Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Topp 5 beste 4G routerene

Dersom du har et bredbåndsabonnement, følger det gjerne med en router. Denne er ikke alltid av beste kvalitet, og det kan være irriterende når de aller fleste av oss er avhengig av en internettforbindelse som er både stabil og pålitelig.

De beste 4G routere byr på god nettforbindelse, og kommer gjerne med en rekke nyttige funksjoner. Dette kan være trafikkprioritering, noe som kan være svært nyttig for familier med spillentusiaster, og sørger for dekning i et større område. Andre fordeler med de beste 4G routere er at de håndterer mer enn én enhet av gangen, og har kapasitet nok til at hele familien kan benytte seg av strømmetjenester eller jobbe hjemmefra uten å oppleve nedetid.

I vår 4G router-test kan du lese hvilke routere som hjelper deg med å se favorittserien eller spille favorittspillet uten å bli forhindret av dårlig forbindelse. Enten du er ute etter et system som kan fylle hele huset med god internettforbindelse eller en router som bare fungerer, så finner du det i vår test av 4G routere.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

ASUS RT-AX88U

ASUS RT-AX88U
BEST I TEST

Fordeler

 • AiProtection Pro 
 • 8 LAN-porter 
 • 2 USB-porter 
 • Støtte for Alexa 

Ulemper

 • Høy pris 

Anmeldelse

Dette er routeren vi anser som 4G router best i test. Den er kraftig og inneholder banebrytende teknologi. Den har hele 4 antenner, 2 frekvensbånd og kan tilby en hastighet på opptil 6000Mbps. Dette gjør at du kan strømme serier og filmer, spille og jobbe hjemmefra uten å oppleve unødvendig nedetid. Takket være 8 LAN-porter kan du koble til en rekke enheter, som TV og datamaskin ment for gaming. Den har også 2 USB-porter, der 1 er plassert foran og 1 er plassert bak.

Med denne routeren er du klar for fremtidens nettverk, med raskere WiFi, enda bedre dekning og bedre levetid på batteriene til enhetene du har koblet til routeren.

En av de spennende funksjonene som følger med denne routeren er at du kan styre hastigheten på ned- og opplasting. Dermed kan du sørge for å få den aller beste opplevelsen, og redusereopplastingstiden.

Routeren har også støtte for Alexa, slik at den kan integreres i dine smart hjem-funksjoner. Slå av internettilgangen på ulike enheter. Du får også med AiProtection Pro, som beskytter nettverket og de tilkoblede enhetene. Denne funksjonen kommer også med foreldrekontroll.

Spesifikasjoner

 • Wi-Fi frekvens: 2,4 GHz/5GHz
 • Wi-Fi standard: 802.11ax-standard
 • LAN-port: 8 Gigabit porter
 • USB-port: 2
 • Tilkoblingshastighet: Opptil 6000 Mbps

Netgear Orbi RBK752

Netgear Orbi RBK752
BESTE PREMIUM

Fordeler

 • Ekstrem høy hastighet – Opptil 4200 Mbps 
 • Veldig bra rekkevidde – Rundt 350 m2 
 • Brukervennlig app, med mange bra funksjoner 
 • Beskyttet nettverk, med Netgear Armor 
 • Topp kvalitet 

Ulemper

 • Eksklusiv prisklasse 
 • Kan ikke brukes sammen med Wifi 5 systemer fra Netgear, da den har det nyere Wifi 6 systemet 

Anmeldelse

Netgear Orbi RBK752 er routeren for deg som vil ha det beste av det beste. Med dette settet som består av 1 router og 2 utvidere vil du få utmerket rekkevidde, samtidig som du får ekstrem høy hastighet.

Hvis du er lei av at det alltid er knotete å ferdigstille oppsettet av nye routere, vil du helt klart sette pris på Netgear Orbi RBK752. Her vil du nemlig få en spesialutviklet app, som fungerer helt perfekt med routerne. Appen er veldig brukervennlig, og du vil få all informasjon du trenger, i tillegg til en hel rekke bra og kule funksjoner. Med et enkelt trykk kan du blant annet sette Wifi på pause, og starte det igjen når du ønsker det.

Med en rekkevidde på rundt hele 697 m2 kan du forsikre deg om at du får bra dekning i hele huset, med en utrolig hastighet på opptil utrolige 4200 Mbps. Denne utmerkete kvaliteten er grunnen til at denne routeren fra Netgear har en så premium pris som den har. Her kan man enkelt si at man får det man betaler for – og det er kvalitet på øverste hylle.

