Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Pulsklokke Test 2024

Helt enkelt er en pulsklokke en enet du kan bruke til å måle og vise hjertefrekvensen. Den vil registrere hvert hjerteslag og telle det og vise antall slag per minutt. Personlige pulsklokke brukes til å måle treningsintensitet.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi har nylig evaluert produktene våre, og vi står trygt i valgene på listen vår. Vi gjennomgår og oppdaterer listene våre kontinuerlig, slik at du alltid får velge mellom de beste resultatene.

Pulsklokker kan kontinuerlig spore og registrere hjertefrekvens mens du trener, så det er på en måte en pulsklokke med innebygd pulsklokke. Dette hjelper atleter fra å måtte stoppe og ta pulsen selv for å avgjøre hvor intens de trener. Mange modeller av pulsklokker har indikatorer som vil vise deg om du trener i sin valgte hjertefrekvenssone og vil varsle deg når du går over eller under din valgte sone.

Mange pulseklokker lagrer og viser treningspulsen på en graf i forhold til tid, astighet, høyde og andre aspekter målt under trening. Tiden som ble registrert i forskjellige hjertefrekvenssoner kan blitt sett på slutten av treningen. Enklerer versjoner av pulsklokkene vil kun kunne vise deg den gjennomsnittlige hjertefrekvensen etter treningsøkten.

Alle de forskjellige pulsklokkene vil gi deg umiddelbar tilbakemelding på hvor hardt du trener, slik at du kan gjøre justeringer for å kunne utnytte treningen din til det stekeste.

Målet er å trene i din hjertefrekvnssone for maksimal effekt. I henhold til sentrene for sykdomskontroll og forebygging for oderat intensitet fysisk aktivitet, bør en personson trenings puls være 50-70% av maksimal hjertefrekvens, der er derfor en pulsklokke er en kjekk ting å ha.

Du kan få to forskjellige typer av pulsklokker, den som kun går rundt håndleddet ditt og den med håndledd og rundt brystet ditt, la meg nevne forskjellene mellom de.

Brystbelte HRM: En trådløs sensor på brystbelte registrerer pulsen elektronisk og sender dataene til en armbåndsur-mottaker, som viser hjertefrekvensen. Når du er vant til rutinen om å sette på hjertefrekvensmonitoren, vil du få den mest nøyaktige hjertefrekvensresultatet.

Håndleddbaserte HRM-er: En optisk sensor innebygd i håndledningsenhetens klokkebånd eller på baksiden oppdager pulsen. Selv om hjertefrekvensmåler er litt mindre nøyaktige, unngår man ikke ubehag og ekstra pre-trening med brystbånd.

Noen foretrekker pulsklokke uten pulsbelte andre foretrekker med pulsbelte, dette er smak og behag.

Spesielle funksjoner på pulsklokker

Føre du tar valget til å kjøpe deg en pulsklokke burde du sette deg litt mer inn i hva en pulsklokke er, for å hjelpe deg med dette skal jeg fortelle deg litt om de spesielle funksjonene du kan finne på pulsklokker, noen av de regner jeg med at du har allerede hørt om mens andre kanskje ikke er så kjente.

