Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Det beste gaming-headsettet i 2024

Med så mange tilgjengelige alternativer, kan det være vanskelig å finne de rette hodetelefonene. Hvilke hodetelefoner vil presentere alt fra de mest episke eksplosjonene i øret til de mest tydelige og forsiktige fottrinnene? Hvilken mikrofon sørger for at stemmen til kriger-personaen din ikke lyder svak og flat? Og hvilke hodetelefoner kan brukes i timevis uten å trette ørene, hodet og nakken din?

Vi lurte også på dette, og brukte flere timer på å undersøke og sammenligne de forskjellige spesifikasjoner, uavhengige testresultater, ekspertuttalelser og selvfølgelig vurderinger fra hengivne gamere. For å velge ut våre topp fem anbefalte gaming-headset, har vi vurdert over 200 modeller fra nærmere 30 ulike produsenter. Akkurat nå er det mange gode alternativer for alle budsjett og gaming-behov der ute, men det er dessverre også en god del som skuffer.

Til slutt valgte vi ut de fem beste hodetelefonene som gir den beste og mest ultimate lyden, opptakskvaliteten og komforten i forhold til prisen. I vår vurdering av gaming-headset forklarer vi også hovedforskjellene mellom lignende modeller i tilfelle du synes det blir vanskelig å velge. Og til slutt, hvis du synes spesifikasjonene fører til forvirring eller om du ikke klarer å avgjøre om du ønsker trådløst eller kablet headset eller stereo- eller surroundlyd, så går vi nærmere inn på fordeler og ulemper mellom de forskjellige typer hodetelefoner i vår kjøpsguide under.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

HyperX Cloud Alpha

HyperX Cloud Alpha
Best i test

Fordeler

 • Veldig god, velbalansert lydkvalitet
 • God komfort og justerbar passform
 • Klare og tydelige stemmeopptak og justerbar mikrofon
 • Robust design med lang levetid
 • Kabel og mikrofon er avtagbare
 • Rimelig

Ulemper

 • Lukket design som begrenser pusteevnen
 • Ingen surroundlyd eller tilpasningsalternativer

Anmeldelse

HyperX Cloud Alpha er et utmerket, mellomstort headset som rangeres høyt av eksperter og spillentusiaster. Det gir en romslig og detaljert stereolyd og føles fortsatt behagelig etter flere timers bruk, samtidig som det er et rimelig headset. Ettersom Alpha er kablet og har en 4-polet 3.5 mm plugg, er det ingen grunn til å bekymre seg over konsoll- eller enhetskompatibilitet; Det fungerer bra med PC, PlayStation, Xbox og Nintendo Switch, samt med nettbrett og mobiltelefoner. Den støyreduserende mikrofonen og tilhørende kabelen er avtagbare, og er billige å bytte dersom det skulle oppstå skader.

På grunn av den flamingo-røde logoen på øreklokkene og de like tydelige aluminiumrammene, er HyperX Cloud Alpha ikke de mest diskré hodetelefonene, og estetikken er tydelig rettet mot gamere. Men når det er sagt er alle delene solide, slitesterke og laget i materialer av god kvalitet. De store øreklokkene og hodebøylen er godt polstret og gir svært god komfort. Hodetelefonene er lette og enkle å justere for å passe brukere med litt større hoder eller brukere med briller, uten at det klemmer for mye. Ettersom dette headsettet har lukkede hodetelefoner, vil klokkene med kunstlær sørge for en tett forsegling rundt ørene, noe som gir bedre lydisolering. Men til tross for dette begrenser designen pusteevnen noe, som gjør at ørene kan kjennes varme ved langvarig bruk (dersom dette er noe du synes er ubehagelig, bør du vurdere å bruke åpne headset).

Lydbildet til HyperX Cloud Alpha er nøyaktig og omfangsrik og gir deg super kvalitet til en rimelig pris. Men du har imidlertidig ikke så mange tilpasningsalternativer. Hodetelefonene har grunnleggende innebygde muligheter for å justere volumet og ta mikrofonen på lydløs, men mangler mer avanserte justeringsmuligheter og tilhørende programvare. Heldigvis elsker de fleste brukerne Cloud Alpha-lyden. Bassen er litt forsterket, men dominerer ikke over andre frekvenser. Mellomtonene er detaljerte og velbalanserte, og skiller tydelig mellom lavmælte lyder slik som vind, fotspor eller stemmer i bakgrunnen. Diskanten kunne gjerne vært litt mer detaljert og bedre artikulert, men den generelle lydprofilen fungerer bra til spill og er også godt egnet til annen bruk. Lydlekkasjen er minimal; Dermed er det lite sannsynlig at du kommer til å forstyrre kollegaer eller de du bor sammen når du har dette headsettet på.

Den avtagbare polstrede mikrofonen gir god opptakskvalitet. Den tar effektivt bort det meste av bakgrunnsstøyen, og det som likevel kommer gjennom forstyrrer ikke kommunikasjonen. Mikrofonen er også bøyelig og kan enkelt justeres (eller fjernes helt) dersom du ikke ønsker å informere teamet ditt om hver utpust du tar. I tester leverer Cloud Alpha tydelige og detaljerte stemmeopptak med minimale bearbeidelsesprodukter. Selv om det finnes høyytelses-headset med bedre mikrofoner, vil Alpha sørge for den kvaliteten en gjennomsnittlig gamer trenger.

Når det kommer til ulempene, i tillegg fra å ikke ha programvare for tilpasningsmuligheter, har Alpha heller ikke surroundlyd. Neste generasjons HyperX Cloud Alpha S (med høyere pris) har virtuell 7.1 surroundlyd og et eget lydkontrollsystem, men her er brukernes meninger blandede. Noen elsker effekten, mens andre synes Alpha S er hardere og mindre tydelig og klar enn forgjengeren.

