Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Lydplanke test 2024

Vi har sammenlignet flere soundarer og laget de 5 beste soundbar-toppene for din bekvemmelighet. Mens vi undersøkte og testet lydplankene, samlet vi nyttig informasjon om denne typen høyttalere. Vi håper det vil være nyttig for å kjøpe riktig lydplanke.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Kjøpeguide

En lydbøyle, lydbjelke eller mediebjelke er en type høyttaler som projiserer lyd fra et bredt kabinett. De er mye bredere enn de er høye, delvis av akustiske grunner, men også slik at de kan monteres over eller under en displayenhet, for eksempel over en dataskjerm eller under en fjernsyns- eller hjemmekino-skjerm. I utgangspunktet er det i flere lydhøyttalere plassert høyttalere som bidrar til å skape surroundlyd og / eller stereoreffekt. Tidlige passive versjoner bare integrert venstre, senter og høyre høyttalere i ett kabinett, noen ganger kalt en “LCR lydbar”. Sjekk ut vår lydplanke test i dag hvor vi har gjort en test av lydplanker, altså sjekk vår test lydplanke nå.

Kort lydplankehistorie

lydplanke

Altec Lansing

Altec Lansing introduserte en flerkanals lydbar i 1998 kalt Voice Of The Digital Theatre eller ADA106. Det var et drevet høyttalersystem som tilbød Stereo, Dolby Pro-Logic og AC3 surround lyd fra lydstangen og en separat subwoofer. Lydstasjonen inneholdt fire 3 “fulldistanse drivere og to 1” diskantere mens subwooferen inneholdt en 8 “dual voice coil driver. Voice of The Digital Theatre brukte Altec Lansings sidebrannteknologi og algoritmer for å gi surroundlyd fra sider, bak og forside. Denne konfigurasjonen eliminerte ledningen av separate høyttalere og plassen de ville kreve.

Pioneer Electronics

Pioneer Electronics (USA) Inc. annonserte PDSP-1 i 2002, verdens første digitale lydprojektor som benytter et enkeltkilde høyttalerpanel for å levere diskret 5.1-kanals surroundlydlyd med mer enn 500 watt strøm. Ved å sjekke vår lydplanke best i test, vil du finne den beste lydplanke. Polk Audio hadde en eksisterende metode for å utvide et stereobilde ved å kansellere crosstalk fra venstre høyttaler til høyre øre og vice versa. De utvidet dette til å gi en surround-effekt fra ett kabinett som de kaller en SurroundBar rundt 2005. Merkelinjen var “Fem kanaler. En høyttaler. Null rot”. Ps, sjekk ut vår best i test lydplanke.

Philips

Philips arbeidet med lignende teknologi, kalt Ambisound, som oppsto fra en tidligere teknologi “SonoWave” i 2007. Sistnevnte hadde lydlinjen delt i to enheter, med et faset utvalg av tre fulldistanse drivere i hver. Yamahas YSP-1 Digital Sound Projector vant Best of Show-prisen på Consumer Electronics Show i januar 2005. Før man kjøper er det alltid viktig å sjekke ut lydplanke tilbud. I tillegg til store venstre og høyre drivere hadde det et faset utvalg av rundt 40 små senterdrivere.

Disse vil bli konfigurert automatisk ved å kjøre et oppsettprogram med inkludert testmikrofon for å kontrollere lyd reflektert fra veggene i rommet.  HEOS av Denon har lansert HEOS HomeCinema-systemet i juni 2015 som inkluderer en subwoofer og lydstasjon med dual 2X5 “presisjonsdrivere som produserer øvre bas- og mid-range-lyd for høy lydsignal med respons som strekker seg til 20 kHz. Kjøp din lydplanke til tv i dag.

Hva er en lydplanke?

Soundbars er relativt små og kan enkelt plasseres under en skjerm, er enkle å sette opp, og er vanligvis rimeligere enn andre stereoanlegg. På grunn av deres mindre størrelse og manglende fleksibilitet i posisjonering, fyller lydbjelker imidlertid ikke et rom med lyd, så vel som separate høyttalersystemer.

For å ta fordeler både fra lydstasjon og stereoanlegg, produserer noen produsenter lydbarhybrider der lydbjelken representerer venstre, midt og høyre høyttalere pluss (trådløst) subwoofer og bakre venstre og bakre høyre høyttaler. Noen ganger produserer produserer lydbjelker med venstre, midten og høyre høyttalere pluss avtakbar ladning bakre venstre og bakre høyre høyttalere. Lyd planke kommer i mange variasjoner, liten lydplanke og trådløs lydplanke er veldig populært.