  • Målsoner: Helt basismodeller tilbyr opptil 3 målsoner, mens om du velger en litt mer avansert modell kan du få opptil 6 målsoner. Med muligheten til flere målsoner kan du forhåndsprogrammere hjertefrekvensen til en rekke forskjllige treningsøkter (f.eks utholdenhet, aerob osv.) Om din HMR tilbyr bare en enkel aerob målgruppe må du omprogrammere den hver gang du endrer treningsparametrene
  • Sportklokke: Pulsklokker inkluderer funksjoner som vanlig klokke, alarm, nedtellingstimer og kalender
  • Stoppeklokke
  • Gjennopprett puls modus: Tar tiden på hvor lang tid det tar føre pulsen din går tilbake til sin normale hvilepuls
  • Tid i målssonen: Tar tiden på hvor lenge du trener i målssonen din. Noen soner og mål krever mer tid enn andre
  • Kaloriteller: Estimerer kalorier som du brenner mens du trenger. Dette kan være veldig nyttig om treningene dine er en del av vekttapsprogram
  • Hastighet og avstandsmåler:Beregner hastigheten og måler avstanden dekket i en bestemt treningsøkt. Dette gjøres som regel ved hjelp av en GPS mottaker
  • Digital grensesnitt: Kobler pulsklokken datamaskinen eller smarttelefonen slik at du enkelt kan laste ned treningsstatistikk for analyse, deling og lagring
  • Tethering: Trådløs par med smarttelefonen din for å tillate håndleddskontroll av telefonfunksjoner som teksmeldinger, musikk, push varsler, treningsprogrammer og sosiale medier – helt uten å ta telefonen ut av lommen din
  • Fitness trener: Gir vasler om intensitetsnivåer som faller over eller under dine valgte treningssoner

Som du kan se kan du finne mange forskjellige og fantastiske funksjoner på en pulsklokke, og med tiden vil det nok komme flere på markedet. Når du skal velge en pulsklokke må du begynne å tenke på hva du ønsker med pulsklokken din, ønsker du bare en du bruker mens du trener, eller ønsker du en som du skal bruke hele dagen? Du kan få pulsklokker med gps, pulsklokker med skritteller, pulsklokker med optisk pulsmåler, du kan finne pulsklokke til voksene og pulsklokke barn. Billig pulsklokke og dyr pulsklokke, pulsklokke mann og pulsklokke dame, ja du finner noe tilfredstille alles behov.

Pulsklokkers fremtidige trender

Nå vil du se at de fleste pulsklokkene vi bruker, registerer grunnleggende informasjon som skritt vi tar, kalorier vi brenner, pulsen vår, og hjertefrekvensen. Men de er hele tiden under forandringer som hvordan de ser ut, hvordan de fungerer og hva de gjør. Så lenge de er under forbedring, vil også vi endre måten vi overvåker vår helse og trening på. Vi vil alltid prøve å forbedre oss selv, og ha pulsklokker eller også kalt smart klokker.

Vi legger mer og mer informasjon inn i klokkene våre om hvordan vi lever livet vårt og om noen år vil vi nok se klokker som kan fortelle oss føre vi blir syke, og mer eller mindre forteller oss alt vi vil trenge å vite om oss selv og kroppen vår. Forhåpentlig vis vil klokkene være pålitelige så vi ikke stoler på noe vi ikke kan stole på.

Jeg ser for meg at i fremtiden vil vi se pulsklokker til svømming, de vil være helt vanntett, telle kaloriene du brenner av ved å svømme og hvordan pulsen din oppfører seg under svømming, men nå er pulsklokke svømming kun en drøm. En fin drøm for mange, men bare en drøm.

Hvor mye man kan stole på pulsklokkene vil vi se mere på litt senere i denne artikkelen.

Fordelene med en pulsklokke

Det finnes mange fordeler ved å bruke en pulsklokke, jeg skal nevne noen av de her, for å gi deg et lite dytt til å kjøpe deg en pulsklokke.

Vekt tap

Hvis vekttap er hovedårsaken til treningen, kan en pulsklokke hjelpe deg med å nå målet ditt. Helseeksperter hevder at for å effektivt gå ned i vekt, må du øke pulsen så mye som 70 prosent av din maksimale pulsen i minst 30 minutter. Dette tempoet må kombineres med korte intervaller med høyere intensitetsøvelse der pulsen din går opp til 90 prosent av din maksimale puls. Denne typen trening vil sikre at du brenner kroppsfett og ikke bare karbohydrater i måltidet du spiste tidligere på dagen.

