Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste Badevekter

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Produktlistene våre oppdateres kontinuerlig for å gi deg de nyeste modellene til de beste prisene, slik at du kan være trygg på at du kan velge mellom produktene med best kvalitet.

Hva er en badevekt?

En badevekt er et redskap plassert på badet som i utgangspunktet brukes for å veie vekten på mennesker. Generelt sett kan vekter plasseres innen to kategorier; fjærvekter og skålvekter. En skålvekt benytter lodd som et referanseobjekt for å sammenligne med objektets masse. De fleste badvekter og andre typer personvekter befinner seg imidlertid i kategorien fjærvekter, altså vekter som finner objektets kraft mot jorda på det stedet der veiingen foregår.

Med unntak av mekaniske retro-modeller som er mulig å få kjøpt enkelte steder, er de fleste moderne badevekter digitale, og med moderne teknologi har også mer avanserte badevekter blitt mer utbredt, for eksempel badevekt med kroppsanalyse. I våre dager har ikke bare modeller som koster litt mer, men også mer rimelige badevekter gjerne bluetooth eller Wi-Fi (eller begge) innebygget, som brukes for å synkronisere mot apper og enheter som mobiltelefoner, nettbrett, aktivitetsarmbånd, pulsklokker eller smartklokker. Teknologien har gjort badevekten til et nyttig verktøy i både planleggingen og utøvelsen av trenings- eller hverdagsaktiviteter for mange mennesker.

digital badevekt best i test

Pris er selvfølgelig en del av vurderingen om hvor godt en badevekt gjør det i en badevekt test. For å få en badevekt best i test kan ikke prisen være urimelig høy. Det er mulig å skaffe seg en billig badevekt som også er en nøyaktig badevekt hvis det ikke er bruk for avanserte funksjoner. Generelt ligger nivået på badevekt pris mellom 400 og 4000 kroner. De beste modellene befinner seg i prisnivået like i underkant eller i overkant av en tusenlapp, og det bør være særdeles avansert funksjonalitet og super kvalitet eller andre veldig gode grunner for at det skal være verdt å bevege seg over 2000 kroner i pris ved anskaffelse av en badevekt. For å vurdere kvaliteten på en badevekt er det helt klart viktig å se på kompatibilitet med moderne teknologi, funksjonalitet og presisjon på målinger.

Tips for bruk av badevekt

De fleste moderne badevekter har en god del flere funksjoner i tillegg til å bare måle vekt. Noen avanserte badevekter kan måle temperatur inne og ute, luftfuktighet og luftkvalitet, og gi et værvarsel. Med riktig app installert er det mulig å få enda flere avanserte funksjoner, planlegge og sette opp program for trening, spising og andre aktiviteter. Det kan være lurt å teste ut flere apper enn bare den som følger med fra produsenten. Ifølge produsenten av Withings Body Cardio WS-40 skal denne vektens spesielle målinger kunne hjelpe brukeren med hjertehelsen.

Uansett fokuserer denne badevekt test på grunnleggende funksjoner for badevekter. Måling av vekt og måling av BMI, altså kroppsmasseindeks, er basismålinger og aller viktigst når det gjelder vurderingen av kvaliteten på en badevekt. Det er også mulig for den som vurderer kjøp badevekt å finne ut litt mer om badevekt best i test, badevekt best i test i en test av badevekt.

billig badevektVanlige og avanserte funksjoner ved en badevekt

“BMI” er et tall som gir den som veier seg en pekepinn på om vedkommende er undervektig, normalvektig eller overvektig. BMI vurderer forholdet mellom høyde og vekt, men sier ikke noe om forholdet mellom for eksempel muskler og fett.

“BMR” kan beskrives som basal metabolisk ratio, og sier noe om den grunnleggende kroppsforbrenningen ved lav aktivitet.

“AMR” viser hvor stor kroppsforbrenningen er, inkludert forbrenning under aktivitet.

“Kroppsvann” er en funksjon som beskriver mengden av vann i kroppen, vanligvis uttrykt gjennom prosent. Lave tall antyder lavt væskenivå eller dehydrering, noe som kan forbedres ved å innta væske, for eksempel sportsdrikk, appelsinjuice eller vann. Tallet på kroppsvann bør aller helst befinne seg et sted mellom 50 og 70 %.

Biologisk alder” forteller noe om hvor langt kroppen har kommet i aldringsprosessen, og kan gi en god beskrivelse av helsetilstanden. Med sunt kosthold og / eller jevnlig trening kan en lavere biologisk alder oppnås.

