Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Massasjepute best i test 2024

Stive og ømme muskler er en av de største folkesykdommene i Norge. En skikkelig massasjepute kan gi ny energi og pågangsmot i en tung hverdag. Lumbago er betegnelsen på en udefinert smerte i korsryggen. Fagfolk klarer ikke å finne årsaken til smertene, men det er en kjensgjerning at ryggsmerter er den mest vanlige årsaken til sykefravær. Statistikk fra NAV viser at hver tredje sykefraværstilfelle skyldes lidelser i muskel eller skjelett. Rundt 50000 sykefraværstilfeller årlig skyldes ryggsmerter og rundt 40000 tilskrives problemer med nakken. Men mer konkret er det vanskelig å finne ut hva det skyldes.

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Vanlig sykdom

Legeforeningen definerer så mye som 80 prosent av alle ryggsmerter er definert som uspesifikke, altså at helsepersonellet ikke klarer å finne en konkret årsak til smerten.

Til tross for at stadig færre av oss har arbeidsdager som kan betegnes som fysisk krevende, er ryggsmertene stabile eller økende. Noe av forklaringen kan være at vi har mer stillesittende arbeid enn tidligere. Den menneskelige kroppen er ikke konstruert for å arbeide sittende over et tastatur over lang tid. Veldig ofte skyldes ryggproblemene at vi har en ugunstig arbeidsstilling og velger det vi opplever som komfort fremfor ergonomi. Innsparinger på arbeidsplassen kan også føre til at vi får dårligere fysiske arbeidsforhold. De mange timene på sofaen, halvliggende, med pc-en på fanget eller mobilen i handa er heller ikke godt nytt for ryggen.

massasjepute best i test

Mye ryggsmerte skyldes også feil bruk av ryggen. Husker du å bruke beina når du løfter og ikke bare bøye deg over med ryggen? Ryggsmerter er en folkesykdom og forskerne er bekymret for hvordan vi vil utvikle oss i tiden fremover.

Siden mesteparten av ryggsmertene er udefinerbare dekker ikke det offentlige kostnader til fysioterapi eller kiropraktor. Sliter du skikkelig med ryggen kan slik behandling koste flere tusen kroner i måneden.

Løsne muskulatur

Men noe av problemet kan løses med massasje. I medisinsk definisjon er massasje definert som en mekanisk påvirkning av muskulaturen. Det skjer gjennom kraftig trykk, strekking og knaing av musklene. Denne behandlingen løser opp knuter og fastlåste punkter i musklene, fjerner spenninger og øker blodsirkulasjonen. Massasje deles inn i flere kategorier, avhengig av hva som er hensikten. Klassisk massasje er den man umiddelbart kjenner igjen, der det utføres rytmisk strekking og knaing av muskulaturen. Klassisk massasje gir effekt både for den behandlede muskelen og for hele kroppen. Denne massasjeformen går dypt ned i muskulaturen og kan ofte føles litt voldsom dersom det er mye spenninger i muskulaturen.

Avslappingsmassasje er betydelig mykere og suppleres gjerne med oljer, som for eksempel aromamassasje. Effekten av denne behandlingen er stressreduksjon og avslapping, men har mindre innvirkning på spenninger i muskulaturen.

Idrettsmassasje er den kraftigste formen for massasje. Denne bygger på metodene fra klassisk massasje, men påføres med enda større kraft og styrke. Idrettsmassasjen gjøres for å restituere muskulatur etter større belastninger, som for eksempel idrettsøvelser.

En pute kan gjøre jobben

Massasje hos en profesjonell aktør er kostbar. En time hos massør kan fort koste over 800 kroner og det kan være vanskelig å finne en seriøs aktør. Enkelte av massasjestudioene i de store byene er lyssky virksomheter og ofte fordekte bordeller. Det er også høyst varierende kvalitet på massasjene og utdanningen til massørene.

En uprofesjonell massasje kan i verste fall gjøre skaden og smertene større. Massør-tittel er ikke beskyttet i Norge og i praksis kan hvem som helst kalle seg det. Derfor bør du forsikre deg om at massøren utfører jobben profesjonelt og vet hva de driver med.

