Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Topp 5 beste bilstøvsugere 2024

Vi undersøkte mer enn 50 bilstøvsuger-modeller i forbindelse med denne artikkelen, og der sammenlignet vi spesifikasjonene, testet ut ytelsen, samt sjekket ut brukeranmeldelser. Som et resultat av undersøkelsen kan vi trygt presentere de fem beste bilstøvsugerne som kan brukes til rengjøring for å få bukt med alt av smuss og rot.

I vår bilstøvsuger test lenger ned i artikkelen, har vi også skrevet mer om hvordan du finner en støvsuger med riktig design, sugeeffekt, levetid på batteri og tilleggsutstyr.

Best i test
5.0 / 5

Makita DCL184Z er en trådløs støvsuger som er vår bilstøvsuger best i test. Den har en enorm sugekraft og et veldig bra tilbehør som hjelper å holde bilen din ren. Støvsugeren har også gjenoppladbare litium batterier som gjør at den holder lenger.

Fordeler

 • Kraftig 18V litium batteri
 • Trådløst design som gjør det enkelt å komme til overalt
 • Den fleksible slangen forlenger rekkevidden
 • Supert tilbehør som er spesialdesignet for bruk i biler
 • Lettvekt design med alternativ for skulderreim
 • Lenger driftstid sammenlignet med andre modeller

Ulemper

 • Høy pris ettersom lader og batterier selges separat
Andreplassen
4.5 / 5

Kärcher WD 4 Car kommer til å fjerne alt smuss du ønsker å ta bort. Sugeeffekten på 220 watt gjør at de trådløse modellene blir små leker i forhold. Dette beistet fanger skit som både er våt og tørr.

Fordeler

 • Overlegen sugekraft
 • Lang og fleksibel slange
 • Supert tilbehør som er spesialdesignet til biler
 • Samler opp både våt og tørr møkk
 • Ubegrenset tid til rengjøring på grunn av ledningen

Ulemper

 • Kostbar
 • xStrømledningen kunne vært noe lenger
Mest for pengene
4.2 / 5

Den kompakte Black & Decker PV1820L er en rimelig modell som gir deg mest for pengene når det kommer til både ytelse og kraftig sugekraft. Selv om den ikke er vår bilstøvsuger best i test, er den svært enkel å manøvrere takket være det svingbare hodet på 200 grader.

Fordeler

 • Kraftig 18V batteri
 • Perfekt sugeevne til å være en håndholdt støvsuger
 • Justerbar dyse som gir bedre rekkevidde
  Lettvekt design
 • Rimelig

Ulemper

 • Ganske kort levetid på batteri
 • Batteriet kan ikke erstattes
 • Høyt støynivå
Best til innvendig vask
4.4 / 5

Hvis du er glad i å ta en skikkelig dyprens av møbeltrekket til bilen så er Bissell 4720M med våtrengjørings-funksjon et perfekt alternativ for deg. Tilbehøret som følger med støvsugeren, hjelper deg med å komme lett til selv på de trangeste stedene.

Fordeler

 • 5 meter lang ledning
 • 2,2 meter lang rengjørings-slange
 • Dobbel tank – en tank til smuss og en til rent vann
 • Oppvarmet rengjørings-teknologi for jevn vanntemperatur
 • Enkel å tømme og fylle

Ulemper

 • Ikke egnet for steder du ikke kan komme til med ledningen
Best til fjerning av dyrehår
3.9 / 5

Hvis du trenger en støvsuger som kan ta bort hårene som de kjæreste kjæledyrene dine legger igjen på bilsetet, så er Bissell 2278N den beste trådløse, håndholdte støvsugeren som finnes til denne bruken. Og det følger også med en liten motorisert børste som plukker opp hårene.

Fordeler

 • Svært effektiv motorisert børste
 • Mer stillegående enn de fleste modeller
 • Lettvekt design
 • Rimelig

Ulemper

 • Begrenset rekkevidde
 • Batteriet kan ikke erstattes
 • Ikke kraftig nok til det største smusset

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Kjøpsguide for bilstøvsuger

bilstøvsugere

For mange av oss er en bil vårt andre hjem, og det å holde det rent og ryddig kan endre hvordan vi har det i hverdagen. Og det handler ikke bare om hvordan det ser ut, men en rotete hytte kan gjøre allergien verre eller til og med tiltrekke skadedyr. Selv om det i teorien er mulig å gjøre rent bilen med en vanlig støvsuger, så er bilstøvsugeren både designet for- og har tilpasset tilbehør som gjør det mulig å komme til på de små og upraktiske stedene som gjør rengjøringen desto mer effektiv og grundig.