Soundbars var primært designet for å generere sterk lyd med god bassrespons. Soundbar bruk har økt jevnt som verden har flyttet til flatskjerm-skjermer. Tidligere fjernsynsapparater og displayenheter var først og fremst CRT-baserte, og dermed ble boksen større, noe som letter større høyttalere med god respons. Men med flatskjerm-TVer blir skjermens dybde redusert dramatisk, og gir lite rom for høyttalere.

Som et resultat mangler de innebygde høyttalerne bassrespons. Soundbars bidrar til å bygge bro over dette gapet. Produsenter som Bose, Pioneer, Polk og Yamaha er ledere i det ypperlige lydbjelkesegmentet. Lydbjelker eliminerer også spørsmålet om inneboende lydtap, når lyden fra baksiden av en TV eller skjerm gjenspeiles umiddelbart av veggen bak enheten.

Hvorfor kjøpe lydplanke?

Høyttalerne i TV-apparater i dag er langt bedre enn de var i år tidligere, men for alt som er gjort for å forbedre TV-lydsystemer, er de fortsatt svake sammenlignet med den mest grunnleggende lydstangen du kan kjøpe.

Soundbars er den slankeste, minst påtrengende måten å få lyd på, som er så påvirket som premiumbildet på TVen din. De beste lydbjelkene tilbyr minimalistisk stil, spennende surroundlyd og muligheten til å streame lyd fra telefonen uten å måtte skille ut rom for en mottaker eller tårnhøyttalere. Det finnes en rekke alternativer for trådløs tilkobling, og flere måter å spille all favorittmusikk, film og TV-programmer på. Hvis du er usikker på hvor du skal begynne, kan du prøve vår guide for å plukke den riktige lydlinjen, eller lese nedenfor for våre topp lydbarvalg.

Antall lydbarentusiaster vokser, men mange av dem fant seg skuffet over sine kjøp. Denne bloggen gir lydbars vurderinger som er rettet mot å hjelpe entusiaster som deg selv, ta informert beslutning. Med riktig grunnleggende forståelse kan du unngå uønskede overraskelser med ditt neste lydboks kjøp.

Soundbar eller hjemmekino

En lydlinje (eller lydbjelke) refererer til den vanligvis horisontale lange og slanke linjen på høyttaleren. I lekmannen forstås en lydbjelke som et enkelthøyttalersystem som kan etterligne ytelsen til flertalshemmede hjemmekinosystemer. På en enda enklere sikt er det ikke noe mer enn et enkelt høyttalersystem som kan produsere surround lydlignende kvalitet. I noen tilfeller gjør en ekstra subwoofer et komplett lydbokssett.

hjemmekino

Sammenlignet med sin høyttalere hjemmekino motstykke, kommer en lyd bar med flere fordeler. I nesten alle lydlinjevurderinger, er den mest utbredte nytte av lydlinjen minimal plassbehov. Lydstenger er i de fleste tilfeller ergonomisk utformet. Den gylne regelen er jo mindre jo bedre.

Hvis du er en audiophile, er lydlinjen definitivt ikke et alternativ for deg. Ved å koste en brøkdel av hjemmekinosystemer med høy trofasthet, er surround sound bar-systemer absolutt ingen match sammenlignet med høykvalitets hjemmekinosystemer drevet av flere høyttalere. På den ene siden innebærer oppsett av høy kvalitet multihøyttalersystem callibrering av lokasjonen og vinkelen som hver høyttaler skal plasseres. For å oppnå den ultimate surround-hjemmekino-opplevelsen, er dette en oppgave som er best for fagfolkene.

Soundbar-teknologi

Når det gjelder lydlinje, er det du får virtuell surroundlyd. Legg merke til begrepet virtuelt brukt her. Du trenger ikke noe komplisert oppsett og kalibrering med lydlinjen. Du kan velge et helt nytt sett fra slike butikker som Best Buy eller Target. Det du trenger å gjøre er unbox og koble noen kabler til strøm- og lydutgangen fra TV-en, set-top-boksen eller DVD / Blueray-spilleren.

Hva betyr det med virtuell surroundopplevelse?

Det betyr at lydlinjen vil generere forhåndsbehandlede lydsignaler. Den forhåndsbehandlede lyden vil lure øret til å tenke at kilden til lydkilden ikke er fra hvor lydlinjen befinner seg, men heller fra forskjellige hjørner av rommet ditt. Gitt pris for surroundlydbaren, forventer du ikke en lydfil kvalitet. Men du får allerede en mye bedre lydkvalitet i forhold til lyden som sendes direkte fra flatskjerm LED / LCD-TV.