“Fettprosent” indikerer hvordan det står til med helsen på en mer omfattende måte enn bare måling av vekt. Høy vekt er ikke i seg selv et faresignal. En høy fettprosent har derimot beviselig en sammenheng med økt risiko for å pådra seg enkelte sykdommer.

“Visceralt fett” er fett som har samlet seg rundt de indre organene i buken, ofte kalt “bukfett”. Visceralt fett regnes som en større risiko for helsen enn fett annet sted i kroppen.

Det er verdt å merke seg at målinger av fettprosent utført av badevekter vanligvis er svært unøyaktige. Den mest presise badevekten tilgjengelig for måling av kroppsfett i denne testen, er Tanita BC-545N.

Fordeler og ulemper ved badevekter

Det er vanlig å skille mellom tre forskjellige kvaliteter ved måling av vekt med en badevekt; nøyaktighet, følsomhet og stabilitet. Nøyaktighet forteller hvor nær sannheten en badevekt måler vekten. Følsomheten gjelder hvorvidt badevekten oppfatter små forandringer i vekten, ned til 100 gram, mens stabiliteten beskriver hvor konsistent en badevekt er ved repetering av samme måling gjentatte ganger.

Helt generelt sett kan man si at det er en fordel å ha en badevekt for den som ønsker å holde seg oppdatert på egen vekt med jevnlige mellomrom, og som eventuelt ønsker ytterligere informasjon om egen helse og kanskje måter å bli sunnere på.

Det kan være en ulempe å eie en badevekt, for den som frykter å bli minnet på eventuell over- eller undervekt, for den som bor trangt, eller for den som ikke bryr seg om egen vekt og aldri vurderer å veie seg.

Det er også helt tydelig en ulempe i seg selv å eie en badevekt som er unøyaktig, ufølsom eller ustabil, en badevekt som mangler brukervennlighet eller har så mange avanserte funksjoner at den er vanskelig å bruke, eller en badevekt som passer dårlig inn med øvrig innredning.

Utformingsfunksjoner ved badevekter

Den beste badevekt bør være så brukervennlig at hvem som helst som aldri før har prøvd den aktuelle modellen kan foreta en måling uten å måtte bla opp i manualen eller trykke seg gjennom et utall av menyer. Den bør ha et godt synlig og lettlest display, og bør kunne foreta målinger opp til minst 180 kg. Dessuten bør den ha moderne teknologi innebygget som gjør at den kan kommunisere med populære apper innen fitness og søvnmonitorering. For å få til dette bør badevekten være kompatibel med iOS- og Android-enheter, gjerne også Windows PC. Funksjoner som beregning av fettprosent og måling av BMI og hvilepuls bør være med. Aller helst bør den være utformet på en måte som er både praktisk og stilig, slik at den passer inn på et bad og i et hjem og kan fungere som et slags møbel.

Gode badevekter kjennetegnes i detaljene, om det er enkelt å skifte batteri, om det er en indikator som forteller at batterinivået er lavt, om vekten nullstilles automatisk etter veiing, om den skrur seg av etter bruk, om den har noen indikator for overbelastning. Om en badevekt har funksjon for å telle skritt eller beregne beinmasse, er dette kun en fordel for spesielt interesserte.

Når det gjelder utforming av vekten finns det tradisjonelt to design; den runde vekten og den kvadratiske vekten. Mye tyder på at kvadratiske vekter er noe stødigere å stå på enn de runde, og den vanligste utformingen av badevekter i våre dager er en kvadratisk plate med lengde og bredde i overkant av 30 X 30 cm som er forholdsvis tynn, ofte under tre centimeter tykk målt fra gulvet. Testens vinner når det gjelder design, er Beurer BF 800. Denne er utformet kvadratisk i stålgrått med avrundede hjørner.

Hvilket materiale er badevekter laget av?

Badevekter er ofte laget i støtsikkert glass eller herdet glass. I alle fall er det vanlig at plattformen den som skal veie seg står på, består av glass. Rustfritt stål, aluminium og plast, ofte en kombinasjon av disse, er også vanlig å benytte i konstruksjonen av badevekter.

Siden badevekter gjerne står i et vått rom, er det en fordel om veieplaten har et belegg som er sikret på en måte så brukeren unngår å skli.

Manual for å ivareta badevekt

Den beste måten å vedlikeholde en badevekt på, er å holde den ren. Dette kan gjøres ved å med jevne mellomrom fukte en myk klut såvidt i såpevann, og så tørke av overflaten på badevekten. Badevekter vil kunne ta skade av å bli rengjort med kjemiske stoffer og rensemidler eller utstyr med slipeeffekt.

