Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Lydplanke test 2021

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

En lydbøyle, lydbjelke eller mediebjelke er en type høyttaler som projiserer lyd fra et bredt kabinett. De er mye bredere enn de er høye, delvis av akustiske grunner, men også slik at de kan monteres over eller under en displayenhet, for eksempel over en dataskjerm eller under en fjernsyns- eller hjemmekino-skjerm. I utgangspunktet er det i flere lydhøyttalere plassert høyttalere som bidrar til å skape surroundlyd og / eller stereoreffekt. Tidlige passive versjoner bare integrert venstre, senter og høyre høyttalere i ett kabinett, noen ganger kalt en “LCR lydbar”. Sjekk ut vår lydplanke test i dag hvor vi har gjort en test av lydplanker, altså sjekk vår test lydplanke nå.

Altec Lansing introduserte en flerkanals lydbar i 1998 kalt Voice Of The Digital Theatre eller ADA106. Det var et drevet høyttalersystem som tilbød Stereo, Dolby Pro-Logic og AC3 surround lyd fra lydstangen og en separat subwoofer. Lydstasjonen inneholdt fire 3 “fulldistanse drivere og to 1” diskantere mens subwooferen inneholdt en 8 “dual voice coil driver. Voice of The Digital Theatre brukte Altec Lansings sidebrannteknologi og algoritmer for å gi surroundlyd fra sider, bak og forside. Denne konfigurasjonen eliminerte ledningen av separate høyttalere og plassen de ville kreve. [1]

Pioneer Electronics (USA) Inc. annonserte PDSP-1 i 2002, verdens første digitale lydprojektor som benytter et enkeltkilde høyttalerpanel for å levere diskret 5.1-kanals surroundlydlyd med mer enn 500 watt strøm. Ved å sjekke vår lydplanke best i test, vil du finne den beste lydplanke. [2] Polk Audio hadde en eksisterende metode for å utvide et stereobilde ved å kansellere crosstalk fra venstre høyttaler til høyre øre og vice versa. De utvidet dette til å gi en surround-effekt fra ett kabinett som de kaller en SurroundBar rundt 2005. Merkelinjen var “Fem kanaler. En høyttaler. Null rot”. Ps, sjekk ut vår best i test lydplanke.

lydplanke testPhilips arbeidet med lignende teknologi, kalt Ambisound, som oppsto fra en tidligere teknologi “SonoWave” i 2007. Sistnevnte hadde lydlinjen delt i to enheter, med et faset utvalg av tre fulldistanse drivere i hver. Yamahas YSP-1 Digital Sound Projector vant Best of Show-prisen på Consumer Electronics Show i januar 2005. Før man kjøper er det alltid viktig å sjekke ut lydplanke tilbud. I tillegg til store venstre og høyre drivere hadde det et faset utvalg av rundt 40 små senterdrivere. [4] Disse vil bli konfigurert automatisk ved å kjøre et oppsettprogram med inkludert testmikrofon for å kontrollere lyd reflektert fra veggene i rommet. [5] HEOS av Denon har lansert HEOS HomeCinema-systemet i juni 2015 som inkluderer en subwoofer og lydstasjon med dual 2X5 “presisjonsdrivere som produserer øvre bas- og mid-range-lyd for høy lydsignal med respons som strekker seg til 20 kHz. Kjøp din lydplanke til tv i dag.

Soundbars er relativt små og kan enkelt plasseres under en skjerm, er enkle å sette opp, og er vanligvis rimeligere enn andre stereoanlegg. På grunn av deres mindre størrelse og manglende fleksibilitet i posisjonering, fyller lydbjelker imidlertid ikke et rom med lyd, så vel som separate høyttalersystemer. For å ta fordeler både fra lydstasjon og stereoanlegg, produserer noen produsenter lydbarhybrider der lydbjelken representerer venstre, midt og høyre høyttalere pluss (trådløst) subwoofer og bakre venstre og bakre høyre høyttaler. Noen ganger produserer produserer lydbjelker med venstre, midten og høyre høyttalere pluss avtakbar ladning bakre venstre og bakre høyre høyttalere. Lyd planke kommer i mange variasjoner, liten lydplanke og trådløs lydplanke er veldig populært.