Men det finnes rimeligere løsninger, som i alle fall gjør situasjonen noe bedre. Utvalget av massasjeputer er enormt på det norske markedet og de fleste av dem kan hjelpe deg til å håndtere smertene. Eller for den saks skyld bare gi en behagelig massasje for rygg, nakke og sete. Putene er generelt enkle i bruk og gir en god overflatemassasje.

Massasjeputer for rygg og nakke gir ikke den dype, kraftfulle massasjen som menneskehender kan gi. Men den fungerer utmerket som et supplement til ordinær massasje og kan brukes daglig. Som forbruker skal du imidlertid være litt forsiktig med plasseringen. En feilplassert massasjepute kan gjøre situasjonen langt verre og påføre stor skade. Derfor er det viktig å kjøpe seg en massasjepute som er tilpasset den bruken du skal ha. Det finnes massasjeputer for rygg, nakke og sete. En pute som er spesialtilpasset for ryggmassasje bør ikke benyttes på nakken, fordi motorikken i disse putene ikke er tilpasset de finere musklene i nakken. Feil bruk av nakkemassasje kan blant annet føre til kraftig hodepine.

Det er anbefalt å lese bruksanvisningen nøye og sørge for at du har kjøpt inn en pute som passer til ditt bruk. Massasjeputene er stort sett så rimelige at det går an å kjøpe inn flere. Dessverre er det vanskelig å finne en god test av massasjeputer.

Roterende baller

Massasjeputene er bygget opp som ordinære puter med bevegelige baller eller hoder. De fleste putene har fire eller flere slike baller som roterer i et bestemt mønster, avhengig av programmet. Når det legges press på massasjeputen vil de roterende ballene gni seg inn i muskulaturen og kna ut spenninger fra musklene. På den måten simulerer de roterende ballene hvordan menneskehender normalt vil opptre.

Ballene som roterer er montert på en elektromotor. Kraften i motoren vil variere etter type og pris. Det anbefales sterkt å kjøpe en kraftigst mulig maskin og aller helst med justerbare programmer. Da kan du selv tilpasse kraften etter ditt behov og dine ønsker. Massasjen skal ikke være smertefull, men du skal selvsagt ikke være uanfektet av den. Noen massasjeputer drives av oppladbare batterier, mens andre igjen trenger nettstrøm. Generelt er nettdrevne massasjeputer kraftigere enn de som driftes av batterier.

Shiatsu og varme

Massasjeputer som gir Shiatsu-massasje har blitt svært populære de senere årene. Et stort antall av putene på markedet i dag er basert på denne behandlingsformen. Shiatsu kommer fra Japan og betyr tommel- og fingerpress. I massasjeputene forsøker man å etterligne denne behandlingen så godt som mulig. Rent teknisk har det vist seg enklere å etterligne Shiatsu-metoden med roterende baller enn den klassiske knamassasjen.

Fingermassasjen trekkes frem som spesielt god for personer som har mye stillesittende arbeid foran PC-en. Slikt arbeid fører til at man ofte sitter med svært høye skulderposisjoner, noe som igjen fører til økte spenninger i nakken. Shiatsu-apparatene hevdes å gi en god oppmykning av stive PC-muskler.

Shiatsu er en rundt 100 år gammel behandlingsmetode som baserer seg på lokalbehandling av smertestedet. Shiatsu-massasje sies å kunne kurrere alt fra søvnløshet, forstoppelse, fordøyelsesproblemer, betennelser og muskelsmerter. Enkelte alternativbehandlere hevder også at Shiatsu er benyttet for å behandle alvorlige sykdommer som slag og sågar kreft.

Det siste finnes det dog ingen gode medisinske beviser for. Shiatsu bør anses som ren muskelmassasje. Ingen selger heller massasjeputer som de hevder kan kurrere alvorlige sykdommer. Dett er selvsagt heller ikke lov i Norge.

Flere av Shiatsu-apparatene som selges i det norske markedet har innebygget varmekilder. Massasjeputer med varme sørger for at muskulaturen mykes opp og blir mer mottagelig for at massasjeballene skal kunne trenge ned i muskelen og gi effekt. Derfor bør du definitivt kjøpe deg en massasjepute med innbygget varmeelement. Behovet for varme muskler vil variere fra person til person. Derfor bør du velge en pute som kan justere varmeelementet både i tid og styrke.