Overvå k helsen din

En pulsklokke kan ikke bare hjelpe deg med å holde styr på pulsen, men også på din generelle helse. En pulsklokke gjør det mulig å oppdage helseproblemer som du ikke vil legge merke til ellers. For eksempel kan du finne at pulsen din går opp raskt, selv om du bare gjør lette øvelser. Dette er et klart tegn på at noe kan være galt med helsen din.

Opprettholde din disiplin

Hvis du ikke har trener eller trener for å holde deg disiplinert under treningen, kan en pulsklokke være en god erstatning. Det kan fortelle deg når treningen din faller under din ideelle intensitet, slik at du umiddelbart kan forbedre ytelsen.

Gjennopprettning

Indikerer at hjertets evne til å “gjenopprette” fra en gitt øvelse og eller intervall i en treningsøkt, gir deg igjen mer informasjon om tilstanden til ditt kardiovaskulære system. Hurtigere utvinningshastighet indikerer økt kardiovaskulær kapasitet.

Fullstending data

Ved å bruke en pulsklokke for en hvilken som helst aktivitet, får du endelige data på hvilket innsatsnivå det tar deg som individ å utføre en gitt oppgave, samt under hvilke omstendigheter (dvs. vær, innendørs eller utendørs trening, maskin eller fri strømning, tretthet; effekter av medisiner eller koffein, havnivå, tid på dagen og mer. Hva må kroppen din gjøre og legge fram i form av innsats for å oppnå dagens valgte fysiske prestasjon?

Tren trygt

Tilbakemeldinger fra HRM-er kan forhindre deg i å trene for hardt i en enkelt økt (og dermed brenne deg ut i flere dager), og fra overopplæring generelt. En pulsen som er høyere enn du forventer at den skal være før, under eller etter trening, kan være et signal om at kroppen trenger mer hvile. De fleste modeller ser imidlertid ikke hele bildet. For eksempel kan visse medisiner påvirke pulsen, og skjermen din kan ikke regne med å jobbe med en aktiv jobb (tenk byggearbeideren) hvis du bare bruker den under strukturert treningsøkt. Igjen, å høre på kroppen din og be om råd fra en helsepersonell eller fitness profesjonell kan rulle ut bildet.

Få lysten til å trene tilbake

De fleste av oss hade nok aldri trodd vi ville tatt i mot ordre fra en datamaskin, men når en pulsklokke forteller meg at jeg har fullført min fullstendig treningsuke eller hva jeg mangler fra en fullstendig treningsuke er det nok for meg til å komme meg opp av sofaen og gjøre hva jeg trenger for å fullføre trenignsuken min.

I hvilke situasjoner er pulsklokker mest nyttig?

En pulsklokke er alltid en fin ting å ha, mange i dag har en pulsklokke. Det er en mote ting nå, og de er ikke bare pulsklokker lenger de måler skrittene du går, du kan bruke den til å sjekke dine sosiale medier, iallfall de viktigste delene av sosiale medier. Men når man tenker på puls delen av klokken finnes det andre ting å tenke på.

Joggere og vandere: Fritidsutøvere kan dra nytte av en pulsklokker akkurat på den samme måten som elitutøvere vil gjøre. Ved å sikre fettbrenning og målsoner på HRM kan du få mer ut av treningstiden din.

Løpere: Er pulsklokke vil holde deg i din maksimale målsone på intense treningsdager og på aerobbase under enklere økter.

Syklister: En HRM kan spore treningsytelsen din under utholdenhet, tempo og intervallturer, uansett om du sykler på en vei, sti eller tereng.

Vandrere, klatrere og skiløpere: Bruk en pulsklokke til å nå en mer effektivt toppstigning.

De som ønsker å gå ned i vekt: HMR hjelp med regelmessig trening og slankekur. De fleste pulsklokkene viser kalorier du brenner under en trening, noen av de som du bruker hele dagen vil vise kalorier du brenner iløpet av hele dagen; bidrar til en målrettet trening for maksimal fettforbrenning.

