Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Top 5 beste rettetenger

Uansett hvilken hårtype du har kan det være vanskelig å finne den beste rettetangen som passer for deg. Det er flere faktorer du må vurdere før du finner ut hva som er en god rettetang for håret ditt. Blant faktorene du bør vurdere, er det viktig at du velger en rettetang som lager den perfekte temperaturen som vil være sunn for hårets tekstur (tynt, krøllete og tykt). Den perfekte rettetangen må ha en funksjon som sørger for riktig varmeregulator slik at du ikke mister håret på grunn av overoppheting. Nedenfor har vi samlet de 5 rettetang best i test som tar vare på hårteksturen din.

Best i test
4.8 / 5

Remington S9100 ProLuxe har både god funksjonalitet og en veldig god pris. Den har OPTIheat intelligent teknologi som bidrar til å rette håret på en sunnere måte og distribuere varmen jevnt.

Fordeler

 • Utstyrt med keramisk belegg for å oppnå skinnende glatt hår
 • Et varmesystem med 4 plater som gir et langvarig resultat.
 • Varmesystemet sørger for rask oppvarming og vil gi rask styling.
 • Belegget på platen sørger for å beskytte hårstråene dine.

Ulemper

 • For noen brukere kan det være vanskelig å nå inn til røttene.
Andreplassen
4.6 / 5

GHD Platinum Styler + er den beste rettetangen hvis du er villig til å betale litt ekstra. Men til gjengjeld får du utmerket prestering. Sjekk ut en komplett GHD rettetang test for å lese om alle funksjonene.

Fordeler

 • Bruker smart teknologi
 • Oppgradert modell med andre funksjoner enn eldre GHD modeller
 • Enheten gir en luksuriøs følelse og har et flott design
 • Jevne og raske resultater

Ulemper

 • Kostbar
Beste budsjett
4.3 / 5

Remington Keratin Protect S8540 går under kategorien som beste budsjettalternativ for rettetang til hår. Den har keramiske plater som er ekstra lange og vil glatte ut og style håret ditt raskt.

Fordeler

 • Den hjelper deg med å sørge for en rask styling.
 • Keramisk belegg som gir håret beskyttelse.
 • Den er brukervennlig
 • Den hjelper deg med å style håret ditt som en profesjonell.
 • Har 9 innstillinger for temperatur.

Ulemper

 • Det tar tid å forstå hvilke innstillinger som passer best for håret ditt.
Beste Premium
4.4 / 5

Dyson Corrale er en innovativ og kraftig rettetang for de som foretrekker stor mulighet for trådløs håndtering. Den gir et raskt og langvarig resultat uten å skade håret.

Fordeler

 • Gir et langvarig resultat
 • Etterlater håret skinnende, rett og sunt
 • Ekstrem portabilitet med trådløs design
 • Slitesterk design i god kvalitet
 • Passer for alle hårtyper – tre temperaturinnstillinger

Ulemper

 • Levetiden på batteriet burde vart lenger
 • Kjennes stor og er ganske tung
Den beste rettetangen med damp
4.1 / 5

BaByliss ST395E iPro 230 går under kategorien for å være den beste rettetangen med damp. Den har funksjoner som keramisk belegg, svingkabel og automatisk avstengning. Den kan brukes som både som rettetang og krølltang.

Fordeler

 • Den slår seg automatisk av ved bruk.
 • Den kan både rette ut og krølle håret ditt.
 • Den har fem innstillinger for varme.
 • Den bruker steam teknologi.

Ulemper

 • Resultatet er ikke langvarig.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Vi verdsetter deg som kunde, og oppdaterer derfor kontinuerlig produktlistene våre slik at du får de ypperste produktene til de beste prisene. Du kan ha tillit til at vi nylig har verifisert produktene våre som ligger på topp.