Dersom massasjeputen ikke har innebygget varmeelement kan du få større effekt av massasjen ved å varme opp kroppen med fysisk aktivitet. Massasje føles både effektivt og godt etter en joggetur eller en økt på treningssenteret.

Hvem er best?

Det er gjort svært få massasjeputetester i det norske markedet. Dersom du er på utkikk etter en massasjepute, så anbefales det å sjekke kundeomtalene på forretningenes egne nettsider. Noen stor og omfattende samletest av produktene er det ikke mulig å oppdrive.

Som i de fleste andre sammenhenger er det en klar sammenheng mellom pris og kvalitet. Massasjeputer kan koste alt fra 200 kroner til et par tusen. Forskjellen ligger i kvalitet og funksjonalitet. Massasjeputer er et fantastisk verktøy og hjelpemiddel, men kan gjøre stor skade dersom det brukes feil eller ikke holder tilstrekkelig kvalitet.

Elektrokjeden Power er storselger av massasjeputer og har et variert utvalg av disse i sitt sortiment. En mulighet er Nooa Shiatsu Massasjepute med varme. Denne koster 824 kroner. Puten har fire sirkluerende kuler eller baller, varmeelement og veier 1,4 kilo. Nooa er, som mange andre, utstyrt med en stropp som kan legges rundt stolryggen og som sørger for at den holder seg på plass.

I kommentarfeltet får puten gode skussmål og brukerne oppgir at de er positivt overrasket over hvor god massasje puten gir. Brukerne har benyttet den både hjemme og i bilen.

Det siste er faktisk veldig populært hos yrkessjåfører. Du har sikkert sett at enkelte utenlandske taxisjåfører har et setetrekk bestående av trekuler. Dette gir mye av samme effekten som en massasjepute, men har ikke oppvarming eller punktmassasje. Dersom du skal bruke massasjeputen i bilen må du være litt forsiktig og teste ut om det fungerer godt å føre bilen forsvarlig med massasjeputen i r ryggen.

Elkjøp har også et stort utvalg av massasjeputer. Deriblant norskproduserte Explain Relax Back massasjepute til 999 kroner. Denne puten er laget i et svært tiltalende utførelse og glir fint inn blant putene i sofaen. Puten har hele åtte massasjehoder og innebygget varme. Dette er dobbelt så mange massasjehoder enn de fleste andre i markedet. Explain Relax Back har oppladbare batterier og en driftstid på 2,5 timer. Det betyr at du utmerket godt kan tilbringe en tv-kveld i sofaen med puta i ryggen. Explain Relax er skredersydd for ryggmassasje.

Denne modellen har seks ulike innstillinger og to temperaturinnstillinger.

Massasjeputen får svært gode tilbakemeldinger fra brukerne og flertallet har gitt den karakteren 5, som tilsvarer massasjepute best i test. Explain Relax får også gode skussmål fra manuellterapeuter som trekker frem at den tar svært godt, sammenlignet med andre modeller.

Brukerne er også godt fornøyd med at putens motor er stillegående. Dette har vært en utfordring på eldre massasjeputer, der motoren ofte lager så mye støy at det er ubehagelig å ha den på samtidig med at man ser tv eller lytter til musikk.

Den tidligere toppsyklisten Dag Otto Lauritzen har deltatt i nettreklamer for massasjeputen. Etter et langt liv på sykkelsetet har Lauritzen sterke ryggsmerter og har lenge vært på jakt etter en god massasjepute. Han trekker frem putens kompakte utførelse som gjør den svært anvendbar som massasjepute til stol.

Explain Relax er det nærmeste man kommer best i test i dette markedet.

Det finnes også en god modell fra Youcare. Denne ser ut som en helt ordinær sofapute. Youcares pute koster det samme som Explain Relax, har batteridrift og baserer seg på Shiatsu. Produsenten lover at Youcare sofamassasjepute skal gjøre huden fleksibel, øke blod- og lymfesirkulasjonen, forbedre muskelsystemet, forbedre fordøyelsen, bedrer det endokrine systemet (produksjonen av hormoner), styrke immunforsvaret, balanserer nervene, metabolisme, gir økt fysisk velvære og reduserer stress.

