Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Drone med kamera test 2021

Skal du kjøpe drone med kamera? Droneteknologi har blitt et buzzword som er forbundet med fremtiden og det vi kan få til med teknologi. Om du ser bort ifra krigssammenhenger, er det som en liten hjelper for vanlige mennesker som meg og deg, vi har kanskje ikke helt funnet ut av alt det nyttige en slik morsom dings kan gjøre for oss, men å feste et kamera på er definitivt noe som er verdt å bruke tid på.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

Det som er mest fascinerende med droner er at de er ubemannede. Det betyr at den kan krasje og feile så mye den vil – vel, det vil koste penger, men ingen mennesker vil komme til skade. Bare tenk deg alle mulighetene det vil bety for deg som hobbyfotograf, eller tenk hva det vil bety for fremtiden til filmverdenen. Nå er plutselig et fugleperspektiv mulig uten at vi må oppi svære fly eller helikopter som bare få av oss har lov til å kjøre rundt med.

Vi har foretatt en test av droner med kamera, kanskje vil prisene overraske deg, og de forskjellige størrelsene de kommer i vil kanskje få deg til å klø deg litt i hodet. Det drives stadig med utvikling av dronekamera, de prøver hele tiden å jobbe hardere for å levere de beste produktene til deg for en mest mulig rimelig pris – det må da vel være bra?

Vi har sett på drone med kamera pris, forskjellige funksjoner til dronekamera, fremtidstrender og hvordan man tar vare på dem. Dessuten har vi kommet frem til det som blir vår kameradrone best i test. Les videre om du vil finne ut mer.

Hovedfunksjoner i dronekamera

Noen av hovedfunksjonene til dronekamera er GPS-en som lar dronen vite hvor den er i verden, den er der for at den skal klare å posisjonere seg bedre og for å finne veien tilbake i tilfelle den har gått seg vill. De nye DJI dronene har kameraer med sensoren for å unngå hindringer som altså gjør dem bedre egnet til å fly innendørs. En ting å tenke på når du kjøper et kamera til en drone er at droner ikke er stabile i sin bevegelse (det er ganske lett å tenke seg til), derfor kan det være smart å kjøpe et kamera med bildestabilisering for at filmen skal se så bra ut som mulig.

En annen funksjon som mange droner har er at den kan følge etter deg. Tenk deg å gå gatelangs med en drone som følger etter deg og filmer samtidig, er ikke det kult? Ellers kan den bli med deg på sykkeltur eller fjelltur, det er mange muligheter. Men det som er mer morsomt enn å ha en drone som følger etter deg er selvsagt å styre en drone med fjernkontroll samtidig som du ser filmopptaket live på en liten skjerm, noe slikt har vært alle gutters drøm i lang tid og nå har endelig teknologien kommet til det punktet.

Ellers har droner propeller som får dem til å fly, stå stille og endre retning, de fungerer som helikoptre sånn sett. Filmkvaliteten er som regel ganske god, på en GoPro Karma har du muligheten til å feste på en GoPro Hero 6 (eventuelt andre GoPro kamera), og de har som kjent veldig god kvalitet. Andre kamera kan faktisk filme VR, VR-teknologi har vel ikke nådd høydepunktet sitt enda, men det er en morsom funksjon for de som er interessert i den slags, kanskje er det også fremtiden?

DJI Spar er den aller letteste dronen å fly for øyeblikket. Den har mange funksjoner som gjør at den er veldig enkel å styre, du kan bruke en kontroller eller din smarttelefon, du kan til og med styre den ved å vifte rundt med armen din. Phantom 4 pro er også veldig enkel å fly. Den kan unngå hindringer i 360 grader, men er dessverre veldig dyr. Den er til de som vil ha en enkel drone som er enkel å fly – og en lommebok som kan betale for den.

Fremtidige trender

drone med kamera prisHvorfor man skal bruke droner med kamera sier seg selv. Det tillater mye mer variasjon av bilder enn det vi har vært vant til. Kunsten har i over tusen år sett maleri og bilder i menneskeperspektiv, nå har vi endelig muligheten til å ta bilde fra et fugleperspektiv – og det er noe alle kan gjøre det! Og uten at du må risikere å falle ned eller skade deg på noen måter.