Kjøpsguide

De mange rettetangene gjør det vanskelig for deg å velge ut en tilfeldig rettetang fra en nettbutikk eller en fysisk butikk. Det finnes en rekke rettetanger på markedet som oppfyller behovene til forskjellige mennesker. For eksempel vil en rettetang som er tilpasset kort og kruset hår, mest sannsynlig ikke fungere for personer med langt og bølgete hår. Nedenfor har vi sørget for informasjon om alt du trenger å vite før du kjøper en rettetang.

rettetang

De ulike typene av rettetang

Som tidligere nevnt, så bør du ikke gå på utkikk etter en rettetang før du kjenner til de forskjellige typene som finnes. Det er ganske mange faktorer du bør vurdere før du investerer pengene dine i en fancy rettetang. Først og fremst må du kjenne til hårteksturen din og hvilke påkjenninger håret ditt tåler. Deretter kan du velge ut rettetangen som passer best for håret ditt. På den måten slipper du å skade håret om du skulle velge feil rettetang. Her tar vi for oss de ulike typene av rettetang som er tilgjengelig.

Keramisk rettetang

En keramisk rettetang er den type rettetang som flertallet pleier å kjøpe uavhengig av hvilken rettetang-funksjon den har. Denne typen rettetang er kjent av flere grunner, men her kommer de to mest kjente årsakene. For det første så sørger keramikk-materialet som produsentene benytter til denne typen rettetang for å holde perfekt på varmen. Dette sørger også for at strykejern laget av keramikk kan oppnå høye temperaturer. Selv om en keramisk rettetang danner høy temperatur, fordeler det keramiske materialet varmen jevnt rundt platen. Derfor vil du ikke bli brannskadet mens du bruker en keramisk rettetang.

Keramisk belegg

Når en rettetang har keramisk belegg, vil det alltid være metall under belegget. Metallet, sammen med det keramiske belegget, gir rettetangen et mykt utseende. Imidlertid vil varmefordelingen på disse variere noe. Disse rettetangene blir raskt varme, men vil ikke klare å opprettholde varmen de genererer, i motsetning til en hel-keramisk rettetang.

Rettetang med titan

Rettetang med titanplater er det siste som har kommet på markedet. i utgangspunktet er forskjellen mellom rettetang med keramiske og titanplater at forskere har funnet ut at titan er en bedre leder av negative ioner. Så hvis værforhold og statisk elektrisitet kan ødelegge frisyren din kan titan være det beste valget for deg.

Rettetang med turmalin

Rettetang med turmalin er litt kostbare. Som en del av designet dekker produsentene av disse rettetangene platen med turmalin. Men disse litt mer kostbare turmalin rettetangene er mer holdbare sammenlignet med andre typer rettetang. Det er ingen slående forskjell mellom hvordan turmalin og keramiske plater fungerer. Av utseende skinner turmalinplater og de ser ganske dyre ut. For å smi turmalinplater på rettetangen maler produsentene edelstener av turmalin og bruker dem til å dekke over jernplatene til turmalin-rettetangen. Keramiske plater har også turmalin på seg. Turmalinen sørger for den glatte og skinnende overflaten som er på keramiske plater. En rettetang trenger glatte plater for å forhindre potensiell skade på håret. En turmalin rettetang er perfekt for krøllete, tynne eller krusete hårtyper.

Rettetang med titan

Selv om rettetang med titan har en rask oppvarming, så vil de opprettholde varmen på en jevn temperatur. Ved bruk av ionisk lading vil en rettetang med titan glatte håret ditt ut. I tillegg er denne rettetangen en lettvekter. Om du har en fin hårtekstur burde du ikke gå for en titan rettetang fordi denne raskt kan svi håret ditt. En rettetang med titan fungerer best på sta, tykt og grovt hår. Disse hårteksturene krever en veldig høy varmeinnstilling for å rette og glatte ut håret. Titanplater retter ut tykt, sta og grovt hår i en enkelt bevegelse uten å skade håret.