Spesifikasjoner

 • Wi-Fi frekvens: 2,4GHz / 5GHz
 • Wi-Fi standard:IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6)
 • LAN-port: Gigabit Ethernet port
 • USB-port: Nei
 • Tilkoblingshastighet: 4200 Mbps 

Google Nest WiFi Router

Google Nest WiFi Router
BEST FOR STØRRE BOLIGER

Fordeler

 • Kan kobles til Google Assistant 
 • Dekker et stort område 
 • Kan koble til opptil 200 enheter 

Ulemper

 • Høy pris 

Anmeldelse

Dette er en kraftig router for alle som har store boliger, og ikke bare trenger stabilt nett, men også høy hastighet. Google Nest kan til og med suppleres med det som kalles WiFi-Point, og på den måten eliminere enhver dødsone. I denne pakken får du med deg både routeren og 2 slike punkter, slik at du får et stabilt og raskt nett umiddelbart.

Routeren kan håndtere hele 200 enheter på en og samme gang, så dette er virkelig routeren for storfamilien eller deg som bare vil ha muligheten til å koble til mange enheter. Hver router har et arbeidsområde på opptil 200 kvadratmeter, og for hvert punkt du legger til øker arbeidsområdet med 150 kvadratmeter.

Google Nest er enkel å installere. Det følger også med en egen app, der brukerne kan legges til i ulike grupper. Dermed kan du, for eksempel, slå av barnas internettilgang, men beholde tilgangen for andre grupper. Selvfølgelig følger også Google Assistant-funksjonen med, og dermed har du alltid noen du kan spørre om hvordan værmeldingen ser ut.

Spesifikasjoner

 • Wi-Fi frekvens: 2,4 GHz/5GHz
 • Wi-Fi standard: 802.11a/b/g/n/ac
 • LAN-port: 2
 • USB-port: Nej
 • Tilkoblingshastighet: Opptil 1000 Mbps

Kjøpsguide

4G er en av de mest revolusjonerende teknologiene i nyere tid. I denne artikkelen kan du finne ut hva vi mener er de mest anbefalte og beste 4G router.

Allerede i 2009 ble 4G introdusert og tatt i bruk for første gang. Oslo og Stockholm var de to første byene som fikk teste den nye generasjonen data. 4G var lovet å bli både raskt, stabilt og tilgjengelig, og det har levd opp til dette. I den vestlige verden vil man ha har man rask 4G tilgang nesten uansett hvor man befinner seg. Til og med i en rekke utviklingsland har man god 4G dekning.

Hva er en 4G router?

En kort, men ikke helt vitenskapelig nøyaktig forklaring, er at en 4G router er som en vanlig Wifi router som sender ut 4G signaler, og ikke Wifi.

Det er veldig distinkte forskjeller på 4G routere og Wifi routere. 4G routere benytter seg, på lik linje som mobiletelefonen din, av mobil data. Du kan se på det som en mobil router 4G. Man bruker nemlig et SIM-kort. Fordelen med en 4G router med sim kort, er at den er fleksibel på hvor den kan plasseres. Derfor er det mange som benytter seg av det på hytta.

Det begynner til og med å bli noen som foretrekker 4G fremfor Wifi, selv i hjemmet. Dette er på grunn av at 4G, som sagt, er mer fleksibelt. I tillegg trengs det ingen fysisk kontakt mellom operatøren og huset ditt. Hvis du har Wifi gjennom fiber, vet du at det kan være en krevende prosess når alt skal settes opp.

Med en trådløs router 4G er det veldig enkelt å sette opp alt selv. Alt du trenger er en bra 4G router og et SIM-kort med et abonnement. Det er veldig mange forskjellige abonnementer å velge mellom, slik at du får det tilpasset ditt behov. Her er det viktig å merke at man ikke trenger et vanlig mobilabonnement til 4G routere, da man ikke bruker de til å ringe.

Når er det lurt å ha en 4G router?

Hvis du noen gang har brukt ‘hotspot’ funksjonen på mobilen din vet du akkurat hvordan en 4G router fungerer. Det er en enhet med SIM-kort som får inn data fra operatøren og sender den ut videre, slik at man kan koble seg til med en annen enhet, akkurat som det skulle vært Wifi. Man kan enkelt se på det som en 4G Wifi router.