Det er et aktuelt spørsmål om droner egentlig er bra for mennesker om vi ser på det med tanke på krigføring, er det virkelig fremtiden at mennesker skal dø i krig uten at de kan kjempe tilbake mot mennesker? Det får en til å tenke, men er kanskje ikke så relevant for fotografering, da er det jo bare en bra ting at mennesker skal slippe å utsettes for fare.

Det ligger uante muligheter i fremtiden ettersom teknologien raser i av gårde og det er noen ganger vanskelig å holde følge. Men én ting er sikkert, droner har ikke realisert sitt potensiale, det er opp til brukere over hele verden til å utforske mulighetene selv.

Visste du at noen sensorer lar dronen lage 3D-modeller av bygninger? Den har også mulighet til å analysere data om hvor avlinger, blomster, fauna, busker og trær. Bare tenk deg hvilke opplysninger den kan samle i fremtiden.

Hvorfor er det så populært med dronekamera?

Dronekamera er en fantastisk oppfinnelse for det 21. århundre og en gave til alle som elsker fotografering. Du kan nå nye høyder (bokstavelig talt), du kan ha en drone som følger etter deg og filmer i høyden, droner som flyr av seg selv eller styre dem med fjernkontroll eller smarttelefon. Det er vel egentlig ikke rart at dette har blitt en hit blant folk i alle aldre, bare tenk på hvor populært fotografering allerede er med kamera på alle mobiler og hobbyfotografer med spesialdesignede kamera.

Dronekamera er det helt nye som kommer litt etter actionkamera-bølgen som også fikk folk til å gå fra hengslene. Vi lever i teknologiens alder og da sier det seg selv at nyvinninger som treffer godt i hjertene til folk og som samtidig kan være nyttig vil bli populært. Hvorfor skulle det ikke bli populært med en drone som kan filme og ta bilder hvor vi før ikke nådde fram?

Hvor går utviklingen? Det er ikke lett å si, men de vil nok bli tilpasset kundenes ønsker. De kommer til å bli både mindre og billigere i fremtiden og det er bare utviklerne som virkelig vet hvor grensene ligger i utviklingen av slike produkt. Det er både et leketøy og et nyttig verktøy for voksne mennesker, så det er bare å hive seg på hypen.

Priser

Du vil hovedsakelig komme over to kategorier i pris; profesjonelle kamera og de som er ment for hobbybrukere. De profesjonelle blir selvsagt brukt av folk som fotograferer til reklame eller til annen virksomhet, disse vil kjøpe kamera som koster over 10.000 kroner, men er også av høy kvalitet. Vi har sett nærmere på pris på drone med kamera og kommet fram til noen konklusjoner.

Vi har foretatt en drone med kamera test og kommet frem til noen produkter på markedet som du absolutt bør vite om. De som dominerer for øyeblikket er DJI, det var de som faktisk fant på hele konseptet med flyvende dronekamera da de lanserte sin første DJI Phantom 1. Rett bak DJI kommer Parrot med sine droner, men selvsagt finnes det også andre merker.

Er du ute etter ren kvalitet er det Phantom 4 som stikker av med seieren, den er vår drone med kamera best i test. Men om du har tenkt å løpe til butikken for å kjøpe den er det en ting du trenger å vite, den koster nemlig over 10.000,- kroner. Det er vanskelig å si eksakt hvor mye, den har vært nede på 8000,- i noen butikker, men det virker som om den er på vei over 10.000,- for øyeblikket.

Det du vil få for pengene da er en avansert drone som kan reise over 5 kilometer og inneholder både GPS og GLONASS for å få bedre stabilitet og nøyaktighet. I tillegg til en toppfart på 72 km/t kan den filme i 4k video (bare 30 fps), sakte film i 1080p og et posisjoneringssystem som gjør det enklere å kjøre innendørs.

Det er i mellomklassen du vil finne Parrot sine produkter, for eksempel kan du slå til med Parrot Bepop 2 for litt over 6000,- kroner. For et mer rimelig kamera kan vi anbefale Force1 U45 Raven, det er en billig drone med hd kamera og er som skapt for nybegynnere. Dette er nok ikke den de profesjonelle og de ihugga tilhengerne vil kjøpe, men den funker veldig bra og kan som sagt filme i HD. Denne får du for 600-700 kroner.