De viktigste funksjonene du må se etter på en rettetang

Bortsett fra hvilken type rettetang som allerede finnes, er det også andre faktorer du bør sjekke ut før du investerer i en rettetang. For eksempel er det ulike rettetang modeller på markedet. Disse modellene har unike egenskaper som gir ulike resultater. Så hvis du ønsker å oppnå et spesifikt resultat som å redusere krus i håret ditt, må du vite hvilken type rettetangmodell som vil passe best for deg.

Typer

Det er hovedsakelig to ulike typer rettetanger. La oss ta en titt på disse.

 • Rettetang – Rettetang av vanlig type er den mest vanlige rettetangen. Denne er meget effektiv og kan gjøre håret ditt glatt, rett og blankt. De som produserer rettetang utstyrer den med en overlegen teknologi som infrarød teknologi, ion-forsterkere osv. Funksjonene på en rettetang bidrar til et bra resultat. Del opp håret i seksjoner og ta for deg en seksjon av gangen. Klapp håret mellom rettetangen når det er varmt, og kjør den gjennom håret fra roten og ned til tuppen.
 • Rettebørste – En rettebørste vil rette ut håret ditt, men bruker mye energi før den vil klare å glatte ut håret slik at du blir fornøyd. Rettebørster er enkle å bruke og de ser ut som hårbørster som har funksjonen at de kan varmes opp og sørger for at håret ikke kruser seg. Slik kan du bruke denne børsten: vent til den har varmet seg opp, del opp håret i snitt og kjør børsten gjennom håret slik du ville gjort med en vanlig hårbørste.

Rekkevidden på temperaturen

Rekkevidden på temperaturen rettetang

Rekkevidden på temperaturen til en rettetang er en annen avgjørende faktor. Det må brukes ulik temperatur basert på hårtype og tekstur slik at du reduserer hårskaden til et minimum. Her er den anbefalte rekkevidden på temperaturen for de ulike hårteksturene som finnes:

 • Delikat og skjørt hår – 120º – 150º C
 • Fint og sterkt hår – 150º – 180º C
 • Normalt og skjørt hair – 180º C
 • Normalt og motstandsdyktig hår – 190º – 210º C
 • Tykt og rikelig med hår – 210º C

Hvis rettetangen du har gir deg den riktige temperaturen basert på anbefalingen over, så har den passert første testen som avgjør hvilken rettetang som er rett for deg.

Ideelle temperatur på en rettetang

Den ideelle temperaturen for godt hårfeste er et diskutert tema og de fleste modeller kan nå temperaturer mellom 80 grader og 230 grader Celsuius. Den optimale temperaturen på rettetangen avhengig av hårbehovet. Hvis håret ditt er tynt eller skadet, er det viktig at du holder temperaturen lavere for å unngå å steke det helt. Hvis håret ditt er stridt, grovt eller veldig tett krøllet, trenger du litt mer varme. Merk at håret vil forbrenne over 230 grader, slik at du definitivt ikke trenger noe varmere enn det! Noen modeller her et digitalt panel som leser gjeldende temperatur, slik at du alltid vet nøyaktig hvor mye varme du er på rettetangen du bruker. Dette gjør dem til det ideelle hårfeste for tynt hår.

Oppvarmingstid

Oppvarmingstiden for rettetangen din avhenger av materialet på platen og varmeteknologien til rettetangen. Hvis rettetangen din er en keramisk rettetang, vil den mest sannsynlig ha en rask oppvarmingstid. Rask oppvarmingstid er nyttig når du skal gjøre deg klar for jobb om morgenen. Med keramiske rettetang får du en rask oppvarmingstid, og platene vil holde på varmen mens du retter ut håret ditt.

Platestørrelsen

Platestørrelsen på rettetangen påvirker konsentrasjonen av varme og varmeskader i rettetangen. Det bidrar også til den jevne varmen som rettetangen påfører håret ditt. La oss ta en titt på de forskjellige platestørrelsene som finnes.