I denne kjøpsguiden, sammen med vår bil støvsuger test, presenterer vi en veiledning med en enkel steg-for-steg tilnærming for å finne den beste støvsugeren for bilen din. Vi er innom budsjett, type rot og smuss du trenger å håndtere, hvilke preferanser du har for å utføre rengjøringen og hvilken type bil du har. Alt dette vil påvirke hvilken bilstøvsuger som passer deg best. Hvis det er ett enkelt råd vi kan gi, så er det å holde seg til de pålitelige produsentene som tilbyr en solid garanti og har god kjennskap og erfaring fra støvsuger-industrien.

Trådløs vs. Kablet bilstøvsuger

Før vi går nærmere inn på ulike typer bilstøvsugere, er det aller første spørsmålet vi må ta fatt i være om du vil ha en støvsugermodell med ledning eller batteri. Dette er eneste måten vi kan begrense alternativene for deg med vår bilstøvsuger test. For å gjøre dette støvsuger-dilemmaet litt lettere så trenger du bare å tenke på hvor skitten bilen din pleier å bli, og om du da foretrekker å kjøre raskt over med en håndholdt støvsuger regelmessig, eller om du vil ta en skikkelig grundig rengjørings økt i måneden med en kraftig, kablet bilstøvsuger.

Trådløse håndholdte bilstøvsugere har blitt det mest populære alternativet for rengjøring av bil den siste tiden. De er flotte å bruke for å bli kvitt støv og annet smuss, og er lette å manøvrere slik at du kan bruke den hvor som helst (så lenge du husker å lade den). Mange av disse er kompakte nok til å oppbevares i bagasjerommet og tas i bruk når det dukker opp uvelkomment smuss og gris. Batteriet begrenser derimot brukstiden og den maksimale sugekraften disse små apparatene kan ha. Derfor vil dette være en veldig lettvint løsning som ikke er optimal for en grundig oppvask i bilen. Noen modeller kan lades opp via en USB-port; andre kommer med ladestativ som trenger en stikkontakt.

Bilstøvsugere med ledning kjøres enten på bilens 12-voltsuttak eller av strømnettet. Dette gir deg ubegrenset rengjøringstid, men begrenser rekkevidden og manøvrerbarheten. Hvis du kan parkere og rengjøre bilen i nærheten av en stikkontakt, så vil du får du det desidert beste kraftfulle suge-apparatet. Disse modellene har også en tendens til å levere mer verdi, spesielt hvis du beregner luft watt per krone. Dessuten er de kraftigere og kan utføre tjenester for deg i årevis, mens batteridrevne modeller til slutt går tom for strøm (og på mange modeller kan ikke de oppladbare batteriene byttes ut).

Ulike type bilstøvsugere

Både støvsugere med ledning og batteri finnes i mange forskjellige former og størrelser. Her er en liten oversikt over fordelene og ulempene av hver type støvsuger.

 • Hvis du ikke vil kjøpe en egen støvsuger til bilen din, så vil det beste alternativet være å skaffe seg en modell med trådløst skaft. De topprangerte modellene har i dag kraftige motorer, batterier som holder lenge, og de kan enkelt omdannes til et håndholdt apparat. Imidlertid kan det hende at en vanlig støvsuger ikke har tilbehøret som trengs for å rengjøre kjøretøy; det kan også være både upraktisk og tungvint å nå trange steder, og komme til i vanskelige vinkler. I avsnittet nedenfor er vi innom de ulike spesifikasjonene og tilbehørene som finnes til for bilrengjøring. Du kan også bruke denne informasjonen når du skal sammenligne andre modeller med trådløs skaft for å finne en som fungerer like godt på et vanlig gulv som i kjøretøyet.
 • De fleste bilentusiaster foretrekker å velge en spesialdesignet håndholdt modell som er tilpasset til bilrengjøring. De rimeligere modellene har vanligvis en ledning som kobles til biluttaket ditt på12-volt. Den tilsynelatende ubegrensede tiden du bruker på rengjøring (forutsatt at du har et bra bilbatteri) kan være betryggende. Men det gjør ledningen kan føre til at rengjøringsarbeidet ikke er særlig praktisk. Og mens 12-volts støvsugere vanligvis kommer med alt det nødvendige tilbehøret du trenger, så har de beste batteridrevne modellene for øyeblikket høyere sugeeffekt, og de fullfører jobben mye raskere. 12-volts tilkoblingen betyr også at du ikke kan bruke enheten til noe annet enn bilen din.
 • Trådløse håndholdte bilstøvsugere er bedre enn sine navnesøstre med ledning på flere arenaer. De er lette å holde og de er designet på en måte som gjør det mulig å nå selv de vanskeligste stedene. Batteriene har blitt kraftigere enn noensinne, noe som sikrer at du kan håndtere hele interiøret på en gang, og til og med fjerne vanskelig smuss som sand eller matbiter. Å kjøre trådløst får også jobben gjort raskere og krever mindre av deg. De batteridrevne, håndholdte støvsugerne til bil er svært allsidige, og du kommer sannsynligvis til å finne mange bruksområder for dem også utenfor bilen. Men vær oppmerksom på at sugekraften ikke kan konkurrere med de beste modellene som har skaft og ledning, eller de som er koblet til garasjens 12-volt strøm.
 • De som ønsker et bilinteriør uten støv i sikte, bør se etter en solid butikk-støvsuger. Disse modellene ser ut som store bøtter plassert oppå store, manøvrerbare hjul og finnes ofte i garasjer eller kjøpes av gjør-det-selv-entusiaster. Butikk-støvsugere har kraftige motorer og veldig lange, forsterkede slanger som vil klare å ta med seg selv de mest stae urenhetene.
 • Mange butikkstøvsugere er støvsugere som kan brukes både til vasking og støvsuging, noe som betyr at de enkelt kan høste gjørme, klissete drikkerester, smeltet snø og lignende. Når det kommer til rå rengjøringskraft, er det ingenting som kan måle seg med denne varianten. Hvis du planlegger å renske med deg våte flekker, må du alltid sjekke spesifikasjonene nøye (ikke alle modeller har egne beholdere som skiller ut vannet). Hvis støvsugeren ikke er tydelig merket som en modell som både kan brukes til vasking og støvsuging så kan feil bruk ødelegge de elektriske komponentene og forårsake kortslutning.