En annen lignende modell som er blant våre favoritter er HyperX Cloud II, som har fordelen med at den har ekstra mikrofonkontroller. Brukere som har hatt begge modellene rapporterer ofte at Cloud II kjennes litt mindre komfortabel, mens Cloud Alpha har et litt bedre lydbilde. Dessuten har ikke Cloud II en avtagbar kabel, noe som gjør at du må reparere hele headsettet dersom du får en skade.

For å oppsummere, gir HyperX Cloud Alpha den beste kombinasjonen av lyd, opptakskvalitet og komfort dersom budsjettet ditt er under 1000 NOK. Med disse hodetelefonene vil du gjenoppdage favorittspillene i en ny, mer omfangsrik pakke uten å måtte betale en formue, mens designen som har slitesterke materialer og avtagbare deler garanterer utmerket levetid.

Spesifikasjoner

 • Type: Kablet
 • Øreklokker: Lukket
 • Elementstørrelse: 50 mm
 • Frekvensrespons: 13 Hz – 27 000 Hz
 • Surroundlyd: Nei
 • Totalvekt: 336 g

 


SteelSeries Arctis Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless
Det beste trådløse gaming-headsettet

Fordeler

 • Utmerket lydkvalitet med tilpasningsmuligheter
 • God komfort og justerbar passform
 • Veldig god kvalitet for stemmeopptak med tilpasningsalternativer
 • Robust, lang levetid og klassisk design
 • Støtter trådløs-, Bluetooth- og kablet tilkobling
 • Har virtuell surroundlyd

Ulemper

 • Noen brukere synes den elastiske stroppen er ukomfortabel
 • På Xbox One er den trådløse tilkoblingen begrenset til kun lyd
 • Veldig dyr

Anmeldelse

Hvis du er ferdig med å bruke ledninger men ikke ønsker å ofre lydkvaliteten, er headsettet SteelSeries Arctis Pro Wireless det beste valget. Disse høy-ytelses-hodetelefonene kombinerer utmerket spillekomfort og et rikt lydbilde med DTS-hodetelefoner: X-surroundlyd, presentasjon av naturlig tale og tilkobling uten forsinkelse. Og takket være batterier som kan byttes, trenger du aldri å stoppe under gamingen for å lade opp igjen.

Den lukkede designen er elegant og diskret og perfekt til forskjellige bruksområder, mens brukere også kan bestille lysere tilbehør fra produsenten. Arctis Pro Wireless er hovedsakelig laget av hard plast, mens hodebøylen har en metallkjerne. Den mest innovative delen er den skibrille-inspirerte elastikken som sørger for en bedre passform. Noen brukere synes dette designet mangler muligheten for å utvide, men innrømmer likevel at den innovative delen gjør at hodet og nakken kjennes mindre slitne sammenlignet med tradisjonelle hodebøyler.

Mikrofonen er ikke avtagbar, men kan trekkes inn i venstre øreklokke og er enkel å justere. Det avtagbare batteriet er skjult høyre øreklokke under en magnetisk bakplate. Dette gjør byttingen så lett at du kan gjøre det med kun én hånd. Det følger med to batterier i esken. Siden hvert av batteriene varer over 10 timer og ladingen kun tar en tiendedel av den tiden, kan du spille i en evighet. Og tilkoblingsrekkevidden på 12 meter betyr at du kan følge med på hva som skjer i spillet selv om du må gå ut på kjøkkenet eller et annet rom.

Kontrollene er plassert i øreklokkene. På venstre side finner du volumhjulet og knappen som demper mikrofonen; På høyre side er på-knappen og Bluetooth-knappene. Den medfølgende senderen har OLED-skjerm og gir høyoppløselig lydavspilling. Takket være denne, kan du også endre lydinnstillingene, bytte mellom EQ-forhåndsinnstillinger og slå av og på den simulerte surroundlyden. Sist men ikke minst, fungerer senderen også som en batterilader.

Det at de er trådløse påvirker ikke hvor god lyd det er i disse hodetelefonene. Du kan nyte fyldig bass, klare mellomtoner og detaljert diskant, med alternativer som kan tilpasse lyden til dine individuelle preferanser via senderen eller den medfølgende programvaren. Lydkvaliteten er på nivå med de beste gaming-headsettene, og forsinkelsen er tilnærmet umerkbar, noe som gjør at disse hodetelefonene ikke bare er gode til gaming men også til å se på film.

Mikrofonen matcher lyden perfekt, med imponerende opptakskvalitet og fremragende funksjoner for støyhåndtering. Talen høres fyldig og klar ut, men noen brukere informerer imidlertid om en liten hveselyd. Dersom du opplever dette, kan det hjelpe å justere mikrofoninnstillingene for å minimere problemet. Dessverre kan ikke mikrofonen demonteres og erstattes, men den virker svært solid og burde ikke svikte deg.

En annen avgjørende fordel med de trådløse hodetelefonene er at de også støtter Bluetooth og tilkobling via kabel, noe som gir deg muligheten til å koble til alle konsoller og enheter. Vær oppmerksom på at den trådløse tilkoblingen til Xbox One er begrenset til kun lyd, du må koble til via kabelen for å få full lyd- og mikrofonstøtte. Dermed fungerer Arctis Pro Wireless best på PS4 eller PC. Hvis du ønsker et premium trådløst headset til Xbox, vil SteelSeries Arctis 9X kunne gi en bedre opplevelse.

Vi finner ikke mange feil med disse hodetelefonene, bortsett fra prisen som kan være litt høy for den gjennomsnittlige gamer. SteelSeries Arctis Pro Wireless har like imponerende kvalitet som sine nærmeste konkurrenter når det kommer til konstruksjon, lyd og mikrofon, men de byttbare batteriene, de ekstra tilkoblingsalternativene og den ekstremt korte forsinkelsen skiller dem fra hverandre. Hvis du ikke trenger Bluetooth og fordelene med byttbare batterier, kan du også vurdere SteelSeries Arctis 7 2019 Edition. Dette er et annet trådløst headset som er solid og elsket av brukere, og det fåes til en rimeligere pris.

