Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Top 5 drone med kamera test 2024

Skal du kjøpe drone med kamera? Droneteknologi har blitt et buzzword som er forbundet med fremtiden og det vi kan få til med teknologi. Om du ser bort ifra krigssammenhenger, er det som en liten hjelper for vanlige mennesker som meg og deg, vi har kanskje ikke helt funnet ut av alt det nyttige en slik morsom dings kan gjøre for oss, men å feste et kamera på er definitivt noe som er verdt å bruke tid på.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

For at du skal få den beste shoppingopplevelsen på nett, sørger vi for å sjekke og etterse produktene og prisene våre slik at du kan velge alternativet med høyest kvalitet. Du kan stole på valgene våre.

Kjøpeguide drone

drone

Mens det blir lettere å fly en drone, er teknologien bak disse enhetene alt annet enn. Hvis du er en nybegynner, kan det lett få hodet til å snurre ved å finne ut spesifikasjonene og forskjellene mellom flere modeller. Vi har laget denne trinnvise veiledningen for å hjelpe deg å forstå nøkkelfunksjonene for opplevelsesnivået og budsjettet ditt for å begrense alternativene. Vi har også inkludert tips for førstegangspiloter om hvordan man kan sikre sikkerheten til menneskene i nærheten og selve dronen.

Hva er en drone?

Begrepet brukes for å beskrive alle ubemannede luftfartøyer som er fjernstyrt. De kan ha ganske forskjellige former. De fleste forbrukerdroner har fire rotorer og H- eller X-form. Derfor kalles de ofte quadcopters. Slik design gir betydelig bedre stabilitet i luften sammenlignet med modeller som ligner fly. Droner som trenger mer løftekraft (for eksempel for å bære tunge kameraer) kan ha til og med 6 (heksakoptre) eller 8 (oktokoptre) rotorer. Imidlertid brukes de mest til profesjonelle formål. Vi anbefaler å holde seg til quadcopter-designet for de fleste forbrukere.

Hvordan fungerer droner med kamera?

Droner med kamera flyver vanligvis ved bruk av propeller som vil la dem gå sidelengs eller sveve i en stille posisjon. Et quadcopter vil også ha motorer som kontrollerer propellene. De mottar signaler fra din fjernkontroll som bestemmer hvilken retning de skal dra, samt andre funksjoner som du kan stille inn.

Dronene inneholder også GPS som gjør at de kan kalibrert med satellitter slik at den vet hvor den er i verden. De er kanskje smartere enn du tror. Hvis dronen din kommer ut av kontroll kan du bare be den om “gå “hjem”, det er en funksjon som gjør at den alltid finner tilbake til start.

Dronene på markedet er drone med live kamera, det vil si at de har et kamera festet på seg og filmer samtidig som de flyr. Du kan se på filmen samtidig som du flyr og lagre opptakene til senere bruk. Du kan styre dronen med en fjernkontroll eller rett fra smarttelefonen din ved hjelp av en app. Kameraene som er festet på kan variere i kvalitet. Men du finner flere som har 4k video, HD og veldig god bildekvalitet. Dessuten kan du zoome,

Hvordan velge dronekamera?

Det er flere ting å sette seg inn i når man skal velge dronekamera, men utvalget er ikke fullt så stort som man kanskje skulle tro, og det kan være både positivt og negativt. Den beste drone med kamera vil nok være fra merkevaren DJI som fullstendig dominerer markedet, men de kan også være veldig dyre. Er du derimot interessert i det som ble drone med kamera best i test er det nettopp en DJI Phantom 4 du bør gå for.

Andre ting å tenke på er selvsagt størrelse og funksjoner på ditt kamera, en av de største ulempene med drone kamera er levetiden på batteriene som er i gjennomsnitt på ca. 30 minutter, de vil forhåpentligvis vare lengre i fremtiden, men anno 2020 er det dessverre tilfelle. Kjøper du en minidrone eller mikrodrone derimot vil de holde ut mye lengre, men da støter du kanskje på andre problemer, de aller beste dronekameraene er nok de som er litt større enn som så.

