Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Barbermaskintest 2024

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Barbermaskinen er elsket og hatet. Men enten du foretrekker å møte dagen glattbarbert eller med moderne hipsterskjegg, er det ikke til å komme fra at du trenger en barbermaskin.

I «gamle» dager var barbermaskinen gjerne noe som lå på gavebordet til guttenes konfirmasjon. Selv om de færreste har behov for en barbermaskin i 15-års alderen, er det da det begynner. Under militærtjenesten er barbermaskinen obligatorisk i toalettmappen.

Barbering er noe vi som menneskehet har drevet med i flere tusen år. Det er gjort arkeologiske funn av barbersaker tilbake til bronsealderen. Opp gjennom historien har ansiktshår på menn hatt stor sosial betydning og selv om det i mange kulturer er utenkelig at mannen ikke har skjegg, så skal det være velfrisert.

Den første elektriske barbermaskinen ble utviklet av amerikaneren Jacob Schick på 1920-tallet. Det tiåret ble det gjort mange forskjellige forsøk med å lage en elektrisk barberingsmaskin, men det var Schick som til slutt lykkes med en magasin-barberhøvel. Det sies at offiseren Schick konstruerte sin barbermaskin etter inspirasjon fra automatgeværene. Det skulle gå flere år før han fikk solgt sin første barbermaskin for menn. Først i 1931 er det første salget registrert.

Dog finner vi den første patenten på en barbermaskin så tidlig som i 1898. Patent 616554 er utstedt til John F. O’Rouke.

Den roterende barbermaskinen ble oppfunnet på den andre siden av Atlanteren, av Alexandre Horowitz, i det ikke helt ukjente Philips Laboratorium i Nederland. Denne patenten består av kuttere som skjærer av håret som kommer inn i barberhodet som føres over huden. Den samme teknikken bruker Philips fortsatt i sine modeller. På den andre siden av grensen utviklet Roland Ullmann i tyske Braun en annen modell som skulle få avgjørende betydning for hvordan moderne barbermaskiner virker.

Ullmann var den første som kombinerte gummi- og metallelementer i barbermaskinene. I alt har han utviklet mer enn 100 elektriske barbermaskin hår for Braun.

De første barbermaskinene var konstruert for å benyttes til såkalt tørrbarbering. Maskinene var alternativet for høvel og barberskum og derfor var hele konseptet at man ikke lenger skulle være avhengig av vann. Men i nyere tid er flere barbermaskiner laget for også å kunne brukes med vann. Dette gjør rengjøringen av barbermaskinen langt enklere og sørger samtidig for at man unngår irritasjon. Barbermaskiner kan være en stor tilvenningssak og noe som man gjerne bruker litt tid til å bli komfortabel med.

barbermaskin testI praksis finnes det to ulike modeller av barbermaskiner. Det skilles mellom såkalte folie-blader og roterende blader. Foliemaskinene har en tynn metallfolie liggende i bue over skjærebladene. På disse maskinene går skjærebladene sidelengs og folien hindrer at bladene kommer i direktekontakt med huden. Folien består av en stor mengde huller som fanger opp hårene og fører dem ned til skjærebladene. Foliemaskiner anses som mer skånsomme mot huden og gir for de fleste mindre irritasjon. Det er en klar fordel for de som barberer seg ofte eller som har spesielt følsom hud. Folieblader skal også ha bedre presisjon og vil være en god barbermaskin for å trimme skjegg eller bart. Foliemaskiner er dog kjent for å få litt større problemer på ujevne overflater som halsen og haken. Dette er gjerne løst ved at skjærehodet er gjort fleksibelt, slik at det følger ansiktsformen bedre. Siden foliebladene beveger seg sidelengs er det viktig at en slik barbermaskin holdes i bevegelse, ellers kan den føre til kraftig og ubehagelig lugging. Bevegelsesmønsteret er opp og ned eller sidelengs.

Konseptet med bruk av folieblader har vært Brauns metode i mange år.

