Produkteksperter.no deltar i Amazon EU sitt affiliate program, et affiliate program som gjør det mulig for nettsider å tjene en annonse provisjon ved å annonsere og gi lenker til Amazons nettsider. Vi samarbeider også med andre affiliate programmer med mål om å drive trafikk til andre nettsider og tjene penger på annonseinntekter og annonseringslenker.

Beste terrassevarmere

Terrassevarmerguiden. Markedet for terassevarmere er stort, det er også blant det mest kompliserte og varierte du kan kjøpe for penger. Derfor har vi laget denne lille guiden som kanskje hjelper deg et lite stykke på veien. Vi skal vise den veien i jungelen. Kanskje du finner en terrassevarmer best i test.

VURDERING
VURDERING

HVORFOR SKAL MAN STOLE PÅ OSS?

Målet vårt er å gi deg det aller beste produktet på markedet! Derfor jobber teamet vårt hardt med å gjøre grundige undersøkelser før de publiserer de beste produktene. Les mer For å beholde 100% objektivitet godtar vi aldri penger, produkter eller andre betalingsmåter for analysen vår!

INNHOLDSOPPDATERINGER

Det er viktig for oss at produktene vi representerer er av høyeste kvalitet og med de beste prisene. Derfor gjennomgår vi alltid listene våre, og oppdaterer dem etter behov, slik at du får alternativene med de fremste kvaliteter øverst på listen.

Terrassevarmet i November, eller kanskje Oktober? Hvis du ønsker å ha en bra uteplass hjemme eller på campingvogna, kan en terrassevarmer gi Familien din mange fine og gode stunder sammen. Hvis du har tak over terrassen din eller uteområde kan en bra terrassevarmer kan åpne for ute kos året rundt.

For noen av oss vil nok bruk av varme tepper og klær bli et mer miljøvennlig alternativ, men for mange av oss vil en terrassevarmer kunne være en god grunn for at vi ønsker å bruke uteplassen vår også etter sommeren er ferdig. Nå for tiden er det utrolig kode priser på terrassevarmere.

Gass og strøm

terrassevarmer testDet finnes egentlig to forskjellige typer terrassevarmere. Gassvarme eller strøm. Fordelen med en på gass er at den kan plasseres hvor som helst. Da slipper du også å være avhengig av strøm. Den kan passe perfekt for eksempel på hytta. Enkelte modeller som går på gass kan også gi svært høy effekt. Den store ulempen er at den bruker gass, derfor kan den fort bli stor og klumpte. Vanskelig å ha med rundt. De kan også være veldig dyr i drift siden de går på nettetopp gass. Vi skal kun se på elektriske terrassevarmere her i denne guiden. Så det blir ingen terrassevarmer gass test her nå. Terrassevarmes gass bordmodell er ikke så smart. Anbefales ikke av brannvesenet. Det gjelder også terrassevarmer gass pyramide.

Veldig forvirrende

Strålevarmet, holagenvarmer, IR-varmer. Kvartsvarmer, Infravarmer. Det er mange forskjellige typer en terrassevarmer sprer varmen sin på.

Det første du vil merke når du starter å se etter en god terrassevarme på nettet, er de selges under forivrende betingelser. Vi kommer stort sett til å konsentrere oss om «terrassevarmere»

Du vil også legge merke til forskjellige dikteringer fra importører, forhandlere og andre om at deres teknologi er bedre en alle andres. For også i det hele tatt ha en sjansje til å guide deg gjennom denne junglen bør du vite hva infrarød varme er.

Infrarød varmestråling

Fellesnevneren for terrassevarmere er at de nettopp produserer infrarød strålevarme (IR) Strålevarmen skiller seg konduksjonsvarme og konveskjonsvarme. At den ikke er avhenig av medium. Den sender varmen direkte fra objektet til at annet objekt.