Standard størrelse – De fleste rettetangmodellene har 2,54 cm (1 tomme) brede plater. Det er standardstørrelsen på en rettetang. Hvis du måler rettetangens plate og får en størrelse over 1 tomme, vil den ikke gå inn under kategorien for standard størrelse.

Slank størrelse – Anta at du trenger å nå inn til håret nær hodebunnen for å oppnå en detaljert hårstyling med en rettetang. Da vil en rettetang med slanke plater være ditt beste alternativ. De er flotte for styling og kan komme nærmere hodebunnen uten å svi den. Slanke plater vil ikke skade håret eller hodebunnen din, fordi de utsetter håret for mindre varme i korte perioder.

Bred størrelse – Brede plater betyr mer varme til håret ditt. Men den er fordelaktig å bruke når det kommer til hvor raskt den klarer å rette ut håret ditt. Likevel er brede plater flotte for folk med tykt, langt hår.

Automatisk avstengning

Noen ganger kan du glemme å skru av rettetangen etter å ha brukt den. Det pleier å gå greit. Men det beste er om du vurderer å kjøpe en rettetang med automatisk avstengningsfunksjon. Det er farlig å la en påslått rettetang ligge. Sørg derfor for at denne funksjonen er et av de viktigste prioriteringene dine når du ser etter den beste rettetangen for deg. En rettetang med denne funksjonen slår seg vanligvis automatisk av etter en viss tid. Vanligvis går det mellom 30 eller 60 minutter til den slår seg av. På den måten vil rettetangen ikke overopphetes og øke faren for brann.

Retting med damp

Noen rettetangmodeller tilbyr funksjoner for retting med damp. Denne funksjonen gjør at håret ditt blir blankere enn vanlig mens det rettes ut. En rettetang med denne funksjonen er vanligvis sunnere for håret sammenlignet med rettetang uten damp. Denne rettetangen varmer seg selv og retter ut håret med bruk av damp. Det ser ut som en vanlig rettetang, men med damp. Vanligvis må du tilsette vann for at det skal kunne dannes damp med denne rettetangen. Hvis du bruker en rettetang med damp riktig, slipper du at det sliter på håret ditt.

Andre funksjoner

Bortsett fra funksjonene vi har sjekket ut så langt, vil vi også undersøke andre funksjoner som gjør en rettetang til et utmerket eksemplar. Så fortsett å lese.

Sensorteknologi

Med sensorteknologi unngår du å oppleve hårskader fordi det er en teknologi som gjør at rettetangen kan kjenne igjen tilstanden på håret ditt. Den vil også regulere temperaturen for å tilpasse seg håret ditt. For eksempel vil den kjenne igjen hårtypen din, og finne ut om håret er fuktig eller tørt, og vil stille inn perfekt temperatur for håret ditt.

Dobbel spenning

Hvis du er mye ute og reiser og alltid tar med deg rettetangen, bør du sjekke om rettetangen har en funksjon for dobbel spenning. Om du har en modell med ulike spenninger vil den kunne brukes overalt. Vanligvis fungerer en rettetang med dobbel spenning på 110V og 220V.

Trådløs rettetang

Hvis du av og til drar på camping eller til et sted uten strømuttak vil en trådløs rettetang komme godt til nytte. Disse fungerer med termobutangass eller et oppladbart batteri. En slik rettetang varmer opp platene med energien de henter fra batteriet eller gassen. Varmen fra en trådløs rettetang er nok til å rette ut håret selv om du ikke kan bruke det med et direkte strømuttak. De er også bærbare og mindre, sammenlignet med en tradisjonell rettetang. Derfor vil du kanskje ikke oppnå et ønsket resultat veldig raskt, og spesielt ikke hvis du har langt og tykt hår. Du trenger å bruke lang tid på å få rett, krusfritt, glatt og skinnende hår.