En annen drone i mellomklassen er en drone til GoPro fans rundt omkring. Det er mange som liker å være trofaste til sine merkevarer, og det er fullt forståelig. GoPro Karma Quadcopter er først og fremst en drone uten kamera, men du kan feste på ditt GoPro kamera. Det er kanskje ikke riktig å si at denne dronen er i mellomklassen, for kamera og drone vil koste deg over 10.000 kroner, men om du har et GoPro-kamera liggende trenger du bare å bruke rundt 6000,- kroner på selve dronen.

For barna kan vi anbefale et kamera som selger nærmest som varmt brød. Holy Stone HS210 Mini Drone er det perfekte leketøyet for barn. Kan du tenke deg en gave som vil bli mer populært på julaften eller til en bursdag enn et dronekamera? Dette er en drone med kamera barn som vil få dem helt ville og fantasien deres vil løpe helt løpsk.

Størrelse

drone med kamera testDroner kan komme i mange forskjellige størrelser. Du kan blant annet finne noen som er i samme størrelse som småfly. Men vi tenker altså på dronekamera, disse leketøyene som man kan eksperimentere og ha det moro med. De største dronene som selges til privatpersoner kan være nesten opp til én meter lange, de er kanskje ikke de mest praktiske å ha og kan kanskje bli ødelagt litt fortere.

Noen ting å tenke på når det kommer til størrelse kan også være at de litt større dronene har mulighet til å løfte tungere ting, om du har tenkt å bruke din drone til å transportere. Dess større den er, dess større ting kan den løfte. Men du må passe på at dronen ikke kommer i ubalanse og krasjer. Ulempen med store droner er selvsagt at de tar mye plass og er absolutt ikke egnet for å fly inne i hus.

Skal du kjøpe noen til barn kan du kjøpe en liten drone med kamera som er bare 3 centimeter lang, men de fleste er selvsagt litt større enn som så. Det er virkelig ikke nødvendig å kjøpe digre droner til barn, de er lettere å krasje og vil ikke se ut som leketøy, det blir litt for voksent.

Men å ha en mini drone med kamera kan være lurt å ha også for voksne folk. Å ha en drone som er så liten at den passer til håndflaten din gir den mulighet til å fly nærmest hvor som helst, såkalte mikrodroner har faktisk plass til kamera og er veldig enkle å fly innendørs – dessuten har de mye lengre batteritid og er flott for nybegynnere. Vi anbefaler de som er litt midt imellom, som ikke er for tunge og lange

Hvordan fungerer droner med kamera?

Droner med kamera flyver vanligvis ved bruk av propeller som vil la dem gå sidelengs eller sveve i en stille posisjon. Et quadcopter vil også ha motorer som kontrollerer propellene, de mottar signaler fra din fjernkontroll som bestemmer hvilken retning de skal dra, samt andre funksjoner som du kan stille inn.

Dronene inneholder også GPS som gjør at de kan kalibrert med satellitter slik at den vet hvor den er i verden, de er kanskje smartere enn du tror. Hvis dronen din kommer ut av kontroll kan du bare be den om “gå “hjem”, det er en funksjon som gjør at den alltid finner tilbake til start.

Dronene på markedet er drone med live kamera, det vil si at de har et kamera festet på seg og filmer samtidig som de flyr, du kan se på filmen samtidig som du flyr og lagre opptakene til senere bruk. Du kan styre dronen med en fjernkontroll eller rett fra smarttelefonen din ved hjelp av en app. Kameraene som er festet på kan variere i kvalitet, men du finner flere som har 4k video, HD og veldig god bildekvalitet. Dessuten kan du zoome,

Hvordan velge dronekamera?

Det er flere ting å sette seg inn i når man skal velge dronekamera, men utvalget er ikke fullt så stort som man kanskje skulle tro, og det kan være både positivt og negativt. Den beste drone med kamera vil nok være fra merkevaren DJI som fullstendig dominerer markedet, men de kan også være veldig dyre. Er du derimot interessert i det som ble drone med kamera best i test er det nettopp en DJI Phantom 4 du bør gå for.

Andre ting å tenke på er selvsagt størrelse og funksjoner på ditt kamera, en av de største ulempene med drone kamera (1) er levetiden på batteriene som er i gjennomsnitt på ca. 30 minutter, de vil forhåpentligvis vare lengre i fremtiden, men anno 2020 er det dessverre tilfelle. Kjøper du en minidrone eller mikrodrone derimot vil de holde ut mye lengre, men da støter du kanskje på andre problemer, de aller beste dronekameraene er nok de som er litt større enn som så.