En 4G router kan gi deg internett nesten uansett hvor du befinner deg. Man kan i teorien få internett til PC-en eller Mac-en i skogen eller på båttur. Der det er mest vanlig å ha 4G router i Norge er nok på hytta. Det kan være vanskelig å få Wifi dekning, men i veldig mange tilfeller enkelt å få god 4G dekning.

Kort oppsummert lar en 4G router deg ha internett-tilgang nesten uansett hvor du måtte befinne deg.

Hvor kan man bruke en 4G router?

Hvis jobben din går ut på å være mye ute, eller ikke ha en fast fysisk plass du arbeider fra, kan det være veldig kjekt å ha en 4G router. Med den kan du nemlig ha full kontakt med dine kolleger, og alt annet internett har å by på.

Som vi også har vært inne på, så er nok 4G routere i Norge mest brukt på hytta. På den måten vil man kunne ha full kontakt med omverden, selv om man ikke oppholder seg et sentralt sted.

Selv når man er ute på tur kan man benytte seg av en 4G router for å få tilgang til internett. Man kan undre seg hvorfor man ikke bare bruke 4G på mobiltelefonen som ‘hotspot’. I teorien kan man det, og i mange tilfeller er også det lurt å gjøre, hvis man bare skal dele internett kjapt. Hvis man derimot skal bruke en del nett, så vil man fort merke at mobilen først og fremst tappes for batteri, som om det skulle være lekk i batteriet. Mobilen vil også bli varm, og i mange tilfeller treg.

Mobiltelefonen kan fungere som en ‘hotspot’, som en fin tilleggsfunksjon, men det er ikke det som er hovedfunksjonen til mobilen. Det er også flere ulemper med å bruke den funksjonen over lengre tid. 4G routere, på den andre siden, er optimalisert til å nettopp være en ‘hotspot’, og gjør den jobben veldig bra.

Bærbar 4G router for å bruke utendørs

Med en portabel 4G router og et SIM-kort med abonnement, har du internettilgang i nesten hele Norge og EU/EØS.

Ikke bare kan en 4G router være svært smart når man er ute innenlands, den kan nemlig med de fleste abonnementer tas med i hele EU/EØS og gi deg internett så og si hvor enn du befinner deg.

Fordelen med 4G routere er at det er mange bærbare utgaver. Disse er små og enkle å ta med seg uansett hvor man skulle vende nesen. De gir full internettilgang og tar nesten ingen plass i sekken.

De fleste norske mobiloperatører gir deg full dekning i både Norge og resten av EU/EØS, men en 4G router kan nemlig bli brukt i hele verden. Selv om man er utenfor EU/EØS er det enkelt å få internettilgang. Man kan faktisk kjøpe lokalt SIM-kort i landet man befinner seg, med forhåndsbetalt datapakke, og sette det i 4G routeren.

I Norge er praksisen med å kjøpe SIM-kort med data på kiosk eller dagligvarebutikk lite utbredt, men rundt om i verden er det veldig vanlig. Det vil altså ikke være noe problem å bruke noen baht på en kiosk i Thailand og få et SIM-kort med 10GB data du kan kaste når det er brukt opp.

4G router for hjemmebruk

Det blir bare mer og mer utbredt å bruke 4G i hjemmet fremfor Wifi. De fleste kan nok kjenne seg igjen i å skru av treg Wifi på mobilen for å bruke 4G, selv om man er hjemme. 4G er nemlig en langt nyere og er derfor på mange måter en bedre teknologi enn Wifi.

Den største grunnen til at ikke enda flere benytter seg av mobilt bredbånd fremfor Wifi er nok for at man betaler for en viss mengde man kan bruke per måned. Telia gjorde en forskning på hvor mye en internett en gjennomsnittlig person bruker på en dag. Det er viktig å merke seg at i denne testen viser de total mengde data brukt, både på PC, mobil, og både for underholdning, jobb og annet.

Ida er testpersonen i testen til Telia. Hun er som folk flest og bruker internett til flere aktiviteter i løpet av en dag. På testdagen jobbet hun med internett-tungt arbeid i 3 timer, hørte på musikk mens hun trente, surfet både på nett og sosiale medier, og til og med så nesten en time på Netflix, og i tillegg annen vanlig bruk. Totalt bruk av data denne dagen både hjemme, ute og på jobb var 1.3 GB. I løpet av en måned på 30 dager blir dette 39 GB.