Les spesifikasjonene

Når du vet hvilken type støvsuger du synes passer best til dine behov, så vil den neste utfordringen være å sammenligne de ulike modellene fra ulike produsenter. Derfor har vi hentet inn en oversikt over minimumskravene for at du skal være fornøyd med kjøpet ditt, og at du kan unngå fallgruvene.

Ledninger og batterier

batterier bilstosugare

De batteridrevne bilstøvsugerne har vanligvis en kjøretid på 10-15 minutter og de aller beste kan kjøre i opptil 30 minutter av gangen. Dette er vanligvis nok til å rekke over hele interiøret, men det kan være lurt å slå av apparatet mens du flytter deg fra det ene stedet til det andre. Oppladingen tar vanligvis noen timer, men noen modeller kan trenge en hel dag. Dette er det også viktig at du sjekker før du går til innkjøp av apparatet.
For veldig skitne eller store kjøretøyer, for eksempel SUV eller minibuss, kan det hende du trenger mer tid på å gjøre rent. I så fall vil modeller med utskiftbart batteri være et godt alternativ. Selv om disse ofte er dyrere, kan de spare deg for bekymringer du kan få med en bærbar enhet; Som for eksempel når du nærmer deg ferdigstilling av rengjøringen og ser at batteriet straks er tomt for strøm. Husk også at ingen batterier varer evig, og styrken i batteriet vil reduseres etter noen år. Dermed vil du uansett måtte erstatte den, og spørsmålet er da om hele støvsugeren må byttes ut.

Hvis du foretrekker en modell med ledning, må du sørge for å sjekke at ledningen er lang nok. Rekkevidden bør være minst 5 meter, for lengre ledning gir desto bedre mobilitet. Sjekk også lengden på støvsuger-slangen. Hvis selve maskinen er for stor til å settes inn i kabinen, bør slangen være minst 2 meter lang. Om du kan plassere støvsugeren nærme et strømuttak kan du bruke en mindre støvsuger med en kortere slange.
Beholdere og filter

For å rengjøre hele bilen i en økt så vil en beholder på 0,5 liter vanligvis være nok. Bileiere som har minibuss eller SUV vil kanskje ha en litt større beholder. Men ta likevel en helvurdering på hvor kompakt og manøvrerbart hele designet er. En større beholder gjør apparatet større og vil kanskje ikke være gunstig å bruke i et kjøretøy. Beholdere og filter er ofte designet for å tømmes etter bruk, noe som betyr at disse ikke trenger å ha særlig stor kapasitet. Vanlige støvsugere har større beholdere (opptil 0,9 liter) siden de også er designet til å vaske gulv, mens butikkstøvsugere holder lett flere liter smuss i sine beholdere.

Vekt

Trådløse håndholdte modeller er mye lettere å holde enn standardmodellene, og de veier i snitt mindre enn 2 kilo. Det høres ikke så mye ut til å være et apparat du bruker opptil 10 minutter, eller? Imidlertid kan kjennes tungt ut hvis støvsugeren er dårlig balansert. Dette er fordi du kanskje må løfte og holde den i rare vinkler for å komme til på de vanskelige stedene i bilen. Personer med sensitive håndledd gjør lurt i å velge en modell med en fleksibel slange. Dermed kan du holde den tyngste delen av støvsugeren med den andre hånden, og i en mer praktisk vinkel eller ganske enkelt plassere støvsugeren på en overflate i nærheten. Noen modeller har også skulderstropper. Med stropper kan du frigjøre begge hendene mens du rengjør bilen.