Som du ser finnes det mange situasjon der en pulsklokke ville vært en fordel å ha, om du finner deg selv i disse situasjonene burde du vurdere å skaffe deg en pulsklokke, bare pass på at pulsklokken du velger har de funksjonene du ønsker at den skal ha, om du ønsker en som du kan bruke dagen rundt må du passe på at det er en slik klokke du kjøper deg.

Hvor pålitelig er pulsklokker?

En pulsklokke vil aldri være like pålitelig som apparatene du finner hos legen, og du burde kanskje ta hva de viser med en klype salt, men det er et fint utgangspunkt.

Selv om du ikke kan stole helt på hva pulsklokken forteller deg er det fortsatt et utgangspunkt, det er bedre å vite ca hva pulsen din er under forskjellige aktiviteter du gjør, skritt telleren virker sikkert som den skal. Når det kommer til kaloritelleren, vel, om den ikke forteller deg den riktige pulsen kan vi virkelig stole på at den forteller deg riktig antall kalorier du har forbrent i løpet av dagen?

Jeg tenker at svare på det er nei, jeg tror ikke det, men du vil ha en liten ide på hvor mange kalorier du forbrenner i løpet av en dag og du kan selv ta valget i når du ser antall kalorier forbrent om du ønsker å trene hardere, om du trener hardt nok eller om du ikke trenger å trene så hardt som du trener. Det siste alternativet er hva jeg håper på.

Hvordan velge en pulsklokker?

Om du er like ubeslutsom som meg, ønsker jeg å hjelpe deg her, jeg skal gi deg en liste som vil vise deg hvordan du skal velge den riktige pulsklokken for deg. Om jeg gikk til butikke på egenhånd for å velge en pulsklokke ville jeg nok kommet tilbake med en av hver bare fordi jeg ikke kunne bestemme meg.

Enkelt å se pulsen

Tro det eller ikke, men på de fleste pulsklokkene er det faktisk vanskelig å finne frem til hvor de viser deg pulsen din. Feil? Ja, når det kalles pulsklokker burde pulsen være noe av det første man skulle se ikke sant?

Pulsklokken bør være enkel å bruke

Det er kanskje ikke det letteste når det kommer til en pulsklokke, det er ikke alltid like enkelt å skjønne alt. Men noen av de er mindre vanskelige enn andre, det kan vi iallfall håpe. Når du velger din pulsklokke prøv å finn den som er enklest å bruke. De som har for mange funksjoner og de vil være vanskelige å bruke, så prøv å finn en med mindre funksjoner.

Still inn din puls

Om du har muligheten til å se pulsen din, burde du også ha muligheten til å stille inn din vanlige hvile puls slik at vis pulsen din går over eller under vil klokken pipe for å varsle deg om dette.

Puls måleren å være responsiv

Noen pils målere har en lang forsinkelse i rapportering av pulsen mens du trener. F.eks om du begynner å øke tempoet vil du se 140bmp og føre du vet ordet av det så har den hoppet fra 140bmp til 180bmp. Ideelt sett må skjermen kontinuerlig spore pulsen, slik at du ikke bare vil se de store hoppene opp og ned.

Og etter du har funnet noen alternativer etter disse trinnene må du fortsatt velge deg hvilken farge du vil ha, om du vil ha en rund klokke eller en firkantet klokke, en med en liten skjerm, eller en med en stor skjerm. Du kommer deg nok ikke unna valgene selvom du går etter en liste, det vil alltid være noe noen ikke kan fortelle deg. Det er ingen som kan fortelle deg hva du liker, bortsett fra deg selv.

Hvordan ta ordentlig vare på en pulsklokker?

Du må huske på at en pulsklokke er ikke en vanlig klokke, du kan ikke ta den med deg i dusjen. En pulsklokke, smartklokke osv er elektriske klokker og om de får vann på seg vil de ikke virke etter på. Vi har ikke kommet så langt at vi har vanntette pulsklokker/smartklokker enda, men jeg tror det vil komme, men frem til det, ta av deg klokken føre du hopper i dusjen etter treningen, det vil bli billigere i lengden.

