Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Topp 5 best VR briller test 2024

Starten og teknologien bak vr briller er noe av det største som har skjedd på lenge, spesielt når det kommer til å ha det gøy. Med vr briller kan man være i en helt annen verden enn det man egentlig er i. Man kan slåss med dinosaurer og kjøre romskip i verdensrommet. Mulighetene er egentlig uendelige. Man kan altså gjøre utrolig mye forskjellig med den nye teknologien bak vr briller. Det er heller ikke bare som noe tradisjonelt spill som man ser på en skjerm. Faktisk er det slik at man rett og slett føler at man er i den verden som vr brillene gir. Hvordan verden det er og oppgaver kommer helt an på hvilket spill man spiller. Noen ganger kan man gå rundt å utforske, mens andre ganger er det mer actionfylte spill, hvor man føler at man er inne i selve kampen. Dette er nettopp det som gjør vr briller til noe så unikt som det er.

Vr briller tilbyr en opplevelse og følelse som rett og slett ikke finnes noen andre plass. Dette er på grunn av at vr briller er helt nytt, det er ikke noe som har vært i alle år, men først slår an nå. Det man i dag ser på som gode briller kunne man ikke se for seg i sine villeste fantasier for bare ti til femten år siden. Kvaliteten er så utrolig god nå at det rett og slett føles som at man sitter inne i verdenen selv. Man kan vandre rundt å utforske plasser som ikke finnes i virkeligheten, eller kan man dukke i dypet hvor man er omringet av haier og andre sjødyr man ellers aldri vil ha sett, på grunn av at de er så langt under vann. Men ved å benytte seg av den nye utrolig flotte teknologien vil man kunne oppleve det rett hjemme fra faktisk. Og det er nettopp det som er så utrolig flott med vr briller, det føles som at man faktisk er der det skjer på skjermen. Teknologien er så utrolig bra at den klarer å lure menneske hjernen til å faktisk tro at den er en annen plass enn det den faktisk er. Og når hjernen tror noe, så føles det helt ekte ut, selv om man teknisk sett vet at det bare er vr briller.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Kjøpeguide

Mens VR-brillene har eksistert i noen år allerede, anses teknologien bak fortsatt som ny. VR-briller kommer i ulike former, størrelser, kvalitet og prisklasse. Mens du gjør et kort søk på Google eller Youtube kan du finne DIY-versjoner av VR-briller som for det meste vil være nyttige for forbedret videoseeropplevelse i stedet for ekte virtuell virkelighetsopplevelse, det er et morsomt prosjekt å gjøre hvis du ikke vil bruke noe penger.

Imidlertid, hvis du leter etter virtuell virkelighetsopplevelse når du virkelig fusjonerer med spill- eller videomiljøet, er ekte VR-briller nødvendigheten.

Hva er en VR-brille?

VR-briller er hovedsakelig en enhet som lar deg oppleve en virtuelt skapt verden. Når du tenker på mer dagligdagse teknologier, er det mulig å finne likheter mellom VR og vanlig datamaskin eller TV-skjerm. Den senere er en enhet som lar deg se og samhandle med den digitale verdenen, men VR-virtuell.

Vanligvis har VR-briller et par spesialiserte linser som skaper på en måte som lurer hjernen din til å føle seg som i et annet univers. For mer avanserte VR-headset kan du finne innebygde høyttalere og ultrasensitive sporingssensorer. Sensorer lar deg samhandle med den virtuelle verdenen du ser.

vr briller

Ulike VR-typer

Vr-briller og hodesett er veldig forsiktige med tanke på deres evne til å vise Virtual Reality-grafikk, ytelse og gi en fordypningsopplevelse. Imidlertid er det bare 3 typer VR-headset på markedet.

Tethered headset – det kraftigste headsettet, men det er koblet med ledning til PC-en eller spillkonsollen for å motta det grafiske verdensbildet. Det kan forårsake noen ulykker når du nyter aktivt spill, spilleren kan bli viklet inn i ledningene og snuble eller skade utstyret VR-settet er koblet til. Det er imidlertid lurt å kjøpe disse VR-brillene hvis du vil ha den beste ytelsen og grafikk av høyest kvalitet.

Untethered headset – disse VR-brillene kan generelt kalles trådløse VR-briller, siden de ikke er koblet til konsollen eller PC-en ved hjelp av ledninger. Det gir brukeren mer bevegelsesfrihet og skaper mer oppslukende miljø i de fleste tilfeller. Men gode trådløse VR-hodesett er kostbare, og selv da vil de sannsynligvis ikke klare den mest krevende VR-grafikken.

Smarttelefonhodesett – mens de er enkle å sette opp, bruke og er de billigste fra VR-varianten, tillater de kun lavt nivå av VR-funksjoner og -muligheter. I de fleste tilfeller kan smarttelefon VR-brillene bare brukes til noen VR-videoer for å se deg rundt i videoen i stedet på den flate smarttelefonskjermen. Men de støtter ikke VR-spilling, bevegelsessporing eller VR-lyddesign.

Hva bør du vurdere før du kjøper et VR-headset?