Spesifikasjoner

 • Type: Trådløs
 • Øreklokker: Lukket
 • Elementstørrelse: 40 mm
 • Frekvensrespons: 10 Hz – 40 000 Hz
 • Surroundlyd: Ja (virtuell)
 • Totalvekt: 357 g

Corsair HS60 Pro

Corsair HS60 Pro
Mest for pengene

Fordeler

 • God lydkvalitet med litt fremhevet bass
 • God komfort for de fleste brukere
 • Avtagbar og justerbar mikrofon med brukbar opptakskvalitet
 • Robust, holdbar design
 • Har virtuell lyd
 • Svært rimelig

 

Ulemper

 • Nøyaktigheten på mellomtoner og diskant kunne vært litt bedre
 • Mikrofonen blokkerer ikke lyder fra omgivelsene særlig godt
 • Lyden lekker litt ved høyere volum
 • Lukket design begrenser pusteevnen

Anmeldelse

Et rimelig gaming-headset ofrer ofte komfort og lydkvalitet for å kunne tilby en lavere pris, men Corsair HS60 Pro overgår konkurrentene med samme pris ved begge aspekter. 3,5-mm-pluggen gjør at disse hodetelefonene kan brukes sammen med PC, konsoller eller andre enheter. Den polstrede mikrofonen er avtagbar (en sjeldenhet til denne prisen) og høres ok ut. Du kan forøvrig leke deg med 7.1 virtuell surroundlyd. Denne kombinasjonen av funksjoner gjør Corsair HS60 Pro til et perfekt alternativ for gamere som ser etter et pålitelig og allsidig headset, men som ikke ønsker å betale altfor mye.

Corsair oppnår vår respekt for å bruke materialer av høy kvalitet selv på de rimeligere modellene, i tillegg til en diskret design. Rammen er laget i aluminium og gir en solid innpakning. Det er en tykk polstring av minneskum på hodebøylen og øreklokkene som gir god tetting og gir veldig god lydisolering. Rundt større hoder, kan Corsair HS60 Pro føles litt strammere enn førstevalget vårt, og brukere som har briller kan oppleve at det klemmer litt vel mye. Men HS60 Pro føles mye mer behagelig etter timevis med spilling enn mange andre, rimelige headset. Kabelen kan ikke tas av (om den blir ødelagt så må du skaffe deg nye hodetelefoner), men den er optimalisert for lang holdbarhet.

Lydprofilen for HS60 Pro er litt bass-tung. Det fungerer bra for de fleste spill, men vil ikke imponere lydentusiaster. Lyden av eksplosjoner og skudd høres fantastike ut (og det gjør også hip-hop-beats), mens nøyaktigheten i mellomtoner og diskant er tilfredsstillende. HS60 Pro høres litt hardere og mindre behagelig ut enn høyytelses-headset, men du kan fortsatt tydelig skille mellom stemmer, fotspor og lignende, nyanserte toner. Den generelle lydkvaliteten er svært god med tanke på prisen.

Mikrofonen er på nivå med andre rimelige hodetelefoner. Den blokkerer ikke lyder fra omgivelsene særlig godt, og det er også noe lekkasje fra hodetelefonene hvis du bruker høyere volum. Likevel er opptakene veldig tydelige og enkle å oppfatte. Tale høres ikke like fyldig ut som den burde, men gjør sin nytte for gaming-behov. Vi foretrekker også HS60 Pro-mikrofonen fremfor andre rimelige modeller, ettersom den enkelt kan justeres eller tas av. Volum- og dempe-kontrollene er plassert på venstre øreklokke.

Avslutningsvis har HS60 Pro en 7.1 virtuell surroundlyd på PC dersom du bruker den medfølgende USB-adapteren. Ekspertenes og brukernes meninger om denne funksjonen er delt, og mange informerer om at lyden blir mer gjørmete sammenlignet med stereo-lyd. Men du kan enkelt justere EQ-en, og i noen spill kan dette hjelpe deg med å bedre oppfatte retningsindikatorer.

For å være ærlig har Corsair noen rimeligere hodetelefoner du bør sjekke ut; Som et eksempel er HS50 veldig lik både i utseende og funksjon som vårt budsjettvalg. Bassen er mindre tydelig og skaper en mer balansert lydprofil, noe som noen brukere vil foretrekke. HS50 har i midlertidig ikke surroundlyd. I skrivende stund er begge disse modellene svært like i pris; Derfor kan du like godt skaffe deg HS60 Pro med USB-tilbehøret og teste om du liker virtuell 7.1 eller ikke.

Hvis du vil ha et enda billigere headset, fungerer Corsair HS35 akseptabelt godt og føles like komfortabel på hodet. Men lyden er mindre balansert, med tung, fremhevet bass og kun middelmådige mellomtoner og diskant.

Spesifikasjoner

 • Type: Kablet
 • Øreklokker: Lukket
 • Elementstørrelse: 50 mm
 • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 000 Hz
 • Surroundlyd: Ja (virtuell)
 • Totalvekt: 317 g

 


Astro Gaming A40 TR

Astro Gaming A40 TR
best til profesjonelle gamere

Fordeler

 • Eksemplarisk lydkvalitet med tilpasningsmuligheter
 • God komfort og justerbar passform
 • Super stemmeopptaks-kvalitet med tilpasningsmuligheter
 • Robust, holdbar og klassisk design
 • Mikrofonen er avtagbar og kan byttes ut

Ulemper

 • Dårlig lydisolering på grunn av det åpne designet
 • MixAmp må kjøpes i tillegg for mulighet for surroundlyd og EQ-alternativer
 • Dyr, spesielt om du skal ha MixAmp og modifiseringssett

Anmeldelse

Astro Gaming A40 TR er et kablet headset i toppsjiktet, til gamere som vil ha det ultimate innen komfort, lydkvalitet og tilpasningsmuligheter. Ikke overraskende er prisen også i toppsjiktet, spesielt hvis du også kjøper den medfølgende MixAmp (for å kunne nyte Dolby surroundlyd) og annet tilbehør.