Ta vare på din drone

Når du lader ditt dronekamera kan det være lurt å bruke en såkalt “safe bag” for å beskytte mot branner, forhåpentligvis kommer det bedre batteri i fremtiden som gjør at du slipper å bruke slike, men akkurat nå er det absolutt anbefalt. Du må også huske å lese hvor mye batteriet ditt tåler mens de er i bruk, hvis du går over grensen blir de varme og vil ikke fungere optimalt.

Noe å tenke på kan være å sjekke om dronen er tipp-topp før den flyr av gårde (slik de gjør med vanlige fly). Sjekk om det er skader på dronen, sjekk om fjernkontrollen fungerer slik den skal, om den er kalibrert og hvor mye batteri som er igjen.

Det kan være lurt å ta av propellene etter hver gang du flyr, og prøv å smøre motoren minst en gang i måneden. Og selvsagt skal også droner vaskes og rengjøres som alle andre ting. Prøv å ta vare på den slik du ville ha gjort med din egen bil, det er ingen grunn til å ikke gjøre det om du vil beholde den en god stund. Forhåpentligvis vil den gi deg mye glede over lang tid

Tips og triks

Er du en ivrig fotograf med et dronekamera har vi noen tips til deg. For eksempel kan du eksperimentere med hvilke innstillinger du skal ha, panorama-funksjonen kan gi fantastiske bilder og du kan bli overrasket over hvor mye du kan filme på en gang med denne innstillingen. Etter å ha funnet innstillingene som passer for deg er det bare å sette i gang med improvisering, hvor du vil filme kommer selvsagt an på hva du er ute etter.

Vil du filme naturen er det bare å kjøre til plassen med best utsikt i nærheten av hvor du bor. Kanskje kan du ta en helg eller en uke (hvis du får til det) og reis rundt omkring i landet slik at du får bilder av vår fantastiske natur i nye kameravinkler som ingen har fått til før med vanlig kamera.

Det er også mulig å filme på landsbygda eller rundt byer selvsagt for hvor det er mer menneskelig aktivitet. Sett i gang med ditt prosjekt, kanskje du kan lage en YouTube-kanal eller kanskje du er en fotograf som er ute etter bilder? Mulighetene er nærmest uendelige og du må nesten finne ut selv hvilken kategori du faller inn i.

Om du er ute etter filmopptak kan du tenke på noen småting som for eksempel at om dronen går sakte vil det bli bedre å se på og de som ser på får mer tid til å la omgivelsene synke inn. Ellers kan du tenke på å gå i sirkel rundt et område, fly rett igjennom eller andre bevegelser du vil gjøre med dronen mens du filmer – tenk på filmverdenen og triksene de bruker når de lager film.

Oppsummering

For å oppsummere kan dronekamera gjøre livet ditt mye mer spennende, det kan la deg utforske muligheter som du ikke hadde tenkt på før og vil ta deg til en nærmest futuristisk verden. Du kan gjøre alt fra å ta en selfie ovenfra til å filme byer og naturlandskap med denne nye måten å vise frem verden på. Kvaliteten på kamera vil også være ganske god, med forskjellige innstillinger man kan endre på, og selve dronen er relativt enkel å styre.

Droner med kamera ser ut til å være fremtiden innen filming og fotografering, hvem vet hvilke funksjoner de vil ha noen år fremover? Kanskje vil det også bli konkurranse i markedet slik at nye ideer vinner frem. Én ting er i hvert fall sikkert; droner er morsomme å drive med og kan kanskje bli din nye lidenskap.

Vi fant ut at det ikke er altfor mye utvalg av dronekamera og at DJI fullstendig dominerer markedet. En billig drone med kamera er heller ikke uhørt å finne, spesielt om de er til barn, som nevnt tidligere er det den perfekte gaven å gi til unger som har litt mer fantasi enn voksne og har godt av å slippe fantasien løs i blant.

De kommer også i forskjellige størrelser og fasonger, så det er ingen grunn til å ikke eksperimentere eller lete litt rundt for å finne den som vil passe best for deg.

Vurder denne artikkelen!
Total: 1 Gjennomsnitt: 3
Back to top button