På den andre siden står Philips, med sine roterende blader. Her er det gjerne tre blader som er festet på et barberhode. De roterende bladene fanger opp og kutter hårstråene mens maskinen beveges mot huden. Denne metoden er klart å foretrekke når det gjelder effektivitet og gjør barberingen av lengre skjeggvekst enklere. En person med skjeggvekst som går i ulike retninger vil gjerne ha stor fordel av en rotor-maskin. Det gjør at bruken av barbermaskinen ikke er så avhengig av hvilke n vei håret vokser. Gjennomgående viser test av barbermaskiner at roterende blader er mer stillegående enn folie-maskiner. En fordel med roterende barbermaskiner er at det er mindre fare for lugging. Maskinen kan derfor beveges i roterende bevegelser og dermed føles mer fleksibel. Personer med tykt og litt viltvoksende hår vil ha stor nytte av å velge en barbermaskin med roterende blader.

Selv om grunnteknologien ikke har gjort så mye endring siden 30-tallet har det skjedd enormt med utvikling innen barbermaskiner. I dag er de dyreste og mest avanserte modellene kompliserte velværeprodukter med en lang rekke tilleggsfunksjoner som skal bidra til å gjøre barberingen bedre, enklere og mer behagelig. Et eksempel er den såkalte pop-up-trimmeren som nå nesten er standard på de fleste barbermaskiner. Alle produsentene har i tillegg utviklet avanserte systemer for å trekke håret opp mot skjærebladene og gi en tettest mulig barbering.

Den kanskje viktigste revolusjonen var da maskinprodusentene gjorde det mulig å benytte barbermaskinene med vann. Dette gjorde spesielt at markedet for barbermaskin for dame ble mer populært, da de var vant til å ta kroppsbarberingen i dusjen. Gutta er litt mer vant til å ta barberingen foran speilet enten før eller etter dusjen. Bruk av barbermaskin sammen med vann eller barberskum gir en helt annen opplevelse og problemet med irritasjon og lugging blir langt mindre. Svært mange har opp gjennom årene kastet den nyinnkjøpte barbermaskinen fordi huden tørker ut, blir rødflammet og irritert. I dag er det ganske trygt å si at det problemet er minimalt, i alle fall med litt mer avanserte og kostbare barbermaskiner. I barbermaskin dame tester er det stort sett foliemaskinene som dominerer. Det skyldes at kvinnenes kroppshår er tynnere, mykere og vokser stort sett i samme retning. Ansiktshåret til menn kan være både tykkere, lenger og mer viltvoksende. Derfor sverger mange menn til de roterende modellene.

Oppslaget barberingsmaskintest eller barbermaskintest gir ikke mange treff i en søkemotor, men noen forbrukertester er det gjort opp gjennom årene. Utfordringen med testene er at de synes å slite med sammenligningen mellom de to teknologiene folie og rotor. Og det er strengt tatt ikke så merkelig. En og samme person vil nemlig få ulike resultater, basert på at de to systemene ikke fungerer like godt på samme hårveksten. Derfor er det en utfordrende oppgave å skulle kåre den beste barbermaskin. Det vil rett og slett være veldig individuelt.

Men som alltid vil pris spille en rolle. Barbermaskiner finnes i nær sagt alle prisklasser, fra et par hundrelapper og til flere tusen. Noe av prisforskjellen skyldes gjerne tilleggsfunksjoner og tilbehør. Noen barbermaskiner er bare det de utgir seg for og kan kun benyttes til helt enkel barbering. Andre modeller er velværeapparater med et stort bruksområde, for eksempel en barbermaskin til hårklipp. Dersom du er førstegangskjøper, så er det trolig ingen idé å legge veldig mye penger i en barbermaskin. Da kan du gjerne klare deg med en billig barbermaskin, som for eksempel Braun Series 1 Shaver 190.

