanligvis begrenset. Du finner langt flere modeller og designvarianter på nett – og til en bedre pris. Men, av åpenbare grunner er det best å bestille fra en butikk med solide retningslinjer for retur.

Vær dog ikke for raskt ute med å sende tilbake stolen igjen etter en dag eller to om den ikke skulle kjennes komfortabel. Disse modellene er designet for å være ganske faste og vil tvinge kroppen din til riktig holdning (å synke ned i et mykt sete føles bra, men gir ikke god nok støtte). Hvis du er vant til å slappe av, vri på deg eller bøye deg sidelengs, kan du kjenne at du blir sår eller lei av å sitte riktig.

Om du har lest gjennom omtalene, så er det et par brukere som nevner at de ikke likte stolen først, men etterhvert ble de veldig glad i den. Det samme ser vi på tilbakemeldingene på de dyreste og mest ergonomiske modellene der ute. Så gi den nye stolen din en uke eller to (hvis returordningen tillater det) og se hvordan ryggen din kjennes. Du kan bli positivt overrasket over forbedringene i holdningen din og ditt generelle velvære.

Og til slutt, husk å sjekke garantibetingelsene før du kjøper. En lengre garantiperiode (de varierer fra to til fem år) indikerer at du får materialer i høy kvalitet. Noen modeller har også egne garantier for rammen og de forskjellige delene.

Avslutningsvis

Alle fem gamingstolene på listen vår tilbyr de beste funksjonene i forhold til pris og vil føre gamingopplevelsen din opp til neste nivå.

Noblechairs Hero er for tiden den beste gamingstolen for brukere som foretrekker et klassisk utseende kombinert med suverene muligheter for justering, komfort og holdbarhet. Razer Iskur er et annet høyt rangert alternativ. Den har en mer futuristisk design og en høyere pris, men støttesystemet for korsryggen er en favoritt blant mange proffe gamere.

Hvis du ser etter en rimeligere gaming stol så er DXRacer Formula et flott alternativ for lave og gjennomsnittlige brukere, og du kan få den i mange farger slik at du kan gi en kul vri på gamingmaratonene dine. De som elsker stofftrekk på gamingstolen, vil bli imponert over elegansen og den robuste konstruksjonen til Arozzi Vernazza Soft Fabric. Sist men ikke minst så har AKRacing Max en suveren holdbarhet og stabilitet, noe som gjør den til den beste spillstolen for de som er store og høye.

Uansett hvilken av disse modellene som passer best til din stil og ditt behov, så vil ryggen din takke oss, og du vil alltid kunne yte etter beste evne.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button