Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Regntøy barn test 2024

Husker du den tiden da du var barn og hadde en trang til å hoppe i sølepytter og ikke brydde deg om det pøsregnet ute? Barn lever i nuet og må kle seg godt for å holde seg i nærmest all slags vær. Tiden da alle regnklær var veldig like er forbi, i dag selges det mange forskjellige typer og det er lett å klø seg i hodet og undre seg akkurat hvilken type som vil passe for barnet ditt. Det finnes regnklær med fleksibilitet, noen med lengre varighet, pustende tøy, forskjellige typer skall, osv.

VURDERING
VURDERING

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

For å vite mer om blant annet regnjakke barn må man nærmest gå vitenskapelig til verks idet utviklingen har for lengst utviklet seg til å bli så avansert at hvermansen ikke helt klarer å holde følge. Vi har fulgt med på utviklingen frem til 2020 og kommet frem til noen slutninger om gode regntøy for de små.

Riktige klær hjelper barna med å forbli kreative, men i havet av muligheter skal vi finne ut hva som er best i test regntøy. Spreke barn trenger regnklær for å holde ut i all slags vær, for noen ganger er været utilgivelig og det stopper som oftest ikke barna.

Det er lett å bli vill i denne jungelen av klær. På den ene siden er det kanskje bra at leverandører spesialiserer seg for å gi kunden det beste produktet, det er kanskje ikke lett å velge – men til gjengjeld er det nok bedre kvalitet på klærne i dag enn da alle klærne var like og da de ikke var like forberedt på hvor mye tull og tøys et lite barn kunne rote seg bort i.

Størrelse

regnsett barnHvilken størrelse trenger du på dine barns regnklær? Regntøy baby begynner vanligvis på litt over 40 og opp til 70. Ofte er det like så greit med en regndress baby, slik at du slipper å ta på de forskjellige delene og kan heller sette på en heldress. Babyer er skjøre skapninger og noen regndresser er veldig tykke slik at de også reduserer skade om babyen faller eller kommer i en liten ulykke. Men de fleste er hovedsakelig laget for å beskytte dem fra regn.

For barn i alderen 2-6 år vil størrelsene variere fra 90 til 120. Utenom regnsett og støvler kan det være fint med en regnhatt i denne alderen, de fås kjøpt med fleece rundt ørene for å holde dem ekstra varme, dessuten ser de veldig søte ut.

Skal du handle regnsett junior? For barn i alderen 8-14 vil vi anbefale en størrelse mellom 120-170, det kan være lurt å prøve de på i butikken først for å se om de virkelig passer. I denne alderen kan man begynne å lete litt etter mer voksne klær og ikke de veldig barnslige som man finner til babyer og de under 6 år. Barn i denne alderen synes også det er fint å føle seg mer voksen ettersom de har hatt noen år på skolebenken og synes det er på tide at de har klær som minner dem på akkurat det.

Prisforskjeller

Vi har sett på regntøy til barn som er på salg og kommet frem til omtrentlige priser på forskjellige regntøy. Det vil selvsagt variere med tanke på hva du er ute etter, men vi har fokusert mest på helt tradisjonelle regntøy som er på markedet i 2020 og vil også sammenligne med de mer luksuriøse merker bare for å se på prisforskjellen. Nedenfor får du en liten oversikt over billig regntøy barn.

Når du skal kjøpe regntøy junior må du huske på at fin design ikke trenger å bety best kvalitet og utholdenhet. Dyre barneklær er ikke nødvendigvis bedre enn de billige, ofte trenger du bare å gå til mellomklassen i pris for å få det aller beste regntøy til barn. Dermed er det ingen grunn til å ha dårlig samvittighet om du drar på regntøy barn salg. De dyre merkeklærne kan kanskje gi et luksuspreg, men er altså ikke bedre i kvalitet.

Lurer du på hva prisen er på hel regndress barn? De koster vanligvis mellom 300-500,- kroner, det skal faktisk godt gjøres å komme over tusenlappen for en regndress til barn, designermerkene ligger på rundt 700,- kroner, så det er ikke et veldig stort hopp der. Er du ute etter noe for de aller, alle minste kan du alltids kjøpe en regndress til din baby, vi vil anbefale det norske merket Kattnakken eller det danske Mini A Ture – disse vil være i ca. samme prisklasse som de til barn.