Soundbars var primært designet for å generere sterk lyd med god bassrespons. Soundbar bruk har økt jevnt som verden har flyttet til flatskjerm-skjermer. [9] Tidligere fjernsynsapparater og displayenheter var først og fremst CRT-baserte, og dermed ble boksen større, noe som letter større høyttalere med god respons. Men med flatskjerm-TVer blir skjermens dybde redusert dramatisk, og gir lite rom for høyttalere. Som et resultat mangler de innebygde høyttalerne bassrespons. Soundbars bidrar til å bygge bro over dette gapet. Produsenter som Bose, Pioneer, Polk og Yamaha er ledere i det ypperlige lydbjelkesegmentet. Lydbjelker eliminerer også spørsmålet om inneboende lydtap, når lyden fra baksiden av en TV eller skjerm gjenspeiles umiddelbart av veggen bak enheten.

Hvorfor kjøpe lydplanke?

Høyttalerne i TV-apparater i dag er langt bedre enn de var i år tidligere, men for alt som er gjort for å forbedre TV-lydsystemer, er de fortsatt svake sammenlignet med den mest grunnleggende lydstangen du kan kjøpe.

Soundbars er den slankeste, minst påtrengende måten å få lyd på, som er så påvirket som premiumbildet på TVen din. De beste lydbjelkene tilbyr minimalistisk stil, spennende surroundlyd og muligheten til å streame lyd fra telefonen uten å måtte skille ut rom for en mottaker eller tårnhøyttalere. Det finnes en rekke alternativer for trådløs tilkobling, og flere måter å spille all favorittmusikk, film og TV-programmer på. Hvis du er usikker på hvor du skal begynne, kan du prøve vår guide for å plukke den riktige lydlinjen, eller lese nedenfor for våre topp lydbarvalg.

Antall lydbarentusiaster vokser, men mange av dem fant seg skuffet over sine kjøp. Denne bloggen gir lydbars vurderinger som er rettet mot å hjelpe entusiaster som deg selv, ta informert beslutning. Med riktig grunnleggende forståelse kan du unngå uønskede overraskelser med ditt neste lydboks kjøp.

En lydlinje (eller lydbjelke) refererer til den vanligvis horisontale lange og slanke linjen på høyttaleren. I lekmannen forstås en lydbjelke som et enkelthøyttalersystem som kan etterligne ytelsen til flertalshemmede hjemmekinosystemer. På en enda enklere sikt er det ikke noe mer enn et enkelt høyttalersystem som kan produsere surround lydlignende kvalitet. I noen tilfeller gjør en ekstra subwoofer et komplett lydbokssett.

Sammenlignet med sin høyttalere hjemmekino motstykke, kommer en lyd bar med flere fordeler. I nesten alle lydlinjevurderinger, er den mest utbredte nytte av lydlinjen minimal plassbehov. Lydstenger er i de fleste tilfeller ergonomisk utformet. Den gylne regelen er jo mindre jo bedre.

Klart, trenden i dag beveger seg mot tynnere eller slankere LED-TV. Teknologi til side, er rombesparelse de største lokkene som bidro til tv-revolusjonen fra storskala CRT-rørbasert til den tommers tynne LED-TV som vi ser i dag. Lydplanke hvit blir bare mer og mer inn i tiden. Ettersom landskarphet presser opp jordpriser i store byer som San Francisco og New York, vil flatmongre som står overfor rombegrensninger være den største mottakeren av en slik trend.

Den slanke designen som finnes i den nye HD LED-TVen, er god for plassoptimalisering, men det er ikke bra for lydopplevelse. Ettersom rase blant alle TV-produsenter er å produsere verdens slankeste TV, er det ganske enkelt ingen måte å bygge et godt høyttalersystem inne i TVen. Lydlinjen er løsningen på dette problemet. I vår soundbar best i test vil du finne billig og bra lydplanke. Ved å hekte lydstangen til HD LED-TV, kan du nyte surround-lignende hjemmekino opplevelse uten å måtte plassere flere høyttalere i rommet.

Hvis du er en audiophile, er lydlinjen definitivt ikke et alternativ for deg. Ved å koste en brøkdel av hjemmekinosystemer med høy trofasthet, er surround sound bar-systemer absolutt ingen match sammenlignet med høykvalitets hjemmekinosystemer drevet av flere høyttalere. På den ene siden innebærer oppsett av høy kvalitet multihøyttalersystem callibrering av lokasjonen og vinkelen som hver høyttaler skal plasseres. For å oppnå den ultimate surround-hjemmekino-opplevelsen, er dette en oppgave som er best for fagfolkene.