Astro Gaming A40 TR har unektelig et luksuriøst utseende. Putene er store, godt polstrede og sitter komfortabelt selv på større ører. De er dekket med mikrofiberstoff som føles mykt og behagelig. Aluminiumsrammene på sidene ser ikke bare elegante ut som kontrast til de sorte og matte øreklokkene, men gir også nyanserte tilpasningsmuligheter for å gi deg den perfekte passformen. Vi syntes det var litt rart at hodebøylen har en plastdel i midten (med tanke på at til og med de billigere modellene bruker metall), men den virker solid nok og kjennes mer fleksibel ut. Mikrofonen er ikke bare avtagbar og bøyelig, men du kan også flytte den til begge sider, avhengig av hva du foretrekker.

Som forventet av et headset til denne prisen, virker lyden til A40 TR veldig god. Bassen er rik, men ikke overveldende, mellomtonene er klare og nøyaktige, og diskanten er detaljert nok. Det har også et utmerket stereobilde og lydbildet oppleves mer åpent og naturlig på grunn av den åpne modellen. Disse er imidlertid ikke hodetelefonene vi vil anbefale for støyete omgivelser, da de ikke isolerer like godt som lukkede modeller.

Selv om A40 TR alene er kompatibel med alle konsoller og enheter, anbefaler vi at du kjøper den sammen med MixAmp Pro TR for å få den beste opplevelsen med spillene dine. Den er tilgjengelig i to versjoner. Begge vil fungere med PC, men forsterkeren med blå fargetoner er laget for PS4, og den med røde detaljer er kompatibel med Xbox. Forsterkeren gjør det mulig å kombinere kanalene, slik at du kan nyte den supre Dolby surroundlyden og endre forhåndsinnstillingene for EQ. Programvaren som følger med gjør det mulig å legge inn dine egne EQ-innstillinger på PC og å justere mikrofonlyden.

Kvaliteten på stemmeopptak gjør at du ikke mangler mye, siden du får klar og detaljert talepresentasjon og utmerket støyhåndtering. Stemmen oppfattes tydelig selv med støy i bakgrunnen. I midlertidig er A40 TR, som alle andre åpne hodetelefoner, bedre i miljøer uten forstyrrelser, da disse lekker mer enn lukkede modeller og mikrofonen kan av og til plukke opp dette. For å forhindre dette, er det mulig å kjøpe et Mod Kit (tilgjengelig i flere farger) for å forvandle A40 TR til en lukket headset-modell med støyisolering.

Den største ulempen med disse hodetelefonene er deres høye pris, spesielt med tanke på tilleggskostnaden for MixAmp og Mod Kit for å få den beste spillopplevelsen. I tillegg kan de svært nyanserte tilpasningsalternativene være overveldende for en nybegynner, og er i større grad rettet mot profesjonelle som vet hvordan de kan tilpasse surroundlyden og bruke den til sin fordel i spillet. Men hvis du er en av dem som tilhører pro-kategorien (eller tar sikte på å gjøre det), er Astro Gaming A40 TR verdt hver krone. Den gode komforten og lydkvaliteten ved dette headsettet gir ikke bare en unik og omfangsrik opplevelse, men kan også gi det lille ekstra som er nødvendig for å vinne i de viktige spill-situasjonene.

Hvis du elsker alt ved A40 bortsett fra den irriterende ledningen, har Astro Gaming også en like brukbar trådløs modell, nemlig A50. Imidlertid koster den mer enn A40 TR og den tilhørende MixAmp til sammen. A50s lukkede design betyr også mindre rommelig lyd (men litt bedre støyisolering).

Spesifikasjoner

 • Type: Kablet
 • Øreklokker: Åpen
 • Elementstørrelse: 40 mm
 • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 000 Hz
 • Surroundlyd: Ja (virtuell)
 • Totalvekt: 369 g

 


HyperX Cloud Orbit S

 HyperX Cloud Orbit S
best lydbilde

Fordeler

 • Bransjeledende lydkvalitet med avanserte tilpasningsmuligheter
 • Høy grad av komfort og justerbar passform
 • Veldig god stemmeopptakskvalitet
 • Robust, langvarig og klassisk design
 • Kabel og mikrofon er avtagbar
 • Har virtuell surround og 3D-lyd

 

Ulemper

 • Kompleks og lite intuitiv programvare
 • Rom-effekter er ikke tilgjengelige for konsoller
 • Planmagnetiske elementer må lades via USB
 • Veldig dyr

Anmeldelse

Dersom hovedkriteriet ditt for et headset er suveren lyd, leverer HyperX Cloud Orbit S nettopp dette. Disse hodetelefonene har magnetiske elementer samt støtte for 7.1 virtuell surround og 3D-lyd med nyanserte tilpasningsalternativer. Enten du spiller skytespill, rollespill eller sportsspill er lydbildet utrolig rikt, levende og omfangsrikt. Og når du er ferdig med å spille og vil lytte til favorittmusikken din, støtter HyperX Cloud Orbit S høyoppløselig lyd.

Den samlede byggekvaliteten er imponerende. Den sorte og matte designen ser dyr og elegant ut (og passer til variert bruk), mens skumpolstringen på hodebøylen og øreklokkene føles like behagelig som førstevalget vårt. Mikrofonen og kabelen er avtagbare. Kontrollene kunne dog vært litt enklere. Alt er plassert på venstre øreklokke, inkludert knappen for 3D-lyd, mikrofonen, lydvolumhjulet og portene. Ved å trykke på mikrofonhjulet kan du bytte lydmodus (mellom 7.1 surround, stereo eller høyoppløselig), mens når du trykker eller ruller endrer du forhåndsinnstillingene for EQ. Ved å trykke og holde volumhjulet nede, slås USB-ladingen av og på. Det er ikke overraskende at noen brukere synes at alle kontrollene er forvirrende, spesielt fordi begge hjulene er plassert nært hverandre.