For et regnsett barn med både bukse og jakke trenger du bare å bla opp litt over 150,- kroner for billigmerker som Vill og Reima, men de vanligste prisene er også her på 300-500,- kroner. Har du mye penger å bruke på til regnklær eller kanskje har tenkt å gi en dyr gave til en venn kan du slå til med Blåkläder eller Lindberg som selger regnsett for ca. 800,- kroner. Har du ikke så mye penger til overs vil vi anbefale at du smører deg med tålmodighet og venter på regnsett barn salg.

Når man først er i gang med å kjøpe regnsett eller regndresser kan det være lurt å legge til noen regnvotter barn, lue kan forøvrig også kjøpes, men det er ikke nødvendig når man har på en regnhette. Her skal du slippe å betale mer enn hundrelappen om du vil det, du vil kanskje komme borti Fjordane regnvotter fra Stormberg som har et mykt og bevegelig stretchstoff og er selvfølgelig helt vanntette. Eventuelt trenger det ikke være så dumt å kjøpe votter fra Rapa som har allerede har en refleks – det kan være veldig kjekt når mørket kommer.

Som alltid bør du være forberedt på regntøy barn salg, de kan komme oftere enn du tror etter en lang vinter. Du er nok ikke den eneste som trenger noe vanntett til minstemann, butikken hamstrer alltids mye regntøy til høsten og sommeren og da ender det ofte opp med priskrig. Så du skal slippe å bekymre deg, vær sikker på at en dag kommer det tilbud regntøy barn.

Fordeler og ulemper med regnklær til barn

En av ulempene med å kjøpe haugevis av regnklær er om været alltid er godt når du er ute på tur, da kan det føles ut som om du har kastet bort flere tusen på ingenting. Men vi tror det er bedre å være forberedt for sannsynligvis vil uværet komme, Norge er jo godt kjent for sitt utilgivelige vær.

Regnklær er som regel ikke veldig tykke, de er ikke ofte pakket inn med varme lag slik at du kan holde deg veldig varm. Det finnes selvsagt tykke regnklær også, men som regel er de ikke det, tanken er nok at om du holder deg tørr klarer du å beholde varmen, men du kjenner deg nok igjen i situasjoner der det ikke var tilfelle.

Når det skal sies er regnklær en fantastisk oppfinnelse som gjør jobben sin veldig godt. Kan du tenke deg hvordan det var i gamle dager da man måtte drasse på søkkvåte klær i flere timer, om ikke dager? Vi skal ikke ta det helt for gitt hvor langt vi har kommet også når det gjelder klesplagg. Visste du at regnklær også beskytter deg mot vind? Det er ikke så rart når du tenker over det, stoffet er laget for å være motstandsdyktig. Regelen er at om den tåler vann så tåler den også vind.

En artig funksjon med klær som barn liker å tulle med (kanskje litt for mye?) – er de justerbare delene på regnklær. De aller fleste regnklær har justerbare hetter, kan justeres i midjen og rundt håndleddet.

Dessuten inneholder de ofte lommer med glidelås som også er beskyttet mot regn, men prøv å unngå jakker som har så mange lommer at det blir litt i overkant. Det er ikke ofte barn bærer med seg så mye – de voksne tar seg av det for det meste – men kanskje har de med noen småting når de er ute på tur, da er det veldig kjekt å ha lommer.

Ellers kan man tenke på å kjøpe klær som er lette å pakke med seg i en bag, da må man gå for lett tøy som ikke blir for klumpete. Flere regnjakker er nemlig designet for å være spesielt enkle å pakke ned.

Hvilket design?

Det er mange regnklær som ser veldig like ut, men det er mer enn nok å velge av til både gutt og jente. Hvis du ikke er ute etter en hel regndress kan du velge både regnjakke barn og regnbukse, den mest vanlige designen du får når det kommer til farger er enten helfarget (i blå, gul, rosa, osv) eller med striper. Bukser kan selges med stropper som du kan dra over skuldrene slik at de ikke detter av så lett, ellers er de helt vanlige regnbukser som helst ikke bør brukes i hverdagslige sammenhenger siden de kan være litt ukomfortable å ha på i lengden.