Trådløs lydlinje

Trådløs lydlinje refererer til lydlinksett som følger med en trådløs subwoofer. Dette betyr at i motsetning til det typiske multihøyttalersystemet der de forskjellige høyttalere må kobles via kabler, er subwooferen nå koblet til hovedlydbjelkenheten, om enn minus kabelen.

Subwoofer er den delen av systemet som produserer lavfrekvent lydsignal eller bedre kjent som basen. Produksjon av kraftig og god kvalitet bas er utfordrende på grunn av vanskeligheten ved å generere lavfrekvente lyder og den høye effekten som kreves. Derfor er subwoofer vanligvis en separat enhet fra hovedlydbjelken selv.

Med trådløs lydbar har du fordelen av en mindre kabel for å håndtere. I tillegg gir subwooferen, som er trådløs, en høyere grad av fleksibilitet ved plassering i rommet. For mer omhyggelig diskusjon, sjekk ut våre trådløse subwoofer vurderinger.

Bluetooth

Å koble Soundbar til TV-en ved hjelp av Bluetooth er en annen fin måte å etablere en Soundbar-TV-tilkobling på. For det første, hvis du ikke liker å se kabler ligge rundt huset ditt, er tilkobling via Bluetooth en av forbindelsene du bør utforske. Den eneste begrensningen for å etablere en Bluetooth-tilkobling er at nå kommer alle TV-er med Bluetooth. Det er også en grense for avstanden din Bluetooth har etter at du har opprettet forbindelsen din med en Bluetooth-tilkobling.

WiFi

Du kan også velge å koble til høyttalere. Det ville hjelpe hvis du velger en lydplanke med WiFi-tilkobling fordi den lar deg koble flere lydplanker til lyduttaket. Den etablerer også en trådløs forbindelse over en stor avstand. Mer så, sammenlignet med Bluetooth-tilkoblinger, er WiFi-tilkoblinger raskere. Ulempen er at du vil oppleve etterslep hvis internettforbindelsen ikke er stabil.

Tilleggsfunksjoner

Nedenfor har vi gitt deg noen tilleggsfunksjoner du bør se etter når du kjøper en lydplanke.

Alexa

Soundbars med subwoofere og soundbars uten subwoofere tilbyr talekontrollfunksjoner. Med muligheten til å synkronisere Alexa, kan du kontrollere musikken din med stemmen. Ikke alle Soundbar kommer med denne funksjonen. En fin måte å få lydplanker med Alexa-funksjonen på er imidlertid å kjøpe lydplanker fra innovative merker. De distribuerer alltid Alexa i lydplankene sine. Med denne funksjonen kan du streame musikk direkte fra de andre enhetene dine.

Google-assistent

Ganske mange lydplanker tilbyr Google Assistant-funksjonen. Men noen merker tilbyr denne funksjonen bedre enn andre. Kanskje det er et resultat av deres samarbeid med Google. Noen av de beste lydplankene med Google Assistant er fra Sonos, LG, Boss og VIZIO.

Mens det er andre merker, tilbyr disse uthevede merkene utmerket synkronisering med Google Assistant. I likhet med Alexa, kommer Google Assistant gjennom for deg når du trenger å streame musikk fra den bærbare datamaskinen, mobiltelefonen og andre lydenheter.

Innovative funksjoner i Soundbar

I denne IoT-alderen ville det være rart å ikke finne lydplanker og en annen hjemmedings med intelligente funksjoner. Enheter med smarte funksjoner gjør livet ditt enklere. Du kan enkelt kontrollere TV-en og andre enheter som er koblet til Soundbar. Du vil forandre måten du foretar videosamtalen på, kvaliteten på musikken din osv.

Soundbar fjernkontroll

Noen soundbar-merker inkluderer en fjernkontroll med Soundbar. Selv om det ser ut til at fjernkontrollen kan være nyttig i begynnelsen, vil du merke at den ikke er det etter å ha koblet Soundbar til TV-en. Du kontrollerer volumet og andre funksjoner til Soundbar med TV-fjernkontrollen. På dette notatet er det trygt å si at Soundbar-fjernkontrollen ikke er veldig nyttig.

Soundbar fjernkontroll

Frontpaneldisplay

Selv om ikke mange lydplanker kommer med frontpanelskjerm, er denne funksjonen viktig. Den gir deg visuell tilbakemelding om statusen til Soundbar. Hvis det for eksempel er en feilmelding, kan et frontpanel vise problemet. Du vil også raskt vite hvor høyt eller lavt volumet ditt kan gå.

Konklusjon

Betydningen av riktig lydsystem vil være merkbar ved oppgradering til bedre system. Hvis du bare har en TV eller datamaskin og ønsker å oppgradere til et bedre lydsystem, er lydplankene et godt sted å starte.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button