camera Drone

Hovedfunksjoner i dronekamera

 • GPS: som lar dronen vite hvor den er i verden, den er der for at den skal klare å posisjonere seg bedre og for å finne veien tilbake i tilfelle den har gått seg vill. De nye DJI dronene har kameraer med sensoren for å unngå hindringer som altså gjør dem bedre egnet til å fly innendørs.
 • Bildestabilisering: droner ikke er stabile i sin bevegelse (det er ganske lett å tenke seg til), derfor kan det være smart å kjøpe et kamera med 3-axis gimbal bildestabilisering for at filmen skal se så bra ut som mulig.
 • En annen funksjon som mange droner har er at den kan følge etter deg. Kan den bli med deg på sykkeltur eller fjelltur, det er mange muligheter.
 • Selvsagt å styre en drone med fjernkontroll samtidig som du ser filmopptaket live på en liten skjerm, noe slikt har vært alle gutters drøm i lang tid og nå har endelig teknologien kommet til det punktet.
 • Vi anbefaler å velge en drone med minst noen få sikkerhetsfunksjoner. Vanlige eksempler inkluderer en bunnsensor for jevnere landing, å ringe dronen hjem når du trykker på en knapp, alternativer for å stille inn en flyperimeter eller få GPS-koordinater hvis du må lande uventet.
 • Hvis du har råd til det, bør du vurdere en drone som i det minste unngår delvis hinder. Dette minimerer ulykkesrisikoen ved å registrere nærliggende motiver. Umiddelbart stoppe dronen i luften selv om piloten har gjort en feil.
 • Automatisert flymodus lar uanstrengt ta stilige selfies eller panoramavideoer av området ved å få en drone til å følge en forhåndsprogrammert bane.
 • Høyere oppløsning betyr at du kan vise mesterverket ditt på en større skjerm uten tap av kvalitet. Full HD 1080p er optimal for å lage Facebook- og Instagram-innhold eller ferievideoer.

Priser

Du vil hovedsakelig komme over to kategorier i pris:

 • profesjonelle kamera
 • hobbybrukere
 • droner for barn

Midtprisdroner kan dekke behovene til begge – profesjonelle og hobbyister, selv om de mest avanserte mellomtonedronene er bedre for profesjonelle enn hobbyister, da de vil få mye for pengene.

Hver av dronene i priskategorien har forskjellige funksjoner og forskjellige målgrupper. Om nødvendig kan de imidlertid brukes uavhengig av den første tiltenkte bruken.

De profesjonelle kamera drone

De profesjonelle blir selvsagt brukt av folk som fotograferer til reklame eller til annen virksomhet. Disse vil kjøpe kamera som koster over 10.000 kroner. Men er også av høy kvalitet. Vi har sett nærmere på pris på drone med kamera og kommet fram til noen konklusjoner.

Det du vil få for pengene da er en avansert drone som kan reise over 5 kilometer og inneholder både GPS og GLONASS for å få bedre stabilitet og nøyaktighet. I tillegg til en toppfart på 72 km/t kan den filme i 4k video (bare 30 fps). Sakte film i 1080p og et posisjoneringssystem som gjør det enklere å kjøre innendørs.

For mer avanserte droner får du også bedre manøvrerbarhet, stabilitet og generelle funksjoner. Selv om dronene har en høyere prislapp, er de også tyngre. Derfor må du forstå om du må ha en spesiell pilotlisens for dronepilot. Kjenne alle reglene for å fly dronene på offentlige steder og i luftrommet.

Mellomklassen

En annen drone i mellomklassen er en drone til GoPro fans rundt omkring. Det er mange som liker å være trofaste til sine merkevarer, og det er fullt forståelig. GoPro Karma Quadcopter er først og fremst en drone uten kamera, men du kan feste på ditt GoPro kamera. Det er kanskje ikke riktig å si at denne dronen er i mellomklassen, for kamera og drone vil koste deg over 10.000 kroner. Men om du har et GoPro-kamera liggende trenger du bare å bruke rundt 6000,- kroner på selve dronen.

De hobybrukere kamera drone

Droner for hobbyfotografer kan starte i den billigste prisklassen og gå opp til den dyreste da de stort sett er avhengig av personens valg og muligheten til å betale for selve dronen.

I de fleste tilfeller er hobbyfotografens valg en mellomtonedrone eller en kvalitetsdrone med lav prislapp. Mest sannsynlig kommer hobbydronen med en prislapp på rundt 5000 kroner som DJI Mavic Mini.

Disse dronene vil vanligvis være lettere, og avhengig av land og sted du flyr dem vil det være tillatt å pilotere drone uten spesiell lisens. Dessuten vil de gi kortere batterilevetid og kortere avstand de kan fly. Men middelklassens droner kan gi samme video- og fotokvalitet som dyrere droner.

Droner for barn

Droner som er beregnet på barn har en tendens til å komme i to kategorier – leker og minidroner. Som er mer som leker har vanligvis ingen vindmotstand. Og kan bare brukes innendørs i en kort periode, som 10 minutter. De kan kjøpes fra helt ned til 200 kroner.

For barna kan vi anbefale et kamera som selger nærmest som varmt brød. Holy Stone HS210 Mini Drone er det perfekte leketøyet for barn. Kan du tenke deg en gave som vil bli mer populært på julaften eller til en bursdag enn et dronekamera? Dette er en drone med kamera barn som vil få dem helt ville og fantasien deres vil løpe helt løpsk.