Styling

Noen rettetanger du finner på markedet fungerer som både rettetang og krølltang. De kommer med avrundede kanter. De er lette, hendige og mindre enn en gjennomsnittlig rettetang. Å krølle håret med en rettetang er tidkrevende. Imidlertid vil resultatet vanligvis være vakkert.

Hvordan krøllle håret med en rettetang?

å krølle håret med en rettetang kan gi myke krøller som ikke vil se ut som korketrekkere. Det tar litt øvelse, men når du har teknikken inne, vil du se fantastisk ut. Her finner du tipsene for hvordan man kan krølle håret med rettetang og ikke en krølltang.

Pass på at du begynner med helt rent og tørt hår. Våt hår vil ikke krølles i det hele tatt og fuktig hår vil heller ikke krølle. Selv om du har en våt-tørke rettetang, er det best å ha tørt hår. Skittent hår vil heller ikke holde seg veldig lenge, så sørg for at du har vasket håret i de siste 24 timene.Hvis du tørker håret først, bruk mousse. Det ekstra volumet vil gjøre at håret ditt ikke ser for flatt ut når du krøller det.

rettetang testBruk et tynt, flatt jern. Retttangen din skal være omtrent 1 til 2 tommer (2,5 til 5 cm) i bredde på platene og ha avrundede kanter, ellers vil det ikke lage glatte krøller. En flat, rett jern vil heller ikke gi deg krøller. Det vil være mye vanskeligere å holde og vikle hvis du har denne typen glatt stoff og håret ikke vil være på riktig sted. Pass på at du har en god rettetang. Med de beste rettetangene kan du arbeidet raskere, som gjør håret jevnere, og gir mindre skade enn dårlige kvalitetsjern. De kan ha stor innvirkning på både glans og konsistensen av krøllene. Varm jernet opp til minimumstemperaturen du trenger for håret ditt. Hvis håret ditt er fint og tynt, hold deg til den lave temperaturer på under 300 grader. Normalt hår kan strykes på 300 til 380 grader. Du kan skru det opp til 350 til 400 hvis håret ditt er tykt eller krusete.

Påfør beskyttelsesmiddel mot varme og del opp håret. Ved å bruke et varmebeskyttelsesmiddel blir det en beskyttende barriere mellom håret og jernet slik at håret ikke brenner. Spray over hele håret ditt – du trenger ikke å gre det for det bør tørke raskt. Hvis du har tykt hår, spray det på hver del før du begynner å krølle det med rettetangen. Hvis du bare sprayer det på toppen av håret ditt, vil det ikke treffe bunnlagene. Pass på at du har gredd ut alle floker i håret ditt først. Det er lettere å få et bra resultat hvis du deler opp håret og krøll en og en del med rettetangen.

Bruk varierende metoder for å få forskjellige krøller med en rettetang. Du kan begynne å krølle midtveis ned på håret og bruke rettetangen til å skape u-former. Du kan også rulle håret rundt rettetangen for å få flotte krøller. Krøllene vil bli annerledes avhengig av varme og hastighet.

FAQ

Små eller store plater?

Størrelsen på platene på rettetangen kan variere fra en halv tomme til 2,5 tommer. Størrelsen du velger, avhenger av hårtype og stylingbehov. Hvis du vil ha godt hårfeste for kort hår, er det best å gå med en liten platestørrelse, da det gir deg presisjonen til å arbeide i nærheten av røttene. Mindre plater er også best til å krølle håret med rettetang fordi det er mindre flate som er i veien når du ruller håret rundt rettetangen. Små plater på rettetangen gir allsidighet og presisjon, og rettetangen er liten nok til enhver jobb og kan være perfekt for til å .

Trenger jeg en fancy rettetang?