Youcare sofaputen er fulladet på 150 minutter. Den har en driftstid på 120 minutter uten varme og 70 med varme på. Programperioden stanser etter 20 minutters drift.

Noen av brukerne klager over at puten er i hardeste laget. Dette kan skyldes at forventingene ikke står helt i stil til selve produktet. Riktignok ser puten ut som en hvilken som helst annen sofapute, men det er først og fremst en massasjepute. Andre brukere trekker frem at massasjeeffekten av denne puten er mindre enn de andre modellene som er solgt på butikker som EnklereLiv. Dette kan være fordi produsenten har forsøkt å lage en massasjepute som fungerer både som en sofapute og en massasjepute. Da blir det noen kompromisser underveis.

Nakkevester

I tillegg til de tradisjonelle putemodellene har de mer vest-lignende massasjeputene. Denne er formet som en lang pølse og er en massasjepute for nakke. Disse er spesiallaget for å massere nakkemuskulatur. Også her er det ofte Shiatsu-behandlingen som gjelder.

Det betyr at den simulerer forsiktig fingermassasje. Disse modellene er ikke så hardtrykkende som modellene som legges bak ryggen. Noe av årsaken er at disse nakkeputene legges løst over nakke og skuldre og derfor ikke får det samme trykket mellom underlag og kroppen. Nakke- og skulderputene er svært behagelig å ha på seg og siden de fleste nå leveres trådløse er de svært enkle å ta med både i bilen, på balkongen eller ta en økt med massasje før man sovner om kvelden. Disse apparatene er også gode å bruke for hele familien.

Livsstilsbutikken EnklereLiv har flere massasjeputer for nakke. En av modellene er YOUCARE trådløs Nakkemasserer. Denne er blant de dyrere i markedet, med sine 1.299,- kroner. Massereren har en innebygget klokke som stopper apparatet etter 20 minutters drift. Produsenten anbefaler at den ikke benyttes lenger enn 20 minutter av gangen og at det tas en like lang pause før neste behandling. Massasjeputen er oppladbar og bruker omkring 150 minutter på opplading, mens den har en driftstid på 120 minutter uten varme og 70 minutter når den brukes som massasjepute med varme.

Kundene omtaler massasjeputen som svært god og påpeker at utformingen gjør at den kan benyttes både i nakken og på andre områder av kroppen. Den er velegnet til også til å benytte nedover ryggen, på lårene.

Norske Explain Relax har også en skreddersydd nakke- og skuldermassasje. Denne er laget i samme materiale som ryggmassasjeputen, men er utformet for å brukes på nakke og skuldre. Puten legges over nakkeområdet og benytter en slags Shiatsu-massasje. Dette kan lett betegnes som den beste massasjepute.

Massasjeputen har varmeelement som kan kontrolleres i to ulike stillinger. De to motorene styres med to ulike innstillinger for kraft og bevegelse. Produsenten anbefaler at massasjeputen ikke benyttes i mer enn 15 minutter av gangen. Dette både av hensyn til apparatet selv, men også for å skåne nakkemuskulaturen. Nakken har tynnere hud og skjørere muskler enn det du finner lenger ned i ryggen. Derfor er det viktig å ikke overdrive muskelstimulansen i dette området. For kraftig nakkebehandling kan medføre kraftig hodepine, stiv nakke og kvalmhetsfølelse.

Fullt sete

En tredje massasjemodell er massasjesetene. Disse er ofte en del dyrere enn mindre puter. Setene plasseres på stolen og masserer både sete og rygg samtidig. Her finnes et stort antall programmer og innstillinger og de gir mer fullbehandling. Massasjesetene har noe sterkere ruller enn de vanlige putene har. I ryggen er det plassert fire massasjeruller. I motsetning til de roterende hodene på putene er disse fastsatte ruller som roterer om egen akse. Spolene er plassert langs ryggraden og sørger for en fast påvirkning av ryggradens muskulatur.