Er det viktig å merke seg noen ting. Det første er at med Wifi kan du bruke så mye internett du bare orker, men må betale mer enn hva en gjennomsnittsperson må betale hvis den bruker 4G. Med Wifi er du også avhengig av et mobilabonnement med 4G i tillegg til hjemme-Wifi for å bruke internett når du ikke er hjemme.

Med mobilt bredbånd derimot, kan du faktisk droppe å ha et mobilabonnent med 4G for å få internett når du er på farten. Som en gjennomsnittlig internettbruker vil du klare deg fint med 50 GB per måned for bruk både hjemme, ute og på jobb.

Det er også viktig å nevne at for store familier vil det nok lønne seg med Wifi fremfor mobilt bredbånd.

Forskjellige typer routere

Når vi snakker om best i test 4G router er det veldig viktig å fremheve at det er tre forskjellige typer routere. De forskjellige 4G modem router er single-band, dual-band og tri-band routere. Når du skal velge hvilken av disse du skal velge, så må du tenke på hvordan du skal bruke routeren din.

For å forstå forskjellen på de tre type routerne må man se på GHz. Her er det to varianter, vi har 2.4 GHz og 5 GHz. Disse to kommer med hver sine fordeler og ulemper. Her er en fin liten artikkel som forklarer forskjellen mellom 2.4 GHz og 5 GHz.

5 GHz er betydelig raskere enn 2.4 GHz. Derfor kan det være enkelt å tenke at man bør gå for 5 GHz, men så enkelt er det ikke. 2.4 GHz har nemlig betydelig bedre rekkevidde enn 5 GHz. Her snakker man om kvantitet mot kvalitet. Hvis du skal være i nærheten av routeren bør du gå for kvalitet og velge 5 GHz. Hvis du derimot skal plassere routeren i et stort hus og trenger så stor rekkevidde/kvantitet på internettilgangen som mulig, bør du gå for 2.4 GHz. Det er helt klart verdt å ha litt tregere nett over å ha ikke-fungerende nett i store deler av boligen. Hvis man derimot ønsker både kvalitet og kvantitet, er det faktisk et produkt som gjør at du kan få i både pose og sekk.

Tri-band routere

Tri-band routere gir faktisk både 2.4 GHz til når du er langt fra routeren, og 5 GHz når du er i nærheten av routeren. Når det kommer til hva som er best av single-, dual- og tri-band routere, så er tri-band de beste. De er også de dyreste. For mange vil det lureste være å velge noe annet enn en tri-band router, da ikke alle har bruk for slik topp ytelse.

Dual-band routere

Dual-band routere kommer med 5 GHz, og er det beste alternativet om man som oftest skal benytte seg av internett i nærheten av routeren. Hvis du skal bruke den i for eksempel en stor bolig, vil du raskt irritere deg over at den ikke dekker overalt.

Single-band routere

Single-band routere er best når man trenger å ha så bra rekkevidde som mulig. Det man ofrer med det er at man ikke får like høy hastigheten som med dual- eller tri-band routere. Både denne og dual-band routere er billigere enn tri-band routere.

Tilkobling- og antennestandarder

Teknologien bak hvordan utsendelse av Wifi signaler fungerer kalles IEEE 802.11. I produktsammenheng er det som oftest representert uten IEEE, og heller beskrevet med en eller to bokstaver bak 802.11, som beskriver ytterligere hvilken versjon det er.

Wifi 6 er dagens raskeste form for Wifi for forbrukermarkedet, og er beskrevet med 802.11ax. Deretter kommer Wifi 5 (802.11ac), og Wifi 4 (802.11n).

Topphastigheten på Wifi 6 er 9.6 Gbps, på Wifi 5 3.5 Gbps, og på Wifi4 600 Mbps.

Når det kommer til antenner på 4G routere, er Omni directional, ofte kalt bare Omni, veldig vanlig. De kan nemlig plukke opp signaler på en 360o radius. Når det kommer til signalstyrken er dBi veldig viktig. Desto høyere dBi, desto lengre vil signalene nå, men vil bli svakere lengre unna antennen.

2.5- og 5dBi antenner er best for å bruke i nærheten, og kommer ofte som en antenne du kan plugge rett i enheten via USB, og har en rekkevidde på opptil ca. 150 meter. Desto lengre unna man er antennen, desto dårligere vil signalet være.

Vanlige antenner for innendørs bruk er på opp til 9dBi. Disse har en rekkevidde på ca. 360 meter.