Sugekraft

Evnen til å ta opp smusset raskt og effektivt er avgjørende for å velge riktig støvsuger. Likevel er det utfordrende å vurdere hvilken du skal velge kun basert på spesifikasjonene. Hvis det er mulig, så må du alltid sammenligne brukeranmeldelser og uavhengige tester for å vurdere om en støvsuger vil være kraftig og bra nok til dine behov. De beste bilstøvsugere skal kunne hente opp det irriterende møkket i en eller to passeringer. Med svakere modeller må du kanskje gå over samme sted flere ganger.

Når det gjelder spesifikasjoner, så viser de fleste produsenter sugeeffekten i luft watt, som er bransjestandarden. Håndholdte modeller har selvfølgelig lavere tall her. Likevel anbefaler vi ikke å kjøpe noen modeller som kjører under 15 i luft watt. Gode ​​støvsugere kan ha opptil 100 luft watt, og støvsugere med store beholdere kan ha mer enn dobbelt så mye igjen.

Husk at ingen av disse spesifikasjonene forteller hele historien. Høyere luft watt eller elektrisitet indikerer vanligvis at støvsugeren er bedre, men dette er ikke alltid tilfelle. Utformingen av støvsugeren og tilbehøret vil også spille en avgjørende rolle når det gjelder rengjøringseffektivitet. For eksempel kan bruk av smale dyser konsentrere luftstrømmen, noe som gjør apparatet kraftigere. Turbobørster har mer kontakt med overflaten, og plukker opp klissete ting bedre. På den annen side vil lange slanger redusere suge-evnen på grunn av lengre luftstrømnings-vei

Tilbehør

tilbehor bilsugare

Selv om du aldri bruker alt av tilbehør som fulgte med støvsugeren (selv om du burde bruke det), så er støvsuging av et kjøretøy en utfordring på et helt annet nivå. Interiøret i en bil har mange hybelkaniner og flere skjulesteder hvor det kan gjemme seg smuss.

Det finnes utmerkede håndholdte som ganske enkelt ikke er designet for bruk i kjøretøy. Bilstøvsugeren din bør ha minst et av følgende tilbehør som er listet nedenfor:

 • En lang og smal støvsugerdyse er det tilbehør nummer en. Den er uerstattelig for rengjøring av mellomrommet mellom setene, rommene mellom dør og sete, koppholderne og så videre. Jo lenger og smalere denne dysen er, desto bedre.
 • Et annet viktig bilrengjørings-tilbehør er en støvbørste. Børster med mykere kost er gode å bruke til forsiktig rengjøring av dashbordet og for å få støv ut av ventilasjonsåpningene. Vinklede børstehoder kan hjelpe deg med å få tilgang til steder som er vanskeligere å nå. Og børster med hard kost kan hjelpe til med å løfte opp skitt som sitter fast i teppene i bilen din.
 • Brukere som har erfaring med bilstøvsuging velger ofte modeller med en lang, fleksibel slange. Dette enkle tilbehøret gjør det enkelt å rengjøre under seter og gir mindre belastning på håndleddene. Du kommer ikke til å oppleve situasjoner hvor du ikke kan komme til steder fordi dysen er for kort, og selve støvsugeren blokkerer tilgangen, fordi du har en lang slange.
 • For rengjøring av setene vil det hjelpe å bruke en møbeldyse som trekker ut jordsmuss mer effektivt. Dette tilbehøret har et bredt, flatt hode som sikrer kraftig suging. Noen slike tilbehør har også en bust, strimler med lo-fanger stoff, eller ribber for bedre å plukke opp flass og dyrehår.
 • Vifte-tilbehør fungerer på motsatt måte av det meste tilbehøret til en støvsuger. I stedet for å suge luften inn, genererer den en kraftig strømning som vil blåse bort smuss fra sprekker du ikke får tilgang til selv med det minste munnstykket i samlingen din.
 • Til slutt, hvis kjæledyrene dine elsker livet på veien like mye som deg, så vil en motorisert turbobørste være avgjørende. Selv om annet tilbehør til en viss grad kan plukke med seg hårstråene fra seter og tepper, så er det ingen som kommer i nærheten av motoriserte børster.

Konklusjon

Når du har prøvd ut en ekte bilstøvsuger, så vil det bli vanskelig å forestille deg livet ditt uten. Vi håper denne guiden har hjulpet deg med å forstå alle finesser og spesifikasjoner ved disse apparatene og gjør det enklere for deg å begrense alternativene.

Uansett hvor mange skitne passasjerer som venter på deg, kan du alltid være sikker på at du kjører med stil og holder bilens førerhus i toppform.

Vurder denne artikkelen!
Total: 1 Gjennomsnitt: 5
Back to top button