Størrelse

Droner kan komme i mange forskjellige størrelser. De største dronene som selges til privatpersoner kan være nesten opp til én meter lange. De er kanskje ikke de mest praktiske å ha og kan kanskje bli ødelagt litt fortere.

Noen ting å tenke på når det kommer til størrelse kan også være. De litt større dronene har mulighet til å løfte tungere ting, om du har tenkt å bruke din drone til å transportere. Dess større den er, dess større ting kan den løfte. Men du må passe på at dronen ikke kommer i ubalanse og krasjer. Ulempen med store droner er selvsagt at de tar mye plass og er absolutt ikke egnet for å fly inne i hus.

Skal du kjøpe noen til barn kan du kjøpe en liten drone med kamera som er bare 3 centimeter lang, men de fleste er selvsagt litt større enn som så. Det er virkelig ikke nødvendig å kjøpe digre droner til barn, de er lettere å krasje og vil ikke se ut som leketøy, det blir litt for voksent.

kamera drone med mobil

Ta vare på din drone

Når du lader ditt dronekamera kan det være lurt å bruke en såkalt “safe bag” for å beskytte mot branner. Forhåpentligvis kommer det bedre batteri i fremtiden som gjør at du slipper å bruke slike. Men akkurat nå er det absolutt anbefalt. Du må også huske å lese hvor mye batteriet ditt tåler mens de er i bruk. Hvis du går over grensen blir de varme og vil ikke fungere optimalt.

Noe å tenke på kan være å sjekke om dronen er tipp-topp før den flyr av gårde (slik de gjør med vanlige fly). Sjekk om det er skader på dronen, sjekk om fjernkontrollen fungerer slik den skal. Om den er kalibrert og hvor mye batteri som er igjen.

Det kan være lurt å ta av propellene etter hver gang du flyr. Prøv å smøre motoren minst en gang i måneden. Og selvsagt skal også droner vaskes og rengjøres som alle andre ting. Prøv å ta vare på den slik du ville ha gjort med din egen bil, det er ingen grunn til å ikke gjøre det om du vil beholde den en god stund. Forhåpentligvis vil den gi deg mye glede over lang tid

Tips og triks

Er du en ivrig fotograf med et dronekamera har vi noen tips til deg. For eksempel kan du eksperimentere med hvilke innstillinger du skal ha. Panorama-funksjonen kan gi fantastiske bilder og du kan bli overrasket over hvor mye du kan filme på en gang med denne innstillingen. Etter å ha funnet innstillingene som passer for deg er det bare å sette i gang med improvisering.

Vil du filme naturen er det bare å kjøre til plassen med best utsikt i nærheten av hvor du bor. Kanskje kan du ta en helg eller en uke (hvis du får til det) og reis rundt omkring i landet slik at du får bilder av vår fantastiske natur i nye kameravinkler som ingen har fått til før med vanlig kamera.

Det er også mulig å filme på landsbygda eller rundt byer selvsagt for hvor det er mer menneskelig aktivitet. Sett i gang med ditt prosjekt. Kanskje du kan lage en YouTube-kanal eller kanskje du er en fotograf som er ute etter bilder? Mulighetene er nærmest uendelige og du må nesten finne ut selv hvilken kategori du faller inn i.

Om du er ute etter filmopptak kan du tenke på noen småting som for eksempel at om dronen går sakte vil det bli bedre å se på og de som ser på får mer tid til å la omgivelsene synke inn. Ellers kan du tenke på å gå i sirkel rundt et område. Fly rett igjennom eller andre bevegelser du vil gjøre med dronen mens du filmer. Tenk på filmverdenen og triksene de bruker når de lager film.

Oppsummering

For å oppsummere kan dronekamera gjøre livet ditt mye mer spennende. Det kan la deg utforske muligheter som du ikke hadde tenkt på før og vil ta deg til en nærmest futuristisk verden. Du kan gjøre alt fra å ta en selfie ovenfra til å filme byer og naturlandskap med denne nye måten å vise frem verden på. Kvaliteten på kamera vil også være ganske god. Med forskjellige innstillinger man kan endre på, og selve dronen er relativt enkel å styre.

Droner med kamera ser ut til å være fremtiden innen filming og fotografering. Hvem vet hvilke funksjoner de vil ha noen år fremover? Kanskje vil det også bli konkurranse i markedet slik at nye ideer vinner frem. Én ting er i hvert fall sikkert; droner er morsomme å drive med og kan kanskje bli din nye lidenskap.

De kommer også i forskjellige størrelser og fasonger. Så det er ingen grunn til å ikke eksperimentere eller lete litt rundt for å finne den som vil passe best for deg.

Vurder denne artikkelen!
Total: 4 Gjennomsnitt: 4.5
Back to top button