Det betyr at infrarød varme i likhet med andre lyskilde fra Solen kan bevege seg gjennom rom som er lufttomt. Slik den gjør hver eneste dag fra Solen og til Jorden. I teorien så betyr dette at den ikke varmer opp luften. Men det den treffer. Altså deg.

  • Fakta: På en enklere måte kan vi si at varme i hovedsak forflyttes eller overføres på tre forskjellige måter.
  • Konveksjon: Den vanligste måten å varme opp hjemmene våre på er å benytte konveksjonsvarm. Konveksjon betyr flytte varme fra et sted til et annet sted ved hjelp av en type veske eller gass – Eksempel luft – En varmeovn bruker luften i rommet til å frakte varmen fra seg til deg.
  • Konduksjon: Varmen kan også overføres mellom to objekter som berører hverandre. Altså konduksjon. Den kan sammenlignes med når du tar på en kaffekopp så overføres varmen fra kaffekoppen og over på dine hender.
  • Stråling: Strålevarme skiller seg ut fra begge de andre, ved hjelp ståling kan den varme overføres fra et objekt til et annet uten at de to i det hele tatt er koblet sammen. Godt eksempel på dette er hvordan solen varmer om Jordet, til tross for at Solen er 150 millioner kilometer unna så er det kun luftrom mellom oss men allikevel så klarer den å varme opp jorden ved stråling.

En terrassevarmer fungerer som en liten mini sol. Den sender strålevarmen direkte til deg. Selv om du ikke kommer i kontakt med varmen. Selv om det vind ute vil den fortsatt varme deg siden den ikke er avhengig av vinden for å varme deg opp. Varmelamper fungerer på samme måten. Men dette er ingen test av terrassevarmere varmelamper.

Det som gjør det hele enda mer komplisert er at det er tre hovedtyper. IR er delt inn i 3 grupper. Kortbølge, langbølge og mellombølge. Alle terrassevarmere lager i praksis alle disse tre.

Men ved å bruke forskjellige teknologier så kan de produsentene egentlig velge selv hvem av disse de vil bruke. Det betyr at vi som forbrukere kan selv bestemme hvem av disse vi ønsker å bruke eller da kjøpe. Det er da altså ikke dumt å fortsette med å lese denne guiden før du skal kjøpe deg en terrassevarmer eller terrassevarmer med fjernkontroll.

Kort mellom eller langbølget terrassevarmer?

For terrassen din bør du velge en mellombølge eller kortbølgevarmer. Langbølgevarmeren egner seg ikke til utendørsbruk.

Det som først bestemmer hvilken type en IR varmer produsenter bruker er selve varemedlemmets arbeidstemperatur. Høyre temperatur og kortere bølgelengde.

Varmeelmentet til en langbølgevarmer har arbeidstemperatur på bare noen få hundregrader. Mens på mellombølgevarmerene har arbeidstempratur mellom 800 og 1 600 grader. Kortbølgende varmere har varme på hele 2000 til 2700 grader. Så pass fingrene dine når du er nærme de. Du svir de av deg.

Langbølge egner seg best til innendørs bruk

I mange land brukes IR-Varmere til oppvarming av hus og boliger. I denne guiden så konsentrerer vi oss om terrassevarmere. Altså IR varmere bruk på utendørs områder som på terrassen eller andre steder som det måtte passe. Med dette som et utgangspunkt, så er alle kilder enige i at langbølgevarmere er det dårligste valget. Langbølgevarmere kan som alle de andre være et svært godt valg til bruk innendørs. Men utendørs så vil den i all grad påvirkers for mye av luftbevegelser. Men er det lite vind der du sitter så kan denne fungere bra likevel. Men hva bør du satse på. La oss se litt nærmere på deres teknologier.

Kortbølgevarmere

En kortbølgevarmer består i hovedsak av kun et varmeelement, den heter en reflektor, den har et gitter foran seg og en kasse med gitter. Dent viktigste i denne type terrassevarme er en wolgramtråd som er normalt spiralformet. Wolframspiralen er omsluttet av en rør. Hos seriøse produsenter som fylles dette røret om med halogengass. I praksis noen steder så blir disse også kalt halogen varmere. Disse fungerer som oftest dårlig som terrassevarmer bordmodell. Men bedre som terrassevarmer gulvmodell.