Når det gjelder lydlinje, er det du får virtuell surroundlyd. Legg merke til begrepet virtuelt brukt her. Du trenger ikke noe komplisert oppsett og kalibrering med lydlinjen. Du kan velge et helt nytt sett fra slike butikker som Best Buy eller Target. Det du trenger å gjøre er unbox og koble noen kabler til strøm- og lydutgangen fra TV-en, set-top-boksen eller DVD / Blueray-spilleren.

Hva betyr det med virtuell surroundopplevelse? Det betyr at lydlinjen vil generere forhåndsbehandlede lydsignaler. Den forhåndsbehandlede lyden vil lure øret til å tenke at kilden til lydkilden ikke er fra hvor lydlinjen befinner seg, men heller fra forskjellige hjørner av rommet ditt. Gitt pris for surroundlydbaren, forventer du ikke en lydfil kvalitet. Men du får allerede en mye bedre lydkvalitet i forhold til lyden som sendes direkte fra flatskjerm LED / LCD-TV.

Trådløs lydlinje refererer til lydlinksett som følger med en trådløs subwoofer. Dette betyr at i motsetning til det typiske multihøyttalersystemet der de forskjellige høyttalere må kobles via kabler, er subwooferen nå koblet til hovedlydbjelkenheten, om enn minus kabelen.

Subwoofer er den delen av systemet som produserer lavfrekvent lydsignal eller bedre kjent som basen. Produksjon av kraftig og god kvalitet bas er utfordrende på grunn av vanskeligheten ved å generere lavfrekvente lyder og den høye effekten som kreves. Derfor er subwoofer vanligvis en separat enhet fra hovedlydbjelken selv.

Med trådløs lydbar har du fordelen av en mindre kabel for å håndtere. I tillegg gir subwooferen, som er trådløs, en høyere grad av fleksibilitet ved plassering i rommet. For mer omhyggelig diskusjon, sjekk ut våre trådløse subwoofer vurderinger.

Basert på våre nyeste lydlinjevurderinger, er de ledende lydstangsmerkene Samsung, LG, Vizio, Yamaha og Sony. Samsung og LG er markedsledere, hovedsakelig takket være deres aggressive prisstrategi. Siden de er begge verdens største produsenter av tynnplater, bør dette ikke komme som noen overraskelse, fordi de ofte vil selge TV-en og lydlinjen i en pakke. Samlet sett går vår pick for den beste lydstangen til Yamaha YAS-201. Les videre for å finne ut hvorfor.

Er lydplanke det rette for deg?

Standard lydkjøp pleide å være et enkelt par bokhyllehøyttalere og en forsterker. I dag finnes det et nytt alternativ, lydlinjen. Dens design gir mening for ujevne formede rom eller boliger med begrenset plass. Men er det det beste alternativet?

Spørsmålet om å kjøpe høyttalere eller lydlinje avhenger av en rekke faktorer. Det er ikke en størrelse som passer til alle løsninger.

Fordelene med lydstenger er ganske åpenbare. Hvis du ønsker å finne en enkel oppgradering til de små høyttalerne inne i flatpanelet, vil en lydlinje gjøre jobben. Siden de fleste lydbjelker kommer med subwoofere, har de en anstendig lav end som ikke ellers ville være mulig fra TV-høyttalere. Husk å sjekk ut vår billig lydplanke test før du kjøper.

I tillegg til at lydbjelker primært er utformet som TV-høyttalere, kan de også ha andre funksjoner. Mange lydstenger kommer med muligheten til å motta et Bluetooth-signal fra smarttelefonen eller nettbrettet, slik at musikk kan spilles gjennom lydlinjen. Hvis denne funksjonen er tiltalende, kan det hende at lydbaren virker bra for deg. På ulempen, som nye funksjoner slår markedet, kan lydlinjen din bli raskt utdatert.

Høyttalere krever litt mer av en investering. Du må kjøpe en mottaker samt høyttalerne (med mindre du kjøper drevne høyttalere). Det er imidlertid mye lettere å legge til eller oppgradere komponenter uten å ofre hele systemet. I tillegg vil du nesten få bedre lyd og ytelse fra høyttalere enn en lydstang. Jo lenger fra høyttalerne, jo bredere lydfasen. Lydbjelker er gode på grunn av det lille fotavtrykket, men gir ikke ekte stereoseparasjon og avbildning. Din venstre og høyre kanal lyder som om de kommer fra nøyaktig samme sted. Høyttalernes skjønnhet er at uansett din sitteplassering i rommet, vil du føle deg nedsenket i handlingen eller live musikkopplevelsen.