Om du skal kjøpe regnbukse barn kan du finne noen som holder hele året rundt, det er veldig økonomisk. Du kan finne bukser med mye stretch for å tåle mye bevegelighet og noen med fotstropper for å feste på sko eller støvler. Mange bukser passer også både til gutter og jenter, kanskje kan søsknene del på?

Jakkene har ofte mer variasjon enn buksene, de kan justeres rundt armbåndet, i midjen og rundt halsen, dessuten har de hetter som går an å ta helt av. Vi anbefaler å kjøpe jakker med hetter, de vil beskytte mer mot regn enn luer og annet hodeplagg vil, så slipper du å ta med paraply til de små til enhver tid. Det finnes også mange morsomme designs til hetter – for eksempel kan du kjøpe en gul og rød regnjakke på Polarn O. Pyret som har en hette med fuglenebb og øyner.

Heldresser er kanskje mest populær for de aller minste, men du skal ikke se bort ifra at barna vokser bort fra den stilen før i tenårene. De fleste er veldig like i design, men de kan variere med farger og mønster. Utenom de helfargede kan du finne heldresser med blomsterdesign, skyer, striper, flerfargede og de som er mer kunstneriske i sin stil.

Til jentene vil vi anbefale at du kjøper regnkåpe barn, de finnes også til gutter, men er noe mer vanlig til jenter. De har en stilig design, ofte med knapper frempå slik at du slipper å dra den over hodet og har ofte en krage rundt halsen. De er også veldig vide nederst og ser nesten ut som kjoler som man kan ha på ute i regnet – hvorfor ikke?

Hvordan velge…?

regnkåpe barn

Hvordan velger man det riktige produktet for sitt barn? Vel, det er flere ting du må finne ut av. Først må du finne ut hvilken størrelse barnet ditt må ha, deretter bør man ta en titt i lommeboken for å se hvor mye penger man kan bruke. Så er det bare å teste i vei, finn stilen som passer dere best – og husk at det kan være en fordel om også barnet liker klærne slik at de vil gå med dem selv.

I vår regntøy barn test har vi testet ut om det er lurt å gå for de mer tradisjonelle regnklærne eller de med skall. De tradisjonelle er gode å ha til helt vanlige uteaktiviteter hvor de ikke blir utsatt for voldsomme slitasjer. Skal de leke rett utenfor huset, i sandkassen eller gåturer er disse veldig brukbare og også stilfulle

Regnklær med skall er bedre for hardere aktiviteter og er ofte populært for barn som har tendenser til å være hyper eller som stadig finner på rare ting. Disse klærne har bedre fleksibilitet, varighet og har mange tykke lag. Ulempen er at de ikke er like lette å vaske som de tradisjonelle.

Alternativt kan du gå for en parkdress, disse er ofte dyrere enn vanlige regnklær, men vil være av litt høyere kvalitet. Vi anbefaler derfor å gå på parkdress barn salg, da finner du nok noen for under 500,- kroner. Ellers kan du alltids kjøpe en regnfrakk barn, de er veldig stilige og ” voksne ” og er dessuten veldig komfortable å ha på.

Hvordan tar man vare på regnklær?

Det er viktig å huske på at regnklær ikke er som vanlige klær, de inneholder stoffer som gjør at det for eksempel ikke er noen god idé å bruke en tørketrommel. Når man skal vaske skal man også vrenge de og ikke bruke blekemiddel eller tøymykner.

For å se hvor mye dine regnklær tåler er det bare å sjekke vannsøylen som følger med de aller fleste. Der kan du sjekke hvor mye vanntrykk stoffet tåler før vannet begynner å trenge igjennom. Om det står at de tåler mindre enn 10.000 mm kan det sies at ditt plagg ikke er helt vanntett, vi anbefaler over 15.000 for noenlunde kvalitet.

Det er ikke bare det å holde vannet unna som avgjør hvor gode regnklær du har, men også hvor gode de er til å transportere fuktighet borte fra innsiden av tøyet. Men det som virkelig avgjør utholdenheten til dine barns regnklær er selve barna, noen er mer aktive enn andre og vil være som magneter til søle, klatrer mye i trær og får til å rive i stykker klærne mye raskere enn barna som er mer rolige av natur.

Er regnklær for barn nyttig å ha?