Mellombølgevarmere

Mellombølgevarmere blir laget på samme måtte som en kortbølgevarmer. Varmeelement, reflektor, gitter og en kasse. Det finnes for det meste to type av varmeelementer til denne typen. Den ene mest brukte er basert på en metallegering. Den andre er basert på karbon. Også kalt kullfiber. Uansett om strømmen føres gjennom en metalltråd eller en karbontråd er tråden spiralformet rundt et rør, altså et kvartsrør.

Lysstyrke

Kortbølgevarmere arbeider altså ved en høyre temperatur en de to andre typene. Jo høyre temperatur jo kortere bølgelengder blir det. Kortere bølgelengder jo nærmere kommer vi synlig lys.

En mellombølgevarmer gløder svakt og produserer et behagelig og oransje lys, men en kortbølgevarmer har et rødt men kraftig lys. Husk at ikke alle er like håpløse.

Det skal understrekes her at det kan være store forskjeller ifra modell til modell. Det fines kortbølgevarmere med varmeelement som er dekket av alle typer materialer. Det er noen produsenter som gjør ting litt annerledes enn de andre. Så derfor er de ikke noe 100% fasit svar på dette. Men vi gir bare en pekepinn på hva som er grunnleggende og hva du burde se etter når du eksempel skal ut å kjøpe deg en terrassevarmer til stuen din.

Hvor lenge skal en terrassevarmer leve?

Alle varianter varierer ifra type til type, men de fleste bør lyse i over 5000 timer altså 200 døgn. Noen oppgir at de kan levere opptil 6000 og 12 000 timer. Dette må du sjekke opp med din produsent her også i forhold til prisen. Ikke noe poeng også gi masse penger for noe som ikke varer lenge nok.

  • Kvalitet: Det er stor forskjell på kvalitetstegn på terrassevarmere. Levetiden og annet kommer så klart an på kvaliteten.
  • Halogengass: Halogengassen er helt avgjørende for levetiden til en terrassevarmer, uten halogengass vil levetiden til terrassevarmeren bli mye mindre.

Vibrasjoner, noen terrassevarmere tåler dette veldig dårlig. Så da kan levetiden til disse gå veldig mye ned.

Utskifting av varmeelement?

Hvis du tenker miljø er det helt håpløst at en terrassevarmer må kastes kun fordi varmeelementet har gått. Det bør kunne skiftes på samme måte som du skifter lyspærer. Da sparer du også miljøet for veldig masse bry. (Takk for at du kjøper enn som kan bytte ut disse)

Det er dessverre veldig få terrassevarmere som tilbyr dette, men det vil komme flere på markedet etter hvert. Det blir stadig mere fokus på miljø. Så for tiden blir det bre mer å mer fokus på det. Hvis du er opptatt av levetid og miljø så vet du hva du skal se etter når du skal velge en terrassevarmer.

Varmetid

Kortbølgevarmere er utvilsomt rasket til å starte opp. Så står du ute å røyker om vinteren, så kan dette være et alternativ fordi den blir varm utrolig fort, de andre type terrassevarmere tar veldig lang tid før de blir varme. Ergo blir du ikke varm så veldig fort. Men om du skal sitte ute en stund kan de kanskje lønne seg også sette den på før du skal i gang å kose deg. Altså kanskje 1-3 min før den gir god effekt. Dette igjen kommer så klart an på ifra modell til modell.

Jo mere watt jo mere varme gir den

Du sitter kanskje ikke naken foran terrassevarmeren som du vil nok ha på deg klær? Du vil så klart ha på deg klær, de fleste gangene vil vi tro uansett. Aldri la terrassevarmere stå ute å varme opp alene. Det kan forråraske brann da det ikke er noen garanti for at det ikke skal brenne. Det kommer helt an på hvordan tekstiler klærne eller møblene er laget av. Noen ting kan starte å brenne utrolig fort. Så vær forsiktig. Du skal ikke leke med varme uansett hvordan type det er.