Dette er en maskin du får for under 230 kroner, men den gjør jobben sin til det den er ment for. Braun 190 er en foliemaskin som lover hele ti dagers drift på en opplading. Det gjør den til en perfekt reisebarbermaskin, siden du slipper å tenke på batterilading på kortere reiser. Akkurat feltet med opplading og driftstid er noe som varierer stort, men som sjelden spiller en stor rolle i en barberingsmaskintest, siden de aller fleste vil benytte sin barbermaskin hjemme på badet hvor den kan stå tilkoblet strøm nesten kontinuerlig. Shaver 190 har hårtrimmer for å fjerne eller trimme kinnskjegg og bart. Ellers er det fint lite teknologiske krumspring å finne. Her har du en ren barbermaskin for pengene og et enkelt valg. For å sitere en av testerne «Helt grei», verken mer eller mindre. Målt i forhold til pris er dette slett ikke en dårlig maskin, det er bare ikke mulig å bli overvettes begeistret. Til det er den for enkel og rett frem.

Remington Comfort Series Plus PF7400 er en litt dyrere maskin, men fortsatt har vi ikke bikket 400 kroner. Remington er en av aktørene som har vært i markedet for barbermaskiner svært lenge, med sin første modell ute allerede i 1937. PF7400 er av langt nyere dato, men fortsatt er det folie-teknologien som er gjeldende. Den lover en skånsom barbering for sensitiv hud. Det sørger blant annet de doble metallbladene for, ved å fange opp hår i ulike lengder. PF7400 er en barbermaskin med trimmer og Remingtons egne Flex og Pivot-teknologi. Dette er et fleksibelt barberhode som følger huden og konturene i ansiktet. Resultatet skal være en tett og komfortabel barbering. Der PF7400 ikke akkurat skiller seg ut positivt er i batterikapasitet. 16 timers opplading og bare 40 minutters bruk gjør at du ikke kan bevege deg langt utenfor strømnettet når den skal brukes. Som reisemaskin er denne ubrukelig, spesielt dersom du har tenkt deg til et sted med dårlig strømkapasitet.

Men selv om strømkapasiteten er svært begrenset, så får barbermaskinen godkjent-stempel fra brukerne. Ikke at de er over seg av begeistring, men gjennomgående er brukerne fornøyd. En av tingene som trekkes frem er at det finnes god tilgang til nye skjærehoder og blader i reserve. Dette er først og fremst viktig på langt dyrere modeller, men også på de billige kan det være greit å slippe å kjøpe ny maskin når bladene er utslitt.

PF7400 er enkel å rengjøre og fremstår robust.

Remington har også en serie med barbermaskiner med roterende blader. «Power series PR1330» legger seg rett under 400 kroner og består av tre roterende blader, plassert i en omvendt pyramide. Denne formen er svært vanlig for roterende barbermaskiner og bidrar til at barberingen blir komfortabel og effektiv. Med denne barbermaskinen får du best resultat ved å føre den i roterende bevegelser over ansiktet. Bladene er plassert på et fleksibelt hode, som følger ansiktsformen og dermed kommer lettere til på vanskelige steder. Knivbladene er doble noe som gjør at du unngår å måtte holde barbermaskinen i unaturlige vinkler. Comforttrimmeren på baksiden sørger for fine og rette kanter på kinnskjegg, barter eller skjeggstussen.

Det som er verdt å merke seg er at PR1330 ikke er oppladbar, men trenger strømtilkobling for å kunne fungere. Dette vil mange oppleve som en stor ulempe. På den annen side er det svært få tilfeller hvor du befinner deg på et bad som ikke har strømtilkobling. Egentlig er det meningsløst å operere med oppladbare batterier i hjemmet. Riktignok må man hele tiden hensynta ledningen, men det blir fort en vanesak. Og oppladbare barbermaskiner er strengt tatt en ganske ny oppfinnelse.