Til syvende og sist kommer det ned til et spørsmål om ytelse versus funksjonalitet. Lydbjelker har en tendens til å ha mer funksjonalitet, men de gir ikke den høye fidelity-ytelsen til et tradisjonelt par høyttalere.

I utgangspunktet er det i flere lydhøyttalere plassert høyttalere som bidrar til å skape surroundlyd og / eller stereoreffekt. Tidlige passive versjoner bare integrert venstre, senter og høyre høyttalere i ett kabinett, noen ganger kalt en “LCR lydbar”.

Altec Lansing introduserte en flerkanals lydbar i 1998 kalt Voice Of The Digital Theatre eller ADA106. Det var et drevet høyttalersystem som tilbød Stereo, Dolby Pro-Logic og AC3 surround lyd fra lydstangen og en separat subwoofer. Lydstasjonen inneholdt fire 3 “fulldistanse drivere og to 1” diskantere mens subwooferen inneholdt en 8 “dual voice coil driver. Voice of The Digital Theatre brukte Altec Lansings sidebrannteknologi og algoritmer for å gi surroundlyd fra sider, bak og forside. Denne konfigurasjonen eliminerte ledningen av separate høyttalere og plassen de ville kreve. [1] Pioneer Electronics (USA) Inc. annonserte PDSP-1 i 2002, verdens første digitale lydprojektor som benytter et enkeltkilde høyttalerpanel for å levere diskret 5.1-kanals surroundlydlyd med mer enn 500 watt strøm. [2] Polk Audio hadde en eksisterende metode for å utvide et stereobilde ved å kansellere crosstalk fra venstre høyttaler til høyre øre og vice versa. De utvidet dette til å gi en surround-effekt fra ett kabinett som de kaller en SurroundBar rundt 2005. Merkelinjen var “Fem kanaler. En høyttaler. Null rot”. [3]

Polk Audio hadde en eksisterende metode for å utvide et stereobilde ved å kansellere crosstalk fra venstre høyttaler til høyre øre og vice versa. De utvidet dette til å gi en surround-effekt fra ett kabinett som de kaller en SurroundBar rundt 2005. Merkelinjen var “Fem kanaler. En høyttaler. Null rot”. [3] Philips arbeidet med lignende teknologi, kalt Ambisound, som oppsto fra en tidligere teknologi “SonoWave” i 2007. Sistnevnte hadde lydlinjen delt i to enheter, med et faset utvalg av tre fulldistanse drivere i hver. Yamahas YSP-1 Digital Sound Projector vant Best of Show-prisen på Consumer Electronics Show i januar 2005. I tillegg til store venstre og høyre drivere hadde det et faset utvalg av rundt 40 små senterdrivere. [4] Disse vil bli konfigurert automatisk ved å kjøre et oppsettprogram med inkludert testmikrofon for å kontrollere lyd reflektert fra veggene i rommet. [5] HEOS av Denon har lansert HEOS HomeCinema-systemet i juni 2015 som inkluderer en subwoofer og lydstasjon med dual 2X5 “presisjonsdrivere som produserer øvre bas- og mid-range-lyd for høy lydsignal med respons som strekker seg til 20 kHz.

Soundbars er relativt små og kan enkelt plasseres under en skjerm, er enkle å sette opp, og er vanligvis rimeligere enn andre stereoanlegg. På grunn av deres mindre størrelse og manglende fleksibilitet i posisjonering, fyller lydbjelker imidlertid ikke et rom med lyd, så vel som separate høyttalersystemer. For å ta fordeler både fra lydstasjon og stereoanlegg, produserer noen produsenter lydbarhybrider der lydbjelken representerer venstre, midt og høyre høyttalere pluss (trådløst) subwoofer og bakre venstre og bakre høyre høyttaler. Noen ganger produserer produserer lydbjelker med venstre, midten og høyre høyttalere pluss avtakbar ladning bakre venstre og bakre høyre høyttalere. Soundbars var primært designet for å generere sterk lyd med god bassrespons. Soundbar bruk har økt jevnt som verden har flyttet til flatskjerm-skjermer. [9] Tidligere fjernsynsapparater og displayenheter var først og fremst CRT-baserte, og dermed ble boksen større, noe som letter større høyttalere med god respons. Men med flatskjerm-TVer blir skjermens dybde redusert dramatisk, og gir lite rom for høyttalere.

I lekmannen forstås en lydbjelke som et enkelthøyttalersystem som kan etterligne ytelsen til flertalshemmede hjemmekinosystemer. På en enda enklere sikt er det ikke noe mer enn et enkelt høyttalersystem som kan produsere surround lydlignende kvalitet. I noen tilfeller gjør en ekstra subwoofer et komplett lydbokssett.