Hvis det å fikle med kontrollene på Cloud Orbit S kan gjøre deg frustrert, blir dette fort glemt når du har stilt inn og nyter den uovertrufne lyden som disse hodetelefonene leverer. Mens de fleste hodetelefoner bruker dynamiske elementer på 40 til 50 mm, har dette headsettet magnetiske elementer på 100 mm, som gir en eksepsjonell klarhet og nøyaktighet over spekteret fra 10 til 50 000 Hz.

Videre må det nevnes at det er mange alternativer for å justere lyden etter din personlige smak hvis du er tilkoblet via USB. Som nevnt tidligere kan du veksle mellom forskjellige moduser (som alle høres suverene ut), men det mest innovative er lyden til Waves NX 3D som tar virtuell 7.1 til neste nivå. Som navnet antyder, er lydbildet nå tredimensjonalt, og når du beveger hodet vil lydmiljøet endre seg tilsvarende. Selv om dette gir noen konkurransefortrinn, er meningene forskjellige. Noen brukere sverger at de i enkelte spill klarer å oppfatte lydsignaler bedre. Andre rapporterer at retningsreferansene er veldig gode både med og uten 3D. Vær oppmerksom på at du selv må konfigurere 3D, og til og med noen av de mer erfarne spillerne synes at programvaren til Cloud Orbit S er vanskelig å forstå og ikke veldig intuitiv i bruk.

Stemmeopptakskvaliteten er også imponerende. I tester ble dette settet hyllet for sin klare talepresentasjon og effektive støydemping. Ytelsen til mikrofonen er ikke like fremragende som når du bruker separate USB-mikrofoner (det er på et helt annet nivå), men du får veldig gode opptak ved gaming uten grums eller forvrengning.

Når det gjelder ulempene er HyperX Cloud Orbit S veldig dyrt til å være et kablet headset. Takket være USB-koblingen og 3,5 mm-koblingen er den kompatibel med PC, mobiltelefon og konsoller, men her er det en hake. For det første får du bare stereo på konsollene. HyperX Cloud Orbit S tilbyr likevel et bedre lydbilde enn de fleste konkurrentene, men manglende lydeffekter er veldig skuffende i denne prisklassen. Og når du kobler til via 3,5 mm-kontakten, trenger elementene fremdeles strøm. Batteriet kan vare ~ 10 timer på 50% volum, og deretter trenger du å lade opp via USB. Selv om 10 timer burde være mer enn nok for en spilleøkt, er det gjerne noen som glemmer å lade regelmessig. Dette headsettet slår seg heller ikke automatisk av, noe som ikke er ideelt for den glemsomme bruker.

Kort sagt, vil den fantastiske lyden fra HyperX Cloud Orbit S absolutt gi glede til lyd-fokuserte spillere. Men hodetelefonenes pris, de avanserte kontrollene, programvaren og ladebehovet kan gjøre at noen brukere velger bort dette settet. Om du foretrekker et trådløst headset med planmagnetiske elementer (og ikke trenger 3D-lyd), kan du også vurdere Audeze Penrose som har en tilsvarende pris og er tilgjengelig i versjoner for Xbox og PS4.

Spesifikasjoner

 • Type: Kablet
 • Øreklokker: Lukket
 • Elementstørrelse: 100 mm
 • Frekvensrespons: 10 Hz – 50 000 Hz
 • Surroundlyd: Ja (virtuell, 3D)
 • Totalvekt: 368 g

 


Veiledning for kjøp av gaming-headset

gaming headsettet

Å bytte fra et generisk headset til spilleutstyr av høy kvalitet kan forandre hele opplevelsen din. Det er ren lykke å høre alt tydelig, fra raslende blader og vindkast, til voldsomme eksplosjoner og skyting. I tillegg er det et konkurransefortrinn når du blant de voldsomme kamplydene klarer å skille ut fienden som prøver å snike seg stille innpå bakfra. Og du slipper masingen fra samboeren eller kollektiv-kompisene dine som er blitt lei av skrikingen og skytingen fra spillet ditt.

Et gaming-headset kombinerer hodetelefoner med en mikrofon i en egen enhet, og leverer omfangsrik, nøyaktig lyd for å få mest mulig ut av spillet og gjengi en tydelig vokal når du kommuniserer med lagkameratene. Når man handler for første gang, glemmer man ofte andre aspekter som komfortnivå, kvaliteten i konstruksjonen og kompatibiliteten med andre enheter, noe som kan føre til skuffelser senere.

I denne veiledningen går vi gjennom steg for steg for å få deg til å føle deg trygg på kjøpet ditt. Vi lover også å avklare forvirrende terminologier som brukes for headset.

Komfort og design

Komfortnivået er uten tvil det viktigste aspektet ved et headset som er i øverste klasse. Selv om lyden eller mikrofonen kanskje ikke er den beste, kan du derimot spille i flere timer. Men hvis du må ha på deg noe som føles for tungt, for stramt eller for varmt på ørene dine vil den planlagte spille-maratonen i helgen være ødelagt. Hvor behagelig et spesifikt headset vil kjennes på hodet ditt er veldig individuelt. Når du handler på internett, må du forsikre deg om at forhandleren har ordentlige retningslinjer for retur. Det er imidlertid veldig mange ting du kan sjekke ut på forhånd for å forbedre sjansene dine til å finne et komfortabelt headset på første forsøk.

Vi anbefaler å fokusere på modeller som har en robust, men lett justerbar ramme, tykk polstring på hodebøylen og øreklokkene, avtagbare deler og en enkel konstruksjon. Grunnene til dette beskrives nedenfor.

Materialer

Rimeligere hodetelefoner er laget av lavkvalitetsplast, og vil derfor være mer utsatt for å knekkes. Hold deg unna disse og vurder et headset med metallramme. Delene som er laget av plast skal være holdbare og gi litt elastisitet. Vær også oppmerksom på materialene som øreklokkene lages av. Imitert skinn ser kult ut og gjør ofte at de er tettere. Men det puster ikke like godt og kan gjøre ørene dine varme og få deg til å svette (spesielt hvis du bruker lukkede hodetelefoner). Øreklokker som er dekket av stoff gir bedre luftgjennomtrekk, men stoffkvaliteten vil påvirke hvor behagelige de er mot huden. De kan også slippe inn mer bakgrunnsstøy. Noen modeller har utskiftbare øreklokker, slik at du kan velge hodetelefoner etter hvilket spill du skal spille.