De omtalte barbermaskinene i testen så langt har vært såkalte dry-maskiner. Det betyr at de kun kan benyttes mot tørr hud. Braun WaterFlex WF2 Wet & Dry er den første i testen som kan brukes både til tørr og våtbarbering. Som tidligere nevnt vil våtbarbering gjøre barberingen mer behagelig og det er lettere å unngå tørr og sprukken hud. Irritasjon og røde flekker er svært vanlig resultat av tørrbarbering.

WF2 havner rett under fem hundre kroner i ordinært salg. Den er utstyrt med Brauns egen OptiBlade-bladmetall som skal gi en nøyaktig og komfortabel barbering. OptiBlade består av ergonimisk utformede hull i bladene som gjør at barberingen går dypere enn vanlig. Maskinen følger Brauns tradisjonelle folie-konstruksjon. Selve barberhodet er roterbart og følger konturene i ansiktet. En oppladning skal gi 45 minutters driftstid, noe som burde holde til en snau ukes drift.

Men det er altså wet and dry som er kjernen i dette produktet. Selve maskinen er konstruert i vanntett plast og den kan dermed fint tas med inn i dusjen. Om du velger å benytte barberskum eller ikke er helt og holdent opp til deg selv. Siden hele enheten er vanntett er den også svært enkel å rengjøre. Her er det bare å skylle alt under vann og maskinen er som ny.

Fra et brukerståsted trekkes det frem at WF2 er overraskende god å holde i. Dette er et element som mange faktisk glemmer. Barbermaskinen bør ligge godt i hånden for at du skal få et best mulig resultat. Dersom du hele tiden opplever at du må flytte grepet eller endre stilling, så påvirker det hvordan du får gjennomført barberingen. Det kan synes som en bagatell, men når du står i butikken bør du definitivt tenke gjennom hvordan maskinen er å holde i. En barbermaskin skal oppleves som en forlengelse av hånden. Det er faktisk en av grunnene til at mange foretrekker høvel, siden disse ofte oppleves som lettere å ha kontroll på. Noen barbermaskiner kan gjerne bli i overkant store og klumpete. Spesielt for en person med litt små hender kan det være svært problematisk.

Brauns Shave & Style Series 3 er en annen maskin som har tatt hensyn til at den skal ligge godt i hånden. Dette er barbermaskin for tørrbarbering, men til gjengjeld leveres den med en rekke tilbehør og kan vel gjerne kalles en kombimaskin. Her får du både barbert, trimmet skjegget og stusset hårtustene. Selv sier Braun at det er en 3-i-1-maskin for barbering, trimming og kantjustering. Barbermaskinen leveres med fem ulike kammer med barberlengde mellom 1 og 7 millimeter. Det gjør at du enkelt kan trimme skjegget og beholde en pen og veltrimmet tredagers-look. De fleste barbermaskiner har ikke mulighet for å justere klippelengden. Det er enten alt eller ingenting. Derfor kan det være en stor fordel å se seg om etter en maskin som leveres med forskjellig tilbehør, slik at du selv kan variere barberingen etter eget ønske. Kanskje vil du ha en litt mer avslappet og røffere stil i ferien enn før viktige møter. Da vil en Shave & Style være et godt verktøy som dekker de fleste behov. Maskinen trenger en times tid på opplading og gir da 45 minutters bruk. Dersom du trenger det, så kan den også benyttes med strømkabel tilkoblet. Igjen er dette en ting som man bør tenke på. Billige barbermaskiner har sjelden mulighet for å velge om du vil benytte strøm eller batteri. Der er det gjerne slik at barbermaskinen må lades opp med ledning og ledningen må trekkes ut før maskinen fungerer. Skal du ha en barbermaskin best i test vil det være en som både kan benyttes med strømkabel og med det innebygde batteriet.