Testresultater rangert

 1. Withings Smart Body Analyzer WS-50
  WS-50 er brukervennlig og svært nøyaktig, stabil og følsom på de aller fleste typer målinger. Den er også godt utstyrt for avanserte brukere, med utmerket kompatibilitet for mobile enheter og apper. Selv om den måler vekt, BMI, hvilepuls og inneklima presist, er ikke WS-50 bedre enn andre badevekter på å beregne fettprosent.
 2. HappyDay (fra Hjelpemiddelsentralen)
  HappyDay er en badevekt laget for blinde og svaksynte, men kan også brukes av normalt seende. Det store displayet, hele 16 centimeter bredt og 4 centimeter høyt, og en tydelig norsk tale er de to funksjonene som gjør denne badevekten spesielt egnet for blinde og svaksynte. Den er svært enkel å bruke, har et behagelig, sklisikkert belegg å stå på, og kan veie objekter helt opp til 200 kg.
 3. Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale
  Synkronisering til Fitbit-appen er helt sentralt for Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale, og dette fungerer godt. Produsenten har vært fornuftig nok til å inkludere kompatibilitet med Windows, i tillegg til selvfølgelig iOS og Android. Det er enklere å planlegge og å trene ved å kombinere badevekten med en Fitbit-klokke, selv om de grunnleggende funksjonene til vekten fungerer godt også uten klokke.
 4. Beurer BF 800
  Dette er designmessig den peneste modellen inkludert i denne testen. Beurer BF 800 er enkel å bruke, og Beurer-appen er også svært god. I forhold til designet og funksjonaliteten er kostnaden for å anskaffe denne badevekten klart overkommelig. Eventuelle mangler går på analyse av kroppsfett og følsomhet ved vektmålinger.
 5. test av badevektQardio Qardio Base
  Qardio Base er brukervennlig og har mange funksjoner, men har et display som kan være vanskelig å lese. Dette er den eneste badevekten i testen med et rundt design, og den eneste som kan koble seg til Kindle-enheter. Målingene er stabile, men selve veieplaten kan være noe ustødig å stå på.
 6. Garmin Index Smart Scale
  Garmin Index Smart Scale er god på synkronisering og kompatibilitet, blant annet kan den koble via ANT+ til iOS, Android, Windows og Garmin-klokker. Garmin Connect-appen kan være vanskelig å komme i gang med og synes noe uoversiktlig. Denne badevekten har en høy pris, kan ha lav kvalitet på måling av fettprosent, og kan være vanskelig å koble til Wi-Fi. Når det er sagt er den svært presis på å måle vekt, BMI, muskelmasse, beinmasse og vannprosent.
 7. Withings Body Cardio WS-60
  Denne badevekten har en målsetning om å bedre hjertets helsetilstand. Foreløpig er ikke funksjonene ment for å forbedre hjertet perfekte, men dette er likevel en brukervennlig og presis badevekt i et nydelig design med omfattende funksjoner som inkluderer måling av luftkvaliteten og værvarsel. Prisen er i det øvre sjiktet.
 8. Tanita BC-545N
  Det mest positive med Tanita BC-545N er at den har god og presis måling av kroppsfett, langt bedre enn de fleste vekter på markedet. Faktorer som trekker ned er den høye prisen, at den mangler støtte for synkronisering av data via Wi-Fi og bluetooth, at den ikke er blant de mest nøyaktige vektene, og heller ikke særlig stabil.
 9. Omron BF 511
  Omron BF 511 har svært pålitelige og stabile målinger, men bare gjennomsnittlige i vurderingen av kroppsfett og oppdagelsen av små forandringer. Dette er en meget solid og brukervennlig badevekt som tåler tøff behandling, men den har noen begrensninger, som at bare 4 brukerprofiler kan lagres, maksimal vekt er 150 kilo, og den mangler mulighet for synkronisering av data via Wi-Fi og bluetooth.
 10. Bosch Axxence Slim Line Analysis PPW3320
  Denne badevekten er enkel å bruke, solid, og har en rimelig pris. Vektmålingene er forholdsvis stabile og nøyaktige, men det er også noen åpenbare svakheter. Displayet er ikke godt nok, vekten kan være vanskelig å komme i gang med å bruke, analysen av kroppsfett er svært lite nøyaktig. PPW3320 klarer ikke å oppdage små vektforandringer, og den mangler mulighet for å synkronisere data via Wi-Fi / bluetooth.
Vurder denne artikkelen!
Total: 4 Gjennomsnitt: 2
Back to top button