Polstring

gaming headsettet polstring

Ettersom du ikke ønsker at metall- eller plastdelene skal presses mot hodet eller ørene dine i timevis, er tykk polstring av god kvalitet en nødvendighet på alle gaming-headset. Hvis det ikke er polstring på hodebøylen er det ikke godt egnet for langvarig bruk. Headset som er polstret med minneskum tilpasses hodets form og skaper en perfekt tetning. SteelSeries bruker en annen tilnærming. Hodetelefonene har et justerbart bånd (i likhet med skibriller) som gjør det mulig å finne den perfekte passformen og som tar trykket bort fra hodebøylen.

Størrelse og justeringsmuligheter

Flere muligheter for justering er avgjørende for å finne den perfekte passformen. De fleste hodebøyler vil gi litt fleksibilitet, men spennet kan fortsatt kjennes for stramt for spillere som bruker briller eller som har større hoder. Noen øreklokker har spesielle tilpasninger for briller, eller annen teknologi som minimerer presset på rammen. Å lese ekspert- og brukeranmeldelser kan hjelpe deg med å velge riktig. Størrelsen på øreklokkene har også betydning. Putene skal være store nok til å kjennes behagelige rundt ørene dine, og headset med større puter vil altså passe til flere brukere.

Vekt

Et altfor tungt headset vil gi belastningsskader på hode og/eller nakke om de brukes i flere timer. Kjente produsenter bruker lette materialer som gjør at du kan spille lenge uten at du får slike belastningsskader. Hodetelefonene som vi anbefaler, veier alle godt under 400 gram, inkludert mikrofonen.

Design

Har du kun tenkt å bruke det nye headsettet ditt til gaming? Eller skal du bruke det på jobb, på skolen eller ute på tur? Noen hodetelefoner har et originalt design med futuristiske elementer, lyse farger eller LED-lys. Disse kan gjøre at du får godfølelsen når du er i spillet, men tiltrekker seg gjerne noen blikk når du er ute blant folk. Hvis du vil ha en mer allsidig enhet, kan du velge du et nøytralt design med en avtagbar mikrofon.

Avtagbare deler

gaming headsettet avtagbare deler

Sist men ikke minst: Kabel og mikrofon er de to delene av headsettet som er mest utsatt for slitasje. Heldigvis lar noen modeller deg raskt løsne delene og ta dem av. I tilfelle de blir skadet kan dette også spare deg for mye penger i forhold til å måtte bytte ut hele settet. Avtagbar mikrofon gjør headsettet også mer allsidig, og du kan fjerne den når du skal se en film eller høre på musikk.

Kablet eller trådløs?

Det største dilemmaet i jakten på de perfekte hodetelefonene er om du skal ha med eller uten ledning. Det er betydelige fordeler og ulemper med begge teknologiene.

Kablede hodetelefoner er ofte rimeligere og enklere å bruke. Bare koble dem til, så er du klar. De har heller ikke batterier som kan dø midt i kampen hvis du glemte å lade dem. Og 3,5 mm-pluggen fungerer sammen med alt. Selvfølgelig vil kabelen kunne ha begrenset rekkevidde, men hvis du stort sett sitter ved pulten din og spiller bør det ikke være altfor distraherende.

Den største fordelen med trådløse hodetelefoner er bevegelsesfriheten, og de er mer populære blant konsoll-brukere. Du kan for eksempel løpe raskt ut på kjøkkenet og hente snacks uten å ta av hodetelefonene. Det er ingen irriterende ledninger heller. Imidlertid vil et perfekt trådløst headset koste deg mye mer enn et like bra kablet alternativ. Det finnes rimelige trådløse hodetelefoner, men det tas ofte snarveier som går på bekostning av lydkvalitet, lading eller at headsettet blir forstyrret av andre enheter.

Når det er sagt, har de beste trådløse hodetelefonene løst disse problemene. De høres nesten like bra ut som de kablede modellene, og har minimalt med signalforsinkelse og forstyrrelser. De kommer med utbyttbare batterier (eller batterier som kan lades mens du spiller). Om du kjøper et trådløst headset, bør du også forsikre deg om at det er kompatibelt med enheten/enhetene du bruker.

Introduksjon til headset-kompatibilitet

For å gjøre det enkelt, kan (og bør) du sjekke kompatibilitet-delen i produktbeskrivelsen eller i spesifikasjonene på hjemmesiden før du kjøper. Et gaming-headset kommer med flere forskjellige tilkoblinger. Disse inkluderer en standardplugg på 3,5 mm, dobbeltplugg på 3,5 mm, kablet USB, trådløs USB og Bluetooth. Ikke alle disse vil være kompatible med alle konsoller og enheter.

Det er forvirrende, ikke sant? Hvis du kjøper et kabletsett med en 3,5 mm plugg, kan du være sikker på at det vil fungere sammen med nesten alt. Denne typen hodetelefoner har vanligvis firepolede plugger (du ser tre bånd rundt pluggen, som skiller fire seksjoner av metallet), som støtter stereolyd og mikrofon.

I noen få tilfeller kan du imidlertid oppleve at mikrofonen ikke fungerer (eller den fungerer, men lyden er i mono) når du kobler til headssettet. Hvis dette skjer, betyr det at du har en tre-polet plugg. Noen ganger følger det med kabler som et ekstra alternativ for trådløse hodetelefoner. Du kan lett kjenne dem igjen ved at det bare er to bånd på pluggen som skiller de tre delene av metallet.

headssettet plugg

Noen datamaskiner bruker separate 3,5 mm-plugger for mikrofon- og lydporter. Dette er i tilfeller hvor du ikke bare trenger en tre-polet plugg, men faktisk trenger en dobbel 3,5 mm-tilkobling. De fleste kablede hodetelefoner inkluderer en y-splitter i esken for dette formålet. Hvis ikke, kan du kjøpe en til billig penge.