Når det kommer til utendørs bruk derimot, er det vanlig å ha dBi på 15-20. Disse kan faktisk ha en rekkevidde på over 8km.

Hvor rask er egentlig de beste 4G router?

Når har kjører en 4G router test er det viktig å fremheve hvor raske de egentlig er. Hvis mobilt bredbånd ikke kan måle seg med hastigheten til tradisjonelt Wifi, eller i det minste være raskt nok, vil det være vanskelig å gå fra Wifi til 4G.

De fleste i dag har 4G på mobilen og vet hvordan hastigheten føles. Det kanskje ikke alle vet, derimot, er tallene på den faktiske hastigheten på 4G sammenlignet med Wifi. Uansett om man bruker 4G eller Wifi, kan man være sikker på at man får god hastighet. Norge er nemlig blant de landene med både aller raskest 4G og Wifi.

Ifølge en forskningsrapport fra OpenSignal, kan vi se at er gjennomsnittshastigheten på Wifi ca. 44 Mbit/s, og på 4G er den ca. 43 Mbit/s. Dette er marginale, og ikke merkbare forskjeller.

Hvilken router du velger derimot kan ha mye å si hvilken hastighet du får. Derfor kan det være lurt å kjøpe en best i test 4G router, om du ønsker å få så mye hastighet som mulig. For deg som ønsker mye hastighet og ikke er avhengig av den beste rekkevidden, vil en dual-band router med 5 GHz være det riktige valget. Hvis du ønsker både best hastighet og best rekkevidde, vil en tri-band router være det naturlige valget.

4G er også veldig pålitelig. Det er til enhver tid koblet mange personer til 4G i nærheten av deg. Igjen kommer det an på hvilken router du velger, selve 4G signalet vil som aller oftest være pålitelig og stabilt.

Hvordan er rekkevidden på 4G routere?

For å få rekkevidde som dekker området du skal benytte deg av internett fra en 4G router, er det viktig at du velger riktig router.

Når det kommer til 4G generelt, så er det ingenting å si på rekkevidden, den er nemlig eksepsjonelt bra i Norge. Man vil nemlig ha 4G dekning nesten hvor som helst man måtte befinne seg.

For å få god rekkevidde fra routeren i hjemmet bør man ha en med 2.4 GHz, altså enten en single-band eller tri-band router. Med tri-band vil man få både 2.4 GHz og 5 GHz, altså en fin kombinasjon av hastighet og rekkevidde, men det vil være dyrere enn en router med bare 2.4- eller 5 GHz.

Hvis du ikke oppnår optimal rekkevidde med routeren din kan det være en idé å teste ut en ‘range extender’. Dette er et eksternt produkt som hjelper til med å utvide rekkevidden. Du kan se på en ‘range extender’ som en ekstra router, selv om det teknisk sett ikke er det.

Eksempel på hvordan en ‘range extender’ fungerer

Du har 4G routeren stående i stuen, og du trenger internett til hjemmekontoret ditt, som er 20 meter fra stuen. Problemet er at routeren bare rekker 15 meter med bra signal fra stuen. I et slikt tilfelle kan man plassere en ‘range extender’ mellom routeren og hjemmekontoret. Den kan plasseres 15 meter fra routeren slik at den mottar optimalt signal, for at den deretter sender signalet videre til hjemmekontoret, som bare er 5 meter unna den. Den vil altså på mange måter fungere som en 4G router med ekstern antenne.

Det kan også være verdt å nevne at ‘range extendere’ har fått en del klager på at de ikke har fungert optimalt, men som med det meste av annen teknologi har de blitt forbedret over årene.

Viktige funksjoner for mobilt bredbånd 4G router

Som vi har vært inne på, så er det veldig lite å ta selve 4G-en på i Norge, da den fungerer veldig bra på alle måter. Den er både rask, utbredt, stabil og pålitelig. Det som har stor innflytelse på hvordan opplevelsen din vil være med en 4G router er nemlig selve routeren.

Man får routere med mange forskjellige kvaliteter og funksjoner. Først og fremst må man finne ut om man bør for 2.4 GHz eller 5 GHz, single-, dual- eller tri-band. Når dette er gjort bør man sjekke ut en 4G router test som denne. Her vil vi gå gjennom noen forskjellige viktige funksjoner du bør vurdere om du ønsker å ha på din neste 4G router.