Når det kommer til å kjøpe VR-brillene, bør du vurdere funksjonene, tilbehøret og kvaliteten på brillene. Likevel bør du se på andre faktorer som – konsoll- og PC-kompatibilitet, hvor mye plass som er tilgjengelig for spillet og hvor mye du skal bruke dem.

Kompatibilitet med konsoll og PC

Mens de fleste av konsollene og PC-en støtter VR-spilling og gir en mulighet til å koble til VR-headsettet for en oppslukende spillopplevelse, anbefales det å være oppmerksom på hvilken kompatibilitet med spillenheter du har.

Før du kjøper et VR-headset, ta en titt på din eksisterende spillinnstilling, er det en konsoll eller en PC? Hvilke enheter støttes av systemet? Er den i stand til å støtte VR-spilling og videoer da de tar opp mye kraft og minne. Vær også oppmerksom på hvilken type VR systemet ditt støtter, da det er mulig at et 5 år gammelt system kanskje ikke er i stand til å støtte det nyeste VR-briller og omvendt.

Ledig plass

Når du spiller spill via VR-headset, må du kunne bevege deg rundt. Selv om dette ikke vil være store bevegelser, krever de fortsatt ledig plass rundt deg. Det betyr at du må vurdere om kjæledyrene dine, barna eller andre mennesker ikke vil forstyrre spillingen din.

Hvis du ikke har nok plass, vil du mest sannsynlig støte på ting, eller ved et uhell ødelegge noen løsere gjenstander. Men i verste fall – du kan bli alvorlig skadet, eller mens du beveger deg i en virtuell verden – såre noen andre som har kommet for nær deg.

Bruk tid og frekvens

For de som spiller hver dag er dette en meningsløs vurdering, mens for de “hobbyspillerne” er det en viktig vurdering. Hvis du har tenkt å se noen VR-videoer og spille noen VR-spill fra tid til annen, bør du se etter billigere modeller, da det ikke vil være økonomisk ansvarlig å kjøpe noe dyrt for å bruke det en gang i blant. Dessuten – hvis du planlegger å kjøpe VR-briller bare for å begynne å spille, ville det være bedre å gjøre det omvendt, siden VR-briller er dyre.

Komfort

Sist men ikke minst for vurdering er VR-headsetkomfort. Avhengig av tiden du skal bruke headsettet er det viktig å ha riktig vekt, polstring og justerbarhet på headsettet. Tenk på komforten på samme måte som når du velger gaming hodesett – du vil bruke det i timevis, derfor trenger du at det er nesten usynlig på hodet ditt.

VR-hodesettfunksjoner

For at VR-headsettet skal fungere som det skal, er de laget med forskjellige funksjoner.

Sensorer: VR-headset bruker forskjellige sensorer for å registrere bevegelsene dine mens du bruker den. De kan for eksempel bruke gyroskoper, akselerometre og magnetometre for riktig oppslukende opplevelse.

Lag og responsrate: disse bør være så små som mulig da hodetelefoner trenger å oppdage og reagere på ulike bevegelser. Hodesporingsbevegelser må være mindre enn 50 millisekunder, derfor må skjermens oppdateringsfrekvens være minst 120 bilder per sekund eller høyere.

Lyd: For bedre VR-miljø bruker realismehodesett vanligvis binaural eller 3D-lyd som skaper et audiovisuelt landskap. For forbedret lydytelse er det justert gjennom programvare som gjenkjenner tilbakemeldingene fra bevegelsessensorer.

Trådløse kontrollere: på samme måte som vanlige videospill som krever spillkontroller, joystick, ratt eller andre ekstra kontrollmekanismer for presisjonskontroll i spill, krever VR-hodesettene spesielle trådløse (for det meste) kontrollere for å spore hånd- og armbevegelser og i noen tilfeller også bein. bevegelse. De ekstra kontrollerene kan vare mellom stemmekontroller, smarte hansker og til og med tredemøller.

Fremtiden til VR-brillene

vr brillene

For tiden brukes VR-headset i medisinsk trening og simulering av arkitekttrening i tillegg til spill- og underholdningsindustrien. Fremtiden lover imidlertid mer oppslukende teknologi og mest sannsynlig mer utbredt bruk av VR-teknologi og VR-briller.

Hvis den såkalte metaversen blir realitet – vil hver husholdning trenge minst ett VR-headset på samme måte som det er en nødvendighet å ha minst én smarttelefon eller datamaskin i husholdningen. VR-teknologien kan åpne opp for flere muligheter innen profesjonell opplæring uten at det er nødvendig å pendle, lage simuleringer som gjør det mulig å oppdage feil i fysiske omgivelser før de er synlige og mer. Verden er full av muligheter.

Konklusjon

Mens noen kanskje fortsatt vil vente noen år før de kjøper VR-briller til hjemmebruk, nyter de mest entusiastiske spillerne og teknologientusiastene allerede VR-teknologien. Hvis du ser på en VR-brille som en kul dings å eie, og du har nok ledig tid til å bruke den – ikke nøl og bli med i brukerfellesskapet for VR-headset. For mer praktisk valg, ta en titt på våre topp 5 beste VR-briller i begynnelsen av denne artikkelen.

Vurder denne artikkelen!
Total: 12 Gjennomsnitt: 2.4
Back to top button