Fordelen med setemassasjen er at den er utmerket til bruk i kontorstolen. Da slår du to fluer i en smekk ved å massere ryggen samtidig med at du arbeider. Puten har ekstra stor massasjeoverflate, noe som kan oppleves EnklereLiv har en setemodell til 3.500 kroner. Denne har innebygget varmeelement, justerbar bredde på massasjeruller og mulighet til å velge hvilke områder av kroppen som skal masseres.

Maksimal drift for disse setene er 15 minutters drift. Etter det vil setet automatisk slå seg av.

Brukerne er svært fornøyd med produktet, selv om det tar litt tid å bli venn med massasjesetet. Som med en hver stol eller sofa tar det litt tid før man finner seg til rette. Dette forsterker seg med massasjeapparater og gjelder for både enkle puter, nakkemassasje eller fulle seter. Regn med å bruke en tre-fire ganger før du finner ut hvordan du bør sitte for å få best mulig effekt av massasjeapparatet.

Også Elkøp selger massasjeseter fra Beurer. Disse tilbyr såkalt 3D ryggmassasje. Dette betyr at den angriper muskulaturen fra flere kanter og virkelig knar muskelen løs. Slike massasjeseter kan best sammenlignes med en menneskelig hånd, siden den klemmer inn fra flere sider. I tillegg tilbyr apparatet rullende, behagelig massasje. Dette er velegnet når du ikke har store smerter, men bare føler behov for litt avslapping. Den rullende massasjen er svært skånsom og kan mer betegnes som kos enn som faktisk muskelmassasje. Beurer-setenes tredje innstilling er punktmassasje. Her går rullene på samme sted over lang tid og arbeider seg langsomt innover i muskulaturen. Slik massasje krever at du er oppmerksom og ikke overdriver massasjen. Da kan det fort skape mer smerte i muskulaturen.

Med Beurers massasjeseter kan du selv bestemme hvilket område av kroppen som skal behandles. Innstillingene kan begrenses til nakke, øvre- og nedre rygg eller hele ryggen. Ofte kan det være en fordel å konsentrere seg om et område av gangen, siden det vil trenge dypere. Beurers har fått utmerkelsen massasjepute best i test.

Oppsummering

Massasjepute er en rimelig og god investering for å holde muskulaturen i sjakk. Spesielt gjelder dette for personer som tilbringer mye tid i stillesittende arbeidsposisjoner ved en PC eller en desk. Kroppen vår er ikke konstruert for arbeid på et tastatur. Over tid vil slike arbeidsposisjoner medføre skader og slitasje i muskulatur og skjelettet.

massasjepute testFor personer som har mye stillesittende arbeid er det viktig å være mye i bevegelse på fritiden. Det er sterkt anbefalt å holde seg i aktivitet som jogging, lange gåturer, treningssenter osv. I kombinasjon med en massasjepute vil det være fullt mulig å holde muskulaturen i sjakk og minske faren for smerter. Jo tidligere du starter med behandling av massasjeputer, jo større er muligheten for at du holder smertene unna. Massasjeputene er beregnet for korte og intense behandlinger. Mange av dem har tidsinnstillinger som automatisk slår av massasjen etter 15 til 20 minutter. Dette er dels for å redusere faren for overoppheting av elektromotoren, men også for at ikke muskulaturen skal utsettes for skadelig påvirkning.

Fordelen med en massasjepute er at den fint kan benyttes i sofaen mens du ser kveldens tv-programmer eller plasseres i korsryggen på arbeidsstolen. Begge deler gjør at du enkelt kan kombinere massasjen med andre gjøremål. Det er likevel viktig å forsikre seg om at puten er plassert riktig og at den stimulerer muskulaturen riktig. På samme måte som for manuell massasje, kan elektriske puter gjøre skade dersom de benyttes feil. Her er det avgjørende å lese bruksanvisningen og følge den slavisk.

Det er også viktig at du velger en massasjepute som er tilpasset de plagene du sliter med. Det finnes spesielle massasjeputer for ryggbehandling og egne for nakkebehandling. I markedet er det også mulig å få tak i kombinasjonsputer, men disse har som regel dårligere effekt og fungerer egentlig ikke til noen av oppgavene den er satt til å løse.

Vurder denne artikkelen!
Total: 6 Gjennomsnitt: 3.2
Back to top button