Skjerm

Den første fine funksjonen å ha på routeren er en skjerm. Det varierer naturligvis fra router til router hvilken informasjon du vil få tilgang til på skjermen. Batterinivået er mer eller mindre alltid vist på skjermen til routere med skjerm. Man kan også ofte se 4G signalstyrken, noe som er veldig greit. Noen routere med skjerm viser til og med informasjon som hvor mye 4G som er brukt, og hvor mange dager det er til neste påfyll av mobildata.

Batterikapasitet

Hvis man skal ha en bærbar router man skal ha med seg rundt omkring, er batterikapasitet veldig viktig. Det varierer veldig, og vær sikker på at batterikapasiteten funker for ditt behov før du kjøper din neste router.

Flere SIM-kort

Noe som kan hjelpe stort på, spesielt hvis man skal utenlands, er å ha muligheten til å ha flere SIM-kort. På den måten kan du ha både ditt vanlige norske SIM-kort, i tillegg til et lokalt SIM-kort, i landet du befinner deg.

USB

USB modem 4G er også noe som er viktig for mange. Med denne funksjonen kan du helt enkelt plugge routeren inn i PC-en din via USB inngangen, og få full 4G dekning.

Ethernet tilkobling

Hvis du først og fremst skal bruke routeren hjemme til datamaskinen din, og foretrekker kablet tilkobling, kan det kanskje være en ide å finne en router med mulighet for Ethernet tilkobling.

Det er altså mange forskjellige funksjoner å tenke på før du kjøper din nye router. Det er til og med noen 4G routere som kan brukes til powerbank, og 4G router med modem.

Når alt kommer til alt handler det mye om hvor enkel routeren er å bruke, og kvaliteten på den og signalet. Hvis det er mye avansert knot med routeren, og kvaliteten ikke er bra, betyr ikke ekstra tilbehør noen ting.

For at det skal være enkelt for deg, kan du finne de beste 4G routerne på denne siden.

De beste 4G router merkene

Asus

Asus er en av de mest sentrale merkene blant de som lager 4G routere, og det virker som de først og fremst fokuserer på hjemmebruk.

Netgear

Netgear er blant merkene som har 4G routere som sitt største fokus. De kommer med routere både for hjemmebruk og bærbare man kan ha med seg hvor man måtte ønske.

Tp-link virker som at de, som Asus, fokuserer mest på 4G routere for hjemmebruk, men har også bærbare routere.

Google

Google har nylig kommet med sine første routere. Dette er ikke 4G routere, men kan brukes som ‘range extender’.

FAQ

Hva er meningen med 4G routere?

Få 4G internett hvor du enn befinner deg

Hvor langt rekker 4G routere?

2.4 GHz routere rekker ca. 40-50 meter innendørs og rundt 90 meter utendørs. 5 GHz routere rekker cirka en tredel av dette.

Kan 4G routere brukes som Wifi?

Å ha en 4G router er på mange måter som å ha en Wifi router, men du kan ha 4G routeren hvor du enn ønsker, ikke bare i hjemmet.

Hva er en range extender?

En ‘range extender’ er et eksternt produkt som utvider rekkevidden til både 4G- og Wifi routere.

Hva er forskjellen på modem og router?

Et modem tar inn wifi gjennom din operatør, mens routeren sender den videre ut i hjemmet ditt, slik at du kan koble deg til. Når det kommer til 4G er som oftest router og modem i en og samme enhet.

Kan modem og router kombineres?

Ja, men det er ikke anbefalt.

Hva er en Switch?

En Switch lar flere enheter koble seg på internett via Ethernet kabel.

Dette bør din 4G router ha

For å få raskest mulig internett bør du gå for en 4G router med 5 GHz. Om du derimot ønsker så bra rekkevidde som mulig bør du gå for 2.4 GHz. En tri-band router gir deg faktisk begge deler.

En fin funksjon på routeren er å ha en skjerm. Her kan du få informasjon om strømnivå, signalstyrke, og til og med hvor mye 4G du har brukt, med mer.

Størrelsen er også viktig å tenke på. Om du skal ha den med deg mye rundt, bør den være liten og ha et bra batterinivå. Om den derimot skal stå på sin faste plass er ikke størrelse og batterinivå like viktig.

Bruk av 4G blir bare mer og mer populært, noen mener at i fremtiden kommer mobildata til å utrydde Wifi fullstendig.

Vurder denne artikkelen!
Total: 14 Gjennomsnitt: 3.4
Back to top button