Selv om du ikke kan dusje pulsklokken din brude du fremdeles passe på at du holder den ved like, det finnes spesielle våtservietter for datamaskin skjermer, disse kan også brukes på skjermen på klokken, vanlige våtservietter og en våt klut kan brukes for å vaske remen.

Når det kommer til batteriet så har vi kommet så langt at klokkene kan lades opp slik som mobil telefoner, så du trenger ikke lenger å tenke på at du må bytte batteriene i klokken din, ja du må huske å lade den, men ikke bytte batteriene, dette er iallefall en glad nyhet for meg, jeg liker ikke å bytte batterier i noen ting, men lading av ting, det er noe jeg husker på.

Hvor lenge vil en pulsklokke vare?

De sier at en pulsklokke har like lang levetid som en mobiltelefon, så rundt 2 år, men jeg tror du en pulsklokke vil ha en levetid ettersom hvordan du behandler den. Om du kaster den rund, ikke holder den ren osv. så vil den ikke vare i 2 år, men om du tar skikkelig vare på klokken din kan du kanskje til og med vare over de 2 årene som de sier at den vil vare.

Oppsummering

Fitness handler ikke bare om hvor mye du trener, det handler også om intensiteten av øvelsen. En pulsklokke (HRM) er paceren din, og forteller deg når du skal øke hastigheten eller redusere for å oppnå resultater. For å velge den beste modellen for deg, bør du vurdere to faktorer:

Skjermtype: De fleste skjermer bruker sensorer plassert på en brystbelte eller håndleddet. Hjertefrekvensmonitorer med brystbånd er mest nøyaktige. Håndledd pulsmonitorer kan være mer praktiske.

Skjermfunksjoner: De dyreste modellene gjør alt tenkelig. Vi fremhever viktige funksjoner nedenfor, og enheter legger kontinuerlig ny funksjonalitet.
Som sag finnes det to forskjellige typer av pulsklokker, med og uten pulsbelte, om noen ikke husker forskjellen så skal jeg forklare det igjen.

Brystbelte HRM: En trådløs sensor på brystbelte registrerer pulsen elektronisk og sender dataene til en armbåndsur-mottaker, som viser hjertefrekvensen. Når du er vant til rutinen om å sette på hjertefrekvensmonitoren, vil du få den mest nøyaktige hjertefrekvensresultatet.

Håndleddbaserte HRM-er: En optisk sensor innebygd i håndledningsenhetens klokkebånd eller på baksiden oppdager pulsen. Selv om hjertefrekvensmåler er litt mindre nøyaktige, unngår man ikke ubehag og ekstra pre-trening med brystbånd.

Som sagt kan alle som ønsker det kan bruke pulsklokker, de kan brukes under treningen eller hele dagen det er opp til deg selv hvor lenge du ønsker å bruke pulsklokken. Pulsklokkene er mest brukt blant joggere/vandrere, løpere, syklister, vandrere og de som ønsker å slanke seg og se sunnere ut.

For å være ærlig tror jeg kanskje at slankere er de som bruker pulsklokkene mer enn de andre, for de ønsker å registrere hvor aktiv de er, hvor mange kalorier de forbrenner daglig (selv om det kanskje ikke er helt det korrekte antallet) for å se om de ønsker å trene hardere eller trener hardt nok.

Husk at disse pulsklokkene ikke kan gi deg de samme resultatene som en lege kan gi deg, men det er nok til å ha noe til å g utifra, du kan finne ut om treningen du utfører er nok eller om du må trene litt mer.

Når det kommer til å velge en pulsklokke er valget en mil lang, så ta deg god tid når du skal ut å handle, de kan fåes i all verdens farger, de er runde, de er fikantet, de er avlange, de er store og de er små. Og for å ikke snakke om alle de forskjellige funksjonene du kan finne, ønsker du deg en med mange funksjoner eller få?

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button