Sammenlignet med sin høyttalere hjemmekino motstykke, kommer en lyd bar med flere fordeler. I nesten alle lydlinjevurderinger, er den mest utbredte nytte av lydlinjen minimal plassbehov. Lydstenger er i de fleste tilfeller ergonomisk utformet. Den gylne regelen er jo mindre jo bedre.

test lydplankeKlart, trenden i dag beveger seg mot tynnere eller slankere LED-TV. Teknologi til side, er rombesparelse de største lokkene som bidro til tv-revolusjonen fra storskala CRT-rørbasert til den tommers tynne LED-TV som vi ser i dag. Ettersom landskarphet presser opp jordpriser i store byer som San Francisco og New York, vil flatmongre som står overfor rombegrensninger være den største mottakeren av en slik trend. Den slanke designen som finnes i den nye HD LED-TVen, er god for plassoptimalisering, men det er ikke bra for lydopplevelse. Ettersom rase blant alle TV-produsenter er å produsere verdens slankeste TV, er det ganske enkelt ingen måte å bygge et godt høyttalersystem inne i TVen.

Lydlinjen er løsningen på dette problemet. Ved å hekte lydstangen til HD LED-TV, kan du nyte surround-lignende hjemmekino opplevelse uten å måtte plassere flere høyttalere i rommet. Hvis du er en audiophile, er lydlinjen definitivt ikke et alternativ for deg. Ved å koste en brøkdel av hjemmekinosystemer med høy trofasthet, er surround sound bar-systemer absolutt ingen match sammenlignet med høykvalitets hjemmekinosystemer drevet av flere høyttalere. På den ene siden innebærer oppsett av høy kvalitet multihøyttalersystem callibrering av lokasjonen og vinkelen som hver høyttaler skal plasseres. For å oppnå den ultimate surround-hjemmekino-opplevelsen, er dette en oppgave som er best for fagfolkene. Når det gjelder lydlinje, er det du får virtuell surroundlyd. Legg merke til begrepet virtuelt brukt her. Du trenger ikke noe komplisert oppsett og kalibrering med lydlinjen. Du kan velge et helt nytt sett fra slike butikker som Best Buy eller Target. Det du trenger å gjøre er unbox og koble noen kabler til strøm- og lydutgangen fra TV-en, set-top-boksen eller DVD / Blueray-spilleren.

Hva betyr det med virtuell surroundopplevelse? Det betyr at lydlinjen vil generere forhåndsbehandlede lydsignaler. Den forhåndsbehandlede lyden vil lure øret til å tenke at kilden til lydkilden ikke er fra hvor lydlinjen befinner seg, men heller fra forskjellige hjørner av rommet ditt. Gitt pris for surroundlydbaren, forventer du ikke en lydfil kvalitet. Men du får allerede en mye bedre lydkvalitet i forhold til lyden som sendes direkte fra flatskjerm LED / LCD-TV.

Trådløs lydlinje refererer til lydlinksett som følger med en trådløs subwoofer. Dette betyr at i motsetning til det typiske multihøyttalersystemet der de forskjellige høyttalere må kobles via kabler, er subwooferen nå koblet til hovedlydbjelkenheten, om enn minus kabelen.

Subwoofer er den delen av systemet som produserer lavfrekvent lydsignal eller bedre kjent som basen. Produksjon av kraftig og god kvalitet bas er utfordrende på grunn av vanskeligheten ved å generere lavfrekvente lyder og den høye effekten som kreves. Derfor er subwoofer vanligvis en separat enhet fra hovedlydbjelken selv.

Med trådløs lydbar har du fordelen av en mindre kabel for å håndtere. I tillegg gir subwooferen, som er trådløs, en høyere grad av fleksibilitet ved plassering i rommet. For mer omhyggelig diskusjon, sjekk ut våre trådløse subwoofer vurderinger.

Basert på våre nyeste lydlinjevurderinger, er de ledende lydstangsmerkene Samsung, LG, Vizio, Yamaha og Sony. Samsung og LG er markedsledere, hovedsakelig takket være deres aggressive prisstrategi. Siden de er begge verdens største produsenter av tynnplater, bør dette ikke komme som noen overraskelse, fordi de ofte vil selge TV-en og lydlinjen i en pakke. Samlet sett går vår pick for den beste lydstangen til Yamaha YAS-201. Les videre for å finne ut hvorfor.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button