Bedre kvalitet på varmeelemetet jo bedre varme, mere watt gir også bedre varme, bedre reflektor jo bedre varme.

Levetid

Mellombølge har lengst levetid, kortbølge har raskest responstid, enkelte terrassevamrere har veldig treg oppstart pga sikringene som sitter i den.

Frittstående modeller

Denne gruppen inkluderer bordmodeller og modeller ment for plasser på gulv eller bakke nivå. Sistnevnte bør monteres på vegg eller et stativ. I de siste årene har det kommer mange forskjellige typer modeller, noen er formet som modeller sylindere eller pyramider for også spre mest mulig utover. Noen har også til å med en glassplate på toppen.

Velte risiko

Fordeler med de frittstående terrassevaremre er jo at de enkelt kan flyttes rundt. Det kan også da være høy risiko for at de kan velte. Det betyr kjempe stor skade eller brannfare. Kjøp aldri en terrassevarmer uten en innretning som kutter strømmen om den skulle velte!

Barn og dyr

Vær også oppmerksom på barn og dyr. Har du en hjemme hos deg så pass på dette så dyr eller små barn ikke brenner seg eller skader seg. Uansett det dummeste stedet du kan ha en er på bordet eller gulvet. Ikke gjør det.

Så hvor skal den plasseres?

Den bør plasserer ikke så nærme tekstilers som kan brenne, ikke på gulvet eller helst ikke bord. Den bør hengens i takket eller på veggen. Men det kommer litt an på hvordan type terrasse varmer det er. Passe på å plassere den slik i rommet at de fleste for varme. Er det et veldig stor rom kan det være en god ide også gå til innkjøp av 2 stykker i stedet for en terrassevarmer.

Strøm og vanntett

Selv om du nok ikke har bestemt deg enda for hvilken teknologi du burde satse på så er strømmen noe du burde tenke på. Hos veldig mange folk så går faktisk sikringen bare du skrur den på. Da må de også ha besøk av en elektriker. Drive også dra skjøteledninger rundt i huset er bare utrolig dumt. Det er også brannsikkerhet da det går utrolig mye strøm gjennom. En terrasse varmer kan ha så mye som 3600 watt. Det er mer en varmeovn du sikkert har på stuen. Så pass på at du har sikringer til det i huset. Det igjen er fordelen med gass du slipper å bekymre deg for dette men kan oftest være veldig dyrt. En terrassevarmer som går på strøm kan bruke utrolig mye strøm. Er den hyppig i bruk ute på terrassen din så kan de fort komme en høy strøm regning også på sommeren. Selv om strømmen er billigere på sommeren enn den er på vinteren.

Ikke ha terrassevarmerer ute i vann. Ikke dekk den til eller kjøp glass til å ha rundt den. Det skaper bare mere problemer en glede å kan fort gjøre at sikringsskapet i huset ditt går en kule varmt som vi sier.

Ikke alle terrassevarmere leveres med støpsel heller. Pass på at disse gjør det eller så må du kjøp en ledning å sette på. Den bør ikke være lengre enn 5 meter. Blir den lengre enn det kan vi igjen snakke om brannfare. Du vil ikke sette deg selv eller noen du er glad i fare når det gjelder brann. Så bruk hodet ditt. Selv du tenker at det ikke skjer med deg så kan de skje med deg fordi du har latt terrassevarmer din stå på ute uten tilsyn av deg eller noen andre. Kan ikke få sagt det nok ganger at du bør følge med på terrassevarmeren din.
Regulering. Mange modeller leveres også med effekt regulering. Det kan være fint når svigermor er på besøk og hun ikke ønsker at det skal være så varmt i ansiktet hennes. Det kan også være fint med tanke på strømregningen din eller miljøet.