Kablede hodetelefoner som bruker USB fungerer vanligvis bra med PC (og kommer ofte med programvare for lydtilpasning og/eller surroundlyd), men de kan ha kompatibilitetsproblemer med konsoller. Når vi kommer til de trådløse modellene er det også vanskeligheter med disse, ettersom de vanligvis fungerer på enten Xbox eller PlayStation, men ikke begge deler.

Dette er fordi det er forskjellige teknologier som brukes for å sende og motta data, men de vanligste løsningene er for tiden Bluetooth og radiofrekvensen 2,4 GHz. Noen konsoller bruker også sin egen proprietære standard. RF 2,4 GHz regnes som raskere og mindre utsatt for forsinkelser sammenlignet med Bluetooth. Hvis du vil ha et Bluetooth-headset, kan du se etter støtte for aptX-kodeksen for å få best mulig ytelse.

Den gode nyheten er at produsentene vanligvis lanserer trådløse modeller som ligner hverandre og som er tilpasset forskjellige konsoller; Du må bare passe på at du får den riktige. Ofte er det også kabler og adaptere i esken, slik at du kan koble hodetelefonene til flere konsoller og enheter, selv om det innebærer at du må legge den trådløse friheten bak deg.

God lyd

Det er flere elementer som kan bidra til wow-effekten som kvalitetsheadset kan gi. Før vi ser nærmere på disse, må vi nevne at den opplevelsen som du har med ditt headset vil være individuell og kan være forskjellig fra opplevelsen som vennene dine, andre brukere eller eksperter har med de samme hodetelefonene. Hvorfor er det slik? Først og fremst vil det du hører være påvirket av hvor godt et bestemt headset passer på hodet ditt (og hvor godt øreklokkene sitter på ørene dine). I tillegg er meningene forskjellige om hva som kan beskrives som god lyd. Noen mennesker elsker dyp, rumlende bass, mens andre liker en mer nøytral lydprofil.

For å være ærlig, vil du sannsynligvis få den beste lyden ved å kjøpe et bra par med hodetelefoner for musikk og en separat USB-mikrofon. Imidlertid foretrekker de fleste spillere det komfortable ved å ha alt kombinert i ett stilig headset. Her er det du bør vite for å få den beste lyden for ditt budsjett og dine spillebehov.

Åpne versus lukkede gaming-headset

En av de mest synlige forskjellene mellom hodetelefoner er om de har en solid øreklokke rundt elementet eller åpne, perforerte øreklokker. Førstnevnte kalles lukkede hodetelefoner. De isolerer ørene dine fra lydene rundt deg og kan gi en fordel i spill som er svært konkurransepregede og hvor selv den minste lyden kan hjelpe deg med å oppdage motstanderens posisjon. På den annen side begrenser til og med de beste lukkede hodetelefonene pusteevnen, og ørene dine kan kjennes varme og svette etter lengre økter.

Åpne hodetelefoner gir en mer naturlig og rommelig lyd. Hvis du spiller spill med innholdsrik soundtrack eller er audiofil, kan dette designet gi en mer glederik opplevelse. Hodetelefoner som er åpne har også bedre pusteevne. Ulempen er at de ikke isolerer omgivende lyder like godt. De lekker også mer, sammenlignet med lukkede modeller, slik at de rundt deg vil kunne høre lyder fra spillet ditt. I noen tilfeller kan lydlekkasjen være så tydelig at mikrofonen tar den opp.

Kort sagt er det gode grunner for at begge designene finnes. Spillemiljøet og dine personlige preferanser vil avgjøre hvilken som passer best for deg. Noen modeller har til og med muligheten for å raskt forvandle øreklokkene fra åpen til lukket.

Lydspesifikasjoner

Du trenger ikke å forstå alle kompleksitetene rundt lyd for å finne et bra headset. Det er enkelt å sjekke de to grunnleggende spesifikasjonene elementstørrelse og frekvensrespons.

Frekvensrespons definerer spekteret av lyder som det aktuelle headsettet kan gjengi. Et større utvalg her kan indikere at lyden blir bedre. Rimeligere gaming-headset har vanligvis lavere frekvensspekter som 20-20 000 Hz. Du kan sammenligne dette med avanserte modeller, som for eksempel HyperX Cloud Orbit S, som har et frekvensspekter på 10-50 000 Hz. Men ikke baser kjøpet ditt på disse kriteriene alene, da andre faktorer kan i stor grad påvirke hvordan frekvensspekteret høres ut i praksis.

Elementer er en slik faktor. Korrt fortalt er elementer mekanismen i hodetelefonene som gjør elektriske signaler om til lydbølger som du kan høre. Det er flere typer, men for å holde det enkelt bør du vite at større elementer generelt gir bedre lyd. Dette er fordi større elementer kan flytte på mer luft og skape et mer nyansert lydbilde, og har bedre frekvensdekning. For et gaming-headset bør du ta sikte på elementer på 40 mm eller mer.

Elementtypen har også betydning. Planmagnetiske elementer gir generelt mer rommelig og mindre forvrengt lyd, noe som audiofiler setter pris på. På den annen side kan gode dynamiske elementer ha en kraftigere og mer tydelig bass. Avhengig av dine lyd-preferanser og spillene du spiller, kan hver elementtype ha sine fordeler.

Mikrofon

gaming headsettet microfon

Hvis du vil kommunisere med medspillerne dine, må du være nøye med hvilken type headset med mikrofon du kjøper. Det er her de fleste selskapene velger å spare penger, og dette fører til at headset-mikrofonene ofte får lyden til å låte stille og flat, og mangle dybde. Hvis du trenger god opptakskvalitet til podkaster eller andre lignende formål, vil det være lurest å kjøpe en separat USB-mikrofon. Imidlertid vil en god headset-mikrofon være mer enn tilstrekkelig for å få stor glede av flerspillerspill.