Philips har gjort enorme fremskritt med sine roterende barberblader og den pyramideformede barbermaskinen deres finnes i en rekke utførelser og modeller. Series 1000 ligger i det nedre pris- og funksjonssegmentet. Her får du en barbermaskin med tre blader, montert på såkalt Flex-hoder. Det betyr at bladene beveger seg i fire retninger og følger ansiktskonturene svært tett og fint. Bladene beveger seg uavhengig av hverandre. Bladsystemet CloseCut innebærer at bladene er selvslipende og faktisk sliper hverandre når de er i bruk. Det betyr i praksis at bladene blir skarpere av å brukes. Teknologien gjør at du ikke behøver å tenke på at du må skifte bladene etter en tid.

Series 1000 har ingen imponerende ladetid, med sine åtte timer. Det gir 35 minutters driftstid, som Philips mener er nok til 11 barberinger. En ulempe er at dette er en maskin som bare kan benyttes trådløst. Det betyr, som nevnt over, at du ikke kan koble til nettstrømmen og fortsette barberingen når ladingen er utgått. Det er en stor ulempe, siden det krever at du hele tiden sørger for at barbermaskinen er tilstrekkelig oppladet. I verste fall blir du stående med halve ansiktet barbert og resten ubarbert, fordi du har gått tom for strøm. Det er vanskelig å forstå hvorfor en profesjonell aktør som Philips har valgt en slik løsning. Etter å ha vært en av de virkelig store og dominerende aktørene på markedet i en mannsalder, burde Philips ha kvittet seg med en så håpløs teknologi.

Braun Series 3 leveres med Brauns spesialbygde rense- og ladestasjon. Her var den tyske produsenten en pioner i markedet da de kom for noen år siden. Kombistasjonen ble svært godt mottatt fordi den gjorde stellet av maskinen så uendelig mye enklere. Series 3 er utstyrt med en MicroComb-teknologi som gjør at du kan justere og trimme skjegget som du ønsker. Her trenger du med andre ord ikke å fjerne alt, men du kan godt la tredagersskjegget få leve litt til.

Barbermaskinen er vanntett og kan benyttes i dusjen som våtbarbering. Til rett under 800 kroner er dette et godt tilbud på barbermaskin.

Et par hundrelapper opp kan Series 3 også kjøpes med diverse tilleggsutstyr som trimmere, reiseetui og hårklipper.

Panasonic er ikke mest kjent for sine barbermaskiner, men de har også noen modeller i markedet. Blant annet en til rundt 1300 kroner, som leveres med en lade- og rensestasjon etter modell fra Braun. Her skryter de av at en times opplading skal være nok til 14 dagers bruk.

Pris er ofte ensbetydende med kvalitet. I barbermaskinmarkedet er det ikke spesielt annerledes. Det gjør at det også kan være vanskelig å kåre en best i test barbermaskin. Men Brauns serie 7 til rundt 2.000 kroner er trolig noe av det bedre som finnes i markedet for tiden. Den leveres i pakker med godt med tilleggsutstyr, den meget gode lade- og rensestasjon og sonisk barbering. Dersom du foretrekker folie-maskiner er det umulig å ikke like denne.

I denne testen har vi først og fremst fokusert på barbermaskiner for menn. Men vi har ikke glemt damene. En barbermaskin dame test er vanskelig å finne. Philips har i mange år produsert sin egen Ladyshave-serie. Som for gutta finnes det her et rikt utvalg av modeller som leveres med og uten forskjellig tilleggsutstyr. Stort sett følger modellene og konseptene de samme som for menn, men på kvinnesiden er det folie-maskinene som har full dominans. Det skyldes at foliemaskiner er mer skånsomme mot huden og siden kvinnene gjerne skal fjerne mer ømfintlig og tynnere hår vil det være en fordel. I vår gjennomgang har vi ikke klart å finne kvinnebarbermaskiner med roterende blader. Selv om Philips er den dominerende innen barbermaskiner for kvinner er også Braun og OBH Nordica på banen med forskjellige modeller. Generelt er kvinnemaskinene noe enklere og lettere enn for gutta. Prisnivået ligger gjerne på den rette siden av 500-kronersstreken.

Vurder denne artikkelen!
Total: 0 Gjennomsnitt: 0
Back to top button