Er strålingen fra en terrassevarmer farlig?

Nei. Statens strålevern sier at det går helt fint. Er ikke noe forandring av DNA i kroppen.

Hva koster en god terrassevarmer?

Terrassevarmere koster ifra 200 og 30 000 kroner. Jo kortere bølger de har jo høyre pris.
Terrassevarmere selges i mange ulike butikker, deriblant de store elektronikk kjedene. På internett og overalt ellers.

Litt morsom fakta om kortbølgevarmere

Strømmen ledes gjennom en wolframtråd som er spiralformet, vanligvis er denne pakken inn i et kvartsrør. I de fleste moderne kortbølgevarmere er røret i den fylt med gassen halogen. Wolframtråden Burde ha en levetid på over 2000 timer. Står det noe annet på pakken så kan det være et dårlig kjøp for deg. Men det kommer jo også litt an på prisen du gir for din terrassevarmer.

Mellombølgevarmere

Kort fortalt så er det en metalltrødd eller karbontråd (også kalt kullfiber)Metalltrådene her vanligvis laget av jern, krom, eller aluminium. Tråden ligger inni et kvartsrør med åpne ender. Disse trådene varmes opp ved hjelp av høyst strømbruk som føres til trådene. Disse trådene blir mellom 800 og 1600 grader varme. Og de starter å bli varme alt i løpet av 30 sekunder, mens andre så lenge som 1 minutt. Det er denne typen du skal satse på om du vil ha varme fort. Da de andre typene bruker lengre tid på å bli varmet opp en disse.

Fakta om langbølgevarmere

Her benyttes det veldig mange ulike teknologier. Men de fleste benyttes av samme måte som på en god gammel dags stråleovn som de fleste nordmenn hadde på badet før i tiden. Strømmen går enkelt gjennom en metalltråd. Denne tråden er vanligvis dekket av et rør eller annet materielt som tåler å bli veldig varmt. Temperaturen her ligger på mellom 300-700 grader. Denne typen er den som er minst bruk av alle disse til å ha ute. Mens i enkelte land blir det hyppig brukt i barer etc ved stranden for å holde turistene varme da disse har en tendens til å ikke bruke så mye strøm som de andre modellene.

terrassevarmer best i testHvis du ønsker det kos ute på terrassen eller i vinterhagen din så her har du en liten pekepinn på hva du skal se etter. Vi skal ikke komme her også si om du skal kjøpe den eller den modellen.

Alt dette her kommer så klart an på deg, hva du ønsker å ha det er stor forskjell på å ville ønske å kjøpe en terassevarmer til et lite uthus enn hvis du skal varme opp en stor terrasse som skal romme veldig mange gjester. Skal du ha veldig mange gjester på besøk så kan det være lønnsømt å gå inn av flere stykker. Men her også er det stor spend av hva du burde velge. Kanskje enn venn av deg alt har en terrassevarmer så du kan sammenligne med. Uansett sørg for også kjøp en som du er sikker på passer til ditt bruk. Ikke kjøp en som er for liten til ditt bruk som ikke gir deg noe varme. Altså du kan kanskje kose varme element før du kjøper den. Er det flere som skal sitte rundt den så pass på at den er riktig plassert i rommet eller på terrassen. Kanskje de som er mest frostpinne kan sitte lengst inntil den mens de som ikke er så fryktelig kalde kanskje kan sitte litt lengre unna den. Du burde også uansett ha på deg litt klær. Fordi selv om den varmer godt på deg så er det fortsatt kaldt i luften. Lykke til med kjøp av din terrassevarmer.

Hvis du har kommet så langt så kan det være lurt å lese over den en gang til, så er du sikker på at du fikk med deg alt. Vi har som sagt bare tatt med oss det viktige som du burde passe på.

Vurder denne artikkelen!
Total: 6 Gjennomsnitt: 3.3
Back to top button