De fleste headset bruker stangmikrofoner. Vi anbefaler modeller med bøyelige stenger som gir mer presis posisjonering – og du vil kanskje bli overrasket over hvordan noen centimeter her eller der kan endre hvordan du høres ut. Hvis mikrofonen kan tas av, er dette definitivt en bonus ettersom slike headset vil være mer allsidige.

Gode gaming-headset vil også ha en støykanselleringsfunksjon for å gjøre stemmen din klar og tydelig mot bakgrunnsstøy. Noen rimeligere mikrofoner fjerner bakgrunnslydene godt nok, men til gjengjeld høres stemmen din litt kunstig og bearbeidet ut. Dyrere hodetelefoner leverer vanligvis en bedre og mer naturlig stemmepresentasjon. På de beste hodetelefonene får du ofte avanserte mikrofoner med tilhørende programvare og nyanserte innstillinger, som lar deg optimalisere opptakskvaliteten for tale.

Lydisolering

Om du ikke har anledning til å spille i total stillhet, er det avgjørende å ha hodetelefoner med god lydisolering. Det finnes to typer lydisolering, passiv og aktiv. Passive støyreduksjonssystemer blokkerer ganske enkelt den eksterne lyden, for eksempel ved å skape en tett forsegling rundt ørene. Dette er den vanligste måten som hodetelefoner reduserer uønskede bakgrunnslyder på.

Aktiv støyreduksjon (forkortet ANC) er mindre vanlig på gaming-headset, men kan være mer effektiv i svært støyende omgivelser. Dette fungerer ved at den bruker en spesiell mikrofon som tar opp lyden rundt og deretter skaper inverterte lydbølger som kansellerer ut lyden. På denne måten kan du fortsette å spille uten distraksjoner.

Stereo versus surroundlyd

Til slutt må du bestemme deg for om du vil ha et headset med stereo eller surroundlyd. Ved stereolyd brukes kun to lydkanaler for å produsere lyd, en til venstre øre og en til høyre. Hvis du vil ha konkret og uendret lyd, eller stort sett spiller solospill, er det beste alternativet å skaffe deg et stereo-headset av god kvalitet. Selve lyden er også tydeligere og mer nyansert, siden det å plassere to elementer i et headset betyr at de kan være større. Avansert stereo kan gi deg verdifulle posisjonsreferanser. Ved å justere volumet vil du kunne få en ide om hvor lyden kommer fra.

Når det gjelder surroundlyd, vil du sannsynligvis se tall som 5.1 eller 7.1 i spesifikasjonene for hodetelefonene. Hva betyr disse? Ekte surroundlyd (som på kino) oppnås ved å bruke flere høyttalere med konkrete retninger for å gi en mer omfangsrik lydopplevelse. 5.1 betyr at det er fem høyttalere (en foran deg, en foran til venstre, en foran til høyre, en bak til venstre og en bak til høyre) sammen med en subwoofer som bass. Ved 7.1-surroundlyd legges det til ytterligere to høyttalere som er plassert like til høyre og venstre.

Det er hovedsakelig to måter for hvordan produsenter prøver å gjengi opplevelsen i headsettet ditt. Den første er den såkalte ekte surroundlyden, hvor flere forskjellige elementer er strategisk plassert rundt ørene dine for å simulere lyd som kommer fra forskjellige retninger. I disse dager er slike hodetelefoner en sjelden vare og ikke billige. Avhengig av hvor mange elementer som brukes, kan de gi 5.1 eller 7.1 surroundlyd. Posisjonsreferansene med ekte surroundlyd er imponerende tydelige og mer nøyaktige sammenlignet med andre teknologier. Bruk av flere elementer betyr dog at de må være relativt små, og lyden mangler fylde sammenlignet med god stereolyd.

De aller fleste gaming-headset som skryter av å ha surroundlyd bruker faktisk det som kalles virtuell surroundlyd. Hva er forskjellen? Her har du kun to elementer (akkurat som med stereo), men takket være avanserte lydteknikker kan hjernen din bli lurt til å tro at lyden kommer fra forskjellige retninger. For å gi inntrykk av at lyden kommer fra venstre side, vil den for eksempel spilles høyere i venstre øre. I høyre øre vil den samme lyden spilles lavere og med en liten forsinkelse.

Hvor god denne virtuelle lydsimuleringen oppleves, vil være avhengig av algoritmene som brukes og den generelle kvaliteten på hodetelefonene. Rimelige hodetelefoner har vanligvis dårlig surroundlyd som gjør at alt høres dempet ut. På den andre siden leverer de beste virtuelle surroundlyd-merkene, som Dolby Headphone eller DTS Headphone: X, imponerende og presise lydreferanser som kan gi deg en stor fordel i FPS (first person shooter) og andre konkurransepregede flerspillerspill.

Du kan finne ut om et bestemt headset bruker ekte eller virtuell surroundlyd ved å se på spesifikasjonene. Hodetelefoner med ekte surroundlyd vil ha forskjellige størrelser på elementene. Hvis du ser at det står surroundlyd i beskrivelsen mens det bare er én elementstørrelse som står oppført, vil det si at modellen er virtuell.

Konklusjon

Uansett om du er nybegynner innen gaming eller en erfaren proff som ser etter konkurransefordeler, vil disse tipsene og anbefalingene hjelpe deg med å finne det beste headsettet til ditt behov.

Vi tror de fleste gamere vil få størst nytte av HyperX Cloud Alpha, som gir suveren komfort, god lyd og er ikke for hard mot lommeboken. De som trenger et avansert headset med mange tilpasningsalternativer vil finne det verdt å investere i Astro Gaming A40 TR med sin MixAmp. Til slutt er SteelSeries Arctis Pro Wireless det ultimate valget for de som avskyr kabler men som ikke vil kompromittere på lydkvaliteten eller de ubegrensede spilleøktene som kablede modeller gir.

Fra lyden av hvisking og fuglesang til slott som kollapser og verdener som eksploderer; Nå er du bare ett skritt unna din neste nivås spilleopplevelse.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button