Det holder ikke å holde barna inne hver gang det regner, det blir litt dumt siden smårollingene er rastløse og liker å leke mye ute. Dessuten er det veldig god lærdom å ta med videre i livet, de lærer hvordan man best håndterer regnvær uten at man hele tiden skal prøve å kontrollere det som er utenfor deres kontroll.

Skal man på fjellet kan det også være lurt å pakke med regnklær slik at man er forberedt på det verste, om det begynner å pøsregne oppi høyden er det ikke alltids så lett å bare vente det ut, da må man ta på seg regnklær og tråkke videre – det viser også pågangsmot!

Barn må nesten ha regnklær i dag om de skal få lov til å leke så mye som de trenger. Dessuten vil de garantert støte på problemer i skolesammenheng om de ikke har regnklær tilgjengelig. Det er nok best å være på den sikre siden. Du vil ikke ende opp i en situasjon hvor barnet ditt er klissvåt på grunn av at de har hatt på feil type klær, det kan være ukomfortabelt og direkte helsefarlig.

Hva er regnklær for barn laget av?

De vanligste stoffene som brukes til å lage regnklær er de som driver fuktighet tilbake. Ofte er det en blanding av to eller flere av disse stoffene: bomull, polyester, nylon og rayon. Du kan også ofte finne ull, ullgabardin, vinyl, mikrofiber og high tech-stoffer. Disse fungerer som et skall som vil beskytte deg fra regn og holder deg så tørr som mulig.

Laminat fra Gore-Tex ble introdusert i 1978 og tok verden med storm. Dette ga grunnlaget for regnklær som virkelig tålte skikkelig regnvær uten at du selv ble våt. Siden den gang har markedet blitt fylt av lignende stoffer, men ofte blir alle slike stoffer referert til som Gore-Tex. Ikke bare drev de regn bort fra stoffet, men det laget også en rømningsvei for damp fra svette og var virkelig en nyvinning innen stoff til klær.

Både Gore-Tex og eVent inneholder slike laminat, deres kjennetegn er deres tre lag som minner om en tapet og gir stoffet skikkelig styrke. Den inneholder også et belegg gjør den tykkere og bedre rustet til å motstå regnvær.

Polyester er ikke like populært som de ovenfor men blir brukt oftere de siste årene. Det beste eksempelet på et slikt stoff er Sympatex, den kombinerer polyester og polyether for å starte en prosess som transporterer damp.

Det kan sies at eVent har et lite overtak når det kommer til pustende stoff og den har også en evne til å overføre damp mye raskere enn sine konkurrenter. Men på den andre siden kan Gore-Tex skryte av å ha vært lengst på markedet og er dermed en veteran innen varighet på sine produkter. Du kan velge eVent om du skal til plasser med mye luftfuktighet, men ellers er det GoreTex som blir brukt på mange flere regnklær som du finner i butikken og har mye større variasjon i design og stiler.

Oppsummering

Vi har funnet ut at regnklær til barn kommer i alle slags farger, design, størrelser og med ulike tilpasninger. Barnet ditt bør nesten få regnklær som passer til deres behov slik at de får utfolde seg i fri lek når de vil uten begrensninger på været. Det finnes veldig barnslige design og litt for de som begynner å anse seg som litt mer voksne. Uansett hva det skal være er det sikkert der ute og det er bare å lete deg frem til det du trenger.

Regnjakker er også veldig kompliserte og har gått igjennom en utvikling hvor de har blitt mer motstandsdyktige. Nye stoff og metoder for å holde vann på avstand har skapt nærmest en revolusjon innen klesdesign de siste 40 årene. 2020 er en flott årgang for å handle regntøy og barnet ditt vil både se fin ut samtidig som han eller hun holder seg tørr.

Prismessig skal du slippe å bruke like mye som du ville ha brukt på voksenklær, det går også an å tenke langsiktig ved å kjøpe klær som barna kan vokse i, og klær som de kan bruke i forskjellige sammenhenger. Eventuelt kan du bare vente til det kommer på salg. Er du av typen som må ha merkeklær? Da håper vi at du har spart godt, for det kan koste mange hundre kroner ekstra.

Prøv å tenk tilbake til tiden da du selv var barn, hvilke utfordringer møtte du da, og hvilke klær skulle du ha ønsket at du hadde?

La barna få utforske regnværet i fred og ro – det lærer de mye av!

Vurder denne artikkelen!
Total: 3 Gjennomsnitt: 1
Back to top button