Rettetangen din trenger ikke å være kjedelig! Hvis du liker at husholdningsapparatene dine er litt fancy, finnes det hundrevis av stilige og fargerike rettetanger fra de aller beste merkene. Vær oppmerksom på at modellene kan ha begrenset produksjon og om disse modellene gir de samme vilkårene

Finnes det en rettetang i reisestørrelse?

Mini rettetangen er en liten rettetang sammenlignet med en salong rettetang og kan lett å puttes i en veske når du er på farten eller har begrenset med plass. Tradisjonelle rettetanger har ulike nyttige funksjoner, men det er mange ting å huske på før du velger den ideale for ditt bruk. ideelt sett bør en mini rettetang gjør den samme jobben som en større rettetang uten så mange finurligheter. Likevel er riktig størrelse, keramisk platebelegg og jevn temperaturkontroll viktige, og man kan finne diverse mini rettetang tester som kan være god hjelp til å ta der riktige valget. .

Kan jeg bruke rettetang i vått hår?

Folk som har liten tid til a style håret om morgene, vil like ideen om en “vått til tørt hår” rettetang være tiltalende. “Vått til tørt hår ”teknologien er ganske ny, så det er vanskelig å måle hvor effektivt det vil være over en lang periode.

Når skal du bruke en profesjonell hårretter?

Profesjonelle rettetanger er de beste modellene som brukes i salonger, men er også tilgjengelig for hjemmebruk. De ekstra 600-800 kronene du bruker på en profesjonell modell er vel verdt pengene, både når det gjelder effektivitet og lengre levetid. Merkevarer som er mere kostbare gir helt klart bedre resultater hvis du er interessert i de beste profesjonelle rettetangene. De mest populære produsentene har et godt omdømme som vil gi deg et bedre innblikk i kvalitet

Trenger du å bruke varmebeskytter på håret?

Som med hvilken som helst type varm styling, kan rettet hår skade. Men hvis en god kvalitet glatt benyttes, risikoen for skade reduseres vesentlig og håret er igjen ser slank, glanset og sunt. Ved hjelp av et varmebeskyttelsesmiddel, for eksempel en spray eller lotion, beskytter håret ytterligere mot skade.

Beste merkevaren for rettetang

Det er mange merker for rettetang på markedet som tilbyr fristende funksjoner. Noen ganger vil du bli forvirret når du skal finne ut hvilket merke du skal kjøpe. En enkel måte å fjerne forvirringen på er å kjøpe fra kjente merker som stolt tar i bruk banebrytende teknologi i produksjonen av rettetang. La oss ta en titt på disse merkene.

Remington

Remington er et merke som investerer i å lage innovative verktøy som forenkler barberings- og pleieprosessen for kvinner. Målet deres er at kvinner skal kjenne at de kan lage sitt eget uttrykk ved å bruke verktøyene fra Remington til å ta godt vare på kroppen sin. Produktutvalget deres inkluderer elektriske barbermaskiner, rettetang + strykejern, krølltang, hårruller og personlig barberutstyr.

BaByliss

Med over 50 år i bransjen, lager Babyliss noen av de beste profesjonelle stylingverktøyene i høy kvalitet. Med tanke på hvor innovativt og profesjonelt utvalget deres av stylingverktøy er, er det trygt å si at hvert verktøy produseres med profesjonelle frisører i tankene. Produktene deres ser alltid trendy ut, og produktene deres skjæres ut i slitesterke materialer av høy kvalitet.

Samendrag

Nå har du nok blitt en rettetang ekspert. De fleste dårlige skussmål på en rettetang er fordi kjøperen har hatt en dårlig opplevelse på grunn av feilkjøp av en rettetang som ikke passer deres behov. Å være godt informert og vite hva du leter etter er nøkkelen til å finne en god rettetang for håret ditt. Nå er du er oppmerksom på alle funksjonalitetene, vil du kunne ta en bedre avgjørelse om hvilken hår rettetang modell du bør velge.

Vurder denne artikkelen!
Total: 1 Gjennomsnitt: 4
Back to top button